Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 07:37   #151
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013?

Melduję 1 cm spadku z brzucha i 1cm z talii po tygodniu. Reszta wymiarów bez zmian, w tym waga również. Jest mi smutno i mam ochotę rzucić wszystko, bo czy coś robię czy nie i tak wyglądam jak wyglądam

Ale wczoraj zjadłam sporo na kolację, może powinnam się jutro zważyć jednak.. Doła załapałam..

Witaj Anek92
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 10:01   #152
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

Witajcie dziewczyny

Jestem tutaj nowa Postanowiłam się wsiąść za siebie ponieważ czuje się okropnie w tym momencie..mam dużo do zrzucenia aż mi wstyd, że doprowadziłam się do tego stanu..Przeszłam już wiele diet , ale za każdym razem odpuszczałam...chyba brak motywacji.Ale w tym momencie naprawdę wyglądam okropnie..dlatego biorę się za siebie!! Zapisałam się do tego forum, aby mieć jaką kolwiek motywacje

Moja dieta to poprostu MŻ Zero słodyczy,cukrów, fast foodów,tłustego jedzenia...a za to owoce, warzywa, drób, rybki zaczęłam też pić semie lniane podobno dobrze robi na trawienie, metabolizm Raż w tygodniu chodzę na Zumbe Super sprawa!

Pozdrawiam
Anek92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 10:48   #153
psyhe666
Zakorzenienie

Jerzyczka ja podawałam w zeszły wtorek wagę i tym razem też podam jutro ok?
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 11:39   #154
bojkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Melduję 1 cm spadku z brzucha i 1cm z talii po tygodniu. Reszta wymiarów bez zmian, w tym waga również. Jest mi smutno i mam ochotę rzucić wszystko, bo czy coś robię czy nie i tak wyglądam jak wyglądam

Ale wczoraj zjadłam sporo na kolację, może powinnam się jutro zważyć jednak.. Doła załapałam..

Witaj Anek92
jak to smutno?! 1 cm w ciągu tygodnia to super, na wagę nie patrz!

ja dziś będąc w przymierzalni dostałam dopiero doła, ale motywującego, jak się sobie przyjrzałam taka byłam złaaaaa lecę zaraz na siłkę
Stary 2012-11-26, 15:24   #155
alekhspain
Przyczajenie

Cytat:

Melduję, że spadek 1cm w talii po tygodniu nie może wcale Cię martwić. Pełna mobilizacja, początki zawsze są trudne, ale kiedy widać efekty to dostaje się większego kopa do pracy nad sobą! Osobiście jestem z Ciebie dumna, zaraz ja pójdę się zmierzyć
alekhspain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 16:01   #156
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dziękuję laseczki za wsparcie. Jesteście nieocenione

To wszystko przez tą @ i przeziębienie. Ryczeć mi się chce cały dzień.

I naprawdę z chwilą czasu muszę się zmobilizować do jakiegoś poukładania "nas" w pierwszym poście

psyhe666-oczywiście, że możesz wagę podać jutro

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez alekhspain Pokaż wiadomość
Melduję, że spadek 1cm w talii po tygodniu nie może wcale Cię martwić. Pełna mobilizacja, początki zawsze są trudne, ale kiedy widać efekty to dostaje się większego kopa do pracy nad sobą! Osobiście jestem z Ciebie dumna, zaraz ja pójdę się zmierzyć
3mam kciuki i dziękuję za wsparcie
Stary 2012-11-26, 16:51   #157
anns_
Zakorzenienie

Jerzyczko nie martw się! po pierwsze wynik -1cm jest super! po drugie nikt nie wie ile ważysz, a spadek w centrymetrach widać! więc to ogromny plus, a waga w końcu ruszy
bojkka mnie też zawsze zakupy motywują do działania
Anek92 witaj mimo wszystko napisz jaką masz wagę, jaki masz cel potem pochwalisz się super spadkami, bo na pewno Ci się uda z nami!

A ja melduję, że dziś było dietkowo, a sportowo będzie wieczorem! Na śniadanie zjadłam trochę jogurtu jagodowego z otrębami granulowanymi, na drugie były 2 naleśniki ze szpinakiem (niezbyt dietetyczne, ale na uczelni musiałam coś zjeść na szybko. ale że do końca dnia wzorowo, to nie uważam tego za grzech ). przed chwilą zjadłam dorsza z tymiankiem i cytryną pieczonego w piekarniku + 4 małe papryczki z serem. pychota wieczorem coś białkowego, no i skalpel+8 min abs

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 17:32   #158
Y not
Raczkowanie

ja bylam wczoraj na turnieju tanca (jako widz) i strasznie mnie to zmotywowalo do nauki dzis przed lustrem + youtube cha cha, a w czwartek na zajecia
a nie wazylam sie juz 2 tyg, moze w nast tygodniu bede miala okazje
Y not jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 17:43   #159
alekhspain
Przyczajenie

Ja po bieganiu, dzisiaj mało siły miałam ale to nic. Zaraz przychodzi przyjaciółka na film, tym razem przy oglądaniu nie będziemy wcinać popcornu a pokrojone przeze mnie jabłka
Wieczorem ABS8minut na brzuch i ABS8minut na uda

Rano zjadłam pomidora + ogórki i do tego szyneczka a na obiad gołąbka bez żadnego sosu. Na kolację wyżej wymienione jabłko!
Stary 2012-11-26, 20:43   #160
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Melduję ból głowy, niagarę z nosa i gardło palące..

Herbatka ciepła, pod kołderkę i aa.

Ależ się załatwiłam..
Stary 2012-11-26, 22:32   #161
anns_
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję ból głowy, niagarę z nosa i gardło palące..

Herbatka ciepła, pod kołderkę i aa.

Ależ się załatwiłam..
dopiero co przechodziłam przez katar i przeziębienie.. nic fajnego półtora tygodnia odpuściłam siłownię i dziś zdychałam.. jeszcze nie jestem do końca zdrowa, ale już ćwiczę powoli

361 min

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 22:51   #162
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

W tym momencie waże 67 kg moim celem jest 54 Dodam też że jestem niska. Pierwsze dni napewno będą najgorsze...muszę przyzwyczaić organizm do zmian Mam nadzieje że mi się uda z waszą pomocą
Stary 2012-11-26, 23:15   #163
alekhspain
Przyczajenie

Jerzyczka - szybkiego powrotu do zdrówka

znalazłam stronę dla osób, które prowadzą dietę i uważają na kalorie, fajna sprawa ; )

http://www.ilewazy.pl/plaster-pomidora

Anek92 z nami na pewno dasz radę

Muszę się pochwalić, od jutra postanowiłam wypróbować kręcić hula hop ;D
Stary 2012-11-27, 06:52   #164
madziullka
Wtajemniczenie

Witam!
Jestem tu nowa ale chętnie się do Was przyłączę. Odchudzałam sie wielokrotnie, bez większych efektów bo i widocznie mobilizacja była średnia a moja silna wola, nie tak silna jak myślałam Ale chcę to zmienić i nie chodzi o dietę -cud ale o zdrowsze odżywianie i wyeliminowanie zbędnych węglowodanów.
wzrost:162 cm
waga; przypuszczam, że ok 61 kg (zważę się i zaktualizuję)

Jakieś pół roku temu z inną grupą wsparcia próbowałam cos zrobić ale efekt był żadem, a potem przez 2 miesiące sama sie zawzięłam i nawet delikatne efekty były, ale potem zaczął sie u mnie w domu remont i wszystko w pędzie, byle jak i zaczęłam znów jeść chleb, makarony, pierogi ...i na efekty długo czekać nie trzeba było (zwłaszcza ze z każdym dniem moja porcja się powiększała).
No i znów tu jestem i chcę coś ze sobą zrobić. Spróbuję nadrobić posty , bo trochę się ich już namnożyło i pewnie niektóre juz tu aktywnie działają
Powodzenia wszystkim w walce

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Anek92 Pokaż wiadomość
zaczęłam też pić semie lniane podobno dobrze robi na trawienie, metabolizm
Pozdrawiam
A jak to pijesz? Tzn jak przyrządzasz? Masz zmielone czy te ziarenka? I po jakim czasie pijesz? żeby sie glut nie zrobił?

Zapomniałam dodać co zamierzam zmienić w swoim żywieniu...
Odstawiam słodkie napoje, kawę (mama nadzieję ze mi sie uda , bo pijam 3-4 dziennie) pieczywo (narazie zupełnie, a potem zobaczę), makarony, fast foody i ogólnie mączne rzeczy. Postanawiam jeść więcej warzyw i kasz. Częściowo załozenia diety SB, po niej czuję się lekko i centymetry ubywają choć na wadze spektakularnego efektu nie ma (przynajmniej u mnie), ale można znależć ciekawe inspiracje na blogach dziewczyn, choć początkowe jej założenia mogą wydawać się ubogie

Rozbieram Pradę Candy edp https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271715
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 07:07   #165
bojkka
Rozeznanie

anns_ widzę, że Ty juz jesteś 4 kg w dół, napisz co ćwiczysz i z jaką częstotliwością

życzę wszystkim udanego, aktywnego dnia ze zdrową dietą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 11:04   #166
anns_
Zakorzenienie

Witajcie
Ja dziś świetnie się trzymam, mimo że zbliża się @ . Humor mi dopisuje ciągle po wczorajszych ćwiczeniach. dziś na śniadanie serek wiejski z truskawkami, zaraz zjem obiad - rybe pieczoną w piekarniku z tymiankiem i cytryną, a później się okaże co dalej.

bojkka te 4kg stracone już jakiś czas temu, bo staram się ćwiczyć i zdrowiej odżywiać. niestety moje plany nie zawsze idą w parze z realizacją i skutek jest taki, że waga waha się w przedziale 75-76 niestety. Nie wraca, ale też nie ma postępu. Dlatego postanowiłam raz na zawsze się za siebie wziąć i osiągnąć swój cel. Z utrzymaniem nie będzie problemu.

madziulka witaj

361 min

Stary 2012-11-27, 13:33   #167
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

Cytat : A jak to pijesz? Tzn jak przyrządzasz? Masz zmielone czy te ziarenka? I po jakim czasie pijesz? żeby sie glut nie zrobił?

Zmielone siemie lniane zalewam wrzątkiem mieszam i takie siemie dodaje do mleka z owsianką czasem nawet dodaje suszone owoce np.: morele czy śliwki zależy kto co lubi po takim śniadanku jestem nasycona Mama mi zaproponowała takie śniadanko

54
Stary 2012-11-27, 17:28   #168
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Chorobowo strasznie jest dziewczynki

Nie dość, że naprawdę to nie jest dobry czas na chorowanie, bo mam sporo zajęć, to jeszcze ćwiczyć nie mogę i to mnie chyba najbardziej wkurza..
Stary 2012-11-27, 17:59   #169
Freya_16
Przyczajenie

hej dziewczyny! ;* u mnie waga bez zmian ;( nie wiem dlaczego to wszystko nie działa, chociaż ostatnio wyczytałam ze jak się długo stosuje dietę to organizm się po prostu przyzwyczaja i ma zwolniony metabolizm, dlatego na śniadanie powinno się jeść coś czekoladowego żeby na nowo pobudzić metabolizm ;D od jutra zobaczę czy działa ;D
ale pewnie będę mieć wyrzuty sumienia że zjadłam czekoladę :/

jeszcze teraz mam miesiączkę i mam taki wielki brzuch i ciągle chodzę głodna.

jak się jest chorym to się traci apetyt i się chudnie zazwyczaj bo nic się nie je.. ja coś czuję ze mnie złapie grypa żołądkowa, bo w mojej szkole panuje teraz.. może 3 dni bez jedzenia wyszłoby mi na dobre ;D kto wie
Freya_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 18:00   #170
Truskawkooowa
Przyczajenie

Hej dziewczyny Mogę się do Was dołączyć? Mam nadzieje,że tym razem w końcu uda mi się schudnąć,chociaż może być ciężko, święta tuż tuż i jak się pomyśli o tych wszystkich smakołykach,to aż ślinka cieknie ;D Buziaczki
Stary 2012-11-27, 18:16   #171
bojkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Freya_16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ;* u mnie waga bez zmian ;( nie wiem dlaczego to wszystko nie działa, chociaż ostatnio wyczytałam ze jak się długo stosuje dietę to organizm się po prostu przyzwyczaja i ma zwolniony metabolizm, dlatego na śniadanie powinno się jeść coś czekoladowego żeby na nowo pobudzić metabolizm ;D od jutra zobaczę czy działa ;D

jak się jest chorym to się traci apetyt i się chudnie zazwyczaj bo nic się nie je.. ja coś czuję ze mnie złapie grypa żołądkowa, bo w mojej szkole panuje teraz.. może 3 dni bez jedzenia wyszłoby mi na dobre ;D kto wie
a długo już stosujesz dietę?

po wymiarach nie widzisz różnicy? mierzysz się?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Truskawkooowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mogę się do Was dołączyć? Mam nadzieje,że tym razem w końcu uda mi się schudnąć,chociaż może być ciężko, święta tuż tuż i jak się pomyśli o tych wszystkich smakołykach,to aż ślinka cieknie ;D Buziaczki
na dołączenie chyba nigdy nie jest za późno ja zawsze zaczynałam się odchudzać po zimie, jak nagle się okazywało że za moment wakacje i trzeba będzie wskoczyć w shorty.
ale tym razem zaczynam duzo wcześniej, czuję podświadomie że będzie sukces, bo wpowadziałm wiele zmian zarówno w jadłospisie jak i w rekreacji ruchowej
powoli do celu i się nam uda!!

Edytowane przez bojkka
Czas edycji: 2012-11-27 o 18:18
bojkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 18:22   #172
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_16 Pokaż wiadomość

nie mów tak, bo jak Cię w końcu złapie, to człowiek zawsze żałuje, że chciał być chory. ja się czuję fatalnie i sto razy bardziej wolałabym poćwiczyć..ehh..
Cytat:
Napisane przez Truskawkooowa Pokaż wiadomość
witamy, witamy, zapraszamy, zapraszamy
Cytat:
Napisane przez bojkka Pokaż wiadomość
a długo już stosujesz dietę?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

na dołączenie chyba nigdy nie jest za późno ja zawsze zaczynałam się odchudzać po zimie, jak nagle się okazywało że za moment wakacje i trzeba będzie wskoczyć w shorty.
ale tym razem zaczynam duzo wcześniej, czuję podświadomie że będzie sukces, bo wpowadziałm wiele zmian zarówno w jadłospisie jak i w rekreacji ruchowej
powoli do celu i się nam uda!!
ja też się cieszę, że już tak wcześnie zmieniamy się do wakacji musimy chudnąć i zmieniać się mądrze, uniknąć jojo i powoli dążyć do wymarzonej sylwetki na lato. A mamy sporo czasu, więc musi być dobrze
Stary 2012-11-27, 18:25   #173
Freya_16
Przyczajenie

bojkka a długo już stosujesz dietę?

mierze, i nie widzę efektów, a stosuje dietę długo, tzn odżywiam się zdrowo już od ponad roku, ale do tej pory udało mi się najwięcej schudnąć efektywnie na diecie trzydniowej, ale teraz nie mam możliwości jej zastosować, bo mieszkam z babcia, a babcie nie rozumieją ze nie akceptujemy swoich ciał..
już nie wiem co mam zrobić, za miesiąc jadę do rodziców , a moi rodzice nie podchodzą do tego aż tak poważnie, wiec może uda mi się tam zrzucić trochę kg , ale potem będą święta i znając moją silna wole będę się ciągle kusić na jakieś smakołyki..

bardzo chce zmienić swój wygląd, ale teraz nawet nie mam czasu żeby pobiegać, trochę się poruszać, poćwiczyć, cały czas mam jakieś sprawdziany i wgl dużo nauki..;/
Freya_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 19:18   #174
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

2 dzień diety oby tak dalej i do przodu;p haha;p Mam nadzieje że wytrzymam...narazie jest ciążko ponieważ całymi dniami siedze w domu...w weekendy tylko szkoła...szukam pracy i nic...w moim mieście jest masakra z pracą...chciałam iść na staż i kasy nie mają;/ i jak tu się rozwijać...
Dziś na śniadanko zjadałam owsiankę z mlekiem, lnem w proszku i owocami..obiadek to ryż brązowy pierś z kurczaka (ta z pomysłu na) i ogóreczki ;p swojej roboty;p potem jabłuszko,i suszone owoce jako przekąska;p na kolacje jakoś nie miałam ochoty.

Jak tam u was?
Stary 2012-11-27, 19:22   #175
anns_
Zakorzenienie

Hej ! Melduję, że dziś również było zdrowo. Mam małe zakwasy po wczorajszym skalpelu, więc dziś tylko 8min abs .

Freya jeśli będziesz 4 razy w tygodniu chociażby ćwiczyć z Ewą Chodakowską, to to zajmuje Ci tylko 40 minut. I wtedy na 200% polecą Ci wymiary i waga też w końcu zacznie. Diety 3-dniowe to nie diety.. A myślę, że babcia i rodzice zrozumieją, że chcesz się zdrowo odżywiać i ich to ucieszy.
Truskawkooowa witaj możesz podać swoje wymiary/wagę, jakie masz cele i jak chcesz chcesz je osiągnąć?
Jerzyczko dokładnie! powolutku osiągniemy swój cel, a potem go utrzymamy i będziemy bardzo szczęśliwe w wakacje

361 min

Stary 2012-11-28, 09:55   #176
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Cześć dziewczyny. No i zawiodłam, a myślałam, że tak szybko się nie poddam . Przez ostatnie tygodniu full stress, do tego napięcie przedmiesiączkowe + z każdym dniem coraz bardziej widzę, że chłopak, który mi się podoba, szaleje za innymi, a wcale nie jest jakimś pożądanym kobieciarzem . Już nie mam siły na nic. Wczoraj wesoła pojechałam na wycieczkę, na której on był, jedynie nalatałam się jak głupia po centrum handlowym . Nawet świetne zakupy nie poprawiły mi humoru, bo przez to nie boli mnie teraz tylko serce, a i nogi.

PS Wagi nie podam, bo się waga zepsuła, poza tym, mogę liczyć tylko na wzrost, a nie spadek wagi .
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 10:25   #177
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

Nevermindowa :
Weź się w garść trzymam za Ciebie kciuki żeby wszytko potoczyło się po Twojej myśli

Tak sobie czytam forum i wszystkie piszecie o ćwiczeniach z panią Ewa Chodakowską no i stwierdziłam że zacznę ćwiczyć z panią Ewa na YouTube Jetstem po pierwszych ćwiczeniach Skalpel..Wytrzymalam ale trochę dało w kość;p I do was dziewczyny takie pytanie ile ma trwać ten Skalpel?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 10:26   #178
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Ja tylko na chwilkę..
Zasnęłam dopiero po 6 rano (serio!).. Gorączka i ból gardła wymęczyły mnie przez całą noc i na 13 idę do lekarza. Czuję się jak wrak człowieka, nie mogę mówić i nie mam na nic siły. Nienawidzę być chora..
Stary 2012-11-28, 10:31   #179
Anek92
Raczkowanie

GG do Anek92

Jerzyczka: każdy chyba nie lubi być chorym Do łóżeczka ciepła herbatka i wygrzewać się
Cel II- 59,3
Cel III-54,3
Cel IV- 48,3

Stary 2012-11-28, 10:43   #180
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Ojoj, współczuję .
Skoro mówimy o wygrzewaniu się, to polecam zakupić gruuube skarpety z Cubusa, takie słodkie w serduszka . Bardzo fajnie grzeją, mają tzw. "misia" w środku. Są na przecenie, można je kupić chyba z bodajże 30 zł.
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości