Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 17:05   #871
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, musze sie wam wyzalic....
Mam kolezanke, ze swoim brali slub pol roku temu, zakochani itd itd, po slubie sie okazalo ze on prawdopodobnie ma romans ze swoja pracownica, moja kolezanka kazala mu zwolnic tamta laske, on ze nie zwolni i koniec. Pare dni temu sie wyprowadzila od niego, on do niej ze tamtej nie zwolni, a jak ona sie wyprowadzi to z nimi koniec. Na dodatek laska jest w 9tc i on o tym wie, wybiera ta swoja pracownice...... Wyobrazacie sobie?! Ja juz nie wiem co mam jej mowic, jak pocieszac, myslalam, zeby do mnie na pare dni przyjechala ale co, my z M.zakochani jak nastolatki to by sie przeciez dziewczyna zalamala jeszcze bardziej..... tym bardziej ze slub w ten sam dzien bralysmy......
Ehhh sorry za smuty, ale tego gnojka to bym za jaj.ca powiesila......
Boże co za cham, sama bym nie wiedziała jak ją pocieszyć

Nie piszcie już o tych ciastach ! bo nie wytrzymam

Mam takie głupie pytanie: Dlaczego nie można w ciąży pić herbatki z hibiskusem ? Wczesniej jedna dziewczyna tutaj pisała coś o tym. Z ciekawości sprawdziłam dzisiaj moją ulubionej herbatki porzeczkowo-jeżynowej a ona ma skład 80% hibiskusa..

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-28, 17:06   #872
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam kolezanke, ze swoim brali slub pol roku temu, zakochani itd itd, po slubie sie okazalo ze on prawdopodobnie ma romans ze swoja pracownica, moja kolezanka kazala mu zwolnic tamta laske, on ze nie zwolni i koniec. Pare dni temu sie wyprowadzila od niego, on do niej ze tamtej nie zwolni, a jak ona sie wyprowadzi to z nimi koniec. Na dodatek laska jest w 9tc i on o tym wie, wybiera ta swoja pracownice...... Wyobrazacie sobie?! Ja juz nie wiem co mam jej mowic, jak pocieszac, myslalam, zeby do mnie na pare dni przyjechala ale co, my z M.zakochani jak nastolatki to by sie przeciez dziewczyna zalamala jeszcze bardziej..... tym bardziej ze slub w ten sam dzien bralysmy......
Beznadziejny koleś....po co ślub brał jak nie dorósł do tego. Mnóstwo jest w życiu takich sytuacji "sprzyjających zdradzie" i dla kobiety i dla mężczyzny
ale jak jest się dorosłym odpowiedzialnym człowiekiem to chyba to nie takie trudne pomyśleć trochę co można stracić....chyba że dla niego ona się za bardzo nie liczy. No a wtedy to niech koleżanka się zastanowi czy chce być z takim człowiekiem....
W moim otoczeniu była podobna sytuacja. Młode małżeństwo, starali się od jakiegoś czasu o dziecko. Ona dowiedziała się że on ją zdradza i on odszedł do tej kobiety. Wtedy ona dowiedziała się że jest w ciąży bliźniaczej. Nie powiedziała mu nic bo nie chciała żeby to miało wpływ na jego ewentualną decyzję o powrocie. Chciała żeby jak wróci to dla niej a nie z jakiegoś poczucia obowiązku. Nie wrócił. Rozwiedli się jak była w 3 miesiącu ciąży. Przeżyła bardzo to rozstanie. W konsekwencji urodziła bardzo dużo przed terminem, jedno dziecko nie przeżyło.
Stary 2012-11-28, 17:17   #873
maluchna30
Zadomowienie

lady co za historia, oby go szlag jasny trafil, krew nagla zalala.

Ja wlasnie obiad szamoce: fryty i devolaya

W sr bylo ciekawie. Polozna namawiala na zel do porodu i na masaz krocza 6 tyg przed. Chyba sie zdecyduje na tez zel, bo nie zaszkodzi, a moze pomoc. We wtorek idziemy na porodowke na 2 godziny i namawiam tz na wspolna wizyte. Ciekawe czy sie zgodzi. Dzisiaj powiedzial, ze zobaczymy, do wtorku duzo czasu jeszcze.
Stary 2012-11-28, 17:23   #874
pstryczek84
Zakorzenienie

Szukam zasłon do pokoiku ale nic mi nie pasuje
a jak juz coś mi wpadnie w oko to za krótkie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:27   #875
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
o ale nie wiem czy z DADĄ juz startować? czy później
ja startuję od "najniższej" półki, czyli właśnie dady, jak nie będą ok to się będę przenosiła na wyższe. Boję się, że jak pupę małej przyzwyczaję do pampersów to dady już nie wprowadzę, bo będzie za słaba... ale nie wiem czy to dobre rozumowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będę brała wszystkie koniki jakie napotkam Już drugiego w tej samej sieci ciuchów w ciągu tygodnia kupiłam, więc szanse są że mogą pojawić się jeszcze.
bierz bierz, jak coś to ja też się piszę na różowego

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wrzucam brzucha ze śmiesznej perspektywy-wygląda na ogromny ale chyba nie jest....
mnie się wydaje, że jest ale masz taką jakby piłeczkę przyklejoną, fajnie to wygląda

Cytat:
jaja sobie robią? tyle czekać na wyniki moczu?? Jak ja nie lubię takiej łazęgi ba za chwilę to będzie że nie wiadomo po co Cię trzymają
ja byłam w szpitalu 5 dni i jakoś nie umieli dotrzeć z tymi wynikami do mnie w końcu mieli mi je przysłać pocztą i tak już sobie czekam od 15 października

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dzięki kochane za troskę niestety dalej mnie tu trzymają.... zaczynam podejrzewać jakiś spisek ze mnie już nigdy nie wypuszcza ! Rano byl obchod to mieli się zorientować czy wyniki są, potem niccicho głucho teraz przyszła lekarka taka niedociumana ze bym ją w łeb strzeliła pytam co z moimi wynikami to ona mi ze rano na obchodzie zapytać...... ręce mi już opadają, jeszcze się okaże ze coś źle to zanim się zabiorą do następnych badań to nie wiem czy do końca stycznia zdarza.... normalnie ryczec mi się chce....

Za każdym razem jak tz wychodzi mam łzy w oczach.
A jeszcze na dodatek dziś wypisali dziewczynę która przyszła wczoraj.

Zaraz może pozamawiam coś na allledrogo bo dostałam wypłatę. Ale taka licha ze nie wiem czy to jakiś żart czy co.

W każdym razie pozdrowienia dla wszystkich ze szpitalnej sali, a hosenke za nadrobienie mi smaka udusze! Bo u nas dziś zupa bezsmaku a na drugie niegodotowane golabki..... również bez smaku ;D
ehhh, bokeh, trzymaj się mała! mi też zawsze było tak cholernie przykro jak mężuś wyjeżdżał, ale nie chciałam się przyznać dziewczynom na sali to szłam pod prysznic i tam sobie popłakiwałam

Cytat:
a mi leci z obu, już bez wkładek się nie obejdzie
a u mnie susza, tylko na samych sutkach się takie białe kropeczki zrobiły, tak jakby korki od kanalików, przynajmniej tak sobie to tłumaczę

Cytat:
U mnie było tak ze na izbie brali dane osoby kontaktowej.... i nie musiał to być mąż po prostu dane tej osoby
u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie o banofee myślicie,że jak zrobię na biszkopcie to bedzie smaczne?

niestety nie znoszę ciast na spodzie herbatnikowym i muszę coś pokombinować?
może kruche? pomóżcie
też myślałam o tym, że jak będę robić to właśnie na biszkopcie ale jeszcze nie robiłam, chwilowo mieszkamy u teściowej więc nie będę się wpitalać tam gdzie mnie nie chcą jak będę u siebie to wypróbuję
daj znać jak wyszło

Cytat:
Kurde musze jeszcze kupic materacyk dla malego, a ta karuzelke nad lozeczko warto miec?
ja dostałam od mojej siostry, podobno rewelacyjna sprawa, ale nie u noworodka tylko po jakimś czasie, jak maluszek już lepiej widzi ja póki co puszczam Ani tą pozytywkę z karuzeli, żeby sobie zapamiętała melodyjkę i żeby po porodzie się przy niej uspakajała bo będzie jej się kojarzyła z życiem płodowym staram się to robić przynajmniej raz dziennie

Cytat:

ja pierdziele, skąd się biorą tacy ludzie! za jaja powiesić to mało a ta laska to też niezła sucz musi być, skoro zgadza się, żeby koleś zostawił żonę w ciąży dla niej

a wiesz, jakby do was przyjechała to ja bym się na waszym miejscu powstrzymywała od takich czułości, na pewno byłoby jej wtedy przykro...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:35   #876
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

ja dostałam od mojej siostry, podobno rewelacyjna sprawa, ale nie u noworodka tylko po jakimś czasie, jak maluszek już lepiej widzi ja póki co puszczam Ani tą pozytywkę z karuzeli, żeby sobie zapamiętała melodyjkę i żeby po porodzie się przy niej uspakajała bo będzie jej się kojarzyła z życiem płodowym staram się to robić przynajmniej raz dziennie
Jak bede miala tego konika morskiego to tez malemu bede puszczac codziennie melodyjki

Stary 2012-11-28, 17:37   #877
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Delicjanko mam coś dla Ciebie Był ten różowy konik morski z Fisher Price. W domu włożyłam baterie i działa elegancko i było nawet -20 % dzisiaj. Tylko wyprać będziesz musiała. Ja normalnie wyjęłam ten mechanizm ze środka, wrzuciłam do pralki na program delikatny i teraz jak nówka. Dogadamy się na PW co do wysyłki.
E_vel jakbym jeszcze wypatrzyła to na pewno dla Ciebie też wezmę. Bez różnicy czy różowy czy niebieski?

Ja też poprosze jakbys trafiła niebieskiego normalnie handel hurtowy ale u nie nie ma takich cudów w ciuchaczu
Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze jedno pytanie, czy dla takiego maluszka kupować rajstopki???
Bo mam sukienki dla niuni i tak myślę czy rajstopki będą dobre dla takiego noworodka?
Ja mam 3 pary takich małych i 2 wieksze ale te na 56 ciężko było dostać

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie o banofee myślicie,że jak zrobię na biszkopcie to bedzie smaczne?

niestety nie znoszę ciast na spodzie herbatnikowym i muszę coś pokombinować?
może kruche? pomóżcie
Na biszkopcie chyba lepiej
Widziałam cie na wątku lidlowym tez mi sie te pleśniaki mnie kuszą ale nie wiem czy jeśc czy sie powstrzymać

Dzis był kurier łozeczko i komoda jest czeka na skrecenie a raczej na korytarz skończony żeby sie tak w domu nie kurzyło ja oszaleje
A kurier z firmy K- ex czy jakos tak co ostatnio pytałyscie załamał sie jak okazało się za na 4 pietro musi to wnieśćale cóz nie maił wyjścia ja mu nie pomogę
I UWAGA spakowałam dzis torbe mam 2 jedna dla siebie musze jeszcze szczoteczkę, kubek itd wziąść a reszta jest
druga dzidziusiowa jeszcze jak skończe prasowanie to moze coś wymienie wziełam komplety ciuszków na 3 dni recznik z kapturkiem kocyk rożek i cała torba pieluchy są osobno ale to w reklaówke się wrzuci
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 17:40   #878
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za przepis. Na pewno jutro zrobię.
A co do karuzelki, mam właśnie Rainforest. super jest. Też na początku myślałam o tej z misiami ale potem naczytałam się że lepiej jak karuzelka jest w żywych barwach bo niemowlę lepiej na takie kolory reaguje. No a te misie takie bardzo jasne i pastelowe są jednak.
Mnie też właśnie to bardzie przekonuje do rainforest.

Daj znać jak upieczesz

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:14   #879
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
trzeba było nie czytać
Racja, mam za swoje

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Jak ja byłam na zajęciach z karmienia piersią to po ich zakończeniu tak mnie zaczęły cycki boleć myślałam, że zwariuję ach ta nasza psychika nasłucha się na ogląda a potem żyć nie daje
Hhehe, cos w tym jest, bo ostatnie zajecia w sr byly rzeczywiscie o karmieniu piersia

Pisalam Wam wczoraj o tym, ze slabo czuje malucha.
Dzis poczulam doslownie 2 ruchy do godziny 16, wiec spekalam i pojechalam do lekarza.
Zrobil mi bardzo dokladne usg (rozne pomiary tetnicy, serduszka, itp) i wyszlo na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Poza tym powiedzial, ze on na usg dokladnie widzi ruchy.
Uff, co za ulga. Przyznam szczerze, ze juz zaczynalam fiksowac.
Powiedzial, ze byc moze to, ze tak slabo czuje ruchy wynika z ulozenia (nadal miednicowe - 29tc) albo po prostu maluch ma gorszy dzien i mu sie nie chce. Hehhe, jeszcze sie nie urodzil, a juz foszki stroi

Z tej radosci pojechalam do Rossa i kupilam paczke pampersow

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Lady - co za porazka z tym gosciem. Tez bym nie wiedziala co doradzic...
Mimo wszystko moze zapros ja jednak do siebie? I oczywiscie pogadaj wczesniej z TZ, zeby nie sprawiac jej zbytnio przykrosci.

Przestancie z tymi ciastami!!! Ja nie mam piekarnika

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:18   #880
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dzis poczulam doslownie 2 ruchy do godziny 16, wiec spekalam i pojechalam do lekarza.
Zrobil mi bardzo dokladne usg (rozne pomiary tetnicy, serduszka, itp) i wyszlo na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Poza tym powiedzial, ze on na usg dokladnie widzi ruchy.
Powiedzial, ze byc moze to, ze tak slabo czuje ruchy wynika z ulozenia (nadal miednicowe - 29tc) albo po prostu maluch ma gorszy dzien i mu sie nie chce. Hehhe, jeszcze sie nie urodzil, a juz foszki stroi
Ufff Najważniejsze że wszystko wporządku
Dobrze że pojechałaś do lekarza,lepiej zawsze sprawdzić czy coś się złego dzieje.
Stary 2012-11-28, 18:23   #881
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
I UWAGA spakowałam dzis torbe mam 2 jedna dla siebie musze jeszcze szczoteczkę, kubek itd wziąść a reszta jest
druga dzidziusiowa jeszcze jak skończe prasowanie to moze coś wymienie wziełam komplety ciuszków na 3 dni recznik z kapturkiem kocyk rożek i cała torba pieluchy są osobno ale to w reklaówke się wrzuci
Kurcze, i ja sie musze w koncu spakowac
czekam jeszcze na 2 paczki z koszulami i stanikami no i chce zrobic dzidziusiowe pranie, wyprasowac i dopiero sie spakuje bo tak to nie lubie takiej roboty na raty, chce miec juz wszystko pod reka i tylko hop siup do torby

Stary 2012-11-28, 18:27   #882
maluchna30
Zadomowienie

bijkoraja pisalam o tym hibiskusie, tez kupilam herbatke zurawinowa, w ktorej skladzie on byl. Rozkurcza macice i mozna wczesniej urodzic, ale jak pytalamoloznej ma sr to powiedziala, ze trzeba by bylo litrami tego hibiskusa wypic

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-11-28 o 18:29
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:36   #883
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ufff Najważniejsze że wszystko wporządku
Dobrze że pojechałaś do lekarza,lepiej zawsze sprawdzić czy coś się złego dzieje.
Nie chciclam wyjsc na panikare, ale, kurcze, 2 ruchy przez polowe dnia to naprawde wydawalo mi sie niewiele
Na szczescie wszystko gra

bijkora, Ty pytalas o hibiskusa?
Podobno wywoluje skurcze, choc nie wiem czy w takiej ilosci, w jakiej jest w herbacie ma to jakies znaczenie.
Bardzo trudno jest dostac herbatke owocowa bez tego skladniku
Ja ostatnio szukalam w Leclercu i byly doslownie 2 (z tej samej firmy), ktore go nie zawieraly. W pozostalych wszedzie hibiskus.

Stary 2012-11-28, 18:42   #884
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Z tej radosci pojechalam do Rossa i kupilam paczke pampersow
grunt to odreagować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:43   #885
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ja w poniedziałek prawie wcale nie czułam maluszka, wczoraj było ok a dzisiaj znowu prawie nic przez cały dzień jakieś 2 mało wyraźne ruchy. Następną wizytę mam dopiero 11 grudnia, może zadzwonić i poprosić o szybką wizytę. Sama już nie wiem
Stary 2012-11-28, 18:55   #886
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
grunt to odreagować
Yesssssssss

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek prawie wcale nie czułam maluszka, wczoraj było ok a dzisiaj znowu prawie nic przez cały dzień jakieś 2 mało wyraźne ruchy. Następną wizytę mam dopiero 11 grudnia, może zadzwonić i poprosić o szybką wizytę. Sama już nie wiem
Mi gin powiedzial, ze jakby taka sytuacja miala jeszcze kiedys miejsce, a on akurat w ten dzien nie bedzie przyjmowal, to mam jechac na IP, a tam mi zrobia ktg.
Moze pomysl o tym?

Stary 2012-11-28, 18:58   #887
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze powatarzam TŻowi, że gdyby mnie zdradził, to bym mu odgryzła wiecie co albo ucięła tepym nożem. No bo taki osobnik tylko na to zasługuje. Co za kutas :| No ale też nie wiem jak można dziewczynę pocieszyć.... może on zrozumie. Tylko czy da się mu wybaczyć. Mój Boże, co za sytuacja...

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
ale ciekawe

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Dziewczyny, a propo tego czopa... ja mam takie obawy ze się nie kapnę jak odejdzie.. Non stop mam mokro, a tu jeszcze piszą, że raz ten czop jest zabarwiony na różowo, raz bezbarwny, raz zakrwawiony...
Ja się wreszcie pozbyłam mokrzycy! Pomógł clotrimazol
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:00   #888
bokeh
Zakorzenienie

No i byl drugi obchod i zalecili mi kolejne badanie moczu... jak się upomniał czy są wyniki to dopiero położona powiedziała ze są i ze wyszedł cukier noszą kuuuuu! Nie mogli wcześniej powiedzieć? 3 razy pytałam.... jakbym nie spytała to co nie powiedziała by? Ale jestem zła.
Chciałam pozamawiać jakieś rzeczy na allegro ale jakoś mi nie idzie....
Stary 2012-11-28, 19:01   #889
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Mi gin powiedzial, ze jakby taka sytuacja miala jeszcze kiedys miejsce, a on akurat w ten dzien nie bedzie przyjmowal, to mam jechac na IP, a tam mi zrobia ktg.
Moze pomysl o tym?
Tylko że mi gin mówiła że u nas w szpitalu żeby coś zrobić muszą cie na oddział przyjąć. :/
Stary 2012-11-28, 19:01   #890
s i l v e r
Zakorzenienie

Ahhhhh dzis zaczęłam 33 tc
Jakaś taka przybita dzisiaj jestem i dopiero teraz sobie przypomniałam że to dziś
Stary 2012-11-28, 19:05   #891
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko że mi gin mówiła że u nas w szpitalu żeby coś zrobić muszą cie na oddział przyjąć. :/
Aha, to nieciekawie :/
W takim razie jak jutro bedziesz nadal tak slabo czuc ruchy, to ja bym jednak zadzwonila do lekarza...

Stary 2012-11-28, 19:22   #892
iffonka7
Zadomowienie

Własnie zjadłam sernik na zimno a teraz biorę snikersa i idę się położyć na boku może do zmusi kruszynkę żeby się trochę poruszała.
Stary 2012-11-28, 19:28   #893
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No i byl drugi obchod i zalecili mi kolejne badanie moczu... jak się upomniał czy są wyniki to dopiero położona powiedziała ze są i ze wyszedł cukier noszą kuuuuu! Nie mogli wcześniej powiedzieć? 3 razy pytałam.... jakbym nie spytała to co nie powiedziała by? Ale jestem zła.
o mamo, to jak kolejne badanie i kolejne czekanie, to ty tam będziesz leżeć i leżeć a co to oznacza jak jest ten cukier?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:30   #894
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety trzeba sie o wszystko upominać w szpitalu
kolejne badanie moczu? bidulko Trzymaj się tam jakoś
Stary 2012-11-28, 19:31   #895
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
U mnie jest tak samo, by zrobić ktg jak przyjedziesz że nie czujesz ruchów, to musisz się na oddział przyjąć.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
j

ja byłam w szpitalu 5 dni i jakoś nie umieli dotrzeć z tymi wynikami do mnie w końcu mieli mi je przysłać pocztą i tak już sobie czekam od 15 października
To nawet jeśli Ci nic nie powiedzieli o wynikach( a powinni) to na wypisie powinnaś mieć jakie badania robili i jakie są wyniki ja tak miałam. Jak spytałam się lekarza jak wyniki to powiedział tylko że świetnie, więc resztę sobie wyczytałam na wypisie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:32   #896
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wychowawczy jest bezpłatny. Można dostać jedynie dodatek z tyt. opieki nad dzieckiem, ale to sa groszowe kwoty. Więc lepiej żeby wychowawczy wzięła osoba mniej zarabiająca.

no wlasnie, przysluguje on na 2 lata i placone jest po 400zl no ale wiadomo, próg dochodowy jest.

Cytat:
wrrrrrrrrrrrr co za chuj#$#$#$oza.........z tego gnoja!! biedna dziewuszka... szkoda jej
i w dodatku chwila po ślubie... aj kur#$wa ze takie rzeczy się dzieja;/ jakby mój mnie tak zostawił to chyba bym się załaamała...deprecha normalnie...............

Cytat:
Własnie zjadłam sernik na zimno a teraz biorę snikersa i idę się położyć na boku może do zmusi kruszynkę żeby się trochę poruszała.
ojjj ja zjadlam troszke drazów czekoladowych i dzidzia tak sie rozciągnęła ze ojoj

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:32   #897
LadyWhisper
Zakorzenienie

Eh juz nie wiem co z nia, mam nadzieje, ze sie nie przelamie, ze do niego nie wroci..... z drugiej strony mloda dziewczyna i jeszcze zostanie sama z dzieckiem....... masakra. M.jedzie na delegacje pod koniec przyszlego tyg to jej zaproponuje wtedy zeby wpadla....

Dziewczyny, czytalam o blizniaczkach tego sztangisty, normalnie zabic tych lekarz y, jeszcze te teksty.....
http://gwizdek24.se.pl/inne/dramat-b...rz_293122.html

http://expressilustrowany.pl/szpital...aeddff17000000

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:40   #898
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a mi sie wydaje ze wlasnie ubezpieczyciel bedzie doskonale wiedzial ze urodziła sie wam dzidzia - juz Bartek sie o to postara
Pstryczku, ty złośliwcze
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A jak w końcu z tym becikowym? "Nowe" dziecko wlicza się do dochodów za osobę czy nie? Bo jak nie, to ja się nie załapię.
ja sie załapie- tak czy siak
Cytat:
Sylwia, Policja biedna i z socjala pieniędzy za urodzenie dziecka nie dają. Przynajmniej u mnie a ja w KWP pracuję. Chyba że u męża w powiatówce jakoś inaczej ten socjal rozdysponowują niż u nas.
Mąż dostanie pieniądze jeśli ma wykupione ubezpieczenie grupowe, a to w każdej komendzie inne warunki w zalezności od podpisanej umowy z firmą ubezpieczeniową i wysokości składki. Ja np dostanę 2000 zł. Musi po urodzeniu dziecka złożyć wniosek z dołączonym aktem urodzenia synka. I powiedz mu też że ma obowiązek napisać do komendanta raport, w którym informuje o urodzeniu dziecka z kopią aktu urodzenia w załączeniu. Składa drogą służbową czyli u swojego przełożonego.
Bardzo Ci dziękuje Kochana
Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
Ale jesteście wredne takie smaki robicie
Ale za to w weekend będę u rodziców więc pewnie tatuś coś upiecze.
mój tatus tylko pochałania jak jest cos upieczone potrafi pół blaszki do jednej kawy zjesc - aż trzeba przed nim chowac pamiętam jak przed jednymi świętami upiekłysmy z mamą 6 ciast (duże blacy) i wyniosłysmy na strych bo rana w całości by nie doczekały
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Spoko, ja już się czuję jak weteran infekcji tam na dole Jak nie infekcja grzybiczna, to znów bakterie i tak w kółko. Jakoś to się tak lubi nawracać.
hmmm, to mamy podobnie... jak nie grzybica to bakterie..... mnie ostatnio polozna rozwaliła tekstem- czeste mycie skraca zycie bo jej sie zaliłam ze bez przerwy coś- jakbym w ogole nie dbała ani o siebie ani o higiene

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja pierdziu!
co za palant! jemu pewnie tylko w to graj zeby sie wyprowadziła
a ta laska tez niezla, pol roku po slubie a ta se wskakuje do cudzego lozka
Moim zdaniem to jej by wypadalo dać łomot! i to konkretny
Ja jestem zdania ze jak suka nie da to pies nie weźmie
Pstryczku- jak jest ochota to pies kota wyłomota..... skoro facet taki puszczalski to jakąkolwiek by znalazł..... ja bym go wykastrowała tępą żyletką
Cytat:

Przestancie z tymi ciastami!!! Ja nie mam piekarnika
kochana, najważniejesze, że już masz pewnosc że jest wszysctko w porządeczku a mały humorzasty pierdółek
no, to przynajmniej cie nie kusi do złego

uff, godzine Was czytałam gaduły pieronskie jak tylko od rodziców wróciłam to odpaliłam komputer- juz nałogowo tu siedze

Bokeh- wytrzymasz

nuuuuuuuuuudzi mi sie, maz w pracy do 22
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:44   #899
charlizz
Zadomowienie

No i stało się, umieram boli mnie gardło, chce mi się spać i w ogóle czuję sie taka wymieta. echhhh
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:47   #900
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryczku- jak jest ochota to pies kota wyłomota..... skoro facet taki puszczalski to jakąkolwiek by znalazł..... ja bym go wykastrowała tępą żyletką

kochana, najważniejesze, że już masz pewnosc że jest wszysctko w porządeczku a mały humorzasty pierdółek
no, to przynajmniej cie nie kusi do złego

nuuuuuuuuuudzi mi sie, maz w pracy do 22
O, kurde, ale tekst, nie slyszalam go wczesniej

Nie kusi, ale za to jak slinka cieknie...

Moj tez do pozna w pracy, wiec nie jestes sama.
Ale ja za to musze sie uczyc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości