Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 20:55   #4321
misiulka06
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Dziewczyny jaki rozmiar pościeli wybieracie dla swoich Maluszków? ja się zastanawiam nad rozmiarem 135x100 i 120x90?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:59   #4322
Dragusia88
Zakorzenienie

nie mam pojecia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:03   #4323
misiulka06
Rozeznanie

ja chyba wybiorę 135x100 ze względu, że starczy na dłużej i maluch tak łatwo się nie wygrzebie. zawsze można ją złożyć na pół.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:10   #4324
Dragusia88
Zakorzenienie

a nestelle miałam pytać bo mówiłaś że twój tż też się boi że mu syna podmienią to może podzieli się ze mną sposobami jak temu zapobiec bo mój narazie wpadł na jeden niezbyt ciakawy pomysł a mianowicie że podpisze dziecku nóżki mazakiem może twój ma lepszy heh

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:11   #4325
nestelle
Zakorzenienie

poszłam specjalnie zmierzyć - mam 90 x 130
Stary 2012-11-26, 21:17   #4326
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
A po co brzuszek ukrywać? Ja się boję tylko czy bym się wcisnęła w tą koszulkę Ostatnio czuję się mega sexownie. To chyba zasługa tego, że chociaż jestem w domu, to się maluję , hehe.
ja na początku, zanim brzuszek się pojawił zakupiłam jedną o rozmiar większą (niż zwykle) tunikę i myślałam, że już tylko coraz większe namioty będę kupować Ale im brzuszek zaczął robić się większy, tym bardziej się przekonywałam, że zdecydowanie lepiej wyglądam w rzeczach podkreślających brzuch Więc żadnych wiekszych rzeczy nie kupuję, a w sumie to nadal spokojnie mieszczę się w tunikach i sukienkach w rozm. 34/36, tj. sprzed ciąży Ciązowe póki co nabyłam tylko rajstopy no i dziś 3 pary legginsów na all A, no i kurtkę - ale to gdzieś za miesiąc dopiero zacznę ją nosić
Też się z brzuszkiem czuję atrakcyjna Tym bardziej, że Tż nie szczędzi mi komplementów
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Cały cas nie moge dodac tych zdjęc małęgo...A takie łądne...zaraz spróbuje na innej przeglądarce...
Co do spania to my spimy "na żółwika" jedno jest żłólwiem a drugie jego skurupką...Jak ja jestem skurupką to skurupka zawsze zakłada noge na żółwia;p
Mój tż brzucha nie ma, same gnaty i jakos mi lepiej spac wtulona w plecy
to się niby nazywa "na łyżeczki"

A co do rozmiaru pościeli, to ja zdecydowanie 120x90 zakupię
Stary 2012-11-26, 21:37   #4327
nestelle
Zakorzenienie

dragusia - mój tż to ogólnie paranoik he,he z każdym dzieckiem miał takie obawy.... i takie pomysły .... faktem jest ,że od razu po porodzie kładli mi dziecko na brzuchu a ono czołgało się do piersi i tak to trwało jakis czas - miałam czas aby się przyjrzeć potem obmyli i dokładnie mi pokazali .. poznałałabym swoje i już . Choć faktem jest też ,że zakładają te opaski z danymi matki na rączkę i nóżkę -a jak mi raz wzięli ninkę do kąpieli to przywieżli z suniętą opaską....
Ale najgorsze zaczęło się przy odwiedzinach - wszystkich zamęczał pytaniem " do kogo podobne???"

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

coś mi wizaż warjuje - znika , nie mogę cytować .....

idę spać , buziaki mamuśki .
Stary 2012-11-26, 21:42   #4328
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
a Wy jak rodzicie a dokładniej to z kim???
z mężem

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...wsio ok nie było USG bo będzie na następnej wizycie. Ale na szybko dzidzia obejrzana. Miśka pozostała Miśką co mnie bardzo cieszy Posłuchałam serduszka. Wyniki wszystkie dobre - gin. powiedziała, że bardziej do wojska niż na porodówkę powinnam jechać haha. Dostałam próbkę syropu prenalen magnez na skurcze łydek. Zobaczymy czy pomoże. I w sumie 8kg na plusie. Gin powiedziała, że wcale nie dużo więc jej wierzę
super

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
aaa... to tak Nie zrozumiałam Cię chyba wcześniej Myślałam, że masz na myśli to, że waga dziecka w tym samym tyg ciązy na dwóch różnych sprzątach usg może się różnić o 500g
znaczy może być tak że pójdziesz do gina przed samym porodem i powiem Ci że dzidzia waży 3900, a pójdziesz do szpitala i powiedzą Ci że waży 4500, a urodzi się 3700

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

U mnie sredniawka. Niby szyjka tragiczna nie jest, ale szycie konieczno, no i hospitalizacja. od jutra
mocne ściskam za was
trzymaj się w tym szpitalu i dawaj znać co u was

Ja jutro idę na nieplanowaną wizytę do gina :/miałam w środę iść na glukozę, niestety pójdę bez wyniku i potem najwyżej doniosę, wczoraj miałam silny ból podbrzusza, dziś to samo, wzięłam 2 nos-py i średnio pomogły. Leżę i jest w miarę ok, ale chodzenie to ból bardzo silny :/
Na dodatek te słabe ruchy dzisiaj, wolę iść i sprawdzić czy wszystko ok.
Stary 2012-11-26, 22:00   #4329
Leonikowa
Rozeznanie

kurcze coś nawala wizaż nie mogłam się zalogować

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki rozmiar pościeli wybieracie dla swoich Maluszków? ja się zastanawiam nad rozmiarem 135x100 i 120x90?
ja wybieram 135x100

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

wygląda na elastyczną i ...sexy

przyjdz - może coś wyczarujemy

za 18 !

spokojnie - może tak jak dziewczyny pisały ma dzień leniuszka ,
u mnie czasami też warjuje a czasami cisza ......

a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
wow jak wielka ryba

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadłam się pochwalić!
Będę miała Syna!!!!:jupi :
super gratuluję

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Miło było wyjść na chwilę z domu. Wybrałam się do Pepco, do Tesco i odwiedziłam dziewczyny z pracy. Kupiłam też Kopiec Kreta i właśnie wzięłam się za jego produkcję Miałam w planach by zrobić go na rocznicę, a tu się okazało, że mąż jednak będzie grał więc spędzę ten wieczór sama.... Ech. Nie lubię przekładanych imprez, taki uraz z dzieciństwa.
Wzięłam też od koleżanki dwa numery Glamour z kartami podarunkowymi. Ostatnio znajoma pokazała mi w internecie na stronie H&M koszulę nocną. Zastanawiam się czy zmieściłabym się tam z brzuszkiem http://www.hm.com/pl/product/04909?article=04909-A Mąż byłby ucieszony, hehe.
świetna taka bardzo seksowna

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Strippi powodzenia Ci życzę na jutrzejszej wizycie napewno wszystko będzie ok

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 22:03   #4330
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Cały dzień byłaś w ruchu, zjesz deserek i będzie cool
no bardziej się rozruszał po deserku, ale dalej leniuszek
jutro idę do gin to się dowiem co i jak

Cytat:

Strippi u mnie w bardziej aktywne dni (i tu nie mam na myśli jakiejśc szczególnej aktywnosci - tylko po prostu sprzątanie, gotowanie, robienie zakupów) Gucio prawie wcale nie daje o sobie znać Dopiero jak się kładę w nocy to się odzywa A jak cały dzień mam leniwy, to częściej się melduje
zobaczymy jak dziś będzie, bo trochę aktywniejszy, ale jednak mniej niż zawsze

Cytat:

Cytat:
też wpadłam w panikę, bo cos nie czułam swjego od kilku godzin...jadłam, lezałam i nic...Teraz póściłam Mu marsz Mozarta i jakby delikatnie sie poruszał na dole...Może znów sie obróził nóżkami w dół i bedę go słabiej czuła...Mam andzieję, ze wszystko jest ok! I u mnie i u Ciebie.
ja jutro idę dla świętego spokoju na usg

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
120x90

przyszły dziś ciuszki dla Michałka na rozmiar 3 miesiące
Stary 2012-11-26, 22:05   #4331
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
poszłam specjalnie zmierzyć - mam 90 x 130
a będziesz szyła? Bo to chyba niestandardowy rozmiar?
Cytat:
coś mi wizaż warjuje - znika , nie mogę cytować .....

idę spać , buziaki mamuśki .
u mnie tez świrowal ale już przestał
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
znaczy może być tak że pójdziesz do gina przed samym porodem i powiem Ci że dzidzia waży 3900, a pójdziesz do szpitala i powiedzą Ci że waży 4500, a urodzi się 3700

Ja jutro idę na nieplanowaną wizytę do gina :/miałam w środę iść na glukozę, niestety pójdę bez wyniku i potem najwyżej doniosę, wczoraj miałam silny ból podbrzusza, dziś to samo, wzięłam 2 nos-py i średnio pomogły. Leżę i jest w miarę ok, ale chodzenie to ból bardzo silny :/
z ta wagą już wcześniej zrozumiałam co mialaś na myśli

A co do jutrzejszej wizyty - to jeśli masz sie niepokoić, to pewnie że lepiej pójść

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

znowu wizaz świruje W takim razie idę się myć i spać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 22:10   #4332
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Strippi powodzenia Ci życzę na jutrzejszej wizycie napewno wszystko będzie ok
dzięki

ciuszki Michałkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03842.jpg (27,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03843.jpg (30,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03844.jpg (40,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03845.jpg (48,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03846.jpg (37,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03848.jpg (39,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03849.jpg (47,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-11-27, 05:12   #4333
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Nie cytuję, bo za dużo tego z całego weekendu i wczoraj

Gratuluję wszystkich wizyt, ładnych okrągłych brzuszków, skończonych i zaczętych tygodni no i Liwka to już 3 trymestr wow

pani22ka trzymam kciuki za szybki powrót do domu

Co do kredytu - odpowiem zbiorowo
doradcę kredytowego wzięliśmy trochę ze względu na to, że to siostrzeniec właściciela mieszkania, które kupujemy i mieliśmy nadzieję, że po prostu szybciej wszystko załatwi. Sam porobił zdjęcia mieszkania, kontaktował się bezpośrednio ze swoim wujkiem jeśli było trzeba jakieś zaświadczenie ze spółdzielni itd. Teraz czekamy na decyzję ostatniego banku i jeśli odmówią to kij im w oko, rezygnujemy z mieszkania i może spróbujemy po nowym roku, kiedy ja będę miała większą zdolność.
Sami też chodziliśmy po bankach, pierwsze co zrobiliśmy to kierunek PKO BP. Mamy tam oboje osobiste rachunki i tż prawie wszystko co związane z firmą. Generuje im niezłe obroty tym firmowym kontem, więc myśleliśmy, że problemu nie będzie. Niestety-nie ma szans na kredyt. Nie mamy u nich zdolności. Ja do niedawna byłam na stażu i dopiero od ponad miesiąca mam umowę o pracę. Tż mimo tego, że firma wykazuje całkiem niezłe dochody (co się niestety nie przekłada na realne zarobki, bo wszystko od razu ładują z powrotem do firmy ale podatek trzeba zapłacić więc zysk to zysk) też nie ma zdolności, bo na prywatnym koncie ma 60tys firmowego kredytu gotówkowego
wymyśliliśmy, że weźmiemy większy kredyt na mieszkanie i tż od razu spłaci ten firmowy kredyt gotówkowy i wtedy wychodzi dużo mniejsza miesięczna rata no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jeśli ktoś doczytał do końca to podziwiam należy się albo cola w puszce

Z miłych rzeczy- wczoraj wieczorem leżeliśmy z tż godzinę z rękami na brzuszku, bo malutki dawał pokaz akrobacji raz chyba nawet salto zrobił, takie to mocne było
zastanawiam się jak on tam daję radę się ruszać, przecież już nie jest taki malutki żeby sobie swobodnie pływać. z drugiej strony patrząc na mój brzuch to zrobił sobie sporo miejsca

Druga miła rzecz (choć trochę stresująca) - mam dziś wizytę więc proszę o kciuki. Badań nie kazał żadnych robić, więc pewnie będzie tylko usg i może te bolesne macanie na fotelu o którym ostatnio wspominałyście
Stary 2012-11-27, 05:36   #4334
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzien dobry.

Trzymam kciuki za wizyty i badania - i Milego dnia Wam życzę ...
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 06:12   #4335
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił
faceci to jednak mają wyobraźnię
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 06:14   #4336
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje u mnie moj gin o mało nie zepsuł niespodzianki kto tam pod sercem siedzi

Cytat:
z mężem

super

mocne ściskam za was
trzymaj się w tym szpitalu i dawaj znać co u was

trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
kurcze coś nawala wizaż nie mogłam się zalogować

ja wybieram 135x100
a my myslimy nad spiworkiem zamiast poscieli

Cytat:
dzięki

ciuszki Michałkowe
sliczne zwłaszcza te buciki słodko wygladaja

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Nie cytuję, bo za dużo tego z całego weekendu i wczoraj

Gratuluję wszystkich wizyt, ładnych okrągłych brzuszków, skończonych i zaczętych tygodni no i Liwka to już 3 trymestr wow

pani22ka trzymam kciuki za szybki powrót do domu

Co do kredytu - odpowiem zbiorowo
doradcę kredytowego wzięliśmy trochę ze względu na to, że to siostrzeniec właściciela mieszkania, które kupujemy i mieliśmy nadzieję, że po prostu szybciej wszystko załatwi. Sam porobił zdjęcia mieszkania, kontaktował się bezpośrednio ze swoim wujkiem jeśli było trzeba jakieś zaświadczenie ze spółdzielni itd. Teraz czekamy na decyzję ostatniego banku i jeśli odmówią to kij im w oko, rezygnujemy z mieszkania i może spróbujemy po nowym roku, kiedy ja będę miała większą zdolność.
Sami też chodziliśmy po bankach, pierwsze co zrobiliśmy to kierunek PKO BP. Mamy tam oboje osobiste rachunki i tż prawie wszystko co związane z firmą. Generuje im niezłe obroty tym firmowym kontem, więc myśleliśmy, że problemu nie będzie. Niestety-nie ma szans na kredyt. Nie mamy u nich zdolności. Ja do niedawna byłam na stażu i dopiero od ponad miesiąca mam umowę o pracę. Tż mimo tego, że firma wykazuje całkiem niezłe dochody (co się niestety nie przekłada na realne zarobki, bo wszystko od razu ładują z powrotem do firmy ale podatek trzeba zapłacić więc zysk to zysk) też nie ma zdolności, bo na prywatnym koncie ma 60tys firmowego kredytu gotówkowego
wymyśliliśmy, że weźmiemy większy kredyt na mieszkanie i tż od razu spłaci ten firmowy kredyt gotówkowy i wtedy wychodzi dużo mniejsza miesięczna rata no ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jeśli ktoś doczytał do końca to podziwiam należy się albo cola w puszce

Z miłych rzeczy- wczoraj wieczorem leżeliśmy z tż godzinę z rękami na brzuszku, bo malutki dawał pokaz akrobacji raz chyba nawet salto zrobił, takie to mocne było
zastanawiam się jak on tam daję radę się ruszać, przecież już nie jest taki malutki żeby sobie swobodnie pływać. z drugiej strony patrząc na mój brzuch to zrobił sobie sporo miejsca

Druga miła rzecz (choć trochę stresująca) - mam dziś wizytę więc proszę o kciuki. Badań nie kazał żadnych robić, więc pewnie będzie tylko usg i może te bolesne macanie na fotelu o którym ostatnio wspominałyście
trzymam kciuki za wizyte i pozytywna opinie banku wiem jak z kredytem teraz jest trudno

a ja dzis odpoczywam w łózeczku bo mam lekko spuchniete nogi i dłonie i do tego bol gardła grr.. miłego dnia wam zycze
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2012-11-27 o 06:22
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 06:18   #4337
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULACJE!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 06:46   #4338
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie z rana!

Kwiatuszek trzymam kciuki za wizytę!

Kurde... ale mi dzisiaj nie fajnie... wczoraj na wieczór najadłam się, popiłam wody i soku... potem zakwas z buraków bo nie piłam cały weekend i myślałam, że umrę w nocy... niestety rano też nie jest lepiej - brzuch taki wybałuszony Zjadłam troszkę płatków z mlekiem na śniadanie (fuuuuuu) Siedzę w pracy i popijam wodę... może to coś da

Chyba CHCĘ DO ŁÓŻECZKA!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 06:52   #4339
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja na początku, zanim brzuszek się pojawił zakupiłam jedną o rozmiar większą (niż zwykle) tunikę i myślałam, że już tylko coraz większe namioty będę kupować Ale im brzuszek zaczął robić się większy, tym bardziej się przekonywałam, że zdecydowanie lepiej wyglądam w rzeczach podkreślających brzuch Więc żadnych wiekszych rzeczy nie kupuję, a w sumie to nadal spokojnie mieszczę się w tunikach i sukienkach w rozm. 34/36, tj. sprzed ciąży Ciązowe póki co nabyłam tylko rajstopy no i dziś 3 pary legginsów na all A, no i kurtkę - ale to gdzieś za miesiąc dopiero zacznę ją nosić
Też się z brzuszkiem czuję atrakcyjna Tym bardziej, że Tż nie szczędzi mi komplementów

to się niby nazywa "na łyżeczki"

A co do rozmiaru pościeli, to ja zdecydowanie 120x90 zakupię
ja na razie tez mieszcze sie w moje stare sukienki sprzed ciazy 34/36, jezeli sa z rozciagliwego stretchu lub wysoko odciete... choc w niektorych nie mieszcze sie po prostu w biuscie - tu mi przybylo troszke wiecej

tez ostatnio myslalam nad lozeczkiem, posciela itp. i okazuje sie, ze standardowe lozeczka maja dlugosc 140 cm, tylko te z Ikei sa na 120 cm (a chcialam z Ikei - tylko teraz, jak wezmiemy takie lozeczko to bedziemy zmuszeni tam tez kupic i materac i posciel i poszewki )

hehe... łyżeczki
moja ulubiona pozycja
zawsze mowie do meza - "załyżeczkuj mnie", albo " to, co łyżeczkujemy sie"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

trzymam mocno kciuki

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
gratuluje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 06:58   #4340
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam

Ptaszyko jak tam wizyta mam nadzieję że wszystko dobrze z malutką

Strippi trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Nestelle ale wielka ryba

czarny flamaster ale ty śliczna i brzuszek napatrzeć się nie mogę

mooonis17 gratuluję Synka

Ja zamawiając prezenty zamówiłam 2 raz w tym miesiącu ciuszki dla małej tym razem z nexta i to tak znowu nawet nawet sporo. W tym 4 opaski

Wczoraj zadzwoniłam do gina bo na ostatniej wizycie kazał wyjeść mi do końca kwas foliowy i wczoraj wzięłam ostatnią i po konsultacji z kuzynką tż zdecydowałam się na prenatal clasic powiedziałam lekarzowi, że dostałam bo jej zostały to powiedział że super i mam jak najbardziej je brać bo szkoda żeby się zmarnowały i dokupiłam sobie te dha i łykam od dziś równo w 19 tygodniu

Miłego dzionka Kochane ja muszę wracać do pracy a coraz bardziej mi się nie chce.

Aaaaaaaaaaa i chyba wczoraj poczułam wieczorem pierwszego kopniaczka takie delikatne jakby pukanie ale tż nie zdarzył ręki położyć i się nie powtórzyło. Ale tak mnie coś tam od środka tak jakby dotykało, gilgotało takie dziwne uczucie miałam to ja mówię że to na pewno mała a później ten kopniaczek ciekawe.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 07:25   #4341
myaja
Rozeznanie

witam drogie dziewczęta
u nas znów nudności poranne ja nie wiem... chyba dożywotnio do 9tego miesiąca jestem skazana na 'ciążowy kac' no nic dam radę szczególnie po wczorajszych akrobacjach wieczornych smyka nasłuchało się dziecię mozarta dla maluchów brzuchowych i tańczył przez prawie 2h ehhh.. cudowne uczucie

co do spania
my z mężusiem mamy opanowane może z 4ry pozycje do spania:
a) łyżeczka - obustronna, choć częściej to ja jestem przed
b) chowam się w jego ramionach i śpimy tak ze mnie nie widać
c) wywalam na niego nogę i śpię mu na ramieniu - wielokrotnie odcinając po kilku godzinach przepływ krwi
d) ja na boczku on na plecach i wywala na mnie rękę

to są podstawowe, ale czasem rożnie wychodzi ogólnie to ja się rozwalam w łóżku a moja biedna chłopina dostosowuje do mnie mamy łózko 200x240 i kilka razy praktycznie zapchałam go z łózka hihihi...a podobno 2 metrowego faceta nie można przepchać
on na całe szczęście nie ma brzucha... choć czasem czuje smyka jak przepływa i wtedy cieszy się z pół godziny chwaląc wszystkim dookoła kochany jest

1. gratuluję wszystkich wizyt!
2. gratuluję ślicznych brzuszków!
3. gratulacje dla wszystkich mam i pociesz które chcą się już kontaktować!

my jutro na usg!!! ciekawe czy dowiemy się co nam pływa w brzuszku - obstawiajcie!!!
u nas nadal 6osób - chłopak ... 2osoby - dziewczynka

wracam do roboty
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 07:51   #4342
Niuniaczek
BAN stały

Cytat:
Liczę, że dziś będzie USG bo ostatnio nie miałam. U mnie jakoś wychodzi co drugą wizytę z USG a tak to na moment tylko podglądanie czy wszystko ok
U mnie gin prowadzący teraz robi na każdej wizycie ale te dośrodkowe a na takie full wypas czyli mierzenie itd to wystawiał mi skierowanie do prywatnej kliniki i 3 miałam za darmo a teraz klops. Fajnie bo teraz na wizytach doszło słuchanie serducha

Cytat:
hej dziewczyny
poza tym dziewczyny mam dość - ZAPARCIA ...

zjadłam wczoraj 8 kiwi, wypiłam jogurt naturalny activia i rano na czczo wodę przegotowaną letnia z cytryną - efekt? NIC! kompletnie NIC... zaaplikowałam sb wczoraj też czopek glicerynowy, trzymałam uparcie 50minut, poszłam do wc to myślałam, że umrę... jezu aż się przestraszyłam, czy nie stanie się coś smykowi ... taaaaaaak mnie skręcało w podbrzuszu, że byłam pewna, że zaraz urodzę! taki mega ból jak przy miesiączkowaniu potem położyłam się płasko i po 15minutach przeszło ... tylko nadal nic nie zrobiłam wc a wiem że muszę
Mam ten sam problem, jak mnie dopadło to próbowałam jeść parówki popijąc mlekiem i kefirem, kawa, mieszałam ile się da by nie coś w końcu ruszyło ale chyba nieczuła jestem. Efektem są hemoroidy... super już w tym wieku ale gin przepisał mi leki i już przechodzą. A na zaparcia jem codziennie po kilkanascie suszonych śliwek i staram sie jakieś surowe warzywa i owoce jeść każdego dnia. Czytałąm że lewatywa pomaga.. ale nie próbowałam

Cytat:
ja w piątek zacznę szok!!

ja miałam w 22 tygodniu i kolejne w 29tygodniu ze zrobioną glukozą, idę w czwartek brrrr

to jest leżaczek bujaczek
ja huśtawkę też fisher price cudowna planeta
Ja glukozę będę miała robioną teraz - czy też tak miałyście że kazano wam przyjść na czczo:
- pobranie krwi
- wypicie glukozy
- czekamy 1 godz i pobieranie krwi
-czekamy 2 godz i pobieranie krwi?
przy czym nie mozna się za dużo ruszać - wychodzenie z przychodni nie wskazane ?
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 07:58   #4343
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja jak zwykle z pytaniem dziewczyny czy wam na genetycznym między tym 12 a 13+6 mierzono właśnie długość kości nosowej i kości udowej?? Bo z tego co pamiętam to mi mówił ale czy mierzył pojęcia nie mam mówił że jest.
A wczoraj rozmawiałam z tż kuzynką i ona mówiła że przy 1 jak i 2 ciąży (a każdą u innego lekarza prowadziła) na pierwszym genetycznym to nawet nie zaczynali mierzenia od NT tylko od własnie kości nosowej, później NT no i na końcu długości kości udowej. Bo podobno te 3 obmiary są najważniejsze na tym pierwszym genetycznym sama już nie wiem.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 08:00   #4344
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Ja glukozę będę miała robioną teraz - czy też tak miałyście że kazano wam przyjść na czczo:
- pobranie krwi
- wypicie glukozy
- czekamy 1 godz i pobieranie krwi
-czekamy 2 godz i pobieranie krwi?
przy czym nie mozna się za dużo ruszać - wychodzenie z przychodni nie wskazane ?
Ja też teraz będę robić i zalecenia mam takie same.

Moja babcia jest w stanie krytycznym, takie czekanie na śmierć i bezsilność jest nie do opisania

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 08:02   #4345
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
obrzęki, wysokie ciśnienie + białko w moczu = estoza- zatrucie ciązwe nic dobrego:/
ojoj to mam nadzieje ze wyniki wyjdą teraz lepsze

Cytat:
Dziewczyny ratunku. Dziś nie czułam jeszcze kopniaczków od Michałka
Ja już panikuję, zjadłam owoce, słodycze i nic.
Do tej pory codziennie wariował po kilka razy dziennie, czasami nadawał przez godzinę, a dzisiaj cisza.
tak jak pisałas duzo ruchu miałas wiec sobie usnął ale juz doczytałam że jakiś ruch poczułaś

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Widziałyście:
http://metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,...ynski_byl.html
Może jeszcze jest szansa dla mam które rodzą wcześniej niż 15 marzec.
.
widziałam ale jakoś w to nie wierze żeby zrobili coś na korzysc dla innych a ta strona co na face podają nie działa

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
sprzedałam za 700zł (tyle co wystawiłam) chociaż dałam dużo więcej Ale ważne, że nie wisi mi w szafie... a wystawiłam na GUMTREE
dzięki muszę spróbować tam ogłosić no ja za moją tez więcej dałam ale jakby za tyle mi sie udało sprzedać to byłabym szczęsliwa

Cytat:
Napisze Wam dla rozbawienia co mój kochany mężulek powiedział. Spytał się jak dziecko pobiera pokarm, odpowiedziałam, że przez pępowine. Na co od bardzo zdziwiony i wystraszony stwierdził, że powinnam wolniej jeść i lepiej przeżuwać pokarmy skoro je przez pępowine, żeby za duży kawałek jej się nie trafił

Cytat:
a to fotki (już dawno obiecane ) naszego aqua (przed pęknięciem i nowe ) :
ale ryby

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
wrzuciłam sobie w google zapytanie o bezpieczne spanie niemowląt i w sumie o ochraniaczach ani słowa (ja się w ogóle zastanawiam czy tu coś takiego jest?) jest tylko wymóg żeby szczebelki były odpowiednio rozstawione (nie więcej niż 7 cm od siebie) i pisze że spanie pod kołderką zamiast w śpiworku czy krótkim kocyku może prowadzić do zakłucenia oddychania oO
No i pisze że łatwo dziecko przegrzać, co z kolei może być jedną z przyczyn śmierci łóżeczkowej oO
Radzi się żeby do 2 lat dzieci nie spały pod kołderką. Tyle udało mi się narazie znaleść
a u mnie Julka spała pod kołderką od początku
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 08:04   #4346
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
my jutro na usg!!! ciekawe czy dowiemy się co nam pływa w brzuszku - obstawiajcie!!!
ależ to oczywiste, że będzie chłopak!
Jaka jest przewidywana nagroda?

Terry Pratchett
Stary 2012-11-27, 08:05   #4347
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
a, zapomniałam Wam napisać, że jak się polozyliśmy dzis spać (a było już grubo po 1szej w nocy), to tak jak zazwyczaj zarzuciłam na Tżta nogę no i przytuliliśmy się do siebie brzuchami (ja jestem w 6 m-cu a Tż w 9-tym, więc problemu nie było) - a mały zaczął tak fajnie szaleć I tak sobie lezymy a ja pytam Tzta - czujesz jak mały do Twojego brzucha puka? A Tż taki zdziwiony pyta: To mały? Myślał chyba, że mam rewolucje żołądkowe Jak mu powiedziałam, ze to mały to chyba nie mógł się nadziwić, że az tak tam szleje, bo pare raze śmiał się pod nosem z takim rozczuleniem jak Gucio mocniej puknął Powiem Wam, że cudowne uczucie Chyba oboje mielismy takie uczucie, że poza tym, ze przytulamy siebie, to też synusia między sobą przytulamy
o jaaa ale wspaniałe to musiało być, ja uwielbiam jak mój czuje bobasa i cieszy sie wtedy jak dziecko

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 08:10   #4348
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dzięki muszę spróbować tam ogłosić no ja za moją tez więcej dałam ale jakby za tyle mi sie udało sprzedać to byłabym szczęsliwa
ja sobie pomyślałam, że jak dostanę 500zł to już coś A tu dziewczyna bez targowania dała 700 i tyle Wzięłam, schowałam i podziękowałam
W niedzielę wydaliśmy już pieniążki na płytki do łazienki... heh... drugie tyle trzeba było dołożyć na samą podłogę... :P ale zawsze to coś

Terry Pratchett
Stary 2012-11-27, 08:14   #4349
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
u nas nadal 6osób - chłopak ... 2osoby - dziewczynka
ja obstawiam chłopaka co jest do wygrania?

ja i mężuś obstawiamy wagę naszego szkraba na dzisiejszej wizycie on mówi że ok 930g, ja 730g. kto przegra wrzuca 5zł do słoika na wózek

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle z pytaniem dziewczyny czy wam na genetycznym między tym 12 a 13+6 mierzono właśnie długość kości nosowej i kości udowej?? Bo z tego co pamiętam to mi mówił ale czy mierzył pojęcia nie mam mówił że jest.
A wczoraj rozmawiałam z tż kuzynką i ona mówiła że przy 1 jak i 2 ciąży (a każdą u innego lekarza prowadziła) na pierwszym genetycznym to nawet nie zaczynali mierzenia od NT tylko od własnie kości nosowej, później NT no i na końcu długości kości udowej. Bo podobno te 3 obmiary są najważniejsze na tym pierwszym genetycznym sama już nie wiem.
długość kości nosowej i przezierność tak ale kości udowej a przynajmniej nic o tym nie mówił
Stary 2012-11-27, 08:21   #4350
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
haha ale się uśmiałam Ci ansi afceci są po prostu boscyyyy

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
gratulacje

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
też wpadłam w panikę, bo cos nie czułam swjego od kilku godzin...jadłam, lezałam i nic...Teraz póściłam Mu marsz Mozarta i jakby delikatnie sie poruszał na dole...Może znów sie obróził nóżkami w dół i bedę go słabiej czuła...Mam andzieję, ze wszystko jest ok! I u mnie i u Ciebie.

u mnie wczoraj też malutki ubogo kopał, pewnie dlatego, ze cały dzień na nogach no i wykołysany był, ale dizs juz bede go nasłuchiwać

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ale mi się pizzy zachciało...Oddałabym królestwo...Na szczescie tż wraca właśnie z pracy i po drodze ma wstąpić i przywieźć Tak w ramach walki z kilogramami pizza z podwójnym serem o 21.30 No, ale miłość matczyna jest bezgraniczna- wszystko dla mojego syna
pizza pizza mniammm ja etz sie musze przyznać ze wczoraj była pizza, no nie cała ale spory kawałek

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a nestelle miałam pytać bo mówiłaś że twój tż też się boi że mu syna podmienią to może podzieli się ze mną sposobami jak temu zapobiec bo mój narazie wpadł na jeden niezbyt ciakawy pomysł a mianowicie że podpisze dziecku nóżki mazakiem może twój ma lepszy heh

he niezły patent

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości