Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 11:46   #2101
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Znalazłam jeszcze takie coś:

Przyjmuje się, że zapłodnienie, z którego rodzą się bliźnięta jednojajowe, jest dziełem czystego przypadku. Nie mają na to wpływu ani dziedziczność, ani czynniki wewnętrzne czy zewnętrzne.
(Czyli wychodziłoby na to, że ten poprzedni fragment-pierwszy-jest bzdurą..)

Generalnie przyjmuje się, że ciązę bliźniaczą w genach mogą nosić oboje ale tylko kobieta jest w stanie wykorzystać sprawę w praktyce. Nie odkryto bowiem takich właściwości w plemnikach, które mogłyby przenosić bliźnięta w genach (jak pisałam w pierwszym poście - nie ma dowodów na przenoszenie się bliźniąt jednojajowych natomiast w przypadku dwujajuowych główną rolę gra tu kobieta, która w genach może mieć skłonność do dojrzewania kilku komórek jajowych i ich pękania w jednym czasie).

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Więc...przestaję wnikać
Mnie też to już w ogóle nie interesuje

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:51   #2102
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
[/COLOR]O Madzia mam pytanko do Ciebie...i do innych mam, jak są...

Bo kupiłam sobie glukozę do tego badania...ale nie jest nigdzie napisane, w jakiej ilości wody to rozpuszczać?? W szklance całość wystarczy??
Ja miałam na opakowaniu, że w 300 ml to wzięłam kubek który mieścił trochę więcej niż szklanka
Współczuję picia....

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:52   #2103
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo ja kupiłam butelkę wody (małej), odlałam aby zostało ok 200 ml i tam wsypałam glukozę. Na noc dałam do lodówki. Rano wycisnęłam pół cytrynki i wzięłam ze sobą na badania. Bardzo mi smakowało.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:54   #2104
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo ja kupiłam butelkę wody (małej), odlałam aby zostało ok 200 ml i tam wsypałam glukozę. Na noc dałam do lodówki. Rano wycisnęłam pół cytrynki i wzięłam ze sobą na badania. Bardzo mi smakowało.
Właśnie tak chcę zrobić, bo mi gin tak zaproponował, bo w domu mogę sobie dolać tyle cytryny ile chcę... Ale właśnie nie miałam napisane ile wody...

Dzięki dziewczyny

Aaa to jeszcze jedno...przez te 2 godziny nadal się jest na czczo?
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:57   #2105
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita czyli dopiero za rok możecie?
Licze, ze bedziemy sie starac od wrzesnia 2013, moze juz w lecie cos podzialamy, zalezy kiedy bede mogla ostawic leki.

Cytat:
Nikito bo wiadomo, że przed staraniami min. 3 miesiące wcześniej zaleca się branie kwasu foliowego...więc tak zaczęłam brać...a potem zaczęliśmy się starać... nie wiadomo jak szybko by się udało...nam nie wychodziło jakoś...potem "zawiesiliśmy" starania...ale ja nie pomyślałam, żeby odstawić ten kwas, bo nie wiadomo na ile starania były zawieszone, więc potem znów trzeba byłoby odczekać np. żeby ten kwas uzupełnić...i tak tyle czasu zleciało...
aaaaa to ja nie wiedzialam, ze sie staraliscie a potem zawieszonko bylo
teraz juz rozumiem

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:17   #2106
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
I znalazłam jeszcze to:

Inna powszechna opinia, co do skłonności genetycznych wiąże się z bliźniętami. Mylne jest mniemanie, że posiadanie w rodzinie już jednej lub kilku par bliźniąt wyraźnie zwiększa szanse na ciążę mnogą – to prawo odnosi się bowiem jedynie do rodziny ze strony matki i tylko do przypadku bliźniąt jednojajowych, a więc powstałych z podziału jajeczka w momencie zapłodnienia. Jeśli matka ma siostrę bliźniaczkę, to można myśleć o kupowaniu podwójnego łóżeczka.

w których rodzinie występowały bliźnięta (zwiększona skłonność do powstawania ciąż bliźniaczych dwuzygotycznych jest prawdopodobnie dziedziczona przez kobiety, nawet jeśli nie odkryto jeszcze genu odpowiedzialnego za dziedziczenie tej skłonności. Występowanie bliźniąt w rodzinie ojca nie odgrywa tu żadnej roli.),

Więc Gucia chyba miała rację...chociaż to zaprzecza chyba temu, co stokrotka pisała...no ale..
z tymi bliźniakami to poważnie wam pisałam, w rodzinie tz są takie bliźniaki. Nie znam jednak dokładnej historii babci tz, czy w jej rodzinie były bliźniaki. Okazuje się, że w mojej rodzinie też były bliźniaki ale dawno i miała je babcia mojej mamy ale niestety to były czasy wojny i maleństwa z głodu zmarły mama mi przedwczoraj opowiadała jak powiedziałam o ciąży.

Gucia dziękuję, dobrze się czuję. Latam oczywiście co chwilę do kibelka i sprawdzam czy na pewno nic czerwonego tam nie ma, ale mam nadzieję, że plamienia nie wrócą.

Butter ciekawe czy u Ciebie się rozkręci. Ja w dzień @ miałam to krwawienie a dzień potem plamienie, więc jak dzisiaj się nie rozkręci to rób testa

idę nadrabiać dalej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:19   #2107
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja mam jutro usg
trzymam kciuki,

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No właśnie - chciałabym dzieciątko na Dzieciątko...
Albo będzie prezent, albo będę pić grzane wino całe święta

zaaaabcia pierwszy plaszczyk super,

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Szukałam wczoraj jakiś fajnych przekąsek na impreze swiateczna . Patrzcie jakie cuda znalazłam
świetne,

kotek wspoczuje przezyc, super ze mimo wszystko sie udalo GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
po dwóch dniach zwolnienia powiem wam, że poszła bym chętnie do pracy takiej to nie dogodzisz
nie dziwie sie, mialam podobnie dopiero po jakims czasie przywyklad do wolnego

mrowinko mimo wszystko trzymam kciuki,

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Czestujcie sie
mniam,

agnusek witaj

Butter zrob test,

a mnie jajnik napiernicza, wczoraj myslalam ze zejde
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:19   #2108
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Gucia dziękuję, dobrze się czuję. Latam oczywiście co chwilę do kibelka i sprawdzam czy na pewno nic czerwonego tam nie ma, ale mam nadzieję, że plamienia nie wrócą.

Butter ciekawe czy u Ciebie się rozkręci. Ja w dzień @ miałam to krwawienie a dzień potem plamienie, więc jak dzisiaj się nie rozkręci to rób testa

idę nadrabiać dalej
TO super, ze dobrze sie czujesz
A powiedz mi, bolał Cie troche brzuch, tak jak na @?? Czy wogóle nie??
Pisałas o tym ,ze miałas takie uczucie ciągniecia jakby, ale taki typowy ból @ miałaś??
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:22   #2109
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ja tez się nie wyspałam ale przez męża.... bo mi nad uchem chrapał więc jak mnie budził to mu nos zatykałam i wtedy sie przekręcał i przestawał. Niestety za jakieś 2 godziny znowu mi sie do ucha przytulił i dawaj chrrrrr, chrrrrrr
Też tak zawsze robię Dodatkowo, jak nie pomoże, budzę Go i pytam czy chciałby nie spać całą noc przez moje chrapanie? Mówi, że nie i od tej pory spokój

U mnie też przestało padać- akurat zakupy zdążyłam zrobić. Teraz mam niewielkie zlecenie, także się za nie biorę. Wieczorem mgr

Dziś chcę też podziałać z listą świątecznych przysmaków Na pewno będzie sernik Butter i paszteciki Blonde
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:32   #2110
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak tu stokrotka pisała chyba o teściu i jego braciach...których córki miały bliźniaki...to gdzie tu matki???
mój teść jest z bliźniaków( dwóch chłopców). Mają jeszcze jednego brata- nie bliźniaka, on ma córkę i ta córka ma bliźniaki. Chyba, że w rodzinie jego żony były też bliźniaki, tego nie wiem. Jak kiedyś ich spotkam to zapytam z ciekawości, bo widzę, że psuje to teorię

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

trzymam kciuki,

zaaaabcia pierwszy plaszczyk super,

świetne,

kotek wspoczuje przezyc, super ze mimo wszystko sie udalo GRATULUJE

nie dziwie sie, mialam podobnie dopiero po jakims czasie przywyklad do wolnego

mrowinko mimo wszystko trzymam kciuki,

mniam,

agnusek witaj

Butter zrob test,

mówisz, że da się przyzwyczaić? ja już obmyślam plan co tu robić, najpierw muszę się pouczyć na ten cholerny egzamin, a po nim spróbuję te bombki z wstążeczek robić i mam zamiar się kulinarnie rozwijać

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
TO super, ze dobrze sie czujesz
A powiedz mi, bolał Cie troche brzuch, tak jak na @?? Czy wogóle nie??
Pisałas o tym ,ze miałas takie uczucie ciągniecia jakby, ale taki typowy ból @ miałaś??
brzuch i jajniki bolały mnie najbardziej niedługo po owulacji jak na @(tak 5-6 dnień FL) przed @ tylko jajnik mnie bolał, a w dzień @ po krwawieniu trochę brzuch bolał jak na @ ale podejrzewam, że to nerwy bardziej. Teraz raczej brzuch nie boli tylko czasami "tam w środku" czuję takie ciągniecie jakby od pępka. Ale każdy ma inaczej, dużo dziewczyn ma normalnie bóle jak na @, więc u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:33   #2111
(t)asia
Zadomowienie

A ja tak siedzę, pracuje, zaglądam na wizaż, dalej pracuje, znowu zaglądam na wizaż, i dalej pracuje. I właśnie odechciało mi się dalszej pracy więc zostaje na wizażu =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 12:34   #2112
metkaa
Zakorzenienie

mysia a Ty robisz test?
Stary 2012-11-29, 12:36   #2113
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

brzuch i jajniki bolały mnie najbardziej niedługo po owulacji jak na @(tak 5-6 dnień FL) przed @ tylko jajnik mnie bolał, a w dzień @ po krwawieniu trochę brzuch bolał jak na @ ale podejrzewam, że to nerwy bardziej. Teraz raczej brzuch nie boli tylko czasami "tam w środku" czuję takie ciągniecie jakby od pępka. Ale każdy ma inaczej, dużo dziewczyn ma normalnie bóle jak na @, więc u Ciebie jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki

A no własnie.. kazda inaczej reaguje.. u mnie dzisiaj 1o dpo
Czekam

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
mysia a Ty robisz test?
czekam do 3.12..
Marcel <3

Stary 2012-11-29, 12:36   #2114
(t)asia
Zadomowienie

onet się nam wstrzelił w rozmowę =)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/nieo...wiadomosc.html

tynkusia ma na niedzielę termin. Ciekawe jak tam u niej

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2012-11-29 o 12:38
Stary 2012-11-29, 12:38   #2115
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
A ja tak siedzę, pracuje, zaglądam na wizaż, dalej pracuje, znowu zaglądam na wizaż, i dalej pracuje. I właśnie odechciało mi się dalszej pracy więc zostaje na wizażu =)
robie podobnie

Cytat:
mówisz, że da się przyzwyczaić? ja już obmyślam plan co tu robić, najpierw muszę się pouczyć na ten cholerny egzamin, a po nim spróbuję te bombki z wstążeczek robić i mam zamiar się kulinarnie rozwijać
bardzo dobry plan
Stary 2012-11-29, 12:44   #2116
ButterBear
Zakorzenienie

Boże, 2 godziny mnie nie było, a Wy 3 strony natłukłyście...

Ale głupia jestem, przed każdym odpisaniem Wam idę do łazienki, obadać sytuację

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

A maż cały czas popala? Mój nie palił 4 miesiące i teraz w weekend na spotkaniu z tymi znajomymi z moich studiów skusił się na 1 i przyznał mi się, że zapalił 2 razy w pracy A tak mu dobrze szło

A Ty też palisz?
Mąz nie popala, mąż kopci jak głupi

A co do mnie, to już doczytałaś

Cytat:
Poważny czy nie- ot zwykłe potrącenie przez samochód. Konsekwencje dużo gorsze. Ważne że nic mi teraz nie jest, a twarz się ładnie pogoiła i chyba tylko ja zauważam blizny. Ale nie wyglądałam po nim najlepiej skoro pozwalali wchodzić na oddział tylko moim rodzicom.
Kurcze, to poważne musiało być! Biedna
Cytat:
Muszę sobie na monitor wycieraczki założyć, bo przez ciebie co chwilę na niego pluje
Wariatka!!!

Cytat:
Ja nie paliłam baaaardzo długo. Mężowi czasami się zdarzy, na imprezie,albo jak za dużo stresów go dopadnie.
Ostatni miesiąc tak mi dał w kość że z nerwów zaczęłam znowu... Ale nerwy się skończyły i przestałam. Także dwie paczki za mną i dalszej współpracy z nimi nie przewiduje. Pisze tak jakbym nie wiedziała że papieros w stresie nic nie pomaga =/
Nie wyobrażam sobie żebym zapalić chociaż jednego w ciąży. o alkoholu nie wspomnę bo ja i teraz w ogóle nie piję więc w ciąży kusić mnie nie będzie.
No i dobrze, nie pal już, to świństwo. Sama to wiem ale tak trudno skończyć!!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Butter, kłania się u mnie dokładniejsze czytanie
Powiem Ci, że ja paliłam nałogowo prawie 10 lat i wszyscy mówli, że ja nigdy nie rzucę...aż tu nagle, z kumpelą nas naszło i rzuciłyśmy z dnia na dzień, w lutym będzie 5 lat....z małym ALE
Ale, w zeszłym roku jak polecieliśmy do Anglii do kolegi to się skusiłam nie mogłam się opanować (cienkie i miętowe)
i tak poszło...mówiłam sobie jeszcze tylko 1 paczka...i tak poszło kilka miesięcy.
Jak podjęliśmy decyzję o staraniach to momentalnie rzuciłam, ale powiem Ci że zdarza się że myślę o papierosie...np. jak będziemy mieć ten domek i ciepły wieczór, lampka wina i ten chol.erny cienki miętowy
Wiem że jak tż będzie palił to polegnę..
On niby nie chce, ale rozumiem jak mu ciężko...palacz do końca życia zostaje palaczem, tak jak alkoholik...

No i ja też tak mam, że jak tż pali, to mi ciężko przestać. A on mnie 'os.ał' i powiedział, że może nie palić w domu, może nie palić przy mnie, ale palić będzie!! DZIAD DZIADOWSKI!!!!
Powiedział, że rzuci, jak będę w ciąży, więc się na niego obraziłam, że liczy się dla niego zdrowie dziecka, a moje nie, skoro dopiero z powodu ciąży, to się on na mnie obraził...i tym sposobem się wczoraj pokłóciliśmy rano

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:00   #2117
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:

test bys zrobila i nie trzymala nas w niepewnosci
Stary 2012-11-29, 13:01   #2118
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
No i jak? nadal cisza?????
Bedziesz sie dzis testowac?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
No wlasnie!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:03   #2119
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Was? A ja
Jeśli @ się nie rozkręci, kupię test w drodze do domu i zrobię!
Bo nie mam w domu na tzw. wszelki wypadek, żeby nie kusiło
Ale wiesz, ja Was tu na bieżąco cały czas informuję - może aż za bardzo.

Hania

Stary 2012-11-29, 13:07   #2120
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Was? A ja
Jeśli @ się nie rozkręci, kupię test w drodze do domu i zrobię!
Bo nie mam w domu na tzw. wszelki wypadek, żeby nie kusiło
Ale wiesz, ja Was tu na bieżąco cały czas informuję - może aż za bardzo.
oo w morde! To sie jednak nie rozkręca??
Marcel <3

Stary 2012-11-29, 13:10   #2121
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
oo w morde! To sie jednak nie rozkręca??
No jak byłam w łazience to był jeden śluzik podbarwiony krwią...ale ciągle mi się wydaje, że zaraz chluśnie

Hania

Stary 2012-11-29, 13:12   #2122
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
No jak byłam w łazience to był jeden śluzik podbarwiony krwią...ale ciągle mi się wydaje, że zaraz chluśnie
... kurcze, ciekawe zjawisko
Marcel <3

Stary 2012-11-29, 13:24   #2123
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
mniam,

Wspołczuje

Cytat:
Trzymam kciuki

Seba juz spiJak wrocilismyz przedszkola marudził, dalam mu jesc i polozylismy sie2 min. i go nie byloMa teraz ranne wstawanie, ale ja mam chwile spokoju

Zaraz sobie obiadzik zjem
Stary 2012-11-29, 13:24   #2124
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam tak od 3 dni...
Stary 2012-11-29, 13:27   #2125
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak od 3 dni...
A to u Ciebie standard?

Hania

Stary 2012-11-29, 13:30   #2126
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę...to czekamy!
Stary 2012-11-29, 13:40   #2127
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

metka owulka?

Maleństwo tak, tak cały czas trzeba być na czczo.

Butter a może zrób test?

Dodaja

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:47   #2128
Tommorow
Raczkowanie

Co u nas, dociermay sie powoli, nietstey nie bede karmic piersia bo mala sie nienajada. Fakt moja wina ale ja znow nie moge jesc (to samo mialam po Filipa porodzie) co cos zjem starsznie zle sie czuje. Choc zobaczymy co czas przynienie, polozna mowi ze moze po tygodniu wroce do normlnosci i zaczne jesc to zawsze mozna wrocic do cyca. A teraz, normalnie cyce jak baniaki az zwijam sie z bolu juz nie wiem co mam robic tak bola. moze macie jakies rady ???????????
Bo juz nie wiem co robic.

Stokrotka
gratulacje kochana, bo chyba nie mialam jeszcze okazji pogratulowac

Przepraszam ale nie nadrobilam, ale mam nadzieje ze juz niedlubo bede na biezaco

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:51   #2129
Malensstfo
Zakorzenienie

Today

Ja nic nie poradzę

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Maleństwo tak, tak cały czas trzeba być na czczo.
łoooj....
Stary 2012-11-29, 13:54   #2130
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A to u Ciebie standard?
Miałam zawsze małe plamienie dzień, dwa przed @, ale takich cudów jak teraz nigdy. Nie zapominaj że ja powinnam mieć @ 2 tyg temu.
Ale czuje w kościach że w końcu zawita. Nie znam tylko dnia i godziny =)

Za ciebie jednak trzymam kciuki bo skoro ciągle nie ma @ to ciągle jest szansa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości