Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 16:02   #1021
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
bijkora Dziekuję za przywitanie
ja nie umiem siedzieć prosto. Ale teraz mi brzuch uwiera wieć staram sie siedzec oparta o oparcie krzesła ( ale to brzmi :P ). Mimo wszystko bola mnie plecy a nas brzuchem mnie piecze.
Witaj
ja siedzę na wpół leżąco

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:04   #1022
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Jestem już po wizycie, mała ma się bardzo dobrze, pięknie rośnie, ogólnie ciąża na 5+ i wszystko dobrze . Od ostatniej wizyty przybyło mi 0,5kg, położna się zdziwiła, że tak mało. Oliwka dalej siedzi głową do góry i ma czas do następnej wizyty, by to się zmieniło, inaczej będzie cesarka... Lekarz bardzo długo mi robił USG, sprawdzał wszystko, wszystkie narządy itp itd, no i zasłabłam od tego, bo leżałam na plecach i mała mnie ścisnęła, więc moja wizyta trwała prawie 40 minut, zanim doszłam do siebie.

Marfil hej.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-11-29 o 16:10
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:06   #1023
olimpka85
Raczkowanie

maluchna ale ci zazdroszcze sniegu, tez bym juz chciala zeby sypnelo wtedy na mikolajki wyciagam ozdoby swiateczne )
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:09   #1024
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witaj Marfil !!!

Zupka ogorkowa juz prawie gotowa, potem usmaze placki, a poki co to siedze z na wpol otwartymi oczami tak mnie sen lapie. A za oknem najpierw lalo, a teraz snieg pada.

Dobrze, ze ciotka zostawila mi stowe, zeby jej paczke odebrac, bo wlasnie ja wykorzystalam na moje najpotrzebniejsze zakupy, w portfelu wieje pustkami, a wyplaty w poniedzialek dopiero mamy. Masakra z ta kasa, idzie jak woda i za kazdym razem pod koniec miesiaca plakac sie chce.
śnieg? ja tez chce, ja też chcę

eh, ja tez czekam z ustesknieniem na poniedziałek

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Jestem już po wizycie, mała ma się bardzo dobrze, pięknie rośnie, ogólnie ciąża na 5+ i wszystko dobrze . Mała dalej siedzi głową do góry i ma czas do następnej wizyty, by to się zmieniło, inaczej będzie cesarka... Lekarz bardzo długo mi robił USG, sprawdzał wszystko, wszystkie narządy itp itd, no i zasłabłam od tego, bo leżałam na plecach i mała mnie ścisnęła, więc moja wizyta trwała prawie 40 minut, zanim doszłam do siebie.

Marfil hej.
oj biedulka ale najwazniejsze ze wszystko super z dzidzią!
trzymam kciuki zeby mala sie przekreciła

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:11   #1025
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj biedulka ale najwazniejsze ze wszystko super z dzidzią!
trzymam kciuki zeby mala sie przekreciła
Dziękuję, to najważniejsze. A co do kciuków, to lepiej nie trzymaj, bo ja chcę cesarkę.
Stary 2012-11-29, 16:14   #1026
ewadylewska
Zadomowienie

Hej, a ja przed wczoraj miałam wizytę u prowadzącej, mała leżała główką w dół, więc głową nasuwa mnie po szyjce i pęcherzu. Już 30 tydzień więc zobaczymy, z szyjką jest dobrze, nie skraca się i nie otwiera.

A dziś dopiero wróciłam ze szpitala na Karowej, byłam na szkoleniu dot. cukrzycy ciężarnych...gdyby ktoś chciał dietę lub podpytać o zalecenia i jak postępować to służę
Stary 2012-11-29, 16:14   #1027
nafiyqa
Zakorzenienie

Laurka, super efekt, bardzo mi sie podoba

bokeh, fajnie, ze masz juz z glowy ten szpital. Uwazaj teraz na siebie koniecznie!

Basiu, oszczedzaj sie kochana!

Nareeeeszcie weekend (jutro nie mam zajec)
Zrobie sobie tylko obiad i mam labe do konca dnia.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:16   #1028
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Jestem już po wizycie, mała ma się bardzo dobrze, pięknie rośnie, ogólnie ciąża na 5+ i wszystko dobrze . Od ostatniej wizyty przybyło mi 0,5kg, położna się zdziwiła, że tak mało. Oliwka dalej siedzi głową do góry i ma czas do następnej wizyty, by to się zmieniło, inaczej będzie cesarka... Lekarz bardzo długo mi robił USG, sprawdzał wszystko, wszystkie narządy itp itd, no i zasłabłam od tego, bo leżałam na plecach i mała mnie ścisnęła, więc moja wizyta trwała prawie 40 minut, zanim doszłam do siebie.

Marfil hej.
uu no ale dobrze ze z dzidzią ok

Ale złapałam doła.... oggarniam kuchnie, taki sajgon....moja babcia (80l) nie da mi nic tam zrobić......... dobrze ze anna maria wesołowska leci (jej ulubiony program tv) to wtedy mam tylko czas zeby to ogarnąć, tak to sie ze mna kloci ze mam nic nie ruszać bo ona to sobie ulozyla wszystko itd.... szczerze mowiac to zalamana jestem. A niedlugo bede w szafkach sprzątac to wtedy to mi bedzie awanture robic kurna... taka stara a taki dyktator.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:22   #1029
_mArFiL_
Przyczajenie

Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie mnie )

Mam do Was pytanie.
jak można zrozumieć taki sen: otóż tej nocy śniło mi się ze miałam bardzo lekki, bezbolesny i błyskawiczny poród. No i oczywiscie płeć dziecka nie została ujawniona :P

Czy to oznacza ze mój poród może trwac wieki i strasznie będę się męczyć tym porodem? tak własnie miała moja znajoma. tez jej się tak przyśniło i rodziłą 36godzin...
_mArFiL_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:23   #1030
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, to najważniejsze. A co do kciuków, to lepiej nie trzymaj, bo ja chcę cesarkę.
a to soreczki! tak wiec juz nie trzymam kciuków
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Hej, a ja przed wczoraj miałam wizytę u prowadzącej, mała leżała główką w dół, więc głową nasuwa mnie po szyjce i pęcherzu. Już 30 tydzień więc zobaczymy, z szyjką jest dobrze, nie skraca się i nie otwiera.

A dziś dopiero wróciłam ze szpitala na Karowej, byłam na szkoleniu dot. cukrzycy ciężarnych...gdyby ktoś chciał dietę lub podpytać o zalecenia i jak postępować to służę
ja juz mialam taka dietę - dziekuje bardzo
a to ty masz cukrzyce? bo nie pamietam

Stary 2012-11-29, 16:24   #1031
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Witamy

Dziewczyny, jak siedzicie, to siedzicie wyprostowane czy tak bardziej zgarbione ? Przyznam się ze mam problem z wysiedzeniem tych 45 min na tyłku. Bolą mnie plecy i strasznie sie kręce. Jak się zgarbie to boli kręgosłup, jak siedzę prosto to mnie brzuch ciągnie i tak cały czas. Głupieje
Ja tez sie strasznie krece podczas zajec

Witam nowa mamusie

Ja tez dostalam od razu potwierdzenie na maila odnosnie petycji.

Black, super, ze z mala wszystko ok
Moge zapytac z ciekawosci dlaczego chcesz cesarke?

Stary 2012-11-29, 16:25   #1032
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie mnie )

Mam do Was pytanie.
jak można zrozumieć taki sen: otóż tej nocy śniło mi się ze miałam bardzo lekki, bezbolesny i błyskawiczny poród. No i oczywiscie płeć dziecka nie została ujawniona :P

Czy to oznacza ze mój poród może trwac wieki i strasznie będę się męczyć tym porodem? tak własnie miała moja znajoma. tez jej się tak przyśniło i rodziłą 36godzin...
Ja bym się w ogóle nie sugerowała tym, w końcu sen to sen, bierze się z naszej wyobraźni i podświadomości, nic nie oznacza.
Stary 2012-11-29, 16:28   #1033
_mArFiL_
Przyczajenie

Tak to prawda ale ja wierze w sny bo mi się zazwyczaj sprawdzają ) dlatego pytam, może któraś z Was zna się na snach
Stary 2012-11-29, 16:30   #1034
nafiyqa
Zakorzenienie

Marfil, ja tez nie wierze w to, ze takie sny cos oznaczaja.

Stary 2012-11-29, 16:32   #1035
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
ja juz mialam taka dietę - dziekuje bardzo
a to ty masz cukrzyce? bo nie pamietam
tak, niestety i to się przyplątało...
Stary 2012-11-29, 16:33   #1036
BlackSanctum
Zakorzenienie

U mnie się nie sprawdzają, a zwłaszcza te ciążowe, bo są tak głupie, że to się w głowie nie mieści. Ale może tylko moje takie są. Chociaż z opowieści dziewczyn wiadomo, że prawie wszystkie ciężarówki mają bardzo głupie sny.

Nafiyqa
, chcę po prostu, żeby mała szybko wyszła. Nie chcę, żeby mój poród trwał wieki, chciałabym, żeby Oliwka się nie męczyła, tylko by mnie przekroili i ją wyjęli. Nie chodzi mi o mnie, bo wiadomo, że ból jest i przy CC (tu może nawet gorszy, bo długotrwały), i przy SN, tylko o nią.
Stary 2012-11-29, 16:38   #1037
_mArFiL_
Przyczajenie

Okaże się w praniu jak to się mówi

Ja zmykam bo koniec pracy. Trzeba do domu się zbierać.

Dziekuję jeszcze raz!
Pozdrawiam i do jutra
Stary 2012-11-29, 16:39   #1038
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
U mnie się nie sprawdzają, a zwłaszcza te ciążowe, bo są tak głupie, że to się w głowie nie mieści. Ale może tylko moje takie są. Chociaż z opowieści dziewczyn wiadomo, że prawie wszystkie ciężarówki mają bardzo głupie sny.

Nafiyqa
, chcę po prostu, żeby mała szybko wyszła. Nie chcę, żeby mój poród trwał wieki, chciałabym, żeby Oliwka się nie męczyła, tylko by mnie przekroili i ją wyjęli. Nie chodzi mi o mnie, bo wiadomo, że ból jest i przy CC (tu może nawet gorszy, bo długotrwały), i przy SN, tylko o nią.
Black a dlaczego chcesz cc. Tylko dlatego, ze Oliwka jeszcze sie nie przekrecila i zeby nie rodzic posladkowo?
Stary 2012-11-29, 16:42   #1039
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to prawda ale ja wierze w sny bo mi się zazwyczaj sprawdzają ) dlatego pytam, może któraś z Was zna się na snach
mhmm.. ja w sny ogólnie nie wierze, tzn ... może tak, mialam raz sen to była podstawówka albo gimnazjum, sniła mi się św. Łucja. jakiś rok później miałam wizyte u okulisty, który stwierdził ze moge mieć jednak wczesniej operacje( wczesniej było ustalone ze dopiero po 18r.z) no i przypomniał mi się ten sen... i co się okazało? ze św Łucja to patronka od chorych oczu. to tak w mega skrócie. Ale tak w takie sny że mi sie sni ząb albo jakies wlosy, porody to nie wierze;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 16:42   #1040
e_vel
Wtajemniczenie

Witaj nowa mamusiu na wątku
Bokeh, odpoczywaj i super że ze szpitala wypuścili Cię
Marsi, gratulacje rocznicy
Wszystkim gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaczków

Dziś w lumpku dorwałam, taki robiony jakby na drutach czy szydełku, biały kocyk za 5 zeta, nie mogłam się oprzeć.
Ale wściekła na siebie jestem bo znalazłam też puchową kamizelkę dla TŻ i ją wyprałam i się kurde zepsuła... Ten cały puch się zbrylił w wielkie gule A taka ładna była i to za 15 zł. Głupia, głupia, głupia Ale jeszcze nigdy nic z ciucholandu mi się nie zepsuło po praniu. Może się to roztrzepie jak wyschnie, a jak nie to kosz
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:44   #1041
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
tak, niestety i to się przyplątało...
jeszcze chwila moment i sie skonczy

a masz ta cięższa postać? tzn jesteś na insulinie czy tylko dietka?
mierzysz sobie poziom glukozy codziennie?

Black, ja Cie rozumiem. ja tez sie martwie o małego i tez chyba wolalabym miec cesarke. tylko i wylacznie ze wzgledu na niego. tym bardziej ze u mnie zapowiada sie duuuuze dziecie

Stary 2012-11-29, 16:46   #1042
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Black a dlaczego chcesz cc. Tylko dlatego, ze Oliwka jeszcze sie nie przekrecila i zeby nie rodzic posladkowo?
Ale to nie ja chcę, tylko lekarz się ku temu skłania, a ja jestem po prostu za. On nie dopuszcza do czegoś takiego, jak poród pośladkowy, bo jest zbyt duże zagrożenie dla życia maleństwa, sam będzie w razie czego przeprowadzał moją cesarkę... No i dla mnie to nie jest "tylko dlatego", ale "aż dlatego". Za bardzo się o nią boję. Więc jeśli lekarz zaleca CC, to będzie CC. Nie mam cesarki "na życzenie" przecież.

Pstryczku, no właśnie, może z powodu wagi malucha też Cię przekroją? Moja nie jest duża, a i tak się boję, a co dopiero mamy większych dzieci, jak np właśnie Ty.

Czas edycji: 2012-11-29 o 16:47
Stary 2012-11-29, 16:49   #1043
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie ja chcę, tylko lekarz się ku temu skłania, a ja jestem po prostu za. On nie dopuszcza do czegoś takiego, jak poród pośladkowy, bo jest zbyt duże zagrożenie dla życia maleństwa, sam będzie w razie czego przeprowadzał moją cesarkę... No i dla mnie to nie jest "tylko dlatego", ale "aż dlatego". Za bardzo się o nią boję. Więc jeśli lekarz zaleca CC, to będzie CC.

Pstryczku, no właśnie, może z powodu wagi malucha też Cię przekroją? Moja nie jest duża, a i tak się boję, a co dopiero mamy większych dzieci, jak np właśnie Ty.
Dobra dobra Black Powiedz poprostu ze sie panicznie boisz sn hhahaa nie no zartuje, to jest normalnie zrozumiale kochana ze sie boisz o niunie, jesli moja dzidzia bylaby ulozona posladkowo to nawet bym sie nie zastanawiala czy cc czy sn.Jesli lekarz mowi ze cc to nie ma co wymyslac i prosic o sn. On wie najlepiej

aaaaaaaaaaaaa zgaga!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 16:49   #1044
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja się trochę znam na snach ale w ciąży nie należy ich interpretować w takim sam sposób jak jakbyśmy były bez brzuszka

i tego się trzymam bo mi się śni,że umieram podczas mojej cc
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:52   #1045
Ewik86
Zakorzenienie

hej

Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków

Ja dziś też się załapałam na Pampersy 2 - ostatnie opakowanie wzięłam A poza tym to jestem strasznie śpiąca, a trochę roboty mam w kuchni...

Też mnie zgaga męczy- małpa jedna

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:53   #1046
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dobra dobra Black Powiedz poprostu ze sie panicznie boisz sn hhahaa nie no zartuje, to jest normalnie zrozumiale kochana ze sie boisz o niunie, jesli moja dzidzia bylaby ulozona posladkowo to nawet bym sie nie zastanawiala czy cc czy sn.Jesli lekarz mowi ze cc to nie ma co wymyslac i prosic o sn. On wie najlepiej
No wiesz, szczerze mówiąc, to się boję. I SN, i CC. Więc masz trochę racji, ale myślę, że każda z nas się boi choć trochę. Ja się nie będę spierać z lekarzem, tym bardziej, że nigdy nie byłam przeciwniczką CC, zawsze było mi to obojętne, czy będę rodzić tak, czy tak... Skoro Oliwia leży w taki sposób, że nie powinnam rodzić naturalnie, to bardzo dobrze, że lekarz od razu ma to na uwadze i chce mi pomóc jakoś lżej (tzn lżej dla Oliwki) przez to przejść. A że pracuje w szpitalu w Ols, to nie będzie z tym żadnego problemu, bo pojadę do niego na dyżur... Ale jeszcze czekamy na ostateczną decyzję do 13.12., choć wg niego ułożenie się raczej nie zmieni, bo mała musiałaby się przekręcić o 180 stopni.

Czas edycji: 2012-11-29 o 16:55
Stary 2012-11-29, 16:54   #1047
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nafiyqa
Rozumiem
Jesli moj Kubus sie nie przekreci, to tez bede miec cc, wiec zaczynam szukac pozytywow tej sytuacji

Stary 2012-11-29, 16:58   #1048
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, szczerze mówiąc, to się boję. I SN, i CC. Więc masz trochę racji, ale myślę, że każda z nas się boi choć trochę. Ja się nie będę spierać z lekarzem, tym bardziej, że nigdy nie byłam przeciwniczką CC, zawsze było mi to obojętne, czy będę rodzić tak, czy tak... Skoro Oliwia leży w taki sposób, że nie powinnam rodzić naturalnie, to bardzo dobrze, że lekarz od razu ma to na uwadze i chce mi pomóc jakoś lżej (tzn lżej dla Oliwki) przez to przejść. A że pracuje w szpitalu w Ols, to nie będzie z tym żadnego problemu, bo pojadę do niego na dyżur... Ale jeszcze czekamy na ostateczną decyzję do 13.12.
Kurcze, powiem tak, ja to w ogóle o porodzie nie myśle, bez kitu... moze to troche źle, bo nie jestem na to w ogóle przygotowana, podchodze do tego na lajciku.... ale moze to u mnie dobrze bo pamietam jak sie nastawialam na mature ustną z polaka i mialam takiego stresa ze wole nie myslec o tym
Mi moja gin powie w poniedziałek co i jak, mam nadzieje ze wszystko jest ok tylko boje się ze bedzie duża i nie bede miala sily na sn i w koncu mi zrobią cc. ale coz, grunt to pozytywne nastawienie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-11-29, 17:04   #1049
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze chwila moment i sie skonczy
a masz ta cięższa postać? tzn jesteś na insulinie czy tylko dietka?
mierzysz sobie poziom glukozy codziennie?
tzn. muszę stosować tylko dietę i mierzyć cukier 4 razy dziennie
Stary 2012-11-29, 17:07   #1050
BlackSanctum
Zakorzenienie

Co na obiad u Was dzisiaj? U mnie świeża rybka - rodzice nakupili całą masę od znajomego i tata musiał dobijać te biedne zwierzęta, bo niektóre jeszcze lekko żywe były... Uciekłam z kuchni, jak to robił. Ale przynajmniej wiadomo, że 100% świeże. I zaraz będzie ryba z patelni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości