|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
myha super!
![]() ania słodko ![]() alibany oby oczarowy zapach Cię nie odstraszył ale za to monoi ukoi zamowiłam w ostatnim zamowieniu peeling ale ten owocowy gruboziarnisty tez pierwszy raz więc nie wiem, jeszcze nie rozpakowałam![]() Brumek KAKA no ladnie, takie małe a już niedługo przy tych naszych maluchach będzie trzeba uwazac ze wszystkim co się mówi![]() Lego i stolik - ja bym go chętnie przyuczyła, narazie to zeby ich nie jadl pomijając juz nawet budowle ![]() a co do gorączki to przy 39 w dzien jeszcze kontaktowo, ale w nocy jak już taka gorączka to niezbyt a zrobienie mu wtedy okładu nie ma mowy... to jakaś sprawa indywidualne neurologiczna reagowanie na gorączke, mój siostrzeniec już przy 38 majaczy, teraz jest już starszy ale jak byl mniejszy dużo przejść z gorączką moja siostra z nim miała, ze własnie po 38 stopniach mu się powoli urywał film ![]() mme..audrey! cały wieczór popłynełam w blogu z którego podałaś przepis na muffinki, już nawet polubiłam na fb może jeśli ktoregoś dnia wstane z równie energią co do tego spróbuje zrobić z siostrzenicą do przedszkola o to: http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ps---reniferki albo chociaż to ![]() http://www.mojewypieki.com/przepis/w...zka-z-rudolfem Dobranoc |
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
dzień dobry
wszystkie śpią jeszcze? ![]() u nas zawsze, ile razy tata jest w domu. Tyle że nie wiem który pierwszy zasypia ![]() Jak tam nasze wszystkie chorowitki dzisiaj? Włączam światło i zmykam na uczelnię, dzis pewnie do wieczora :/
|
|
#3484 |
|
Zadomowienie
|
Patik, Lili faktycznie trochę t5ego białego tekstu wcześniej było
![]() Jak tam gorączkujace dzieci? Jaś, Tymek, Sara, Wiki? Aania Adaś jest świetny! U nas przy usypianiu tata wychodzi z pokoju, bo inaczej kończy sie to zabawą. Ja pracowałam w hotelu - praca zmianowa i zdecydowaną większość wszelakich świąt i weekendów spędziłam w pracy... Marzena Hania też daje upust emocjom związanym z powrotem taty ![]() A mi próbowano wmówić, że nie powinnam wymagać od taty opieki nad dzieckiem Inna sprawa, że teraz widzi się tylko to, jak Mały reaguje na tatę, jak uwielbia się z nim bawić... Chociaż spotkałąm się z interpretacją, że Mały jest tak za tatą, bo ja jestem tym surowszym rodzicem a tata tym łagodnymAgawoo współczuję dodatkowych stresów związanych z samochodem... Blondynkapoznan niezłe zakupy Lubię takie okazje![]() Mme_audrey nie brakuje Ci karmienia UU? Ela jak Jaś? przespał noc? Kupiłaś coś w biedronce? Myha ![]() Brumek Tymek niezły obserwator i szybko kojarzy ![]() U nas kolejna kiepska noc. Może w końcu zęby wyjdą I ciągle wierzę, że to od zębów...
|
|
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Zdrówka dla chorowitków! Ja dzisiaj z temperaturą u Tymka, Sary,Wiki i Jasia? Moje dziecko jeszcze spi(2 raz mu sie to zdarzyło od urodzenia, ze tak dlugo ), ale w nocy byly 2 pobudki .Mam pytanie:cos fajnego do poczytania dla gimnazjalistki?(1 klasa) Ide jesc sniadanko, bo kawka juz wypita ![]() Miłego dnia!(u nas straszny deszcz brrrr) Aniu-Adas przesłodki , u mnie tak codziennie bo Tz zawsze Boryska usypia
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-29 o 09:41 |
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak goraczkujace maluchy?
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Temp w nocy przed drugą poszybowała do 39, po panadolu spadła. Rano znowu 38,5. Teraz spadła. Sara przy gorączce ja Tymek, nieobecna i nie ma siły nawet siedzieć. Teraz dopóki temp była wysoka to leżała. Mocz już zawieziony, umówiłam wizytę w razie co na wieczór ( ostatni numerek był). Mam nadzieję że wyjdzie ok. Jak Tymek i Johny? Dewik Musierowicz Myha uff to kamień z serca, fajnieee Ania ale słodkości
|
#3488 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie...
Co tu tyle gorączkujacych dzieciaczków? Zdrówka Powiedziałam w pracy o ciazy. rekacja prezesa. Zaśmiał sie i powiedział, ze wiedział bo inaczej wygladam (przy Martynie tez wiedział wczesniej-ma jakis zmysł) Za to Prezeska spuściła tylko głowe i wygladała jakbym ja walneła w twarz. Powiedziaął do mnie tylko "Wyjdź". Czekam az ochłonie... |
|
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Dzieki ze pytacie. Wiktoria ok. W sumie nie mierzylam dzis ale głowa chłodna. Dałam na noc przeciwbólowe i przespala Spokojnie cała noc bo wczoraj od 1 do 5 była wiertarka ![]() Myha powiedz ze zartujesz z ta reakcja wielkiej pani prezes.
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
mYHA ale reakcja, są w szoku...ale ta prezeska... i on też "wyjdź" nie było jakieś takie na miejscu..
|
#3491 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik dokładnie. Jakby to jakaś zbrodnia była. Zbulwersowalam sie
|
|
|
|
#3492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
IUSTYNA chyba w żartach...chociaz nie wiem,. Wyglada jakby była poobrazana na mnie...Moze nie powiedziała "wyjdź" tylko "idz już"
|
|
|
|
#3494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za zainteresowanie ![]() Nie znam żadnej gimnazjalistki ani tym bardziej tego, co się teraz czyta w tym wieku, ale za mojej wczesnej nastoletności zaczytywałam się Musierowicz Właśnie w wieku 11 lat zaczęłam.Cytat:
Cytat:
Co ta kobieta ma za problem ze sobą
|
|
#3495 |
|
Wtajemniczenie
|
myha co za reakcja.. w szoku jestem!
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Myha a ta prezeska ma dzieci? chyba nie... a może nie może mieć i zazdrośc ja łapie?
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie bede Wam pisała jaka była reakcja przy pierwszej ciazy...alebo wam powiem-czy nie mogłam poczekac jeszcze z 2 miesiące...tym bardziej, ze wiedziaął, ze długo sie staraliśmy i mielismy problemy...
No coz to chyba "normalne" reakcje szefostwa. Chociaz to kobieta i powinna zrzumiec. Bardziej wyrozumiały jest Prezes. No ale to w sumie nie mój przełozony. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- PATIK ma dzieci (syna0 tylko, ze ona nie miaął problemu z zajsciem wiec nigdy nie zrozumie... |
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Alez ja sie kompletnie nie przejmuje...Ja ich tylko poinformowałam i tyle. Juz raz dali soebie rade beze mnie to i drugi raz tez dadza tym bardziej, ze akurat wypada to mieszy bilansami. Z reszta sobie musza poradzic.
|
|
|
|
#3500 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
![]() super ale fajnie cieszę się no to teraz luzik bluzik i orzeszkiCytat:
Krzyś ma identyczne zasłonki ![]() no hej a coś więcej? Cytat:
Cytat:
ojjj ale gorączki paskudne się nam przyplątały
|
|
#3501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym numerkiem to najpierw mi się inaczej skojarzyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też Musierowicz uwielbiałam i L.M. Montgomery ![]() Pierwsze podejście z kawą inką nam nie wyszło. Dziś nie było żadnego zainteresowania nawet moją kawą
|
|||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Myha nie ma to jak szczere gratulacje...
![]() Shira dupnego humoru ciąg dalszy więc jakos nie mam o czym pisać. Bylam szybko na zakupach porozglądać się za prezentami. Kupiłam Lili pantofle po domu w H&M z sówkami Tż pojechał rejestrować samochód... aż się boje ile nas to będzie kosztować ;/ |
|
|
|
#3503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witam, witam!
przydreptał do mnie po 4, pokręcił się może z pół godziny i zasnął, także luz dzięki, że pytasz a kupiłam bajki na dvd, bo taniutkie po 19,99 i taką książkę z dźwiękami Głośne zwierzęta. To na prezenty. A sobie kupiłam album na zdjęcia dla Jasia, bo po 13zł na 200 zdjęć 10/15 z Kubusiem Puchatkiem z wierzchu to chyba też tanio dałam ![]() następny raz 3 grudnia idę po Marchewkę - zbiór gier różnych dla dzieci 3-6lat. jak czytam o Waszych zębach to kurcze, u nas tak nie było, a może już nie pamiętam... w każdym bądź razie dobrze, że teraz tylko 5 przed nami a Wam wszystkim cierpliwości! już końcówka zębowa ![]() Cytat:
Cytat:
byłam też dziś w tesco, ale po prostu złapałam się za głowę i szybko uciekałam stamtąd... tyyyyyle zabawek. Muszę iść z tż, bo on konkretniejszy, szybciej zdecydujemy ![]() ale kupiłam chusteczki nawilżane Huggies, bo druga paczka z 0,99gr czyli wyszło po 4,50 zza paczkę w ogóle sporo rzeczy w takiej promocji, że druga za 0,99gr. Pasta blend-a-med, mydło w płynie.kupiłam też sztuczny śnieg i szablony okna będę ozdobione w tym roku dla Jasia ![]() dla mnie trochę też..... ![]() mały zasypia, a ja padam. Męczą mnie duże sklepy. odebrałam z apteki te krople dla Johnego... kiepsko to widzę... trzeba po 1 kropli, kupiłam zakraplacz, ale jakoś nie widzę nawet ile wlewam, bo mały się kręci, trzeba go trzymać. A tam antybiotyk w tym jest, boję się, żeby mu za dużo nie wlać. eh...
|
|
#3504 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz będziesz choca trochę spokojniejsza? Cytat:
A usypianie słodkie Cytat:
2. Co to jest BU? Oj tak Ale na szczęście to mala szkoda, tyle, że się zdenerwowałam trochę
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie Beatka??
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo współczuję, ale takie reakcje sie niestety zdarzają
|
|
|
#3507 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobiałki.
Nadaję z domu. Teściowie pojechali na parę dni w góry, więc musiałam wziąć dziś wolne, bo moja mama w pracy. Dominik śpi. Umyłam dziś lodówkę posprzątałam kibelek, ugotowałam obiad, pościerałam lustra, kurze i ... dalej syf w domu Yyyyyy. No chyba z tydzień musiałabym mieć, żeby względnie ogarnąć ten bajzel. Od soboty zima, a ja dalej okien nie pomyłam Zdrówka dla gorączkujących: Sarka, Tymek, Jasiu
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
O tak, tak! Zupełnie zapomniałam, a pochłonęłam wszystkie jej książki. Moja najukochańsza to był Błękitny Zamek. Czytałam ją z 10 razy
Ale jej książki to jakoś wcześniej niż Musierowicz czytywałam. Chyba przez 12 r.ż.Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cały czas szukam projektora... Nie wiem, czego chcę. Normalnie bym się męża poradziła, bo to spory wydatek i nie chcę popełnić błędu. A tu gucio, bo on nie chce wiedzieć jaki prezent dostanie
|
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
AGULABAR pokaz sówki
BRUMKU u nas Kaka to Martynka ![]() Wiesci z frontu-odwilż
|
|
|
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiulek mój zasnął sam i uwaga, uwaga ==> oddycha przez nos
ja też chcę sówki widzieć!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

ale za to monoi ukoi
zamowiłam w ostatnim zamowieniu peeling ale ten owocowy gruboziarnisty tez pierwszy raz więc nie wiem, jeszcze nie rozpakowałam

Zakończone: 2
Lubię takie okazje

Co ta kobieta ma za problem ze sobą 
Ale na szczęście to mala szkoda, tyle, że się zdenerwowałam trochę