|
|
#1052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
OMG!!!!
dostałam smsa z banku - wpłyneło mi na konto 1000zł! jakis socjal, ale nie wiem co to dokładnie. ale sie ciesze, tym bardziej ze na koncie mialam tylko 100zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem bardzo szczupła, nie wiem ile mam siły w sobie i poprostu boje sie tego ze w pewnym momencie opadne z sił bo głowka bedzie za duża i bedzie mi bardzi ciezko ja wypchnać. a tego momentu - zmiany z sn na cc boje sie najbardziej. boje się ze nie zdążą i z dzidzia bedzie cos nie tak ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- to tak jak ja ![]() tylko ja po tej ich dietce mialam za niski cukier i jem normalne jedzenie, mało a czesto. no i uwazam ze słodyczami i owocami ale generalnie jem fszystko ![]() Cytat:
![]() u mnie tez dzis rybka, tylko mrozona |
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś na obiad była pomidorowa i krokiety z pieczarkami + surówka z kiszonej kapusty
![]() Wiecie co... Ja to już się doczekać nie mogę. Wczoraj oglądałam Porodówkę i jak pokazali wychodzącą główkę to się popłakałam ze wzruszenia. Pomyślałam, że to piękna chwila i stwierdziłam, że chcę żeby to było już, tyle że u mnie mała też na razie miednicowo jest ułożona. Pstryczku daj znać gdzie rozdają 1000 zł- też chętnie się załapię Fajne są takie niespodzianki, bo raczej rzadko się zdarzają
|
|
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
umieram! Przeziębienie mnie rozkłada coraz bardziej. Leżę więc pod kołdrą, aj.
Możemy pić pokrzywę? taka chodzę zapuchnięta, szczególnie palce jak serdle.. no i paracetamol pomoże? Wczoraj wzięłam na noc, nic się nie stanie jak dziś też wezmę? |
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam gina i nie widzial przeciwwskazan. Oczywiscie nie litrami (z ziolami jednak trzeba uwazac), ale szklanka dziennie nie zrobi nic zlego. Podobno pokrzywa jest dobrym zrodlem zelaza. Gin zawsze uzywa okreslenia "miednicowe" i cos mi sie nie zgadzalo
|
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mowia nauczyciele że im źle nie wiem tylko czy to socjal na swięta juz czy zdrowotne, bo składałam wniosek o zwrot kosztów "leczenia" tak czy siak - najwazniejsze ze mam ![]() na mój rozumek to TAK
|
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe co u djerby? Dawno sie nie odzywala
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
U Ciebie też na razie tak jest dzidzia ułożona?
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1063 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
też się dzisiaj załapałam na pampersiaki w rossmanie, ale tylko jedną paczkę 1 wzięłam i teraz żałuję (w marketach były 5-6zł droższe); u fryzjera też byłam, ale dużej różnicy nie ma,tylko lekko skróciłam Cytat:
ja miałam tapetę kupować, ale dzisiaj nic ciekawego nie znalazłam i może tż będzie wolał pomalować![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale z tych dwóch, które podałaś, to mi bardziej podoba się ten pomarańczowy, nie jest taki jarzący, fajnyCytat:
)---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- męża ma pisała, że jej nie będzie
|
|
#1064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny, przede wszystkim ze śląska - ratujcie! bo zaraz wyjdę z siebie i stanę obok... znacie jakieś dobre orkiestry weselne w w miarę rozsądnych cenach? pliiiis, powiedzcie, że tak! ![]() ![]() ![]() bo ja się zaraz załamię, orkiestry sobie życzą 5-6 tysięcy za 2 dni grania... no chyba ich pogrzało do reszty
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki. Ja chyba tylko właściwie wpadłam żeby się przywitać. Nie mam na nic sił,najchętniej to bym przespała resztę ciąży. Pogoda do d*** to i wigoru człowiek w sobie nie ma
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Przed świetami bozego narodzenia organista wedruje od domku do domku i roznosi opłatek. dostaje za to jakies tam pieniązki od każdej rodziny i w taki sposob sobie chlopina dorabia
![]() U was tak nie ma? |
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas , mazowsze, niektore zespoły tyle biorą tylko za samo wesele ![]() ale ludzie sami sa sobie winni. mam kolege ktory gra w takim zespole i mowi ze ludzie sa tak głupi ze mysla ze jak wezma drozsza kapele to beda lepiej grac. a to wszystko to jedno i to samo (sa oczywiscie niechlubne wyjatki ).powiedzial tez ze jak podniesli cene to i czesciej ich ludzie biora. no bo jak zespół drogi to znaczy ze dobry ![]() i tak to sie na ludzkiej glupocie zarabia
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin dzień po Tobie więc pewnie moja też mniej wiecej tyle waży Ale usg dopiero 27 grudnia mam to się dowiemCytat:
Cc to teraz nic strasznego, niektóre kobiety bardzo sobię chwalą i mówią że szybciutko dochodziły do siebie także nie ma co się martwić, ważne aby dla malucha było najlepiej ![]() no właśnie właśnie ![]() Dziewczyny czy Wy tez czujecie swoje maluchy na bokach , bo ja nawet jak leże czy siedzę prosto to czuję że mi Mała coś wystawia w boku , prawie że na plecach ... nie potrafie zidentyfikować co to może być. Mam nadzieję że to nie oznacza położenia poprzecznego , aczkolwiek tak to troche wygląda
|
||
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, zapomniałam opisać wam pewną sytuację: podchodzę do kolejki do kasy UPRZYWILEJOWANEJ, a przede mnie zdążył się jeszcze wcisnąć gość z wielkim wózkiem wyładowanym po brzegi
tak sobie myślę, że może mnie pzrepuści, bo ja tylko jeden koszyk mały z paroma pierdółkami i dwa proszki do prania, ale gdzie tam, udaje, że mnie nie widzi; no dobra, niech się buja, ale najlepsze, że jak już go babka skasowała i zaczęła moje kasować, to ten gość się mnie pyta, czy będę punkty nabijac na kartę, bo jak nie, to czy on by mógł na swoją nabić no to z szerokim uśmiechem odpowiedziałam, że "NIE!!!!!"![]() a potem idę do samochodu, w jednej ręce reklamówka, w drugiej te dwa proszki i mija mnie taki dziadziuś i pyta, czy małemu nie zaszkodzi, że tak dźwigam to mu mówię, że nie mam wyjścia, bo sama jestem, a ten bierze ode mnie te proszki i chce mi pomagać ale już praktycznie przy samochodzie byłam, to nie musiał; ale jak wsiadłam do środka, to się popłakałam, tak mi się miło zrobiło
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co sie orientuje to zalezy od proboszcza. jak sie zgodzi to organista roznosi te opłatki a jak nie to opłatki sa do odebrania w kosciele.
podobnie jest przy koledzie, w dzien koledy chodzi koscielny i roznosi krede i wode swieconą. Jak proboszcz w porzo to i innym da zarobic
|
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu chodzi tylko o jej bezpieczeństwo. A wydaje mi się, że o kogoś innego Ci chodzi, bo ja nie byłam nigdy zwolenniczką SN, zawsze tylko podkreślałam, że się nie boję takiego porodu. Bo mi to było obojętne, jak będę rodzić. Ale mogłaś mnie z kimś pomylić, bo przecież dużo nas tutaj. Tzn niezupełnie. Mieszkamy w jednorodzinnym domu - my z TŻem zajmujemy górne piętro, a rodzice parter. Tak jakby oddzielne mieszkania. Ale obiady robimy dla całej rodziny, tzn jak ja gotuję, to też dla rodziców, a jak mama, to też dla nas. Mamy też jedno ogrzewanie na cały dom, więc raz TŻ pilnuje pieca, raz tata. I takie tam. A co?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-29 o 18:15 |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myslalam, ze gdzies blizej JG. Tak, od samego poczatku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ch.j wie o co im chodzi, ale mi się wydaje, że 5-6 tysi to strasznie dużo, mój szwagier 2 lata temu płacił nieco ponad dwa, bez przesady, żebyśmy my płacili nawet rzy razy tyle
|
|
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też w "oszołomie" zawsze idę do kasy uprzywilejowanej i też zazwyczaj jest kilka ludzi przede mną który mnie nie przepuszczą, bo to jest też kasa dla wielkogabarytowych i oni z tymi wózkami wypchanymi po brzegi się tam pchają. Kiedyś właśnie stałam z mężem przy tej kasie , byliśmy drudzy w kolejce i biegnie jakaś babka do tej pierwszej osoby z kolejki się pyta czy ją przepuści bo się źle czuje to ona mówi że tak tylko tam z tyłu jest pani w ciąży więc jej niech sie pani pyta. I ona do mnie podchodzi i mówi że ona też jest w ciąży z tym że zagrożonej , tak się na nią popatrzyłam i ją przepuściłam bo miała tylko jeden zakup, ale tak se myślę że baba w ciąży zagrożonej przyszłaby do wielkiego marketu po jedną rzecz i jeszcze by biegła? no nie wydaje mi się .... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

I zaraz będzie ryba z patelni. 

na mój rozumek to TAK

ja miałam tapetę kupować, ale dzisiaj nic ciekawego nie znalazłam i może tż będzie wolał pomalować

A taka ładna była 
tak sobie myślę, że może mnie pzrepuści, bo ja tylko jeden koszyk mały z paroma pierdółkami i dwa proszki do prania, ale gdzie tam, udaje, że mnie nie widzi; no dobra, niech się buja, ale najlepsze, że jak już go babka skasowała i zaczęła moje kasować, to ten gość się mnie pyta, czy będę punkty nabijac na kartę, bo jak nie, to czy on by mógł na swoją nabić