Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 21:49   #4981
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Moja cyca je po zupie i na kolację. Po deserku staram się nie dawać bo potem nie chce jeść po kąpaniu. W nocy najczęściej dwa razy ale bywa że i trzy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:55   #4982
Furczak
Raczkowanie

my cycamy też kilka dobrych razy:
rano przed dzrzemka kolo 10 i przed drzemka po poludniu jak zasypia w domu a potem po kapieli wyjada obie cycki, czasem nawet po 2 razy idopiero idzie spac, w nocy bywa różnie, ale ogolnie to bylo kolo 22-24, potem kolo 2-3 i kolo 5-6 a ostatnie dwa dni (odpukać w niemalowane) ostatni raz przed 22 i potem ok 5.30. a potem spi ze mna do ok 7.30 i ciumka troszke jeszcze ale to juz nie zawsze
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:59   #4983
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzisiaj Olaf jeszcze nie śpi dałam tacie do uśpienia to co - zaraz obaj raczkowali po całym mieszkaniu dopiero zaczyna go zmulać...

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
No to ja powiem tak.. u mnei mozliwosci zbytnio nie ma .. choc ostatnio ma tendencje do skaldania sie jak scyzoryk.. do nozki sie klania i nie umie wstac i wtedy fakt placze ... no i wtedy ciezko nei zareagowac ... co do klinowania .. w lozeczku ja kgo sadzam z kazdej potencjalnej klinujacej strony wieszam recznik lub koc i mam z glowy chyba ze dziecko podjada sznurki od oslonki to sie burzy plan
o matko dobrze że posłuchałam kiedyś starszych mamusiek i turystyczne łóżeczko kupiliśmy bo by Oliś poobijany chodził jeszcze bardziej niż obecnie

oooo zasnął mi na rękach jak pisze

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:05   #4984
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

żeby to drzwi ścisły.. zostawiłam tatusia z dzieckiem ....1, 2,....9, 10 sie sturlało dziecko z koca.... i ryk... 15... 16.. jestem oaząspokoju nic sie nie stalo tylko krzyk..... 19, 20 zabije tego chłopa ..26, 27... noż k.ur.w.a na pol godziny .. ich zostawilam......
Stary 2012-11-28, 22:05   #4985
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja powiem tak.. u mnei mozliwosci zbytnio nie ma .. choc ostatnio ma tendencje do skaldania sie jak scyzoryk.. do nozki sie klania i nie umie wstac i wtedy fakt placze ... no i wtedy ciezko nei zareagowac ... co do klinowania .. w lozeczku ja kgo sadzam z kazdej potencjalnej klinujacej strony wieszam recznik lub koc i mam z glowy chyba ze dziecko podjada sznurki od oslonki to sie burzy plan
u mnie to się nie sprawdza. Ewelina wszystko ściąga, poza tym wstaje w łóżeczku i chodzi wzdłuż niego

Nie chce mi małpa spać kręci się od 2 godzin w łóżeczku, śpiewa, kopie, gada. Pełen repertuar normalnie. Teraz z prędkością światła kopie w szczebelki i śmieje się do baldachimu
Wcześniej ciągnęła obrazek z piżamki, na siedząco podnosiła nogi i pchała stopy do buzi, dziwiła się, że się przewraca.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:07   #4986
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
u mnie to się nie sprawdza. Ewelina wszystko ściąga, poza tym wstaje w łóżeczku i chodzi wzdłuż niego

Nie chce mi małpa spać kręci się od 2 godzin w łóżeczku, śpiewa, kopie, gada. Pełen repertuar normalnie. Teraz z prędkością światła kopie w szczebelki i śmieje się do baldachimu
Wcześniej ciągnęła obrazek z piżamki, na siedząco podnosiła nogi i pchała stopy do buzi, dziwiła się, że się przewraca.
no to ja malego po kapieli podkarmilam (a kapiel expres byla bo jakis marudny byl) dostal camilie na zabki i troszke paracetamolu na jezorek a teraz bawil sie z tatusiem bo diablisko spac nie chce ... fajnei fajnei ale chyba wlasnie bateria mu sie koncyz wiec ja na razie sie ulatniam ... moze wpadne pozniej .. na mowa czesc ??
Stary 2012-11-28, 22:10   #4987
karolca
Zakorzenienie

o rety, o rety <panika> Nowa część
gdzie jest tytuł

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-28, 22:28   #4988
Agnes18
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. To u mnie jest podobnie jak u Was z tym karmieniem. Bo bardzo się martwiłam, że za krótko ssie.

Cytat:
opanowanie umiejętności picia z butelki (smoczek aventu dla dzieci na piersi)(pamiętamy, że moje dziecko nie ma smoczka i jest tylko "piersiowe"-bez mm)
A jaki to smoczek? Ja nauczyłaś picia z butelki?

Moje Szczęścia dwa G N
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:36   #4989
gosia261282
Gang Iren

Eryk nie spi
Kolejny wieczor to samo. Teraz juz nie placze,ale zasnac nie chce.
A wczesniej dlugi czas byl placz i nie moglam go uspokoic.
No nie wiem co jest z nim!
Stary 2012-11-28, 22:44   #4990
karolca
Zakorzenienie

Gosia, Ewelinka też jeszcze nie śpi Od jutra zmieniamy z mamą porę snu i na jedną dluższą drzemkę a nie dwie długie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-28, 22:45   #4991
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Mamusie które karmią piersią - jak często karmicie swoje dzieciaczki w ciągu dnia? Ile trwa takie jedno karmienie? Pytam, bo moja córcia krótko je i zastanawiam się, czy ja jej za często nie daję
Piotruś też króciutko je. Rano po obudzeniu się ok 5 minut potem po drugiej drzemce tez jakoś 5 minut...dłużej choćbm nie wiem co robiła nie chce wszystko naokoło jest ciekawsze...no i przed snem wieczorem...wtedy to tak nawet 10 minut mimo, że godzinę wcześniej jadł kleik z 150-180 mleka no i wtedy obie piersi.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Ja przeżyłam najazd teściów, ale nie było źle... choć usłyszałam, że Hania strasznie na nas wymusza płaczem i że my Jej nie pozwalamy nawet kwęknąć i od razu lecimy i że strasznie się nad Nią rozczulamy... i nie dociera, że płacz i kwękanie to narazie jedyny sposób, żeby nam powiedzieć, że coś Ją boli albo coś jest nie tak...
Dobrze, że mój Mąż stwierdził, że to w końcu nasze dziecko i wychowujemy je po swojemu...

No i szykuje się u nas bardzo poważna zmiana, bo od poniedziałku wracam do pracy... narazie na 4godz dziennie a od stycznia na 6 (mam godzinę na karmienie) W przyszłym tygodniu zostanie z Hanią moja mama (przyjedzie na tydzień) a potem mam nadzieję, że niania... już mam jedną na oku, ale okazuje się, że w poniedziałki ma zajęcia, na których musi być... no i tu jest problem, bo nie mam co z Hanią zrobić w poniedziałki... Zobaczymy co na to powie szefowa

A Hania już zaczyna na poważnie podnosić rączkę (raz jedną, raz drugą) w pozycji na czworakach - jeszcze nie załapała, że jak przesunie rączkę do przodu, to trzeba też przesunąć nogę, ale myślę, że to kwestia dni...
I zaczęła co chwilka języczkiem jeździć po dziąsłach i mlaskać przy tym... czy to może być oznaka zbliżających się ząbków? Bo jeszcze żaden nie wyszedł
teściami się nie przejmuj Ty jesteś matką i Ty tu (u)rządzisz
Powodzenia życzę w pracy! oby się udało te poniedziałki jakoś dogadać

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mój zazwyczaj 3 - 4 razy:
ok. 7 jak wstanie, o 10 dopija po kaszce, ok 15 po dłuższej drzemce i wtedy nie ma mowy że się czymś wykręce i przed snem - tu zazwyczaj krótko bo przysypia ;p ok. 15 je długo nawet 20-30 minut bo sie powoli rozbudza. A tak w dzień ok. 10 minut i też się rozgląda we wszystkie strony i wszystko go rozprasza.
Za to w nocy dłuuugo je: 30-40 minut...
I teraz podaje obie piersi za każdym razem, po trochu choć bo obrzmiewałyby...
oj długo w nocy je rzeczyiście...ja bym zasnęła chyba na siedząco
Piotruś tak max 15 minut w nocy...

Cytat:
hihih Piotruś też rozwiązuje i ciumka te sznurki!

A dziś próbował wstać na nóżki i prawie mu się udało

Męczyliśmy się dziś z usypianiem na noc... Nie chciał zjeść kleiku i dałam mu pierś...a przed spaniem nocnym już było za mało mleka i Piotruś zdziwiony przestawał ssać, odsuwał głowę i zdziwiony patrzył czy to na pewno cucuś no ale później jak zaczął płakać przy tym to już mi nie było do śmiechu. Zrobiłam mu mm ale oczywiście przez smoczek nie chciał pić, przelałam do niekapka, który mi się przewrócił i połowa mleka się wylała na panele no ale ten zrobił parę łyków i nie chce...włożyłam go do wózka i zaczął zasypiać ale nie mógł zasnąć całkiem więc już go na rękach ululałam i śpi...
Tzn przed chwilą musiałam znowu do niego lecieć i dałam cycka...już się zdążył napełnić więc wypił i odłożyłam odwrócił się na boczek i śpi....oby nocka była taka jak dwie poprzednie

idę spać dobranoc!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 22:55   #4992
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Piotruś też króciutko je. Rano po obudzeniu się ok 5 minut potem po drugiej drzemce tez jakoś 5 minut...dłużej choćbm nie wiem co robiła nie chce wszystko naokoło jest ciekawsze...no i przed snem wieczorem...wtedy to tak nawet 10 minut mimo, że godzinę wcześniej jadł kleik z 150-180 mleka no i wtedy obie piersi.

teściami się nie przejmuj Ty jesteś matką i Ty tu (u)rządzisz
Powodzenia życzę w pracy! oby się udało te poniedziałki jakoś dogadać

hihih Piotruś też rozwiązuje i ciumka te sznurki!

A dziś próbował wstać na nóżki i prawie mu się udało

Męczyliśmy się dziś z usypianiem na noc... Nie chciał zjeść kleiku i dałam mu pierś...a przed spaniem nocnym już było za mało mleka i Piotruś zdziwiony przestawał ssać, odsuwał głowę i zdziwiony patrzył czy to na pewno cucuś no ale później jak zaczął płakać przy tym to już mi nie było do śmiechu. Zrobiłam mu mm ale oczywiście przez smoczek nie chciał pić, przelałam do niekapka, który mi się przewrócił i połowa mleka się wylała na panele no ale ten zrobił parę łyków i nie chce...włożyłam go do wózka i zaczął zasypiać ale nie mógł zasnąć całkiem więc już go na rękach ululałam i śpi...
Tzn przed chwilą musiałam znowu do niego lecieć i dałam cycka...już się zdążył napełnić więc wypił i odłożyłam odwrócił się na boczek i śpi....oby nocka była taka jak dwie poprzednie

idę spać dobranoc!
znam "akcję cycek" jak się dziecko przebudzi, a my tez ostatnio mielismy wyjatkowo dobre 2 noce, więc może to ma jakis zwiazek z fazą księżyca
Stary 2012-11-28, 22:58   #4993
joanaros
Zakorzenienie

Moja od 20 śpi ale niedługo jeść zechce. Do tej pory 2 pobudki na smoka. Pewnie po północy nadrobi
Stary 2012-11-28, 23:02   #4994
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
znam "akcję cycek" jak się dziecko przebudzi, a my tez ostatnio mielismy wyjatkowo dobre 2 noce, więc może to ma jakis zwiazek z fazą księżyca
ja przy pelni zle spie. no i Ewelina nie chce spac :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-28, 23:06   #4995
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
ja przy pelni zle spie. no i Ewelina nie chce spac :/
ja kiedys lunatykowalam jak bylam mala a teraz mąż ma taki sen ze nawet jakbym po nim lazila to on nic nie pamieta rano więc nie wiem czy nadal tego nie robie bo nikt nie widzi

wrzucilam swoje pierwsze zdjecia na poczte ;p

Edytowane przez Furczak
Czas edycji: 2012-11-28 o 23:10
Stary 2012-11-28, 23:07   #4996
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes18 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. To u mnie jest podobnie jak u Was z tym karmieniem. Bo bardzo się martwiłam, że za krótko ssie.

A jaki to smoczek? Ja nauczyłaś picia z butelki?
Jak pojdziesz do sklepu lub w internecie spojrzysz - są tam odrębne butelki ze smoczkami dla dzieci karmionyc piersią
Jak ... hmmmm wielka wojna napoleonska przy mojej walce to pikus.... a powaznie... probowalam zwykle butelki ze zwyklymi smokami, butelki z niekapkami ...a jak po prostu podawlam podawalam .. poczatkowo gryzl ten smoczek ale w koncu cos mu samo zatrybilo i tak jakos powoli powoli pije sam Wyciaga raczki jak mu pokazuje butle i sam sobie trzyma... ale tylko jak lezy w lezaczku bo tak jak siedzi to ja mu trzymam... Czasem w wozku (na zakupach czy spacerze) dostaje... po prostu cos mu zatrybilo zupelnie bez mojej ingenercji ,, jedynie troche uporu i wytrwalosci
Nooo moj maly spi od 15 minut wiec i ja ide
dobranoc
Stary 2012-11-28, 23:13   #4997
karolca
Zakorzenienie

Ja walczyłam dwa tygodnie i zrezygnowalam. Teraz m 8 miesięcy i nie widzę już sensu butelkowania i niekapków.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-28, 23:17   #4998
Karinio
Zakorzenienie

Dzień dobry wieczór
Dziecie zasneło z jakieś 15-20 minut temu.Tatusiek go uśpił.A poprzednia nocka była pt mam owsiki w małym zadku,tzn kręcił się jak niewiem co-wsza w gatkach.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Witam nowe mamy
Madziula,my też mamy turystyczne-dostaliśmy od małego babci i dziadka jak miał z 5,5 miesiąca i tak spi w nim obecnie w nocy w sumie ze mną.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 23:17   #4999
karolca
Zakorzenienie

Nowy wątek założę jutro popołudniu. Odszukajcie tytuły, wybiorę jeden

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-28, 23:24   #5000
gosia261282
Gang Iren

O a ja myslalam,ze bedzie juz nowy watek
Eryk zasnal,ide spac i ja zaraz.
Stary 2012-11-28, 23:36   #5001
Karinio
Zakorzenienie

Gosiu,to dobrze że Eryk wkońcu zasnął Idz,idz i się wyśpij

Emigra,to super że macie nową bryke dla Juli A i pytałaś co się małemu ostatnio stało,aahh spadł mi z łóżka :/ Naszczęście nie jest wysokie i nic się nie stało.

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:

Dobrze,że nie marudzi bo mój pomimo,że bywa i jest śpiący to wstaje,raczkuje,łazi i tak wkółko a jak tylko go spowrotem kłade to wyje,bo mu nie pozwalam,aż wkońcu pada i zasypia wkońcu

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

karo,brawo dla synka za wstawanie Noi niexle z tym karmieniem,to oby nocka była udana tzn spokojna

No właśnie Flower,coś cię niewidać ale zrozumiałe że po pracy padasz i w dodatku jeszcze synkiem chcesz się nacieszyć

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

wracam choć ciężko was nadrabiać i tu i na fb :P
Witaj ponownie
Stary 2012-11-28, 23:40   #5002
gkatarzynka
Zadomowienie

Ehhh... chyba się wpakowałam w niezłe bagienko przejmuję grupę po dziewczynie, która nic nie zrobiła z dziećmi od września Właśnie przeglądałam dziennik i plany miesięczne... Masakra, obawiam się, że to nie będzie łatwy powrót do pracy... No i wygląda na to, że moja dobowa dawka snu drastycznie się zmniejszy, bo roboty jest huk...

Dobra, zmykam spać i nie będę się dołować, bo jeszcze zrezygnuję z tego powrotu...i zostanę z Hanią w domu..
Moje Maleństwo coś zaczyna popiskiwać przez sen mam nadzieję, że nic złego Jej się nie śni... Przytuliłam i się troszkę uspokoiła.
Dobrej nocki
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 23:45   #5003
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Ja walczyłam dwa tygodnie i zrezygnowalam. Teraz m 8 miesięcy i nie widzę już sensu butelkowania i niekapków.
Ja też zrezygnowałam. Poddałam się szybciej niż ty. Moja rzadką kaszkę pije z Doidy a wodę łyżeczką. Jak jej się chce to raczy z niekapka ale bardziej go traktuje chyba jak gryzak i zabawkę
Stary 2012-11-29, 00:06   #5004
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Karinio nie oznacza to ze problem nigdy sie u nas nie pojawi - tfu tfu
No własnie tfu,tfu i dobrze,że macie mniej więcej stałe pory

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No widzisz,no ale trzeba tulic i ja tule,a on wybudza sie z takim placzem jakby cos mega zlego mu sie dzialo. Ale w dzien wcale nie placze,smieje sie non stop i jest przekochany. Tylko te noce...
Mi tez sie to imie bardzo podoba. Dziekuje
To pozazdrościć,bo moje dziecie w dzień bywa marudne I chwili spokoju nawet nie mam. :/

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Julka od kilku dni beczy jak maz wychodzi do pracy on rano zawsze wchodzi nam do lozka jak nie spi z nami, bawi sie z nia, itp a potem jak musi sie ubierac i wychodzic to mloda krzyczy i beczy .... a najlepsze jak wraca do domu to ona jak juz slyszy klucz w drzwiach to sztywnieje i rece wyciaga do gory
Córeczka tatusia U nas jak mały słyszy,że tata wchodzi to zastyga i słucha i zaraz leci do drzwi.Jak np mowie,a gdzie tata??A ten yma yma-nie ma oraz jak mówie gdzie tata ponownie to albo patrzy się w strony drzwi a jak mówi idz zobacz czy idzie tata,to "idzie" pod drzwi i czeka

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
hej mamuśki
powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki w nocy mają w pokoju zapaloną jakąś małą lampkę? bo Filipek ma i zastanawiam się czy nie zacząć jej wyłączać bo to w końcu prąd leci i rachunki rosną ehhh..
Nocną lampke mam zapaloną jak usypiam,choć nie zawsze.Jak już śpi to zgaszam.

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ehhh... chyba się wpakowałam w niezłe bagienko przejmuję grupę po dziewczynie, która nic nie zrobiła z dziećmi od września Właśnie przeglądałam dziennik i plany miesięczne... Masakra, obawiam się, że to nie będzie łatwy powrót do pracy... No i wygląda na to, że moja dobowa dawka snu drastycznie się zmniejszy, bo roboty jest huk...

Dobra, zmykam spać i nie będę się dołować, bo jeszcze zrezygnuję z tego powrotu...i zostanę z Hanią w domu..
Moje Maleństwo coś zaczyna popiskiwać przez sen mam nadzieję, że nic złego Jej się nie śni... Przytuliłam i się troszkę uspokoiła.
Dobrej nocki
Uuu,no to nieźle ale dasz rade Życze powodzenia i apropo najazdu teściów, że się nie dałaś
Dobranoc.
Stary 2012-11-29, 01:24   #5005
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki...

Emigra zdaj szynko relację z użytkowania wózeczka jak już trochę pojeździcie..

Gkatarzynka na pewno ogarniesz w pracy

Karinio obiecuję, ze od nowego wątku postaram się chociaz raz dziennie wpaść na dłużej popisać coś a ni tylko ponadrabiać wasze wpisy..
teraz to wygląda tak że ja po pracy wracam karmię go, bawimy się tak do 19-20, kąpię go i razem z nim się kładę, karmię i odlatujemy i tak przytulając się śpię z nim godzinkę, dwie, wstaję koło 22 to coś jeszcze zjem, ogarnę w chałupce, pogadam z M i o 24-1 się kładę a o 5 rano znów wstaję..

Mraveczka mam nadzieję że wyniki Roba się poprawiły i będziecie odstawiać żelastwo
Morfik chyba zadowolony z siedzenia z babcią i wcale nie zauważa że mnie nie ma..nie płacze jest spokojniutki...jak wracam to tak normalnie jakby nie widział mnie max 5 minut...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 07:51   #5006
joanaros
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nocka nie taka zła. Jedzenie było dopiero po północy potem o 2. O 6 jęczała ale zalulałam i wstała dopiero po 7Takie nocki to rewelacja

Wczoraj myślałam o Aguśce. Ciekawe co tam u niej
Stary 2012-11-29, 07:54   #5007
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

gosia, karolca moj zasnal o 22 jesli to jakies pocieszenie ostatnio tylko w hustawce usypia :/
Stary 2012-11-29, 08:16   #5008
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nocka nie taka zła. Jedzenie było dopiero po północy potem o 2. O 6 jęczała ale zalulałam i wstała dopiero po 7Takie nocki to rewelacja

Wczoraj myślałam o Aguśce. Ciekawe co tam u niej
Napisze do niej smsa... Bo mysle o niej codziennie juz.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-29, 08:16   #5009
emigra
Zakorzenienie

Karinio, zdaza sie wazne ze nic sie nie stalo

Flower, zdam zdam, narazie tylko po domu jezdzilam hehe ale dzisiaj mykniemy na jakies zakupy to wyprobuje. Ten wozek ma plastikowe kolka - wiec naprawde tylko do galerii na zakupy, a nie na spacerki

Nasza nocka taka sobie, zauwazylam ze jak nie dam Julci o 19 kaszki to pozniej przesuwa sobie calkiem jedzenie nocne... nasz chemat jest taki po poludniu ze o 17 je owocek lub jogurt i o 19 kasza - jak jest zmeczona to daje mleko, no ale mleka nie zawsze wypije. Wtedy jak zasnie to budzi sie kolo 21 na mleko i kolo 00:00, potem 2-3 tez chce jesc a jak wstanie rano to dopiero 7-8.

Moja kolezanka wlasnie rodzi wieczorem odeszly jej wody, miala skurcze, pojechali do szpitala ale szyjka zamknieta. Kazali chodzic, ale to nic nie pomoglo, wiec dali jej zastrzyk homeopatyczny zeby pospala, no ale nie dalo sie, skurcze o 6 miala co 4 min a po calej nocy szyjka rozwarla sie na 2cm. Teraz czekam na wiesci - mam nadzieje ze za chwile bedzie po wszystkim !
Wrocily mi wspomnienia jak mi odeszly wody... tak jak ta kolezanka (bo dzwonila do mnie czy to to ) niewiedzialam czy smiac sie czy plakac z jednej strony radosc ze to juz, a z drugiej strach
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:01   #5010
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
No długaśno, ale mam łóżko koło łóżeczka Olafa na noc rozkładam i jak idę karmić to kładę małego obok siebie i przysypiam a maluch wsciąga na leżąco ;p Zmieniam tylko strony jak zacznie marudać bo sie nie najadł

No i właśnei dziś jadł po 10 - 15 minut tylko z jednego cycka i usypiał więc nie dokarmiałam z drugiego i pobudki były co 3 godziny, tak się zastanawiam czy nie dlatego, że za mało jadł...
Wciąż słyszę mądrości że dzieci w tym wieku nie powinny już jeść w nocy - ale waszym maluchom też burczy w brzuszku jak karmicie? Jak mogłabym go głodzić....

Cytat:
Jak pojdziesz do sklepu lub w internecie spojrzysz - są tam odrębne butelki ze smoczkami dla dzieci karmionyc piersią
Jak ... hmmmm wielka wojna napoleonska przy mojej walce to pikus.... a powaznie... probowalam zwykle butelki ze zwyklymi smokami, butelki z niekapkami ...a jak po prostu podawlam podawalam .. poczatkowo gryzl ten smoczek ale w koncu cos mu samo zatrybilo i tak jakos powoli powoli pije sam Wyciaga raczki jak mu pokazuje butle i sam sobie trzyma... ale tylko jak lezy w lezaczku bo tak jak siedzi to ja mu trzymam... Czasem w wozku (na zakupach czy spacerze) dostaje... po prostu cos mu zatrybilo zupelnie bez mojej ingenercji ,, jedynie troche uporu i wytrwalosci
Nooo moj maly spi od 15 minut wiec i ja ide
dobranoc

Te smoczki aventa ostatnio się w rossmannie pojawiły
U mnie tak samo przebiegało uczenie picia z butli, nagle sam załapał - tyle że to było w wakacje, ciepło i też lepiej bo częściej spragniony. Teraz najwyżej pociumka dwa łyczki i tyle:p Za to bratanek na mm chlipie jak szalony - 4 butle rozcieńczanego soczku dziennie
A my mamy butle Lovi i na niej załapał. I na rozcieńczanym soku, bo wcześniej próbowałam z herbatkami i chyba dlatego w ogóle nie chciał :p A masakra była jak kilkudniowowego musiałam przepijać glukozą - za chiny nie szło - mieliśmy żółtaczkę do 3-4 miesiąca bo cyc, bo konflikt RH

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości