|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Kochana, zobacz kilka postów wyżej, zrobiłam...I
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-11-29 o 19:50 |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- tulimy tulimyy
|
|
#2223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Butter, widziałam już, przepraszam
![]() Cytat:
![]() Dodaja, Cytat:
![]() Żabcia, Cytat:
|
|
#2224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poczytałam właśnie w internecie. Czyli wszystko zależy od pracodawcy. A więc nawet nie pytam ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37881531] Nie, Tasiu, nie zdenerwowało mnie. Tylko poczułam się trochę tak, jakbym musiała się tłumaczyć z naszego życia intymnego ![]() [/QUOTE] Wiem, jak przeczytałam twoją odpowiedz to zrozumiałam że właśnie tak to mogłaś odebrać. Nie takie było moje zamierzenie. ![]() Ej... ale ja myję zęby co najmniej 2 razy dziennie, często częściej... Teraz to wygląda jak tłumaczenie, ale tak serio jest. Na prawdę! Strong wierzysz mi, prawda? Powiedz że wierzysz! ![]() A tak w ogóle to ładnie nadrobiłaś. A te twoje odpowiedzi =) Cała Strong Butter Ja dopiero wróciłam do domku i zjadałam obiad. Kupiłam też test. Jak do jutra się nic nie wyklaruje to zrobię rano. Biorę się też za stertę papierów. Muszę w końcu zrobić porządek bo mam 30cm stertę rachunków, faktur, pism... ciekawe czy się w tym połapie teraz
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakoś szybko mijają dni, TŻ pracuje na noc więc jakoś mam zaburzony rytm dnia bo po nocce jak śpi to pół dnia koczuję w pokoju an połówce rogówki
![]() Od poniedziałku zaczęłam uczyć Kamila zasypiania w dzień w łóżeczku. Bo jak widzę że jest śpiący to go pobujałam na rogówce i zasypiał, a teraz go uczę że kładę i..... na 70% drzemek zasypia sam jak go odłożę jak się denerwuje podchodzę, pogłaskam, poprawię pieluszkę, albo przewrócę na inny boczek i w końcu zasypia a pozostałe 30% to te drzemki kiedy przeoczę dobry moment i jest zbyt zmęczony by zasnąć sam,a le mam nadzieję że to poprawię. w łóżeczku mi dłużej śpi niż na rogówce... może przez to że na podusi i u siebie? że nikt nie siada i nie przechodzi obok? ja coś tam znów zaczęłam chudnąć ale nie wiele. nie wiem co Wam jeszcze napisać ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Tasia, wierzę ![]() dziś mam pierwszy dzień nowego opakowania tabsów a nie mam jeszcze @ to brać pierwszą czy poczekać aż @ przyjdzie? I przeszlibyśmy na tę chwilę na durexy. Co myślicie? ![]()
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, STRONG, podziwiam Cie za to cytowanie
ja nie opracowalam zadnego systemu sprawnego cytowania
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
tak jest dofinansowanie jakoś 180zł chyba z tego co pamiętam
|
#2228 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kurs robiłam 3 czy 4 lata temu, ale po nastu podejściach się poddałam. To nie dla mnie. Chociaż żałuję, bo pracuję poza miejscem zamieszkania i samochód bardzo by mi się przydał. No i kasy żal - tyle pieniędzy poszło na jazdy i kolejne podejścia do egzaminów Cytat:
|
|||
|
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Strong ale jak to jest. Pierwsze od porodu, czy już brałaś i po przerwie nie było @? Bo jeśli to pierwsze to ja nie wiem jak to wygląda. Ale wiele lat brałam tabsy- kończysz opakowanie, 7 dni przerwy i następne. Jeśli w czasie przerwy nie było @ to nic, i tak bierzesz tabletkę po tych 7 dniach.
Jak normalnie zaczyna się brać to zawsze pierwsza w pierwszy dzień @. Ale może mamy się wypowiedzą. Cytat:
Ale głupoty piszę, co? Oczywiste oczywistości?
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, to moje 3 opakowanie skończone po porodzie i dotąd w przerwie (ja mam 4 dni) zawsze @ była, teraz nie ma.... więc wziążć nową?
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Tasia, no i przeważnie okres miałam w 3 dniu przerwy.
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie tak. Ja na początku obiłam normalne wielocytowanie to później zapominałam co chciałam odpisać. A tak odpisuje na bieżąco =)
|
|
#2233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37886016]Szkoda U mnie podobnie - na samą myśl o jazdach i egzaminach zaczynam się stresować. Kurs robiłam 3 czy 4 lata temu, ale po nastu podejściach się poddałam. To nie dla mnie. Chociaż żałuję, bo pracuję poza miejscem zamieszkania i samochód bardzo by mi się przydał. No i kasy żal - tyle pieniędzy poszło na jazdy i kolejne podejścia do egzaminów [/QUOTE] No szkoda A @ dalej nie ma ![]() No właśnie ja też pracuję poza miejscem zamieszkania, tłukę się tramwajem.. A na prawko straciłam czas, kasę i nic z tego nie mam oprócz wyrzutów sumienia, że się poddałam ![]() Cytat:
ja po prostu wielocytuję i wywalam, co mi 'niepotrzebne; ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Tasiu bo ja mam te 24+4. I są tylko 4 dni przerwy. Ok wezmę... mam nadzieję że dwóch kresek nie zobaczę....
Butter, siedmiodniowa nie ale cztery dni tak, wezmę więc... ale kminię teraz czy aby nie było czegoś co by ich działanie zakłóciło no bo pierwszy raz mi się do zdarzyło.Tasia, a zdarzyło Ci się nie mieć @ z odstawienia?
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja bym wzięła. jesli brałas regularnie, grzecznie, nie wymiotowałaś, nie miałaś dzikiej biegunki - to nie powinno nic zakłócić ich działania! |
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, w ulotce też właśnie pisze o biegunkach, wymiotach itp. chyba wszystko dobrze zjadlam a w ulotce pisze że jak dwa razy nie ma @ to jest problem. Więc no stres... ale jest ... trochę
haha
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Strong rozpieszczają nas ci nasi TZ
Będzie duży chłopczyk z niego, super Metki wymiatają
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, własnie mojego wysłałam żeby kakao zrobił
![]() jakie tam nowinki wprowadziłaś Majeczce? czytałam że cukinie.. coś jeszcze?
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Strong
oo też bym się napiła |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, te 24+4 są takie że jesz cały czas, 24 tabletki są biale, aktywne a te 4-zielone to są placebo (jak nie zjesz to się nic nie stanie) to są właśnie te na odstawienie, chodzi o to że nie wychodzisz z rytmu brania tabletki tylko jesz caly czas a tak jakby odstawiasz na te 4 dni, i nowe opakowanie, więc łykasz tabsy cały czas ale przez 4 dni nie działają.
![]() siadam do nauki, Kamil dziś spał 2h więc miałam czas na naukę ale... nadrabiałam wizaż! ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Madzia, rozumiem ![]() a u nas tak... do południa je zupkę: marchewka, pietruszka, seler i zamiennie ziemniak/ryż. a na deserek jabłuszko albo banan, lub łącznie. kilka razy jak dałam słoiczek to był tam też por (ale nie uważam tego że wprowadzony jest bo to sladowe ilości i tylko raz) no i dziś dostał dynię. jutro podam brokuła ale wzięłam słoiczek najpierw, jak będzie dobrze reagować to będę sama robić (większość dań i deserków robię sama) Tasiu, dzięki za odpowiedzi
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Strong ja teraz już wszystko sama robię. deserki podaję z kleikiem ryżowym.
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ja się zastanawiam czy tak za tydzień dwa, nie spróbować dać mięska. A gluten dopiero nie wiem kiedy
|
#2245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art1472.html Kotek podała ![]() Cytat:
Ja uwazam, ze jak sie cos zaczyna to trzeba skonczyc i tego sie trzymamCytat:
dla Kamilka![]() Ja bym zadnej przerwy nie robiła [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37886016] U mnie podobnie - na samą myśl o jazdach i egzaminach zaczynam się stresować. Kurs robiłam 3 czy 4 lata temu, ale po nastu podejściach się poddałam. To nie dla mnie. Chociaż żałuję, bo pracuję poza miejscem zamieszkania i samochód bardzo by mi się przydał. No i kasy żal - tyle pieniędzy poszło na jazdy i kolejne podejścia do egzaminów Ale ja się nie gniewam [/QUOTE]a szkoda Uwazam ze trzeba zdawac az do skutkuja tez Cytat:
![]() Wreszcie chwila spokoju ![]() Wykąpałam sie i wywiesiłam zasikane pranie ![]() Padam dzis...
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Strong przy kp i mm jest troszkę inaczej z tymi pokarmami. Byś musiała poczytać kiedy wprowadzać. A mięsko to jak chyba 6 m-ce skończy. Przynajmniej wg tej stronki z której ja korzystam.
U mnie je: marchew, ziemniaka, dynię, cukinię, jabłko, kleik ryżowy, mięsko , gluten. A gotowanie sprawa mi tyle przyjemności Pamiętacie jak Wam pisałam, że pełza do tyłu? To dziś siedze z rodzicami i na ziemi leżał jej krem do policzka (dośc daleko od niej). I ona tak patrzy i patrzy na ten krem i nagle bach zaczeła sie tak podciagać na rączkach i odpychać nóżkami, ze doszła do tego kremu. Potem męzowi chciałam to pokazać. Mąż położył tez coś przed nią a ona bach i pełza do przodu. Przy nas to tylko sie podciągała na rączkach a przy mężu jakoś tak ze skokiem to robiła, no ciezko to opisać oo tak jakby sie na brzuchu rozbujała
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, właśnie wiem że przy kp to inaczej. Widziałam słoiczki po 5 miesiącu już z mięskiem. Poczekam jeszcze tydzień
Super że maja sobie tak pełza ![]() Blonde, brawo za pranie... ja mam mega dużo prasowania
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() e tam pranie to nie zadna filozofia Z prasowaniem to juz gorzej, tez na mnie czeka
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
wizaż i Wy działacie cudeczka
wystarczyło że się o ten @ zapytałam i dostałam cały dzień chodzę sprawdza, a teraz idę na luzie a tu bziu...
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie... chyba, ze to pranie ręczne wrrrr Strong
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.

gadałam z mężem i on woli działać jak wróci 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 
i muszę iść jeszcze raz za tydzień bo nie było okulisty 

Zrobiłam test, jedna krecha, więc czekam na @...