Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 15:49   #2191
mysia1986
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Mysia ja już pisałam, że miałam takie same plamienia i jak widać, w niczym to nie przeszkodziło...a ty progesteron sobie zbadałaś, ja nie
I ja liczyłam nowy cykl, od normalnego krwawienia @...

No ja też licze cykl od normalnego krwawienia
Tylko wkurza mnie to co sie teraz dzieje.. bo nigdy tak nie miałam i dlatego troche mnie to zastanawia
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:49   #2192
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Ja juz po obiedzie, po kanapkach i po sałatce

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:53   #2193
gochaa_p
Zakorzenienie

AMANI< GUCIA, MALENSTFO, BLONDE, ONYKS

kurde - wielocytowanie mi coś nie działa tak jak powinno

Wojtek zasnął :/ oj nie lubie - znowu będzie szalał do późna :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:53   #2194
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
No ja też licze cykl od normalnego krwawienia
Tylko wkurza mnie to co sie teraz dzieje.. bo nigdy tak nie miałam i dlatego troche mnie to zastanawia
Ja też tego nie miałam...ale wszystko jest ok Więc i pewnie u ciebie też tak będzie
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:54   #2195
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tego nie miałam...ale wszystko jest ok Więc i pewnie u ciebie też tak będzie
Marcel <3

Stary 2012-11-29, 16:18   #2196
kaska87
Zakorzenienie

joł
nie nadrabiam, nie chce mi się

dzisiaj byłam u lekarza pracy, bo chcę dofinansowanie do okularów, a coś mi zdycha wzrok i muszę iść jeszcze raz za tydzień bo nie było okulisty

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:18   #2197
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mrowinko zdrówka
Dzięki. Jeszcze tylko jutro do pracy, mam nadzieję wydobrzeć przez weekend.
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ale to nie chodzi że my wiemy lepiej. Może mała nie doczytała twojej odpowiedzi dla mnie. Ja po prostu coś kojarzyłam że pisałaś że kiedyś tam nie było twojego męża. Ale później wyjaśniłaś że nie był ale troszkę wcześniej. I wszystko jasne. Ja ci kochana broń boże nie wnikam co i jak i kiedy. Co to to nie. Bardzo wszystkie chcemy żeby ci się udało, dlatego zawsze szukamy jakiś pozytywów. A jeśli zdenerwowało cie to moje stwierdzenie to przepraszam.
Nie, Tasiu, nie zdenerwowało mnie. Tylko poczułam się trochę tak, jakbym musiała się tłumaczyć z naszego życia intymnego

Cytat:
hihi, kto wie! Dwójka to minimum!
Nie kracz - po Clo jest większe ryzyko ciąży mnogiej Na szczęście w tym cyklu jest tylko 1 pęcherzyk, który może pęknąć.

Cytat:
Pewnie, że dobre Wręcz pycha

A jeżeli mogę to zadałbym Ci jeszcze jedno pytanie
Chodzi mi o plamienia przed @
Jeżeli testy owulacyjne sa pozytywne 15i16dc a plamienia zaczynają sie w 27dc i wystepuja przez 2-3dni i potem dostaje @..
Progesteron w normie, w badaniu i usg tez ok. Czy aby napewno z moja FL jest wszystko ok?? Bo licze ją aż do dnia poprzedzajacego @, ale zastanawiam sie co z tymi 2-3dniami plamień:confuse d:
Mysiu, chciałabym Ci pomóc, ale naprawdę nie wiem Długość fazy jest ok, a plamienia - nie mam pojęcia, z czego mogą wynikać, skoro to nie jest niedobór progesteronu.
Zdradzisz, co pysznego piłaś?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 16:48   #2198
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Dodaja, za te "guru" masz buziaka ale przesadziłaś
Bika, zdjęcia z imprezki super Emilka ma mega długie nogi
Natalko, wiem że temat zakończony ze spaniem z dzieckiem ale odpowiem jeszcze na Twoje pytanie
Cytat:
A powiedz Strong, ile razy w nocy wstajesz i karmisz Kamilka? ile czasu Ci zajmuje jedno nocne karmienie?
na początku 3 razy po 20-30min (to jeszcze piersią) potem wstawałam 2 razy na karmienie po minut 15. i ze 3 razy żeby go przerwrócić na boczek jak się przebudził a teraz wstaję raz na karmienie i ze 2-3 razy go przełożyć na drugi boczek. I od samego początku spał sam, ze 3 dni marudził a potem już z przyjemnością zasypiał u siebie.
Stokrotko, gratuluje Ci z całego serca dzidziusia
Kotek,
Cytat:
Nawet teraz jak Maja obudzi sie w nocy i przyjdzie do nas to po zasnieciu zaraz jest odkladana do siebie a czasem zdarza sie ze sie przebudza i sie drze "Ide!!!!!!!" co znaczy ze trzeba jej zrobic miejsce bo przechodzi do swojego lozeczka.
ona jest kochana Już ją widze jak rzuca tym "idę"
Cytat:
moje dziecko mnie zabija....przyszedl Tz z pracy a ona leci do niego i sie drze "tatusiu zigalamm!!!!!!! ogala!!!!!!!!!!!"(wyrzyga lam rogala) yyyyyy :brzy dal: po pierwsze owszem jadla na kolacje rogala, po drugie nie rzygala (my nie mowimy rzygac tylko wymiotowac wiec nie wiem skad ona to wziela ) jak sie potem okazalo chodzilo jej o to ze poplula sie ........syropem
jeszcze bardziej ją kocham
Tomalinko, ciesze się że zobaczyłaś serduszko i że wszystkie jest dobrze
Stokrotka,
Cytat:
i wiem, że niektórzy za to będą na mnie psy wieszać, ale co zrobię, teraz dzidzia jest najważniejsza
mądrze piszesz tym zmierzłuchom przejdzie przecież a Ty musisz o Was zadbać
Kotek,
Cytat:
a co w tym wypadku mam powiedziec np ja gdzie mamy sypialnie a w niej stoi lozko Mai i nie mamy sie gdzie indziej kochac
też mam 3w1.... salon, sypialnie i pokój kamila. Łazienke mam dwa na dwa więc seks w niej to chyba z nogą w klozecie no a w kuchni non stop babcia siedzi... chyba by tego nie chciała widzieć.
Blonde,
Cytat:
Wrocilam z zumbyPadam
jak dojdę do jakieś kasy (pewnie za 3 lata po ślubie, remoncie, i spłaceniu długu) to też się na zumbę dodatkowo zapiszę. Lecą ci kg w dół od tego?
i brawa za taką aktywność
Żabcia, nie wiem czy już breloczek zamówiony ale mi się podoba 3
Aaby,
Cytat:
dodaja, współczuję mgr, sama dobrze wiesz jak jeszcze niedawno sama marudziłam Ale nie bierze przykładu ze mnie i nie zostawiaj na ostatnią chwilę
jezu.... pamiętam tego twojego lenia związanego z pisaniem mgr ganiłam Cię do roboty, pamięcesz ?
I lubię kiedy jasno wyrażasz swoje zdanie.Otwarcie i szczerze, że nie boisz się powiedzieć tego co masz na języku czy klawiaturze. To tak na marginesie.

Cytat:
Tak Zgadzam się z każdym słowem, które napisałaś, ale zgadzam się tak tylko między nami, bo przecież nie mam prawa głosu
nie czytałam jeszcze k. ale ta ironia mnie jakoś dziwnie rozbawiła

Stary 2012-11-29, 16:48   #2199
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter,
Cytat:
Najlepsze, jak rozmawiałam kiedyś z kolesiem, który mi upowiadał, że bije własne dziecko, ja go skrytykowałam, a on mi powiedział 'pogadamy, jak będziesz mieć swoje dziecko'
sama bym go z checią pier.dolnę.ła w łeb

i co do tego co napisałaś, rzeczywiście jest takie coś, że jak nie przeżyłaś to siedź cicho, a to bez szensu bo to że czegoś nie masz/nie przeżyłaś nie znaczy że nie możesz mieć na ten temat swojego zdania.
Ja się spotkałam z tym że koleżanka co ma lekką robotę i fajną płacę przy każdym spotkaniu narzeka że jaka ona nieszczęśliwa że tam pracuje że mało kasy a serio pracuje kilka godzin (2-3) a ma na miesiąc dobry tysiąc (sprząta biura) jak dla mnie dla studentki to fajna kasa. Ale ona non stop marudzi i jak się kiedyś odezwałam że niech rzuci tę pracę skoro tak jej źle... albo niech skończy marudzić bo przynajmniej ma kasę na swoje wydatki i przyjemności (rodzice jej płacą za studia i życie) to mnie zbeształa że sama nie pracuję TYLKO SIEDZĘ NA DUPIE W DOMU NA UTRZYMANIU MĘŻA to nie mam co się wypowiadać. Albo ona jest głupia albo 1000 zł za 2-3 godziny dziennie pracy to mało... chociaż znam osoby pracujące po 8h i to PRACUJĄCE a mają 1500 i rodzinę na wykarmieniu i nie musze pracować żeby wiedzieć że POWINNA SIĘ Z TEJ PRACY CIESZYĆ.

Gucia,
Cytat:
Strong wczoraj napisałaś o tym, jak to Kamil śpi w swoim łóżeczku - ja to sobie tak właśnie wyobrażam! Super, że da się zrobić to co wcześniej się sobie założy!
Ja jeszcze będę chciała żeby dziecko szybciutko spało w swoim pokoju. Wstępnie tak 4 m-ce. Żeby oprócz tego, żeby miało poczucie swojego bezpiecznego łóżka to żeby uczyło się, że jego pokój - jego królestwo Brawo dla Ciebie!!!
Zaczęłam od razu pierwszego dnia... powiedziałam Kamilkowi jak mu pokazywałam dom że to jest jego łóżeczko i że w nim będzie spał i chyba zrozumiał bo 3 dni po marudził a potem już mi się uśmiechał jak go po kąpieli odkładałam też czasem muszę wstać więcej niż 5 razy bo karmienie no i przewracam go na boczki jak się przebudzi ale da się.

Też bym tak chciała ale kamil narazie nie ma swojego pokoju, dopiero jak będzie mieć roczek dostanie swój pokoik i też zamierzam definitywnie go tam wprowadzić i go ze swoim pokojem zaprzyjaźnić

Też tak myślę że chyba dobrze dla dziecka jak ma poczucie "porządku"- "moje łóżeczko", "mój kąt"... że ma coś swojego i myślę że to dobrze rokuje na przyszłość

Cytat:
Idziemy początkiem grudnia na Strachy na Lachy
Bardzo ich lubię Dzień dobry.. Kocham Cię Już posmarowałem Tobą chleb

Nikita, Ty jesteś człowiek biznesu normalnieeee mega Nikicior brawa za awans

Today, moje brawa z okazji urodzin córeczki życzę Wam samych sszczęśliwych chwil w czwóreczkę

Tasia,
Cytat:
Jeśli ja bym napisała że np. myję zęby raz w miesiącu to muszę liczyć się zarówno z pochwałami jak i z krytykom
nie myśl że Cię pochwalę

ale mądrze napisałaś

Onyks, pranie Nataszowe bardzo fajne

Gucia,

Cytat:
-" kochanie ja grubne... jestem gruba"
- " a co z tym zrobiłaś?", "no to skończ"
w sensie że "skoro nic z tym nie robisz to skończ narzekać?"

Kotek,

Cytat:
i jeszcze sie zdolowalam bo kuzynka zdawala wczoraj egzam na prawko i oblala juz na placu. I dola nie mam bo ona oblala tylko ze ja pewnie tez nie zdam i juz teraz mam stresa mimo iz do egzaminu jest jeszcze troche czasu
zdasz

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Lecą nadrabiać kolejne 20 stron
Stary 2012-11-29, 17:23   #2200
Amani
Zakorzenienie

dziewczyny, ale sie wkurzylam... kurde napisze w k. bo zaraz wybuchne...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:25   #2201
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37881531]

Mysiu, chciałabym Ci pomóc, ale naprawdę nie wiem Długość fazy jest ok, a plamienia - nie mam pojęcia, z czego mogą wynikać, skoro to nie jest niedobór progesteronu.
Zdradzisz, co pysznego piłaś?[/QUOTE]

Dzięki. Wiem, ze maruda ze mnie Ale po tej akcji ostatniej z moim lekarzem, jestem na etapie szukania lekarza godnego zaufania... a tyle mysli mnie trapi
A co do wina to chetnie bym ci powiedziała, ale ja wypiłam 2 kieliszki , potem maż jak wrócił z pracy tez 2 i rano jak wychodzil do pracy to butle wyrzucił I nazwy nie pamietam. Napewno czerwone wytrawne
Marcel <3

Stary 2012-11-29, 17:42   #2202
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wczoraj po pracy byliśmy u teścia na imieninach i... o dziwo było znośnie
Pod koniec rozmowa zeszła na ciążę i porody, i coś rozmawiamy o położnych, i mężach/ojcach i teściowa nagle do mnie "A ty byś chciała, żeby mąż był przy porodzie?", a ja "Oczywiście!"... Ona się skrzywiła, wnet w głowę popukała i "Eee, ja to bym nie chciała" Także rocznik '51 jest przeciwny Ale mąż oczywiście jak zwykle powściągliwy i nie mógł powiedzieć "Mamo, ja sam chcę". Siedział cicho i to ja wyszłam na dziwaka

U mnie tesciowa mowila to samo ze ona by meza nie chciała przy porodzie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł, wpadłam się tylk oprzywitać bo przy tym miom malluchu to nawet nadrobić mi Was cieżko :/

Dziś o 11 usg odezwę się PO

miłego dzionka laseczki
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

i nie pamiętam co komu jeszcze miałam napisać...

Ja wczoraj na poprawę humoru przyszłam do domu i posprztykałam się z mężem. Zdecydowanie nie zrozumiał, że mam parszywy dzień. Ale na szczęście opanował się Później umówiłam się z koleżanką, z którą się już dawno nie widziałam i się zagadałyśmy i dopiero przed 24 byłam w domu. Ale dobrze mi to zrobiło
super ze masz lepszy humor

Cytat:
Napisane przez fotkasia Pokaż wiadomość
dziękuję, może odważę się zrobić
jak cos to pisz

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

zaaabcia, super te przystawki! Choinkowa deska serów szczególnie mi się podoba
Na pewno zrobie ta choinke i mikolajki... zastanawiam się jeszcze na tym bałwanem

Cytat:
zaabcia jak dla mnie 1 praktyczniejszy, 2 ładniejszy ale mniej praktyczny. Zależy co kto lubi =) jak dla mnie mimo wszystko 1.
Od zawsze w mojej kosmetyczce mam tylko tusz, kredkę do uzupełniania rzęs jak henna zejdzie (skutki wypadku) i jakieś cienie, ale generalnie ich nie używam. I oczywiście kremy.Bez kremu się nigdzie nie ruszam. A pudrów podkładów i tych wszystkich innych mazideł nie używam bo nie umiem =)
już zdecydowałam kupuje sobie ten pierwszy

Ja nie używam podkladow tylko puder i rzesy maluje na codzien a jak dzień wychodzimy to maluje bardziej oko

Cytat:
aaaa zapomniałam Wam napisać. Wczoraj o 18.30 zadzwoniła do nas teściowa, że dawno Mai nie widziała, ze tęskni itp. Więc mąz ją zaprosił aby wpadła kiedy ma ochotę. A ta, że będzie za chwilę (ma do nas 10 min autem). Więc ok czekamy.... czekamy... czekamy... Maja juz zaczeła marudzić , bo była senna. o 19.40 mąż zadzwonił czy juz wyjechała , na co teściowa, że się szykuje więc jej powiedział, że już niech nie jedzie bo idziemy ją kąpać. ech... Doskonale wie, że do max 20 Maja wytrzymuje i potem idzie spać.
Licza się checi.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
zaaaabcia pierwszy plaszczyk super,

Cytat:
Maleństwo aaa to super Jakbym miała bliźniaki to tez bym wolała aby były dwujajowe niż xera A co do pościeli: kupujesz od razu 2? Różne, czy takie same?
Ja bym chciała jednojajowe

butterku - ja dalej trzymam kciuki

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:42   #2203
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Wierzę Sama pamiętam moje rozanielenie po egzaminie
Jak siedziałam w poczekalni, to wciągałam snickersa, na pobudzenie of course. Jestem w połowie, a pan wychodzi i mnie woła Moja mina bezcenna
hahaha to musialo przebosko wygladac
Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Kotek!! Tylko Tobie się to mogło zdarzyć!! Przeogromne gratulacje!!
dziekuje dziekuje dziekuje
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja tez, ale zobaczymy jak to bedzie i tak wiem,ze bedzie inaczej, aczkolwiek ja jestem tradycyjna i bardzo sie staram przekazac to co mnie nauczono
mam tak samo!!!!!
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
kotek wspoczuje przezyc, super ze mimo wszystko sie udalo GRATULUJE
dziekuje
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ja polecam serum Eveline bialo-zielone chlodzace. U mnie niezawodne przy regularnym stosowaniu. Serio dziala cuda
ojj uwielbiam te chlodzace zele
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja mam czerwowy rozgrzewajacy
tez go mialam ale to zdecydowanie nie dla mnie zupelnie nie podobalo mi sie to grzanie i oddalam mamie
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37880028]Zapomniałam wczoraj pogratulować Kotkowi zdanego egzaminu - ależ Ci zazdroszczę prawka [/QUOTE]
dziekuje a to Ty nie masz prawka? myslalam ze wszystkie maja tylko ja sierotka nie to jak nie masz to szybciutko na kursik
Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Kotek,też mam 3w1.... salon, sypialnie i pokój kamila. Łazienke mam dwa na dwa więc seks w niej to chyba z nogą w klozecie no a w kuchni non stop babcia siedzi... chyba by tego nie chciała widzieć
no my obecnie mamy troszke wiecej "salonow" niemniej jednak .......... nie ma gdzie
Cytat:

Kotek,

zdasz
zdalam zdalam

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:42   #2204
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

mówisz, że da się przyzwyczaić? ja już obmyślam plan co tu robić, najpierw muszę się pouczyć na ten cholerny egzamin, a po nim spróbuję te bombki z wstążeczek robić i mam zamiar się kulinarnie rozwijać
Bardzo dobry plan

Cytat:
A ja tak siedzę, pracuje, zaglądam na wizaż, dalej pracuje, znowu zaglądam na wizaż, i dalej pracuje. I właśnie odechciało mi się dalszej pracy więc zostaje na wizażu =)

To chyba tak jak większość

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Was? A ja
Jeśli @ się nie rozkręci, kupię test w drodze do domu i zrobię!
Bo nie mam w domu na tzw. wszelki wypadek, żeby nie kusiło
Ale wiesz, ja Was tu na bieżąco cały czas informuję - może aż za bardzo.

E tam za bardzo. My się tu ekscytujemy z Tobą

Cytat:

Ja po usg Ewa nadal jest Ewą całe badanie ssała kciuka Waży 2420 , ułożenie głókowe i wszystko jest ok
Suuper

Cytat:
tez go kiedys mialam, ale absolutnie nie dawal zadnych efektow w moim przypadku bialo-zielony to moj KWC szkoda tylko, ze tak mocno chlodzi bo w zimie trzeba sie opatulic szlafrokiem
Ja tego czerwonego nie lubiłam, bo mnie parzył Do tego nie można używać przy "pajączkach" a ja je mam. Chłodzący w zimę daje czadu

Cytat:

ja zaraz po przyjezdzie do WORDu poszlam do wc, jak wyszlam jeszcze z mokrymi rekami a tu przede mna egzaminator i mnie wola ze niby wczesniej, bo ktos sie nie zglosil, ale on jak idzie do dentysty to tez woli miec to jak najszybciej za soba superowy byl, jeszcze pogadal z moim tata
Hihih Mój też był świetny i rozmawiał ze mną trochę po egzaminie

Cytat:
Dodaja, za te "guru" masz buziaka ale przesadziłaś
Wcale nie przesadziłam Udowadniasz, że jak się chce to można i to mi się podoba

Cytat:

W profilu zostawiłam 3 fotki naszego salonu. Oczywiście jest łysy, bez dodatków, ale wszystko po woli Kiedyś wstawię też przed- będzie lepszy efekt

Dziewczyny jak nazywał się sklep w którym kupowałyście biżuterię? Chcę zrobić zakupy i ewentualnie porównać ceny.

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2012-11-29 o 17:45
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 17:45   #2205
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Onyks, bardzo ładnie i chudziutko wyglądasz atrakcyjnie
Kotek,
Cytat:
Ty no popatrza a u mnie zdjecia klamia ale w druga strone jeszce nigdy nie wyszlam na zdjeciu za chudo chyba mam zly aparat
jezu,... ja też.... lecą po nowy
Cytat:
"tobie bym prawko zabrala i tobie i tobie i tobie tez"
wiem po kim to ma Maja
Nikita,co do przejścia dla piesych pamiętam jak pisałaś że stojąc samochodem na przejściu celujesz znaczkiem mercedesa w ludzi
Aaby,
Cytat:
A powiedz mi - ten Killer to chyba trochę skakania jest, nie? U mnie to odpada, sąsiedzi z dołu szybko wybiliby mi z głowy ćwiczenia
ja sąsiadów na dole nie mam a jak ostatnio zaczęłamw domu skakać i mi się ze stolika zsunęły dwa świecziczki to porównałam się co najmniej do ciężarnego słonia.

Co do przejścia do pieszych to nie mam żadnej zasady... raz mijam biedaka na stojącego przy przejściu a w inny dzień przepuszaczam wszystkich możliwych i zgadzam się z Maleństwo że klopoty z tym związane wynikają z niedbalstwa obu stron.

Dodaja, do okularków się przyzwyczaisz
Madzia, super z tymi bonami my nie mamy na święta wielkanocne, ani na BN ale mamy na..... BOŻE CIAŁO
Amani,
Cytat:
Co do wkurzajacych, nieproszonych rad, to ja tez ich nienawidze. Najgorsza rada dla mnie ostatnio, to przestrogi wszystkich dookola przed moim TZem... [...]
też to mam ze względu na to że mój TŻ na bakier z wiarą, długie włosy i muzyka nie taka jakby chcieli... wiadomo- metal i satanista.
Mysia, super że wyniki masz dobre dobry początek
Butter,
Cytat:
A na dziecko po prostu każdy jest gotowy w innym momencie życia. Strong, młodsza od nas wszystkich tu, była gotowa wcześniej, inni są gotowi o wiele później. Wiek (byle racjonalny) nie jest tu jakimś mega ważnym wyznacznikiem
i nie mam żadnego życia towarzyskiego ale mądrze gadasz ja nawet nie skromnie powiem że mimo wieku.... świetnie se radze w roli mamy przynajmniej względnie ale Butter, ja mam wiek racjonalny?
Aaby,
Cytat:
Zaczęłam mieć wątpliwości co do gina. Nie wiem, czy zdecydować się na tego, o którym myślałam (onyks do niego chodzi), czy iść do innego polecanego przez przyjaciółkę. Jego przewagą jest to, że jest ordynatorem w szpitalu, w którym w przyszłości chciałabym rodzić. Za to ma gorszy sprzęt niż ten lekarz onyksowy... Mam jeszcze chwilę do namysłu, ale dylemat jest
to że jest ordynatorem, wcale nie świadczy o tym że chociaż na chwilę do Ciebie zajrzy. U nas przy porodzie było nas 3, ja TŻ i położna, jak urodziłam przyszedł lekarz (nie mój) i oediatra. Tyle. WIęc tym się nie sugeruj, chyba wybrałabym lepszy sorzęt i dobre opinie.
Madzia,
Cytat:
Dziś miałam zaplanowany fajny obiadek ale co sie okazało jajek nie moge więc szlag go trafił. Mój mąż sie przejął i się pyta co bym zjadła, więc mówię, ze szpinak ale nie mamy a ten myk i zakłada kurtkę i tylko krzyknął, że bedzie za 10 minut. Był za 30 minut, boi dopiero w 3 sklepie znalazł szpinak bez dodatku śmietany Zaskoczył mnie
fajny maż ja była w pon trochę zakatarzona i ledwo poszłam na aqua, wróciłam do domu a tu łóżko rozścielone, herbatka z miodem gorąca i kocyk też mnie mój zaskoczył... coś wisi w powietrzu
Aaby,
Cytat:
Mąż też tak powiedział Ja mówię, że wszystkie koleżanki mówiły, że przy porodzie tak naprawdę położna jest ważna i nie liczy się, czy Twój lekarz pracuje w danym szpitalu czy nie, bo i tak widzisz tylko jego pieczątkę na wypisie. A mąż na to "A gdyby odpukać coś się w czasie ciąży działo, to ten ordynator od razu cię położy u siebie i zrobi niezbędne badania, a jeśli będziesz chodzić do innego, to sama będziesz musiała sobie szpital załatwiać". To jest dość przekonujące
ma rację w sumie ja wylądowałam w szpitalu pod który należę bo jest REJONIZACJA. Co jest dla mnie bezsensu. Ale mąż dobrze radzi co nie znaczy że moja rada wyżej nie jest aktualna bo jest
Stary 2012-11-29, 18:00   #2206
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

butterku - ja dalej trzymam kciuki
Zabciu, dziękuję Kochana, ale już nie ma po co Zrobiłam test, jedna krecha, więc czekam na @...

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

dziekuje a to Ty nie masz prawka? myslalam ze wszystkie maja tylko ja sierotka nie to jak nie masz to szybciutko na kursik
Ja nie mam prawka... Neofitko

Cytat:

Butter,i nie mam żadnego życia towarzyskiego ale mądrze gadasz ja nawet nie skromnie powiem że mimo wieku.... świetnie se radze w roli mamy przynajmniej względnie ale Butter, ja mam wiek racjonalny?
TY?? Kochana, Ty masz wszystko racjonalne!!!
I nie wątpię w to, że świetnie sobie radzisz...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:03   #2207
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter, pomogłabym z tą paczką ale... mam kryzys... może po marcu się do mnie zgłoś, wtedy powinien być lepszy okres... to Ci już dam na przyszły rok.
Nikita,Aaby,Onyks
Cytat:
czeeesc, charakterek po mamusi bedzie mial?
Cytat:
Charakterny po mamusi
Cytat:
Strong, charakterny po mamusi
powaznie jestem taka.... nooo.. yyy ... że charakterna?

Blonde,
Cytat:
Jaki duzy
97 centyl... az się przeraziłam ale skoro nic pediatra nie mówił to chyba nie jest źle no nie?
Madzia,
Cytat:
Strong oo jak ładnie Maja podobnie bo 72 cm i 9100 i brawa za szczepienie.
bardzo podobnie tylko że kamil ma 4 miesiące a Maja 6 no ale mój to chłopaczek to musi być postawniejszy żeby móc kobiety na rękach nosić
Stokrotka,
Cytat:
oj Kamilek daje czadu super i jaki już duży jest
zawsze daje czadu, jak go proszę żeby nie dawał
Amani,
Cytat:
Strong - gratki za wizyte, duzy Kamilek, jest co nosic, co?
ani nie gadaj...w sumie na dłużej to tylko ja daję radę... nawet TŻ po 3 minutach wymięka
Stary 2012-11-29, 18:04   #2208
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabciu, dziękuję Kochana, ale już nie ma po co Zrobiłam test, jedna krecha, więc czekam na @...
tule

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-29, 18:16   #2209
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Butter, w takim razie kciukuję już za kolejny cykl
Możesz przypomnieć mi nazwę tego sklepu, gdzie zaopatrujesz się w części do robienia biżu?

Strong, okulary już są w porządku Po tym jak tż powiedział, że jestem Jego seksowną sekretarką i jak dziewczyny na uczelni mnie wychwalały, że cudnie wyglądam Odezwała się moja próżność
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:17   #2210
metkaa
Zakorzenienie

gochaa_p dobrze ze wszystko jest ok

Cytat:
luu a mialam nadzieje,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:18   #2211
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter, pomogłabym z tą paczką ale... mam kryzys... może po marcu się do mnie zgłoś, wtedy powinien być lepszy okres... to Ci już dam na przyszły rok.
Kochana, spokojnie I tak zebraliśmy już bardzo dużo
Dziękuję za chęci

Cytat:
[FONT=Tahoma]Butter, w takim razie kciukuję już za kolejny cykl
Możesz przypomnieć mi nazwę tego sklepu, gdzie zaopatrujesz się w części do robienia biżu?
Dzięki Kochana, trzymaj
www.beads.pl

Hania

Stary 2012-11-29, 18:25   #2212
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam prawka... Neofitko
ojj zapomnialam ale zaraz zaraz Ty chyba nalezysz do grona ktore nie ubolewaja nad brakiem tego dokumentu? wiec jesli tak to to sie nie liczy

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 18:29   #2213
zaaaabcia
Zakorzenienie

Myslalam ze będę musiala zrobić duże jedzenia na ta impreze .. a tu wszyscy znajomi pisza ze kazdy cos przyniesie do jedzenia Uwielbiam ich

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-11-29, 18:41   #2214
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Onyks, teściowa wredota
Stripi, no to musisz uważać na siebie a leki napewno pomogą też brałam i monural i furaginum.
Stokrotka,
Cytat:
właśnie obejrzałam film "jak urodzić i nie zwariować".
mi sie tez podobał ale ja bez płaczu
Cytat:
fajny, mi się podobał tylko porody mnie przeraziły
my przy okazji tego filmu pierwszy raz z TŻ rozmawialiśmy o porodzie w sensie jak ja to widziałam a jak on i TŻ mówi że nasz poród był całkiem inny.
Żabcia,
Cytat:
brawo dla Kamilka ze tak slicznie rosnie

Kotek, ja pieprzę! ZADAŁAŚ! ale jaja ! SUPER moje gratulacje
a o co chodzi z tą siarą bo nie wiem...
Mrowinko, skoro wyniki nie są złe to nie usteję w trzymaniu kciuków
Kotek,
Cytat:
aaa wiecie cooooo Maja ma zaproszenie do teatru (bedzie przedstawienie Jas i Malgosia) na 07.12 od Tzta z pracy i bedzie tam tez Mikolaj i bedzie wyczytywal dzieciaczki ciekawa jestem czy Maja wyjdzie chociaz generalna probe bedzie miala dzien wczesniej bo idziemy do znajomych ktorzy zaprosili kolege co sie przebierze
Napewno wyjdzie Jeszcze go zagada
My z Kami tez idziemy na mikołaja zdjęcie napewno będzie miał ale nie wiem czy mu paczka przysługuje. tak czy siak bedzie miał frajdę

Madzia, Żabcia, moja babcia chce Kamilowi kupić coś na święta i własnie jej metki zaproponowałam:

http://allegro.pl/e-d-kocyk-metka-pr...800942161.html

http://allegro.pl/kocyk-przytulanka-...810789847.html

tylko jeszcze nie wybrałam który wzór.

Gucia,
Cytat:
Ja wczoraj na poprawę humoru przyszłam do domu i posprztykałam się z mężem. Zdecydowanie nie zrozumiał, że mam parszywy dzień. Ale na szczęście opanował się Później umówiłam się z koleżanką, z którą się już dawno nie widziałam i się zagadałyśmy i dopiero przed 24 byłam w domu. Ale dobrze mi to zrobiło
normalnie urwałaś się ze smyczy i dobrze
Stary 2012-11-29, 18:43   #2215
blonde_hair
Zakorzenienie

[

Cytat:

haha, lubię ale ostatnio w zasadzie w ogóle nie palę bo jest zimno a nie jestem masochistką żeby wychodzić na dwór w taką pogodę a w pubach też już nie wolno palić (a sale dla palących mnie odrzucają), także wiesz... palacz ze mnie jak z koziej... trąbka

ale nie ukrywam, że z teściową uwielbiam

Cytat:
[widzieć.
Blonde,jak dojdę do jakieś kasy (pewnie za 3 lata po ślubie, remoncie, i spłaceniu długu) to też się na zumbę dodatkowo zapiszę. Lecą ci kg w dół od tego?
i brawa za taką aktywność
[

Co do kg nie, bo to tylko raz w tygI mam zaplacone za 6 tyg, bylam dopiero 2 razyJa tez ze wzgledu na kase,, ale po nowym roku chcialabym chodzić 2 razy w tyg u nas na silownie na zumbe, bo spodobalo mi sie to

Cytat:
Cytat:

mam tak samo!!!!!

dziekuje

tez go mialam ale to zdecydowanie nie dla mnie zupelnie nie podobalo mi sie to grzanie i oddalam mamie

A mi odpowiada to serum

Cytat:

Strong, okulary już są w porządku Po tym jak tż powiedział, że jestem Jego seksowną sekretarką i jak dziewczyny na uczelni mnie wychwalały, że cudnie wyglądam Odezwała się moja próżność [/FONT]
napewno pieknie wygladasz

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Myslalam ze będę musiala zrobić duże jedzenia na ta impreze .. a tu wszyscy znajomi pisza ze kazdy cos przyniesie do jedzenia Uwielbiam ich
U Nas zawsze tak sie robiloJa nie lubie do kogos isc jak zcegos ze soba nie wezme

Seba mnie dzis lekko wpienia
Stary 2012-11-29, 18:51   #2216
kaska87
Zakorzenienie

a ja jakoś się wbić nie mogę i trochę mi smutno...
chciałbym już być w ciąży gadałam z mężem i on woli działać jak wróci czyli w maju

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:05   #2217
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
A co do wina to chetnie bym ci powiedziała, ale ja wypiłam 2 kieliszki , potem maż jak wrócił z pracy tez 2 i rano jak wychodzil do pracy to butle wyrzucił I nazwy nie pamietam. Na pewno czerwone wytrawne
Wytrawnego nie lubię
Cytat:
Kotku, ale ja już po kursie. Tylko zdać mi się nie udało. A podchodziłam... dużo razy

Cytat:
Mrowinko, skoro wyniki nie są złe to nie ustaję w trzymaniu kciuków
Dzięki
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:09   #2218
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotko, gratuluje Ci z całego serca dzidziusia

dziękuję kochana to, że kazałaś Kamilkowi trzymać kciuki na pewno pomogło

Cytat:
szkoda, przytulam

Cytat:
Butter to ja jak coś kciuki zostawiam na przyszły miesiąc - jak coś

Stokrotko bo chyba Ci nie napisałam, cieszę się, że dobrze się czujesz!

Cytat:
ale naskrobałyście od rana
wybaczcie ale tylko Was "przeleciałam"
BUTTER czy ja dobrze czytam że Ty palisz rzuć to dziadostwo raz, dwa!

TOMMOROW spokojnie kochana, bez sptresu , dacie radę. A co do piersi - to ściągaj po troszku, nie za dużo, tylko na tyle żeby ulgę poczuć, też miałam nawały mleka straszne

AGNUSEK zaraz lecę do k poczytać co tam skrobnełaś

Ja po usg Ewa nadal jest Ewą całe badanie ssała kciuka Waży 2420 , ułożenie głókowe i wszystko jest ok
super, że Ewunia dalej jest dziewuszką, duża już jest

kasia87 musisz poczekać nie ma wyboru, wiem, że to trudne, sama to przeżywałam, przed długi czas musiałam czekać aż tz się zdecyduje na dziecko, a ja byłam już wcześniej gotowa. Ciężko było ale zleciało, musisz zając myśli czym innym to najlepiej pomaga

ostatnio coś pisałyście o cieście na pierogi, któraś podawała przepis? bo ja chcę jutro zrobić

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:09   #2219
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ojj zapomnialam ale zaraz zaraz Ty chyba nalezysz do grona ktore nie ubolewaja nad brakiem tego dokumentu? wiec jesli tak to to sie nie liczy
Cierpię...ale co z tego, jak mnie cykor oblatuje na sama myśl

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37884586]
Kotku, ale ja już po kursie. Tylko zdać mi się nie udało. A podchodziłam... dużo razy
Dzięki [/QUOTE]

ooo, to dokładnie tak samo, jak ja. Kurs zrobiłam, podeszłam 3 razy, zdołowałam się i olałam sprawę.
Teraz pewnie musiałabym robić kurs od początku...bo już właściwie ponad 10 lat temu go robiłam

Hania

Stary 2012-11-29, 19:14   #2220
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Butter, weź zrób testa
Gocha, super że wszystko ok

skończyłam, wykąpie Kamila i napisze co u nas.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości