Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 226 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-25, 00:39   #6751
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

a tak a propos bukietów - to ja sobie wymyśliłam że chciałabym taki "naturalny" bukiet, to znaczy różne kwiaty, bukiet trochę udający wiązankę z polnych kwiatów, tylko oczywiście z takich ogrodowych, podobałoby mi się żeby były na przykład tulipany, frezje, lilie, gerbery i mogą być różne inne... tylko, żeby były wszystkie białe
no nie wiem czy to jest dobry pomysł, właśnie zajmuję się szukaniem zdjęcia czegoś takiego, bo trudno mi jest to sobie wyobrazić....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 09:40   #6752
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
No to wiem co mnie zmyliło, otóż wizytówkę-kalendarzyk dał mi mężczyzna, siedział może z Tobą? To był twój TŻ? Tak się zastanawiał czy mi ją dać

Heh , nie to jest maz mojej siostry byl tam wczoraj popoludniu, dzisiaj tez bedzie.
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 10:30   #6753
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
a tak a propos bukietów - to ja sobie wymyśliłam że chciałabym taki "naturalny" bukiet, to znaczy różne kwiaty, bukiet trochę udający wiązankę z polnych kwiatów, tylko oczywiście z takich ogrodowych, podobałoby mi się żeby były na przykład tulipany, frezje, lilie, gerbery i mogą być różne inne... tylko, żeby były wszystkie białe
no nie wiem czy to jest dobry pomysł, właśnie zajmuję się szukaniem zdjęcia czegoś takiego, bo trudno mi jest to sobie wyobrazić....
Ja tez sie tak zastanawiam o co dokladnie Ci chodzi i jakos nie moge nic wymyslec.. mam duzo zdjec bukietow, ale nie wiem czy ktorys pasowalby Ci.
Stary 2007-02-25, 10:49   #6754
kitka14
Raczkowanie

Witajcie!
Czy ktoś może mi powiedzieć ile kosztuje bilet wstępu na Targi Ślubne?? I czy jest pokaz garniturów? Pozdrawiam.
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 10:53   #6755
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitka14 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Czy ktoś może mi powiedzieć ile kosztuje bilet wstępu na Targi Ślubne?? I czy jest pokaz garniturów? Pozdrawiam.
Wiesz co normalny kosztuje 10 zl, a ulgowy chyba 7, garnitury sa ale jest ich malo wg mnie. Nie wiem czy bedzie pokaz.
Stary 2007-02-25, 11:07   #6756
kitka14
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź! Szkoda,że jest mało garniturów;( myślałam,że będzie na co popatrzeć. No nic pomyślimy jeszcze czy iśc tam czy nie..
kitka14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 11:15   #6757
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź! Szkoda,że jest mało garniturów;( myślałam,że będzie na co popatrzeć. No nic pomyślimy jeszcze czy iśc tam czy nie..
Mozna wziac od nich ulotki i namiary i pojechac do ich siedziby. Bo na targach to niewiele. Jest dream i zetto z tego co widzialam i chyba cos u reginy ale raczej katalogi niz garnitury na manekinach.
Stary 2007-02-25, 11:42   #6758
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja moge polecic fryzjerke ul. Jutrzenki 10/28a Studio fryzur VENUS dziewczyna nazywa sie Emila i wczoraj mnie ścieła tak rewelacyjnie ze hej dawno nie mialam tak dopasowanej fryzurki do twarzy
a fryz slubny u nich 90zł a próbny połowe ceny
tyle się dowiedziałam
A ile kosztuje zwykłe ścięcie ?

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
kurcze, ja mam problem, niby zamówiliśmy salę Anastazja nad zalewem, ale znalazłam prawie same złe opinie o niej I teraz się martwimy, że się coś nie uda... Znacie jakieś sale na około 120-150 osób w Lublinie lub okolicach?
Mogę zaproponować Zajazd Gościnny w Konopnicy http://www.goscinny.lublin.pl/ lub Hotel Korona http://www.hotelkorona.lublin.pl/index.php
Jak przeszukasz sobie wątek może coś jeszcze ciekawego znajdziesz - dużo było rozmów o salach

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Wiesz co normalny kosztuje 10 zl, a ulgowy chyba 7, garnitury sa ale jest ich malo wg mnie. Nie wiem czy bedzie pokaz.
Dziwne, bo ja zapłaciłam 10 zł za dwa bilety wczoraj

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 11:50   #6759
MAGDUSIA K.
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie!
Hejka Kitko!
Ja byłam wczoraj na targach ślubnych i pokazali troche garniturów, np. z firmy Zetto (www.zetto.pl) .Bilet kosztuje 5 zł.
MAGDUSIA K. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 11:50   #6760
Malpka
Zakorzenienie

miss.hot nie wiem ile ścięcie bo zapomniałam spytać a sama jestem ciekawa Bo ja na ścinanie załapałam się na kursie na który chodzę właśnie jeden dzień mieliśmy taki ze przyjechała fryzjerka i kosmetyczka i robiły nas na bóstwo ale jakby ktoś chciał to mam wizytówke i nr telefonu wię zawsze moge podac
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 11:52   #6761
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno mnie widzialas.. szkoda ze nie podeszlas.. tak myslalam ze zadna z Was sie nie przyzna Bylam w spodnicy i czarnej bluzce, a moja siostra w jasnej ciazowej bluzce i spodniach. Mam zdjecia wiazanek (3) wiec jak je zrzuce na komputer to wysle Ci mailem- jesli chcesz ..oczywiscie
o tak tak, bardzo bym prosiła być może jedna z nich to ta co mi się podobała

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2007-02-27 o 14:52
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 12:07   #6762
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
o tak tak, bardzo bym prosiła anka2@interia.pl być może jedna z nich to ta co mi się podobała
w takim razie juz wysylam
Stary 2007-02-25, 12:10   #6763
mila25
Raczkowanie

Wojtusia daj znac czy doszly.
Stary 2007-02-25, 12:13   #6764
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja tez sie tak zastanawiam o co dokladnie Ci chodzi i jakos nie moge nic wymyslec.. mam duzo zdjec bukietow, ale nie wiem czy ktorys pasowalby Ci.
prawda...? jakoś to mało konkretnie napisałam... ale to dlatgeo, że to na razie takie mgliste wyobrażenie.... poza tym o takich rzeczach to ja myślę obrazami...

Stary 2007-02-25, 12:15   #6765
mila25
Raczkowanie

Heh, tez tak czasem mam tylko trudno mi cos zwerbalizowac
Stary 2007-02-25, 12:17   #6766
martuko
Wtajemniczenie

dziewczyny, ja się tak co jakiś czas wyrywam, czytam Was z ta całą skarbnica informacji, ale teraz to sie może troszkę przedstawię , zeby Was o conieco zapytac... Myślimy już o ślubie, stąd moje zainteresowanie, jednka oficjakllnie nie jesteśmy jeszcze zaręczeni... (jedna kobita w sklepie z sukniami postraszyła mnie jakimiś przesądami i dlatego tak nieśialo się przyglądam, ale po tych targach to chyba nie wytrzymam, bo głowa mi spuchla od pytań ) Chodzi o to, że jeśli już się zdecydujemy to najchętniej sfinalizowalibyśmy wszystko jak najwczesniej, najlepiej w wakacji,żeby nie musiec od razu lecieć do pracy i pobyć trochę razem tylko ze sobą.. I jak tak czytam Was to z przerażeniem myślę czy to wogóle jest realne - sale zamawiane rok wczesniej itp... my jesteśmy na etapie zastanawaianie sie nad formą, czy wogóle decydowac się na wesele czy nie, ale i tak wychodzi źle i tak niedobrze. Może któras z Was znała takich co szybko załatwiali sprawę i wie jak to zrobili?? Może wiecie o jakichś lokalach niedrogich czy sposobach na przyjęcie weselne tak 40 lub 60 osób, które możnaby zorganizowac w takim terminie... Wy myślicie o tym juz długo, rozmawiacie, więc na pewno temat macie przerobiony dość wszechstronnie
ps, jeszcze się tak całkiem oficjalnie nie witam, nie mam śmiałości zadaję tylko pytania
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 12:24   #6767
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

martuko - słyszałam o jednej parze, która rodzinie przyznała się gdzies w sierpniu, że "muszą" się pobrać, a w październiku byli młażeństwiem
inni moi znajomi zorganizowali wszystko prawie w 3 miesiące a ślub też odbył sie w sezonie letnim, więc się udało - tylko, że oba sluby były w niedzielę, bo właśnie w niedzielę łatwiej znaleść salę oraz termin w kościele bez większego wyprzedzenia... można się na to zdecydować, jeśli na przykład w poniedziełek wypada jakieś swięto i dzień wolny od pracy, albo jesli nie ma być wesela tylko na przykład uroczysty obiad, bo wtedy nie siedzisz do białego rana...
myślę jednak, że kto wie, jeśli zaczniesz sie teraz rozglądać, to może znajdziesz coś i na sobotę....?
tak więc nie martw się - można się pobrać takżę bez półtorarocznych planów, tylko trzeba pewnie trochę bardziej polatać i pozałatwiać

Stary 2007-02-25, 12:26   #6768
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Heh, tez tak czasem mam tylko trudno mi cos zwerbalizowac
mila, jakbyś miała kiedys wolną chwilę to wyślesz mi trochę tych zdjęć bukietów? na ruda3d@wp.pl? ale to się nie śpieszy za bardzo, do lipca jeszcze jest czas... wiec, jak po prostu będziesz miała czas....

Stary 2007-02-25, 12:30   #6769
martuko
Wtajemniczenie

dzięki ruda za informacje my nie musimy brac ślubu w takim szybkim terminie, ALE BARDZO CHCEMY I tak strasznie długo na siebie czekaliśmy, więc teraz nie ma już na co czekac Ale jeśli się nie uda to poczekamy jeszcze trochę.... na targach za mało było niestety ofert lokali, zresztą myślę że pewnie trzeba szukać wśród takich nierozreklamowanych strasznie...
Stary 2007-02-25, 12:35   #6770
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

martuko - ok, nie twierdzę, że "musicie", a bardzo fajnie, że chcecie
wiesz, powołałam sie na taką sytuację, bo to jedna z tych ekstra szybkich organizacji o jakich słyszałam
a z tymi lokalami to jest tak, że po prostu trzeba dużo więcej podzwonić, i podowiadywac się i być może nie będziesz miała takiej komforowej sytuacji wyboru - i tyle, termin w kościele czy usc - jak tam wolisz - to się na pewno znajdzie (tylko z tego co wiem, to w kościołach im później rezerwujesz, tym wczesniesze godziny zostają) ale cóż - przecież najważniejszy jest sam fakt że wreszcie bedziecie małżeństwem niż to, że ślub i wesele będzie jak na amerykańskich filmach
poza tym dobrą atmosferę tworzą przede wszystkim ludzie, którzy będą się z wami cieszyć waszym szczęściem

Stary 2007-02-25, 13:38   #6771
milly
Raczkowanie

Smile Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Byłam wczoraj na targach - to co mnie interesowało to kwiaciarnie, zaproszenia i make-up. No i mam kilogram ulotek i dalej nic nie wiem Jedyne co mnie cieszy to to, że znalazłam firme, która dekoruje sale i wycpecjalizowała sie w dekorowaniu mojej sali Jutro do nich zadzwonie i popytam co i jak, zajmują sie także dekorowaniem samochodów i buketami ślubnymi więc może jakąś zniżke wynegocjuje
A jutro ide wybrać sukienke i już teraz wiem, że nie będzie to łatwe - mierzyłam juz tych sukienkem od groma i każda mi się podobała...hehe. Nie wiem jak zdecydować się na te jedną jedyną ale wkońcu trzeba.
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 13:39   #6772
mila25
Raczkowanie

Ja wlasnie liczylam na to ze moza znajde jakas fajna wizazystke.. a nie bylo nikogo
Stary 2007-02-25, 13:44   #6773
milly
Raczkowanie

Cytat:
Ja wlasnie liczylam na to ze moza znajde jakas fajna wizazystke.. a nie bylo nikogo
No niestety za to wszędzie śmierdziało akrylem, zmywaczem i lakierami, bo robienie paznokci na targach szło hurtem
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 14:02   #6774
paticzka
Raczkowanie

GG do paticzka

Cytat:
Napisane przez silvershine Pokaż wiadomość
paticzko gdzie jest ten sklep?
silvershine ten sklep jest na ul. Zamojskiej, tak po prawej stronie za przystankiem idąc od katedry, numer chyba 39 ale nie jestem pewna, tak po schodkach w górę
milly a mogłabyś mi dać namiary na tę firmę dekoratorską? Bo niestety nie mogę być na targach gdyż jestem w Warszawie i wracam dopiero późnym wieczorem
Pozdrawiam serdecznie.
Kubuś-07.10.2008
http://suwaczki.maluchy.pl/li-32746.png
paticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 14:14   #6775
agusiagr
Raczkowanie

GG do agusiagr
Question Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Witam dziewczyny.Widzę że licznie się zwjawiłyście na targach.My nie byliśmy przedewszystkim z lenistwa a poza tym sukienke mam wybraną,obrączki wiemy gdzie zamówimy a z zaproszeniami udany się do jakiejś drukarni,kwaitki też mam już upatrzone.Ale cieszę się że Wy znalazłyście dużo potrzebnych Wam informacji.
Mam jeszcze małą prośbę czy któraś z Was może coś słyszała o salonie sukien ślubnych OLIWIA na Świętoduskiej (między jubilerem a komisem z tel) tuż przy Lubartowskiej Bardzo bym prosiła o informację!!!
Pozdrawiam Was gorąco
agusiagr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 14:15   #6776
Wojtusia
Zakorzenienie

Dzięki ślicznie mila, doszły, podobał mi się właśnie ten drugi i jeszcze z tego drugiego stoiska taki z tulipanami
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 14:59   #6777
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
nicedream, do Świdnika troszkę za daleko, bo akurat większość gości będzie z drugiej strony Lublina, w stronę Kraśnika
Ja również polecam Ci "Zajazd Gościnny". My tam robimy wesele. A z "Anastazji" na Twoim miejscu bym zrezygnowałą, jeśli masz taką okazję. Mi osobiście się tam nie podobało...
Stary 2007-02-25, 15:02   #6778
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Heh , nie to jest maz mojej siostry byl tam wczoraj popoludniu, dzisiaj tez bedzie.
Ja też nie miałam szczęścia, żeby Cię zobaczyć... Pierwszy raz jak przechodziłam koło Twojego stanowiska, to widziałam tam tylko TŻ-ta Twojej siostry. A jak przechodziłam drugi raz, to była Twoja siostra i jej TŻ... Jakoś tak dziwnie mi było podejść... Jakbyś Ty była, to na pewno bym podeszła. Ale na pewno odwiedzę Wasz sklep na ŚWiętoduskiej! Pozdrawiam!
Stary 2007-02-25, 15:28   #6779
martuko
Wtajemniczenie

ruda3d przepraszam, to tak wyszło, nie chodzilo mi o to że Ty tak twierdzisz tylko wolałam uprzedzic te domysły juz się przygotowałam ze większosc osób będzie się mi przygladac i wbrew temu co mówię podejrzewac, że z konieczności sie pobieramy zobaaczymy jak to wyjdzie, póki co chcemy zebrać informacje i spróbowac, może się uda, bo jesli nie teraz to dopiero wiosna przyszlego roku ...
dziewczyny nic mi więcej nie podpowiecie???
Może macie adresy takich lokali gdzie jest mniej miejsca i takie mniejsze przyjęcie moznaby zorganizować??
druga opcja to jest obiad (tylko się obawiam czy nie byłoby sztywno) i w późniejszym terminie jakis grill z przyjaciółmi (ich zapraszalibyśmy więcej niż rodziny
Stary 2007-02-25, 17:11   #6780
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Witam!bylismy dzis na Targach.Bilet 5zł.Chyba jak kazda z Was .ktora była przywiozlam stos ulotek.W srode ide na miare sukni(salon sukien na Bernardyjskej)a po tych targach mam straszny metlik w glowie!sama juz nie wiem jaka chce...Taka bylam napalona na wypozyczenie limuzyny ale jednak chcialabym taki samochodzik jak bedzie miala Frecia albo taka stara ,czerwona Warszawe jak na Targach byla
od srody mam urlop i polazimy za obraczkami,zaproszeniami. Na jednym ze stoisk na targach byly sliczne zaproszenia ale 8-12 zl za szt!
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości