Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 13:58   #991
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
\

Ja wyprałam w pralce i nastawiłam program na delikatne pranie i wszystko było ok
to i ja tak zrobie
bo baldachim to raczej ręcznie wypiore(dostałam od siostry) hmmmmm .....

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego.
Siemka!
pewnie ze możesz się dołączyć napisz coś więcej o sobie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:02   #992
Lubcia
Zadomowienie

Byłam dzisiaj z rana na zakupach w rossmanie i 210 zł poszło jak woda Kupiłam pieluchy w promocji i różne kosmetyki dla dzidziusia i dla siebie, jeszcze tylko kilka rzeczy trzeba dokupić i wyprawka będzie kompletna

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to i ja tak zrobie
bo baldachim to raczej ręcznie wypiore(dostałam od siostry) hmmmmm .....

Siemka!
pewnie ze możesz się dołączyć napisz coś więcej o sobie
Ja baldachim też prałam w pralce razem z firankami jak myłam okna i też nic się z nim nie stało. Ale jak chcesz to możesz wyprać ręcznie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:04   #993
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego. Płci nie znamy ponieważ miałam tylko dwa usg i nie chciało się pokazac. Więc uznaliśmy z Narzeczonym ze stawiamy na Kinder Niespodziankę :P
Bardzo mi się podoba forum przez Was założone ale żeby je całe przeczytać to trzeba poświecić dobrych kilka dni jak nie tygodni ;p

Witaj

Bokeh super ze Cie wreszcie wypisali
Marsi gratuluje rocznicy

my tez dzisiaj rybke na obiad mamy, tyle ze nei po grecku, ale pyszna

co do ochroniacza na lozeczko to ja pralam w pralce.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

ooo no to popisalam, juz cora sie wyspala - uciekm moze zgladne wieczorkiem

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:05   #994
Lubcia
Zadomowienie

Witaj mArFiL jasne że możesz dołączyć tylko musisz coś więcej opowiedzieć nam o sobie bo my tutaj bardzo ciekawskie jesteśmy
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-11-29, 14:06   #995
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Basiu to odpoczywaj koniecznie nas tu kilka leżących już jest i dajemy radę, także będzie dobrze

Marta jak dla mnie pomarańczowy ładniejszy

Marfil witaj Kogo tam masz w brzuszku?

W internetowym Smyku promocja z darmową dostawą powyżej 119 zł, dodatkowo dużo obniżek mają. Ja się skusiłam wczoraj na tego dużego rogala do spania, akurat 119 zł kosztuje, bo już wysiadam, strasznie źle się śpi. Wczoraj właściwie nie mogłam chodzić przez to moje głupie spojenie. Nawet jak szłam do kuchni albo łazienki to musiałam się trzymać ścian, żeby dojść
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:07   #996
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam dzisiaj z rana na zakupach w rossmanie i 210 zł poszło jak woda Kupiłam pieluchy w promocji i różne kosmetyki dla dzidziusia i dla siebie, jeszcze tylko kilka rzeczy trzeba dokupić i wyprawka będzie kompletna

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ja baldachim też prałam w pralce razem z firankami jak myłam okna i też nic się z nim nie stało. Ale jak chcesz to możesz wyprać ręcznie
Oj ta kasa;//
a ma byc promocja w rosmanie Pampers new born 1 i active baby 2
mini giant pack 108 sztuk za 42.39zl zamiast 53zł
na dodatek jak się kupi te pampery to chusteczki 50% tansze

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 14:09   #997
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Oj ta kasa;//
a ma byc promocja w rosmanie Pampers new born 1 i active baby 2
mini giant pack 108 sztuk za 42.39zl zamiast 53zł
na dodatek jak się kupi te pampery to chusteczki 50% tansze
No właśnie dzisiaj z tej promocji skorzystałam i kupiłam też pampersy 1 bo też były w promocji
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-11-29, 14:10   #998
olimpka85
Raczkowanie

ufff ja juz posprzatalam dom,cwiczylam i zrobilam zakupy i zaraz bioe sie za obiad dzis lasagne z feta i szpinakiem mniammmm...

wy tak ciagle o tych ciastach i ciastach macie jakis przepis ktorego nie da sie zepsuc? ?bo moj caly dorobek wypiekow to pierniczki na swieta a tez bym cos mezowi dobrego upiekla )
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:12   #999
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
ufff ja juz posprzatalam dom,cwiczylam i zrobilam zakupy i zaraz bioe sie za obiad dzis lasagne z feta i szpinakiem mniammmm...
)
o zjadłabym
u mnie kurczak z ziemniaczkami i surówką ale ja kurczaka nie bede jesc;p mam gulasz, który zrobiłam tztowi w delegacje a ze nie pojechał to sobie zjem

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 14:27   #1000
_mArFiL_
Przyczajenie

Dziękuję ślicznie za miłe powitanie Mam 23 lata. Mieszkam w Hajnówce koło Białowieży. Mój Narzeczony czyli przyszły Tatuś Maluszka jest 2 lata ode mnie starszy. Niestety jeszcze nie mieszkamy ze sobą gdyż nie mamy funduszy na to... U mnie nie ma za bardzo jak małe mieszkanie. A z kolei u niego jest bardzo dużo mieszkańców +pies. Mamy nadzieję ze wkrótce się to zmieni ) Od 1 października prowadzę sklep z odzieżą używaną i z początkiem stycznia planuje iść juz na zwolnienie lekarskie i oczekiwać na Maleństwo w spokoju.
O ciąży dowiedziałam się 11 lipca a potwierdził mi ją lekarz 12 lipca. Był to dla nas szok ale się bardzo ucieszyliśmy bo strasznie chcieliśmy żeby cos w końcu się zmieniło z naszym życiu. A razem jesteśmy juz prawie 6,5 roku ) W tym okresie kiedy się dowiedzieliśmy o ciąży pracowałam u mamy w sklepie spożywczym na umowę zlecenie (ten sklep spożywczy to pss społem, a mama jest tam kierowniczką - nie wiem czy znacie tą sieć sklepów). Strasznie słabo mi było juz kilka tygodni i dla jednej z pań które tam pracują powiedziałam ze mi słabo jest, ze nie da się wytrzymac i że strasznie mi się chce spać a ona do mnie: A może ty jesteś w ciąży? A ja ze na pewno nie. ale postanowiłam ze zrobię jednak test. Poprosiłam, żeby mi Jarek (mój Narzeczony) przywiózł do sklepu test. no i ja go zrobiłam ale oczywiście nie było pojemniczka na mocz wiec zalałam ten test. Postanowiłam ze kupimy jeszcze jeden test i powtórze. Pomyślałam sobie, że najlepiej będzie jak rano to zrobię. I tak się stało. Tyle, że przedtem spojrzałam na test który robiłam dzień wcześniej i okazało się ze pokazały się dwie kreseczki delikatne. No to żeby mieć pewność to ja schwiciłam za drugi test i pobiegłam do łązienki. I również okazało się ze pokawiły się dwie kreseczki :O ja za telefon i piszę smsa do Jarka ze dwie kreseczki.
po tej wiadomosci to kilka tygodni nie poznawałam go. Był w wielkim szoku, musiał sobie to poukladać. a kiedy w końcu się oswoił z tą sytuacją to traktuje mnie jak królową Rozpieszcza mnie na każdym kroku
Całą ciążę znoszę bardzo dobrze tylko jak siedzę plecy bolą z prawej strony i nad brzuchem piecze. Mówiłam to dla lekarza ale on tylko skomentował to tak, że się macica powiększa i dlatego takie cos występuje.

Kurcze ale się rozpisałam :P
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:27   #1001
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Laurko
boskie pasy i piekne kolory
dziękuję

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie chyba sie napracowaliście przy malowaniu tych pasów, ale efekt piękny
dziękuję, mąż zasuwał z taśmą maskującą i poziomicą Dwa wieczory i było gotowe.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Laurka, te pasy!!!!!! Rany!!!!! wygląda to absolutnie fantastycznie!!!!! Chyba męża zmolestuję........
Powiem Ci że nawet specjalnie nie musiałam molestować Zobaczył moje internetowe inspiracje, kazał sobie napisać nr ncs farby i pognał do castoramy A przy malowaniu i jak już efekt zobaczył to się cieszył jak dziecko Widziałam też gdzieś w necie inspirację z pasami miętowo - białymi, bo Ty chyba masz takie miętowe ściany. Pięknie wyglądało. Wkleję co mam, pokaż mu, może się spodoba

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Piękny ten Wasz pokoik
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie wróciłam z SR i tak sie zmęczyłam, że chyba jakiś "drzeming" uskutecznię

Kochane mam prośbe, wybraliśmy już model wózka o taki: http://tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=443
, ale co do koloru nie możemy sie zdecydować, myślimy albo nad niebieskim nr 04, albo nad pomarańczowym nr09, jak myślicie, który ładniejszy??
miłego dnia mamuśki
Mi się bardziej niebieski podoba, a ja mam zboczenie jakieś i bym pewnie szary wybrała

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Niebieski ladniejszy
My mamy ten sam problem tylko ze my myslimy juz tak bardziej przyszlosciowo pod katem nastepnego dzidziusia. i tu pojawia sie zagwostka bo na "wypadek" dziwczynki chcielibysmy wozek taki bardziej uniwersalny kolorystycznie
te niebieskie sa cudasne ale potem tak srednio pasuje ten kolor dla dziewczynki. i weź tu cos wybierz
Eee dlaczego? niebieski jak najbardziej widzi mi się u dziewuszki, gorzej z różem u chłopa

Cytat:

Super efekt wam wyszedł
dziękuję

Cytat:
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego. Płci nie znamy ponieważ miałam tylko dwa usg i nie chciało się pokazac. Więc uznaliśmy z Narzeczonym ze stawiamy na Kinder Niespodziankę :P
Bardzo mi się podoba forum przez Was założone ale żeby je całe przeczytać to trzeba poświecić dobrych kilka dni jak nie tygodni ;p
Witaj, napisz nam więcej o sobie

Ja dziś na obiad robię spaghetti, dla męża z mięsem, dla mnie z dynią i warzywami
Przeszłam się i normalnie jestem w szoku. Od dłuższego czasu to pierwszy dzień gdzie nic mi nie dolega. Normalnie to gdzieś dalej iść nie dam rady. No ale spociłam się jak mysz. Strasznie mi w tej ciąży gorąco.
Byłam w 3 lumpkach i nic nie kupiłam, nic ciekawego nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg red-green-stripe-girl-nursery-wall_t.jpg (31,3 KB, 43 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:33   #1002
_mArFiL_
Przyczajenie

W brzuszku mam Kinder Niespodziankę ) postanowiliśmy z Narzeczonym, że poczekamy chyba ze pokaże się przy 3 usg )

Kolejną wizytę mam 13 grudnia, a 10 grudnia planuję iść do szkoły rodzenia. U nas jest w szpitalu darmowa.
Stary 2012-11-29, 14:44   #1003
Lubcia
Zadomowienie

Anegdota
Niedaleko mojej rodzinnej miejscowości jest wioska o wdzięcznej nazwie Stolec. I pewna pani z tej wioski trafiła do szpitala. Po pewnym czasie, przyszła do niej pielęgniarka i pyta: "Stolec był?" a pani odpowiedziała: "Nie, przyjdzie dopiero wieczorem, po pracy"
Pielęgniarka też była z owego Stolca-> to się dogadały
Bartuś
28.01.2015
Stary 2012-11-29, 14:48   #1004
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
włączyłaś baby care??
ja też tak miałam
wlaśnie minus tej pralki jest taki,że "ręcznie"nie można programu przestawić jak w dawnych pralkach gałką, tylko wszystko elektroniczne
hm... ja korzystam tylko z dwóch programów- szybka bawelna, albo szybkie 30, tylko ustawiam na 40 st
włączyłam zamiast szybką bawełnę - zwykłą bawełnę popierdzieliło mi się totalnie.
My też w sumie tylko z tego szybkiego 30' korzystamy i też na 40st dajemy, ale dzieciowe chciałam wyprać porządniej, no to poprałam

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Hej
Właśnie wróciłam z SR i tak sie zmęczyłam, że chyba jakiś "drzeming" uskutecznię

Kochane mam prośbe, wybraliśmy już model wózka o taki: http://tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=443
, ale co do koloru nie możemy sie zdecydować, myślimy albo nad niebieskim nr 04, albo nad pomarańczowym nr09, jak myślicie, który ładniejszy??
miłego dnia mamuśki
ja nie lubię kolorowych wózków wybrałabym szary ale jak już to niebieski ładniejszy

Cytat:
o, pierwsza niespodzianka na forum będzie
witaj

Muszę się wykąpać, a się boję, bo co się kąpię to mi się słabo robi pod prysznicem, zawsze mąż przy mnie siedzi, a teraz wraca o 17 a na 18 mam wizytę u kardiologa (ale się bojęęęęęęęęęęęęęę nie chcę tam jechać..... ) i d.upa blada, muszę coś wykombinować......

Spojenie łonowe też mnie zaczeło boleć :/ ale tak mega, mega nisko..... A was boli całkiem, czy jak???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:55   #1005
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
U nas cały dzień pada i zaraz zrobi się ciemno
Byłam już z córką na zajęciach dla dzieci, zrobiłam zakupy, obiad (potrawka + marchewka), a po południu jadę do koleżanki.
Mnie do słodyczy już prawie nie ciągnie, jak zjem coś malutkiego to jestem zaspokojona w 100%
W niedzielę będziemy mieli gości to upiekę ten piernik z przepisu chyba e_vel. Mam nadzieję, że wyjdzie.
Poza tym zaczyna mnie ogarniać jakis niepokój, że nie zdążę wszystkigo przygotować na przyjście maluszka. Od ponad tyg.biorę się za prasowanie i na razie uprasowałam aż 3 ciuszki.
W przyszłym tyg. będziemy mieli malowaną sypialnie i urządzany kącik dla maleństwa. Laurko śliczne te pasy, może zgapię i zrobię na 1 ścianę.
Marsi gratuluę rocznicy
Gratuluję też udanych wizyt i powrotu Bokeh do domu
Witam nową mamusie
To by było na tyle, jeśli kogoś zapomniałam pochwalić to b.przepraszam , ale tak zapitalacie z tymi postami, że ciężko mi nadgonić
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:58   #1006
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ślicznie za miłe powitanie Mam 23 lata. Mieszkam w Hajnówce koło Białowieży. Mój Narzeczony czyli przyszły Tatuś Maluszka jest 2 lata ode mnie starszy. Niestety jeszcze nie mieszkamy ze sobą gdyż nie mamy funduszy na to... U mnie nie ma za bardzo jak małe mieszkanie. A z kolei u niego jest bardzo dużo mieszkańców +pies. Mamy nadzieję ze wkrótce się to zmieni ) Od 1 października prowadzę sklep z odzieżą używaną i z początkiem stycznia planuje iść juz na zwolnienie lekarskie i oczekiwać na Maleństwo w spokoju.
O ciąży dowiedziałam się 11 lipca a potwierdził mi ją lekarz 12 lipca. Był to dla nas szok ale się bardzo ucieszyliśmy bo strasznie chcieliśmy żeby cos w końcu się zmieniło z naszym życiu. A razem jesteśmy juz prawie 6,5 roku ) W tym okresie kiedy się dowiedzieliśmy o ciąży pracowałam u mamy w sklepie spożywczym na umowę zlecenie (ten sklep spożywczy to pss społem, a mama jest tam kierowniczką - nie wiem czy znacie tą sieć sklepów). Strasznie słabo mi było juz kilka tygodni i dla jednej z pań które tam pracują powiedziałam ze mi słabo jest, ze nie da się wytrzymac i że strasznie mi się chce spać a ona do mnie: A może ty jesteś w ciąży? A ja ze na pewno nie. ale postanowiłam ze zrobię jednak test. Poprosiłam, żeby mi Jarek (mój Narzeczony) przywiózł do sklepu test. no i ja go zrobiłam ale oczywiście nie było pojemniczka na mocz wiec zalałam ten test. Postanowiłam ze kupimy jeszcze jeden test i powtórze. Pomyślałam sobie, że najlepiej będzie jak rano to zrobię. I tak się stało. Tyle, że przedtem spojrzałam na test który robiłam dzień wcześniej i okazało się ze pokazały się dwie kreseczki delikatne. No to żeby mieć pewność to ja schwiciłam za drugi test i pobiegłam do łązienki. I również okazało się ze pokawiły się dwie kreseczki :O ja za telefon i piszę smsa do Jarka ze dwie kreseczki.
po tej wiadomosci to kilka tygodni nie poznawałam go. Był w wielkim szoku, musiał sobie to poukladać. a kiedy w końcu się oswoił z tą sytuacją to traktuje mnie jak królową Rozpieszcza mnie na każdym kroku
Całą ciążę znoszę bardzo dobrze tylko jak siedzę plecy bolą z prawej strony i nad brzuchem piecze. Mówiłam to dla lekarza ale on tylko skomentował to tak, że się macica powiększa i dlatego takie cos występuje.

Kurcze ale się rozpisałam :P
Nooo to ładną mieliscie niespodzianke hehe oby się udało rozwiązac problem z mieszkaniem

Cytat:
włączyłam zamiast szybką bawełnę - zwykłą bawełnę popierdzieliło mi się totalnie.
My też w sumie tylko z tego szybkiego 30' korzystamy i też na 40st dajemy, ale dzieciowe chciałam wyprać porządniej, no to poprałam

ja nie lubię kolorowych wózków wybrałabym szary ale jak już to niebieski ładniejszy

o, pierwsza niespodzianka na forum będzie
witaj

Muszę się wykąpać, a się boję, bo co się kąpię to mi się słabo robi pod prysznicem, zawsze mąż przy mnie siedzi, a teraz wraca o 17 a na 18 mam wizytę u kardiologa (ale się bojęęęęęęęęęęęęęę nie chcę tam jechać..... ) i d.upa blada, muszę coś wykombinować......

Spojenie łonowe też mnie zaczeło boleć :/ ale tak mega, mega nisko..... A was boli całkiem, czy jak???
Biedula, ja to tak na początku miałam że mysłałam że zemdleje pod tym prysznicem, siadałam w brodziku normalnie, ale teraz juz stoje bo nie moge sie podnieść
a spojenie łonowe hmm mnie tam nic nie boli, ja poprostu chodzić nie moge, czuje taki ucisk, to nie boli ale tak mi cięzko...... chodzę jak pingwin czasem --------> http://www.youtube.com/watch?v=9dfWzp7rYR4 tylko ręce mam normalnie do dołu

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 14:58   #1007
suzi31
Raczkowanie

Cytat:

Weż sobie jakieś krzesło czy taboret pod prysznic, ja tak sobie na początku ciąży radziłam po operacji.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:59   #1008
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
dziękuję

dziękuję, mąż zasuwał z taśmą maskującą i poziomicą Dwa wieczory i było gotowe.

Ja dziś na obiad robię spaghetti, dla męża z mięsem, dla mnie z dynią i warzywami
(
mój też robił tasmą i poziomicą tylko strasznie bluzgał przy tym bo 3 kolory to sporo babrania i też mu strasznie dużo czasu zeszło
widzę,że paski rządzą

a za tą dynię to Cię uduszę to moje najukochańsze warzywo, ale że w domu nikt nie lubi to sama dyni kupować nie będę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:00   #1009
gochaa_p
Zakorzenienie

ja po usg, mała waży 2420, położenie główkowe, wszystko z nią ok i jest wielbicielka swojego kciuka - ssała go przez całe badanie :P

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
DO DZIEWCZYN KTÓRE PODPISAŁY PETYCJĘ?
Czy dostałyście e mail-a w celu weryfikacji danych? bo ja jeszcze nie.
tak - od razu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:08   #1010
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Biedula, ja to tak na początku miałam że mysłałam że zemdleje pod tym prysznicem, siadałam w brodziku normalnie, ale teraz juz stoje bo nie moge sie podnieść
a spojenie łonowe hmm mnie tam nic nie boli, ja poprostu chodzić nie moge, czuje taki ucisk, to nie boli ale tak mi cięzko...... chodzę jak pingwin czasem --------> http://www.youtube.com/watch?v=9dfWzp7rYR4 tylko ręce mam normalnie do dołu
Deli, posikałam się
kurde, wszyscy mi mówią, że mam taki mały brzuch, aż się zaczynam martwić :/

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja po usg, mała waży 2420, położenie główkowe, wszystko z nią ok i jest wielbicielka swojego kciuka - ssała go przez całe badanie :P
:brawo:

Marsi, ja uwielbiam cukinię

Stary 2012-11-29, 15:16   #1011
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Anegdota
Niedaleko mojej rodzinnej miejscowości jest wioska o wdzięcznej nazwie Stolec. I pewna pani z tej wioski trafiła do szpitala. Po pewnym czasie, przyszła do niej pielęgniarka i pyta: "Stolec był?" a pani odpowiedziała: "Nie, przyjdzie dopiero wieczorem, po pracy"
Pielęgniarka też była z owego Stolca-> to się dogadały
No mnie pytali codziennie ;p i tez polozna opowiadala podobna anegdote

No u nas na sali tez dziewczyny dostawaly fenoterol ale cala kroplowke to glowa je po nim bolala strasznie.... w ogole dostalam jeszcze isoptin ale... on jest na cisnienie a mi nic z cisnieniem nie jest....

Ide wypoczywac chociaz cos czuje ze jutro wypoczywanie sie skonczy i bedzie mnie nosilo...
Stary 2012-11-29, 15:22   #1012
_mArFiL_
Przyczajenie

Cytat:

tak - od razu
Dziewczyny a co za petycje składałyście?
Stary 2012-11-29, 15:34   #1013
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
super

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Mnie do słodyczy już prawie nie ciągnie, jak zjem coś malutkiego to jestem zaspokojona w 100%

Poza tym zaczyna mnie ogarniać jakis niepokój, że nie zdążę wszystkigo przygotować na przyjście maluszka. Od ponad tyg.biorę się za prasowanie i na razie uprasowałam aż 3 ciuszki.
ale ci zazdroszczę, ja mogłabym tylko słodkie jeść

tez mam ostatnio jakieś dziwne obawy, niby jeszcze wcześnie, ale... dlatego też, właśnie skończyłam pierwsze pranko dzidziusiowe. Lepiej dmuchać na zimne - przy porodzie Gabi połowy rzeczy nie miałam spakowanych i biegałam jak szalona w ostatniej chwili pakując rzeczy do torby

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:38   #1014
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh isoptin osłonowo przy fenoterolu - żeby Ci serce nie dudniło itd

wykąpałam się i nawet brochę ogoliłam ale tak się przy tym spociłam że musiałam się znowu kąpać haha

Stary 2012-11-29, 15:47   #1015
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Witamy

Dziewczyny, jak siedzicie, to siedzicie wyprostowane czy tak bardziej zgarbione ? Przyznam się ze mam problem z wysiedzeniem tych 45 min na tyłku. Bolą mnie plecy i strasznie sie kręce. Jak się zgarbie to boli kręgosłup, jak siedzę prosto to mnie brzuch ciągnie i tak cały czas. Głupieje

Włosomaniaczka

Stary 2012-11-29, 15:53   #1016
olimpka85
Raczkowanie

ja po podpisaniu petycji nie dostalam maila!!!

musze siedziec mega prosto bo inaczej ciezko mi sie oddycha...
w sumie i tak dysze jak stara baba bez kondycji makabra.

gratulacje dla wszystkich ktore dzis mialy wizyty u gin
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:53   #1017
_mArFiL_
Przyczajenie

bijkora Dziekuję za przywitanie
ja nie umiem siedzieć prosto. Ale teraz mi brzuch uwiera wieć staram sie siedzec oparta o oparcie krzesła ( ale to brzmi :P ). Mimo wszystko bola mnie plecy a nas brzuchem mnie piecze.
Stary 2012-11-29, 15:53   #1018
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam nowa mamusię!
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny, jak siedzicie, to siedzicie wyprostowane czy tak bardziej zgarbione ? Przyznam się ze mam problem z wysiedzeniem tych 45 min na tyłku. Bolą mnie plecy i strasznie sie kręce. Jak się zgarbie to boli kręgosłup, jak siedzę prosto to mnie brzuch ciągnie i tak cały czas. Głupieje
ani tak ani tak
zgarbiona to juz zupelnie odpada
ja jak siedze to jak krolowa angielska mocno wygieta do tyłu i tylko brzuszkiem świecę
a najwygodniej mi jest przed kompem bo ma odchylany do tyłu fotel a jak siedze przed tv to kiedys podkładałam sobie podusię, ale teraz mi to nie wystarcza i podkładam sobie taki wielki gruby koc złożony 30 tys. razy

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:00   #1019
maluchna30
Zadomowienie

Witaj Marfil !!!

Zupka ogorkowa juz prawie gotowa, potem usmaze placki, a poki co to siedze z na wpol otwartymi oczami tak mnie sen lapie. A za oknem najpierw lalo, a teraz snieg pada.

Dobrze, ze ciotka zostawila mi stowe, zeby jej paczke odebrac, bo wlasnie ja wykorzystalam na moje najpotrzebniejsze zakupy, w portfelu wieje pustkami, a wyplaty w poniedzialek dopiero mamy. Masakra z ta kasa, idzie jak woda i za kazdym razem pod koniec miesiaca plakac sie chce.
Stary 2012-11-29, 16:01   #1020
bijkora
Rozeznanie

Ehh pozostaje mi sie przemęczyć jakoś, ale to jest nieznosne

Ale dałam.. Wystawiłam wczoraj motor mojego TŻ na tablice pl, bez jego wiedzy. Chociaż on sam wystawiał go wcześniej, to odzewu wielkiego nie było. Teraz gdy był w trasie dostawał esy po angielsku od jakiegos obcokrajowca,który był zainteresowany. A ten biedaczek nie wiedział o co chodzi teraz TŻ dostaje mnóstwo telefonow, więc musiałam się przyzanać. Najlepsze jest to że on go wystawiał wcześniej za 6tysi a ja wystawiłam za 7 i jakoś tak popadło ze jest wieksze zainteresowanie tak się teraz zastanawiam ze moze w parametrach tego ścigacza coś pokręciłam, oby nieee

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości