|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III
Dziewczyny jaki rozmiar pościeli wybieracie dla swoich Maluszków? ja się zastanawiam nad rozmiarem 135x100 i 120x90?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#4323 |
Rozeznanie
|
ja chyba wybiorę 135x100 ze względu, że starczy na dłużej i maluch tak łatwo się nie wygrzebie. zawsze można ją złożyć na pół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
a nestelle miałam pytać bo mówiłaś że twój tż też się boi że mu syna podmienią to może podzieli się ze mną sposobami jak temu zapobiec bo mój narazie wpadł na jeden niezbyt ciakawy pomysł a mianowicie że podpisze dziecku nóżki mazakiem
![]()
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
poszłam specjalnie zmierzyć - mam 90 x 130
![]() |
#4326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też się z brzuszkiem czuję atrakcyjna ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do rozmiaru pościeli, to ja zdecydowanie 120x90 zakupię ![]()
![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
dragusia - mój tż to ogólnie paranoik he,he z każdym dzieckiem miał takie obawy....
![]() Ale najgorsze zaczęło się przy odwiedzinach - wszystkich zamęczał pytaniem " do kogo podobne???" ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- coś mi wizaż warjuje - znika , nie mogę cytować ..... idę spać , buziaki mamuśki ![]()
![]() |
#4328 | |||
Zakorzenienie
|
z mężem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jutro idę na nieplanowaną wizytę do gina :/miałam w środę iść na glukozę, niestety pójdę bez wyniku i potem najwyżej doniosę, wczoraj miałam silny ból podbrzusza, dziś to samo, wzięłam 2 nos-py i średnio pomogły. Leżę i jest w miarę ok, ale chodzenie to ból bardzo silny :/ Na dodatek te słabe ruchy dzisiaj, wolę iść i sprawdzić czy wszystko ok.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4329 | |||
Rozeznanie
|
kurcze coś nawala wizaż nie mogłam się zalogować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super gratuluję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Strippi powodzenia Ci życzę na jutrzejszej wizycie ![]()
![]() |
![]() |
#4330 | |||
Zakorzenienie
|
no bardziej się rozruszał po deserku, ale dalej leniuszek
jutro idę do gin to się dowiem co i jak Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyszły dziś ciuszki dla Michałka na rozmiar 3 miesiące
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4331 | ||
Wtajemniczenie
|
a będziesz szyła? Bo to chyba niestandardowy rozmiar?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do jutrzejszej wizyty - to jeśli masz sie niepokoić, to pewnie że lepiej pójść ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- znowu wizaz świruje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciuszki Michałkowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Nie cytuję, bo za dużo tego z całego weekendu i wczoraj
![]() Gratuluję wszystkich wizyt, ładnych okrągłych brzuszków, skończonych i zaczętych tygodni ![]() ![]() ![]() ![]() pani22ka trzymam kciuki za szybki powrót do domu ![]() Co do kredytu - odpowiem zbiorowo ![]() doradcę kredytowego wzięliśmy trochę ze względu na to, że to siostrzeniec właściciela mieszkania, które kupujemy i mieliśmy nadzieję, że po prostu szybciej wszystko załatwi. Sam porobił zdjęcia mieszkania, kontaktował się bezpośrednio ze swoim wujkiem jeśli było trzeba jakieś zaświadczenie ze spółdzielni itd. Teraz czekamy na decyzję ostatniego banku i jeśli odmówią to kij im w oko, rezygnujemy z mieszkania i może spróbujemy po nowym roku, kiedy ja będę miała większą zdolność. Sami też chodziliśmy po bankach, pierwsze co zrobiliśmy to kierunek PKO BP. Mamy tam oboje osobiste rachunki i tż prawie wszystko co związane z firmą. Generuje im niezłe obroty tym firmowym kontem, więc myśleliśmy, że problemu nie będzie. Niestety-nie ma szans na kredyt. Nie mamy u nich zdolności. Ja do niedawna byłam na stażu i dopiero od ponad miesiąca mam umowę o pracę. Tż mimo tego, że firma wykazuje całkiem niezłe dochody (co się niestety nie przekłada na realne zarobki, bo wszystko od razu ładują z powrotem do firmy ![]() ![]() wymyśliliśmy, że weźmiemy większy kredyt na mieszkanie i tż od razu spłaci ten firmowy kredyt gotówkowy i wtedy wychodzi dużo mniejsza miesięczna rata no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli ktoś doczytał do końca to podziwiam ![]() ![]() ![]() Z miłych rzeczy- wczoraj wieczorem leżeliśmy z tż godzinę z rękami na brzuszku, bo malutki dawał pokaz akrobacji ![]() ![]() ![]() zastanawiam się jak on tam daję radę się ruszać, przecież już nie jest taki malutki żeby sobie swobodnie pływać. z drugiej strony patrząc na mój brzuch to zrobił sobie sporo miejsca ![]() Druga miła rzecz (choć trochę stresująca) - mam dziś wizytę ![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Trzymam kciuki za wizyty i badania - i Milego dnia Wam życzę ...
![]() |
#4335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4336 | |||
Zadomowienie
|
gratulacje u mnie moj gin o mało nie zepsuł niespodzianki kto tam pod sercem siedzi
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sliczne zwłaszcza te buciki słodko wygladaja Cytat:
![]() a ja dzis odpoczywam w łózeczku bo mam lekko spuchniete nogi i dłonie i do tego bol gardła grr.. miłego dnia wam zycze
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2012-11-27 o 06:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE!
![]()
![]() |
#4338 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie z rana!
Kwiatuszek trzymam kciuki za wizytę! Kurde... ale mi dzisiaj nie fajnie... wczoraj na wieczór najadłam się, popiłam wody i soku... potem zakwas z buraków bo nie piłam cały weekend i myślałam, że umrę w nocy... niestety rano też nie jest lepiej - brzuch taki wybałuszony Zjadłam troszkę płatków z mlekiem na śniadanie (fuuuuuu) ![]() ![]() Chyba CHCĘ DO ŁÓŻECZKA!
![]() |
![]() |
#4339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez ostatnio myslalam nad lozeczkiem, posciela itp. i okazuje sie, ze standardowe lozeczka maja dlugosc 140 cm, tylko te z Ikei sa na 120 cm ![]() ![]() hehe... łyżeczki ![]() moja ulubiona pozycja ![]() zawsze mowie do meza - "załyżeczkuj mnie", albo " to, co łyżeczkujemy sie" ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- gratuluje ![]()
![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ptaszyko jak tam wizyta ![]() ![]() Strippi trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() ![]() Nestelle ale wielka ryba ![]() czarny flamaster ale ty śliczna i brzuszek napatrzeć się nie mogę ![]() ![]() mooonis17 gratuluję Synka ![]() Ja zamawiając prezenty zamówiłam 2 raz w tym miesiącu ciuszki dla małej ![]() ![]() ![]() Wczoraj zadzwoniłam do gina bo na ostatniej wizycie kazał wyjeść mi do końca kwas foliowy i wczoraj wzięłam ostatnią i po konsultacji z kuzynką tż zdecydowałam się na prenatal clasic powiedziałam lekarzowi, że dostałam bo jej zostały to powiedział że super i mam jak najbardziej je brać bo szkoda żeby się zmarnowały i dokupiłam sobie te dha i łykam od dziś równo w 19 tygodniu ![]() Miłego dzionka Kochane ja muszę wracać do pracy a coraz bardziej mi się nie chce. Aaaaaaaaaaa i chyba wczoraj poczułam wieczorem pierwszego kopniaczka takie delikatne jakby pukanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4341 |
Rozeznanie
|
witam drogie dziewczęta
![]() u nas znów nudności poranne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do spania my z mężusiem mamy opanowane może z 4ry pozycje do spania: a) łyżeczka - obustronna, choć częściej to ja jestem przed ![]() b) chowam się w jego ramionach i śpimy tak ze mnie nie widać ![]() c) wywalam na niego nogę i śpię mu na ramieniu - wielokrotnie odcinając po kilku godzinach przepływ krwi ![]() d) ja na boczku on na plecach i wywala na mnie rękę ![]() to są podstawowe, ale czasem rożnie wychodzi ![]() ![]() ![]() ![]() on na całe szczęście nie ma brzucha... choć czasem czuje smyka jak przepływa i wtedy cieszy się z pół godziny chwaląc wszystkim dookoła ![]() ![]() 1. gratuluję wszystkich wizyt! ![]() 2. gratuluję ślicznych brzuszków! ![]() 3. gratulacje dla wszystkich mam i pociesz które chcą się już kontaktować! ![]() my jutro na usg!!! ![]() ![]() u nas nadal 6osób - chłopak ... 2osoby - dziewczynka ![]() wracam do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4342 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- pobranie krwi - wypicie glukozy - czekamy 1 godz i pobieranie krwi -czekamy 2 godz i pobieranie krwi? przy czym nie mozna się za dużo ruszać - wychodzenie z przychodni nie wskazane ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle z pytaniem dziewczyny czy wam na genetycznym między tym 12 a 13+6 mierzono właśnie długość kości nosowej i kości udowej?? Bo z tego co pamiętam to mi mówił ale czy mierzył pojęcia nie mam mówił że jest.
A wczoraj rozmawiałam z tż kuzynką i ona mówiła że przy 1 jak i 2 ciąży (a każdą u innego lekarza prowadziła) na pierwszym genetycznym to nawet nie zaczynali mierzenia od NT tylko od własnie kości nosowej, później NT no i na końcu długości kości udowej. Bo podobno te 3 obmiary są najważniejsze na tym pierwszym genetycznym sama już nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja babcia jest w stanie krytycznym, takie czekanie na śmierć i bezsilność jest nie do opisania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4345 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka jest przewidywana nagroda? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W niedzielę wydaliśmy już pieniążki na płytki do łazienki... heh... drugie tyle trzeba było dołożyć na samą podłogę... :P ale zawsze to coś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4349 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja i mężuś obstawiamy wagę naszego szkraba na dzisiejszej wizycie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4350 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
he niezły patent |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.