|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
![]() ja Ci chcialam npisac z emoja mała ma tez szmery na serduskzu ale pediatra nie kazal sie nimi martwic. Ja tez miałam jak bylam malutka i przeszło. wsumie to ja sie zastanawiam nad wizyta u kardiologa. Ale pediatra z kazda wizyta mowi zeby sie niemartwic
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
cyknij w resztę jego aukcji, na pewno ma większe
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() najlepiej tam wprowadzić miasto w różnych miastach sa rróżne produkty. U mnie jest małe tesco i sa te szczeniaczki
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-11-28 o 10:07 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
a w sumie własnie widzę że nie ma ;p ale myślę że robi
|
|
|
|
#3696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-szcze...828746808.html ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tesco jest dwujęzyczny ![]() teraz kwestia kto co lubi
|
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi bardziej chodziło o to jak by ktoś miał jechać 50km specjalnie do tesco to może zamówić na all |
|
|
|
|
#3700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() U nas nocka jak zwykle. Rano wyskoczyłam do sklepu i dziś na obiad pierś z kurczaka z pieczarkami ![]() Młody ucina sobie drugą drzemkę a ja nadrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
za wagę i fałdki ![]() CE nie jest certyfikatem. Jest tylko deklaracja spelniania przez urzadzenie norm bezpieczenstwa. Oznacza to, że producent sam deklaruje, że jego produkt zgodny jest z odpowiednimi normami. tego znaku wcale nie trzeba podrabiać bo go nikt nie wydaje. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
W imieniu mojej małej artystki dziękuję za komplementy
Cytat:
![]() strasznie długich przerw nie było, zaledwie kilka nocek mi przespała bez pobudki, ale ostatnio to budziła się na jedzenie co i rusz. No ale już jakiś czas temu wyraźnie czułam ból jajników, a ostatnie kilka dni typowe pobolewanie podbrzusza przed @, więc się spodziewałam, że pewnie niedługo mnie nawiedzi. Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-28 o 10:22 |
||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/st-bernard-sliczna...815320841.html dziewczyny czy w takiej kurtce mała moze w taka pogode chodizc? ona jest ocieplona polarkiem w srodku. mam taka sama. Na 9-12 miesiecy a o dziwo dobra
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne
![]() slyszeliscie o tych sztangistach??caly wieczor przepłakałam... |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym sobie takie pyszności
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
hej ale naprodukowalyscie od rana !
U nas nocka w miare pobudka o 3 i pozniej o 7, ale dostala smoka i od razy zasnela i tak jeszcze do 8.15 Depoison przykro mi z powodu kolezanki, miejmy nadzieje ze to tylko bledy aparatury. Agunia ja juz bym wolala dostac@ niz takie plamienia co jakis czas a brzuch boli a tu nic konkretnego.. Lu artystka ![]() Nela dla Emila ![]() niezla akcja z tymi zdjeciami.. niezle bym sie wkurzyla :/ Ciastek za okuliste ![]() Wanilka oby leki pomogly malemu ![]() i u mnie mata tez nie jest must have. Co do szczeniaczka z fp tez napewno kupie ale wersje angielska ![]() Przynajmniej naucze sie angielskich piosenek dla dzieci :P Tz rano przywital mnie kawa i tostami z bekonem ![]() takie poranki to ja uwielbiam
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby podczas tych wizyt okazało się , ze wszystko jest ok ![]() nic nie słyszałam a coś się stało??
|
|
#3709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
żeby było dobrzeCytat:
żona sztangisty była w ciąży z bliźniakami. Piersze się urodziło sn i druga córka była owinięta pępowiną. Czekali z cesarką 40min. i urodziło sie dziecko niedotlenione z poważnymi problemami, nie reaguje. Prawdopodobnie będzie niepełnosprawna. Sztangista (chyba Bąk) powiedział, że tego nie odpuści a lekarz się wypwiadał, że to nie dlatego dziecko niedotlenione. |
|||
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia dobrze, że jestes
![]() mam prośbę, mogłabyś mi opisać jak wyglądał implantowy zabieg i jak się teraz czujesz??
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() niby wszystko ze mną wporzo, ból powinien wkrótce minąć, po prostu przez kp wszystko jest bardziej wyczulone itp.....zobaczymy ![]() plastry mi odradziła, a doradziła krążek, który zakłada się na 3tyg.-stosuje któraś??
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plasterek bandaz dziekuje do widzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- mi tez plastry odradzala ciekawe czemu.. tzn mi mowila ze sie odklejaja :P |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
ale słodko
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
no rosna jej jak szalone musze jej kupic jakas spineczke albo gumke bo juz jej do oczu wchodza tylko sie boje ze sobie to sciagie w wlozy do buzi :/
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka na śmierć zapomniałam Ci napisać co do tych zaleceń pielęgnacyjnych. Tylko ja nie wiem, czy to coś pomoże, bo u nas problem był głównie z tym, że mała kładła główkę niemalże tylko na prawą stronę i mieliśmy aktywować też lewą. Przede wszystkim noszenie tak, żeby wszystko co ciekawe było z lewej strony, noszenie pionowo przodem do świata, ale koniecznie kolanka powyżej dupki, noszenie dziecka ułożonego brzuszkiem na przedramieniu.
Ale co do przekrzywiania w jedną stronę, to załatwiliśmy to tak, że przede wszystkim nie kładziemy już w bujaczku a jak leży na płasko i tylko przekrzywi ciałko od razu ją prostujemy. Kilka dni non stop siedzieliśmy przy niej i korygowaliśmy postawę, po tych kilku dniach sama zaczęła się prostować, nawet jak najpierw leżała krzywo. Ale najlepiej, żeby małego obejrzał lekarz i Wam dał odpowiednie zalecenia, bo nie wiadomo, czy u Was to ten sam problem
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a córcia cudowna
|
|
#3719 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka ona śliczna. I włosy...
Idę wieszać pranie a później prasować. jak mi się nie chce... |
|
|
|
#3720 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć, mam chwilkę to nadrabiam
.Cytat:
żeby było już z oczkiem dobrze!Cytat:
dla Igusi!Kochane, moja też siada a raczej siedzi . Szok Cytat:
Moja odkąd skończyła 3 miesiące dostaje potarte jabłuszko i nic jej nie jest (8 grudnia skończy 4 miesiące). Dziewczyny, w grudniu zrobię test i obojętnie jaki będzie wynik - napiszę do Was . Dziękuję za kciukasy!!!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

?

jako dziecko wypadłam z jadącego samochodu pod koła tira. Drzwi się otworzyły, a ja byłam nie zapięta. 6 lat miałam, to był duży fiat. Na pamiątkę mam uszczerbaną jedynkę - dentyści nie chcą mi jej zrobić przez wadę zgryzu
Widziałam, że pielęgniarka wbiła igłę z impetem i małej nawet kilka minut po szczepieniu leciała krew, czyli pewnie trafiła w naczynko. No i obserwowała pielęgniarkę przed szczepieniem, więc wiedziała, że ktoś zadał jej ból specjalnie - to moja wina. Niespokojna i płaczliwa była już w gabinecie przed szczepieniem.
za wagę i fałdki 

klas ki: zachowaj na pamiątkę albo wklej do albumu