|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
![]() U nas Domino ma ta zabe ii uwielbia bawic się metkami. W sumie to przy kazdej zabawce teraz najbardziej go metki interesują Cytat:
Ja zawsze cos robi jaki idziemy nie lubie z pustymi rekami do kogos isc Cytat:
![]() strong a Kamilek pije wode? Czy dajesz mu sok albo herbatke? U mnie Domino już je marchewke , jabłko , słodkiego ziemniaczka , slodka zielona fasolke , dynie , brzoskiwnie Jutro mu będę dawac gruszke
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Strong ooo widzisz , super LD ja jeszcze od porodu nie dostałam. W sumie to mój ostatni @ był 15 lipca 2011 roku
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Zabcia a kiedy mięsko i gluten wprowadzasz? |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wlasnie skonczyl już @ od porodu ... Jestem zdziwiona ze taki regularny od razu jest.
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gluten? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać Nie wiem czy nie dam małemu teraz w weekend chleb pociumkac .Cytat:
Ja przed porodem nie miałam bolących @ i tak samo jest teraz. Nie czuje wogole ze ja mam.
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia ja to nawet nie chcę wspominać. Przed braniem tabsów to 3 dni ledwo byłam w stanie z domu wyjść. Mega bóle + krwotoki. Dlatego zaczełam brać tabsy.
A nie chcesz dac kaszki glutenowej? Ja daję do obiadku łyżeczkę kaszki. Tak, wtedy chyba zacznę brać tabsy. |
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
madzia,
Cytat:
regularne i bezbolesne... a teraz na tych tabsach (mam inne) trochę mnie brzuch pobolewa.Żabcia, Cytat:
a kamil pije herbatkę, jabłko z melisą, ale właśnie wypija mi 3xpo 150ml herbatki i tą jedną butelke robię taką tylko ze smaczkiem herbatki i też wypija i nie wiem czy całkiem na wodę nie przejść a tylko jako dodatek od czasu do czasu jakiś soczek kupić. a Domino jako? powiedz mi ile Ci mleka wypija teraz i co ile? jak wygląda wasz schemat jedzenia? traktuje Domino zupki jak posiłek czy i tak domaga się mleka?
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po Sandrze boli nie mialam prawie wcale, a same @ trwaly najwyzej 5 dni, teraz tez prawie nie czuje, dlugosc do 7 dni, co prawda pierwszy dzien troche efekt zarzynanej swinki, ale potem to juz tylko plamienie ... i podejrzewam, ze gdybym nie miala spirali (miedzianej), to mogloby byc jeszcze krocej ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Kotek, gratki za zdany egzamin Butter, tule ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- kobitki, ja zaczynam odzywac ![]() kolejne 2 podania poszly i mam ochote dobrac sie do meza... tylko ta @
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak będzie u mnie z tym @, choć szczerze, to nie chce sie o tym na razie przekonywać
Zabcia a ty sama mu gotujesz, czy dajesz słoiczki? Strong jak jej gotuję to nawet nie miksuję tak idealnie dobrze aby sobie kawałeczki pogryzła. I to jej wystarcza, nie domaga sie dokarmiania. |
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, to brawa za takie ożywienie
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Madzia, mi Kamil pije mleko co 4h, jak mija 4h to daję zupke i jeszcze godzinę pociągnie a potem już mleko. ja miksuję idalnie bo Kamil nie ma czym gryźć
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Strong dajesz zupkę a po godzinie mleczko tak? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
jeju jak ja marzę żeby udzielać się w takich dyskusjach i móc pisać a ja mojej Idzie podałam wczoraj jabłuszko...
Oczywiście test zrobiłam przed chwilą bo mi się nudziło. I czy kogokolwiek zaskoczę jak napiszę że I? Nie, samą siebie też nie zadziwiłam =) Więc ta głupia @ mogłaby w końcu przyjść Cytat:
Napiszę na biało bo to chyba nie nadaje się do publikacji. Nie jednak nie napisze. Wstydzę się. Ale wiesz pewnie co chciałam napisać =) Ja się kładę zaraz spać. Obejrzałam przed chwilą "przyjaciółki" i nie dość że sama tematyka mnie wkurza ( może to przez zazdrość że takie osoby istnieją) ale koniec doprowdził mnie do furiii!! No co za koleś! Z facetami ciągle są problemy, ale to już przesadził!
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Strongus!!!!!!!!!!!!!! zdalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;37884586] Kotku, ale ja już po kursie. Tylko zdać mi się nie udało. A podchodziłam... dużo razy [/QUOTE] aaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa a ja myslalam ze jeszcze kursu nie robilas ale nie poddawaj sie!!!! ja 3 razy podchodzilam do samego kursu i w sumie jeden skonczylam ![]() oj to na cykora nic nie poradze Cytat:
![]() Cytat:
a mialam pytac i jak ci sie widzialo ciasto?? ![]() Cytat:
dziewczynki ja teraz wrocilam do wprowadzania pokarmow i zawsze dosypuje kaszki (glutenu) do deserku i jak mlody nie mial zebow to i tak dawalam mu cos nie za bardzo zmiksowanego plus zawsze dawalam mu chlebek zeby nie dosc ze cwiczyl gryzienie to przy okazji zjadal
|
|||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia przedstawie Ci plan dnia...
o 5 rano mleczko, za 4h tj. 9.00 mleczko, i wypadałoby mleczko na 13 ale o 13.00 daję zupkę i mleczko przesuwa się na 14.00 potem koło 17 deserek co przesuwa mleczko o pół h i pije o 18.30 o 20 kąpiel i spać ![]() czyli wychodzi na to że supka opóźnia karmienie o godzinę a deserek o pół godziny ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Kotek, dobra rada ![]() Tasia a wiesz że to byl ostatni odcinek przyjaciółek?
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Strong a on ci zjada cały słoiczek, że tak szybko jest znowu głodny? |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, cały słoiczek bez problemu. Jak je moje to myślę że nawet więcej zjada (no i moje ma inną konsystencję, bardziej gęstą). Myślisz że na dłużej mu powinno styarczyć?
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)mocno tule i ,zeby jak najszybciej sie to skonczylo ![]() Cytat:
![]() matko, jaka ja jestem nie w temacie ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-11-30 o 00:06 |
||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam 7 zadań do roztrzaskania.... rachunkowość
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Strong myślałam, ze to jest bardziej sycące niz mleczko. U mnie po obiadku spokojnie 3 godzinki wytrzymuje.
Znalazłam ci na stronie osseka "Oswajanie z glutenem W prowadzone zmiany mają na celu stopniowe, ostrożne przyzwyczajanie organizmu dziecka do glutenu. Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie. Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż." Ja daję całą łyżeczkę a nie pół. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Gucia bo Kotek sie dzieciaczkiem opiekuje. Kotku ile on ma miesięcy? |
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ricie dzis nagotowalam zupki tyle, ze myslalam, ze bedzie na 2 dni... ona zjadla prawie wszystko ... Sandra tez ostatnio palaszuje non stop ![]()
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia czyli masz w domu dwa łakomczuszki
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kochana jestes w temacie jestes (ja opiekuje sie chlopcem ) |
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia
Kotku
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
hehe... tylko ze ja chcialabym jeszcze te diabelne 2 kg schudnac, a przy takim jedzeniu to nie da rady
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na ilość rzeczy jakie Maja może jeść to chyba 2 miesiące jej to będę wprowadzała , tyle tego jest
Jak robicie zupki to długo gotujecie warzywa? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie @ dalej brak... Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym, ale się boje... ja właśnie jestem taką zamotą!!!!! mówię Ci... jak ja jeździłam na jazdach to wysiadałam z auta mokra, upocona, z trzęsącymi się rękami...masakra... |
|||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wiem, ale te ostatnie kg najgorzej zrzucic ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Ja nie lubie do kogos isc jak zcegos ze soba nie wezme

gadałam z mężem i on woli działać jak wróci 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce. 

i mam ochote dobrac sie do meza... tylko ta @

a mialam pytac i jak ci sie widzialo ciasto?? 
,zeby jak najszybciej sie to skonczylo 

Ja uwazam, ze jak sie cos zaczyna to trzeba skonczyc i tego sie trzymam