Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 13:08   #781
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Ja prasowac lubie, ale te pieluchy mnie chyba wykonczą
strasznie monotonne jest takie prasowanie, jak sie prasuje ciuszki to chociaz kolory sie zmieniają a tu tylko biel i biel
jeszcze 4 - dam rade, dam rade
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Siemka
łłooojej nie piszcie takich rzeczy.
Udusiłabym za ciasto (już obojętnie jakie)

Ostatnio zdarzyło mi się puścić malutkiego bączka (praktycznie nie słyszalnego) a tż stwierdził że chyba coś zdechło za szafkami

rozumiem Cie doskonale, ja ze wzgledu na wage staram się powstrzymywac od wszelkich slodyczy i przekąsek
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Delicjanko mam coś dla Ciebie Był ten różowy konik morski z Fisher Price. W domu włożyłam baterie i działa elegancko i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.
E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski?
A czy ja tez mogłabym prosic o takiego konika?
patrzylam na uzywki na all ale ceny powalaja, chcą nieduzo mniej niz za nowego
Tylko jakby co, to ja niebieski poproszę

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:08   #782
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu mniej więcej na ile czasu starczają pampersy dwójki? Wiem że dzieci z różną wagą się rodzą ale tak pi razy drzwi...bo nie chciałabym za dużo tych dwójek kupić a z drugiej strony cena rewelacyjna będzie na te pampersy.

Hosenko to ja poproszę o przepis na ten jabłecznik z budyniem bo mi się jabłka na balkonie przewracają (mąż przywiózł od babci) i chciałabym wykorzystać a na klasyczną szarlotkę jakoś nie mam ochoty, przejadła mi się.
Ok, podam

Wuzetkę mąż bierze w piątek do pracy (imieniny), a jabłecznik z budyniem, sałatka porowa i galaretki mięsno-warzywne będą na niedziele.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:11   #783
elllmi
Zakorzenienie

hej
umówiłam się jutro z koleżankami na ploty, przy okazji o fryzjera zahaczę, może fajny dzień będzie; a wczoraj spotkałam kuzynkę mojego taty i zaczęła mi nawijać, żebym się absolutnie nie decydowała na szpital, który mam najbliżej, bo tam ostatnio pełno zarażeń gronkowcem nieźle, każdy swoje 3 grosze dokłada, a ja skołowana teraz

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedno pytanko z natury tych filozoficznych...
po praniu pieluszki sie prasuje?
bo te moje jakies takie cieniutkie są ze strach je do reki wziac a co dopiero prasowac
przypomniało mi się, jak moja ciotka jakieś 10 lat temu miała całe góry tych pieluch tetrowych i jak przyszło to wszystko wyprasować, to masakra; a jak wisiały na podwórku na sznurkach, to też super

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja daję radę na górze i to mi odpowiada bardzo no bo ileż można w kółko tak samo a obudził mnie dziś o 2,20 po to
zabiłabym

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
właśnie oglądałam kilka razy na TLC "Ciąża z zaskoczenia" i jakieś niemożliwe mi się to wydawało, no ale cóż

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W Merkurym Markecie - w tym budynku co są łazienki (chyba ), na I piętrze, ale nie tam gdzie rolety, zasłony, dywany, tylko po drugiej stronie i na Lwowskiej taki niepozorny sklepik w okolicach sklepu społem http://www.tapety-nowysacz.pl/kontakt.html . O innych nie wiem
dzięki wielkie ten na Lwowskiej już kojarzę, zapomniałam o nim

Cytat:
Jeśli ma dodatkowe ubezpieczenie (tzw. grupowe) to tak.
Na pewno trzeba to zgłosić, bo skąd ma ubezpieczyciel wiedzieć, ze mu się dziecko urodziło?
u nas jest grupówka i trzeba taki wniosek wysłać i czekać

Cytat:
yhmy, pytam bo wiem, że znajoma dostała kasę z gminy z tego tytułu, tylko ona chyba się upomniała czy cuś
coś mi się kojarzy, że znajoma miała taką sytuację, że ojciec uznał dziecko i dał mu swoje nazwisko i potem ona miała jakieś problemy z tym zasiłkiem, ale już nie wiem dokładnie o co chodziło

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie zamiar chustować macie jakies doswiadczenia ja dostałam chuste ale nie taka standardową i musze coś więcej poszukać na necie
ja już dwa razy polowałam na chustę na allegro i mi przeszła koło nosa, nawet wczoraj patrzyłam, ale nie ma fajnego koloru i rozmiaru z tej firmy jakiej chcę

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Co do pieluch to jutro w rossmanie będą oryginalne pampersy dwójki 108 sztuk za 42.39 wychodzi 0,39gr za pieluszkę. Będą też jedynki 43 sztuki za 17.59
właśnie jutro będę w ross i miałam zamiar na nie zobaczyć; pasuje jakieś w końcu kupić

Cytat:
A mam jeszcze jedno pytanie, czy dla takiego maluszka kupować rajstopki???
Bo mam sukienki dla niuni i tak myślę czy rajstopki będą dobre dla takiego noworodka?
ja mam dwie pary rajstopek, ten najmniejszy rozmiar, ale i tak mi się jakieś duże wydają

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:17   #784
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Siemka

Piszecie o seksie.
U mnie to tak wygląda że może i dałabym się namówić ale wystarczy że mała zaczyna kopać to mi już wszytko opada.
Ogólnie to zaskoczona jestem bo przed ciążą skakałam na tż-cie jak jeździec na westernie a teraz - wolę się najeść,pospać i puścić bąka bo mam takie gazy że hej.
Ostatnio zdarzyło mi się puścić malutkiego bączka (praktycznie nie słyszalnego) a tż stwierdził że chyba coś zdechło za szafkami
Ja mam ochotę na bzykanko ale ten mój mąż to boi dupa obiecuje że na wakacje to poszalejemy
Cytat:
A ja jutro robię wuzetkę, a piątek jabłecznik z budyniem
Podeślij jedną blaszkę ciasta do mnie
Cytat:
Bo mam sukienki dla niuni i tak myślę czy rajstopki będą dobre dla takiego noworodka?
Ja dla swojego mam kupione dwie pary rajstopek i mam nadzieję że to wystarczy tak na początek
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:18   #785
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sylwietta ja tez ostatnio rzygalam, 2 dni z rzedu, raz kolacje a raz sniadanie ;]
A co do spania to ja Ci oddam moje, spie po 15godz na dobe!!!

Na u czelni mialam taka znajoma, byla w kadrze koszykarek, dowiedziala sie o ciazy jak zemdlala podczas meczu - poczatek 7miesiaca ;] mega wysoka, umiesniona, lekko jej w brzuch poszlo ale myslala, ze to po okresie roztrenowania gdzie jest mniej treningow i obozow 'okres' miala ciagle, tzn plamienia co miesiac

Mika ta przedluzka ciekawy pomysl

Hope ja sie boje, ze podczas kapieli mi odejda wody i sie nie zorientuje

A ja mam ochote n seks a mi nie wolno

Dziewczyny, ale ten czop chyba nie jest az tak wazny? Czy sie myle?

Illusion, jakbys 2 niebieskie znalazla to poprosze rowniez

Jajniki mnie dzisiaj napieorzaja, glowa, i dupa id ciaglego siedzenia/lezenia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:22   #786
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Ja wlasnie mam dwie pary do sukieneczek na wyjscia.

Zaczynam sie bac wlaczac telewizje! Dzis wlaczylismy do obiadu Ostry Dyzur, a tam co? Parce lekarzy zmarla dzidzia (ciaza mocno zaawansowana), przestala sie ruszac, serduszko nie bilo, a jakich czas wczesniej bylo ok, zadnych objawow czegos zlego. Ja wiem ze to tylko film ale zaczelam sie bac o dzidzie
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:24   #787
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a powiedźcie mi, jeśli nie jesteśmy z TŻ po ślubie jeszcze, to będą mnie traktować, jako matkę samotnie wychowującą dziecko mimo uznania przez niego ojcostwa?

z tego co wiem, samotną matką jest się wtedy gdy wpisujesz ojca jako NN i np ojciec nie żyje, baba w mopsie mi tak gadała.

Cytat:
Ja kupię 2 bo 1 mam 2 opakowania papmersy i dada

O matko
No to ładnie ja się też boję że nic nie zauważę.

Czy możecie dopisać mnie na pierwszej stronie bo juz mam nawet ponad 100postów właśnie podliczyłam wszystkie wątki.
Adriana 24lata tp:11.01.2013 Sara
okej, wpisze Cię

Cytat:
Delicjanko mam coś dla Ciebie Był ten różowy konik morski z Fisher Price. W domu włożyłam baterie i działa elegancko i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.
E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski?

Niebieskiego kupiłam na Waszyngtona: idąc od Kaczorowskiego tam gdzie na rogu taki nowy budynek brązowy wybudowali mijasz żabkę, arhelan i tam troszkę dalej jest sklep "TANIA ODZIEŻ" ciężko nie zauważyć. A tego różowego dla Delicjanki kupiłam w tej samej sieci sklepów na Hetmańskiej, tam gdzie były wcześniej meble vox. Trzeci sklep tej sieci jest na Warszawskiej, niedaleko szkoły rodzenia, kawałeczek dalej w stronę kościoła Św. Wojciecha.

Hurrra!!!!!!!!! dziękuje!! ide dogadywac się z Tobą na PW ojej, cudowna jesteś !! : love:
Cytat:
mmm wuzetka moze i ja zrobie, albo lepiej nieeeeeeee
teraz wsuwam mandarynki z biedroneczki mniam mniam

Ajjjjjjjjj kurna, ale mnie wkurza to w urzędach, ze za pełnomocnictwo trzeba płacic az 17 zł zeby odebrać durny dokument!! :[[[

a jutro dada są w prmocji w biedrze;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:29   #788
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

A czy ja tez mogłabym prosic o takiego konika?
patrzylam na uzywki na all ale ceny powalaja, chcą nieduzo mniej niz za nowego
Tylko jakby co, to ja niebieski poproszę
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziewczyny, będę brała wszystkie koniki jakie napotkam Już drugiego w tej samej sieci ciuchów w ciągu tygodnia kupiłam, więc szanse są że mogą pojawić się jeszcze.
Stary 2012-11-28, 13:30   #789
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie n a wkładce miałam lekko pomarańczową niż żółtą plamę
czop to nie plamka

mnie zszedł juz w szpzitalu, i była to "galereta" wielkości kciuka o czerwonawym odcieniu. Może też ponoć schodzić etapami po kawałku, mnie odszedł cały na raz
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:30   #790
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a jutro dada są w prmocji w biedrze;p
Ooo, po ile? Muszę kupić, tylko to mi zostało.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:32   #791
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja wolę półśpiochy niż rajstopy dla takiego maleństwa

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Gosiu mniej więcej na ile czasu starczają pampersy dwójki? Wiem że dzieci z różną wagą się rodzą ale tak pi razy drzwi...bo nie chciałabym za dużo tych dwójek kupić a z drugiej strony cena rewelacyjna będzie na te pampersy.

Hosenko to ja poproszę o przepis na ten jabłecznik z budyniem bo mi się jabłka na balkonie przewracają (mąż przywiózł od babci) i chciałabym wykorzystać a na klasyczną szarlotkę jakoś nie mam ochoty, przejadła mi się.
nie pamietam ale one sa chyba do 6 kg wiec na 4 m-ce wydaje mi sie za na pewno
Stary 2012-11-28, 13:33   #792
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
22 zł

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-28, 13:33   #793
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Siemka

Piszecie o seksie.
U mnie to tak wygląda że może i dałabym się namówić ale wystarczy że mała zaczyna kopać to mi już wszytko opada.
Ogólnie to zaskoczona jestem bo przed ciążą skakałam na tż-cie jak jeździec na westernie a teraz - wolę się najeść,pospać i puścić bąka bo mam takie gazy że hej.
mam tak samo
Stary 2012-11-28, 13:34   #794
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie zamiar chustować macie jakies doswiadczenia ja dostałam chuste ale nie taka standardową i musze coś więcej poszukać na necie

Widziałyście takie cuś ???
http://allegro.pl/nowosc-przedluzacz...816774292.html
ja nie planowałam i raczej nie będę.

Cytat:
ale ciekawe

Dziewczyny, a propo tego czopa... ja mam takie obawy ze się nie kapnę jak odejdzie.. Non stop mam mokro, a tu jeszcze piszą, że raz ten czop jest zabarwiony na różowo, raz bezbarwny, raz zakrwawiony...
Ja też tak sobie pomyślałam, że mogę się nie zorientować, bo bo w sumie nie wiem czego się spodziewać Ale czytałam, że to może być na długo przed porodem, więc chyba się nie ma co stresować.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
fajosko i na becikowe sie załapiemy coś sie w koncu od tego popie....go panstwa nalezy za te wszystkie składki odprowadzane

Oj, ja tez miałam ostatnio mocz nieciekawy- dostałam furagin. Na pewno sie uporasz
Spoko, ja już się czuję jak weteran infekcji tam na dole Jak nie infekcja grzybiczna, to znów bakterie i tak w kółko. Jakoś to się tak lubi nawracać.
Stary 2012-11-28, 13:35   #795
pstryczek84
Zakorzenienie

Skonczyłam
teraz zostana mi juz tylko ciuszki, to juz bedzie czysta przyjemność
w nagrode lece na talerzyk czerwonego barszczu
Odzywala sie dzis Bokeh?
Ciekawe co u niej...
Sniła mi sie dzis, ale nie pamietam o co chodziło

Stary 2012-11-28, 13:35   #796
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Tak w ogóle to ja już spadam, mam za chwile busa, o 15 wizyta. Krzyś się intensywnie rusza, więc chyba też się nie może doczekać kiedy go mamusia ujrzy Trzymajcie kciuki.
Stary 2012-11-28, 13:36   #797
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion jestes cudowna

Dziewczyny patrzcie:

Jeśli ustawa wejdzie w życie 1 września 2013 r., to część kobiet rodzących w styczniu i lutym 2013 r. nie będzie mogła korzystać z urlopu rodzicielskiego na nowych zasadach. Czy istnieje szansa, żeby wszystkie kobiety rodzące w 2013 r. zostały jednak objęte nowymi zasadami?

Obecnie projekt wydłużenia urlopu macierzyńskiego poddawany jest szerokim konsultacjom społecznym. Z obliczeń resortu wynika, że będą mogły z niego skorzystać kobiety, które urodzą dzieci najwcześniej w połowie marca, pod warunkiem, że ustawa wejdzie w życie 1 września 2013 roku. Tak więc, jeśli ten termin zostanie zachowany, zdecydowana większość kobiet, które urodzą dzieci w 2013 roku, zostanie objęta nową ustawą. Założony termin wejścia w życie ustawy wynika z przyjętego harmonogramu prac i niezbędnych konsultacji. Jej ostateczny kształt, przed przesłaniem projektu do parlamentu poznamy jednak za kilkanaście tygodni. Nie jest wykluczone zatem, że projekt będzie jeszcze zmieniany i uaktualniany.

Kto ladnie gdzies napisal - dyplomatyczne odwrocenie kota ogonem ;]
Kij, ze prawie caly pierwszy kwartal sie nie zalapie, wazne, ze wiekszosc rocznika tak ;]

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:39   #798
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to ja już spadam, mam za chwile busa, o 15 wizyta. Krzyś się intensywnie rusza, więc chyba też się nie może doczekać kiedy go mamusia ujrzy Trzymajcie kciuki.
Powodzenia!
Cytat:
Illusion jestes cudowna

a co do tej ustawy, to ja juz nie mam siły.
wiecznie tylko cos kręca i kręcą.
koniec koncow powiedza ze jest kryzys, ze nie ma kasy i tyle z tego bedzie

Stary 2012-11-28, 13:40   #799
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwietta ja tez ostatnio rzygalam, 2 dni z rzedu, raz kolacje a raz sniadanie ;]
A co do spania to ja Ci oddam moje, spie po 15godz na dobe!!!

Na u czelni mialam taka znajoma, byla w kadrze koszykarek, dowiedziala sie o ciazy jak zemdlala podczas meczu - poczatek 7miesiaca ;] mega wysoka, umiesniona, lekko jej w brzuch poszlo ale myslala, ze to po okresie roztrenowania gdzie jest mniej treningow i obozow 'okres' miala ciagle, tzn plamienia co miesiac

Mika ta przedluzka ciekawy pomysl

Hope ja sie boje, ze podczas kapieli mi odejda wody i sie nie zorientuje

A ja mam ochote n seks a mi nie wolno

Dziewczyny, ale ten czop chyba nie jest az tak wazny? Czy sie myle?

Jajniki mnie dzisiaj napieorzaja, glowa, i dupa id ciaglego siedzenia/lezenia
ja o tym samym myślałam wczoraj podczas kąpieli

Cytat:
22 zł
o ale nie wiem czy z DADĄ juz startować? czy później

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:43   #800
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
22 zł

o i pampersy tez beda w SP od 8.12 zamiast 59 za 39 zl

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
ja o tym samym myślałam wczoraj podczas kąpieli

o ale nie wiem czy z DADĄ juz startować? czy później
Ja to pampersów będę używać, później zobacze te dady ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-28, 13:48   #801
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Zaczynam sie bac wlaczac telewizje! Dzis wlaczylismy do obiadu Ostry Dyzur, a tam co? Parce lekarzy zmarla dzidzia (ciaza mocno zaawansowana), przestala sie ruszac, serduszko nie bilo, a jakich czas wczesniej bylo ok, zadnych objawow czegos zlego. Ja wiem ze to tylko film ale zaczelam sie bac o dzidzie
ja tak samo.Miałam włączony tvn i tez widziałam ten ostry dyżur ehh to tylko serial, ale smutne to było.I od razu za brzuchol złapałam czy dzidzia się rusza.Wolałam przełączyć żeby tego nie oglądać.

Cytat:
Odzywala sie dzis Bokeh?
Też się dzisiaj zastanawiałam co u niej. Nie odzywała się dzisiaj ale widziałam ją dostępną na fb.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Trzymam

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Ja to pampersów będę używać, później zobacze te dady ;p
ja też na początek pampersy a potem może pieluszki babydream,słyszałam że dobre są.
Stary 2012-11-28, 13:49   #802
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, będę brała wszystkie koniki jakie napotkam Już drugiego w tej samej sieci ciuchów w ciągu tygodnia kupiłam, więc szanse są że mogą pojawić się jeszcze.
monopol na koniki

Cytat:
Odzywala sie dzis Bokeh?
Ciekawe co u niej...
właśnie też się zastanwiałam, czy ją wypuścili czy dalej walczy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:52   #803
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jejku... nie dość, że mi słabo to jeszcze zwymiotowałam,,, jestem teraz blada jak ściana i ręce mi się trzęsą.... cholera...
oj wspólczuje,
ja to miałam w tamtym tygodniu... może jakieś zatrucie

Cytat:

Idę zaraz zrobić sernik.
nie chcę o tym słyszeć !

Cytat:
ja mam 2 pary rajstopek takich maleńkich, jakby było więcej to bym kupiła ale nie widziałam nic ciekawego ;/

Cytat:
no następna z ciastami mi tu wyskakuje.....

znowu się wyspałam jak mops , co za leń ze mnie
Nauki kupa a ja śpie...
14 godzina a w domu juz ciemno, załamać sie mozna...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:56   #804
adusia1554
Rozeznanie

Cytat:
Skonczyłam
teraz zostana mi juz tylko ciuszki, to juz bedzie czysta przyjemność
w nagrode lece na talerzyk czerwonego barszczu
Odzywala sie dzis Bokeh?
Ciekawe co u niej...
O pamiętam jak prasowałam te pieluchy też już mi się nudziły, ale ciuszki to już czysta przyjemność.
Barszczyk mniam ja też dzisiaj mam właśnie się gotuje.
Może wypuścili ją do domku skoro się nie odzywa
\
Cytat:
Illusion jestes cudowna

Dziewczyny patrzcie:

Jeśli ustawa wejdzie w życie 1 września 2013 r., to część kobiet rodzących w styczniu i lutym 2013 r. nie będzie mogła korzystać z urlopu rodzicielskiego na nowych zasadach. Czy istnieje szansa, żeby wszystkie kobiety rodzące w 2013 r. zostały jednak objęte nowymi zasadami?

Obecnie projekt wydłużenia urlopu macierzyńskiego poddawany jest szerokim konsultacjom społecznym. Z obliczeń resortu wynika, że będą mogły z niego skorzystać kobiety, które urodzą dzieci najwcześniej w połowie marca, pod warunkiem, że ustawa wejdzie w życie 1 września 2013 roku. Tak więc, jeśli ten termin zostanie zachowany, zdecydowana większość kobiet, które urodzą dzieci w 2013 roku, zostanie objęta nową ustawą. Założony termin wejścia w życie ustawy wynika z przyjętego harmonogramu prac i niezbędnych konsultacji. Jej ostateczny kształt, przed przesłaniem projektu do parlamentu poznamy jednak za kilkanaście tygodni. Nie jest wykluczone zatem, że projekt będzie jeszcze zmieniany i uaktualniany.

Kto ladnie gdzies napisal - dyplomatyczne odwrocenie kota ogonem ;]
Kij, ze prawie caly pierwszy kwartal sie nie zalapie, wazne, ze wiekszosc rocznika tak ;]
Co za dziady Jeszcze dojdzie co do czego to powiedzą że nie mają pieniędzy i będzie tak jak do tej pory.

Delicjanka dziękuję.

Podajcie przepisy na te ciacha, tzn wuzetkę i jabłecznik z budyniem
Na sernik mam tzn TŻ robi z głowy.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:57   #805
meduzza
Zadomowienie

Dziewczyny próbuję Was nadrobić ale nie jest łatwo.... Same wiecie jak jest...
Coś dużo nauki mi się nałożyło na siebie+ogarnianie pokoiku (pokażę jak już posprzątam ładnie i wszystko dokończymy).
Wrzucam brzucha ze śmiesznej perspektywy-wygląda na ogromny ale chyba nie jest....
Poza tym spotykają mnie miłe incydenty związane z ciążą Ludzie są czasem bardzo mili jednak.
Trochę zaczyna być ciężkawo, na zajęciach jęczę bo nie mogę znaleźć wygodnej pozycji ale jeszcze duuuużo czasu, trzeba się przemęczyć

Mam nadzieję, ze u Was wszystko oki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1953.jpg (31,0 KB, 55 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:00   #806
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny próbuję Was nadrobić ale nie jest łatwo.... Same wiecie jak jest...
Coś dużo nauki mi się nałożyło na siebie+ogarnianie pokoiku (pokażę jak już posprzątam ładnie i wszystko dokończymy).
Wrzucam brzucha ze śmiesznej perspektywy-wygląda na ogromny ale chyba nie jest....
Poza tym spotykają mnie miłe incydenty związane z ciążą Ludzie są czasem bardzo mili jednak.
Trochę zaczyna być ciężkawo, na zajęciach jęczę bo nie mogę znaleźć wygodnej pozycji ale jeszcze duuuużo czasu, trzeba się przemęczyć

Mam nadzieję, ze u Was wszystko oki
serio wygląda wielgaśnie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:06   #807
eff8
Zakorzenienie

A ja dzisiaj mialam super sen erotyczny oczywiscie ale pierwszy raz nie jakies pierdołki nie wiadomo gdzie i z kim tylko taki porzadny seks z mezem normalnie az nie chcialo sie z niego obudzic
niestety rano cora do nas przyszla i nas obudzila wiec na snie sie skonczylo
ale i tak by na pewno nie wygladal na zywo ten seks tak jak we snie

meduzza faktysznie na duuuzy wyglada

ja zdjecie brzuszka zrobie w piatek to sie pochwale w koncu zaczne 8 miesiac

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:15   #808
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
o mamuniu, ale piłeczka! ale to doslownie, supcio

Stary 2012-11-28, 14:24   #809
marsi11
Zakorzenienie

od mojego ostatniego posta poszłam na drzemkę i wstalam z 5 minut temu
mam dziś luz bo mój syn u mojej mamy a TZ nie ma
jestem głodna jak cholera, teściowa zrobiła obiad ale jej morde wykręci albo zgnije niż mialaby poczęstować
zawijam dupke i jadę na chińszczyznę a co!
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
żebym się absolutnie nie decydowała na szpital, który mam najbliżej, bo tam ostatnio pełno zarażeń gronkowcem nieźle, każdy swoje 3 grosze dokłada, a ja skołowana teraz
hm mój Tz miał gronkowca zarazil się w szpitalu- do dziś ma blizny na ciele, podobno strasznie cierpiał
dobrze,że w moim mieście już zlikwidowali te szpitale, gdzie był gronkowiec

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę na bzykanko ale ten mój mąż to boi dupa obiecuje że na wakacje to poszalejemy
na wakacje dziewczyno, zanikną Ci do tej pory narządy rozrywkowe

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
czop to nie plamka

mnie zszedł juz w szpzitalu, i była to "galereta" wielkości kciuka o czerwonawym odcieniu. Może też ponoć schodzić etapami po kawałku, mnie odszedł cały na raz
kciuka? mi odszedł podczas porodu( opis na biało, niech te wrażliwe i z mdłościami nie czytają) wypadł mi na porodówce na podłogę więc widziałam go takiego splashczonego, przypominal lekko meduzę zabarwioną niteczkami krwi, generalnie bleeeeeeee
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:29   #810
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
od mojego ostatniego posta poszłam na drzemkę i wstalam z 5 minut temu
mam dziś luz bo mój syn u mojej mamy a TZ nie ma
jestem głodna jak cholera, teściowa zrobiła obiad ale jej morde wykręci albo zgnije niż mialaby poczęstować
zawijam dupke i jadę na chińszczyznę a co!

hm mój Tz miał gronkowca zarazil się w szpitalu- do dziś ma blizny na ciele, podobno strasznie cierpiał
dobrze,że w moim mieście już zlikwidowali te szpitale, gdzie był gronkowiec
Kurde, w tym szpitalu gdzie ja chce rodzić, moja koleżanka rodziła i dzidzia sie zarazila tam gronkowcem;/na dodatek ten szpital jest nowiutki, w tym roku dopiero co go otworzyli... i nie wiem, kazdy sie tam pcha, natomiast w 2 szpitalu ponoć są pustki, ale chyba też sie zdarzył gronkowiec... ;/ poza tym w tym nowym pracuje moja gin aaaaaaaaa i co tu robic, jak sie zabezpieczyć przed tym łajzą gronkowcem;/

kurna, ukruszyła mi sie plomba w 7;////

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości