Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 225 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-24, 13:08   #6721
aurelia-aurita
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Ja jakoś nie mam nastroju na te targi, mamy wejściówkę dwuosobową z radia to pewnie jutro się pojawimy zobaczyć, co to za "rewelacje" się tam dzieją . Dziewczyny piszcie, jak tam wrażenia z targów

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 13:09   #6722
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
Witajcie
Poza tym przypadkiem znalazłam fajny sklep z koronkami, i różnymi akcesoriami typu hafty, aplikacje. Niby nie pozornie wygląda a jest kilka fajnych rzeczy tam...
paticzko gdzie jest ten sklep?
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 13:16   #6723
silvershine
Raczkowanie

GG do silvershine

Cytat:
Napisane przez monik1984 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie. Prawie byliśmy pewni jednej sali na nasze wesele, ale... oczywiscie nic z tego nie wyszlo kierowniczka sali mowila co innego, a kucharz potem co innego. Z tego co czytam to wiekszość z Was ten etap ma juz dawno za soba . Czy mozecie mi polecic jakies miejsce kolo Lublina lub w Lbn ( ale tutaj to chyba juz wszystko widzielismy) gdzie było by do 100 zl za osobe i warunki bylyby fajne. Nasze wesele jest na 140 osob a wiekszosc fajnych sal jest do 100 gora 120 osób, albo ceny sa takie ze szok...

DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZI
jezeli nie przeszkadza Ci ze, wszyscy nie sa na jednej sali to polecam palacyk w Snopkowie www.palac.snopkow.pl
ceny przystepne i nie jest daleko od Lublina
silvershine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 14:56   #6724
Frecia_28
Zadomowienie

GG do Frecia_28

Ja polecam salę w Mełgwi
Frecia_28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 14:57   #6725
sija
Zadomowienie

Malpka ja na pewno będę robić fryzurę próbną Lepiej wiedzieć wcześniej co się będzie miało na głowie, żeby się nie rozczarować gdy Twoja wymarzona fryzura w wersji zrobionej przez fryzjerkę będzie wyglądać jak kask Poza tym możesz pochodzić kilka godzin z tą fryzurką i przekonasz się jak się w niej czujesz, czy może trzeba coś zmienić Ja właśnie wracam od fryzjera, byłam w salonie na Wieniawskiej. Za obcięcie na długich włosach (z myciem i ułożeniem) zapłaciłam prawie 50 ale warto było, bo fryzurka wyszła ekstra Pytałam tam o ceny na ślub - około 80 zł czesanie, a próbna niewiele mniej (zależy jak bardzo ma być utrwalona) troche to drogo więc będę pewnie szukać gdzieś indziej. Można u nich zrobić też makijaż za około 50 zł. To oczywiście orientacyjne ceny.

Bucików na zmianę narazie nie znalazłam i może wogóle z nich zrezygnuję. Za to kupiłam żelowe półwkładki do butów (12 zł sklep na przeciwko biblioteki Łopacińsiego przy przystanku 9 i 13) Koleżanka mi poleciła, ponoć rewelacja, kilka godzin chodzenia i nie czuje się wogóle obcasów. Wkładki są w przedniej części buta (do odkrytych chyba się nie nadają) - jak dla mnie bomba, bo zawsze w tym miejscu najgorzej bolą stópki

Dziewczyny, czekam na relację z targów

Na lipowej (może któraś z Was już pisała?) wisi informacja: wyprzedaż modeli 2006.

To tyle w ramach sprawozdania A do ślubu już tylko 2 miesięce bez 3 dni i coraz więcej koszmarów w nocy hehe.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 16:20   #6726
mila25
Raczkowanie

Sluchajcie opisze Wam na goraco co sie dzieje na targach. Jest bardzo duzo osob, wszyscy biegaja jak opetani i sa zarzucani masa ulotek. Naszego stoiska nie bede opisywac, bo nie do mnie nazezy ocena - ale powiem Wam jak cale targi wygladaja patrzac okiem przyszlej panny mlodej. Po pierwsze ogromny plus - w koncu sa suknie!! jest ich sporo i nie tylko na kazdym stoisku po dwa manekiny ale sa i na manekinach i na wieszakach wiec naprawde jest na co popatrzec. Po drugie sa kwiaciarnie!! Jedna nawet wystawila gotowe wiązanki z zywych kwiatow - mozna zrobic zdjecia ( sama nawet wybrałam jedna- jestem prawie zdecydowana). Po trzecie sa trzy stoiska z zaproszeniami ( sa ladne i raczej drogie). Po czwarte wystawiły się firmy z bizuteria ( srebrna i cala masa koralikow, sa tez piekne wyroby a' la jablonex- tez mozna cos wybrac). Po piate tuz przy wejsciu swoje stanowisko ma fryzjer "u ani" - fajnie czesza dziewczyny. Po szoste sa limuzyny i jakies samochodziki retro ( jesli ktos lubi), sa tez firmy zajmujace sie wystrojem i jakies restauracje. Caly czas gra muzyka i jest dosc glosno. Mysle ze w porownianiu z ubieglym rokiem jest lepiej, ale czy znacznie lepiej w waszym odczuciu - ocencie same.
mila25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 16:23   #6727
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anet2007 Pokaż wiadomość
Milla25 czy Ty bierzesz ślub w Kościele Najświętszego Serca Jezusowego na Kunickiego?? Bo chyba w tym samym Kościele bierzemy ślub
Hej, faktycznie bierzemy slub w NSJ, jestes z dzielnicy? Moze sie znamy ?
Stary 2007-02-24, 16:30   #6728
sija
Zadomowienie

ooo to widzę, że jednak warto się wybrać na targi A gdzie na mieście jest ten fryzjer "U Ani"??? masz może jakieś namiary? Szkoda, że te targi są tak późno, ja już mam większość rzeczy załatwionych.
Stary 2007-02-24, 16:32   #6729
mila25
Raczkowanie

fryzjer u ani jest na fabrycznej w tych pawilonach na przciwko dawnej gali, tak gdzie sa suknie giselle
Stary 2007-02-24, 16:32   #6730
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Anex - my tutaj jesteśmy dla siebie niemalże jak siostry i rozmawiamy na wszystkie tematy nie tylko o ślubie bo przecież nie tylko jest ważne. O pracy też gadamy bo niby czemu nie?? W końcu forum jest po to aby się dzielić i radościami i smutkami.
ok, zażartowałam przecież Ja dzisiaj też chodziłam po salonach z sukniami, niestety nic mi się nie podoba, wszystkie prawie takie same, szyte na jedną modłę... Przejrzałam foto sukien w necie i podobają mi się dwa kroje Pronovias: Jaguar i India oraz trochę bezowata Galaxy Farage. Gdyby ktoś miał którąś z nich na zbyciu przed 25.08.07 na 170+obcas 8cm i wymiary 87/65/92 to byłabym baaardzo zainteresowana
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 16:33   #6731
mila25
Raczkowanie

Farage jest na targach
Stary 2007-02-24, 16:39   #6732
sija
Zadomowienie

Dzięki Mila Właśnie znalazłam ich stronkę na necie, mają nawet zdjęcia fryzur ślubnych
Stary 2007-02-24, 17:35   #6733
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Sluchajcie opisze Wam na goraco co sie dzieje na targach. Jest bardzo duzo osob, wszyscy biegaja jak opetani i sa zarzucani masa ulotek. Naszego stoiska nie bede opisywac, bo nie do mnie nazezy ocena - ale powiem Wam jak cale targi wygladaja patrzac okiem przyszlej panny mlodej. Po pierwsze ogromny plus - w koncu sa suknie!! jest ich sporo i nie tylko na kazdym stoisku po dwa manekiny ale sa i na manekinach i na wieszakach wiec naprawde jest na co popatrzec. Po drugie sa kwiaciarnie!! Jedna nawet wystawila gotowe wiązanki z zywych kwiatow - mozna zrobic zdjecia ( sama nawet wybrałam jedna- jestem prawie zdecydowana). Po trzecie sa trzy stoiska z zaproszeniami ( sa ladne i raczej drogie). Po czwarte wystawiły się firmy z bizuteria ( srebrna i cala masa koralikow, sa tez piekne wyroby a' la jablonex- tez mozna cos wybrac). Po piate tuz przy wejsciu swoje stanowisko ma fryzjer "u ani" - fajnie czesza dziewczyny. Po szoste sa limuzyny i jakies samochodziki retro ( jesli ktos lubi), sa tez firmy zajmujace sie wystrojem i jakies restauracje. Caly czas gra muzyka i jest dosc glosno. Mysle ze w porownianiu z ubieglym rokiem jest lepiej, ale czy znacznie lepiej w waszym odczuciu - ocencie same.
Dodam jeszcze, że są stoiska fotografów i kamerzystów - m. in. jest i mój fotograf Artur Zomer i stoisko z pamiątkami dla rodziców, studia kosmetycznego (zresztą równiez na miejscu można "zrobić" sobie ładne paznokcie)
Stoisko z bielizną bardzo widoczne, ale szczerze - dla mnie jeszcze za wcześnie na wybieranie bielizny ślubnej, wiec nawet nie podchodziła
No i nazbierliśmy z Tż całe mnóstwo ulotek - może się przydadzą

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 17:35   #6734
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Bucików na zmianę narazie nie znalazłam i może wogóle z nich zrezygnuję. Za to kupiłam żelowe półwkładki do butów (12 zł sklep na przeciwko biblioteki Łopacińsiego przy przystanku 9 i 13) Koleżanka mi poleciła, ponoć rewelacja, kilka godzin chodzenia i nie czuje się wogóle obcasów. Wkładki są w przedniej części buta (do odkrytych chyba się nie nadają) - jak dla mnie bomba, bo zawsze w tym miejscu najgorzej bolą stópki
mam takie wkładki, przezroczyste, żelowe, z scholla (teraz są podobne w ofercie avona), można je użyć nawet w odkrytych sandałkach, bo w ogóle ich nie widać... wg mnie nie są rewelacyjne - niestety nie przeciwdzałają bólowi w podbiciu, a jedynie pomagają trochę dłużej wytrzymać, poza tym trochę się przesuwają...
są pomocne, ale nie spodziewaj się rewelacji i tego, że w ogóle cię nie będą nogi bolały - wypróbowałam je na weselu koleżanki, wytrzymałam bez zmieniania butów, ale koncówka była już straszna....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 17:48   #6735
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

targi są w miarę ok, spodziewałam sie co prawda może więcej dodatków, ale w sumie nie są złe... a najfajniesza była moja mama która kupiła 3 sznurki korali - czerwone zielone i turkusowe
iście ślubne akcesoria

Stary 2007-02-24, 17:52   #6736
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
mam takie wkładki, przezroczyste, żelowe, z scholla (teraz są podobne w ofercie avona), można je użyć nawet w odkrytych sandałkach, bo w ogóle ich nie widać... wg mnie nie są rewelacyjne - niestety nie przeciwdzałają bólowi w podbiciu, a jedynie pomagają trochę dłużej wytrzymać, poza tym trochę się przesuwają...
są pomocne, ale nie spodziewaj się rewelacji i tego, że w ogóle cię nie będą nogi bolały - wypróbowałam je na weselu koleżanki, wytrzymałam bez zmieniania butów, ale koncówka była już straszna....
Hmmm muszę przyznać, że ostudziłaś conieco mój optymizm, ale bardzo dziękuję za informację, przynajmniej wiem, czego się spodziewać może jeszcze w takim razie pochodzę po sklepach
Stary 2007-02-24, 18:04   #6737
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Hmmm muszę przyznać, że ostudziłaś conieco mój optymizm, ale bardzo dziękuję za informację, przynajmniej wiem, czego się spodziewać może jeszcze w takim razie pochodzę po sklepach
hmmm, nie chciałam byc taka bardzo "sprowadzająca na ziemię"
myślę, że wszystko zależy od tego czy często chodzisz w butach na obcasach - ja raczej nie bardzo, i pewnie dlatego tez szybko się w takich męczę... jeszcze w pracy 8 godzin siedzienia wytrzymam, ale na jakiś imprezach po tańcach i hulankach (na przykład weselach) po północy juz mam dość
wkładki na pewno pomogą, ale myślę, że warto mieć coś na zmianę - choćby niedrogiego i już mniej efektownego, przecież jesli "zejdziesz" na płaski obcas sukienka dopasowana do wysokich na pewno przykryje dość dokładnie stópki

Stary 2007-02-24, 18:14   #6738
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
A kto Ci każe samej wyjeżdżać?? TŻta pod pachę i podbijać stolicę A może TŻ znalazł by lepszą tutaj?? Kto wie, kto wie??
Masz rację nigdy nic nie wiadomo Może po ślubie już ruszymy na Warszawę, jak nic ciekawego tu nie znajdę, tylko szkoda mi znajomych zostawiać wiem ze W-wa to nie koniec świata, ale ja się bardzo przywiązuje do miejsc i osób

Cytat:
Napisane przez mila25 Pokaż wiadomość
Po drugie sa kwiaciarnie!! Jedna nawet wystawila gotowe wiązanki z zywych kwiatow - mozna zrobic zdjecia ( sama nawet wybrałam jedna- jestem prawie zdecydowana).
Ja też wyciągnęłam TŻ na targi i w sumie podobały mi się. Porównania nie mam żadnego bo pierwszy raz byłam na takich targach, wcześniej ine miałam potrzeby

mila widziałam cię, ( chyba ) na tych targach jeśli to by byłaś, tylko nie wiem która to ty, bo były dwie dziewczyny akurat na tym stoisku

Mi też podobały się wiązanki, i też sobie wybrałam tylko zdjecia nie zrobiłam, bo aparatu zapomniałam i TŻ tylko telefonem zrobił zdjęcie.

Naznosiłam do domu dużo ulotek i teraz przeglądam
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 18:49   #6739
Malpka
Zakorzenienie

ja moge polecic fryzjerke ul. Jutrzenki 10/28a Studio fryzur VENUS dziewczyna nazywa sie Emila i wczoraj mnie ścieła tak rewelacyjnie ze hej dawno nie mialam tak dopasowanej fryzurki do twarzy
a fryz slubny u nich 90zł a próbny połowe ceny
tyle się dowiedziałam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 19:09   #6740
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
ok, zażartowałam przecież Ja dzisiaj też chodziłam po salonach z sukniami, niestety nic mi się nie podoba, wszystkie prawie takie same, szyte na jedną modłę... Przejrzałam foto sukien w necie i podobają mi się dwa kroje Pronovias: Jaguar i India oraz trochę bezowata Galaxy Farage. Gdyby ktoś miał którąś z nich na zbyciu przed 25.08.07 na 170+obcas 8cm i wymiary 87/65/92 to byłabym baaardzo zainteresowana
Anex ja mam farage galaxy ale cały czas się zastanawiam czy na zbyciu szkoda mi jej sprzedawać mimo iż wisi tylko w szafieale jakbyś chciała zobaczyc wersję białą lub przymierzyc to daj znacpozdrawiam
Stary 2007-02-24, 19:38   #6741
brunetka2000
Zakorzenienie

Mi sie tam na targanie wcale nei podobalo Jedyny plus to wiemy jakie chcemy zaproszenia, garnitur i obraczki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 21:38   #6742
bandola18
Zadomowienie

A mi brakowało stoisk z obrączkami, przy sukniach ślubnych pani miała wizytówkę Wąsika ale w ogóle sie nie orientowała co i jak. Co do bielizny to mila nie wiedziałam czy to ty, bo były 2 stoiska i troche mi głupio było się pytać, a to było po prawej czy po lewej stronie od wejścia?
Stary 2007-02-24, 21:45   #6743
bandola18
Zadomowienie

W tym czasie co byłam grał czaban band i kurcze fajnie grali, ale ktoś mi kiedyś powiedział, że mają 4 składy i tylko ten pierwotny jest dobry i dlatego ich nie wybrałam a może zrobiłam błąd, a może rzeczywiście tak jest. W każdym razie mój TŻ to nawet przystanął i się zasłuchał. Też mi się wydaje,że w tym roku lepiej, ja byłam kiedyś na pierwszych targach ślubnych,z moją przyjaciółką jak wtedy wychodziła za mąż, odbywały się w Hotelu Unia i były nawet degustacje przekąsek i tortów weselnych, ale to były czasy...
Stary 2007-02-24, 22:25   #6744
*kasieńka*
Zadomowienie

kurcze, ja mam problem, niby zamówiliśmy salę Anastazja nad zalewem, ale znalazłam prawie same złe opinie o niej I teraz się martwimy, że się coś nie uda... Znacie jakieś sale na około 120-150 osób w Lublinie lub okolicach?
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 22:40   #6745
nicedream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
kurcze, ja mam problem, niby zamówiliśmy salę Anastazja nad zalewem, ale znalazłam prawie same złe opinie o niej I teraz się martwimy, że się coś nie uda... Znacie jakieś sale na około 120-150 osób w Lublinie lub okolicach?
Labirynt w Świdniku Po 28 kwietnia zdam osobistą relację

nicedream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 22:44   #6746
*kasieńka*
Zadomowienie

nicedream, do Świdnika troszkę za daleko, bo akurat większość gości będzie z drugiej strony Lublina, w stronę Kraśnika
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-24, 22:49   #6747
mila25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ja też wyciągnęłam TŻ na targi i w sumie podobały mi się. Porównania nie mam żadnego bo pierwszy raz byłam na takich targach, wcześniej ine miałam potrzeby

mila widziałam cię, ( chyba ) na tych targach jeśli to by byłaś, tylko nie wiem która to ty, bo były dwie dziewczyny akurat na tym stoisku

Mi też podobały się wiązanki, i też sobie wybrałam tylko zdjecia nie zrobiłam, bo aparatu zapomniałam i TŻ tylko telefonem zrobił zdjęcie.

Naznosiłam do domu dużo ulotek i teraz przeglądam

Na pewno mnie widzialas.. szkoda ze nie podeszlas.. tak myslalam ze zadna z Was sie nie przyzna Bylam w spodnicy i czarnej bluzce, a moja siostra w jasnej ciazowej bluzce i spodniach. Mam zdjecia wiazanek (3) wiec jak je zrzuce na komputer to wysle Ci mailem- jesli chcesz ..oczywiscie
Stary 2007-02-24, 23:08   #6748
bandola18
Zadomowienie

Mila, ja nie widziałam kobiety w ciąży i mnie to zmyliło, jak się nazywał ten sklep twojej siostry?
Stary 2007-02-24, 23:10   #6749
mila25
Raczkowanie

Treselle - byl tylko jeden sklep z bielizna obok nas jakies stoisko ale takie troche bazarowe i raczej bez bielizny slubnej.. A moja siostra owszem jest w ciazy ale jeszcze ma niewielki brzuszek wiec faktycznie na pierwszy rzut oka moze nie widdac tego
Stary 2007-02-24, 23:17   #6750
bandola18
Zadomowienie

No to wiem co mnie zmyliło, otóż wizytówkę-kalendarzyk dał mi mężczyzna, siedział może z Tobą? To był twój TŻ? Tak się zastanawiał czy mi ją dać

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości