|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Żabciu - oglądałam właśnie na National Geographic, dokument dotyczący huraganu Sandy. Masakra po prostu, jak dobrze, że wam nic się nie stało, ani dla waszego domku.
Było tam też o pewnej kobiecie co zaczęła rodzić, a nie miała szans na pomoc, bo linie zajęte, brak prądu, woda na ulicy i urodziła z pomocą męża i sąsiadki. Oczywiście popłakałam się na tym momencie.
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
Mój akltulanie bierze androvitJak skończy to zaczne chyba mu podsuwac kwas i cynk. Dzieki
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też brał salfazin
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie juz w piekarniku ![]() Cytat:
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
świetne, na pewno coś odgapię
![]() Cytat:
![]() kotku i dziękuję Cytat:
ale pozwalałam sobie na rarytasy [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37864823]Lekarka stwierdziła, że wynik faktycznie się pogorszył i jest powyżej normy. Ale to niekoniecznie musi od razu o czymś złym świadczyć, bo raz że poziom tego hormonu "skacze" i w każdym cyklu wynik może być trochę inny; a dwa że ocenia się nie tylko wyniki hormonów, ale też całość - a z badań usg wynika, że owulacja jest, czyli nie ma się co martwić. Pęcherzyk rzeczywiście ładnie urósł, oprócz tego dominującego miałam jeszcze po 2 malutkie na każdym jajniku.[/QUOTE] zaciśnięte
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
dziekuje ale sie objadlam rybka |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzisiaj niemoc, przez tą premię
![]() nic mi się nie chce, zaraz walnę się spać
|
#1959 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam czy się witałam...
De i fotkasia witajcie!!! Cytat:
Cytat:
Kotek GRATULACJE!!!!!!!! Zdolna dziewczynka! mrowinko czyli pozytywne informacje otrzymałaś. Moi znajomi mają dzieciaczka z in vitro, a najlepsze że krótko po porodzie znajoma zaszła znowu w ciąże =) I oczywiście długo o tym nie wiedziała. Ja byłam na zakupach kosmetycznych, ponieważ dzisiaj był ostatni dzień tej promocji. Pierwszy raz w życiu kupiłam sobie podkład Do tej pory używałam jedynie tuszu =) Ależ byłam przejęta =) Pytałam kobitki która sprzedaje o pomoc i jak usłyszała że to mój pierwszy w życiu podkład (zaczęła mi zadawać jakieś dziwne pytania i musiałam się przyznać =) to spojrzała na mnie jakbym była zielona i mówiła w innym języku. Na szczęście wpadła na zakupy znajoma kosmetyczki i pomogła mi wybrać. Ale ile przy tym śmiechów...Później standardowo pojechałam do bratowej pobawić się z dzieciaczkami. I prawie wylałam jej wanienkę wody na dywan =) Ot taka niezdara ze mnie. Gin nie odbierał więc jutro spróbuje się dodzwonić. A @ dalej nie ma... Tak myślę że może jednak kupię jutro test. W tym cyklu go nie robiłam bo przecież nie było starań... Ooooooo spojrzałam na kalendarz. Pierwszy tydzień po @ staraliśmy się =) i to mocno =) No ale nie brałam tego pod uwagę bo przecież to daleko do owulacji...
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() Zabcia jeśli chodzi o ten skok : Między 22 a 26 tygodniem życia u niemowlęcia pojawia się tzw. lęk separacyjny. Dziecko odkrywa odległość, jaka dzieli go od mamy i taty, co może budzić w nim ogromny lęk, stąd wybuchy płaczu, gdy któreś z rodziców znika z pola widzenia. Maluch może stać się lękliwy i nieśmiały wobec obcych. Lęk separacyjny może objawiać się również zmniejszeniem apetytu, snem przerywanym krzykiem czy dziennym marudzeniem. Dziecko zaczyna zauważać, że niektóre sytuacje są ze sobą związane, obserwuje dziwne ruchy osób w jego otoczeniu. Protestuje gdy rodzice wychodzą z pokoju. Podczas zabawy potrafi skupić uwagę na drobnym szczególe – na tym etapie dzieci wydają się wprost zafascynowane wszelkimi metkami przy zabawkach. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Zabcia i z tymi metkami to u nas prawda. Moi rodzice nazywają Maję "metkownicą" bo ona żadnej metce nie popuści Tasia jaki podkład kupiłaś? |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
chyba mam ochote na piwko.....z sokiem ![]() i wzbiera we mnie jakas nieznana moc.........az mam ochote zaczac sprzatac na swieta ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...9,r:0,s:0,i:84
|
|
|
|
|
#1962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez tak mam jak mi sie cos pozytywnego przydarzy
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Kotku tylko dziwny ten lęk bo nie ma tak, ze kazdy obcy albo każde moje wyjście i płacz. Normalnie do obcych idzie, nosza ją na rękach itp. Może to łagodna forma lęku Co do metek to Maja ma taką chustkę z metkami + konika tez z metkami.
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Madzia l'oreal true match i jeszcze jakiś róż (po co mi ?=))
tusz maxfactor 2000calorie i z maybelline (to na prezent dla bratowej) lakiery i inne pierdoły. Poza tuszem nie wiem nawet jak się reszty używa. Muszę iść na jakiś kurs =) Pełny makijaż miałam tylko na ślubie. I już w trakcie jego robienia myślałam że zwariuje. Mam bardzo wrażliwą skórę na twarzy, szczególnie na policzkach w zimę nie wyglądam najlepiej (wiele lat temu miałam wypadek, w wyniku którego moja twarz przez długi czas była jednym wielkim strupem...) W tym roku postanowiłam coś z tym w końcu zrobić. Same kremy mi nie pomagały niestety.
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten tusz i sobie chwalę. Tylko wiesz, ja sie nie umiem malować. tez pełen makijaż miałam robiony na ślubie
ooo matko, aż tak poważny wypadek miałaś?
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam pół godziny Sklapela - więcej nie dałam rady..i tak myślałam, że zejdę
Nie mam sił ostatnio.Mój @ się zatrzymał ...zaczął się dziś od brunatnego plamienia, a teraz go nie ma...pewnie rozkręci się w nocy, albo nad ranem
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Butter albo i nie
|
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotek a jak tam żółwik? Macie już go?
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za no , niech nie przychodziCzestujcie sie
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam spod szalerka i otworzylam piwko
dzis moje ukochane "sliwka w piwie" Cytat:
)zolw jest i nawet zamontowalam mu baterie i powiem CI ze bardzo fajnie swieci (nic sie nie kreci, nie gra wiec nie jest to zabawka dla dzidziusiow) zmienia sie kolory gwiazdek (pomaranczowy - swieci najslabiej jakby, zielony i niebieski i jest jeszcze opcja co swiatelka same sie zmieniaja) no ale Mloda dostanie go dopiero na mikolaja ![]() o zesz Tyyyyy................... .orzeszku takie smakolyki na noc ![]() ![]() aaa wiecie cooooo Maja ma zaproszenie do teatru (bedzie przedstawienie Jas i Malgosia) na 07.12 od Tzta z pracy i bedzie tam tez Mikolaj i bedzie wyczytywal dzieciaczki ciekawa jestem czy Maja wyjdzie
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde, ale piękne kapuśniaczki!!!
![]() Widziałaś mojego zawijanego na blogu? ![]() Kotek, co to jest śliwka w piwie??
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
efekt jest
jak chcesz to jutro po ciemku cykne Ci fote bo teraz nie bede sie trzaskac w pokoju ![]() kochana sliwka w piwie to nazwa piwa o dokladnie takie: http://www.browarkormoran.pl/Nasze-p...a-w-Piwie.html
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz mykam spaciu... |
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super z tym przedstawieniem ![]() Cytat:
A pewnie, ze widziałam, smakowicie wyglada
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne...ale nie lubię smakowych piw, więc właściwie może nie zwracałam uwagi ![]() Słyszałyście o kolesiu, który dostał rok więzienia za to, że wyrzucił malego pieska przez okno z poddasza? Absurd, moim zdaniem te kary są za małe. Żabciu, zdarza mi się oglądać policję dla zwierząt w usa, czy u Was te kary faktycznie są większe? Czy faktycznie bardziej restrykcyjnie traktuje się ludzi katujących zwierzęta? Kotek, fajnie z tym przedstawieniem ciekawe jak Maja zareaguje na Mikołaja.Pamiętam, jak moja chrześnica miała 3 lata, mój tż przebrał się za mikołaja i przyszedł z całym workiem prezentów. Dał jej na początek coś malutkiego... a ona była taka zestresowana, że zapomniała w ogóle co chciała, nawet jak ją spytałam patrząc na pełny worek prezentów, czy myśli, że Mikołaj ma dla niej coś jeszcze to wydukała 'nieeee'.... I jedyne co zapamiętała z tej akcji to to, że Mikołaj nie miał butów na nogach A potem mnie długo wypytywała skąd ten mikołaj w ogóle wiedział, że ona marzyła o zestawie mały lekarz (na który złożyła u mnie zamówienie ) Była w szoku, że ciotka ma jakieś konszachty z mikołajem, że mogłam mu przekazać Biedne dzieci, się im robi wodę z mózgu hehehe
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-28 o 22:23 |
|
|
|
|
#1978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jakoś poszło, choć niestety mały trochę płakał, był wystraszony...
ja się stresowałam czy on zaśpiewa, czy wyjdzie i stanie jak wryty albo się rozpłacze... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
zobaczymy ile wysiedzi Cytat:
![]() wiecie co....jak ide do pracy to przechodze kolo takiej drewnianej budki z kebabem i ona jest jeszcze zamknieta. ale jak wracam i jest otwarta to zawsze siedzi na schodku maly (ok 6 mcy) czarny kotek i wiecie co....postanowilam ze jak bedzie snieg i mroz i on bedzie tam nadal siedzial to zabiore go do domu ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

Mój akltulanie bierze androvit

mam nadzieje ze zadzialaja 
zaciśnięte

...zaczął się dziś od brunatnego plamienia, a teraz go nie ma...pewnie rozkręci się w nocy, albo nad ranem

, niech nie przychodzi