Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 16:55   #4471
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A że tak zapytam co z biustonoszem?
Nie miała wydaje mi się, że lepiej nie mieć na porodówce? u nas dają dzidzie od razu na brzuch a po mierzeniu, ważeniu pierwsze karmienie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Zakodowałam już nawet nie patrze na grandery!
Jaki kolor? My bedziemy malować w styczniu na żółto ale jedną małą ściankę myśle czy by nie zrobić na niebiesko

Komin różowy bo jest w kącie i chciałam go na inny kolor pomalować a ściany siwe (farba się nazywa srebrzysty lód z duluxa, ale nie przypomina tego z obrazka) plus na jednej stronie 3 paski tapety z kwiatkami.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

kurtki nie mogę w necie znaleźć.. a aparat baterii brak.. jest z new yorkera, granatowa, bardzo podobna do tej którą niedawno jedna z was wrzucała chyba Mokka tylko dłuższa..
a buty takie..

http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/clarabarson/301788
Chyba wiem która, też przymierzałam i się zastanawiałam czy nie kupić ale obecnie wchodzę w 38 ale na styczeń może się w brzuszku nie zapiąć, a nie chce 40 bo co ja później z nią zrobię;/

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej, niestety nie byłam u lekarza, Julka się rozchorowała (kaszle i smarka) i jak na złość nikt nie może z nią zostać, ani moi rodzice, ani teściowie. Także siedzę z nią w domu, a na 14:50 idziemy do lekarza.

Maluch za to dziś znowu wariuje także jestem spokojna
No to po prostu miał lenia Michałek

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
nie jesteś sama. też wcinam mandarynki
aaaaaaaa! zabije Was chyba pojade i kupię bo i tak nie mam dżemu na śniadanie więc muszę ruszyć dupkę do sklepu...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 16:55   #4472
klementyna1
Zakorzenienie

myaja- ja też obstawiam dziewuszkę
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:14   #4473
Dragusia88
Zakorzenienie

hej.ja juz czekam na pociag. A przed chwila jadlam pyszne lody w maku pycha. Hehe wy mandarynki a ja lody. Co do prezentow to oprocz siostrzenic tzta wszyscy kosmetyki dostana hehe. A tztowi to nie wiem czy cos kupie co do ruchow maluszka to strasznie dziwne sa te w kroczu heh. Jeszcze jutro i wizyta juz sie nie moge doczekac.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:25   #4474
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Luna, ja też do brzucha nie potrafię mówić Zdarzylo mi się kilka razy powiedzeić do małego ze dwa zdania ale czułam się dziwnie i nieswojo w takiej sytuacji Za to wiem, że jak już się mały urodzi to będę do niego nawijac do znudzenia

moja siostra mówiła, że ona po szpitalu przed porodem i po porodzie oczywiście chodziła w swoich koszulach, ale na czas porodu dali jej koszulę szpitalną i w niej kazali rodzić A ta koszula szpitalna to wiadomo jaka - wielki spadochron gdzie cyce prawie na wierzchu Więc z położeniem dziecka po porodzie "ciało do ciała" problemu nie było
mi się wydaje że z drugim dzieckiem jest łatwiej mówić do brzucha ja nie umiem, do noworodków umiem mówić ale do brzucha za nic i nie będę się zmuszać na siłe bo tak jak Ty będę się dziwnie z tym czuła wiec po co takie rzeczy powinny byc naturalne

u nas w szpitalu rodzi sie we własnej koszulce, to wiem napewno, moja siostra rodziła w koszulce swojego męża

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Komin różowy bo jest w kącie i chciałam go na inny kolor pomalować a ściany siwe (farba się nazywa srebrzysty lód z duluxa, ale nie przypomina tego z obrazka) plus na jednej stronie 3 paski tapety z kwiatkami.
o to fajnie takie kombinacje mam nadzieje że wrzucisz foto jak już bedzie gotowe

a te ruchy w kroczu to takie nieprzyjemne jak dla mnie.. pierwszy raz takie poczułam jak szłam kiedyś spać i myślałam że odstanę szału. Zaczęłam się wkurzać i ględzić bo nie mogłam się ułożyć aż TŻ powiedział że jak moge się złościć na małego ale ja się na niego nie złościłam tylko na to uczucie które mi nie dawało spać a jednocześnie było nieprzyjemne
bo kopniaki nawet o 4 rano przyjmuje z uwielbieniem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:27   #4475
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mi6ka widziałam niedawno ten filmik co wklejałam tego maluszka tańczącego w rytm muzyki dla mnie udokumentowanie tej ciąży jest genialne ja też obiecywałam sobie fotki będziemy robić itp. jasnee pierwsze mam ze skończonego 18 tygodnia trzeba się poprawić
Mi mąż na początku mówił, że będzie mi fotki robił jak brzuszek rośnie, a efekt jest taki, że sama się z nimi męczę Myśli, że dwa razy mi jakieś zdjęcie gdzieś pstryknął i już będę happy. Typowy facet ze słomianym zapałem...

Siedzę sama i smutno mi normalnie...

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:36   #4476
LiwkaO
Wtajemniczenie

No i kupiłam mandarynki w Biedronce - pycha bezpestkowe

Stary 2012-11-27, 17:41   #4477
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mi mąż na początku mówił, że będzie mi fotki robił jak brzuszek rośnie, a efekt jest taki, że sama się z nimi męczę Myśli, że dwa razy mi jakieś zdjęcie gdzieś pstryknął i już będę happy. Typowy facet ze słomianym zapałem...

<przytul>
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:45   #4478
Luna0
Zakorzenienie

jutro ide na wizyte więc trzymać kciuki bo bede mieć wyniki badan i zeby mi sie jakas cukrzyca jeszcze nie przyplątała...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 17:48   #4479
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

moja siostra mówiła, że ona po szpitalu przed porodem i po porodzie oczywiście chodziła w swoich koszulach, ale na czas porodu dali jej koszulę szpitalną i w niej kazali rodzić A ta koszula szpitalna to wiadomo jaka - wielki spadochron gdzie cyce prawie na wierzchu Więc z położeniem dziecka po porodzie "ciało do ciała" problemu nie było
Podczas porodu dali mi szpitalną, a po porodzie jak już leżałam na sali to nosiłam rozpinany podkoszulek- tak na karmienie i spodnie bawełniane i oczywiście w zwykłych majtkach na zadzie. Tylko na czas porannego obchodu zakładałam dłuższą koszulę i ściągałam gatki- bo "musiało się wszystko wietrzyć i goić"- bo mnie trochę poharatali.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 17:58   #4480
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Podczas porodu dali mi szpitalną, a po porodzie jak już leżałam na sali to nosiłam rozpinany podkoszulek- tak na karmienie i spodnie bawełniane i oczywiście w zwykłych majtkach na zadzie. Tylko na czas porannego obchodu zakładałam dłuższą koszulę i ściągałam gatki- bo "musiało się wszystko wietrzyć i goić"- bo mnie trochę poharatali.
U nas w szpitalu jest zakaz zakładania gaci po porodzie i dawania dziecku smoczka strasznie tego pilnują...

Stary 2012-11-27, 18:16   #4481
Agnjeska
Zadomowienie

Wy takie obeznane co i jak w szpitalach...A ja tu totalnie zielona... jedyne co wiem to że jak będzie wszystko ok to po 2-3h do domu oO

A pogadanka o porodzie z położną dopiero w 36 tygodniu

myaja też obstawiam dziewczynkę.

Moja mała dzisiaj znowu protestuje i ruchów brak... ona chyba uaktywnia się dopiero w weekendy...

A i u nas równo 24 tydzień. Jeszcze 16...

I ogólnie doła ciąg dalszy. Pozatym niektórzy ludzie nie mają taktu. Moja ciotka poinformowała mnie że mam faktycznie mały brzuch i że pewnie bardzo mała się urodzi może z 2,5kg i że jak już w 24 tyg jestem to nawet jakby teraz Mała się urodziła to są już szanse że ją uratują (tu pominę fakt że taki lęk przed przedwczesnym porodem mam od samego początku ciąży, nie wiem dlaczego - po prostu tak mam a tu taki tekst )
Eh... pożaliłam się trochę.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 18:25   #4482
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
na mapie strony są zaznaczone http://www.tutek.pl/gdzie-kupic i pisze że to "P.P.H Saxon-Wiesław Skiba" z internetu wyszukałam że to ten sklep
http://saxon.ipr.pl/ jak zobaczysz, to koniecznie daj znać dokładnie jaki jest
Dzwoniłam do tego sklepu w ubiegłym tyg i pani powiedziała że aktualnie mają na stanie tylko grandera czerwonego, a ambero może za jakiś czas będą mieli, mam dzwonić i pytać.
Ale jak któraś tam będzie to może zda relację, jak faktycznie sprawa wygląda.

Cytat:
Jak dla mnie Ambero bije Grandera na głowe:P jest zgrabniejszy, mniejszy, ładniej wykończony i ma lepsze amortyzatory. Jakbyś brała w ciemo to bierz Ambero
Kiedyś porównywałam wymiary gradera i ambero i wyszło mi że grander mniejszy, o ile dobrze pamiętam

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
ja mam faze mandarynkowa dzis juz ponad kilo zjedzone
też zaraz zasiadam do mandarynek

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
I pochwalę się: w sobotę zaczęłam 19 tydz., poniedziałkowe ważenie pokazało w końcu 1,5 kg na plusie!!
za 19tc

Cytat:
jutro ide na wizyte więc trzymać kciuki bo bede mieć wyniki badan i zeby mi sie jakas cukrzyca jeszcze nie przyplątała...
za wizytę

Mam taka propozycję. Bo coraz częściej piszecie że macie już wybrane imiona, a na pierwszej stronie tego nie widać. Może by tak to uzupełnić?? Co Wy na to??
U mnie jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła, ale te które już wiedzą na 100% może odnotują to na 1 stronie. Hmm?

Edytowane przez Chanel_Coco
Czas edycji: 2012-11-27 o 18:28
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 18:36   #4483
bmma
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Wy takie obeznane co i jak w szpitalach...A ja tu totalnie zielona... jedyne co wiem to że jak będzie wszystko ok to po 2-3h do domu oO
Żartujesz??!!
Może po 2 - 3 dniach. To szczepić masz sobie sama? Czy przyjadą?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 18:38   #4484
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Agateczka* widzimy Ciebie i twoje posty nie są niewidoczne

Dziękuję a o fotkę poproś lekarza nam przełączył na te 4d żeby pokazać jak dzidzia wygląda i pstrykną a 10 będzie filmik i fotki

w czwartek idę na 3D więc mam nadzieję wyjdę szczęśliwa i zadowolona
bo do tej pory to nie wiele widziałam na zwykłym usg. ale jak będę 5grudnia na wizycie to zapytam mojego ginka czy da mi jakąś fotkę

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

nie smutaj

Cytat:

Cytat:

A pogadanka o porodzie z położną dopiero w 36 tygodniu

Moja mała dzisiaj znowu protestuje i ruchów brak... ona chyba uaktywnia się dopiero w weekendy...

I ogólnie doła ciąg dalszy. Pozatym niektórzy ludzie nie mają taktu. Moja ciotka poinformowała mnie że mam faktycznie mały brzuch i że pewnie bardzo mała się urodzi może z 2,5kg i że jak już w 24 tyg jestem to nawet jakby teraz Mała się urodziła to są już szanse że ją uratują (tu pominę fakt że taki lęk przed przedwczesnym porodem mam od samego początku ciąży, nie wiem dlaczego - po prostu tak mam a tu taki tekst )
2-3 godziny to dopiero szybko nie to co 3 dni

a ciotka to ma tupet, żeby takie rzeczy gadać do kobiety ciężarnej co ona chciała cię tym ''pocieszyć'' czy jak
obawy ma każda z nas, ale bądźmy dobrej myśli
Stary 2012-11-27, 18:40   #4485
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

barwo za 24
a z przedwczesnym porodem to duzo z nas tak ma, ja to mam wogole fobie na ten tamat i dziś sobie myśle że jutro skonczony 23tc wiec mogą przynajmniej ratować dzidziusia... normalne że świrujemy

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do tego sklepu w ubiegłym tyg i pani powiedziała że aktualnie mają na stanie tylko grandera czerwonego, a ambero może za jakiś czas będą mieli, mam dzwonić i pytać.
Ale jak któraś tam będzie to może zda relację, jak faktycznie sprawa wygląda.

Mam taka propozycję. Bo coraz częściej piszecie że macie już wybrane imiona, a na pierwszej stronie tego nie widać. Może by tak to uzupełnić?? Co Wy na to??
U mnie jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła, ale te które już wiedzą na 100% może odnotują to na 1 stronie. Hmm?
No i widzisz, tam gdzie napewno mają okazuje się ze mają tylko Grandera oszaleć idzie.. co oni robią ? 10 wózków na rok?

co do propozycji to dobry pomysł

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 18:44   #4486
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska;37844614[B
][/B]

Za tydzień
Ciotka to pani profesor jakaś

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-11-27, 18:47   #4487
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Żartujesz??!!
Może po 2 - 3 dniach. To szczepić masz sobie sama? Czy przyjadą?
A nie żartuję... tak tutaj jest. Zaszczepić przyjdą do domu.
No i będę mieć pomoc poporodową.. taka pani ma przyjść pomóc posprzątać ogarnąć dziecko przez 3h dziennie (mogłam wybrać 8h ale nie lubię za bardzo osób obcych w domu więc boję się że i 3h będzie za dużo...)
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

2-3 godziny to dopiero szybko nie to co 3 dni

a ciotka to ma tupet, żeby takie rzeczy gadać do kobiety ciężarnej co ona chciała cię tym ''pocieszyć'' czy jak
obawy ma każda z nas, ale bądźmy dobrej myśli
fotka z usg 3d zawsze fajna jest (:

Ano szybko...
A ciotka pewnie nie miała nic złego na myśli, ona po prostu nie ma taktu a ja w sumie ostatnio jakaś rozchwiana emocjonalnie jestem i potrafię się rozpłakać z byle powodu

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
barwo za 24
a z przedwczesnym porodem to duzo z nas tak ma, ja to mam wogole fobie na ten tamat i dziś sobie myśle że jutro skonczony 23tc wiec mogą przynajmniej ratować dzidziusia... normalne że świrujemy
Dzięki
Ja wiem że dużo z nas tak ma... ale właśnie trudno coś na to poradzić...
Dobrze że 'większa' połowa już za nami.

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Za tydzień
Ciotka to pani profesor jakaś
Dzięki
Ano ona ma swoje mądrości tylko zazwyczaj mnie to nie rusza... eh hormony ?

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-11-27, 18:48   #4488
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewczyny w koncu udało mi się dodać foty mojego Szkraba Jak dla mnie to są cudne, piękne i w ogóle niesamowite...-jak dla każdej z Was Wasze dzieciCo ta dzisiejsza technika moze zdziałać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24t3d.jpg (77,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24w3d.jpg (85,6 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-11-27, 18:49   #4489
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Ano szybko...
A ciotka pewnie nie miała nic złego na myśli, ona po prostu nie ma taktu a ja w sumie ostatnio jakaś rozchwiana emocjonalnie jestem i potrafię się rozpłakać z byle powodu

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Dzięki
Ja wiem że dużo z nas tak ma... ale właśnie trudno coś na to poradzić...
Dobrze że 'większa' połowa już za nami.

Dzięki
Ano ona ma swoje mądrości tylko zazwyczaj mnie to nie rusza... eh hormony ?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 18:50   #4490
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Kiedyś porównywałam wymiary gradera i ambero i wyszło mi że grander mniejszy, o ile dobrze pamiętam

Ja porównywałam wizualnie głównie wygląd stelaża i jego wygięcia nie patrzałam na statystyki. Postawiłam je koło siebie i doszłam do wniosku, że Ambero zgrabniejszy
A to, że jest "większy" to wynika z tego, że gondolka dłuższa o 3 cm co według mnie jest na plus, więc i stelaż musi być dłuższy.

Edytowane przez LiwkaO
Czas edycji: 2012-11-27 o 19:03
Stary 2012-11-27, 19:18   #4491
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
Ja porównywałam wizualnie głównie wygląd stelaża i jego wygięcia nie patrzałam na statystyki. Postawiłam je koło siebie i doszłam do wniosku, że Ambero zgrabniejszy
A to, że jest "większy" to wynika z tego, że gondolka dłuższa o 3 cm co według mnie jest na plus, więc i stelaż musi być dłuższy.
Mi się też Ambero bardziej widzi wizualnie, ale właśnie jakiś czas temu porównywałam każdy wymiar i wyraźnie wyszło mi że Grander mniejszy. Nie pozostaje nic innego jak zobaczyć je w jakimś sklepie oba i porównać w realu.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 19:24   #4492
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w koncu udało mi się dodać foty mojego Szkraba Jak dla mnie to są cudne, piękne i w ogóle niesamowite...-jak dla każdej z Was Wasze dzieciCo ta dzisiejsza technika moze zdziałać
Cudne maleństwo (:

No nic trzeba iść, jutro kolejny pracowity dzień.

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-11-27, 19:26   #4493
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
U nas w szpitalu jest zakaz zakładania gaci po porodzie i dawania dziecku smoczka strasznie tego pilnują...
Ja generalnie jeśli chodzi o spanie czy piżamki to uwielbiam bawełniane bluzki i spodnie (jestem zmarzluch) i oczywiście skarpetki, nie spię w koszulach, koszulkach czy innych sexi gatkach... Więc wystarczająco krępujące dla mnie było jak mi grupa osób zaglądała w krocze ( a szczerze mówiąc poharatali mnie nieźle), żebym jeszcze chodziła bez gaci. Zryty mam beret- ale cóż... Wiec mi chłop przywiózł, gatki i w nich śmigałam, lekarze na obchodzie byli tylko z rana- po południu już tylko siostry krążyły po naszym pietrze a one sie nie czepiały. Leżalam dwa tygodnie- więc chyba bym zwariowała chodząc bez gaci...A smoczki same nam pielęgniarki polecały....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 19:37   #4494
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja generalnie jeśli chodzi o spanie czy piżamki to uwielbiam bawełniane bluzki i spodnie (jestem zmarzluch) i oczywiście skarpetki, nie spię w koszulach, koszulkach czy innych sexi gatkach... Więc wystarczająco krępujące dla mnie było jak mi grupa osób zaglądała w krocze ( a szczerze mówiąc poharatali mnie nieźle), żebym jeszcze chodziła bez gaci. Zryty mam beret- ale cóż... Wiec mi chłop przywiózł, gatki i w nich śmigałam, lekarze na obchodzie byli tylko z rana- po południu już tylko siostry krążyły po naszym pietrze a one sie nie czepiały. Leżalam dwa tygodnie- więc chyba bym zwariowała chodząc bez gaci...A smoczki same nam pielęgniarki polecały....
No nam położne w szkole rodzenia mówiły, że i tak kobietki zakładają gatki ale radziły właśnie sciągać do obchodu, żeby się lekarz nie czepiał. a co do smoczka to taki wymysł neonatolog, która na wykładach mówiła, że dziecko ma cycka ssać a nie smoka

Stary 2012-11-27, 19:39   #4495
maria28
Kniaginia

Witam!

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Ja glukozę będę miała robioną teraz - czy też tak miałyście że kazano wam przyjść na czczo:
- pobranie krwi
- wypicie glukozy
- czekamy 1 godz i pobieranie krwi
-czekamy 2 godz i pobieranie krwi?
przy czym nie mozna się za dużo ruszać - wychodzenie z przychodni nie wskazane ?
Ja miałam właśnie tak.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Pokażę Wam mojego synka.
A w wątku cofam się dalej - jak Was nadrabiam, zawsze od tyłu
Noooo, przystojniak!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
czy wy tez zauwazylyscie zmiany w chodzeniu?
wydaje mi sie, ze stawiam nogi troche szerzej niz zawsze
Hehe, ja też. Zawsze szybko chodziłam, wymijałam ludzi na chodniku, a teraz oni mijają mnie. No i ciężej utrzymać pion. Poza tym obijam się czasem o meble albo o TŻa, bo zapominam, ze brzuch mam z przodu.

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj byla wizyta. Wszystko ok Widzialam, jak moja dzidzia ziewa Taki mega ziew na cala buzke. Moje serduszko. No plci dalej nie mamy na 100% bo w tym ulozeniu slabo widac bylo. No to nic, niby chlopak, ale pewnosci nie ma 17 grudnia nastepna wizyta to moze zrobi nam prezent na wigilje i sie calkeim pokaze

Cytat:
Oczywiście, że cudne! Tylko trochę nieostre.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 19:41   #4496
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
ale siusiak

Cytat:
Mi się też Ambero bardziej widzi wizualnie, ale właśnie jakiś czas temu porównywałam każdy wymiar i wyraźnie wyszło mi że Grander mniejszy. Nie pozostaje nic innego jak zobaczyć je w jakimś sklepie oba i porównać w realu.
mi to zostało co najwyżej poczytać co o nich piszecie
z tego co widziałam na internecie to Ambero zgrabniejszy i z tego co czytałam w opiniach to lepszy jest, bo o Granderze straszne są opinie... ale o Ambero tych opinii jest mało więc też nie wiadomo

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-27, 19:47   #4497
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hej.ja juz czekam na pociag. A przed chwila jadlam pyszne lody w maku pycha. Hehe wy mandarynki a ja lody. Co do prezentow to oprocz siostrzenic tzta wszyscy kosmetyki dostana hehe. A tztowi to nie wiem czy cos kupie co do ruchow maluszka to strasznie dziwne sa te w kroczu heh. Jeszcze jutro i wizyta juz sie nie moge doczekac.
ja tez wlasnie skonczylam lody z moim TZ - grycan caffe latte mniam to jest po prostu booooskie :. mimo, ze oszczedzam sie z kaloriami ale naczytalam sie tych postow o lodach i mnie wzielo
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 20:00   #4498
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam!

Oczywiście, że cudne! Tylko trochę nieostre.
Nieostre, bo wydrukowane na takim błyszczącym papierze i jak robiłam z lampą fote, to sie odbiło...Ale w rzeczywistości widac fajnie Dzięki za miłe słowaCoś tu dzis cicho.... Ja znów czuję ruchy bardzo nisko na samym dole, chyba mały znów sie przekręcił,bo na poziomie pepka cisza... Ostatnio to czułam go poziomo, raz z lewej raz z prawej strony- jak on to robi?
Stary 2012-11-27, 20:19   #4499
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

hej dziewuszki, goraco was pozdrawiam SOSNOWCA

nie odzywalam sie bo wczoraj caly dzien nie mialam neta, to wykorzystalam na dopakowanie sie do konca i ugotowalam ZUREK 5 litorw poszlo w jeden dzien - az siostra jak wrocila z kursu zdziwiona ze TAKI SMACZNY MI WYSZEDL, i smiac sie zaczela ze moze mlody bedzie kucharzem. bo odkad jestem w ciazy, coraz smaczniej gotuje . no nie ma to jak jej poczucie humoru haha

dzid mialam samolot o 10.30 taaa z godzinnym poslizgiem.
ale wazne ze lot byl spokojny - tylko przy ladowaniu dostalam takiego kopa w pecherz ze modlilam sie o szybkie dosjcie do wc

ale mloda przeszla sama siebie. wchodze do domu ona stoi w przedpokoju mowie jej ''czesc yoshi ( to jej ksywka rodzinna ) a ona podlot do brzucha zaczyna glaszczec i monolog do mlodego ze jak fajnie ze jest, ze ona go kocha - aaa skonczyla wywod i taki zdziwiony wzrok na mnie -i swoim glosem slodkim ' OOO CZESC SIOSTRA - NIE ZAUWAZYLAM CIE''

jutro lece z rana na badanie potem do babci na obiad i z mloda do Plejady, podniecona bo bedzie prowadzila auto ze mna i mlodym 1wszy raz

oki kochaniutkie lece spac, bo taki jakis ten dzien nie powiem ciut meczacy byl

buziaki slodkich snow
i milego jutrzejszego dnia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 20:21   #4500
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny w koncu udało mi się dodać foty mojego Szkraba
Czy ja dobrze widzę "armatkę" synusia na pierwszym zdjęciu?

Ja nie umiem spać w koszulach - zawsze w nocy budzę się dusząc bo mi koszula podchodzi pod sam nos w związku z czym cała goła jestem i tak
Preferuję szorty i koszulki albo na rajską Ewę

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości