|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Siemaneczko
![]() A wy już 4 strony naskrobały...szalone...:b rzydal: My dziś byliśmy u pediatry z oczkami ropiejącymi( wszystkie 4 oczy ropieją). Dostaliśmy kropelki Biodacyna bo to od bakteri jakiejs podobno. Dobra ide nadrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- po ile sa body w pepco na dlugi rekaw??orientuje sie ktos? bo musze małej ze dwie pary 62 kupic, bo mam 4 takieh bez chomąta pod szyja, inne jakies wydekoltowane sa ![]()
![]() |
#123 | |||||||
Zadomowienie
|
[QUOTE=angel166;37852565]
Cytat:
Cytat:
ja też miałam przejścia z moim układem moczowym, więc tym bardziej tulę mocno Cytat:
tylko pozazdrościć oczywiście pozytywnie ![]() Cytat:
![]() brawa za tygodnie Cytat:
na brzuszku ładnie głowę podnosi i jak ją trzymam w pionie to też coraz lepiej trzyma główkę, więc sobie nie wmyślam kłopotów ![]() Cytat:
lepiej się upewnić, że to nic niepokojącego na szczepienie chyba nigdy nie jest za późno Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oczywiście też wiem, że to całkiem przypadkiem, ale zawsze miało to miejsce w zabawnej sytuacji ja akurat do niej gadałam jakieś farmazony i pytam ją "tak"? a ona do mnie "nie" ![]() no aż mnie wstrząsnęło jak przeczytałam o tych dzieciaczkach i ich mamie nasz cudowny kraj powala głupotą zbyt często Cytat:
moja wczoraj takie fanaberie przy cycku odstawiała, że już miałam ochotę ją zostawić i iść w cholerę macierzyństwo jest słodkie czasami ale często też najtrudniejsze ze wszystkich ról jakie nam przypadają przeproś córcię i ukochaj a wybaczy ci szybciutko ![]() Cytat:
![]() jakbym o sobie czytała też uwielbiam mieć książki w mojej księgarni internetowej czeka na mnie już koszyk za ponad 700 zł kiedy ja to kupię? ![]() któraś mama pisała że zazdrości gda czasu na czytanie ja czytam w czasie karmienia na jednym ręku niunia w drugim książka i tym sposobem mam czas na moje ukochane hobby a jakie najbardziej lubisz? romanse, kryminały......? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ulewa przy tym jeśli robi to jakąś godzine po jedzeniu, a ostatnio po jedzeniu odbije i zaśnie ![]() Coś chyba dzisiaj zauważam skok u mojego szkraba bo marudzi i marudzi ![]() Nosić nie, pogadać nie, no dosłownie wszystko na nie. Dzisiaj przyszła karuzela z projektorem to to dalo rade. I gdzie mój żółwik kurna ![]() Sobie w balona lecą na tej poczcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Wtajemniczenie
|
Witamy się z Kinga na odchowalni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do spania w łóżeczku to Kinga raz zaśnie, a raz nie jak ma gorszy humor. Poza tym jak nie jest głodna, albo zła może przeleżeć w łóżeczku nawet z 40 minut z otwartymi oczami i sobie wtedy gaworzy i patrzy na zabawki. Najbardziej lubi takiego kraba z Canpolu : http://allegro.pl/pluszowa-zabawka-z...661996252.html mimo, że ma trochę fałszującą melodyjkę wygrywa zdecydowanie z konikiem z FP ![]() Na zakończenie parę fotek ![]() Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-11-28 o 16:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
paluszki, kciuk, cała piąstka... a potem ulewanie... wcześniej problemu z ulewaniem nie było
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dziś byliśmy drygi i ostatni raz na bioderkach ![]() ![]() Idę nadrobić ![]()
#130 |
Wtajemniczenie
|
Angel w pepco body z długim kupowałam po 5,99
A jeszcze chciałam Wam serdecznie nie polecić usług foto w Rossmannie,dziś odebrałam zdjęcia, jakość fatalna.... |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie mam porównania z innymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj!
O maaaatko jak wy pędziiiicie!! Ja czasu nie mam ani siły na nic!! masaaakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Aha i zapomniałam napisać moje dziecię znów wstało o 4 rano i nie spało wiecej ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Lilka my dostaniemy na chrzciny mate rainforest, bo taka sobie upatrzyliśmy
![]() ![]() a karuzele babcia kupuję ![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...801733361.html |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
jestem i ja z JULITKA
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Cytat:
Proszę oby u nas tak nie było ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Witaj odchowalnio
![]() U nas tez ostatnio rączki/piastki poszły w ruch,ale ulewanie rzadko kiedy się zdarza na szczęście .za to okropna czkawka pare razy na dzień się pojawia. Pewnie przez to,ze mała tak lapczywie zajada..A jak okropnie wscieka się gdy chce jeść! No i tez sie pochwale,ze Milka sama potrafi polezec sobie dluzsza chwile obserwując zabawki tudzież inne ciekawiace ja rzeczy znajdujące się w zasięgu wzroku. Nawet się do nich pośmieje ![]() (Ta app na telefon to całkiem fajna rzecz-moze uda mi się być tu na bieżąco!)
![]() |
#140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam juz tez ciasnawo troche jak założymy kombinezon Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/babylux-k9-spiwore....html#delivery Cytat:
![]() Cytat:
też fajny ten śpiworek ![]() Cytat:
![]() Martusia moje dziecko też tak robi. Odrywa się od cyca, wrzeszczy w niebogłosy i jak jej dam smoczek oraz pieluszką lekko przysłonię głowę to od razu zasypia. Ale jest dość czujna i jak tak uśnie na rękach to dobre 15 min. muszę czekać zanim ją odłożę. Nie uważam jednak żeby to coś niepokojącego było ![]()
![]() |
#142 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A body z długim akurat wczoraj widziałam w promocji w koszu w Pepco, coś ok 6 zł chyba. Tylko jakieś takie nieprzyjemne i sztywne mi się wydawały, mało elastyczne. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka Konczi ![]() Cytat:
ale my chyba mamy taki ciasny fotelik - recaro jak patrzę na inne modele u mamuś z dziećmi w sklepach np to ich mi się "luźniejsze" w środku wydają Cytat:
Cytat:
bezproblemowy masz egzemplarz dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tamlin jakoś mi nie zacytowało twojego posta również zdrówka życzę oby ten posiew pomógł w znalezieniu przyczyny choróbska ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Melduję się na odchowalni i od razu mam pytanie....
Krwawiłam po porodzie nieco ponad 2 tygodnie. Po 4 tygodniach delikatnie zaczęliśmy przytulanki z TŻtem i wszystko było ok. Tzn. wiadomo, że mały dyskomfort był, ale nic się nie działo. A wczoraj znowu zaczęłam krwawić... Początkowo myślałam, że zaczął mi się okres, ale brzuch mnie nie boli, ani nie jest tej krwi tak dużo jak podczas okresu, więc to nie to.... Czy to normalne, że po 6 tygodniach znowu krwawię, czy coś jest nie tak? Dodam, że nic mnie nie boli i podczas ostatniego stosunku już nawet nie czułam tego dyskomfortu, wręcz było tak jak przed ciążą, więc chyba TŻ mi też nic nie naruszył? |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Boże, karuzelka uspała mi dziecko aż sie zaryczałam już drugi raz
![]() Te melodyjki boskie i ten projektor wyswietla motylki na scianach i suficie ![]() A ja rycze jak dziecko ja pierdykam |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
ekg i echo serca w porządku ![]() uff, kamień z serca... Cytat:
![]() Cytat:
mała dosyć szybko się nauczyła. nie miała wyjścia, muszę podawać jej różne specyfiki 9-10 razy dziennie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pisałam wam że na zakupach byłam wczoraj? kurtkę chcę na zimę taką dłuższą za pupę no i same szmaty w tych sklepach cienkie jakieś albo leżą na mnie jak na kołku albo plastikowe puchówki błyszczące jak polakierowane ![]() parka gda mi się podobała ale szkoda mi tyle kasy na kurtkę sknera ze mnie no i nie mierzyłam jej nawet więc pewnie też bym wyglądała jak przypał wkurzyłam się na to, bo nie mam możliwości po tych sklepach zapindalać chciałabym wejść znaleźć coś ładnego kupić i wyjść zadowolona a tu kicha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc przerwę zrób jak wskazana ... ![]() polecam taka matę http://allegro.pl/muzyczna-mata-eduk...796654029.html Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
to ulewanie mnie masakrycznie wkurza ![]() Cytat:
nie jesteś sama ja też nie mogę nadążyć ![]() Cytat:
fajna karuzelka i ma projektor ![]() ![]() Cytat:
ehh ale jak do 9 kg w nosidle donosić ? a w tym projektorze tylko postacie z kubusia są? jedna stała scenka ? Cytat:
super, bardzo mi się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() to chyba od modelu zależy dużo ![]() a mam pytanie tak z innej parafi tematycznej co myślicie o tych pędzlach http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...812805731.html
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.