|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
nie wiem czy TŻ jutro pójdzie ze mną, może uda mu się na chwilke wyrwać z pracy
|
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
ja już w pracy.. i od rana coś..
wczoraj babce co byłą na zmianie ktoś tak nakręcił,że jest stówę z kasy w plecy.. i nie wiem czy zaoferować jej połowę, bo to nie jej wina, czy nie? nie mam pojęcia.. paznokieć mi się tak okropnie złamał,że odgryzę go chyba razem z palcem ![]() poza tym jest 7stopni a ja się wybrałąm w 2ch bluzach,szalu i zimowym płaszczu.. czas kupić termometr do domu bo ten z telefonu pokazał mi zupełnie co innego. niech ten dzień szybko zleci.. no i czekam na odpowiedzi od ginów zajmujących się 3d błagam,niech będzie coś poniżej 250pln :prosi : |
|
|
|
#3003 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja musze czekac do Wigilii,ale i tak zyje w przekonaniu ze siedzi tam malutki Filipek ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
2) No tak wlasnie sprawdzalam 2 razy,bo juz myslalam ze na oczy mi padlo Popros Go,i Tobie bedzie razniej,i Tz napewno sie wzruszy jak zobaczy jak maluszek sie rusza i jak serduszko bije,bo to jednak inaczej niz zdjecie
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
||
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Któraś kiedyś wrzuciła linka jak wyglądają narządy w 12tym tygodniu i tam było napisane, że mała jest szansa na potwierdzenie na 100% tak wczesnie
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
no ostatnio to niedowierzał, że widziałam bijące serduszko : ) nawet oglądając same zdjęcia się wzrusza ale chciaabym, żeby był jutro ze mną : )
|
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moglaby sobie darowac takie prezenty Ja tesciowa mam fantastyczna,niestety jest w PL i powoli kontakt staje sie znikomy Fakt ze jak bywalam z Nia na codzien to bywaly zgrzyty.Najgorzej bylo jak dzwonila do Tz-ta ze cos Jej sie popsulo w domu,typu gniazdko trzeba przykrecic itp.i dzwoni do nas czy przyjedziemy zeby jej to naprawic,a ma w domu mlodszego syna (jest w moim wieku) i meza i jak sie wkurzalismy ze przeciez Oni moga to zrobic to zawsze mowila ze to artysci (czyt. lenie),tosz nawet ja potrafie gniazdko przykrecic,a co dopiero facet
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
od razu sorry za długi post ale chyba pierwszy raz nadrobiłam wieczór i poranek ![]() Meli strasznie ci współczuje tych przejść z t. musisz teraz mieć głowę na karku i najlepiej omawiać wszystko z adwokatem. a sms od teściów to faktycznie szczyt szczytów Cytat:
nie wolno jeśc tyle czipsów ![]() ja bardzo je ograniczyłam (jakoś przestały mi smakować). ale za to na maca to bym zaraz poszła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
eee... też mi się wydaje ze dostaniesz tylko jakieś globulki czy maść i będzie po sprawie Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet na dowcipnym prenatalnym był eeej... tyle jeszcze nacytowałam i na pewno pamiętam o lonely - nie martw się kochana to tylko samochód pojedziecie za tydzień do mamy axella nasza stacja pogodowa w domu pokazuje czasami w nocy że jest słonecznie a czasami w super pogodny dzień że jest deszczowo byłam wczoraj na gimnastyce dla ciężarnych! i teraz mnie łydki bolą! zapisałam się na 2xtyg. zobaczymy czy coś to da ![]() no i jak ten daun poszłam dzisiaj do przychodni na morfologię i mówię do babki "ale na taką zwykła morfo to nie trzeba być na czczo?" a ona "no powinno się być", kurde. a ja wtrężoliłam czokapiki na śniadanie i jeszcze kanapką poprawiłam bo mało mi było |
|||||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest szaro-buro przy 7miu stopniach.. a to różnica.. ale to moja wina nie zaktualizowalam go Dziecko moje!! Tak Ty! Tam na dole! Oddaj mi mózg!!!!!!
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damy rade Wiesz co axella ja uważam,że jednak nie powinnaś się dokładać tej babce:/ Ja wiem,że to nie jej wina,ale to była jej zmiana i powinna być bardziej uważna...Wam też się kasa teraz przyda i chyba nie bardzo CIę stać na takie prezenty Ja wiem,że to dobry uczynek i pewnie jakbym miała te pieniążki to sama bym tak zrobiła bo mi by było jej szkoda.Ale pomyśl...czy jeśli Tobie by się tak zdarzyło to znalazł by się ktoś kto pokrył by z Tobą manko???Wątpie:/
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja dziś idę się porozciągać na pilatesa
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIGDY ale to przenigdy więcej nie będę starała się być dobra,miła czy uczynna!!!!!!! KUR WAAAAAAAAAA! ja myślę o dokładnaiu jej kasy, bo bidulka sama musi to zrobić a ☠☠☠☠a ta sama bidulka wygadała ze jestem w ciąży!!!!!! wrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chce mi się wyć z pieprzonej bezsilności.... aaaaa zabije przeciez!!!!!~! nic ale to ku rwa nic jej to nie dalo a mi moze niezle namieszac! a to ku rwa :/ |
|
|
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ze zycie za granica zmienia czlowieka,to chyba powoli staje sie taka obojetna na innych.... Ehhh jednym slowem wyje.bala Cie bez mydla Mialam w pracy to samo...dlatego teraz siedze w domu... Oby u Ciebie bylo lepiej niz u mnie
|
|
|
|
#3013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ej, ale jak to?!?
|
|
#3014 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Twarda babka ze mnie przynajmniej tak o mnie inni mysla )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dodal ze to jescze nic nie znaczy bo w tym tyg. to taka zgadywanka bardziej
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za *** dlaczego to zrobiła? i dlaczego niby miałby ci to zaszkodzić?
|
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pomijając wszystko tak na pocieszenie teraz to i tak już będzie widać że jesteś w ciąży to pewnie i tak by się wydało nie? |
|
|
|
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie powinien mieć nic przeciwko Cytat:
--- Dziewczyny ja niespodziewanie dopisuję się do dziś wizytujących ![]() Dzwoniłam do gina i nie odbierał i już się szykowałam do szpitala kiedy oddzwonił. Był akurat na sali operacyjnej i powiedział, że zaraz po zabiegu jedzie do siebie i mam przyjechać, przyjmie mnie przed umówionymi pacjentkami. Bardzo proszę o kciuki, boję się o mojego Malucha ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
problemik jest taki: umowę mam do końca roku, przedłużana miała być od stycznia.teraz nie mam co na to liczyc. dziękuję za uwagę,pozdrawiam. idę suce oczy wydrapać |
||
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed ciążą to nałogowo![]() adunia trzymam kciuki, daj znać jak wyniki. a wiesz że jak zwymiotujesz to pijesz jeszcze raz? ![]() Paulina za 4 miesiąc![]() a co do teściowej to myślę że ona chce dobrze. Inna sprawa że jej dobrze to nie jest równoznaczne z Twoim "dobrze". Może nie wie że są specjalne proszki dla dzieci? musisz z nią rozmawiać nuna będzie dobrze, lekarz Ci powie co i jak. Meli to Twoje życie ale ja bym go olała. Kompletnie. Zero kontaktu, będzie chciał to sam się zainteresuje dzieckiem, nie będzie chciał to niech spada. Rób tak żebyś nie musiała liczyć na jego pomoc i kasę. Byłaś popytać o to mieszkanie? pytałaś na uczelni o to dofinansowanie? |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana trzymam za ciebie ty trzymaj za mnie... musi być dobrze![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- spytaj, czy jej ulżyło;/
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzwoniłam do lekarza zapisać się na wizytę (na wizycie kiedy mam przyjść a później dzwonię dzień przed żeby umówić się na konkretną godz) i nie idę do niego jutro tylko DZISIAJ na 17:30
![]() strasznie się boję! sama nie wiem czemu. Błagam trzymajcie za nas kciuki |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- znikam, za 20 minut wychodzimy
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Cześć |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Justi trzymamy kciuki
na pewno będzie ok |
|
|
|
#3027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój pewnie też byłby zachwycony, ale chyba jutro nie da rady być ze mną |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki! na pewno to nic groźnego!
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale założysz sklep, który będzie fantastyczny i jeszcze na tym lepiej wyjdziesz. ja jeszcze nie powiedziałam o ciąży nikomu. w pracy pierwszy dowie się szef, żeby uniknąć takich sytuacji. za jakieś 2 tygodnie mu powiem jak będzie OK. a rodzince w Święta. już się nie mogę tego doczekać bo moja mama z subtelnością aluzji przeszła wczoraj sama siebie mój ulubiony tekst: "no wiesz, ja się bałam że wy po ślubie jako dobrzy chrześcijanie zaczniecie się rozmażać jak króliki, a tu nic" "bo wiesz, jako chrześcijanka powinnaś mieć dzieci, no a seks to najlepsza modlitwa. mam nadzieję że wy się modlicie" i jeszcze kilka takich, że myślałam że pęknę ze śmiechu a na odchodne jeszcze powiedziałam mamuni, że przecież nie jestem gotowa na dziecko i chyba najpierw adoptujemy jakiegoś kota, i jak z kotem będzie OK, to zaczniemy starania. mina była bezcenna i zapomniałam odebrać wczoraj wina od sąsiada, mam nadzieję że dzisiaj będę o tym pamiętać
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Tez tak wyczekujecie tej wizyty jak ja??

Fakt ze jak bywalam z Nia na codzien to bywaly zgrzyty.
nie wolno jeśc tyle czipsów 

i to chyba w niecały tydzień!