Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 22:54   #2521
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Wankaw, weź najpierw prawie zawał, a potem obczajka czy nikt tego nie widział, myk - do tyłu i rozkminka, gdzie stoi mój samochód.
Mąż lał ze mnie 3 dni:cojes t:
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:56   #2522
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Hej dziewczyny
Ale u mnie dzisiaj szarówa. A ja mam ochotę na bieganie dzisiaj Chyba po pracy przebiorę się w dresik i pójdę się troszke dotlenić
Muszę się powoli zabrać się także za zakup prezentów, żeby nie robić tego na ostatnią chwilę

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten lakier. Ma świetny samomalujący pędzelek.
Dziewczyny, nie kuście

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Kupiłam Astor i po jednym malowaniu wiem, że to nie to .
Kolor brzydki, brudny bordo i fatalna jakość- długo schnie, odciska się, zadziera. Mam ochotę wyrzucić go do kosza.

Co kupiłaś ?
Nie lubię kupować lakierów. Bardzo często kolor w buteleczce mi się podoba a na moich paznokciach już niekoniecznie. Z Colour Alike byłam zadowolona , miałam jesienny blues.
Zobacz sobie bordowy z Golden Rose Kupowałam jakiś czas temu i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma świetny pędzelek, kolor jest naprawdę piękny, a poza tym dość długo się utrzymuje na paznokciach

Masz rację, w buteleczce przeważni jest zupełnie inny kolor niż na pzanokciu. Do tego niektóre lakiery mają tak beznadziejne krycie, że tylko szkoda wydanych pieniędzy

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Kiedyś odśnieżyłam połowę samochodu sąsiada, zanim nie objawiła się nie moja tablica rejestracyjna:hah aha:nie pamiętałam, gdzie zaparkowałam, a przez noc napadało chyba z metr śniegu:ha haha:
O bosze Chyba by mnie strzeliło, jakbym byla na Twoim miejscu Ale sąsiad pewnie się ucieszył, jak zobaczył, że ktoś mu taką niespodziankę zrobił

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
też czekam na zdjęcia
ja skusiłam się na pomadkę Kate Moss w kolorze nr 101
Ja kupiłam chyba z 3 pomadki od Kate i jeszcze mi mało Są naprawdę świetne
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 09:57   #2523
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Dobry Wszystkim

Forget_me pochwal się co udało Ci się upolować

Ja sobie chociaż powzdycham co mnie ominęło
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 10:01   #2524
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Dobry Wszystkim

Forget_me pochwal się co udało Ci się upolować

Ja sobie chociaż powzdycham co mnie ominęło
Nie wiem, czy taki dobry, bo nam w pracy pliki padły

Wrzucę dzisiaj zdjęcia moich kosmetycnych zakupów Troszkę tego wyszło Ale za takie śmieszne pieniędze to np. lakierów żal było nie wziąć

Teraz kasa z wypłaty będzie szła na prezenty Mam cichą nadzieję, ze zostanie mi cosik jeszcze na wyprzedaże
Stary 2012-11-28, 10:50   #2525
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam Astor i po jednym malowaniu wiem, że to nie to .
Kolor brzydki, brudny bordo i fatalna jakość- długo schnie, odciska się, zadziera. Mam ochotę wyrzucić go do kosza.

U mnie w mieście nie ma tego podkładu już w żadnym Rossmannie. Chciałam sprawdzić czy rzeczywiście taki dobry ale wyprzedały się ponoć w jeden dzień

Nie lubię kupować lakierów. Bardzo często kolor w buteleczce mi się podoba a na moich paznokciach już niekoniecznie. Z Colour Alike byłam zadowolona , miałam jesienny blues.
Dzięki za info o podkładzie, rzeczywiście chyba nie uda mi się go kupić okazyjnie, muszę poczekać na kolejną dostawę, a po opiniach sprzed kilku stron i z KWC mam ochotę go przetestować, zwłaszcza że to niby lepsza wersja Lasting Performance, który całkiem lubię.

odnośnie lakierów - polecam Essie, pisałam kiedyś, że bardzo mi pasował manicure hybrydowy, ale odkąd odkryłam połączenie Essie+top coat z Sally Hansen z powodzeniem maluję paznokcie sama i lakier wytrzymuje w nienaruszonym stanie tydzień!
Mój ulubiony bordowy lakier jest właśnie z Essie, "Bahama mama"
Cytat:
Kiedyś odśnieżyłam połowę samochodu sąsiada, zanim nie objawiła się nie moja tablica rejestracyjna:hah aha:nie pamiętałam, gdzie zaparkowałam, a przez noc napadało chyba z metr śniegu:ha haha:

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale u mnie dzisiaj szarówa. A ja mam ochotę na bieganie dzisiaj Chyba po pracy przebiorę się w dresik i pójdę się troszke dotlenić
Muszę się powoli zabrać się także za zakup prezentów, żeby nie robić tego na ostatnią chwilę

U mnie również szaro, mglisto i kawa nie pomaga Też muszę powoli zacząć myśleć o prezentach, w końcu za niecały miesiąc święta

Też lubicie ten okres przedświąteczny? Ja bardzo!
Stary 2012-11-28, 10:55   #2526
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem, czy taki dobry, bo nam w pracy pliki padły

Wrzucę dzisiaj zdjęcia moich kosmetycnych zakupów Troszkę tego wyszło Ale za takie śmieszne pieniędze to np. lakierów żal było nie wziąć

Teraz kasa z wypłaty będzie szła na prezenty Mam cichą nadzieję, ze zostanie mi cosik jeszcze na wyprzedaże
Jest szansa na ich chociaż częściowe odzyskanie ?

Pewnie. Wrzuć zdjecia, chętnie zobaczymy co udało Ci się kupić. Takie zakupy są najlepsze

Właśnie - prezenty Już pierwsze pomysły mam. Aczkolwiek zawsze mam problem jak chcę kupić coś fajnego w racjonalnej cenie

Wyprzedaże

Zapowiada się okres niekończących się wydatków ... staram się zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek.
Ponoć Polacy z roku na rok wydają coraz więcej pieniędzy. I jak obserwuję centra handlowe, super markety w okresie przedświątecznym to istne szaleństwo ... gorączka

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
U mnie również szaro, mglisto i kawa nie pomaga Też muszę powoli zacząć myśleć o prezentach, w końcu za niecały miesiąc święta

Bardzo
Stary 2012-11-28, 11:03   #2527
Ag4
AGA :)

Cytat:
Oznajmiam wszem i wobec, że zakupy w Rossmannie uznaję za udane Dorwałam cztery pomadki i chyba z pięć lakierów Jeden właśnie wypróbowuje i już jestem nim zachwycona Gdyby tak jeszcze utrzymywał się na moich pazurkach chociaż trzy dni, to już w ogóle bym była zachwycona
Szaloooona

Cytat:
Mi jakoś skorzystanie z tej promocji nie jest dane na ogół kupuję w SuperPharmie, więc nie jestem obeznana z asortymentem Rossmannów w okolicy, a jak się okazało nie we wszystkich jest ten sam.. Byłam już w dwóch w celu upolowania tego nowego podkładu Max Factor i jak na złość ani w jednym ani w drugim nie mieli stoiska MaxFactora
Chyba nie spotkałam jeszcze Rossmana, który nie miał by szafy MF :/ Bardzo mnie zdziwiłaś.

Ja też uwelbiam okres przedświąteczny! Ale przyznam szczerze, że jeszcze nie czuję świąt. Nawet nie piję jeszcze ze swoich bałwankowych kubków

Moje ruskie serum już do mnie leci Może jutro będzie

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:10   #2528
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Wankaw, weź najpierw prawie zawał, a potem obczajka czy nikt tego nie widział, myk - do tyłu i rozkminka, gdzie stoi mój samochód.
Mąż lał ze mnie 3 dni

Cytat:

taaak
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:15   #2529
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Ja też uwelbiam okres przedświąteczny! Ale przyznam szczerze, że jeszcze nie czuję świąt. Nawet nie piję jeszcze ze swoich bałwankowych kubków

Moje ruskie serum już do mnie leci Może jutro będzie
Trzeba się powoli wprowadzać w świąteczny nastroj Ja również mam kubek w bałwanki

O daj znać jak doleci. Sama się nad nim zastanawiam, ale rozważam jeszcze BU. I nie wiem, które wybrać
Stary 2012-11-28, 11:17   #2530
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Ja popijam sobie soczek marchewkowy Otstanio non stop piję go w pracy, tak mi smakują Hortexowe Vitaminki z mango i marakują

Prezenty mam już wymyślone, jeden nawet zakupiony, reszta czeka na wypłatę Małżonowi chcę kupić zegarek i muszę to zrobić w miarę szybko, bo chcę go dać jeszcze do wygrawerowania. A tak prezenty mam niby wybrane, choć nie mam pomysłu na prezent dla szwagra i szwagierki

A okres przedświąteczny uwielbiam Choć w radiu jeszcze nie slyszałam Wham "Last Christmas"

Cytat:
Jest szansa na ich chociaż częściowe odzyskanie ?

Pewnie. Wrzuć zdjecia, chętnie zobaczymy co udało Ci się kupić. Takie zakupy są najlepsze

Właśnie - prezenty Już pierwsze pomysły mam. Aczkolwiek zawsze mam problem jak chcę kupić coś fajnego w racjonalnej cenie

Wyprzedaże

Zapowiada się okres niekończących się wydatków ... staram się zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek.
Ponoć Polacy z roku na rok wydają coraz więcej pieniędzy. I jak obserwuję centra handlowe, super markety w okresie przedświątecznym to istne szaleństwo ... gorączka
No właśnie dane mieliśmy w Excelu i informatyk na powiedział, że excel nie zapamiętuje danych Bosze, jak nam przyjdzie kompletować dane od 2004 roku, to chyba się strzelę

Ja nadroższy prezent chcę kupić dla małżona, bo wiem, że marzy o zegarku, także zabawię się w dobrą wróżkę i spełnię to marzenie A reszta prezentów jest tak do 100 zł Jeszcze w tym roku dochodzi mi kupno prezentu dla chrześnicy i ostatnio wymyśliłam kupno krzesełka do jedzenia.

Ja tam mam nadzieję, że dostanę kasę, bo przyda się na wyprzedaże

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Trzeba się powoli wprowadzać w świąteczny nastroj Ja również mam kubek w bałwanki
Też się nastrajam świątecznie w pracy Kubek mam z H&Y z pingwnkiem i reniferkiem Ale oczywiście świąteczny
Stary 2012-11-28, 11:28   #2531
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja popijam sobie soczek marchewkowy Otstanio non stop piję go w pracy, tak mi smakują Hortexowe Vitaminki z mango i marakują

Prezenty mam już wymyślone, jeden nawet zakupiony, reszta czeka na wypłatę Małżonowi chcę kupić zegarek i muszę to zrobić w miarę szybko, bo chcę go dać jeszcze do wygrawerowania. A tak prezenty mam niby wybrane, choć nie mam pomysłu na prezent dla szwagra i szwagierki

A okres przedświąteczny uwielbiam Choć w radiu jeszcze nie slyszałam Wham "Last Christmas"

No właśnie dane mieliśmy w Excelu i informatyk na powiedział, że excel nie zapamiętuje danych Bosze, jak nam przyjdzie kompletować dane od 2004 roku, to chyba się strzelę

Ja nadroższy prezent chcę kupić dla małżona, bo wiem, że marzy o zegarku, także zabawię się w dobrą wróżkę i spełnię to marzenie A reszta prezentów jest tak do 100 zł Jeszcze w tym roku dochodzi mi kupno prezentu dla chrześnicy i ostatnio wymyśliłam kupno krzesełka do jedzenia.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Też się nastrajam świątecznie w pracy Kubek mam z H&Y z pingwnkiem i reniferkiem Ale oczywiście świąteczny
Z prezentami nie jest łatwo, zwłaszcza, jak ma się założony budżet np. wspomniane 100 zł i w tej kwocie chce się kupić coś fajnego z czego osoba obdarowana będzie się cieszyć. Nie lubię dawać/otrzymywać nietrafionych, kupionych na siłę prezentów

Zegarek - bardzo dobry pomysł

Muzyka z dzwonkami w tle to jest to. Dodatkowo reklamy w tv dotyczące świąt, ozdoby powoli pojawiające się na ulicach i w sklepach. Zaczyna się przedświąteczny szał

Z awarią to rzeczywiście przykra sprawa. Tym bardziej kiedy będzie trzeba te pliki odtworzyć

Kubek z motywem zimowym - przyjemny dla oka umilacz czasu
Stary 2012-11-28, 11:28   #2532
Konto usunięte

Cytat:
ja też chętnie popatrzę, w ogóle lubię oglądać Wasze zakupy
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:42   #2533
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Chyba nie spotkałam jeszcze Rossmana, który nie miał by szafy MF :/ Bardzo mnie zdziwiłaś.

Szczerze mówiąc, to ja też byłam bardzo zdziwiona! Ale jak się dowiedziałam od obsługi "w mniejszych Rossmannach MF, Bourjois i paru innych marek nie ma"...

Cytat:

Kubek z reniferkiem vel bałwankiem to niezły pomysł
Ja póki co też "przebojów z dzwoneczkami" nie słyszę, ale podejrzewam, że to kwestia kilku dni. Myślę że pogoda też nie sprzyja odczuwaniu świątecznego klimatu, nie ma ani śniegu ani mrozu (chociaż to mnie akurat cieszy)

Konkretnych pomysłów na prezenty jeszcze nie mam... Mówisz, że dla Teściowej SUSZARKĘ polecasz?
Stary 2012-11-28, 11:43   #2534
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Dziewczyny, nie kuście

Zobacz sobie bordowy z Golden Rose Kupowałam jakiś czas temu i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma świetny pędzelek, kolor jest naprawdę piękny, a poza tym dość długo się utrzymuje na paznokciach

Masz rację, w buteleczce przeważni jest zupełnie inny kolor niż na pzanokciu. Do tego niektóre lakiery mają tak beznadziejne krycie, że tylko szkoda wydanych pieniędzy

O bosze Chyba by mnie strzeliło, jakbym byla na Twoim miejscu Ale sąsiad pewnie się ucieszył, jak zobaczył, że ktoś mu taką niespodziankę zrobił

Ja kupiłam chyba z 3 pomadki od Kate i jeszcze mi mało Są naprawdę świetne
nie kuś przejdę się jeszcze dzisiaj, obejrzę, ale chyba mam kolory, które potrzebuję
Mam NYX w kolorze Honey, Orange soda, b52, Rea, ingloty 262 i 263, błyszczyk w pomadce FM candy pink, dwa czerwone błyszczyki sleek inglota i jakieś tam pomadki ochronne z nivei i eveline... nie no chyba się powstrzymam
potrzebuję cieni i pędzli.

załączam kilka zdjęć z bloga ohmylooks, pewnie część z Was już widziała, ale może komuś jeszcze się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (125,0 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (170,3 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 333.jpg (134,1 KB, 129 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:43   #2535
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Z prezentami nie jest łatwo, zwłaszcza, jak ma się założony budżet np. wspomniane 100 zł i w tej kwocie chce się kupić coś fajnego z czego osoba obdarowana będzie się cieszyć. Nie lubię dawać/otrzymywać nietrafionych, kupionych na siłę prezentów

Zegarek - bardzo dobry pomysł

Muzyka z dzwonkami w tle to jest to. Dodatkowo reklamy w tv dotyczące świąt, ozdoby powoli pojawiające się na ulicach i w sklepach. Zaczyna się przedświąteczny szał

Z awarią to rzeczywiście przykra sprawa. Tym bardziej kiedy będzie trzeba te pliki odtworzyć

Kubek z motywem zimowym - przyjemny dla oka umilacz czasu
Dokładnie, z prezentami wcale nie jest łatwo Z moją rodziną zawsze jest jakoś łatwiej, bo wiem, co by chcili dostać, ale z rodziną małżona to jest czysta masakra, oni wymyślają taki rzeczy, że można tylko się za glowę chwycić
Słyszałam od kilku osób, że kupując małżonowi zegaek, odliczam czas do końca związku Dobrze, że ni jestem przesądna, bo teraz bym miała wielki problem z wymyśleniem czegoś dla niego

Już nam dzwonią osoby, które chcą się czegoś dowiedzieć, a my nie możemy udzilić żadnej informacji, bo wszystko zawarte jest w tych plikach

Muszę kupić gwiazdę betlejemską, wtedy to dopiero będzie świątecznie w pracy

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37854659]ja też chętnie popatrzę, w ogóle lubię oglądać Wasze zakupy [/QUOTE]

Też lubi oglądać zakupy i stylizacje
Stary 2012-11-28, 11:46   #2536
Ag4

Ja się głowię nad prezentem dla Tżta. Jest bardzo wymagający, strasznie ciężko mu podpasować :| W pierwszej chwili pomyślałam, że kupię nam jakiś romantyczny wyjaz na Sylwestra, no ale wówczas musiałabym wziąć urlop a muszę oszczędzać wolne na zjazdy więc odpada :/ Także pewnie skończę z koszulą albo swetrem dla niego

Aga
Stary 2012-11-28, 12:01   #2537
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za info o podkładzie, rzeczywiście chyba nie uda mi się go kupić okazyjnie, muszę poczekać na kolejną dostawę, a po opiniach sprzed kilku stron i z KWC mam ochotę go przetestować, zwłaszcza że to niby lepsza wersja Lasting Performance, który całkiem lubię.

odnośnie lakierów - polecam Essie, pisałam kiedyś, że bardzo mi pasował manicure hybrydowy, ale odkąd odkryłam połączenie Essie+top coat z Sally Hansen z powodzeniem maluję paznokcie sama i lakier wytrzymuje w nienaruszonym stanie tydzień!
Mój ulubiony bordowy lakier jest właśnie z Essie, "Bahama mama"

Gdzie kupujesz Esssie? SH Top Coat utwardzacz ?
Nie mogę trafić w idealny bordowy- albo za bardzo buraczkowy albo za brązowy czy ziemisty.. Chciałabym gdzieś sprawdzić ten Bahama mama który polecasz ale gdzie?
Z roku na rok coraz bardziej meczy mnie ta ogromna przedswiateczna gorączka. Marketingowe triki by kupować coraz więcej i więcej...

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:01   #2538
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Kubek z reniferkiem vel bałwankiem to niezły pomysł
Ja póki co też "przebojów z dzwoneczkami" nie słyszę, ale podejrzewam, że to kwestia kilku dni. Myślę że pogoda też nie sprzyja odczuwaniu świątecznego klimatu, nie ma ani śniegu ani mrozu (chociaż to mnie akurat cieszy)

Konkretnych pomysłów na prezenty jeszcze nie mam... Mówisz, że dla Teściowej SUSZARKĘ polecasz?
Podobno w weekend ma już być nawet do -15 Mam cichą nadzieję, że to dotyczy Suwałk, a nie Wielkopolski

Suszarka miała być na imieniny, ale że teściowa imprezę odwołała na dzień przed, więc dostanie w dniu imienin tylko bukiet kwiatów
Na Gwiazdkę zamierzamy jej kupić jakąś srebrną bransoletę

Cytat:
nie kuś przejdę się jeszcze dzisiaj, obejrzę, ale chyba mam kolory, które potrzebuję
Mam NYX w kolorze Honey, Orange soda, b52, Rea, ingloty 262 i 263, błyszczyk w pomadce FM candy pink, dwa czerwone błyszczyki sleek inglota i jakieś tam pomadki ochronne z nivei i eveline... nie no chyba się powstrzymam
potrzebuję cieni i pędzli.

załączam kilka zdjęć z bloga ohmylooks, pewnie część z Was już widziała, ale może komuś jeszcze się spodoba
Ja niby też mam kolory, które potrzebuję, ale i tak chcę więcej i więcej

Uwielbiam cienie z Inglota

Edytowane przez Forget_me
Czas edycji: 2012-11-28 o 12:03
Stary 2012-11-28, 12:15   #2539
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie kupujesz Esssie? SH Top Coat utwardzacz ?
Nie mogę trafić w idealny bordowy- albo za bardzo buraczkowy albo za brązowy czy ziemisty.. Chciałabym gdzieś sprawdzić ten Bahama mama który polecasz ale gdzie?
Z roku na rok coraz bardziej meczy mnie ta ogromna przedswiateczna gorączka. Marketingowe triki by kupować coraz więcej i więcej...
Essie od jakiegoś czasu jest dostępne w Super Pharmie, cała szafa, bardzo duży wybór kolorów Pojawiają się też w Douglasach i na douglas.pl (jakiś czas temu widziałam, że były tam w promocji za ok. 24 zł, nie wiem czy to dalej aktualne).
używam do tego SH double duty (jako podkład) i Mega Shine jako top coat.
Cytat:
Podobno w weekend ma już być nawet do -15 Mam cichą nadzieję, że to dotyczy Suwałk, a nie Wielkopolski

Suszarka miała być na imieniny, ale że teściowa imprezę odwołała na dzień przed, więc dostanie w dniu imienin tylko bukiet kwiatów
Na Gwiazdkę zamierzamy jej kupić jakąś srebrną bransoletę

-15?
Z suszarką oczywiście żartowałam prezent dla teściowej też muszę obmyślić, z tym z reguły najciężej...
Stary 2012-11-28, 12:18   #2540
Konto usunięte

a wiecie, że ja chciałabym dostać suszarkę, moja obecna spadła z pralki (podczas wirowania) i coś dziwnego w niej się rusza i strzela
Stary 2012-11-28, 12:24   #2541
katrina_s
Zadomowienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37855683]a wiecie, że ja chciałabym dostać suszarkę, moja obecna spadła z pralki (podczas wirowania) i coś dziwnego w niej się rusza i strzela [/QUOTE]

no widzisz, czyli suszarka to jednak nie taki znowu zły pomysł
Ja oglądałam jakiś czas temu jakiś program o gadżetach dla kobiet, w którym prezentowano właśnie różne wynalazki do modelowania włosów m.in. suszarko-szczotkę, która jednocześnie suszy i prostuje włosy, dodatkowo je odżywiając (?), nie wiem czy to w ogóle możliwe, ale na taką innowacyjną suszarkę od Mikołaja to i ja bym się skusiła
Stary 2012-11-28, 12:46   #2542
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
-15?
Z suszarką oczywiście żartowałam prezent dla teściowej też muszę obmyślić, z tym z reguły najciężej...
Tak niby w tv podawali U mnie od wczoraj deszczowo jest, także śmigam sobie w kaloszkach
Z moją teściową jest jeszcze ciężej, bo ona ma takie wymagania, ze szkoda gadać

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37855683]a wiecie, że ja chciałabym dostać suszarkę, moja obecna spadła z pralki (podczas wirowania) i coś dziwnego w niej się rusza i strzela [/QUOTE]

Ja tam się cieszę ze wszystkiego (no chyba, że jest to jakaś dziwacznie pstrokata sukienka, czy też sukienka w rozmiarze 44, gdzie ja noszę rozmiar 36 ).
Stary 2012-11-28, 12:49   #2543
Olcia
Zakorzenienie

ja tak sobie załatwiłam prostownicę... moja pralka gdyby w łazience było więcej miejsca to by tańcowała albo wyszła przez otwarte drzwi podczas wirowania i tak przygniotła mi kabel od prostownicy... całe szczęście to stara, tania prostownica, którą używam raz na ruski rok

trochę pisałyście o samochodach, ja dzisiaj przeżyłam stres, bo zawiozłam rano babcię na badanie do szpitala i w centrum ciężko zaparkować, ale coś tam znalazłam... w każdym razie potem ktoś mnie zastawił i wyjeżdżałam dosłownie na milimetry a wprawy nie mam, bo rzadko jeżdżę gdyby nie kuzynka, która stała obok i oceniała odległość to bym chyba zaczepiała jakichś facetów-przechodniów, żeby mi pomogli

Forget me a jakie kolory pomadek kupiłaś?
dodaję jeszcze mój jeden zestaw zimowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 271120121520.jpg (69,7 KB, 230 załadowań)
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:02   #2544
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Forget me a jakie kolory pomadek kupiłaś?
dodaję jeszcze mój jeden zestaw zimowy
Kupiłam kolorki: 104, 105 (ten kolor oddałam mamie ) i jeszcze jakieś kolorki z tej czanej serii Nie pamiętaj jednak, jakie numerki, także podam je popołudniu, jak wrócę do domu

Bardzo fajny zestaw
Stary 2012-11-28, 13:14   #2545
Ag4

Cytat:

trochę pisałyście o samochodach, ja dzisiaj przeżyłam stres, bo zawiozłam rano babcię na badanie do szpitala i w centrum ciężko zaparkować, ale coś tam znalazłam... w każdym razie potem ktoś mnie zastawił i wyjeżdżałam dosłownie na milimetry a wprawy nie mam, bo rzadko jeżdżę gdyby nie kuzynka, która stała obok i oceniała odległość to bym chyba zaczepiała jakichś facetów-przechodniów, żeby mi pomogli
Ja kiedyś miałam taką sytuację Spóźniał mi się autobus, stałam na przestanku i dostawałam powolnego ataku serca Zadzwoniłam po tatę, żeby przyjechał, ale nie miał czasu mnie zawieźć, więc przywiózł mi auto tylko bałam się jechać sama bo jeszcze w tedy nie jezdziłam za dobrze. Akurat na przystanku stał chłopałk (kojarzyłam go z widzenia) więc zaproponowałam żeby pojechał Okazało się, że kończy pracę o tej samej porze co ja więc powiedziałąm, żeby przyszedł i wrócimy do domu razem
Grunt to sobie poradzić w każdej sytuacji

Aga
Stary 2012-11-28, 15:08   #2546
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Suszarka - fajny pomysł. Sama lubię praktyczne prezenty, może dlatego, że nie jestem typem kolekcjonera.

Swoją suszarkę dostałam na imieniny od rodziców małżona. Sam im podpowiedział, czego mi brakuje i to był bardzo dobry pomysł. Zwłaszcza, że nosiłam się dłuższy czas z zamiarem zakupu suszarki. Poprzedniczka miała jakiś kawałek ukruszony w środku i przy suszeniu wydawała uporczywy dla uszu dźwięk.

Moja nowa pralka tak wiruje, że muszę z niej wszystko zdejmować i dzięki temu każda rzecz ma swoje miejsce. A ja nauczona odkładam chociażby suszarkę w bezpieczne dla niej miejsce.

Prezenty - powoli tworzę listę Z małżonem w zeszłym roku umówiliśmy się, że nie kupujemy sobie prezentów, tylko po świętach ruszamy na wyprzedaże. Ja dotrzymałam słowa za to mój kupił mi w prezencie z rodzicami fantastyczną kurtkę

Dla rodziny mam już kilka pomysłów. Wypada w najbliższym czasie udać się na jakiś rekonesnans po sklepach, bo nie lubię robić zakupów na ostatnią chwilę. Poza tym pakowanie prezentów to też umilacz przedświątecznych przygotowań.
Stary 2012-11-28, 15:22   #2547
Konto usunięte

Cytat:
Suszarka - fajny pomysł. Sama lubię praktyczne prezenty, może dlatego, że nie jestem typem kolekcjonera.

Swoją suszarkę dostałam na imieniny od rodziców małżona. Sam im podpowiedział, czego mi brakuje i to był bardzo dobry pomysł. Zwłaszcza, że nosiłam się dłuższy czas z zamiarem zakupu suszarki. Poprzedniczka miała jakiś kawałek ukruszony w środku i przy suszeniu wydawała uporczywy dla uszu dźwięk.

Moja nowa pralka tak wiruje, że muszę z niej wszystko zdejmować i dzięki temu każda rzecz ma swoje miejsce. A ja nauczona odkładam chociażby suszarkę w bezpieczne dla niej miejsce.

Prezenty - powoli tworzę listę Z małżonem w zeszłym roku umówiliśmy się, że nie kupujemy sobie prezentów, tylko po świętach ruszamy na wyprzedaże. Ja dotrzymałam słowa za to mój kupił mi w prezencie z rodzicami fantastyczną kurtkę

Dla rodziny mam już kilka pomysłów. Wypada w najbliższym czasie udać się na jakiś rekonesnans po sklepach, bo nie lubię robić zakupów na ostatnią chwilę. Poza tym pakowanie prezentów to też umilacz przedświątecznych przygotowań.
ja właściwie do dzisiaj nie wiem co stało się mojej pralce, bo normalnie bardzo cicho i delikatnie wiruje, a wtedy spadło z niej wszystko, a sama "wyszła" ze swojego miejsca o prawie metr więcej nigdy jej się to nie przytrafiło, ale już nie zostawiam nic na niej i samej pralki włączonej jak nie ma mnie w mieszkaniu też nie zostawiam
Stary 2012-11-28, 15:28   #2548
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
nieźle
Stary 2012-11-28, 16:19   #2549
fashionismypassion
Wtajemniczenie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37859597]ja właściwie do dzisiaj nie wiem co stało się mojej pralce, bo normalnie bardzo cicho i delikatnie wiruje, a wtedy spadło z niej wszystko, a sama "wyszła" ze swojego miejsca o prawie metr więcej nigdy jej się to nie przytrafiło, ale już nie zostawiam nic na niej i samej pralki włączonej jak nie ma mnie w mieszkaniu też nie zostawiam [/QUOTE]

Prawidłowo działająca pralka może się przesuwać, aczkolwiek wspomniany przez ciebie prawie 1 metr to znaczna odległość. Trzeba pilnować pralki

Osobiście nigdy nie zostawiam włączonej pralki jak wychodzę z domu. Z prostej przyczyny obawy przed niemiłą niespodzianką po powrocie do domu. Jak widać pralce nie można ufać

Dla zasady wyłączam wszystko jak wychodzę z domu.
Stary 2012-11-28, 17:03   #2550
Konto usunięte

Cytat:
Prawidłowo działająca pralka może się przesuwać, aczkolwiek wspomniany przez ciebie prawie 1 metr to znaczna odległość. Trzeba pilnować pralki

Osobiście nigdy nie zostawiam włączonej pralki jak wychodzę z domu. Z prostej przyczyny obawy przed niemiłą niespodzianką po powrocie do domu. Jak widać pralce nie można ufać

Dla zasady wyłączam wszystko jak wychodzę z domu.
powiem szczerze, że przeraziła mnie, jak tak dalej pójdzie to będę miała traumę związaną z pralką tak jak kot mojej mamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości