|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75241 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
Za to nie mam ani kwasu mlekowego, ani mleczanu sodu
|
|
#75242 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanie. umyłam włosy garnierem AiK, wcześniej nałożyłam na końcówki olej palmowy. włosy fajne, pokręcone, tylko tak do linii ucha się trochę puszą, poniżej już nie, jakiś pomysł dlaczego?
niestety nie mam jak fotki zrobić |
|
|
|
#75243 |
|
Raczkowanie
|
Garnier mycie? a on nadaje się do tego?
|
#75244 |
|
Rozeznanie
|
Jejuuuuu tak czytam i czytam... tutaj totalna alchemia na całego się rozwinęła pod moją nieobecność
|
|
|
|
#75245 |
|
Raczkowanie
|
ja tam nakładam Garniera po myciu Pottersem
![]() dziewczyny, wpadłam w uzależnienie! nie potrafię się opanować przed kolejnymi zakupami mój nowy nabytek to Biovax Latte i był tylko za dyszkę, więc grzech nie kupić zobaczymy jak się sprawdzi
|
#75246 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Miała któraś z Was odżywki firmy Himalaya? Tak, te pełne sylikonów
![]() Cytat:
|
|
#75247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie piękne rulony! ;D Tak, jakoś miesiąc temu weszłam na forum dla zakręconych ![]() Coraz bardziej mnie to cieniowanie kusi, tylko szkoda mi tego, że jak pocieniuję, to nie będę mogła warkocza zrobić, bo wszystko będzie wyłazić, a już jest taki długi ![]() A to moje dzisiejsze zakrętasy, po nocy w ciasnym warkoczu dobieranym, przed zapleceniem wgniotłam żel isany czarny ![]() Zaplotłam już na samym czubku głowy a i tak nie są od góry falowane..
|
|
#75248 |
|
Rozeznanie
|
Heeeej Chatul
Hardkor się zrobił i tyle boję się aż pytać co ja mam ze swoim[i włosami zrobić bo pierwsze co to mnie wyślą po małego chemika
|
|
|
|
#75249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ewrybady
![]() Cytat:
Strach się bać ![]() Cytat:
Tymczasem w Dozie zamówiłam korę dębu (to nie odżywka, więc się nie liczy Marzę po cichu o 11cm w kitce, no, góra 12 O, przypomniałaś mi o nich Nie są chyba aż tak silikonowe? Z tego co pamiętam...
|
|
#75250 |
|
Konto usunięte
|
Hej byłam u fryzjera.
Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. Mam dość mocny skręt(pokazywałam wcześniej) chciałam podciąć tylko końcówki. Podcięła z samego dołu, pokazała na palcach ile. Ok. Jak powiedziałam że najwyższa warstwa trochę mi odskakuje, tzw była wcześniej trochę źle ścięta, to powiedziała że woli jej nie ruszać . A teraz najlepsze suszenie. Nie nałożyła na nie nic przez tym suszeniem i zaczęła suszyć bez dyfuzora i roztrzepywała je dodatkowo palcami. W życiu taaaaakiej szopy nie miałam. Potem próbowała się jakimś stylizatorem uratować, to powiedziałam jej że może je lepiej zwiąże. To zapytała się czy dać mi grzebień |
|
|
|
#75251 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() W mojej Hebe pan ochroniarz od wejścia wita z miłym uśmiechem i nie chodzi po sali sklepowej. Panie faktycznie pytają czy w czymś pomóc, ale da się przeżyć (powiedziałam, że poproszę w razie potrzeby). Jedyną wadę jaką zauważyłam w przypadku kolorówki (nie wiem czy każdej) to brak testerów przez co kosmetyki są pootwierane i musisz szukać zamkniętego opakowania (pani sama szukała mi całego zaklejonego tuszu). Z kartą można kupić coś taniej, teraz była fajna promocja, ale nie miałam okazji skorzystać, wysyłają na maila info. Także zachęcam, przynajmniej w częstochowskim Hebe jest przyjemnie |
|
|
|
|
#75252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zachowam wszelkie formy nadostrożności i przysięgam, że jak wyjdzie coś normalnego, to nie farbuje włosów przez kilka miesięcy![1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37883331]Hej byłam u fryzjera. Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. Mam dość mocny skręt(pokazywałam wcześniej) chciałam podciąć tylko końcówki. Podcięła z samego dołu, pokazała na palcach ile. Ok. Jak powiedziałam że najwyższa warstwa trochę mi odskakuje, tzw była wcześniej trochę źle ścięta, to powiedziała że woli jej nie ruszać . A teraz najlepsze suszenie. Nie nałożyła na nie nic przez tym suszeniem i zaczęła suszyć bez dyfuzora i roztrzepywała je dodatkowo palcami. W życiu taaaaakiej szopy nie miałam. Potem próbowała się jakimś stylizatorem uratować, to powiedziałam jej że może je lepiej zwiąże. To zapytała się czy dać mi grzebień
|
|
|
#75253 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
i opowiadaj ![]() Raczysz żartować? ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37883331]Hej byłam u fryzjera. Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy.[/QUOTE] Łobosz
|
|
|
|
|
#75254 |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37883331]
Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. [/QUOTE] taaaa, znam to kiedyś chciałam tylko 'lekko' podciąc grzywkę i skończyłam z włosami długości do połowy czoła
|
#75255 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37883331]Hej byłam u fryzjera.
Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. [/QUOTE] hehe
|
|
#75256 |
|
Kazar Lady
|
Artiste jest chyba marką własną drogerii Natura
![]() Eloe nie opuszczaj nas na tak długo
|
|
|
|
#75257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tyle chcę.. ;(
A mam jakieś 7cm..
|
#75258 | |
|
Zakorzenienie
|
Też mam z 7 a miałam 12. Ale sobie wypadły. I nie przestają.
Cytat:
zrobiło się wam kiedyś tak przy niej? |
|
|
|
|
#75259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#75260 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwłaszcza, że akurat kolorówki nie kupuję, bo nie używam ![]() Cytat:
Ja cierpię, bo od dawna nie zmieniałam koloru włosów… Ale do naturalek wracam, ech
|
|
#75261 |
|
Zadomowienie
|
która z masek biowaxa jest zgodna z CG? w SP za 11 zł teraz są
![]() robię dzisiaj mały eksperyment -zaraz nakładam jakieś maski na włosy,tak posiedzę z 2h,umyję i glutek,rano odgniotę to co się samo nie odgniecie. Nawet nie wiecie jak bym się cieszyła,gdyby jutro włosy jakoś wyglądały,bo chcę o nie prawidłowo dbać,a czasem zwyczajnie nie mogę poświęcić 2h rano na umycie,poczekanie żeby wyschły i odgniecenie ...
|
|
#75262 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mam nowe kosmetyki
![]()
|
#75263 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37883331]Hej byłam u fryzjera.
Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. Mam dość mocny skręt(pokazywałam wcześniej) chciałam podciąć tylko końcówki. Podcięła z samego dołu, pokazała na palcach ile. Ok. Jak powiedziałam że najwyższa warstwa trochę mi odskakuje, tzw była wcześniej trochę źle ścięta, to powiedziała że woli jej nie ruszać . A teraz najlepsze suszenie. Nie nałożyła na nie nic przez tym suszeniem i zaczęła suszyć bez dyfuzora i roztrzepywała je dodatkowo palcami. W życiu taaaaakiej szopy nie miałam. Potem próbowała się jakimś stylizatorem uratować, to powiedziałam jej że może je lepiej zwiąże. To zapytała się czy dać mi grzebień dobra nauczka ![]() Cytat:
![]() mam takiego bejbisa na samym środku czoła zawijającego się w loczek... w żaden sposób nie chce dać się opanować
|
|
#75264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie
![]() Ja u Ciebie widzę gęste włosy Jejku. Skoro marzę o 11cm to znaczy, że tyle nie mam Ale cały czas kombinuję nad cudownym środkiem na zagęszczenie, aktualnie nadzieje pokładam w Novoxidylu, bo zauważyłam ostatnio małe włoski na zakolach. Może gdzieś na powierzchni głowy rośnie nowa, zdolna, grubaśna młodzież? ![]() Właśnie ja nie wiem, ile kiedyś miałam. Czasem wydaje mi się, że o wiele więcej a czasem że uległam jakiemuś złudzeniu Tak czy siak, po roku wcierania różnych cudów mam przyrost objętości conajmniej 0,5cm, ale do 11cm jeszcze daleko i równie dobrze mogę sobie marzyć o 16cm, bo nie wiem, ile mieszków włosowych dała mi natura ![]() Cytat:
Cytat:
Na Dozie już nie ma ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#75265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#75266 |
|
Zadomowienie
|
ej dziewczyny to plota,są za 11 na tych kuponach co wysyłają na maila ^^ <ratuje wasze portfele>
|
|
#75267 |
|
ma zielone pojęcie
|
Będę dobra i własnoręcznie przepiszę składy odżywek, które posiadam:
Himalaya Protein Conditioner Colour Protect: aqua, cetearyl alcohol, amodimethicone & trideceth-12 & cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, glyceryl stearate SE, cetearyl alcohol & PEG-20 stearate, fragrance, oryza sativa extract, hydrolyzed cicer seed extract, triticum vulgarae germ oil, momordica charantia fruit extract, pongamia glabra seed oil, methylparaben, passiflora incarnata fruit extract, tetrasodium EDTA, propylparaben, sodium benzoate Himalaya Protein Conditioner Repari & Regeneration: aqua, cetearyl alcohol, amodimethicone & trideceth-12 & cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, glyceryl stearate SE, cetearyl alcohol & PEG-20 stearate, hydrolyzed cicer seed extract, aloe barbadensis leaf extract, fragrance, achillea millefolium extract, phaseolus radiatus extract, glycine soja seed extract, pisum sativum seed extract, methylparaben, tetrasodium EDTA, propylparaben, sodium benzoate Himalaya Protein Conditioner Softness & Shine: aqua, cetearyl alcohol, amodimethicone & trideceth-12 & cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, glyceryl stearate SE, cetearyl alcohol & PEG-20 stearate, hibiscus rosa-sinensis extract, avena sativa bran extract, hydrolyzed cicer seed extract, lens esculenta fruit extract, fragrance, nelumbium speciosum flower extract, magnifera indica seed, methylparaben, tetrasodium EDTA, propylparaben, sodium benzoate
|
#75268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#75269 |
|
Raczkowanie
|
Teraz opowiem dlaczego nie wchodzimy do pierwszego lepszego z ulicy. Mam dość mocny skręt(pokazywałam wcześniej) chciałam podciąć tylko końcówki. Podcięła z samego dołu, pokazała na palcach ile. Ok. Jak powiedziałam że najwyższa warstwa trochę mi odskakuje, tzw była wcześniej trochę źle ścięta, to powiedziała że woli jej nie ruszać . A teraz najlepsze suszenie. Nie nałożyła na nie nic przez tym suszeniem i zaczęła suszyć bez dyfuzora i roztrzepywała je dodatkowo palcami. W życiu taaaaakiej szopy nie miałam. Potem próbowała się jakimś stylizatorem uratować, to powiedziałam jej że może je lepiej zwiąże. To zapytała się czy dać mi grzebień |
|
|
|
#75270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ona i siostra mają grubsze włosy i im nie wypadają. Ja mam po tacie, a tata ma łysego placka na czubku Też się szykuję ![]() Moje włosy z teraz więc ciemno jak w dupce. Był pluking na 10 minut, zero stylizatorów (nie chciało mi się gluta gotować - muszę kupić w końcu jakiś gotowy żel.) |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Cóż, głupota nie boli! Jutro nakładam rozjaśniacz i farbę potem, pewnie zostanę łysa
Za to nie mam ani kwasu mlekowego, ani mleczanu sodu

Hardkor się zrobił i tyle 

ja i moje 7 cm