|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co za suchar zżarło mi cytaty! Pisałam jeszcze że biedny Nikodemek, mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia! I co do Leosia, ciekawe co mu dokuczało? Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-11-27 o 21:17 |
||
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
hmm nie wiem właśnie
Może brzuszek, bo kupki były dziś zielonkawe. Teraz już śpi spokojnie.
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
witam z nad laktatora
młody na dobre odstawił się od piersi czasem tylko w nocły załapie jak zaspany a tak to odciągam co 3 godz i żałuję że nie mam elektrycznego no i nie bardzo wiem jak zwiększyć laktację laktatorem bo z czasem będzie potrzebował coraz więcej.Może któraś z Was ma do sprzedania laktator elektryczny?Gratuluje postępów Waszych dzieciaczków są imponujące. Byłam wczoraj u fryzjera i włosów wypada zdecydowanie mniej po ścięciu. Agunia mozesz wkleić zdjęcia sweterka? Też mi się strasznie podoba
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam mate skip hop zieloną
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Pisze z tel wiec nie bede zbyt wylewna. Agunia super ze szczepienie poszlo gladko! Wanilka, szkoda mi synusia ze taki chorutki ![]() Phdwao, nie wierze haha!!!!!! |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przemywaj jej solą fizjologiczną i rano okulista Cytat:
Karolina, pewnie te szmery to nic takiego ![]() Iga jaka artystka ![]() Tak w ogóle hej Pierwsza jazda za mną, było strasznie Za dużo rzeczy do opanowania na raz. Jeździłam po placu, cofałam na 3, mało nie wjechałam w autobus |
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
nieprawda, Ty wcale nie jestes lepsza ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina szmery na pewno znikną same
![]() Wanillko współczuję Wam tego przeziębienia, ale czytam, że już troszkę lepiej zeby szybko przeszłoAgunia brawa dla Lu za szczepienie i dla TZta za dobrą decyzję
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na egzamin instruktor mi dawal leki uspokajajace, bo przez nerwy oblalam za pierwszym razem, ale drugi byl juz trafiony
|
|
|
|
|
#3643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Całuski dla naszego biednego narzeczonego, Zosia się bardzo martwi no, i to nawet 5 miesięcy i 2 dni ![]() Cytat:
![]() ________________ Hmm, z tymi matami... Na tej, którą zamówiłam, producent deklaruje, że jest wolna od formamidu. Myślicie, żeby... nie wierzyć? ![]() I jeszcze jedno, bo kolejny smutek (nie u mnie, co prawda, ale też przeżywam). Pisałam wam jakiś czas temu, że moja przyjaciółka jest w ciąży. Teraz to 13 tydzień. Była dziś na usg genetycznym i przyszła do mnie lekko podłamana. Dostała bowiem skierowanie na amniopunkcję - na usg wyszedł brak kości nosowej ![]() Czy może któraś z was tak miała? dodam, że sprzęt lekarki wygląda na najwyższej klasy, zdjęć powstało mnóstwo, wszystkie rewelacyjnej jakości. I faktycznie brak tej kości - widać jak na dłoni (mówię teraz nie o zdjęciach pamiątkowych, a tych na rozpoznaniu i skierowaniu). Kurczę, chciałabym ją jakoś pocieszyć
|
|||
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
allebazi może jutro mi się uda jakąś fotkę cyknąć
Cytat:
ja tak nie miałam, ale ostatnio nawet czytałam o przypadkach, gdzie właśnie stawiano takie diagnozy, gdzie niby brak kości nosowej, a dziecko rodziło się zupełnie zdrowe (o ile się nie mylę, to jednym z głośniejszych przypadków jest córka Ani Przybylskiej)
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooolllccciiiaaa cieszę się, ze wyniki Oskarka są idealne!!!
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-27 o 22:28 |
|
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
ha kiedy to bylo juz zapomnialam :P
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dep znalazłam coś takiego:
Cytat:
i jeszcze: Cytat:
http://www.drpiekarski.com/usg/usg-1...azy-test-pappa
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-27 o 22:39 |
||
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja jestem przerażona
te yariski są bardzo czułe kurde ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Sol dasz radę - mówi to ta, która sama boi się jeździć samochodem jak ognia
ale swoje jazdy na kursie wspominam super
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę dać radę, robię to dla Fabisia |
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przejrzałam artykuł i widzę, że te jej wyniki są jakieś dziwne. Bo piszą: "Przykładowo dla ciężarnej w 12 tygodniu ciąży, która ma 20 lat ryzyko z. Downa wynikające z wieku wynosi 1:1088. W przypadku prawidłowego wyniku badania USG (przezierność karku 50 percentyl oraz widoczna kość nosowa płodu) zostaje zmniejszone do 1:12522, 25 lat ryzyka wynoszą odpowiednio 1:930 i 1:10727, 30 lat ryzyka wynoszą odpowiednio 1:579 i 1:6670, 35 lat ryzyka wynoszą odpowiednio 1:224 i 1:2580 37 lat ryzyka wynoszą odpowiednio 1:138 i 1:1588." Moja przyjaciółka ma lat 30, czyli już od wejścia ryzyko wynosi 1:579. Zrobiła badania i ryzyko wyszło 1:630. Czyli tak de facto te badania nic nie wniosły? Nie obniżyły ryzyka właściwie w ogóle, ale i go nie podwyższyły
|
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Sol dasz rade
Pamietam swoje pierwsze jazdy, tez miałam problem na początku aby wszystko ogarnąć, a teraz 9 (o matko kiedy to minęło) lat pózniej nie wyobrażam sobie życia bez auta, nawet po szkockiego drogach od razu smigalam bez problemu ![]() Chłopaki śpią a ja jak zwykle nie mogę zasnąć i czytam sobie rożne bzdety w telefonie, bo w łóżku wygodniej
|
#3656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla małego Picassa ![]() Cytat:
Wysyłasz ostrzeżenia do znajomych żeby na ulice nie wychodzili bo jeździsz?Moja pierwsza jazda na kursie była moja pierwszą jazdą w życiu a ruszałam spod Teatru Bagatela w Krakowie o godz. 15 Było trudno ale później coraz fajniej ![]() Cytat:
Nie pomogę w kwestii koleżanki ale smutne. Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni i będzie dobrze. Siostrze mojej koleżanki (mieszka we Frankfurcie nad Menem) do porodu mówili, że urodzi syna. Nawet jej pokazywali gdzie ma interes. I urodziła się córeczka. Więc z tymi USG to różnie bywa. Wiem, że nie można porównywać ale... zawsze to coś. Cytat:
Yariski czułe powiadasz? A wiesz jak ja się czułam jak się przesiadłam ze starego poloneza do VW Polo? To dopiero było czułe... |
||||
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jako dziecko wypadłam z jadącego samochodu pod koła tira. Drzwi się otworzyły, a ja byłam nie zapięta. 6 lat miałam, to był duży fiat. Na pamiątkę mam uszczerbaną jedynkę - dentyści nie chcą mi jej zrobić przez wadę zgryzu No a wada kwalifikuje się tylko na operację, a ja na operację się nie zgadzam nieźle
|
||
|
|
|
#3658 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już mam szukać dziury w całym to nie podoba mi się biel plastiku w poręczach. Taca jest z ładna, idealnie biała. * My po szczepieniu. Dzisiaj niestety płakała. Widziałam, że pielęgniarka wbiła igłę z impetem i małej nawet kilka minut po szczepieniu leciała krew, czyli pewnie trafiła w naczynko. No i obserwowała pielęgniarkę przed szczepieniem, więc wiedziała, że ktoś zadał jej ból specjalnie - to moja wina. Niespokojna i płaczliwa była już w gabinecie przed szczepieniem. Może dlatego, że przed nią szczepiony był mały chłopiec i oczywiście obwieścił światu, jak bardzo się z tego cieszy, a może dlatego, że po zaglądaniu w gardło ulała. * Waży 6,6 kg, czyli z ostatnich 7 tygodni ma średnią 178 g/tydzień. Na oko fałdek tyle, ile trzeba. * Potem podjechaliśmy do Tesco po Pampersy. Tż został z nią w samochodzie, a ja: * pomacałam szczeniaczka uczniaczka i już wiem, co moja kruszynka znajdzie pod chionką. Ona już wie, że ma wpływ na dźwięk grzechotki (moim zdaniem od wczoraj, bo wcześniej potrząsała radośnie ręką, ale chyba nie wiedziała, że dlatego grzechocze) i jak widziała, że książeczka po naciśnięciu piszczy, to próbowała naciskać w tym samym miejscu (dzisiaj). Szczeniaczka uczniaczka wystarczy dotknąć, więc spodziewam się zachwytu w małych oczkach. * nie znalazłam maty polecanej przez Wiktorię; * kupiłam 2 gazetki o dzieciach (córcia była nimi bardzo zainteresowana, a niedobra matka zabrała) i 3 kartony Pampersów BabyActive 4 (promocja chyba do końca miesiąca). Ponieważ wczoraj kupiłam 2 paczki Dada 3, to na razie mam niezły zapas. Większość tż przerzucił do mojego bagażnika, bo w domu nawet nie mam na nie miejsca. * kupiłam też pudełko cukierków Celebrations, czyli mieszankę mini Marsów, SNICKERSÓW * zobaczyłam, że jest promocja na wybrane słoiczki Bobovita, np. dwupak marchewki kosztuje 5 zł, a nie 2x3,50. Mam dość, więc wzięłam tylko marchewkę i coś jeszcze. * * Jestem strasznie zmęczona. R zjadła z apetytem dynię, wypiła herbatkę, intensywnie ćwiczyła, intensywne marudziła, a w końcu zjadła ok. 50 ml i śpi. Była tylko trochę cieplejsza i miała lekkie wypieki, więc Pedicetamol przygotowałam, ale na razie nie podałam. ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znaczkiem CE mnie zaskoczyłaś. Cytat:
Wanilka - mam nadzieję, że synuś czuje sięlepiej i szybko wyzdrowieje. ![]() Depoison - nie znam się na wynikach. Chyba zrobłabym dodatkowe badania. |
||||||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Solka Ja pamiętam swoje jazdy, pierwsza w środku zimy, śniegu full, wsiadam do auta, kiedy nigdy wcześniej nie siedziałam za kierownicą, koleś kazał mi pojechać do przodu i do tyłu i myślałam że to wszystko. A on do mnie że na miasto ![]() Potem pojechaliśmy za miasto i kazał mi cofnąć w jakąś drogę, robiłam to na ślepo bo nie umiałam cofać z wykręceniem kierownicy Za 1,5mc zdałam za pierwszym razem. Jako jedyna z grupy 5 osobowej, a z całej grupy 20os. zdały tylko 4osoby. Tylko że ja miałam prawko za darmo, w ramach projektu europejskiego, za dobre oceny. Do do małej.. to od 5 nie śpimy. Norma. |
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz niespie od 6.30 .
Małej charczało w nosie czyw gardle niewiem bo wyczyscilam noska ale dalej gdzies tam charczy. teraz spi. A ja koczuje bo bede dzownila do okulisty mialam nie isc bo wygladąło oko lepiej ale jak zapaliłam swiatlo a ona troche je potarła to dalej zaczyna byc czerwone lzawic i lekko ropieje. Ja niewiem czy to nie od tych jej rączek ktorymi tam sobie wiecznie dotyka i pcha paluszki. NO ale moze tam ją cos piecze bo ciagle w te oczko... pojde niech sprawdzi... no i jakos niepokojącom mała kaszle... cos mi sie tak zdaje. Chyba ze drazni ją to co jej charczy. Albo slina.... niewiem moze jestem przewrazliwona
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

Może brzuszek, bo kupki były dziś zielonkawe. Teraz już śpi spokojnie.

przemywaj jej solą fizjologiczną i rano okulista
miałam ją na kolanach i robiłam zapiski w notesiku, a ta mi wyrwała ołówek i zaczęła mazać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
nie będe Ci tu wyliczać
dla małego Picassa
jako dziecko wypadłam z jadącego samochodu pod koła tira. Drzwi się otworzyły, a ja byłam nie zapięta. 6 lat miałam, to był duży fiat. Na pamiątkę mam uszczerbaną jedynkę - dentyści nie chcą mi jej zrobić przez wadę zgryzu