Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 08:59   #3931
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Hej, my już na nogach. Fabi przez sen się usrał, więc była przymusowa pobudka wczoraj dostał w prezencie matę edukacyjną i dziś już pod nią leży zadowolony

Dziewczyny, które dostały zupkę po 4mż widziałyście, że w składzie jest por? Wg ich książeczki pora wprowadza się w 3 etapie... Będziecie ją teraz podawać?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Aaaa kupiłam wczoraj na spróbę 4 saszetki mleka Bebilon. Żebym miała jak coś ciekawe czy mu podejdzie, bo wcześniej w sytuacjach kryzysowych dawałam Nan... -

I szukałam Hippa w płynie, ale na dozie nie było

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:05   #3932
prince_polo
Zakorzenienie

hej
witm ze sniadankiem

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez os_girl Pokaż wiadomość
Hej!
poczułam się wezwana do odpowiedzi Podobnie jak DolinaNocy jestem z Wami właściwie od początku od 1 części. Podczytuję, porównuję, korzystam trochę z waszych uwag. Wątek rówieśniczy to skarbnica wiedzy, informacji...
Urodziłam Wu ponad miesiąc przed terminem. Zamiast w końcówce lipca - 15.06 Więc byłam nawet jedną z pierwszych... Jakoś nie chciałam się właczac aktywnie do dyskusji. Lubię być w cieniu. Nie miejcie za złe. Zamiarów złych nie mam pozdrawiam!
witaj
Cytat:
Napisane przez kajjja Pokaż wiadomość
Witam.
To i ja postanowiłam się dzisiaj ujawnić
Podczytuję was już od czerwca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Bałam się że mnie nie przyjmiecie bo wy już takie zżyte byłyście ze sobą.
Jestem mamą lipcową...urodziłam 13 w piątek, wykrakałam sobie to
Podczytywanie tego wątku bardzo wiele mi pomogło, skorzystałam z wielu waszych cennych rad za które bardzo dziękuję
w grupie siła...dlatego chciałabym do was oficjalnie dołączyć
Witaj
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Ciastuś Kobieto!!! Ale emocje, co za wiadomość! W pierwszym momencie poczułam lekka zazdrość, bo ja bardzo chcę drugiego dzidziolka,a potem radość, że jak mi się uda zajść to będziemy mogły razem przechodzić kolejną ciążę . Jednak później doczytałam, że test wyszedł negatywny i pojawił się @...
:
hehe poczekaj an mnie 2 lata
a tak serio po cc niestety nie moge zajsc tak szybko...... wiec ciesze sie ze wyszlo jak wyszlo. Zreszta wole miec z tego MEGA przyjennosc taka ze 7 razy dziennie dorywałam tzta a tak o 1 raz i juz hop siup to łeeeeeeeeeeeee

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:20   #3933
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
My też, ale w UK to obowiązkowe

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao ja szczepie jak leci pneumo i meningo ok. 300 zl dawka. Szczepimy od razu, z wiadomych wzgledow.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Po wczorajszym szczepieniu moja kruszynka przez jakiś czas była cieplejsza, więc chciało jej się pić i bardziej absorbująca (ulewanie+marudzenie), ale ogólnie zadowolona z życia, więc pedicetamolu nie podawałam. Przed chwilą padła po intensywnych ćwiczeniach.
Zrobiła też 3 kupy zamiast jednej i zasiusiała kilkanaście pieluch (widziała, ile kupiłam, cz co? ), ale to raczej wynika z jedzonka i ilości wypitej herbatki. Pierwszy raz dostała uspokajającą Hipp, ale w najmniejszym stopnu jej to nie uspokoiło.

Phdwao - u Was też będzie dobrze.

Tym razem miejsce po szczepieniu było zaczerwienione i jest wrażliwe nas dotyk, ale uważam, że to efekt złego wkłucia.
To fajnie , że nie dostała gorączki a nam przełozyli szczepienie, dziś o 8 zadzonili z przychodni, że lekarz się rozchorował i szczepienie będzie we wtorek Miałam pisac, od dziś w lidlu sa zabawki i będzie sorter vtecha, bardzo fajny, bo czytałam że planujesz zakup

helo no szczepienia nie mielismy bo lekarz chory
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:21   #3934
anna99302
Zadomowienie

Czesc! Ja tylko chwilowo mam nadzieję, że może w niedlugim czasie mały da mi posiedziec na wizażu...bo ostatnimi czasy jest baaardzo absorbujący!!! Zdecydowanie odobraził się na jedzenie i teraz chce jeśc co chwila! NAWET W NOCY!
I właśnie z tymi nockami mamy problem. Słuchajcie mały co chwila się budzi, wierci, kręgi głową, łapie się rączkami za główke jakby miał wielkie kłopoty...wczorajw nocy wstawałam do niego z 20 razy! Czy wasze dzieciaki też tak miały?? Czy może mają?? Jak mu pomóc w spokojnym śnie??
POMÓŻCIE!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:26   #3935
Soleilka
Zakorzenienie

dałam Fabiemu ciupkę kisielu

Bloguję
Stary 2012-11-29, 09:31   #3936
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, my już na nogach. Fabi przez sen się usrał, więc była przymusowa pobudka wczoraj dostał w prezencie matę edukacyjną i dziś już pod nią leży zadowolony

Dziewczyny, które dostały zupkę po 4mż widziałyście, że w składzie jest por? Wg ich książeczki pora wprowadza się w 3 etapie... Będziecie ją teraz podawać?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Aaaa kupiłam wczoraj na spróbę 4 saszetki mleka Bebilon. Żebym miała jak coś ciekawe czy mu podejdzie, bo wcześniej w sytuacjach kryzysowych dawałam Nan... -

I szukałam Hippa w płynie, ale na dozie nie było
ja na razie się wstrzymam z podawaniem zupki... jakoś mam blokadę... wolę chyba sama ugotować, ale jeszcze z tym też poczekam.

Jeżeli chcesz próbki mleka Enfamil (ja z niego jestem bardzo zadowolona i nie śmierdzi ) to tutaj można sobie zamówić ---> próbki

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:41   #3937
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja na razie się wstrzymam z podawaniem zupki... jakoś mam blokadę... wolę chyba sama ugotować, ale jeszcze z tym też poczekam.

Jeżeli chcesz próbki mleka Enfamil (ja z niego jestem bardzo zadowolona i nie śmierdzi ) to tutaj można sobie zamówić ---> próbki
Ja dałam tylko raz odrobinę słoiczka, ale to był deserek

dziękuję zamówiłam

Bloguję
Stary 2012-11-29, 09:42   #3938
Linka25
Zakorzenienie

Nie cytuję Was, bo mam spore zaległości. Ale nadrobiłam
Fajnie, że odezwały się dziewczyny, które dotychczas tylko podczytywały Udzielajcie się Wasze doświadczenia też z pewnością są przydatne

Wczoraj po 2 udanych próbach podałam kolejny raz butelkę, to było z pół godz. po karmieniu piersią więc wypiła tylko 30 ml bo była najedzona, ale co najważniejsze odbyło się to bez cyrków, normalnie. Także myślę, że jesteśmy "w domu". Martynka pije z butelki z wolnym przepływem, którą trzeba "ssać" - tylko taką lubi Co za dziecko

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc! Ja tylko chwilowo mam nadzieję, że może w niedlugim czasie mały da mi posiedziec na wizażu...bo ostatnimi czasy jest baaardzo absorbujący!!! Zdecydowanie odobraził się na jedzenie i teraz chce jeśc co chwila! NAWET W NOCY!
I właśnie z tymi nockami mamy problem. Słuchajcie mały co chwila się budzi, wierci, kręgi głową, łapie się rączkami za główke jakby miał wielkie kłopoty...wczorajw nocy wstawałam do niego z 20 razy! Czy wasze dzieciaki też tak miały?? Czy może mają?? Jak mu pomóc w spokojnym śnie??
POMÓŻCIE!
ja też miałam takie nocki niedawno, mała budziła się po kilkanascie razy i to wcale nie na jedzenie, chociaż oczywiście jeść też jadła W zasadzie to jeszcze to nie minęło zupełnie i już zapomniałam o nocach kiedy budziła się raz, dwa razy a przez resztę czasu grzecznie spała. Teraz nie to, że płacze, nie.. Ale śpi płytko, niespokojnie, rusza głową przez sen prawo, lewo... Myślę, ze częsciowo wynikało to skąd że było jej zbyt gorąco, teraz jest chłodniej i już jest lepiej. A co jeszcze zrobić nie wiem

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-11-29 o 09:43
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:44   #3939
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez os_girl Pokaż wiadomość
Hej!
poczułam się wezwana do odpowiedzi Podobnie jak DolinaNocy jestem z Wami właściwie od początku od 1 części. Podczytuję, porównuję, korzystam trochę z waszych uwag. Wątek rówieśniczy to skarbnica wiedzy, informacji...
Urodziłam Wu ponad miesiąc przed terminem. Zamiast w końcówce lipca - 15.06 Więc byłam nawet jedną z pierwszych... Jakoś nie chciałam się właczac aktywnie do dyskusji. Lubię być w cieniu. Nie miejcie za złe. Zamiarów złych nie mam pozdrawiam!
Witamy Odzywaj się częsciej
Cytat:
Napisane przez kajjja Pokaż wiadomość
Witam.
To i ja postanowiłam się dzisiaj ujawnić
Podczytuję was już od czerwca ale jakoś nie miałam odwagi się odezwać. Bałam się że mnie nie przyjmiecie bo wy już takie zżyte byłyście ze sobą.
Jestem mamą lipcową...urodziłam 13 w piątek, wykrakałam sobie to
Podczytywanie tego wątku bardzo wiele mi pomogło, skorzystałam z wielu waszych cennych rad za które bardzo dziękuję
w grupie siła...dlatego chciałabym do was oficjalnie dołączyć
Witaj!!! Jak już pisałam do Doliny Nocy dla każdej znajdzie się tu miejsce, więc pisz
Cytat:
Bo jak spróbowałam, to okazało się, że miałam za długą przerwę, a tż wiecznie nie ma czasu, żeby jechać ze mną w miejsce, w którym mogłabym poćwiczyć. Byliśmy zaledwie 3 razy na krótko, a nie mam z kim zostawić małej i wykupić sobie po prostu kilku godzin z instruktorem.
Tż miał być taki zajęty do dzisiaj, ale podejrzewam, że teraz będzie załatwiał inne zaległe sprawy. Zobaczymy.

Witam nowe mamusie.
Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zaczęła jeździć
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Coś takiego : http://item.mobileweb.ebay.co.uk/vie...id=51023574973 i zapłaciłem za to coś ponad 30 funtów, ale czego mogłam sie spodziewać po tym made in china miałam jakieś zacmienie ze to kupiłam
Mi sie ta strona nie otwiera Zresztą od wczoraj mi net słabo chodzi...
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rano ostatnio czytam wątek w telefonie więc nie pisze. Jakoś ostatnio mało czasu mam przez tą rehabilitację. A jak tak dalej pójdzie to będziemy ja w nieskończoność rehabilitować choc to chyba zbędne moja córka jak jest na rehabilitacji w szpitalu to się nawet nie poruszy ostatnio rehabilitantka pyta mnie sie czy ona w ogóle nogami rusza. tylko jesteśmy w domu to wariuje na macie łapie sie za stopy itp. symulantka jedna
A to spryciara
Mój M jest bardzo ruchliwy cały czas, rehabilitantkę kopie po brzuchu i cyckach jak się nad nim pochyla
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No tak miał być wizaż, z tymczasem mamy zalanie w małym pokoju
Pociekło z sufitu, u sąsiada sucho więc to niestety pewnie pękła jakaś rura w ścianie...

Mówiłam Wam, że będąc w Krakowie umówiłam się z koleżanką na dzisiaj rano na 10. Do spotkania nie doszło. Rano napisała mi eska, że ma skurcze Miała cc i o 18.11 urodziła córcię. Cieszę się jak bym co najmniej to ja urodziła
Ale przygoda współczuje

I gratuluję koleżance
Cytat:
POMÓŻCIE!
Może mu za gorąco albo niewygodnie Nie mam pojęcia

Aniu planujemy zrobić spotkanie w Wawie - jesteś chętna?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:44   #3940
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
od dziś w lidlu sa zabawki i będzie sorter vtecha, bardzo fajny, bo czytałam że planujesz zakup
właśnie miałam iść z małą na spacer do lidla ale pogoda do bani zadzwoniłam do chrzestnej i już kupiła nam grające kluczyki FP kazałam wziąć jej 2 sztuki to da koleżance
Cytat:
POMÓŻCIE!
u nas już o tygodnia tak jest z ty wierceniem na śnie... trochę pomogly nam porady (chyba pumci) żeby nie zapinać jej w spiworek i przy przykrrywaniu kołderką jest trochę lepiej ale i tak się wierci. chyba trzeba to pzeczekac

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:46   #3941
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej co za noc... ale widzę że.nie jestem jedyną...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:59   #3942
kajjja
Przyczajenie

.

Edytowane przez kajjja
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:31
kajjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:07   #3943
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

witam się z kawką

witamy nowe dziewczyny w naszych skromnych progach

Linka,miałam wczoraj pisać, wielkie gratki dla M.!!! widzisz,cierpliwość popłaca,dziecko stwierdziło że ma dość terroru matki i załapało butlę brawo założę się że już planujesz weekendowy shopping?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:12   #3944
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A to spryciara
Mój M jest bardzo ruchliwy cały czas, rehabilitantkę kopie po brzuchu i cyckach jak się nad nim pochyla
mój mąż śmieje się że jakieś wczasy chce wyrwać i symuluje tak jak te stare babcie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Moja wczoraj pierwszy raz wypiła herbatkę z butelki jestem z niej dumna ( smoczek najprostszy z campolu w dodatku kauczukowy, dla wszystkich innych mówi nie, po co ja tyle kasy wydawał na butelki i smoczki jak ja mam po prostu tanie dziecko w utrzymaniu). Więc moje starania nie poszły na marne.

Linka dla twojej też gratki za to że pogodziła się z butelką.

A i w siedem dni przybrała 170 g a ostatnio w trzy tygodnie 200
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:25   #3945
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Nie cytuję Was, bo mam spore zaległości. Ale nadrobiłam
Fajnie, że odezwały się dziewczyny, które dotychczas tylko podczytywały Udzielajcie się Wasze doświadczenia też z pewnością są przydatne

Wczoraj po 2 udanych próbach podałam kolejny raz butelkę, to było z pół godz. po karmieniu piersią więc wypiła tylko 30 ml bo była najedzona, ale co najważniejsze odbyło się to bez cyrków, normalnie. Także myślę, że jesteśmy "w domu". Martynka pije z butelki z wolnym przepływem, którą trzeba "ssać" - tylko taką lubi Co za dziecko

ja też miałam takie nocki niedawno, mała budziła się po kilkanascie razy i to wcale nie na jedzenie, chociaż oczywiście jeść też jadła W zasadzie to jeszcze to nie minęło zupełnie i już zapomniałam o nocach kiedy budziła się raz, dwa razy a przez resztę czasu grzecznie spała. Teraz nie to, że płacze, nie.. Ale śpi płytko, niespokojnie, rusza głową przez sen prawo, lewo... Myślę, ze częsciowo wynikało to skąd że było jej zbyt gorąco, teraz jest chłodniej i już jest lepiej. A co jeszcze zrobić nie wiem
noo wlasnie tez tak to u nas wygląda. ta głowka mu tak lata... a w pokoju zimno wręcz!! 19 stopni w nocy i nawet czasami uchyklamy okno jeszcze. mały śpi tylko pod kołderką a i tak jest ciepły... ja za to marznę oczywiscie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Aniu planujemy zrobić spotkanie w Wawie - jesteś chętna?
Pewnie! tylko kiedy?? ja teraz mam niedługo chrzciny i ogólnie do świąt kociokwik bo rodzina z USA przyjeżdża....

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
GRatulacje dla WAS!!!!!!!!! Jestem pod wrażeniem Twojej wytrwałości!!! a z drugiej strony upartości małej haha długo się stawiała

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Jeszce myślę o kaszce na noc...dzisiaj kupię. A jak ją podawać? W miseczce łyżeczką czy z butli???
Stary 2012-11-29, 10:34   #3946
phdwao
Zakorzenienie

Linka gratuluję! ja mam nieco gorzej bo muszam mu gorzkie mleko HA
Chmielinka ja wysłałam TŻ ta do tesco po szczeniaczka FP bo okazało sie że jedzie do klientów do poznania i to akurat w dzielnice gdzie ejst to tesco

Dziewczyny dające mm, jaką wode podgrzewacie-mineralna czy kranówke? i w czym grzejecie? nie boicie sie że będzie tam osad jakis, kamień cyz cos?

Jasiu se znalazł zabawe- nakrywanie twarzy kocykiem, bardzo mu sie to podoba:/

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-11-29 o 10:37
Stary 2012-11-29, 10:43   #3947
Linka25
Zakorzenienie

Modnisia dzięki

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

Linka,miałam wczoraj pisać, wielkie gratki dla M.!!! widzisz,cierpliwość popłaca,dziecko stwierdziło że ma dość terroru matki i załapało butlę brawo założę się że już planujesz weekendowy shopping?
hehe dzięki
I jakbyś zgadła! Nie mam już niczego sensownego w szafie, zapuściłam się przez ciążę Nieliczne fajne ciuchy sprzed ciąży są za małe w biuście mimo że ogólnie rozmiar mam ten sam A już niedługo chrzest małej, obiecywałam sobie, że będę na nim wyglądać super ale przestaję wierzyć, że to realne. Moje włosy to porażka, tak wypadają, a przez te wielkie cyce wydaję się jakaś gruba chociaż ważę 54 kg Eh... Tylko dobry ciuch może mnie uratować

Anna dzięki I co z tą Warszawką? Piszesz się? A z tymi nockami to nie wiem, co Ci doradzić, ja postanowiłam przeczekać bo i tak nie mam pomysłów co tu zrobić, mała czasem zapłacze przez sen, nie może usnać, a wystarczy, ze ją przytulę i już jest git
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:46   #3948
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie! tylko kiedy?? ja teraz mam niedługo chrzciny i ogólnie do świąt kociokwik bo rodzina z USA przyjeżdża....

Jeszce myślę o kaszce na noc...dzisiaj kupię. A jak ją podawać? W miseczce łyżeczką czy z butli???
super!! w takim razie ustalmy spotkanie po nowym roku,bo Wy oczywiście też musicie być zapraszam do mnie jak coś

co do kaszki to ja podaję na noc, 180ml mm plus 3 miarki kaszki. Butelką z wyciętą dziurką bo smoczek kaszkowy był za wielki

Cytat:
Dziewczyny dające mm, jaką wode podgrzewacie-mineralna czy kranówke? i w czym grzejecie? nie boicie sie że będzie tam osad jakis, kamień cyz cos?
ja już robię na kranówie. o kamień się nie boję bo mamy urządzenie odkamieniające wodę w całym domu
Stary 2012-11-29, 10:46   #3949
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Modnisia dzięki

hehe dzięki
I jakbyś zgadła! Nie mam już niczego sensownego w szafie, zapuściłam się przez ciążę Nieliczne fajne ciuchy sprzed ciąży są za małe w biuście mimo że ogólnie rozmiar mam ten sam A już niedługo chrzest małej, obiecywałam sobie, że będę na nim wyglądać super ale przestaję wierzyć, że to realne. Moje włosy to porażka, tak wypadają, a przez te wielkie cyce wydaję się jakaś gruba chociaż ważę 54 kg Eh... Tylko dobry ciuch może mnie uratować

Anna dzięki I co z tą Warszawką? Piszesz się? A z tymi nockami to nie wiem, co Ci doradzić, ja postanowiłam przeczekać bo i tak nie mam pomysłów co tu zrobić, mała czasem zapłacze przez sen, nie może usnać, a wystarczy, ze ją przytulę i już jest git
kobieto wazysz 54 i narzekasz? u mnie tez wszystko ciasne w biuście
Stary 2012-11-29, 10:48   #3950
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

u nas też ostatnio przerąbane nocki mały budzi się co godzinę z płaczem,trzeba dać mu smoka i potrzymać za rączkę i zasypia chodzimy z mężem jak zombie
Stary 2012-11-29, 10:50   #3951
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Linka gratuluję! ja mam nieco gorzej bo muszam mu gorzkie mleko HA
Chmielinka ja wysłałam TŻ ta do tesco po szczeniaczka FP bo okazało sie że jedzie do klientów do poznania i to akurat w dzielnice gdzie ejst to tesco

Jasiu se znalazł zabawe- nakrywanie twarzy kocykiem, bardzo mu sie to podoba:/
ja daje kranowke ale mam filtr brite ten czajnik a poza tym tu nie ma takiego kamienia we wodzie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:02   #3952
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
super!! w takim razie ustalmy spotkanie po nowym roku,bo Wy oczywiście też musicie być zapraszam do mnie jak coś

co do kaszki to ja podaję na noc, 180ml mm plus 3 miarki kaszki. Butelką z wyciętą dziurką bo smoczek kaszkowy był za wielki

ja już robię na kranówie. o kamień się nie boję bo mamy urządzenie odkamieniające wodę w całym domu
W Warszawie mam kupę zanjomych i rodzinę więc nie powinno byc problemu z noclegiem u nas tylko dajcie znac kiedy!
SAma wycięłas dziurkę?
Stary 2012-11-29, 11:02   #3953
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie , że nie dostała gorączki a nam przełozyli szczepienie, dziś o 8 zadzonili z przychodni, że lekarz się rozchorował i szczepienie będzie we wtorek Miałam pisac, od dziś w lidlu sa zabawki i będzie sorter vtecha, bardzo fajny, bo czytałam że planujesz zakup

helo no szczepienia nie mielismy bo lekarz chory
Dzięki.
Do Lidla trochę mi nie po drodze, ale może jutro podjedziemy z tż. Dzisiaj chciałam załatwić inną sprawę, a leje.

Oby Wasz lekarz szybko wyzdrowiał.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:04   #3954
kasikkkkka
Zadomowienie

witam wszystkie nowe dziewczyny
ja mimo, że się nie udzielam, to cały czas staram się was podczytywać
w miarę na bieżąco
moje dziecko nadal jest nieznośne
funkcjonuję już ostatkiem sił
w dzień nie śpi wcale, mimo, że jest ledwo żywa ze zmęczenia, przez to jest mega marudna, non stop tylko na rączkach by siedziała
w nocy też ma strasznie lekki sen, budzi się co 2-3 godziny
jak jej się to nie poprawi to nie wiem jak długo tak pociągnę

prince całe szczęście test negatywny
linka, gratki za butlę
cierpliwość widać popłaca
idę czytać dalej, póki karmię
Stary 2012-11-29, 11:05   #3955
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
POMÓŻCIE!
A może boli go głowa/ uszka/ męczy katar i chce pić, a nie jeść?
Możesz jeszcze obejrzeć skórę, czy nie ma jakiegoś uczulenia.
Stary 2012-11-29, 11:06   #3956
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.
Do Lidla trochę mi nie po drodze, ale może jutro podjedziemy z tż. Dzisiaj chciałam załatwić inną sprawę, a leje.

Oby Wasz lekarz szybko wyzdrowiał.
a wiadomo jak długo można przełożyc takie szczepienie? istnieje jakies zagrożenie?

Mamka dzięki, tez mam brite.

A mi się udalo wcisnąc teraz mleczko jasiowi z butli mam- 65ml co prawda marudził sporo przy tym i przerywał, ale w ciągu 5 minut udało mu sie podac, więcej już nie chcial dodam jeszcze że ejst niezwykle spokojny po tym mleku, sam sie bawi!

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-11-29 o 11:14
Stary 2012-11-29, 11:06   #3957
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
W Warszawie mam kupę zanjomych i rodzinę więc nie powinno byc problemu z noclegiem u nas tylko dajcie znac kiedy!
SAma wycięłas dziurkę?
super
właśnie doczytałam że Karolina proponuje spotkanie u niej,więc teraz spotkamy się u Karoli a następnym razem chętnie u mnie

dziurkę wyciął mąż,średnica taka jak zapałka
Stary 2012-11-29, 11:16   #3958
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki żebyś jak najszybciej zaczęła jeździć
*
A to spryciara

M to facet!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Ryżowa bezmleczna Bobovita (z malinami) nadaje się do butli.
Jakieś zawierające mm podobno są bardziej gęste. Na razie podałam raz, bo nie ma potrzeby więcej.
Stary 2012-11-29, 11:19   #3959
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też ostatnio przerąbane nocki mały budzi się co godzinę z płaczem,trzeba dać mu smoka i potrzymać za rączkę i zasypia chodzimy z mężem jak zombie
jakbym czytała o sobie...
gdzie te czasy gdzie mały budził się 2 razy na jedzenie i spał

muszę dzisiaj pare spraw w centrum załatwić, ale narazie pokazuje mi -2 stopnie i nie chce mi sie z domu ruszac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:19   #3960
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a wiadomo jak długo można przełożyc takie szczepienie? istnieje jakies zagrożenie?

Mamka dzięki, tez mam brite.

A mi się udalo wcisnąc teraz mleczko jasiowi z butli mam- 65ml co prawda marudził sporo przy tym i przerywał, ale w ciągu 5 minut udało mu sie podac, więcej już nie chcial dodam jeszcze że ejst niezwykle spokojny po tym mleku, sam sie bawi!
Te podstawowe powinny mieć dawki przypominające po 6-8 tygodniach, a po dłuższym czasie chyba może nie dawać wymaganej odporności.
Z ostatnim wzw już jest łatwiej, bo większe pole manewru.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości