|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Może drzemka za późno, u nas tak było, jak drzemał o tej porze to noc późno się zaczynała... Teraz popołudniu tak do 15 - 16 śpi, a potem jak robi się śpiący to go zabawiamy, przeciagamy, byle do 19.15 i wówczas zazwyczaj ładnie zasypia ok. 20 ![]() Cytat:
Ale fajne czasy były jak Olaf pełzał tylko... Teraz z niego straszny rojberek :pZa to usypianie jego jest bardzo fajne, nigdy nie nosiliśmy go na rękach tylko tuliliśmy siedząc np na kanapie a od jakiegoś czasu Oliś jak jest śpiący wtula się tak słodko i zasypia, wieczorem kładę się obok niego, śpiewam kołysanki, maluszek się wtula i zasypia
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4893 | |||
|
Gang Iren
|
Bylam z dzieciakami u lekarza. Osluchowo jest w porzadku. Lekow nie mamy,bo tu na przeziebienie nic sie nie bierze. Wiki kazali isc do szkoly,ale ja i tak dzwonilam wczoraj i mowilam,ze tydzien jej nie bedzie. Bez przesady,ma isc i zarazac dalej,a kaszle jak stary gruzlik i chusteczki tonami ida.
Wjechalam tez do sklepu i troche rzeczy kupilam dzieciakom,m.in Wiki koszule,Erykowi mikolajkowe ubranko na BN,takie: http://www.matalan.co.uk/fcp/product...ist=Dept,brand Zakupilam tez tego spiewaka tego: http://pliki.nextkom.pl/fisher/slodziaki/slodziaki5.jpg Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio mnie nie było,bo małe zawirwania,kłotnia z mężem. No,ale już ok ![]() Chciałam ponadrabiać,ale mały właśnie się obudził,więc musze iść.Przebiore go,bo jest w śpiochach i dam mu obiadek
|
|
|
|
#4895 |
|
Zakorzenienie
|
hej
byłam z Leną dzisiaj w poradni rehabilitacyjnej i NIE MA WZMOZONEGO NAPIECIA I ASYMETRII , bo unosi się na całych racach![]() nadal ma wzdęcia , ale mam nadzieję,że to w końcu minie kupiłam espumisan-może teraz lepiej zadziała.
|
|
|
|
#4896 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wróciliśmy niedawno ze szczepienia na pneumokoki. Nawet nienajgorzej poszło Póki co Piotruś się zabaia na macie i zachowuje normalnie ![]() Obiadek średnio mu wszedł...pierwszy raz zrobiłam sama. Wczoraj pichciłam zupkę z buraczkiem i drugą z dynią. Dziś mu dałam tę z buraczkiem i nie był zachwycony, ale ok pół słoiczka zjadł ![]() Cytat:
pewnie to nie przypadek i teraz będzie siadał co chwila!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Olafek urodził się w moje urodziny Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Mnie tez mało ostatnio bo jak większość wie z FB wczoraj wrócilam do pracy i jak wracam to mam ochotę natychmiast iść spac bo od 4-5 na nogach a wiadomo że jeszcze chce się wybawić , wyprzytulac z synkiem więc staram mu się przesunąć sen z 19 na 20.30-21 a potem sama już padam i nie mam czasu na wizaz. Ale mam nadzieję że jakoś wbiję sie w ten nowy rytm i do was wrócę kochane..bo tęsknie za naszym wąteczkiem który mocno spowolnił... Witam również nowe mamusie
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja cos takiego napisałam? Po prostu nie wyobrażam sobie zeby o 22 moje dzieci nie spały. Wieczór jest jedynym momentem praktycznie który mam dla siebie i dla tz więc dlatego sobie tego nie wyobrażam sobie. Ania też zasypiała o 19 teraz sobie przesuneła spanie o 0,5 godziny. Ona śpi w łóżeczku a ja sobie leżę na łóżku aż ona nie zaśnie i wychodzę. |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ogólnie od czasu czytania tej książki mam dla Olafa więcej cierpliwości gdy ma marudny dzień, bo staram się go rozumieć ![]() A co popsucia się spania od 5 miesiąca - u nas też tak się stało od około 6, wcześniej ładnie sypiał, budził się raz, dwa na jedzenie a potem nagle co 2 godziny nawet - i właśnie to chyba jest przeżywanie emocji związanych ze zdobywaniem nowych umiejętności - siadanie, pełzanie, raczkowanie, wstawanie... Bardziej to przeżywa niż zęby P.S> Bardzo podoba mi się imię Twojego synka
|
|
#4900 |
|
Zadomowienie
|
;] helou
Witam nowe mamusie Emilia problem wzdec u nas też był...w sumie jest nadal,ale już w szczątkowej wersji(ok.mowimy o wzdęciach Roberta tak dla jasności ). Powiem Ci,ze ja próbowałam wszystkich możliwych kropelek, odstawiłam nawet nabiał..i wyeliminowałam produkty wzdymające. Kilka dni temu odstawiłam jabłko- nie jem ja, ani nie daje Robsonowi pod żadną postacią i problem zniknął. Nie wiem czy u Was to to samo,ale Rob ma praktycznie prawie 9mc...a wzdęcia męczyły Go od początku(ile nas to kosztowało gosia ja też słyszałam, że dzieci odreagowują często w nocy "wrażenia" za dnia..a do tego jak naucza się czegos nowego to tez nie pozwala im spac. Ogólnie okres wzmożonej aktywności to podobno gorsze spanie. Co do poznego zasypiania to ja w ogole nie mam pomysłu,bo u nas nigdy ten problem nie istniał. Najpozniej 19 30 chrapie..a najczęsciej juz o 19 i spi srednio do 7 (oczywiscie nie bez pobudek,zeby nie bylo tak rozowo )emigra fajną fure kupiłaś Małej;] Furczak gratki za siedzącego Synka ![]() Kurtka jeszcze lezy,bo za duza.Mamy rozmiar 74,ale On jakiś taki sporawy jest. ![]() Flower a jak się odnajdujesz w nowej sytuacji...Morfik zadowolony z siedzenia z babcią? madziuuula jak kiedyś mi się trafi drugi kawaler to będzie miał na imie Olaf;] Monia to już lada moment teściowa Cię troche odciąży. W sumie to ważne,aby mieć też czas dla siebie. Niby nic,ale nawet samo wyjscie gdzieś bez dziecka juz pozwala naładować baterie. ____________ My nadal mamy akcje zęby- góra idzie pełną parą. Choć dziś w nocy mnie zaskoczył i spał od 24 do 6 bez żadnego jojknięcia. Potem wystarczyło przytulić i dokimał do 7. Nie pamiętam kiedy się tak wyspałam. Syn miał dla mnie litość- miło z Jego strony;] w czw.idziemy na oględziny żłobką do którego(mam nadzieje) Rob pojdzie od marca. Jak wsio będzie ok to bierzemy. Sama jestem ciekawa jak to będzie,bo nie bardzo wiem czego się spodziewać ![]() W ten weekend była u mnie kuzynka w końcówce ciązy- T.sie smiał,że wrzątek i ręczniki mamy w pogotowiu. Sentymentalnie mi się zrobiło jak ją zobaczyłam. Także za ok tydzień Rob będzie miał kuzyna Szymka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
emigra,nocny marek swoją drogą.A zasypianie to też masakra
Także zazdraszczam,że nie masz takiego problemu ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- gosiu,zdrowia życze dla dzieci.Dobrze,że już lepiej i zakupy udane
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio nie oznacza to ze problem nigdy sie u nas nie pojawi - tfu tfu
No naszczescie udalo nam sie tak ulozyc nasz plan zeby mala zasypiala ladnie o mniej wiecej tej samej porze, dla niej kapiel oznacza juz koniec dnia itp My mamy chwile z mezem dla siebie choc najczesciej wtedy przysypiamy na sofie oboje az przychodzi 22-23 i musze isc karmic hehe dzisiaj Julcia przechodzi sama siebie, jest strasznie marudna, spala 2x40 minut i raz 45 ... gdzie zazwyczaj spala rano 1h, w poludnie 1,5-2h a wieczorem 1-1,5 h ... az sie boje pomyslec co bedzie przy zasypianiu i w nocy... ech.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
my jak idziemy na spacer to tak ,zeby Mateuszek 40 minut do godziny popatrzył sobie, a pozniej zasypia na 1,5 godzinki i chodze sobie, ale ja lubie chodzic
) w domu jak spi ,klade sie obok niego i wlaczam komputer, sprzatam jak TZ zajmuje sie dzieckiem.czesc nowe mamuśki ))TZ dzis mial spotkanie w centrum zabralismy sie z Mateuszkiem i pospacerowalismy, popatrzylismy na kaczuchy , odwiedzilismy moja była prace, zjedlismy pierogi ruskie , a pozniej Mateuszek z nadmiaru wrazen zasnal z buła w reku )Gosia ty to zawsze obkupisz swoje dzieciaczki ) udane łowy )ja juz powiedzialam TZ ,ze po swietach wybieram sie na wyprzedaze, chce w koncu kupic cos sobie, a mam duze zaleglosci, bo dawno na duzych zakupach nie bylam![]() Emilia ciesze sie ,ze duzo lepiej u was )
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-11-27 o 18:15 |
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to moje przeziębienie jest dziwne. Mam załadowane zatoki, kaszel, który nasila się jak jest ciepło i sucho. Dzisiaj z katarem leci mi krew. Ehh..
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ostatnio daję jej deserek jabłko ![]() Lanka ma tak od 2 tygodnia życia i już teraz prawie 5 miesięcy a tu nadal nie spi spokojnie -pręży się -dopiero jak uwolni baczka to śpi dalej
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
przepisa dla Karo
![]() pomidory 1kg 2 cebule 2 jabkla 10dag rodzynek 4 zabki czosnku 2-3 papryczki chili ewentualnie lyzeczka ostrej papryki maslo przyprawdy cynamon, imbir, slodka papryka sol na patelni rogrzewamy maslo o dodajemy po lyzeczce cynamonu i imbiru, slodkiej papryki i soli do smaku, potem pokrojona na drobno papryczke i czosnek, dodajemy rodzynki i smazymy 5-7 minut cebule kroimy w piórka, jablka w kostke i dodajemy do reszty na patelnie i smazymy ok 10 minut. na drugiej patelni rogrzewamy maslo i pomidory sparzone i pokrojone w kostke podsmazamy nastepnie miksujemy na gladko. w garnku zagotowujemy 3 szklanki wody z kostka rosolowa wlewamy pomidory i cala reszte o gotujemy ok 40 minut ![]() my z mezem lubimy jest na ostro wiec jak dodasz wszystkie proporcje tu napisane to bedzie hot mozna mniej oczywiscie wedle uznania ![]() smacznego
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka z tymi jabłkami to bym nie pomyślała. Może ja też spróbuję odstawić. My też od urodzenia borykamy się z wzdęciami. Często to one są przyczyną niespokojnego snu i marudzenia w ciągu dnia mimo że mała ma prawie 9 miesięcy
A co dajesz z owoców? |
|
|
|
#4908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jula tez zaciekawiona na spacerkach, choc czasem pomarudzi ale przynajmniej pooglada troche swiata a nie przespi Cytat:
Cytat:
niektorym nie w glowie spanie od 19-20 i niestety nic z tym czlowiek nie zrobi, choc wiadomo ze kazdy wolalby zeby maluch szedl o tej 19-20 spac a rodzice mieli czas dla siebie ja sie ciesze ze u nas problemu nie ma, no ale wiem ze niektorzy tak maja. Jula znowu mi cyrkowala przy zasypianiu, znowu prawie h .... ech. Ale w koncu usnela, a juz niewiele brakowalo a bym ja na rekach uspila.
|||
|
|
|
#4909 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super wiesci! Cytat:
To chyba z przemaczenia ![]() No z Erykiem tak fajnie bylo,moglam wieczor spedzic przy filmie czy ksiazce,a teraz rzadko zdarza sie,zeby ciagiem godzine wieczorem przespal!I w nocy tez ciagle pobudki. No i w lozeczku zasypiac nie chce,tylko na rekach. Nie wiem co mam zrobic z nim ![]() Cytat:
Mi tez sie to imie bardzo podoba. Dziekuje [QUOTE=Mravka;37840695] gosia ja też słyszałam, że dzieci odreagowują często w nocy "wrażenia" za dnia..a do tego jak naucza się czegos nowego to tez nie pozwala im spac. Ogólnie okres wzmożonej aktywności to podobno gorsze spanie. /QUOTE] No Eryk ma intensywny okres to fakt. Ciagle cos nowego cwiczy i w dzien jest radosny,wiec kiedys musi pewnie sie rozladowac. Ja to rozumiem,ale lekko nie jest ![]() Cytat:
|
|
#4910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem że dzieci są różne bo mam dwójkę i widzę jak Ania jest inna od Antka Cytat:
co mam zrobić jak ona lubi sobie pośpiewać w nocy nic nie zrobię. Ale nigdy jak ona śpiewa nie zapalam światła nie gadam do niej tak żeby już w ogóle jej się dzień z noca nie pomylił A to że na rękach zasypia to przyzwyczajenie wiesz ja to matka wyrodna nie nosilam i nie noszę do usypiania Anii nawet nie biorę do łóżka tylko trzymam ją w nocy za rączkę
|
||
|
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
Mravka kurtka na Czarusia tez jeszcze duza ale nosimy juz bo fajna jest a jakbym czekała jak bedzie akurat to potem dlugo nie ponosi bo tak szybko rosnie. zreszta kurteczke tylko do auta mu ubieram, na codzienne spacery mamy kombinezon taki co sie szybko ubiera i tai całościowy jest ze nie trzeba bucikow osobno ubierac. jest wygodnie i sie nie meczymy za duzo przed spacerem z ubieraniem. Wogole uwielbiam stroić swojego synka
bardziej niz siebie ostatnio kupiłam mu fajną czapkę zimową ale nie za grubą, jak znajde zdjecie to wrzuce ![]() Czapek to Czaruś miałby całe mnóstwo, gdybym się nie ograniczała i skarpetek też
Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-11-27 o 23:15 |
|
|
|
#4912 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie mow tak o sobie,nie jestes wyrodna. Raczej bym powiedziala... rozsadna No a ja przyzwyczailam fakt. Na poczatku wcale placzu nie bylo i zasypial dobrze i w ogole. A pozniej jak tylko zaplakal to na rece bralam,tulilam,kolysalam. No i z cyckiem to samo,szukal cycka to dawalam. A teraz budzi sie w nocy i nie umie zasnac inaczej niz z cyckiem,no i na rekach musi byc. Nawet nie wiem kiedy to sie zatarlo,ze nie potrzebowal pewnych rzeczy a teraz nie moze sie bez nich obyc...Nie wiem cholera co zrobic mam. Probowalam go nie wyjmowac z lozeczka,glaskac po glowce,trzymac za raczke. Ale on tak rozdzierajaco placze...
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A przed chila sie smial na glos przez sen.uwielbiam to<3 |
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc z rana
![]() ![]() Po problemach z zasnieciem nocka nie byla jednak tragiczna - mleko jakos kolo 2 i przed 6 i od tej pory juz nie spimy. Julka od kilku dni beczy jak maz wychodzi do pracy on rano zawsze wchodzi nam do lozka jak nie spi z nami, bawi sie z nia, itp a potem jak musi sie ubierac i wychodzic to mloda krzyczy i beczy .... a najlepsze jak wraca do domu to ona jak juz slyszy klucz w drzwiach to sztywnieje i rece wyciaga do gory Gosia, kurcze ciezko macie z tym spaniem Eryka. Nie mam pojecia co bys mogla probowac zeby bylo lepiej. Moze to taka faza, ze trzeba zwyczajnie przeczekac.... ? Tak sobie mysle, moze jesli naprawde Eryk tak odreagowuje wrazenia z dnia to moze warto by od np 17 juz tak spokojnie sie z nim bawic, puscic w tle jakas spokojna muzyke, a po kapaniu troszke go pomasowac- sa takie masaze dla maluszkow, a nawet ostatnio w TV gdzies mowili ze nawet nie trzeba jakis specjalnych ruchow stosowac, bo bardziej chodzi o sam dotyk i bliskosc z mama .... moze trzeba go wyciszyc po prostu ... nie mam pojecia Nowaken, no ja wiem ze masz 2 dzieciaczkow i sa rozni tylko no oboje chodza ladnie spac, no ale niektorzy nie maja tyle szczescia Mravka, kciukam za zlobek, zeby okazal sie fajny ![]() dzis lub jutro przyjdzie wozek
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka jak dla mnie super. Do 23 trochę pobudek, o 23 jedzenie i potem pobudka na jedzenie o 3. Pospała do 6.30. Jestem wyspana
gosiu może Eryk ma taki czas. Ja co chwila podejmuję próby usypiania w łóżeczku które kończą się różnie. Moja przechodziła już rózne fazy od zasypiania samodzielnie, przez krzyk przez godzine przed i wtedy nie pomagało nic ( ani ręce, ani nosiło, bujanie), przez usypianie na rękach, znowu w łóżeczku itp. Może spróbuj usypiać w łóżeczku a jak płacze przytul i odłóż z powrotem. U mnie to skutkowało. Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-11-28 o 08:03 |
|
|
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry. U Nas pobudki o 22, 2,4 i 6.30. Pierwszy raz karmiłam Oskara w łóżeczku nie wyciągając go. Bo zawsze jak odkładałam to potem był problem z zaśnięciem bo się przebudzał, więc postanowiłam spróbować tak. I ładnie potem spał dopiero o 4 musiałam zabrać do Nas. |
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jula spi jednak dluzej - nie liczac wczorajszych drzemek po 40 min ale normalnie spi kolo godziny lub dluzej
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
To Oskar pośpi max 30min dłużej tylko wtedy kiedy ja śpię z nim to nawet do 2 godz umie pociągnąć
|
|
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ładna, drugi dzień Olaf o 20 zasypia, je o 22 i 24 a potem prawie do 7 śpi
Taka przerwa super, drugi dzień sie wyspałam ![]() Cytat:
I też nie nauczyliśmy noszenia, przytulanie tak ale bez wędrówek po pokoju (za cop teściowa to nas zjeść chciała ) no ale dzięki temu Olaf sobie lepiej teraz radzi Tak samo starałam się, by nie zasypiał na cycu, ale nie zawsze dało radę i w nocy zazwyczaj cycek...Ale za to mój biedny mąż przedwczoraj rozczarowanie przeżył Młody wybudził się i ryk straszny, tata sie męczy, tuli, śpiewa i nic, przyszłam z odsieczą, ledwo wzięłam na ręce i cisza, śpi... ![]() Cytat:
![]() No a poza tym pewnie musisz poprostu przetrwać ten okres, u nas było kilka takich tygodni nagle niby z niczego krzyk, wrzask w nocy, a wcześniej takie spokojne dziecko
|
|
#4920 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
My na nogach od 6 30,bo dzis trzeba bylo na morfologie jechac. Skonczylo sie juz chyba bezszelestne pobieranie krwi . Do tej pory(byl mniej kumaty)nawet nie jojknal. Dzis zaplakal jak pani unieruchomila raczke. Jednak to bardziej z faktu,ze nie mogl nia ruszyc niz bolu..bo to taki sprzeciw byl. Ale tak szybko jak puscila tak zaczal rechotac. Jutro mamy hematologa- ciekawa jestem jak te wyniki wyjda i ile jeszcze to zelazo bedziemy podawac.Cytat:
Cytat:
Daje wszystko oprocz jablek;] ale unikam też sliwek- choć wczoraj zrobilam test i dalam ...niestety zaczely sie baki. Wiec poki co bedziemy unikac. Na zywca daje banana...Niestety to juz nie sezon na owoce,wiec posilkujemy sie sloikowymi. Robie Mu jakies z klekiem kukurydzianym i wcina az milo. Niestety u nas sen tez byl taki jakby byl przez te wzdecia. Jednak dzis np jz druga noc z kolei spal ladnie od 22:30-6 rano. Troche jojczyl,ale za chwile zasypial nie to co kiedys..placz i wybudzanie. Cytat:
. Czapki tez uwielbiam,bo Maly w tym fajowsko wyglada. Ma taka foremna czache,ze kazda pasuje. gdyby nie ceny czapek w coccodrillo to by pewnie tez mial pol szafy:FCytat:
![]() Noo wiesz Jula kojarzy juz i nie chce sie rozstawac z tatusiem. Dzwiek klucza tez sprawia,ze Rob sie zrywa i zapiernicza w strone drzwi. Podobnie dziala dzwiek otwieranych drzwi do lazienki/pokoju....zaraz zasuwa i "eee""eee" micha sie cieszy i idzie robic porzadki. Wczoraj wchodze,a ten wywija kranem od bidetu ,a druga reka wali w smietnik obok...radoche mial,ze hej! Kupilismy Mu wiekszy fotelik samochodowy i byl ostro zdziwiony,ze siedzi przodem i wszystko widzi. Wygladal jakby mial zatwardzenie,taka mina . Podobniez bylo jak podnioslam oparcie w spacerowie na prosto..Po chwili jednak wyluzowal i juz rozluznil miesnie.Wlasnie mi dosypia w foteliku(dzis jeszcze w tym mniejszym jechal),pewnie zaraz wstanie,bo zbliza sie 30min;] ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Jak Robowi sie zdarzy w nocy plakac,a najczesciej juz wtedy stoi przy szczeblach,to narzucam na Niego kocyk i biore "na dzidziusia"(czego normalnie w dzien nie znosi),wyciagam na chwile i tule..to trwa jakies 2min i wycisza sie. Odkladam do lozeczka i spi dalej,czasem tez dam wody-ale mam lekko ciepla,bo mysle,ze to milej taka pic jak czlowiek zaspany,a nie zimna. Z tymze ja takze nigdy nie nosilam/lulalam...al przy piersi zasypial. Jednak kiedys tez to zlikwidowalam,bo chcialam, aby tez T.mogl Go uspac/uspokoic. Ogolnie staralam sie,aby nie uzaleznil sie od niczego....efektem tego jest,ze jest uzalezniony od kocyka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

staram sie z nia wychodzic po drzemkach, inaczej protestuje i marudzi. Poza tym jakos mi lepiej ze spi w domu, w lozeczku niz na spacerze - na spacerze i tak chodze a w domu to przynajmniej mam czas zeby cos zrobic. 
No nic, dobranoc.
Ale fajne czasy były jak Olaf pełzał tylko... 
kupiłam espumisan-może teraz lepiej zadziała.

). Powiem Ci,ze ja próbowałam wszystkich możliwych kropelek, odstawiłam nawet nabiał..i wyeliminowałam produkty wzdymające.
)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

on rano zawsze wchodzi nam do lozka jak nie spi z nami, bawi sie z nia, itp a potem jak musi sie ubierac i wychodzic to mloda krzyczy i beczy .... a najlepsze jak wraca do domu to ona jak juz slyszy klucz w drzwiach to sztywnieje i rece wyciaga do gory