Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 11:36   #751
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
[/COLOR]Widziałyście takie cuś ???
http://allegro.pl/nowosc-przedluzacz...816774292.html

ale ciekawe

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Dziewczyny, a propo tego czopa... ja mam takie obawy ze się nie kapnę jak odejdzie.. Non stop mam mokro, a tu jeszcze piszą, że raz ten czop jest zabarwiony na różowo, raz bezbarwny, raz zakrwawiony...

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:40   #752
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37853423]Tak, ale kwota zależy od tego, jak rozbudowany socjal jest w pracy, ja dostałam grosze jakieś, 250zł chyba? a mąż koło tysiaka z tego co pamiętam. Z ubezpieczenia też jest kasa, chyba 1250zł miałam.[/QUOTE]
fajosko i na becikowe sie załapiemy coś sie w koncu od tego popie....go panstwa nalezy za te wszystkie składki odprowadzane
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Wiatm noc jak zwykle ostatnio średnia, u nas dziś dość ciepło jak na tą porę roku aż 13 stopni i nawet dobrze, bo mam dzisiaj wizytę do lekarza. Dopiero o 15 ale już o 13.50 muszę jechać, cóż, trzeba się dostosować do busa. Nie mogę się doczekać wizyty i w ogóle cieszę, się bo mam wreszcie dobrą morfologię, choć do tej pory cały czas utrzymywała się tendencja spadkowa, a tu taka niespodzianka. No ale żeby nie było tak różowo, to dla odmiany w moczu znowu powychodziły liczne bakterie, no dwa idealne wyniki to by było pewnie za dużo
Oj, ja tez miałam ostatnio mocz nieciekawy- dostałam furagin. Na pewno sie uporasz
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jeśli ma dodatkowe ubezpieczenie (tzw. grupowe) to tak.

Na pewno trzeba to zgłosić, bo skąd ma ubezpieczyciel wiedzieć, ze mu się dziecko urodziło?
ta ciąża to mi chyba na mózg padła, pytanie jakbym niedorozwinięta była......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:43   #753
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
o matko, czego to nie wymyslą
niby fajne, przydatne, zwłaszcza jak sie jest poza domem, wtedy nie trzeba calkowicie przebierac maluszka jak mu sie coś wymsknie
ale z drugiej strony jak mu sie wymsknie tak ponkretnie to zadne cudo nie pomoze

cena tez taka nie wiadomo jaka, niby nie duzo ale z drugiej strony za taka cene to jak sie dobrze poszuka to mozna i ze 2 bodziaki uzywane znalezc, w baaaardzo dobrym stanie, wiec sama nie wiem
a ze body rosnie z dzieckiem? - hmmm.. tylko co potem zrobic z takim rozciagnietym body?
na sprobunek mozna kupic ze 2-3 sztuki, nie majatek, i zobaczyc czy sie sprawdzi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:47   #754
hope01
Zakorzenienie

ale to też chodzi o to jakby się przez papmersura nie dopinały body to wtedy fajna rzecz tylko fakt, w dobrym stanie bodziaki za tą kwotę to na lumpie ze 3 kupi

Stary 2012-11-28, 11:49   #755
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a propo tego czopa... ja mam takie obawy ze się nie kapnę jak odejdzie.. Non stop mam mokro, a tu jeszcze piszą, że raz ten czop jest zabarwiony na różowo, raz bezbarwny, raz zakrwawiony...
ja też, szczególnie ze teraz jak ma te globulki to na wkładce to juz w ogole mam wczesnego picassa

co do tych swiadczen to najlepeij jak zadzwonisz do gminy i sie zapytasz czy cos ci sie nalezy, a jesli tak to oni czesto gesto chca jakies papierzyska, zaswiadczenia np z US wiec warto by sie moze tym wczesniej zainteresowac

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ta ciąża to mi chyba na mózg padła, pytanie jakbym niedorozwinięta była......
he he, spoko.
a mi sie wydaje ze wlasnie ubezpieczyciel bedzie doskonale wiedzial ze urodziła sie wam dzidzia - juz Bartek sie o to postara

Stary 2012-11-28, 11:50   #756
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
fajosko i na becikowe sie załapiemy coś sie w koncu od tego popie....go panstwa nalezy za te wszystkie składki odprowadzane
A jak w końcu z tym becikowym? "Nowe" dziecko wlicza się do dochodów za osobę czy nie? Bo jak nie, to ja się nie załapię.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:51   #757
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak w końcu z tym becikowym? "Nowe" dziecko wlicza się do dochodów za osobę czy nie? Bo jak nie, to ja się nie załapię.
wlicz się
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 11:54   #758
adusia1554
Rozeznanie

Dzień dobry. Spałam do 10.30 ale tak to jest w nocy spać nie mogę a TŻ pójdzie do pracy po 6 a ja nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Polski: Pisałam o motywie kobiety upadłej na podstwie "Lalki" i "zbrodni i kary" poszło nawet nieźle
Matma: tu juz było gorzej z moich wyliczeń ledwo ledwo zdam
Angielski: poszedł wyjątkowo dobrze jakieś 80-90% sobie wyliczyłam
Geografia rozszerzona:średnio, po maturze stwierdzam że jestem poważnie niedouczona

czas przed porodem przeznaczam na siedzenie w książkach, nie ma zmiłuj
Fajny temat z polskiego. Echh matura fajne czasy mi się przypominają, ale ten czas zapierdziela.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no nie wiem, chyba innej bezpieczniejszej pozycji nie ma a tak w ogóle to myślałam, że ze szpitala nie wypuszczą jak nie będzie fotelika/nosidełka, a tu się okazuje, że żona kuzyna rodziła w czerwcu i oni dziecko przywieźli do domu zawinięte w kocyk, po prostu siedziała z nim na tylnym siedzeniu i mi mówią, żeby nie kupować tych fotelików, bo to tylko strata kasy, bo przecież z takim małym dzieckiem się daleko nie jeździ, a tak to można odpiąć gondolkę i w niej na tylnym siedzeniu przewieźć; nawet mi się dyskutować nie chciało na ten temat
O matko co za nieodpowiedzialność.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja też byłam dziś na zajęciach, było o karmieniu i diecie karmiącej, położna powiedziała że w Polsce panuje przekonanie że karmiącej nic nie wolno jesć, i podała mniej więcej co można, na co uważać, czego wogóle unikać.
I czego szczególnie unikać, a co wolno?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ej no, czytam o tych waszych zachciewajkach, seksach i wychodzi mi na to, że ja jakaś zimna ryba jestem, bo nic mnie nie rusza ja nie chcę taka zostać
Ja też chyba zimna jestem bo nie mam za bardzo ochoty, ale to przez to że to jest mi niewygodnie zmiana pozycji i już sapie jak lokomotywa. Ale u nas najlepiej wychodzi jak jestem na górze.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja prasuję, wczoraj zrobiłam pranie nowych, a dzisiaj będę właśnie pracować i składać do szuflady.
Rozmawiałam wczoraj z mama na temat prania, poradzilami nastawiać podwójne płukanie przy praniu dziecięcych ubranek. Przy bracie moim tak robiła (co prawda 11 lat temu) i mówiła, ze nie było żadnych alergii a po 3 miesiącach prała juz nawet w zwykłym proszku tylko, że podwójnie płukala właśnie i też nic nie było.

Mąż w weekend sam proszek kupował i wzią "najlepszy" jak to on określił, bo najwiecej kosztował na półce więc musi być dobry. Myślała, ze strzelę go, ja chciałam dzidziusia a on Jelp kupił.
Jednak przy poeluszkach wymiękł. Wczoraj po SR zaszliśmy do Rossmana - otwarcie nowego sklepu było. Byliśmy 10 min przed zamknięciem i tylko szybko na dział z poeluszkami. Mąż chciał pampersy, a jak mu pokazałam różnicę w cenie miedzy nimi a baby dream to wziął mnie za rękę i powiedział, jutro kupimy hehehe. Dopiero jak mu pokazałam palcem ceny to załapał po co ciągle jeczałam , ze chcę do biedronki po Dadę.
Wychodząc ze sklepu zdążyłam jeszcze kupić miniaturki kosmetyków, a przy kasie niespodzianka bo za paragon były drobiazgi w nagrodę. Dziewczyna spojrzała na mnie i zamiast sprawdzić ile wydałam to wyrzuciła mi do reklamówki garść próbek kremu nivea na odparzenia dla dzidziusia, tylko patrzyła czy nikt nie patrzy i się jeszcze spytała czy korektor pod oczy mi się przyda. Oczywiście wzięłam , strasznie miło jest jak się trafi na normalnego człowieka.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Idę do sklepu zaraz, chcę upiec ciasteczka dzisiaj mmm, w jutro mam wizytę u koleżanki więc muszę wiecej zrobić to zaniosę dla niej trochę.
Ja ostatnio tez miałam ochotę na kaszę manneę ale tak się zraziłam. Kupiłam firmy kupiec otwieram a tam te robaczki spożywcze - mole czy jakoś tam! takiego smaku miałam a teraz mi niedobrze na samą myśl.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Idę nie piszcie za duzo, bo znowu cieżko was nadrobić będzie :P
Ja już mam wszystko po prane i poskładane czeka na właścicielkę. Co do prania to ja też ustawiałam dodatkowe płukanie.
Co do pieluch to jutro w rossmanie będą oryginalne pampersy dwójki 108 sztuk za 42.39 wychodzi 0,39gr za pieluszkę. Będą też jedynki 43 sztuki za 17.59
Cytat:
wlasnie nie..... i co tu robic? niech mi jakies ziołowe wypisze bo sie wsciekne...

wlasnie zwróciłam sniadanko w koncu 8 miesiąca???? az w szoku jestem....

EVEL
jak jestes tak zadowolona z tych pędzli to wrzucisz link jeszcze raz? tez sie skusze
Ja wczoraj też zwróciłam śniadanie. Ogólnie wczoraj kiepsko się czułam.

Co do ubranek na wyjście to ja wezmę:
Body z długim rękawkiem
Ciepłą bluzeczkę i ciepłe śpiochy mam akurat komplet taki.
kombinezon
czapeczka
i do fotelika
a w nim przykryje grubym kocykiem i pieluszka na buźkę.
A mam pytanie szaliczek też

Co do kombinezonów to mam 2 na 56 i na 62. Oba dostałam ale gdybym miała kupić to bym brała 62

Dziś na obiadek gotuję barszcz ukraiński. Jak wam obiady nie wchodzą to mi nie wchodzą kanapki itd. Najchętniej jem gotowane no i owoce. Niestety słodycze też codziennie zjadam jakiegoś batonika ale nie umiem się powstrzymać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:01   #759
hope01
Zakorzenienie

o właśnie w rossmanie od jutra pampersy.... a które lepiej wziąć? 1?

Stary 2012-11-28, 12:05   #760
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
ale ciekawe

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Hmm nie wiem Np. moja siostra twierdzi, ze nic nie zauważyła i bardzo się zdziwiła, jak ją zapytałam o ten czop "Czop? jaki czop?"

Instagram

Stary 2012-11-28, 12:06   #761
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm nie wiem Np. moja siostra twierdzi, ze nic nie zauważyła i bardzo się zdziwiła, jak ją zapytałam o ten czop "Czop? jaki czop?"
no pięknie

Stary 2012-11-28, 12:07   #762
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wlicz się
No to super

Instagram

Stary 2012-11-28, 12:16   #763
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ale ciekawe

oj zorientujesz sie - wierz mi
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:17   #764
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupię 2 bo 1 mam 2 opakowania papmersy i dada
Cytat:
O matko
No to ładnie ja się też boję że nic nie zauważę.

Czy możecie dopisać mnie na pierwszej stronie bo juz mam nawet ponad 100postów właśnie podliczyłam wszystkie wątki.
Adriana 24lata tp:11.01.2013 Sara

Stary 2012-11-28, 12:18   #765
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupie ze dwie paczi new born, a reszte 2ek
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:19   #766
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie no, zapiecie w foteliku obowiazkowe, po to sa przeciez wkladki noworodkowe do fotelikow......

Ja w simsy gralam w 1 i potem dodatek swiatowe zycie kolejne juz nie chcialy isc na starym kompie, wlasnie sobie uswiadomilam, ze to bylo 11 lat temu!!! masakra. Dzieki dziewczyny, w takim razie bedzie 3
według mnie nie ma problemu z zapięciem dziecka owiniętego w rozek w foteliku. po prostu kładziemy rożek do fotelika, zapinamy dziecko i dopiero otulamy rozkiem, będzie troszkę luźniej ale można przykryć jeszcze kocem a w aucie napewno będzie cieplutko już się tatusie postarają
Stary 2012-11-28, 12:23   #767
ILLUSION
Wtajemniczenie

Delicjanko mam coś dla Ciebie Był ten różowy konik morski z Fisher Price. W domu włożyłam baterie i działa elegancko i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.
E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski?

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Gdzie kupiłaś!!! To się wybiorę może jak leń nie dopadnie.
Niebieskiego kupiłam na Waszyngtona: idąc od Kaczorowskiego tam gdzie na rogu taki nowy budynek brązowy wybudowali mijasz żabkę, arhelan i tam troszkę dalej jest sklep "TANIA ODZIEŻ" ciężko nie zauważyć. A tego różowego dla Delicjanki kupiłam w tej samej sieci sklepów na Hetmańskiej, tam gdzie były wcześniej meble vox. Trzeci sklep tej sieci jest na Warszawskiej, niedaleko szkoły rodzenia, kawałeczek dalej w stronę kościoła Św. Wojciecha.

Cytat:
ILLUSION- mam do Ciebie pytanie jako do profesjonalistki- czy mężowi bedą przysługiwały jakies pieniądze z pracy z tytułu urodzenia sie dziecka?
I czy ewentualnie dadzą to z marszu czy trzeba sobie dopilnowac jakichs formalnosci?
Sylwia, Policja biedna i z socjala pieniędzy za urodzenie dziecka nie dają. Przynajmniej u mnie a ja w KWP pracuję. Chyba że u męża w powiatówce jakoś inaczej ten socjal rozdysponowują niż u nas.
Mąż dostanie pieniądze jeśli ma wykupione ubezpieczenie grupowe, a to w każdej komendzie inne warunki w zalezności od podpisanej umowy z firmą ubezpieczeniową i wysokości składki. Ja np dostanę 2000 zł. Musi po urodzeniu dziecka złożyć wniosek z dołączonym aktem urodzenia synka. I powiedz mu też że ma obowiązek napisać do komendanta raport, w którym informuje o urodzeniu dziecka z kopią aktu urodzenia w załączeniu. Składa drogą służbową czyli u swojego przełożonego.
Stary 2012-11-28, 12:26   #768
e_vel
Wtajemniczenie

jejku... nie dość, że mi słabo to jeszcze zwymiotowałam,,, jestem teraz blada jak ściana i ręce mi się trzęsą.... cholera...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Delicjanko mam coś dla Ciebie Był ten różowy konik morski z Fisher Price. W domu włożyłam baterie i działa elegancko i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.
E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski?
tak, bez różnicy
Stary 2012-11-28, 12:27   #769
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
według mnie nie ma problemu z zapięciem dziecka owiniętego w rozek w foteliku. po prostu kładziemy rożek do fotelika, zapinamy dziecko i dopiero otulamy rozkiem, będzie troszkę luźniej ale można przykryć jeszcze kocem a w aucie napewno będzie cieplutko już się tatusie postarają
a ja sobie tego jakos nie moge w dalszym ciagu wyobrazic
w foteliku jest pas ktory tzreba włożyc miedzy nozki zeby go zapiac z pozostala czescia. to jak to zrobic jak bedzie rozek?
no chyba ze ja mam jakis udziwniony fotelik
ja biore tylko kombinezon, kocyk i pieluszke

Stary 2012-11-28, 12:28   #770
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Ja kupię 2 bo 1 mam 2 opakowania papmersy i dada

O matko
No to ładnie ja się też boję że nic nie zauważę.

Czy możecie dopisać mnie na pierwszej stronie bo juz mam nawet ponad 100postów właśnie podliczyłam wszystkie wątki.
Adriana 24lata tp:11.01.2013 Sara
Ale wiesz, z drugiej strony to ja jej zazdroszczę - rodziła 11 lat temu, nie siedziała w necie, nie czytała o ciąży, porodzie, wszystko znosiła więc na luzie, nie bała się. Czasem też chciałabym być mniej świadoma, a nie bać się wszystkiego co się wyczytuje w necie

Instagram

Stary 2012-11-28, 12:31   #771
e_vel
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale niezauważeniem odejścia czopu nie ma co się stresować za bardzo bo on może odejść nawet miesiąc przed porodem.
Stary 2012-11-28, 12:34   #772
hope01
Zakorzenienie

ja właśnie n a wkładce miałam lekko pomarańczową niż żółtą plamę

Stary 2012-11-28, 12:36   #773
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Widzę, że trwa dyskusja o czopie... Ja też jestem ciekawa, czy go zauważę.

Idę zaraz zrobić sernik.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 12:37   #774
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Idę zaraz zrobić sernik.
a ja Ci tym sernikiem nie mów takich grzechów na głos

Stary 2012-11-28, 12:39   #775
adusia1554
Rozeznanie

A mam jeszcze jedno pytanie, czy dla takiego maluszka kupować rajstopki???
Bo mam sukienki dla niuni i tak myślę czy rajstopki będą dobre dla takiego noworodka?

Stary 2012-11-28, 12:41   #776
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a ja Ci tym sernikiem nie mów takich grzechów na głos
A ja jutro robię wuzetkę, a piątek jabłecznik z budyniem

Instagram

Stary 2012-11-28, 12:43   #777
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Ale jesteście wredne takie smaki robicie
Ale za to w weekend będę u rodziców więc pewnie tatuś coś upiecze.

Stary 2012-11-28, 12:44   #778
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie widzę że nie tylko ja obawiam się tego że nie będę wiedziała jak ten czop wyglada.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Idę zaraz zrobić sernik.
uwielbiam
Stary 2012-11-28, 12:55   #779
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja kupie ze dwie paczi new born, a reszte 2ek
Gosiu mniej więcej na ile czasu starczają pampersy dwójki? Wiem że dzieci z różną wagą się rodzą ale tak pi razy drzwi...bo nie chciałabym za dużo tych dwójek kupić a z drugiej strony cena rewelacyjna będzie na te pampersy.
Cytat:
Hosenko to ja poproszę o przepis na ten jabłecznik z budyniem bo mi się jabłka na balkonie przewracają (mąż przywiózł od babci) i chciałabym wykorzystać a na klasyczną szarlotkę jakoś nie mam ochoty, przejadła mi się.
Stary 2012-11-28, 12:55   #780
bishonka
Raczkowanie

Siemka

Cytat:
A ja jutro robię wuzetkę, a piątek
jabłecznik z budyniem
łłooojej nie piszcie takich rzeczy.
Udusiłabym za ciasto (już obojętnie jakie)

Piszecie o seksie.
U mnie to tak wygląda że może i dałabym się namówić ale wystarczy że mała zaczyna kopać to mi już wszytko opada.
Ogólnie to zaskoczona jestem bo przed ciążą skakałam na tż-cie jak jeździec na westernie a teraz - wolę się najeść,pospać i puścić bąka bo mam takie gazy że hej.
Ostatnio zdarzyło mi się puścić malutkiego bączka (praktycznie nie słyszalnego) a tż stwierdził że chyba coś zdechło za szafkami
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości