|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() Nie piszcie już o tych ciastach ! bo nie wytrzymam Mam takie głupie pytanie: Dlaczego nie można w ciąży pić herbatki z hibiskusem ? Wczesniej jedna dziewczyna tutaj pisała coś o tym. Z ciekawości sprawdziłam dzisiaj moją ulubionej herbatki porzeczkowo-jeżynowej a ona ma skład 80% hibiskusa..
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak jest się dorosłym odpowiedzialnym człowiekiem to chyba to nie takie trudne pomyśleć trochę co można stracić....chyba że dla niego ona się za bardzo nie liczy. No a wtedy to niech koleżanka się zastanowi czy chce być z takim człowiekiem.... W moim otoczeniu była podobna sytuacja. Młode małżeństwo, starali się od jakiegoś czasu o dziecko. Ona dowiedziała się że on ją zdradza i on odszedł do tej kobiety. Wtedy ona dowiedziała się że jest w ciąży bliźniaczej. Nie powiedziała mu nic bo nie chciała żeby to miało wpływ na jego ewentualną decyzję o powrocie. Chciała żeby jak wróci to dla niej a nie z jakiegoś poczucia obowiązku. Nie wrócił. Rozwiedli się jak była w 3 miesiącu ciąży. Przeżyła bardzo to rozstanie. W konsekwencji urodziła bardzo dużo przed terminem, jedno dziecko nie przeżyło.
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
lady co za historia, oby go szlag jasny trafil, krew nagla zalala.
Ja wlasnie obiad szamoce: fryty i devolaya W sr bylo ciekawie. Polozna namawiala na zel do porodu i na masaz krocza 6 tyg przed. Chyba sie zdecyduje na tez zel, bo nie zaszkodzi, a moze pomoc. We wtorek idziemy na porodowke na 2 godziny i namawiam tz na wspolna wizyte. Ciekawe czy sie zgodzi. Dzisiaj powiedzial, ze zobaczymy, do wtorku duzo czasu jeszcze.
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam zasłon do pokoiku ale nic mi nie pasuje
![]() a jak juz coś mi wpadnie w oko to za krótkie
|
|
|
|
#875 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
ja startuję od "najniższej" półki, czyli właśnie dady, jak nie będą ok to się będę przenosiła na wyższe. Boję się, że jak pupę małej przyzwyczaję do pampersów to dady już nie wprowadzę, bo będzie za słaba... ale nie wiem czy to dobre rozumowanie
Cytat:
Cytat:
ale masz taką jakby piłeczkę przyklejoną, fajnie to wygląda ![]() Cytat:
w końcu mieli mi je przysłać pocztą i tak już sobie czekam od 15 października ![]() Cytat:
![]() a u mnie susza, tylko na samych sutkach się takie białe kropeczki zrobiły, tak jakby korki od kanalików, przynajmniej tak sobie to tłumaczę ![]() Cytat:
Cytat:
jak będę u siebie to wypróbuję ![]() daj znać jak wyszło ![]() Cytat:
ja póki co puszczam Ani tą pozytywkę z karuzeli, żeby sobie zapamiętała melodyjkę i żeby po porodzie się przy niej uspakajała bo będzie jej się kojarzyła z życiem płodowym staram się to robić przynajmniej raz dziennie ![]() Cytat:
ja pierdziele, skąd się biorą tacy ludzie! a ta laska to też niezła sucz musi być, skoro zgadza się, żeby koleś zostawił żonę w ciąży dla niej a wiesz, jakby do was przyjechała to ja bym się na waszym miejscu powstrzymywała od takich czułości, na pewno byłoby jej wtedy przykro...
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałam cie na wątku lidlowym tez mi sie te pleśniaki mnie kuszą ale nie wiem czy jeśc czy sie powstrzymać Dzis był kurier łozeczko i komoda jest czeka na skrecenie a raczej na korytarz skończony żeby sie tak w domu nie kurzyło ja oszaleje A kurier z firmy K- ex czy jakos tak co ostatnio pytałyscie załamał sie jak okazało się za na 4 pietro musi to wnieśćale cóz nie maił wyjścia ja mu nie pomogę ![]() I UWAGA spakowałam dzis torbe mam 2 jedna dla siebie musze jeszcze szczoteczkę, kubek itd wziąść a reszta jest druga dzidziusiowa jeszcze jak skończe prasowanie to moze coś wymienie wziełam komplety ciuszków na 3 dni recznik z kapturkiem kocyk rożek i cała torba pieluchy są osobno ale to w reklaówke się wrzuci
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak upieczesz
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Racja, mam za swoje
![]() Cytat:
![]() Pisalam Wam wczoraj o tym, ze slabo czuje malucha. Dzis poczulam doslownie 2 ruchy do godziny 16, wiec spekalam i pojechalam do lekarza. Zrobil mi bardzo dokladne usg (rozne pomiary tetnicy, serduszka, itp) i wyszlo na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Poza tym powiedzial, ze on na usg dokladnie widzi ruchy. Uff, co za ulga. Przyznam szczerze, ze juz zaczynalam fiksowac. Powiedzial, ze byc moze to, ze tak slabo czuje ruchy wynika z ulozenia (nadal miednicowe - 29tc) albo po prostu maluch ma gorszy dzien i mu sie nie chce. Hehhe, jeszcze sie nie urodzil, a juz foszki stroi ![]() Z tej radosci pojechalam do Rossa i kupilam paczke pampersow ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Lady - co za porazka z tym gosciem. Tez bym nie wiedziala co doradzic... Mimo wszystko moze zapros ja jednak do siebie? I oczywiscie pogadaj wczesniej z TZ, zeby nie sprawiac jej zbytnio przykrosci. Przestancie z tymi ciastami!!! Ja nie mam piekarnika |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że wszystko wporządku Dobrze że pojechałaś do lekarza,lepiej zawsze sprawdzić czy coś się złego dzieje.
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam jeszcze na 2 paczki z koszulami i stanikami no i chce zrobic dzidziusiowe pranie, wyprasowac i dopiero sie spakuje bo tak to nie lubie takiej roboty na raty, chce miec juz wszystko pod reka i tylko hop siup do torby |
|
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
bijkoraja pisalam o tym hibiskusie, tez kupilam herbatke zurawinowa, w ktorej skladzie on byl. Rozkurcza macice i mozna wczesniej urodzic, ale jak pytalamoloznej ma sr to powiedziala, ze trzeba by bylo litrami tego hibiskusa wypic
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-11-28 o 18:29 |
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczescie wszystko gra ![]() bijkora, Ty pytalas o hibiskusa? Podobno wywoluje skurcze, choc nie wiem czy w takiej ilosci, w jakiej jest w herbacie ma to jakies znaczenie. Bardzo trudno jest dostac herbatke owocowa bez tego skladniku ![]() Ja ostatnio szukalam w Leclercu i byly doslownie 2 (z tej samej firmy), ktore go nie zawieraly. W pozostalych wszedzie hibiskus. |
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
grunt to odreagować
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Yesssssssss
![]() Cytat:
Moze pomysl o tym? |
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
No i byl drugi obchod i zalecili mi kolejne badanie moczu... jak się upomniał czy są wyniki to dopiero położona powiedziała ze są i ze wyszedł cukier noszą kuuuuu! Nie mogli wcześniej powiedzieć? 3 razy pytałam.... jakbym nie spytała to co nie powiedziała by? Ale jestem zła.
Chciałam pozamawiać jakieś rzeczy na allegro ale jakoś mi nie idzie....
|
#889 |
|
Zadomowienie
|
Tylko że mi gin mówiła że u nas w szpitalu żeby coś zrobić muszą cie na oddział przyjąć. :/
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhhh dzis zaczęłam 33 tc
Jakaś taka przybita dzisiaj jestem i dopiero teraz sobie przypomniałam że to dziś
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie jak jutro bedziesz nadal tak slabo czuc ruchy, to ja bym jednak zadzwonila do lekarza... |
|
|
|
|
#892 |
|
Zadomowienie
|
Własnie zjadłam sernik na zimno a teraz biorę snikersa
i idę się położyć na boku może do zmusi kruszynkę żeby się trochę poruszała.
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to oznacza jak jest ten cukier?
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejne badanie moczu? bidulko
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak miałam. Jak spytałam się lekarza jak wyniki to powiedział tylko że świetnie, więc resztę sobie wyczytałam na wypisie.
|
||
|
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie, przysluguje on na 2 lata i placone jest po 400zl no ale wiadomo, próg dochodowy jest. Cytat:
i w dodatku chwila po ślubie... aj kur#$wa ze takie rzeczy się dzieja;/ jakby mój mnie tak zostawił to chyba bym się załaamała...deprecha normalnie............... Cytat:
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Eh juz nie wiem co z nia, mam nadzieje, ze sie nie przelamie, ze do niego nie wroci..... z drugiej strony mloda dziewczyna i jeszcze zostanie sama z dzieckiem....... masakra. M.jedzie na delegacje pod koniec przyszlego tyg to jej zaproponuje wtedy zeby wpadla....
Dziewczyny, czytalam o blizniaczkach tego sztangisty, normalnie zabic tych lekarz y, jeszcze te teksty..... http://gwizdek24.se.pl/inne/dramat-b...rz_293122.html http://expressilustrowany.pl/szpital...aeddff17000000
|
#898 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
potrafi pół blaszki do jednej kawy zjesc - aż trzeba przed nim chowac pamiętam jak przed jednymi świętami upiekłysmy z mamą 6 ciast (duże blacy) i wyniosłysmy na strych bo rana w całości by nie doczekały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no, to przynajmniej cie nie kusi do złego uff, godzine Was czytałam gaduły pieronskie jak tylko od rodziców wróciłam to odpaliłam komputer- juz nałogowo tu siedze Bokeh- wytrzymasz nuuuuuuuuuudzi mi sie, maz w pracy do 22
|
|||||||
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
No i stało się, umieram
boli mnie gardło, chce mi się spać i w ogóle czuję sie taka wymieta. echhhh
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kusi, ale za to jak slinka cieknie... ![]() Moj tez do pozna w pracy, wiec nie jestes sama. Ale ja za to musze sie uczyc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

bo nie wytrzymam
6 5 4 3 2 1

Już drugiego w tej samej sieci ciuchów w ciągu tygodnia kupiłam, więc szanse są że mogą pojawić się jeszcze.
ale masz taką jakby piłeczkę przyklejoną, fajnie to wygląda 

a co to oznacza jak jest ten cukier?