|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Ide robic Skalpel poki jestem zdenerwowana
|
#1683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my na początku w rożku, potem śpiworek
potem kołderka, w lato koc ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
w szpitalu Julia spała ze mną, ale w 1 noc w domu spała w swoim łóżeczku, w swoim pokoju nigdy nie było problemu, ma swój pokój i w nocy czasami pytam się czy chce iść do mnie, to mówi że nie raz na rok zdarza się, że przychodzi w nocy i śpi z nami. Fajnie było też, jak zmieniliśmy łóżeczko na łóżko "dorosłe" też zero problemu, od razu przespała w nim noc, jakby miała go od zawsze, a bałam się, że będzie ciągłe wychodzenie i przychodzenie do nas. ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- kochana, wyniki dopiero 11.12 :/ ale przeglądałam sobie trochę użytkowników i dupa... jestem na pewno na 7 miejscu, a 2000 stron nie przejrzanych, także marne szanse, bo sporo osób mając zmienne ip nabijało sobie głosy :/ ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
dlatego Michałek będzie miał swój pokój i będzie sam spał, tak jak Julię nauczyliśmy
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
hwlou babeczki
![]() przede wszystkim wszystkim dziekuje za kciuki niestety nie wiem, czy cos z tego bedzie... generalnie byl mlyn i sieczkarnia... jakies jeszcze resztki nadzieji sie tla, ze moze jednak cos z tego bedzie i na szczescie dlugo nie bede musiala czekac na wiesci, bo maja dac znac na dniach ![]() zycze milego wieczorku
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko ile mam jeszcze do nadrabiania ![]() oszalałyście z tym pisaniem!
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde dziękuję, zaraz sobie poczytam.
mrowinko myślałam, ze w szkolnictwie są takie samego stawki. Kotku dzięki. Butter no właśnie spróbuje. Albo na razie w ogóle jajkom podziękuję ![]() Mysia super ![]() Bao oj baty mi się należą. Zjadłam tyle potraw z jajek przez ten weekend co normalnie chyba przez miesiąc. Gucia może jednak sie uda? Pojechałam na ang. nie było mnie 2 godziny. Maja bite 2 godziny się darła. Wracam i co?? Banan na ustach i Maja radosna jakby ja ktoś nagle podmienił. Chciałam iść się na pić. Oddałam ją mężowi, wyszła za róg i... ryk. Wróciłam - uśmiech
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to w Waszym przypadku nie jest córeczka tatusia , tylko córeczka mamusi No ale do taty podobna
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem... jestem troche zdolowana ta rozmowa )A u nas Rita tez ma to samo... nawet butelki od tatusia nie chce kiedy ja jestem w zasiegu wzroku... a jak juz cos wypije to tylko polowe a za chwile i tak musze ja "dokarmiac" ![]()
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guciu mocno trzymalam kciuki i nadal trzymam |
|
|
|
|
#1691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde ich odwrócenie równa się wyjechanie na środek pasa, więc nawet lepiej nie ryzykować wyprzedzania bo nie wiesz, czy za chwilę Ci pod maskę nie wyskoczy. Albo kiedy facet jedzie wolno, wolno, wolno... I ja już chcę wyprzedzać a on siup - z rowerka! I to na lewo - czyli prosto pod maskę! Oczywiście byłaby moja wina ![]() Ależ ja klnę na tych rowerzystów! Jak widać te miliony z Unii miasto mogło wydać na co innego ![]() Cytat:
Ja też mam dziś dzień paszteta... A w okularkach na pewno wyglądasz ślicznie, tylko musisz się przyzwyczaić Cytat:
Cytat:
Mi kiedyś wyszło z tego właśnie, że jestem po menopauzie Ale jak się okazało, robiłam chyba w złym czasie. W grudniu chcę powtórzyć Cytat:
![]() Życzę powodzenia w starankach i zapraszamy do regularnego udzielania się! mrowinko, doczytałam, że prolaktynę robiłaś na początku cyklu... Zawsze tak się robi? Bo myślałam, że mogę prolaktynę i progesteron zrobić razem, czyli koło tygodnia po owu ![]() Komuś jeszcze coś miałam odpisać... ![]()
|
|
#1692 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze
Cytat:
Ja mam w rodzinie faceta z Egiptu i kazdy tez wrogo był nastawiony No i z jego ust slyszałam ze on jest Europejczykiem No i niestety sielanki miedzy Nimi nie maWiele jest takich historii i ludzie oceniajac opieraja sie na tym co uslyszeli czy widzieli...po prostu martwia sie i dbaja o Twoje bezpieczenstwo A takie zwiazki uwazam ze sa podwojnie trudne, bo musisz przekonac rodzine/znajomych do niego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my w przyszłym roku bedziemy zmieniac Sebie łozko Seba do Nas teraz czasem przychodzi nad ranem Cytat:
Cytat:
Fotkasia witaj
|
|
#1693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Popołudnie nie minęło tak, jak planowałam
![]() Po obiedzie zamknęłam na chwilę oczy i w sumie obudziłam się po godzinie. Ale ulgę w oczach poczułam momentalnie! Cały dzień mnie bolały i w końcu ból odpuścił... Ewy nie robiłam, bo bardzo bolą mnie mięśnie brzucha, więc nie chcę sobie krzywdy zrobić... Niestety jutro idziemy na imieniny, więc zrobię dopiero w czwartek. W międzyczasie zrobiłam pranie. Potem kąpiel, teraz muszę kłaki wysuszyć i wyprostować... i tyle z dnia. Zdecydowanie za szybko te dni lecą! Za pół godziny "Prawo Agaty", ale chyba sobie odpuszczę i jutro obejrzę na tvn playerze, a dziś wskoczę do łóżka z książką z planem wcześniejszego zaśnięcia... Zaczęłam mieć wątpliwości co do gina. Nie wiem, czy zdecydować się na tego, o którym myślałam (onyks do niego chodzi), czy iść do innego polecanego przez przyjaciółkę. Jego przewagą jest to, że jest ordynatorem w szpitalu, w którym w przyszłości chciałabym rodzić. Za to ma gorszy sprzęt niż ten lekarz onyksowy... Mam jeszcze chwilę do namysłu, ale dylemat jest ![]()
|
#1695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks ponizej przepis na paszteciki
![]() 1kg mąki 2 kostki margaryny 1kostka drozdzy 15 ml śmietany 4 jajka, szczypta soli Jajko, drozdze, smietane rozmieszać, dodać sól. Margaryne rozdrobnić nozem, dodać mąke. Wszystko połączyć, wyrobic ciasto ![]() Moja mama do farszu dodawala jeszcze troche zmielonego miesa z kurczaka, pieczarki i kapuste,ale ja zrobie z pieczarkami i kapusta i z połowy porcji
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem. W czwartek jak była z moimi rodzicami to było dobrze. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37846952]Madziu, bony są przyznawane z funduszu socjalnego - tu nie ma odgórnie ustalonej kwoty, to dyrektor decyduje, na co przeznaczyć pieniądze z funduszu, ile komu dać. U nas kwota przyznana na święta zależy od dochodu. Zresztą każda inna pomoc z funduszu socjalnego (np. dopłata do wyjazdu) też U nas też od dochodów. Dzięki za wyjaśnienie. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Blonde ooo margaryna, śmietana , jajka - cos dla mnie Ale mi smaka narobiłaś.
|
||
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jak ma bardzo dobre opinie to juz w ogole A sprzet, to tylko sprzet (napewno nie ma jakiegos za komuny ) chyba ze zalezy Ci na jakis super ekstra zdjeciach![]() Ja miałam zwykle 2D i mi wystarczyło
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko ale to nie są duże różnice. Rok temu dzieliło się na 2 osoby i dostałam 360 a teraz 380 (podobno było od 320 do 380).
Maleństwo zgadzam się co do sprzętu. Choc z drugiej strony to jak będzie kijowy gin, to i dobry sprzęt nic nie da, bo nie będzie się na nim super znał. |
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Zauważyłam ostatnio, że częściej chyba czuję, jak się dzieciaki wypychają, wypinają, przekręcają...niż kopią...
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem, jak będzie w tym roku, ale w zeszłym rozbieżności były spore: ci, którzy mieli najniższe dochody dostali dużo więcej niż ci z większymi dochodami. Ale nie były to na pewno tak wysokie kwoty jak u Was A, i ja w pierwszym roku pracy w ogóle nie dostałam bonów na święta. Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-11-27 o 21:15 |
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie tak jak mowisz. Droga taka, ze ledwo sie miniesz z autem naprzeciwko, obok nowy chodnik i zero czlowieka, a rowerzysta na srodku i dziury omija Cytat:
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-27 o 21:16 |
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowinko dlaczego nie dostałaś?
Maleństwo to normalne, teraz mają coraz mniej miejsca. Ja tam wolałam to wypychanie się niż kopanie. Choć oba uczucia są cudne i jak o tym myślę, to nawet nie wiesz jak mi ich brakuje. |
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj nawet mąż poczuł
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki! ja juz po wizycie... Niestety bylam sama i nie zrozumialam wszystkiego, jedyne co pamietam to to, ze gin stwierdzil, ze cos sie z szyjka juz dzieje , ze jakies rozwarcie juz jest
a wszystko przez to, ze gmeranko masakrycznie mnie bolalo i nie moglam sobie w mozgu wlaczyc translatora niemieckiego Tak mnie dolek zlapal, ze skoro mnie to badanie szyjki bolalo, to nie dam rady przy porodzie... wyszlam z gabinetu jakas taka osowiala (maz wtedy akurat wparowal na poczekalnie ), nogi miekkie i mialam ochote sobie poplakac, co robilam potem przez cala droge do domu ... a tak sobie powtarzalam , ze moze bolec jak cholera , a i tak dam rade ... Dolek jakis mnie chwycil.. Wklejam zdj obiecanego brzunia
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To czekamy na następną dzidzię!
Edytowane przez Malensstfo Czas edycji: 2012-11-27 o 21:31 |
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo super
![]() Tynkusia śliczny brzuszek. Kochana mnie tez bolało badanie szyjki i sie obawiałam jak z porodem. A prawda jest taka, że poród mniej mnie bolał niz badanie szyjki Więc się nie martw. Idę sobie coś zjeść
|
|
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Malusi
Mam dopiero 10 kg na plusie wg wagi u lekarza .Teraz kolej na mnie Today juz rozpakowana ![]() Cytat:
mialam poprzednio, ale jakos nie bolalo, za to dzisiaj juz gin zaszalal i myslalam, ze zjade z fotela, od razu mi sie przypomnialas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Ja też mówię "Nigdy spać z nami" ale wiem, że może się to szybko zmienić 

Ja też mam dziś dzień paszteta... A w okularkach na pewno wyglądasz ślicznie, tylko musisz się przyzwyczaić 

juz ktorys raz sie z tym spotkalam i dziala to na mnie jak plachta na byka!!! I jeszcze przestrogi: "oni tacy sa, oni zawsze tak komplementuja dziewczyny" jakbym tylko na takie gadanie leciala i na nikogo innego nie byloby mnie stac, a on by byl barmanem w Egipcie 
No i niestety sielanki miedzy Nimi nie ma