Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 15:34   #121
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Siemaneczko!
A wy już 4 strony naskrobały...szalone...:b rzydal:
My dziś byliśmy u pediatry z oczkami ropiejącymi( wszystkie 4 oczy ropieją). Dostaliśmy kropelki Biodacyna bo to od bakteri jakiejs podobno.

Dobra ide nadrobić...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:55   #122
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jejku biedna Jagódka ... ehh ale zobaczysz jak będzie po szczepieniu wtedy zdecydujesz bo moja po pierwszym miała dość intensywny płacz i gorączkę a pod drugim było już lepiej ...
jakie ćwiczenia wykonujecie ?

jaki macie ?? z karuzelą czy osobno ?
Oj moja sama zasypia tylko przy smoku na naszym łóżku w wózku bądź w leżaczku lub huśtawce w łóżeczku mowy o tym nie ma
po pierwszej nic małej nie było, mimo tego, że była kłuta 3 razy. Ani gorączki, ani nic spała 4 godziny po samym cycu bez butli. co do cwiczenia to te vojty cwiczenie na główkę. Mała leży na brzuszku , pod kątem 45stopni do blatu, jedna nóżka zwiska, główka na boku, policzkiem do mnie, lokiec tej strony na wysokości ust, a przedramie moje ułozone wzdłuz kregosłupa tka, że łokiec na pupie, a koszyczek z ręki na głowie 30sek jedna strona, 30 druga i tak lacznie6 razy, po3 na kazda strone.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Angel myślę, że jutro zobaczysz. Jak dzielnie zniesie szczepienie to ćwiczcie. Jak trzeba to trzeba. Nie będziesz sobie wyrzucać, że coś zaniedbałaś. A piesek też biedny
zadzwonilam do rehabilitanta i kazal w dniu szczepienia zrobic przerwe, przed szczepieniem tez. Dobrze, ze zadzwonilam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Mamuśki czy Wasze dzieciaczki też ciągle rączki do buzi wpychają? moja po takim wyczynie często ulewa ale nie idzie ją tego oduczyć - co robić?
czytalam,ze to zainteresowanie wlasnym cialem i silny tez odruch ssania. Wychodzi na to,ze Jgodka ma mega silny

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Nasz Antek od wczoraj przechodzi wielką fascynację tapicerką naszej kanapy. Gdzieś na którymś zdjęciu była... beżowe kwiaty na brążowym tle, więc ładnie odbijają... dosłownie leży i patrzy jak zahipnotyzowany aż zasypia. Naprawdę czas pomyśleć nad jakimiś rozrywkami dla niego.

A powiedzcie mi tylko, od kiedy można używać ruchomej karuzeli, aby maluszkowi nie zaszkodzić? Bo mamy taką, ale póki co tylko używam z niej melodię, bo boję się, że to jeszcze za wcześnie, aby coś mu latało przed oczami.

Super, dziękuję.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Szpital o wiele lepiej wychodzi na porodzie naturalnym finansowo, bo przy nim jest tylko lekarz i położna, a do cc trzeba zaangażować całą ekipę, sprzęt, znieczulenie itd.

Bardzo dziękuję za opinię!

Ja na poczatku w kuchni używałam wózka, ale od wczoraj właśnie też zaczęłam wykorzystywać fotelik i świetnie się sprawdza. Pod choinkę kupujemy mu leżaczek, więc wówczas wymienimy fotelik na niego.

Kurcze, rzeczywiście nie zwróciłam uwagi na to, że ona taka maleńka.

A jaką byście polecały?
co do karuzeli to mala dostala ja jak miala jakies 6 tyg, obecnie jednak mata wzbudza wieksze zainteresowanie

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

po ile sa body w pepco na dlugi rekaw??orientuje sie ktos? bo musze małej ze dwie pary 62 kupic, bo mam 4 takieh bez chomąta pod szyja, inne jakies wydekoltowane sa

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:02   #123
lidka0308
Zadomowienie

[QUOTE=angel166;37852565]
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Czy dzisiaj środa??? Bo w takim razie moj Kubuś i Sonia Bafi kończą dzisiaj 3 miesiące Kiedy to zleciało?
Z tej okazji wczoraj wrzuciłam zdjęcia na maila.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Dearlie dla Antosia[/QUOTE]

no to wszystkiego naj naj lepszego. Jagodka za równo tydzień skończy 3miesiace. ale ten czas leci masakra!

w ogóle zapomniałem Wam powiedziec,że ksiądz wczoraj wysmial jej inie. że nazwaliśmy dziecko jak krowę. bo jego krowa z dzieciństwa tak sie nazywala i że zrobiliśmy jej krzywde na całe zycie i kiedyś nam za to podziekuje:/
ale typ, chyba bym nie wytrzymała takiego gadania, zabrałabym dziecko i wyszła a potem skargę bym złożyła na bank

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Gdzieś w połowie października zrobił mi się polip cewki moczowej. Duży, wielkości mniej więcej czerwonej fasolki. Nie bolało, tylko strasznie przeszkadzało przy oddawaniu moczu, normalnie mi się rozprysikwało jak ze zraszacza trawnika. Od ginekolożki dostałam skierowanie do urologa, a od urologa skierowanie do szpitala, bo polip był zbyt duży by go wymrozić u niego w gabinecie. Termin w szpitalu dostałam dopiero na 30 listopada bo remont na oddziale. Najśmieszniejsze jest to że niedługo potem ten polip zaczął mi się wchłaniać. W tej chwili już go nie widać na zewnątrz i nie przeszkadza ale czuję jeszcze w środku takie stwardnienie. Umówiłam się w szpitalu że zrobią mi to w znieczuleniu miejscowym i tego samego dnia wrócę do domu. No i zastanawiam się czy w ogóle zechcą coś robić skoro się wchłania... Kurde nie znoszę szpitali

A do treningu to najgorzej się zmobilizować... zaczynam ok 21 i już tak mi się nie chce, ale powtarzam sobie że samo się nie zrobi. Z dnia na dzień ćwiczy mi sie coraz lepiej. Głupio teraz nie robić całości jak już raz się zrobiło

WTF??? Brak słów
o matko współczuję przypadłości i konieczności leczenia w szpitalu
ja też miałam przejścia z moim układem moczowym, więc tym bardziej tulę mocno

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Witam sie! Wklejam mój ostatni post z poczekalni

Uwaga! Uwaga! Mój mały grubasek waży 4370 g, tzn., że w 2 tyg. przybrała 700 g:O. A już słyszałam, że ona się nie najada i może podać jej mm, skoro tyle na tym cycku siedzi. Po prostu ona ma silną potrzebę ssania i bliskości... Bo czasem jak się w nocy budzi to wystarczy ją położyć na brzuszku na moim brzuszku i śpi dalej... Jak tż wyjedzie to ja chyba nic nie zrobię... Ktoś ma pomysł jak nauczyć ją troszeczkę "samodzielności"?
A tak poza tym dziś od 5 marudzenie i prężenie się...
no to pięknie przybrała
tylko pozazdrościć oczywiście pozytywnie

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Meldujemy się z Alką na odchowalni

Najlepsze życzenia dla wszystkich maluchów

No to już się w głowie nie mieści! Co za typ i tupet

U mojej Alki 3 dzień śmiania się na potęgę . Nawet wczorajsze szczepienie na długo nie popsuło jej humoru. Wczoraj pediatra wysłuchała u Ali szumy w serduszku i skierowała do kardiologa. Próbowałam nas umówić na nfz, ale maskara jakaś, terminy 2-3 miesięczne. Nie będziemy czekać i idziemy prywatnie. Nawet cieszę się, bo idziemy do pani doktor, która badała Alkę jeszcze w moim brzuchu.

Na moje nieszczęście obiecałam TŻ, że posprzątam w jego szafie . Na tą okoliczność upolowałam Alę w leżaczku i włączyłam jej muzykę bobasa, ciekawe ile wytrzyma. A i Alka kończy dziś 11 tygodni - aż się z tego powodu popłakałam. Lecę sprzątać.

Miłego dnia dla wszystkich
oby te szumy okazały się czymś błahym i same szybko zniknęły
brawa za tygodnie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
sa dwa. ja mam ten http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-30g.html jest jeszcze taki http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-30g.html

roznia sie tylko tym ze ten plus ma w składzie dodatkowo srodek odkażający.

dokladnie jak katiem pisze choc powiem ci ze moja tak przez pierwszy miesiac tez miala, nie szlo zjesc, umyc sie. lezaczek fuj, lozeczko fuj tlyko raczki dobre....i po miesiacu bylo juz lepiej bo zaczela sie interesowac tym co ja otacza, przygladac....wiec lezaczek stal sie ulubionym miejscem ( no oprocz raczek) wiec moze po prostu trzeba przeczekac kiedy jak nie teraz bedzie potrzebwac takiej bliskosci, mysle, ze jeszcze nie raz zatesknimy za ta ciagla checia przytulania sie naszych maluszkow

tak w ogole to chcialam jeszcze nawiazac do tej proby trakcji. wasze maluch podnosza glowe? ja przynam sie probowalam raz i nic...glowa leciala w tyl, krzyk straszn. jak bylismy na szczepieniu to zapytalam pediatre o to...a ona mi powiedziala ze absolutnie dziecko nawet do 3 miesiaca nie musi tej proby umiec wykonac, ze ma czas itd...i zebym absolutnie sama nie probowala tej proby robic. no i tak troche zglupialam bo przeciez Jagódki pediatra calkiem co innego powiedziała. no i komu tu wierzyć, co lekarz to inna opinia
ja u swojej małej tego nie sprawdzam sama
na brzuszku ładnie głowę podnosi
i jak ją trzymam w pionie to też coraz lepiej trzyma główkę, więc sobie nie wmyślam kłopotów

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Witam się i ja z 6tygodniową Polą

Czy Waszym dzieciom też tak się rozlała ta szczepionka poszpitalna? Pola ma ją taką wielką jak mój kciuk. Teraz się taka zrobiła i nie wiem czy tak powinno być
Dziś rano znów mi tak głęboko i nagle zasnęła. Bawimy się po karmieniu a ona nagle w płacz wiec biorę ją na ręce a ona znów tak mocno zacisnęła oczy i zmarszczyła twarz i zasnęła jak zabita. Nie reagowała na dotknięcia, dopiero po paru minutach pojawił się odruch Moro i oczy były normalnie zamknięte. Leżałam i patrzyłam czy oddycha. Myslicie że powinnam pędzić z tym prędko do lekarza?
I jeszcze jedno pytanie. Czy mogę zaszczepić małą jak będzie miała 8 tygodni czy to za późno?
ja bym poszła jednak do lekarza, bo to takie niespotykane jest
lepiej się upewnić, że to nic niepokojącego
na szczepienie chyba nigdy nie jest za późno

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała ma pełno wizyt do kwietnia juz poumawianych...okulista,k ardiolog, neurolog,ortopeda, hirurg...rehabilitacja 2 razy w tyg zalatwiona tylko ze narazie musze sama ok 3 tyg bo papierki troszke trwaja...czekamy na rozmowe z profesorem kiedy nas przyjma na oddzial w sprawie Prehtla...z kolkami troszke lepiej mala noszona brzuszkiem w dół,z poduszka do nagrzewania nawe spi,rurke do odpowietrzania mamy,sab simplex,ampułki na flore bakteryjna,czopki na gazy i herbatka przepajamy,ja mam scisla diete bo ona tylko na moim mleku...dzis konczymy 3 msc urodzeniowy,na wadze 3,740 kg...moje dziecko spi mi na kolanach,sluchamy chillout a mali rozbujnicy w przedszkolu...,zycie moze byc piekne

slyszeliscie o tych sztangistach??caly wieczor przepłakałam...
no pięknie rośnie twój maluszek, oby te wizyty miały już tylko pozytywne wyniki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:03   #124
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Razem z Zuzanką meldujemy się na odchowalni.
Smutno troszkę żegnać poczekalnię... może za jakiś czas tam wrócimy... a pewnie za moment wrześniowo-październikowe mamy 2013 się pojawią...

jakbym o moim dziecku czytała.
tyle, że mam dużo prościej, bo tylko wyciągam cyca i po krzyku.

Zuzia też lubi jak się różne miny robi i zmienia głos. patrzy sie i próbuje nasladowac. a dzis "powiedziała" dwa razy "nie". wiem, ze totalnie przez przypadek jej to wyszło, ale już podejrzewam, jakie będzie pierwsze wypowiedziane słowo

ciepła woda jest przez chwile gdy nalewam do miseczki, a pozniej przemywam chlodna. z wlasnego lenistwa. bo nie chce mi sie przy kazdej zmianie pieluszki, leciec do kuchni, gotowac wode i mieszac z zimna przegotowana. Zuzi chlodna nie przeszkadza, wiec ide na latwizne

no to gratulacje dla Antosia, Henia Soni za skończone tygodnie i miesiące

ojej biedna Ty

superwsrod moich znajomych tez albo maluszki juz sie pojawily, albo sa w drodze. moje 2 przyjaciolki sie spodziewaja malenstw. i normalnie im zazdroszcze! dobrze czytacie, ze zazdroszcze. i sama sie sobie dziwie, bo bedac w ciazy wcale nie czulam jakbym byla w blogoslawionym stanie, wkurzaly mnie ograniczenia i w ogole, sam porod tez byl niefajny delikatnie mowiac, a teraz z perspektywy czasu jakos zupelnie inaczej to pamietam i chciałabym jeszcze raz. Coś przez to macierzyństwo z głową mi porobiło i chyba mogłabym wystartować z konkursie na matkę Polkę
Jakby mi ktoś kiedys powiedział, że przyjemność będzie mi sprawiało zaszycie sie z bobasem w domu i że nie będę chciała wracać do pracy, to bym się w głowę popukała! A teraz, sama się sobie dziwię świat wywrócił sie do góry nogami i najchętniej schrupałabym i zacałowała moje maleństwo ukochane.

Muminkowi chyba chodzi o brazowego medaliste igrzysk w londynie w podnoszeniu ciezarow. jego zona miala wskazanie ku cc (ciaza blizniacza), a lekarz w szpitalu kazal jej rodzic naturalnie. z jedna coreczka wszystko dobrze. druga walczy o zycie. byla 2 razy owinieta pepowina (a dla tego konowala przyjmujacego porod to nie bylo wskazanie ku cc) , po tygodniu oddycha przez repirator, nie reaguje na bodźce. ja juz kilka dni temu sie poryczalam z tego powodu. brak mi słów na to... i Bogu dziękuję, że z moją Córi wszystko dobrze

Agaton, miałam wrzucić zdjęcie. proszę bardzo. wbrew minie na zdjęciu, Zuzanka bardzo lubi, gdy tak ją noszę i udajemy samolocik
moja też już kilka razy "powiedziała" nie
oczywiście też wiem, że to całkiem przypadkiem, ale zawsze miało to miejsce w zabawnej sytuacji
ja akurat do niej gadałam jakieś farmazony i pytam ją "tak"? a ona do mnie "nie"

no aż mnie wstrząsnęło jak przeczytałam o tych dzieciaczkach i ich mamie
nasz cudowny kraj powala głupotą zbyt często

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A jaki antybiotyk brałaś? Dobry jest bactrim jeśli chodzi o drogi moczowe (to nie dokońca antybiotyk). Zuzia boryka się właśnie z problemem cewki moczowej i jej pomagają najbardziej dwa razy dziennie nasiadówki naprzemian z nadmanganianu potasu i kory dębu po 15 min każda. a następenie maści domiejscowo zwyły clotrimazolum plus maść z antybiotykem u nas neomycyna. my jej wkłądamy do ,śrdoka i trzeba sie położyć na około 5 min żeby się dokładnie rozpuściło.

gratulacje musze nadrobić mejla

ja szczepiłam Jasia jak miał 9 tygodni i teraz myślę że znowu go tydzień później zaszczepię chyba że mi siezdąży wykurować. Co do tego zasypiania. Ona oddycha rozumiem normalnie? ona n ie traci przytomności? ale ja już bym biegła do lekarza bo to chyba nie jest normalne aczkolwiek mam nadzieję że się mylę.

Jestem zła na siebie, czuję się dzisiaj źle i do tego nakrzyczałąm na ZUzię. Przez te pare dni byla taka kochana i grzeczna a dzisiaj jakby diabel w nia wstapil wkoncu nie wytrzymała jej buntu no i się jej dostało ale ja od ponad tygodnia nigdzie nie wychodzuiłam bez mojej dwojki psychicznie jestem wykonczona nawet godzinki nie mialam dla samej siebie.
kochana normalne że czasem nerwy puszczają
moja wczoraj takie fanaberie przy cycku odstawiała, że już miałam ochotę ją zostawić i iść w cholerę
macierzyństwo jest słodkie czasami ale często też najtrudniejsze ze wszystkich ról jakie nam przypadają
przeproś córcię i ukochaj a wybaczy ci szybciutko

Cytat:
Szukałam w ksiegarniach tej książki Karpia, ale nie ma. Pewnie przez Empik zamówię. A "mamo tato..." to czyja?
Dziewczyny książki mi się w domu nie mieszczą. Mam je poupychane wszędzie. i mąż mnie straszy, że mała będzie miała do rysowania a ja tak kocham ksiażki. Kocham je MIEĆ. uwielbiam ten zapach nowych książek. Tylko czemu one takie drogie są? bo często mam dylemat czy kupić książki, które chcę przeczytać, czy wydać na coś innego, bardziej "użytecznego".
chciałabym taką miłość do książek zaszczepić w Córi mej

wczoraj ten temat wałkowali albo w Wiadomościach na tvp2 albo w faktach. Odpowiedź jest prosta. Chodzi o kasę. poród sn jest dużo tańszy. ale to s☠☠☠☠y**** jest narażanie matek i dzieci. Nie wiem, czy ci "lekarze" wychodzą z założenia, że życie małego dziecka się nie liczy, bo jak coś, to rodzice sobie "zrobią" drugie? SOry, za brutalny język, ale czasami mam wrażenie, ze tak właśnie ten świat funkcjonuje i wku**** mnie to!
a gdzie ty się ukrywałaś moja bratnia duszo czytająca?
jakbym o sobie czytała
też uwielbiam mieć książki
w mojej księgarni internetowej czeka na mnie już koszyk za ponad 700 zł
kiedy ja to kupię?
któraś mama pisała że zazdrości gda czasu na czytanie
ja czytam w czasie karmienia
na jednym ręku niunia w drugim książka i tym sposobem mam czas na moje ukochane hobby
a jakie najbardziej lubisz? romanse, kryminały......?
Stary 2012-11-28, 16:10   #125
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuśki czy Wasze dzieciaczki też ciągle rączki do buzi wpychają? moja po takim wyczynie często ulewa ale nie idzie ją tego oduczyć - co robić?
Tak, Alan to uwielbia
Nie ulewa przy tym jeśli robi to jakąś godzine po jedzeniu, a ostatnio po jedzeniu odbije i zaśnie
Coś chyba dzisiaj zauważam skok u mojego szkraba bo marudzi i marudzi
Nosić nie, pogadać nie, no dosłownie wszystko na nie.
Dzisiaj przyszła karuzela z projektorem to to dalo rade.

I gdzie mój żółwik kurna
Sobie w balona lecą na tej poczcie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:18   #126
lilka00
Wtajemniczenie

Witamy się z Kinga na odchowalni

Cytat:
Czy któraś z Was ma może matę edukacyjną firmy Canpol Wesoła Farma lub może zna opinię na temat ich mat? Jedna z babć chce spezentować pod choinkę Tośkowi matę i sama nie wiem jaką kupić. A może polecacie jakąś konkretną? Z góry przepraszam, bo wiem, że temat mat był już pewnie wałkowany, ale wtedy jakoś jeszcze nie rozważałam kupna, więc nie zapamiętałam, które polecałyście.
My chcemy kupić matę FP Rainforest. Może ktoś ma, bo nie wiem, czy się opłaca za ponad 200 zł kupować?
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
a mi metoda Tracy się podoba, od pierwszego dnia w domu stosuje łatwy plan i u mnie super się sprawdza, dziecko jest zadowolone i ja też.
Wiem że dokładnie o tej i o tej je, o tej śpi, mogę sobie coś zaplanować. Dziecko ładnie przesypia mi noce, budzi się tylko na jedzenie, zasypia samo bez problemu za każdym razem. Dzięki temu że po jedzeniu jest chwila aktywności dziecko nie zasypia podczas posiłku, zmienię mu pieluszkę, troche się pobawi i zaraz jest śpiący... takim sposobem przesypia do następnego posiłku o wyznaczonej porze.

nie wiem czy to zasługa planu ale u mnie się sprawdził w 100%
Zainteresowałaś mnie, muszę poczytać o tej metodzie, bo mi dziecko nie chce spać w nocy, a poza tym nie ma z nią większych problemów, więc może się u nas sprawdzi .

Co do spania w łóżeczku to Kinga raz zaśnie, a raz nie jak ma gorszy humor. Poza tym jak nie jest głodna, albo zła może przeleżeć w łóżeczku nawet z 40 minut z otwartymi oczami i sobie wtedy gaworzy i patrzy na zabawki. Najbardziej lubi takiego kraba z Canpolu : http://allegro.pl/pluszowa-zabawka-z...661996252.html
mimo, że ma trochę fałszującą melodyjkę wygrywa zdecydowanie z konikiem z FP

Na zakończenie parę fotek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (60,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (54,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (52,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (47,4 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-11-28 o 16:29
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:23   #127
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
paluszki, kciuk, cała piąstka... a potem ulewanie... wcześniej problemu z ulewaniem nie było

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:23   #128
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
My chcemy kupić matę FP Rainforest. Może ktoś ma, bo nie wiem, czy się opłaca za ponad 200 zł kupować?.
lilka ja kupiłam Rainforest ale jest dopiero w drodze ale mój Piotrek potrafi się zawiesić na kilka minut patrząc na zasłonkę wiec pewnie mata mu się spodoba
Stary 2012-11-28, 16:23   #129
weronika_91
Zakorzenienie

witam się i ja z Jaśkiem na odchowalni

Dziś byliśmy drygi i ostatni raz na bioderkach wszystko w porządku

Idę nadrobić
Stary 2012-11-28, 16:26   #130
ula2689
Wtajemniczenie

Angel w pepco body z długim kupowałam po 5,99
A jeszcze chciałam Wam serdecznie nie polecić usług foto w Rossmannie,dziś odebrałam zdjęcia, jakość fatalna....
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:32   #131
gda
Zakorzenienie

Cytat:

My chcemy kupić matę FP Rainforest. Może ktoś ma, bo nie wiem, czy się opłaca za ponad 200 zł kupować?

Zainteresowałaś mnie, muszę poczytać o tej metodzie, bo mi dziecko nie chce spać w nocy, a poza tym nie ma z nią większych problemów, więc może się u nas sprawdzi .

Co do spania w łóżeczku to Kinga raz zaśnie, a raz nie jak ma gorszy humor. Poza tym jak nie jest głodna, albo zła może przeleżeć w łóżeczku nawet z 40 minut z otwartymi oczami i sobie wtedy gaworzy i patrzy na zabawki. Najbardziej lubi takiego kraba z Canpolu : http://allegro.pl/pluszowa-zabawka-z...661996252.html

My mamy Rainforest. Super jest Fajne melodyjki, delikatne światełka.

Ale nie mam porównania z innymi
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 16:36   #132
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]A ja się rozchorowałam i jadę na antybiotyku, oby moja córka nic nie podłapała
ojej biedna Ty :/ szybkiego powrotu do zdrówka życzę i liczę że Adunia się nie zarazi.

Cytat:
Oj mój wpycha bardzo często ale raczej przy tym nie ulewa.

Cytat:

A powiedzcie mi tylko, od kiedy można używać ruchomej karuzeli, aby maluszkowi nie zaszkodzić? Bo mamy taką, ale póki co tylko używam z niej melodię, bo boję się, że to jeszcze za wcześnie, aby coś mu latało przed oczami.
My mamy karuzelkę i Jaśko sobie wodzi wzrokiem za jeżdżącymi misiami

i dla maluszków kończących nowe tygodnie, miesiące
Stary 2012-11-28, 16:46   #133
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj!
O maaaatko jak wy pędziiiicie!! Ja czasu nie mam ani siły na nic!! masaaakra...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:50   #134
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
paluszki, kciuk, cała piąstka... a potem ulewanie... wcześniej problemu z ulewaniem nie było
A ja sie dziwiłam czemu zaczęła tak ulewać.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Aha i zapomniałam napisać moje dziecię znów wstało o 4 rano i nie spało wiecej

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:58   #135
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Lilka my dostaniemy na chrzciny mate rainforest, bo taka sobie upatrzyliśmy już sie doczekać nie mogę
a karuzele babcia kupuję co myślicie o takiej ?
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...801733361.html

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:03   #136
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
A ja sie dziwiłam czemu zaczęła tak ulewać.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Aha i zapomniałam napisać moje dziecię znów wstało o 4 rano i nie spało wiecej
Nie chcę Cię martwić, ale mój mąż przez pierwsze 6 lat budził się o 4/5 rano i dla niego to był początek dnia Oczywiście żądał od razu śniadania i zabawy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:08   #137
kajaja
Zadomowienie

jestem i ja z JULITKA
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:08   #138
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
witam się i ja z Jaśkiem na odchowalni

Dziś byliśmy drygi i ostatni raz na bioderkach wszystko w porządku

Super

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię martwić, ale mój mąż przez pierwsze 6 lat budził się o 4/5 rano i dla niego to był początek dnia Oczywiście żądał od razu śniadania i zabawy

Proszę oby u nas tak nie było

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:15   #139
Hatti
Rozeznanie

Witaj odchowalnio
U nas tez ostatnio rączki/piastki poszły w ruch,ale ulewanie rzadko kiedy się zdarza na szczęście .za to okropna czkawka pare razy na dzień się pojawia.
Pewnie przez to,ze mała tak lapczywie zajada..A jak okropnie wscieka się gdy chce jeść!
No i tez sie pochwale,ze Milka sama potrafi polezec sobie dluzsza chwile obserwując zabawki tudzież inne ciekawiace ja rzeczy znajdujące się w zasięgu wzroku.
Nawet się do nich pośmieje
(Ta app na telefon to całkiem fajna rzecz-moze uda mi się być tu na bieżąco!)
Stary 2012-11-28, 17:24   #140
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Maggie moja Niunia kocha samolocik

i pytanie mam czy przerzucacie się już na fotelik samochodowy? do tej pory nosiłyśmy i jeździłyśmy w nosidle z wózeczka ale chyba pora na coś wygodniejszego macie swoje typy by nie wydać 1000 zł na fotelik a żeby był porządny i bezpieczny ???
my chcemy jakos wytrzymac do wiosny i kupimy ten od 9 kg, maxi cosi lub romera .
nam juz tez ciasnawo troche jak założymy kombinezon

Cytat:
mamuśki a jak jest z projektorami, macie jakieś ? dzieciaczki zainteresowane ?
mam taki sam jak elena i jest super, wart swojej ceny Giulia bardzo lubi lezec i ogladac

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:27   #141
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my mamy mate tiny love move&play i mała jesy nia zachwycona.swiatela i melodyjki nawwet na prawie godzine potafia ja zajac. oczywiscie kupilismy uzywaną, bo nowa to ponad 200zł kosztuje. taka http://allegro.pl/duza-mata-edukacyj...746706176.html

chcielismy ranforest kupic fishera ale używanąznależliśmy nie kompletną :/ w tej brakuje lusterka, mężulowi powidzieli w komisie, że jest ale nei było:/ oddali nam częśc kasy za to, mogliśmy jązwrócic ale nie znalazłam nigdzie takiej za 80zł

hehe moje dziecko obudziło się z płaczem, cyc nie, butla nie to co? na bujaczek i robienie kupkki podczas słuchania wierszy brzechwy dla dzieci na zmianę z piosenkami

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

moja jeżdzi jak est zimno w kombinezonei i śpiworku wełnianym ona chyba zmarzluch po mamusi jest, bo jak wyjechałam bez spiwora to był placz cały czas
http://allegro.pl/edisa-spiworek-do-...796176035.html mam taki, tylko w kolorze wózka. Kupiłam jednak u nas w sklepie dziecięcym za 100zł
dzięki a ja myślę nad takim
http://allegro.pl/babylux-k9-spiwore....html#delivery

Cytat:
Wszystkiego naj dla dzieciaczków

Sto lat Henio

Jak słyszę o takich sytuacjach to dziękuję Bogu że wszystko jest dobrze i mam córeczkę przy sobie.

Cały czas ma rączki w buzi,wyjmę jej a ona z powrotem i tak w kółko

Jestesmy po szczepieniu,moja malutka zapłakała przy wkłuciach ale potem dość szybko się uspokoiła,spała po szczepieniu 3 godziny potem obudziła się z płaczem ale ją uspokoiłam i teraz leży w nosidełku i gaworzy

Jest dzielną pacjentką,kochana moja

Mierzy 58 cm i waży 5280kg

Następne szczepienie za 6 tygodni.
całuski dla twojej dzielnej pacjentki

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dziewczyny witam się na odchowalni i z tej okazji chce Wam podziękować
bez Was byłoby o wiele trudniej przetrwać te 9 miesięcy

dlatego ja mam dystans do wszelkich rad i tego, co czytam.

oby Ci jak najszybciej przeszło bidulko

ja kupiłam taki i jestem zadowolona. z jednej strony jest lekko ocieplony, z drugiej cieplejszy

http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...801405300.html

mnie też się bardzo podobają Twoje zdjęcia Lewek!

ja zawsze piorę adidasy w pralce

też fajny ten śpiworek

Cytat:
po pierwszej nic małej nie było, mimo tego, że była kłuta 3 razy. Ani gorączki, ani nic spała 4 godziny po samym cycu bez butli. co do cwiczenia to te vojty cwiczenie na główkę. Mała leży na brzuszku , pod kątem 45stopni do blatu, jedna nóżka zwiska, główka na boku, policzkiem do mnie, lokiec tej strony na wysokości ust, a przedramie moje ułozone wzdłuz kregosłupa tka, że łokiec na pupie, a koszyczek z ręki na głowie 30sek jedna strona, 30 druga i tak lacznie6 razy, po3 na kazda strone.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

zadzwonilam do rehabilitanta i kazal w dniu szczepienia zrobic przerwe, przed szczepieniem tez. Dobrze, ze zadzwonilam

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

czytalam,ze to zainteresowanie wlasnym cialem i silny tez odruch ssania. Wychodzi na to,ze Jgodka ma mega silny

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

co do karuzeli to mala dostala ja jak miala jakies 6 tyg, obecnie jednak mata wzbudza wieksze zainteresowanie

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

po ile sa body w pepco na dlugi rekaw??orientuje sie ktos? bo musze małej ze dwie pary 62 kupic, bo mam 4 takieh bez chomąta pod szyja, inne jakies wydekoltowane sa
A to dobrze, Jagódka będzie miała przerwę

Martusia moje dziecko też tak robi. Odrywa się od cyca, wrzeszczy w niebogłosy i jak jej dam smoczek oraz pieluszką lekko przysłonię głowę to od razu zasypia. Ale jest dość czujna i jak tak uśnie na rękach to dobre 15 min. muszę czekać zanim ją odłożę. Nie uważam jednak żeby to coś niepokojącego było

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:38   #142
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Notorycznie Ale bez ulewania. Za to tak ssie te piąstki, że aż jej się czerwone całe robią

Cytat:
Nasz Antek od wczoraj przechodzi wielką fascynację tapicerką naszej kanapy. Gdzieś na którymś zdjęciu była... beżowe kwiaty na brążowym tle, więc ładnie odbijają... dosłownie leży i patrzy jak zahipnotyzowany aż zasypia. Naprawdę czas pomyśleć nad jakimiś rozrywkami dla niego.

Super, dziękuję.

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Szpital o wiele lepiej wychodzi na porodzie naturalnym finansowo, bo przy nim jest tylko lekarz i położna, a do cc trzeba zaangażować całą ekipę, sprzęt, znieczulenie itd.

Bardzo dziękuję za opinię!

Ja na poczatku w kuchni używałam wózka, ale od wczoraj właśnie też zaczęłam wykorzystywać fotelik i świetnie się sprawdza. Pod choinkę kupujemy mu leżaczek, więc wówczas wymienimy fotelik na niego.

Kurcze, rzeczywiście nie zwróciłam uwagi na to, że ona taka maleńka.

A jaką byście polecały?
Mi się bardzo podoba FP Rainforest, ale ta kwadratowa , nie podłużna. I jeszcze Tiny Love Kick&Play wszystkie.

Cytat:

Strasznie skomplikowanie to brzmi...
A body z długim akurat wczoraj widziałam w promocji w koszu w Pepco, coś ok 6 zł chyba. Tylko jakieś takie nieprzyjemne i sztywne mi się wydawały, mało elastyczne.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Lilka my dostaniemy na chrzciny mate rainforest, bo taka sobie upatrzyliśmy już sie doczekać nie mogę
Fajna
Stary 2012-11-28, 17:38   #143
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:

Asiu jesteś przeęczona, porozmawiaj z Zuzią i będzie dobrze musisz odpocząć i wyjść na chwile sama chociażby na spacer

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

A ja się rozchorowałam i jadę na antybiotyku, oby moja córka nic nie podłapała
no i nie tylko dzieciaczki nam chorują ale i mamy
zdrówka Konczi

Cytat:
Konczi, na wiosne planujemy zakup fotelika. na razie miesci sie w nosidle-foteliku. w kombinezonie jest ok, a bez grubej warstwy znika jeszcze w tym nosidle. niedawno dopiero wyjelam wkladke dla noworodka. w gruncie rzeczy Zuzanka malusia jest jeszcze, choc wydaje sie, ze rosnie jak na drozdzach.

ja pralam na programie pranie reczne i piszczy bez problemu.
w ogole wszystko w pralce piore. ostatnio zastanawialam sie czy moge wrzucic adidasy?

Lewek kocham Twoje zdjęcia!!!
a my już dawno bez wkładki dla maluszka, bo z nią mała taka ściśnięta biedulka była, że aż żal patrzeć
ale my chyba mamy taki ciasny fotelik - recaro
jak patrzę na inne modele u mamuś z dziećmi w sklepach np to ich mi się "luźniejsze" w środku wydają

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
dla dzieciaczkow za ukończone miesiące

moja Oliwka z okazji przeniesienia się na odchowalnie przespala 11 godzin w nocy z dwiema krótkimi przerwami na jedzonko
no fantastycznie!!!!

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja na odchowalni
Jejku jak ten czas leci - Julka kończy dziś dokładnie 2 miesiące. W piatek było pierwsze szczepienie - dzielna córcia była - zaplakała przy wkluciach, ale szybko się uspokoiła. A w niedzielę chrzciliśmy - mała całą msze przespała - moj aniołeczek kochany. W nagrodę kupiłam jej karuzele do łóżeczka - jest nią zachwycona
brawa za miesiące, szczepienie i chrzciny
bezproblemowy masz egzemplarz dziecka

Cytat:
nic nie robić wpychają na maksai ślinią się przy tym, cała buźka czasem śliną wymazana

Cytat:
Wszystkiego naj dla dzieciaczków

Sto lat Henio

Jak słyszę o takich sytuacjach to dziękuję Bogu że wszystko jest dobrze i mam córeczkę przy sobie.

Cały czas ma rączki w buzi,wyjmę jej a ona z powrotem i tak w kółko

Jestesmy po szczepieniu,moja malutka zapłakała przy wkłuciach ale potem dość szybko się uspokoiła,spała po szczepieniu 3 godziny potem obudziła się z płaczem ale ją uspokoiłam i teraz leży w nosidełku i gaworzy

Jest dzielną pacjentką,kochana moja

Mierzy 58 cm i waży 5280kg

Następne szczepienie za 6 tygodni.
dzielna malutka

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Siemaneczko!
A wy już 4 strony naskrobały...szalone...:b rzydal:
My dziś byliśmy u pediatry z oczkami ropiejącymi( wszystkie 4 oczy ropieją). Dostaliśmy kropelki Biodacyna bo to od bakteri jakiejs podobno.

Dobra ide nadrobić...
no to niech szybko kropelki zadziałają i pokonają bakterię

Cytat:

piękna niunia

Tamlin jakoś mi nie zacytowało twojego posta
również zdrówka życzę
oby ten posiew pomógł w znalezieniu przyczyny choróbska
Stary 2012-11-28, 17:44   #144
Kalpana
Zakorzenienie

Melduję się na odchowalni i od razu mam pytanie....
Krwawiłam po porodzie nieco ponad 2 tygodnie. Po 4 tygodniach delikatnie zaczęliśmy przytulanki z TŻtem i wszystko było ok. Tzn. wiadomo, że mały dyskomfort był, ale nic się nie działo. A wczoraj znowu zaczęłam krwawić... Początkowo myślałam, że zaczął mi się okres, ale brzuch mnie nie boli, ani nie jest tej krwi tak dużo jak podczas okresu, więc to nie to.... Czy to normalne, że po 6 tygodniach znowu krwawię, czy coś jest nie tak? Dodam, że nic mnie nie boli i podczas ostatniego stosunku już nawet nie czułam tego dyskomfortu, wręcz było tak jak przed ciążą, więc chyba TŻ mi też nic nie naruszył?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:56   #145
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Melduję się na odchowalni i od razu mam pytanie....
Krwawiłam po porodzie nieco ponad 2 tygodnie. Po 4 tygodniach delikatnie zaczęliśmy przytulanki z TŻtem i wszystko było ok. Tzn. wiadomo, że mały dyskomfort był, ale nic się nie działo. A wczoraj znowu zaczęłam krwawić... Początkowo myślałam, że zaczął mi się okres, ale brzuch mnie nie boli, ani nie jest tej krwi tak dużo jak podczas okresu, więc to nie to.... Czy to normalne, że po 6 tygodniach znowu krwawię, czy coś jest nie tak? Dodam, że nic mnie nie boli i podczas ostatniego stosunku już nawet nie czułam tego dyskomfortu, wręcz było tak jak przed ciążą, więc chyba TŻ mi też nic nie naruszył?
Cały czas możesz się jeszcze oczyszczać to nie musi być tak że bez przerwy plamisz czy krwawisz, może się zdarzyć taka "czysta" przerwa. Raczej jest wszystko ok. A u gina już byłaś na kontroli?
Stary 2012-11-28, 17:57   #146
Iwoncia81
Zakorzenienie

Boże, karuzelka uspała mi dziecko aż sie zaryczałam już drugi raz
Te melodyjki boskie i ten projektor wyswietla motylki na scianach i suficie
A ja rycze jak dziecko ja pierdykam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:08   #147
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

ekg i echo serca w porządku kolejna kontrolna wizyta za pół roku.
uff, kamień z serca...

Cytat:

w ogóle zapomniałem Wam powiedziec,że ksiądz wczoraj wysmial jej inie. że nazwaliśmy dziecko jak krowę. bo jego krowa z dzieciństwa tak sie nazywala i że zrobiliśmy jej krzywde na całe zycie i kiedyś nam za to podziekuje:/
debil

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jak zapodajecie dzieciom krople? Bo ten mój prawie zawsze wypluwa.. Jedyny sposób to z butli z mlekiem, ale mam go tak wobec tego karmić 4x dziennie??
ja podaje na łyżeczce wymieszane z mlekiem.
mała dosyć szybko się nauczyła.
nie miała wyjścia, muszę podawać jej różne specyfiki 9-10 razy dziennie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 18:08   #148
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Boże, karuzelka uspała mi dziecko aż sie zaryczałam już drugi raz
Te melodyjki boskie i ten projektor wyswietla motylki na scianach i suficie
A ja rycze jak dziecko ja pierdykam
coraz lepsze wieści z Alanowego frontu

a pisałam wam że na zakupach byłam wczoraj?
kurtkę chcę na zimę taką dłuższą za pupę
no i same szmaty w tych sklepach cienkie jakieś
albo leżą na mnie jak na kołku
albo plastikowe puchówki błyszczące jak polakierowane
parka gda mi się podobała
ale szkoda mi tyle kasy na kurtkę
sknera ze mnie
no i nie mierzyłam jej nawet więc pewnie też bym wyglądała jak przypał
wkurzyłam się na to, bo nie mam możliwości po tych sklepach zapindalać
chciałabym wejść znaleźć coś ładnego kupić i wyjść zadowolona a tu kicha
Stary 2012-11-28, 18:08   #149
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
słodziutka a ile ma maskotek xD
a Jagódka właśnie rozmawia ze słonikiem

śliczności ...

Cytat:

więc przerwę zrób jak wskazana ... moja szybko karuzelką się zaczęła interesować ale też matą

polecam taka matę http://allegro.pl/muzyczna-mata-eduk...796654029.html

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tak, Alan to uwielbia
Nie ulewa przy tym jeśli robi to jakąś godzine po jedzeniu, a ostatnio po jedzeniu odbije i zaśnie
Coś chyba dzisiaj zauważam skok u mojego szkraba bo marudzi i marudzi
Nosić nie, pogadać nie, no dosłownie wszystko na nie.
Dzisiaj przyszła karuzela z projektorem to to dalo rade.

I gdzie mój żółwik kurna
Sobie w balona lecą na tej poczcie

fajny ten żółwik

Cytat:

słodkości !!!!
u nas konik też nie robi furory ... raz konik raz lala zależy jaki humor ma

Cytat:

to ulewanie mnie masakrycznie wkurza

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj!
O maaaatko jak wy pędziiiicie!! Ja czasu nie mam ani siły na nic!! masaaakra...

nie jesteś sama ja też nie mogę nadążyć

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

fajna karuzelka i ma projektor ja teraz na projektor poluję

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my chcemy jakos wytrzymac do wiosny i kupimy ten od 9 kg, maxi cosi lub romera .
nam juz tez ciasnawo troche jak założymy kombinezon

mam taki sam jak elena i jest super, wart swojej ceny Giulia bardzo lubi lezec i ogladac

ehh ale jak do 9 kg w nosidle donosić ?
a w tym projektorze tylko postacie z kubusia są? jedna stała scenka ?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

super, bardzo mi się podoba może też taki nabędziemy

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no i nie tylko dzieciaczki nam chorują ale i mamy
zdrówka Konczi

a my już dawno bez wkładki dla maluszka, bo z nią mała taka ściśnięta biedulka była, że aż żal patrzeć
ale my chyba mamy taki ciasny fotelik - recaro
jak patrzę na inne modele u mamuś z dziećmi w sklepach np to ich mi się "luźniejsze" w środku wydają
dziękuję
to chyba od modelu zależy dużo

a mam pytanie tak z innej parafi tematycznej co myślicie o tych pędzlach

http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...812805731.html
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:10   #150
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

ekg i echo serca w porządku kolejna kontrolna wizyta za pół roku.
uff, kamień z serca...

debil

ja podaje na łyżeczce wymieszane z mlekiem.
mała dosyć szybko się nauczyła.
nie miała wyjścia, muszę podawać jej różne specyfiki 9-10 razy dziennie
wspaniałe nowiny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości