Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 19:49   #1111
olimpka85
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

tez tak czuje z boku i tez sie balam ze to glowka, ale na usg okazalo sie ze glowka jest na dole. wiec nie ma sie co martwic

my mieszkalismy nie caly mc z moimi rodzicami moj dawny pokoj mial swoja lazienke wiec nie bylo zle ale same sytuacje ktore stwarzala moja mama makabra, teraz mieszkamy na 2koncu miasta wiec jest ok ale ona jest mega mega nadopiekuncza.
mieszkala u nas tez tesciowa chyba tez kolo mc i bylo ok, bardzo pomocna ale nie wtracajaca sie.
wlasnie troche sie boje jak sie maly ur zeby nie bylo spiec z moja mama bo na poczatku ciazy byly straszne i musialam zerwac kontakty na jakis czas co bardzo przezylam.
dlatego mysle ze to jak sie mieszka z kims zalezy wszystko od tej osoby.
a ewulka przeciez ty bedziesz miala zupelnie osobne mieszkania to co sie martwisz
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:49   #1112
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No koniec świata-burza w listopadzie...
Ja pamietam ktoregos roku jak w styczniu burza byla i wtedy tez myslalam, ze to koniec swiata. Przerazaja mnie takie ewenementy pogodowe.
Stary 2012-11-29, 19:54   #1113
nafiyqa
Zakorzenienie

Jak robicie te granole? Tzn chodzi mi o to, jak posklejac te wszystkie skladniki :P

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy oglądasz seriale U mnie dziś obowiązkowo Paradoks z Lindą, może Przyjaciółki na polsacie też obejrzę i wieczór z głowy
Nie ogladam - szybko sie uzalezniam i dlatego wole nie zaczynac ogladania

Znalazlam na Zone Europa "Male kobietki" i chyba na tym zawiesze oko...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 19:57   #1114
e_vel
Wtajemniczenie

My też mieszkamy z teściami, oni są na dole mają swoją kuchnię, łazienke i pokój, my na górze mamy swoją łazienkę, 2 pokoje, kuchnie i wc + w pokoju obok brata mojego TŻ, który tylko czasem korzysta z wc. Nie narzekam, ale chyba nie ma to jak mieszkać osobno. Chociaż są i plusy. Rachunki na połowę, ogrzewanie mnie nie interesuje, bo teściowa lub teściu palą. Najbardziej to się cieszę z osobnej kuchni bo to mój azyl :p a nie lubię jak mi ktoś w gary zagląda. A teściowa... hmmm.... nie narzekam ale czasem mnie tak wkurza, ze aż mi z uszu paruje. Ale to raczej kwestia charakteru, ona z tych "co ludzie powiedzą" a ja z tych co mają to gdzieś
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:00   #1115
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej
Ewulka my za naszą orkiestrę daliśmy 4500 za jeden dzień, Pstryczku nie wiem jak u was, ale u nas między naszą orkiestrą a takimi za 1500 - 2000 była ogromna wręcz różnica..... Byliśmy na przeglądzie na targach ślubnych i jak słyszałam inne orkiestry to byłam załamana - dlatego też zdecydowaliśmy się na tych droższych i nie żałujemy

Wrociłam od kardiologa - babka jak na mnie popatrzyła to nie chciała wierzyć, że już 8miesiąc..... Dopiero jak spokjrzała w kartę to uwierzyła. Generalnie powiedziała że już jest na tyle późna ciąża, że nie ma sensu faszerować tabletkami, skierowała na holtera ale nie wiem czy zrobię, nawet nie mam jak dojechać. Zobaczę co w pn mi powie ginekolog.

Jestem padnięta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:04   #1116
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
U mnie się nie sprawdzają, a zwłaszcza te ciążowe, bo są tak głupie, że to się w głowie nie mieści. Ale może tylko moje takie są. Chociaż z opowieści dziewczyn wiadomo, że prawie wszystkie ciężarówki mają bardzo głupie sny.

Nafiyqa
, chcę po prostu, żeby mała szybko wyszła. Nie chcę, żeby mój poród trwał wieki, chciałabym, żeby Oliwka się nie męczyła, tylko by mnie przekroili i ją wyjęli. Nie chodzi mi o mnie, bo wiadomo, że ból jest i przy CC (tu może nawet gorszy, bo długotrwały), i przy SN, tylko o nią.
Wiesz u ciebie akurat sa wskazania ale czesto gesto wcale dla dziecka nie jest lepsza cesarka bo ono przezywa wiekszy szok bo nie jest przygotowane na wychodzenie, po prostu ciaaach i je wyjmuja.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
aaa, zapomniałam opisać wam pewną sytuację: podchodzę do kolejki do kasy UPRZYWILEJOWANEJ, a przede mnie zdążył się jeszcze wcisnąć gość z wielkim wózkiem wyładowanym po brzegi tak sobie myślę, że może mnie pzrepuści, bo ja tylko jeden koszyk mały z paroma pierdółkami i dwa proszki do prania, ale gdzie tam, udaje, że mnie nie widzi; no dobra, niech się buja, ale najlepsze, że jak już go babka skasowała i zaczęła moje kasować, to ten gość się mnie pyta, czy będę punkty nabijac na kartę, bo jak nie, to czy on by mógł na swoją nabić no to z szerokim uśmiechem odpowiedziałam, że "NIE!!!!!"

a potem idę do samochodu, w jednej ręce reklamówka, w drugiej te dwa proszki i mija mnie taki dziadziuś i pyta, czy małemu nie zaszkodzi, że tak dźwigam to mu mówię, że nie mam wyjścia, bo sama jestem, a ten bierze ode mnie te proszki i chce mi pomagać ale już praktycznie przy samochodzie byłam, to nie musiał; ale jak wsiadłam do środka, to się popłakałam, tak mi się miło zrobiło
Bardzo dobrze mu odpowiedzialas, ja kiedys stalam w ikei o facet z zona staneli w kasie pierwszenstwa ja podeszlam facet spojrzal na mnie potem na plakat co to za kasa i stoi dalej, po czym kasjerka mnie poprosila a ten zaczal sapac.... sie wkurzylam. Ost tez bylam wcarrefourze i byla kasa pierwszenstwa i zwykla z tymze w tej pierwszenstwa wieksza kolejka to mysle nie bede sie prosic ide do drugiej bo itak pewnie nikt mnie nie przepusci.... a dzis w autobusie jak wracalismy ze szpitala ciasno jak cholera a jeszcze taka baba sie chciala przecisnac za mna dalej, wiecie no brzucha nie wciagne,mowie ze nie dam rady ze chwileczke moze sie przeluzni i tez sapala nad uchem.....

A co do szpitali to sie wypowiem jako doswiadczona , byly ze mna na sali 2 kobitki jedna poszla na izbe bo miala blisko juz 38tc wskazania do cc, nikt nie umial zadecydowac co z nia.... raz wstrzymywali raz nie, masakra.
A byla tez druga co miala w szpitalu lekarke to decyzje szybko podejmowali i lekarka sie nia interesowala, a tymi ktore bez swoich lekarzy to masakra co obchod inny lekarz i inne zalecenia

Ale sie dzis lenie ;D chcialam porobic zakupy na allegro ale ja nie umiem tak.... wole widziec dotknac i miec od razu, moze potem zrobie 2 podejscie
Stary 2012-11-29, 20:08   #1117
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _mArFiL_ Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe Mamuśki! Wiem że późno się odzywam ale czy mogę dołączyć do listy lutowych mam? jestem w połowie 28 tygodnia. Czuję się bardzo dobrze Maleństwa oczekuję 28 lutego. Płci nie znamy ponieważ miałam tylko dwa usg i nie chciało się pokazac. Więc uznaliśmy z Narzeczonym ze stawiamy na Kinder Niespodziankę :P
Bardzo mi się podoba forum przez Was założone ale żeby je całe przeczytać to trzeba poświecić dobrych kilka dni jak nie tygodni ;p
witamy, witamy

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Strasznie mi sie ten wózek podoba, też od pewnego czasu go mam na mysli... kupujesz te wersje 3 w 1?
tak, kupujemy 3 w 1.

Dziękuje z opinie odnośnie koloru wózka, zamówiliśmy jednak pomarańczowy a co tam, jak by był niebieski to ludzie odrazu kojarzą kolor niebieski z chłopcem, a tak to nie wiadomo co tam siedzi w wózku
No właśnie ale, będziemy czekać na niego 4 tygodnie bo fabryka ma zapierdziel i w ogóle to nowość to tym bardziej nie ma tego producent na stanie. No trudno, mam nadzieje, że wózek przyjdzie szybciej niż Filip wyjdzie. jutro odbieramy łóżeczko byliśmy też w rosmanie po kosmetyki dla maluszka i w aptece. kasy poszło ze hohoho, ale co tam
a teraz wcinam śledzie w śmietanie mniam, mniam

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:09   #1118
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a nic, bo właśnie się zdziwiłam, że tata obiad robi a kojarzę, że ty zawsze jakieś cuda robisz w kuchni i coś mi nie pasowało a kuchnię macie swoją u góry czy jak macie to rozwiązane?
i w ogóle, dobrze wam się tak mieszka w dwie rodziny?
bo my właśnie remontujemy górę domu teściów, ale cholernie się tego boję niby osobno, ale razem, niby razem, ale osobno... boję się, że moje dobre relacje z teściową znikną

edit. widzę pstryczku, że ty też tak masz - i jak jest u was? ja się boję, że ani spokojnie się pokłócić nie będzie można, ani powzdychać i pojęczeć w trakcie bunga bunga bo teściowie będą słyszeć
my mieszkamy z moimi rodzicami, dogadujemy sie bez problemów, spiec jak narazie nie było.
my mamy swoja gorę z osobnym wejsciem ale z dolem mamy polaczenie schodami. lazienki mamy 2, kuchnia na dole jest jedna. obiady robie wspolnie z mama ale jakby co to mamy mozliwosc zrobienia sobie kuchni u siebie na gorze.
to jest duuuuza pietrowa, tylko u nas na gorze mamy w sumie 5 pokoi i lazienkę takze jest luz niesamowity.
w sumie jak sie dogadujemy to bez sensu mieszkac gdzies osobno,a tak przynajmniej mam blisko do pracy, opłaty na pół itd. ale byc moze mieszkanie ze swoimi rodzicami to co innego niz z tesciami, wtedy wolałabym miec swoja kuchnie, to na pewno.
narazie jest bardzo dobrze, jak bedzie pozniej, to sie okaze

Cytat:
No koniec świata-burza w listopadzie...

to juz prawie grudzień! o mamuniu

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy oglądasz seriale U mnie dziś obowiązkowo Paradoks z Lindą, może Przyjaciółki na polsacie też obejrzę i wieczór z głowy
Jeszcze jest Mateusz na 1

ja uciekam wlasnie na tv, obejrze cos tam chwilke i zmykam spaciu bo jutro rano trzeba wstac bo mam wizyte w poradni diabetologicznej.
Papapatki, do jutra!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:19   #1119
sylwietta1988
Zakorzenienie

Lalunie Kochane, Wam to tylko jezyki poodcinac 1,5 godz nadrabiania,,,,
ja po wizycie
macanko było, a jakże- mały już sie nie odwróci- nie ma szans bo nie ma miesjca głowką w dól, szyjka zamknięta, brzuch mieciutki gites majonez.
Tylko furagin mam brac do konca ciązy, bo powiedział mi ze absolutnie nie można zaniedbac iinfekcji dróg moczowych w ciązy bo potem moze sie ciągnac nawet miesiącami. A na bezsennosc zalecił "golnąc sobie porcyjke melisy"
w ogole zbulwersowany był, że jak moze mąż spac a ja sie mecze godzinami leząc i nie moge zasnąc.... Kazał go w takich sytuacjach budzic i niech mnie dopieszcza- zrelaksowana szybciej zasne kocham mojego gienia

a na wadze 65,3 kg czyli 13 na plusie ale polozna nie stwirdziła, ze za dużo.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:20   #1120
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Lalunie Kochane, Wam to tylko jezyki poodcinac 1,5 godz nadrabiania,,,,
ja po wizycie
macanko było, a jakże- mały już sie nie odwróci- nie ma szans bo nie ma miesjca głowką w dól, szyjka zamknięta, brzuch mieciutki gites majonez.
Tylko furagin mam brac do konca ciązy, bo powiedział mi ze absolutnie nie można zaniedbac iinfekcji dróg moczowych w ciązy bo potem moze sie ciągnac nawet miesiącami. A na bezsennosc zalecił "golnąc sobie porcyjke melisy"
w ogole zbulwersowany był, że jak moze mąż spac a ja sie mecze godzinami leząc i nie moge zasnąc.... Kazał go w takich sytuacjach budzic i niech mnie dopieszcza- zrelaksowana szybciej zasne kocham mojego gienia

To brawa za wizytę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:27   #1121
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny udało mi się załatwić praktyki! W innym mieście, nie będę musiała chodzić nawet. Koleżanka mi załatwiła ze studiów, jednak są jeszcze bezinteresowne osoby
i masz z głowy

Cytat:
ja po wizycie
wzorowa ciężarówka

a tak w ogóle, to chciałam dzisiaj kupić kosmetyki z Hipp dla młodego i cholera one mi śmierdzą tak samo jak BD no i co ja teraz mam kupić macie jakieś doświadczenie z Nivea? wąchałam jeszcze Bambino, tylko nie widziałam żadnego płynu do mycia, sam szampon, oliwka i kremy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:30   #1122
nafiyqa
Zakorzenienie

Sylwia, super, jeszcze troche czasu minie i mozna rodzic

Dalej sie snuje bez celu... Ide robic budyn.

Stary 2012-11-29, 20:33   #1123
sylwietta1988
Zakorzenienie

zapomniałam cytowac
wiec z tego co pamiętam:

black- za wizytę, skoro nie ma innnej mozliwosci jak cc to musisz sie z tym pogodzic... ale zazdroszcze Ci wagi....

bijkora- masz reke do interesów prowizji zażądaj konkretnej

a teraz uciekam na seriale standard: Ociec Mateusz, potem Hotel 52 i na koncu Przyjaciółki

papatki
Stary 2012-11-29, 20:37   #1124
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam cytowac
wiec z tego co pamiętam:

black- za wizytę, skoro nie ma innnej mozliwosci jak cc to musisz sie z tym pogodzic... ale zazdroszcze Ci wagi....

bijkora- masz reke do interesów prowizji zażądaj konkretnej

a teraz uciekam na seriale standard: Ociec Mateusz, potem Hotel 52 i na koncu Przyjaciółki

papatki
a bo to czwartek dzisiaj

a dzień beznadziejny... nie wiem czy ciśnienie, czy co, ale myśmy popołudniu z TŻ położyli się spać..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:37   #1125
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Sylwia, super, jeszcze troche czasu minie i mozna rodzic

Dalej sie snuje bez celu... Ide robic budyn.
budyn ty pieronico jedna, a ja sobie odmawiam na noc, w ogole staram sie nie podjadac slodkiego zeby mnie znowu infekcja nie dorwała w swoje szpony
noooo, gin tez mi powiedział, że jeszcze dwa tyg w miarę spokojnego trybu życia a potem hulaj dusza i mozna rodzic łoj matulu

Cytat:

wzorowa ciężarówka
ksiązkowa wręcz bardzo sie z tego ciesze
Stary 2012-11-29, 20:39   #1126
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Weż sobie jakieś krzesło czy taboret pod prysznic, ja tak sobie na początku ciąży radziłam po operacji.
ja mam brodzik z siedzeniem od razu

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja po usg, mała waży 2420, położenie główkowe, wszystko z nią ok i jest wielbicielka swojego kciuka - ssała go przez całe badanie :P

tak - od razu
Ooo ładna waga

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No u nas na sali tez dziewczyny dostawaly fenoterol ale cala kroplowke to glowa je po nim bolala strasznie.... w ogole dostalam jeszcze isoptin ale... on jest na cisnienie a mi nic z cisnieniem nie jest....

Ide wypoczywac chociaz cos czuje ze jutro wypoczywanie sie skonczy i bedzie mnie nosilo...
Słonko, isoptin osłonowo do fenoterolu jest, musisz go brać bo inaczej łapy ci się będą trzęsły jak starej pijaczynie a serducho wyskoczy.

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za miłe przyjęcie mnie )

Mam do Was pytanie.
jak można zrozumieć taki sen: otóż tej nocy śniło mi się ze miałam bardzo lekki, bezbolesny i błyskawiczny poród. No i oczywiscie płeć dziecka nie została ujawniona :P

Czy to oznacza ze mój poród może trwac wieki i strasznie będę się męczyć tym porodem? tak własnie miała moja znajoma. tez jej się tak przyśniło i rodziłą 36godzin...
Nijak, to nie ma najmniejszego znaczenia. Ot, pobożne życzenia

Cytat:

Dziewczyny czy Wy tez czujecie swoje maluchy na bokach , bo ja nawet jak leże czy siedzę prosto to czuję że mi Mała coś wystawia w boku , prawie że na plecach ... nie potrafie zidentyfikować co to może być. Mam nadzieję że to nie oznacza położenia poprzecznego , aczkolwiek tak to troche wygląda
Też
Łapki i nóżki, jak mniemam.

Ewulka, ja ci dam 2 namiary - w obu przypadkach to są profesjonalni muzycy z wykształceniem muzycznym, obu znam prywatnie - tzn. Kasię Bochenek bardziej, bo z nią pracowałam i studiowałam, Darka... dobry kumpel mojego niedoszłego męża, kontaktowy, i miałam okazję być na weselu gdzie grali

Dariusz Bartosiewicz: http://dariuszbartosiewicz.pl/ tu akurat strona foto, bo też robi.

Kasia Bochenek (ona w ogóle jeździ na festiwale muzyki country i nawet wygrywa ): http://www.muzaband.pl/

Zaznaczam: nie mam pojęcia, ile biorą, nie miałam potrzeby pytać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:43   #1127
maluchna30
Zadomowienie

No to ja chyba tez uciekam. Napalilam sie dzisiaj na film "Prorok" o 22.00 na tvp2.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-11-29 o 20:44
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:44   #1128
Lenova
Wtajemniczenie

Potrzebuje się wyżalić i wylać swoje frustracje... Mogę? :-(
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:45   #1129
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie. Śmiało.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:49   #1130
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
a bo to czwartek dzisiaj

a dzień beznadziejny... nie wiem czy ciśnienie, czy co, ale myśmy popołudniu z TŻ położyli się spać..
nooo, jak mi polozna na wizycie mierzyła to miałam 100/60 nigdy w zyciu tak nieskiego nie miałam...

jednak nie uciekam, mam podzielną uwage, to i zerkne na tv i sobie po necie pobuszuje

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Wal kochana i od razu mów kogo mamy spałowac
Stary 2012-11-29, 20:50   #1131
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja po usg, mała waży 2420, położenie główkowe, wszystko z nią ok i jest wielbicielka swojego kciuka - ssała go przez całe badanie :P
super ze wszystko OK no i piekna waga malej

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Jestem już po wizycie, mała ma się bardzo dobrze, pięknie rośnie, ogólnie ciąża na 5+ i wszystko dobrze . Od ostatniej wizyty przybyło mi 0,5kg, położna się zdziwiła, że tak mało. Oliwka dalej siedzi głową do góry i ma czas do następnej wizyty, by to się zmieniło, inaczej będzie cesarka... Lekarz bardzo długo mi robił USG, sprawdzał wszystko, wszystkie narządy itp itd, no i zasłabłam od tego, bo leżałam na plecach i mała mnie ścisnęła, więc moja wizyta trwała prawie 40 minut, zanim doszłam do siebie.
widac ze porzadna wizyta byli i super ze wszystko ok no a kg zazdroszcze ja co wizyte mam ponad 2 do 3 kg wiecej masakra a w ogole sie nie objadam taka juz moja uroda w tej ciazy

Cytat:
Mam do Was pytanie.
jak można zrozumieć taki sen: otóż tej nocy śniło mi się ze miałam bardzo lekki, bezbolesny i błyskawiczny poród. No i oczywiscie płeć dziecka nie została ujawniona :P

Czy to oznacza ze mój poród może trwac wieki i strasznie będę się męczyć tym porodem? tak własnie miała moja znajoma. tez jej się tak przyśniło i rodziłą 36godzin...
ja tez w ogole nie wierze w sny

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
umieram! Przeziębienie mnie rozkłada coraz bardziej. Leżę więc pod kołdrą, aj.
wspolczuje zdrowiej szybciutko

Cytat:
a potem idę do samochodu, w jednej ręce reklamówka, w drugiej te dwa proszki i mija mnie taki dziadziuś i pyta, czy małemu nie zaszkodzi, że tak dźwigam to mu mówię, że nie mam wyjścia, bo sama jestem, a ten bierze ode mnie te proszki i chce mi pomagać ale już praktycznie przy samochodzie byłam, to nie musiał; ale jak wsiadłam do środka, to się popłakałam, tak mi się miło zrobiło
mnie dziadzius tez rozczulil
no a ten pierwszy gostek wkurzyl

Cytat:
Dziewczyny udało mi się załatwić praktyki! W innym mieście, nie będę musiała chodzić nawet. Koleżanka mi załatwiła ze studiów, jednak są jeszcze bezinteresowne osoby
No i super ze sie udalo

Cytat:
ja po wizycie

super ze wszystko Ok a w ktorym tyg jestes??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:56   #1132
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
budyn ty pieronico jedna, a ja sobie odmawiam na noc, w ogole staram sie nie podjadac slodkiego zeby mnie znowu infekcja nie dorwała w swoje szpony
noooo, gin tez mi powiedział, że jeszcze dwa tyg w miarę spokojnego trybu życia a potem hulaj dusza i mozna rodzic łoj matulu
Ojj tam, drugi raz w pierwszej ciazy nie bedziesz
Wiec dogadzam sobie na wszystkie sposoby.

Dwa tygodnie, aaaaaaaaaa. A potem wszystko moze sie zdarzyc

Stary 2012-11-29, 20:57   #1133
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
super ze wszystko Ok a w ktorym tyg jestes??
effff, zaczęłam wlasnie 9 miesiąc

zaczyn a wypychac mi pępek bede miec berecik z antenką
Stary 2012-11-29, 20:57   #1134
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

My w 2009 dalismy za orkiestre 3 tysiaki ale warto było. jak znajoma chciala ich w tamtym roku bo im sie podobalo jak grali u nas to juz cena była duuuzo wyzsza i musieli zrezygnowac
Myśmy we wrześniu 2009 brali DJa, bardzo, bardzo kontaktowy facet, moja koleżanka tydzień wcześniej ślub brała i tego samego wzięła I fajnie grał, i przystojny 1600zł chyba brał.

Cytat:
Kuchnię mamy jedną (na dole) i łazienkę też (na górze, tzn nie chodzi mi o toaletę tudzież kibel , bo toalety są 2, i tu, i tu ). Na górze się u nas nie da zrobić kuchni, bo trzeba by było wentylację robić i wszystkie przewody doprowadzać.
Co do mieszkania, to jest bardzo dobrze. Nie wchodzimy sobie w drogę, nie wtrącamy się do siebie, często pomagamy rodzicom sprzątać, bo mama jest po operacji kręgosłupa i nie może się forsować itp itd, także jest okej. Wiadomo, że chciałoby się mieszkać samemu, ale na razie wystarczy to, co mamy... Ale u nas jest o tyle dobrze, że moi rodzice są fantastyczni - gdybyśmy mieli mieszkać na takiej samej zasadzie z teściami moimi, czyli rodzicami TŻa, to by mnie szlag trafił... Także myślę, że dużo zależy od "współlokatorów".
Się zgadzam

Cytat:
Dlatego warto jechać rodzić tam, gdzie pracuje nasz lekarz prowadzący - jak mówiła Szaja jakiś czas temu. Jakbym miała rodzić SN, to byłoby mi obojętne, który szpital wybiorę, ale na CC na pewno się udam prosto do mojego lekarza prowadzącego, wtedy nie dojdzie do sytuacji tego typu...

W ogóle nie rozumiem, jak można kazać rodzić kobiecie naturalnie, skoro lekarz prowadzący ciążę zalecił cc. No kurde! Przecież w takich przypadkach jest to narażenie życia maleństwa.
Moja mama tak urodziła moją siostrę, bo wtedy nie było odpowiedniej aparatury i nikt nie wiedział, że leży pośladkowo, zresztą to były czasy, kiedy się aż tak nie przejmowali ułożeniem malucha... Na szczęście siostra jest całkiem zdrowa, ale mama do tej pory ma problemy różnego rodzaju przez ten poród, np nie może używać tamponów.
Ano

Mnie mój lekarz powiedział, że jak znów odejdą wody najpierw albo nie będzie psotępu akcji to czekamy do 6h, bo nie ma sensu dłużej skoro już taką sytuację miałam - w obcym szpitalu pewnie w nosie by to mieli.

Cytat:
Znalazlam na Zone Europa "Male kobietki" i chyba na tym zawiesze oko...
Ładne, widziałam, ładniejszy film niż książka - rzadkość

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

A co do szpitali to sie wypowiem jako doswiadczona , byly ze mna na sali 2 kobitki jedna poszla na izbe bo miala blisko juz 38tc wskazania do cc, nikt nie umial zadecydowac co z nia.... raz wstrzymywali raz nie, masakra.
A byla tez druga co miala w szpitalu lekarke to decyzje szybko podejmowali i lekarka sie nia interesowala, a tymi ktore bez swoich lekarzy to masakra co obchod inny lekarz i inne zalecenia
No właśnie. Naczelna zasada: pamiętać, że żyjemy i rodzimy w PL
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:57   #1135
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
nooo, jak mi polozna na wizycie mierzyła to miałam 100/60 nigdy w zyciu tak nieskiego nie miałam...
Ja całe życie takie niskie mam

Co tam Lenova się stało?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:59   #1136
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
effff, zaczęłam wlasnie 9 miesiąc

zaczyn a wypychac mi pępek bede miec berecik z antenką
to nie jest zle z waga ja pępol juz dawno mam na wierzchu

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 20:59   #1137
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
No co sie stalo kochana??? Tylko mi nie mow, ze tam kogo piorun potelepal
Stary 2012-11-29, 21:00   #1138
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj tam, drugi raz w pierwszej ciazy nie bedziesz
Wiec dogadzam sobie na wszystkie sposoby.

Dwa tygodnie, aaaaaaaaaa. A potem wszystko moze sie zdarzyc
jakas logika w tym jest nie wiem, czy to w ogóle nie jedyna moja ciąża bedzie.... chciałabym odchowac małego do 2-3 latek, potem on do przedszkola a ja do pracy. Nie wyobrazam sobie całego zycia jako kura domowa chociaz z drugiej strony bycie jedynakiem chyba nie jest fajne... nie wiem.... na razie czekam na Niunka
Stary 2012-11-29, 21:05   #1139
Wisienka_0809
Rozeznanie

A czy ja też mogę wylać swoje żale?
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:09   #1140
Konto usunięte

Dziewczyny, ustalmy, że następnym razem nie pytacie tylko lejecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości