Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 22:21   #4891
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Nie, nie tylko takie
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Biedna trzymaj się tam jakoś. Szkoda że TŻ nie może być przy Tobie. A krwawisz dalej ?
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na co masz kroplówkę? a co do weekendów to różnie, czasem wypisują jak nie mają po co trzymać. jak ja leżałam to i w sobotę i niedzielę wypisywali, po południu, wieczorem, zależnie od potrzeby. w końcu lekarze dyżurni są a wypis to nie są jakieś tony formalności.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 22:22   #4892
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Oo dzięki, właśnie planowałam jakieś ciasto... a masz może przepis na sernik?

Bardzo fajna

A ja pytanko mam...
Można w ciąży jeść koreczki śledziowe i śledzie solone?
Bo wszędzie co innego pisze i zgłupiałam... mojej położnej nie mam co pytać bo tu takich nie ma a ja w niedzielę do polskiego sklepu jadę no i bym w sumie sobie kupiła ale nie wiem czy wolno
Ja je jem kilogramami, zagryzając mandarynkami;p Więc mam nadzieję, ze nie szkodzą W końcu to jest ciążowe danie: sledź, ogórek kiszony i czekolada...no i u nas na forum mandarynki
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 22:26   #4893
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna trzymaj się tam jakoś. Szkoda że TŻ nie może być przy Tobie. A krwawisz dalej ?
nie, nie tylko taka reszka plamienia ale mówią że normalne bo to musi zejść

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na co masz kroplówkę? a co do weekendów to różnie, czasem wypisują jak nie mają po co trzymać. jak ja leżałam to i w sobotę i niedzielę wypisywali, po południu, wieczorem, zależnie od potrzeby. w końcu lekarze dyżurni są a wypis to nie są jakieś tony formalności.
Kroplowka na krzepwosc, wydaje mi się że tak krwawie przez ten acard ale zapomnialam im powiedzieć.
Powiedzieli że zależy od plamienia ale dla zasady i tak obserwują 3-4 dni wieć dupa mimo że są wypisy w weekend. Jak możesz to daj znać AM bo nie mam siły pisać na tel

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-29, 22:29   #4894
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja pytanko mam...
Bo wszędzie co innego pisze i zgłupiałam... mojej położnej nie mam co pytać bo tu takich nie ma a ja w niedzielę do polskiego sklepu jadę no i bym w sumie sobie kupiła ale nie wiem czy wolno
Aż mnie zafrapowałaś, i poczytała sobie jak się robi większość dań ze śledzia, w sensie w oleju, w occie, w śmietanie i wychodzi że robi się z tych solonych, a te solone są surowe. Więc ja bym nie jadła, bo to surowa ryba, a to wiaomo toxo, listerioza i inne badziewia prowadzące w razie złapania do ciężkiego uszkodzenia płodu. Surowe ryby są zakazane.

No ból straszny, bo właśnie sobie z Mamą dania zaplanowałyśmy i miały być śledzie no ale czego się nie robi dla dziedzica
Stary 2012-11-29, 22:35   #4895
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie.
Wszystko w porządeczku.
Mały waży 897g. Także chyba średniak.
Na USG jakoś za wiele nie widziałam.
Wogóle jakoś tak szybko mi zleciała ta wizyta.
Ja ważę równe - magiczne 60kg. Także od początku przytyłam 5,2 kg.
Mogłoby być trochę mniej, ale nie jest źle, nie ma co narzekać
Gin stwierdziła że brzusio mi wywaliło
A szyjka 3,5cm.
Dostałam skierowanie na morfo, mocz i tę nieszczęsną glukozę.
Następna wizyta 21.12

A dziś kończę wg. waszego sposobu liczenia 27 tc. Jutro zaczynam 28. Czyli 7 miesiąc a co za tym idzie III trymestr
za wizytę , mało przytyłaś , no i za skończony 27 !

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
moj wielkolud ma juz 17 cm i wazy rowne 500 gr
i CHLOPAK na miliard procent - doktor nawet zrobil zdjecie susiaka

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

oj nestelle, z tą wolną chata jutro, marnie widzę karę dla Męża
.............

...rozśmieszacie mnie tymi tekstami... wiem,wiem ..sama tak mówiłam-ale co mam zrobić ,że dając mu karę na sex -sama sobie daję karę ...... - muszę coś innego wymyślić ......
Cytat:
zalaczam zdjecia

oczywiscie NAJWAZNIEJSZE jest to zdjecie ''armaty'
o kurczę - ale wyrażne !!!!
a armata - no ogromna .... !
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wczoraj połóżna mówiła na zajęciach, że bóle przy porodzie to nic innego, jak zakwasy i, ze można je sporo zmniejszyć odpowiednim oddychaniem...I wczoraj uczyliśmy sie oddychać i dzis juz zaczęłam ćwiczyć, bo podobno w 80% przypadków to zdaje egzamin. Oddychanie polega na oddychaniu przeponą- żeby brzuch się tylko ruszał. Gdy zaczyna się skurcz 3 głebokie oddechy-nos-ustaa, potem w zaleznosci od nasilonego skurczu ziajanie jak piesek szybkie- też brzuchem i na koniec znów 3 głebokie oddechy Ciekawe czy się sprawdzi
...... no tak zakwasy no to ja w takim razie przy moich porodach miałam zakwas na zakwasie - kwasem podparty ..... ......

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a i pochwalę się - uzbierało mi się troszkę punktów Payback i zamówiłam karuzelę - o taką : http://allegro.pl/fisher-price-c0108...815788829.html
gratuluje genialnego zakupu - wybrałaś to co najlepsze !!!!!! .... mam taką samą
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mam pytanie do Mamuś: co jest praktyczniejsze na zimę: jednoczęściowy kombinezon czy oddzielnie spodnie i kurtka? Chodzi o roczną dziewczynkę. TŻ ma kupić coś takiego chrześnicy i oczywiście wszystko spadło na mnie widziałam w jednym sklepie takie jakby ogrodniczki i do tego była kurteczka. Fajne ocieplane i z wierzchu z takiego śliskiego nieprzemakalanego materiału ale cena kosmos spodnie 130zl i kurtka 150
mi się wydaje ,że odzielny komplet - bo zima nie zawsze mrożna - a kurtkę można wykorzystać bez spodni(ogrodniczek) w troszkę lepsze dni-mniej mrożne ,a jak jest w całości i będzie zima cieplejsza to dziecko będzie się męczyło w takich spodniach ...

ja spadam do łóżka - jutro znowu na rano i od początku -więc muszę nałodować swoje baterie , dobranoc dziewczyny .
Stary 2012-11-29, 22:38   #4896
LiwkaO
Wtajemniczenie

Hej hej! gratuluje udanych wizyt!!!

Dragusi, Ewce, Chanel i Kasi klask i: jutro poczytam resztę bo dziś już padam wróciłam z imprezy firmowej. Dwa razy do roku się integrujemy i w wyprawiamy wspólne imieniny W czerwcu zawsze wypad wyjazdowy z noclegiem a listopad na miejscu w jakimś klubie. W tym roku padło na kręgle i karaoke nie grałam co prawda ale aktywnie kibicowałam 5 godzin zleciało nie wiem gdzie! miło się czułam - w centrum zainteresowania mnóstwo pytań: a jak się czujesz, a jak mała, a kopie, a jak pokoik itd...łącznie z dotykaniem brzucha pewnie wielu z Was to przeszkadza tak sądzę ale ja się o dziwo dobrze czułam

Dobranoc
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 05:42   #4897
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny oszalalam. Ta noc to jakiś koszmar. Najpierw wiercilam się 1,5 godz żeby zasnąć bo bolały mnie plecy, zawsze trzymam nogę na Tz i to je odciaza a teraz nie ma jak. Gdy już o 12 przysypualam to przywieźli do nas dziewczyne i włączyli te jarzeniowki a to razi że się nie da spać, o 1 roznisili lekarstwa wieć zasnełam po 2. A tu ku.rwa o 4 ktoś brał prysznic godzinę i to robiło tak ogromny huk nie wiem czemu, a u nas się nie da zamknąć drzwi... Zęby szorowala 2m ode mnie i to tak jak najgłośniej. Nie wiem co z tą baba nie tak... Ale gdyby tylko nie była w ciazy to... Już myślałam gdzie się odcina wodę. Nie wiem jak można mieć taki brak szacunku do innych, przeciez mogła się umyć w 15 min albo o 6, a ta myje się dalej!
Jestem wściekła i zmęczona

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-11-30, 07:25   #4898
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

megi-megi i nestelle dzięki za rady. dziś jeszcze przejdę się po paru sklepach i zobaczę co jest, bo nie chce wydawać tyle kasy na coś z czego mała i tak zaraz wyrośnie. Nastawiałam się na max 150zł a tu takie ceny... w ogóle dla mnie to trochę dziwny pomysł, bo takie rzeczy powinni kupować rodzice, najlepiej wiedzą co i jakie ma być a ja kupię i potem nie będzie pasowało... ale ok niech będzie... jak nic nie znajdę to kupię jakąś zabawkę i w nosie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oszalalam. Ta noc to jakiś koszmar. Najpierw wiercilam się 1,5 godz żeby zasnąć bo bolały mnie plecy, zawsze trzymam nogę na Tz i to je odciaza a teraz nie ma jak. Gdy już o 12 przysypualam to przywieźli do nas dziewczyne i włączyli te jarzeniowki a to razi że się nie da spać, o 1 roznisili lekarstwa wieć zasnełam po 2. A tu ku.rwa o 4 ktoś brał prysznic godzinę i to robiło tak ogromny huk nie wiem czemu, a u nas się nie da zamknąć drzwi... Zęby szorowala 2m ode mnie i to tak jak najgłośniej. Nie wiem co z tą baba nie tak... Ale gdyby tylko nie była w ciazy to... Już myślałam gdzie się odcina wodę. Nie wiem jak można mieć taki brak szacunku do innych, przeciez mogła się umyć w 15 min albo o 6, a ta myje się dalej!
ojej współczuje takich atrakcji co ta baba myśli, że sama jest na oddziale czy co
może w dzień będzie spokojniej to uda Ci się zdrzemnąć trzymaj się Kochana

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

chyba nikt obejrzał filmiku z zasypiającym bobasem, wczoraj wstawiałam

miłego dnia wszystkim
czuję w kościach nowy wątek dziś
Stary 2012-11-30, 07:54   #4899
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ale dałyście czadu chyba z 7 stron mam do nadrobienia

LunaO trzymam kciuki za ciebie i maleństwo by szybko Was wypisali z tego szpitala i by już więcej takich sytuacji nie było i spokojnie do 40 tygodnia

Ja wczoraj po basenie byłam taka padnięta, że sobie nie wyobrażacie ale całą godzinę pływałam wzięłam sobie makaron i przez niego nie czułam zmęczenia bo tak pływałam na zmianę ale cała godzina w ruchu to jak wróciłam do domu zjadłam to normalnie odpłynęłam wstałam o 21 byle by ogarnąć coś i dalej spać i rano wstać nie mogłam.

Idę nadrabiać buziaki i miłego dzionka wam życzę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 08:01   #4900
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
uroki szpitali ja przez 3 noce pobytu praktycznie nie spałam wcale. raz, że emocje a dwa wszystkie inne "atrakcje", łażenie korytarzem, wiercenie się kogoś z zali, rozmowy pielęgniarek, szum jakiegoś wentylatora, koszmarnie niewygodne łóżko skrzypiące przy każdym ruchu i jeżdżące bo nie dało się go zablokować, światło na korytarzu i jakieś migające jarzeniówki, łażenie od bladego świtu przez niektóre pacjentki, itp, itd....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 08:29   #4901
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ojejjj wspolczuje

to juz nawet nie urok szpitala, ale brak podstawowego wychowania i nieuwzglednianie innych wspolpacjentow, szkoda, ze tak wielu ludziom "wzglad na innych" jest obcym terminem
Trzymaj sie, mam nadzieje, ze Cie szybko wypuszcza.. i moze wspomnij lekarzowi o tym acardzie?

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po basenie byłam taka padnięta, że sobie nie wyobrażacie ale całą godzinę pływałam wzięłam sobie makaron i przez niego nie czułam zmęczenia bo tak pływałam na zmianę ale cała godzina w ruchu to jak wróciłam do domu zjadłam to normalnie odpłynęłam wstałam o 21 byle by ogarnąć coś i dalej spać i rano wstać nie mogłam.

Idę nadrabiać buziaki i miłego dzionka wam życzę
zazdroszcze basenu ja zawsze bylam po basenie mega glodna
kiedys bardzo chetnie plywalam, ale teraz stan skory mi nie pozwala
Stary 2012-11-30, 08:31   #4902
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Moderna no i właśnie dlatego po basenie zjadłam bułkę z dżemem malinowym, grochówkę i na tao zagryzłam takimi czekoladkami i zapiłam szklanką coli
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 08:34   #4903
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam kartę ciąży przeszukałam 2 razy szafki z papierami i pół mieszkania a jak w końcu zrezygnowana stwierdziłam, że idę się położyć nagle oświeciło mnie gdzie ją schowałam
skleroza nie boli tylko się nachodzić trzeba
no i cale szczescie
Cytat:
i CHLOPAK na miliard procent - doktor nawet zrobil zdjecie susiaka by moj tata wiedzial ze juz sie nie zmieni w dziewczynke
mam kilka slicznych zdjec dodam jutro jak mlod bedzie w szkole
nawet mam plytke
ale komp mi jej nie chce czytac

nad czym ubolewam, moze jakis stary program mam, jakby ktoras wiedziala na jakim najlepiej odtwarzac nagrane jest dvd r+ bylabym wdzieczna za podpowiedz

lece bo juz mam schodzic wryyyy
gratulacje!
zdjecia super!
Stary 2012-11-30, 08:34   #4904
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

i CHLOPAK na miliard procent - doktor nawet zrobil zdjecie susiaka by moj tata wiedzial ze juz sie nie zmieni w dziewczynke
Cytat:
dobra siostra dala mi jeszcze na SEKUNDE kompa

zalaczam zdjecia

za wizytę..
synuś śliczny..

Cytat:
mam pytanie do Mamuś: co jest praktyczniejsze na zimę: jednoczęściowy kombinezon czy oddzielnie spodnie i kurtka? Chodzi o roczną dziewczynkę. TŻ ma kupić coś takiego chrześnicy i oczywiście wszystko spadło na mnie widziałam w jednym sklepie takie jakby ogrodniczki i do tego była kurteczka. Fajne ocieplane i z wierzchu z takiego śliskiego nieprzemakalanego materiału ale cena kosmos spodnie 130zl i kurtka 150
ja bym dla roczniaka kupowała 2-częściowy..

Cytat:
współczuję..
niestety wiem co to znaczy.. może w dzień uda Ci się odespać..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 08:34   #4905
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna no i właśnie dlatego po basenie zjadłam bułkę z dżemem malinowym, grochówkę i na tao zagryzłam takimi czekoladkami i zapiłam szklanką coli
a mowia, ze sport to zdrowie
Stary 2012-11-30, 08:52   #4906
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w skończonym 23t a co za tym idzie... w 6 miesiącu

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
U mnie tez dalej walka o imię Oliwka dalej obstaje przy Emilce- i ja się już z tym imieniem oswoiłam, a mój chłop upiera się przy Darii. Nikt nie chce ustąpic i jest kicha.

I tak z tym moim chłopem rozmawiam wczoraj o porodzie- i on tak jak przy Oliwii stoi na stanowisku, że przy porodzie nie chce być i koniec...Jak on sie nie zdecyduje to załatwiam sobie zaświadczenie od okulisty że muszę mieć cesarkę.
Jak bym miła córkę to bym się nie zastanawiała nad imieniem bo od dawna chcę mieć Darię
A co do zaświadczenia od okulisty to dużą wadę masz, że dostałabyś zaświadczenie?

Cytat:
dobra siostra dala mi jeszcze na SEKUNDE kompa

zalaczam zdjecia

Super zdjęcia i jakie wyraźne

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
polecam sernik z dynią i mufinki z dynią pycha
A dasz przepis na mufinki z dynia?

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Aż mnie zafrapowałaś, i poczytała sobie jak się robi większość dań ze śledzia, w sensie w oleju, w occie, w śmietanie i wychodzi że robi się z tych solonych, a te solone są surowe. Więc ja bym nie jadła, bo to surowa ryba, a to wiaomo toxo, listerioza i inne badziewia prowadzące w razie złapania do ciężkiego uszkodzenia płodu. Surowe ryby są zakazane.

No ból straszny, bo właśnie sobie z Mamą dania zaplanowałyśmy i miały być śledzie no ale czego się nie robi dla dziedzica
Kurczę a ja zjadłam w tym tygodniu 3 śledzie w oleju
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 08:52   #4907
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Piekne, wyraźne fotki

Wczoraj połóżna mówiła na zajęciach, że bóle przy porodzie to nic innego, jak zakwasy i, ze można je sporo zmniejszyć odpowiednim oddychaniem...I wczoraj uczyliśmy sie oddychać i dzis juz zaczęłam ćwiczyć, bo podobno w 80% przypadków to zdaje egzamin. Oddychanie polega na oddychaniu przeponą- żeby brzuch się tylko ruszał. Gdy zaczyna się skurcz 3 głebokie oddechy-nos-ustaa, potem w zaleznosci od nasilonego skurczu ziajanie jak piesek szybkie- też brzuchem i na koniec znów 3 głebokie oddechy Ciekawe czy się sprawdzi
Nas też tak uczyli pochwaliłam się siostrze, że się nauczyłam tak oddychać na co ona i tak stwierdziła, że mi się nie przyda bo to taki ból, że nie będę myśleć o oddychaniu haha ale dla pocieszenia powiem, że innym dwóm koleżankom się przydało bo były opanowane i starały się oddychać zgodnie z wskazówkami i nie czuły tak bólu bo był skupione na oddychaniu

Cytat:
Wiem co czujesz! ja jak leżałam na patologii to w pierwszą noc dziewczyna co leżała ze mną miała co chwile ataki kolki nerkowej i co chwile wołała pielęgniarkę i ta przynosiła coraz to nowe leki i kroplówki dla niej, a w drugą noc dołożyli nam babeczkę po terminie i zaczęła się akcja skurczowa u niej, więc strasznie się zwijała z bólu i płakała, ale na szczęście koło 3-4 w nocy pielęgniarka widziała, ze to nam przeszkadza w spaniu więc zaprowadziła ją na porodówkę, pomimo tego, że nie miała dużego rozwarcia. Dodatkowo całą noc włączone wszechobecne KTG też robiło swoje no ale ja tam jestem cierpliwa, bo sobie pomyślałam, że też niedługo to trafię ponownie przed porodem i będę tak samo podłączona do KTG i itd. więc grzecznie leżałam

Stary 2012-11-30, 08:53   #4908
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

Stary 2012-11-30, 08:57   #4909
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurczę a ja zjadłam w tym tygodniu 3 śledzie w oleju
Ja czytałam, że śledzie dzięki dużej ilości soli są zakonserwowane więc im listerioza nie grozi... no ale nie wiem jak to już jest

Stary 2012-11-30, 09:00   #4910
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie
Moderna, ale jesteś zgrabna! Rzeczywiście wyglądasz na wysoką
I jaka ładna biała witryna w tle

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie. I jestem nawet zadowolona.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
oto foteczki buzi
buziunia śliczna, ale legenda pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a ja pierwszy raz o czymś takim słyszę ... no i przypominam ,że mam 2 już na świecie i niebyło problemu ..... to chyba jednak jak z tym gadaniem o chłopcach idziewczynkach - że one grzeczniejsze .... takie tam PIERDOOOOOOŁY !!!!!
Przyznaj, że boisz się łobuza! Z dwójką Ci się udało i teraz się boisz

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ale puściła mi się krew z nosa.... Nigdy czegoś takiego nie miałam.
ja za każdym razem jak sobie smarkam to mam czerwoną husteczkę Nie leciu ciurkiem.. ale, że tak się wyrażę brzydko smarko mam krwiście czerwone
W ciąży raz jeden (jakoś na początku) mi sie puściła krew... ale też raczej delikatnie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja też już po wizycie.
Wszystko w porządeczku.
Mały waży 897g. Także chyba średniak.
A dziś kończę wg. waszego sposobu liczenia 27 tc. Jutro zaczynam 28. Czyli 7 miesiąc a co za tym idzie III trymestr
za wizytę
za tygodnie i trymstr!

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
a bananem bym nie pogardziła..
mój TŻ jak go proszę o to, żeby mi kupił cytrusa to mi kupuje banany

Cytat:

o proszę! pół kilograma! kawał chłopa - pewnie siusiak waży połowę

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
U mnie tez dalej walka o imię Oliwka dalej obstaje przy Emilce- i ja się już z tym imieniem oswoiłam, a mój chłop upiera się przy Darii. Nikt nie chce ustąpic i jest kicha.
a to nie córa miała mieć ostatnie zdanie? Mnie się Emilka bardziej podoba... zdecydowanie

Cytat:
zalaczam zdjecia
o matusiu!
ALe śliczne! Jaką ma buziunię... wyobrażam sobie, że mój też tak wygląda bo jesteśmy równieśnice praktycznie....

Cytat:
kurcze... ja jem wszystko! No, prócz surowych mięs, ryb i jajek I alkoholu nie piję...
Śledzie wchłaniam wręcz... tonami! W każdej formie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:05   #4911
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

Cytat:

...rozśmieszacie mnie tymi tekstami... wiem,wiem ..sama tak mówiłam-ale co mam zrobić ,że dając mu karę na sex -sama sobie daję karę ...... - muszę coś innego wymyślić ......
Wiadomo, inna kara musi być jak nic niech coś wyprasuje

Cytat:
Dziewczyny oszalalam. Ta noc to jakiś koszmar.
O rany masakra, a to patologi takie czyściochy ?

Cytat:
bilans kaloryczny może na plus, ale stan ducha za to jaki

Cytat:
ja też ja też 6 miesiąc to już brzmi bardzo poważnie stwierdził mój chłop

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że śledzie dzięki dużej ilości soli są zakonserwowane więc im listerioza nie grozi... no ale nie wiem jak to już jest
A masz jakieś źródło ? Bo ja czytałam że pałeczki Listeria monocytogenes giną tylko w obróbce termicznej 60 stopni. Sól konserwuje, to wiadomo, ale nie zabija szkodliwych drobnoustrojów.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
kurcze... ja jem wszystko! No, prócz surowych mięs, ryb i jajek I alkoholu nie piję...
Śledzie wchłaniam wręcz... tonami! W każdej formie...
No właśnie się rozchodzi o to, że śledź to surowa ryba
Stary 2012-11-30, 09:07   #4912
megi-megi
Zakorzenienie

Siedzę właśnie na glukozie. Trochę mi niedobrze... ale to z głodu. Jak ja do 11 bez śniadania przeżyję... W torebce mam pyszne kanapeczki, bo później wracam do pracy.
Wkurza mnie to pisanie na tel.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:13   #4913
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
mój TŻ jak go proszę o to, żeby mi kupił cytrusa to mi kupuje banany
hihi wie co dobre..

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

ja też ja też 6 miesiąc to już brzmi bardzo poważnie stwierdził mój chłop
również gratulejszyn..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Siedzę właśnie na glukozie. Trochę mi niedobrze... ale to z głodu. Jak ja do 11 bez śniadania przeżyję... W torebce mam pyszne kanapeczki, bo później wracam do pracy.
to lepiej nie myśl o tych kanapeczkach, bo się wykończysz..
a ile masz jeszcze czekania?
edit.. nie zauważyłam.. do 11.. to oby Ci szybko zleciało..

Stary 2012-11-30, 09:13   #4914
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
3maj się...Ja jak miałam 17-18 lat to podczas rozgrywek w p. ręczna jakaś dziewczyna mnie podcięła, rąbnęłam głowa w parkiet i miałam wstrząśnienie mózgu i leżałam 3 dni na neurologii i pamiętam, jak przywieźli jakąś ciotkę pielęgniarki i u mnie na sali ją położyli i wyobraźcie sobie, ze o 3 rano zaświecili swiatła i cała rodzina i ta pielegniarka u mnie na salli w pogawędki o wnukach, ciotkach, sąsiadkach....DO 6 rano... Wtedy byłam chyba młoda i brak mi było smiałości, ale dziś bym chyba
Takze czasem nawet personel nie potrafi sie zachować.
Jutro mam odac prace podyplomowa a nie mam 3 rozdziału;p tzn opracowanych wyników badań...Chyba dostanę baty na seminarium, ale moze się zlitują nad ciężarną....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:38   #4915
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja się boję, że moje dziecko jest jakieś nadpobudliwe, bo wyczytałam, że na tym etapie powinno przesypiać około 20 godzin, a szaleć 4, a ono robi na odwrót, kopie prawie non stop...nie wiem czy się cieszyć, czy martwić

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:45   #4916
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja właśnie śniadanko zaliczam w rozpoczętym 27 tygodniu !!!
Cytat:
chyba nikt obejrzał filmiku z zasypiającym bobasem, wczoraj wstawiałam
ja obiejrzałam!!! zapomniałam albo mi nie zacytowało ....
słodki,słodki ! i taki pogodny maluch...
Cytat:

Cytat:
o proszę! pół kilograma! kawał chłopa - pewnie siusiak waży połowę

Cytat:
Wiadomo, inna kara musi być jak nic niech coś wyprasuje
dobre ,dobre ..... na to nie wpadłam ....
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
.....
mi za to mąż dzisiaj kupił i położył w aucie jako niespodziankę dużego marcepana w czekoladzie z karteczką "smacznego "i narysował pełno serduszek.Słodkie prawda? MARCEPAN JEST Z ALKOHOLEM !!!!
Cytat:
3maj się...Ja jak miałam 17-18 lat to podczas rozgrywek w p. ręczna jakaś dziewczyna mnie podcięła, rąbnęłam głowa w parkiet i miałam wstrząśnienie mózgu i leżałam 3 dni na neurologii i pamiętam, jak przywieźli jakąś ciotkę pielęgniarki i u mnie na sali ją położyli i wyobraźcie sobie, ze o 3 rano zaświecili swiatła i cała rodzina i ta pielegniarka u mnie na salli w pogawędki o wnukach, ciotkach, sąsiadkach....DO 6 rano... Wtedy byłam chyba młoda i brak mi było smiałości, ale dziś bym chyba
Takze czasem nawet personel nie potrafi sie zachować.
Jutro mam odac prace podyplomowa a nie mam 3 rozdziału;p tzn opracowanych wyników badań...Chyba dostanę baty na seminarium, ale moze się zlitują nad ciężarną....
tak troszkę na inny temat...... ja jak miałam 15 lat to na meczu koszykówki dziewczyna podłożyła mi nogę i uderzyłam głową w ścianę . Leżąc w szpitalu marzyłam o moim discmanie z płytami , nie wolno mi było się ruszyć(podej.o uszkodzenie kręgów)i strasznie się nudziłam leżąc cały dzień wpatrzona w sufit (nawet obrócić się nie mogłam- kołnierz) i marzyłam,marzyłam ... a discman leżał obok w szafce ... mama przyniosła razem ze stertą innych fajnych rzeczy a ja nic nie pamiętałam.....

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja się boję, że moje dziecko jest jakieś nadpobudliwe, bo wyczytałam, że na tym etapie powinno przesypiać około 20 godzin, a szaleć 4, a ono robi na odwrót, kopie prawie non stop...nie wiem czy się cieszyć, czy martwić
spoko ..... każde jest inne i my inaczej odczuwamy ....
a moje też dużo warjuje .... pewnie śpią na raty - "częste "....
Stary 2012-11-30, 09:47   #4917
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A normalny cykl kobiety ma 28 dni Nie panikuj! Bardziej bym się martwiła gdyby np. w ogóle nie był aktywny. Nie czytaj za dużo, bo kręćka dostaniesz. Ja od wczoraj non stop mojego zaczepiam, bo dostałam schizy, że coś mu się stało- pomimo intensywnego zaczepiania nie reagował ani na szturchnięcia, ani na sygnały dźwiękowe. Dziś jednak parę razy kopnął więc chyba okey.

Kurczę, trzeba by pójść i zrobic zakupy, bo w lodówce niedługo tylko światło będzie, ale mam takiego lenia....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:49   #4918
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mi za to mąż dzisiaj kupił i położył w aucie jako niespodziankę dużego marcepana w czekoladzie z karteczką "smacznego "i narysował pełno serduszek.Słodkie prawda? MARCEPAN JEST Z ALKOHOLEM !!!!
slodkie
w marcepanie nie ma alkoholu, mozesz spokojnie jesc
no chyba, ze kupil z nadzieniem alkoholowym?
Stary 2012-11-30, 09:50   #4919
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

dzis 23 tydzien

dziekuje wam kochane za mile slowa odnosnie mojego Emilka, az piers rosnie z dumy !!
moja mama wczoraj kazala dac sobie zdjecia i chyba z godzine je ogladala, i wspominala jak sie wiercil jak nawet (wedlug niej) trele-morele jej pokazal
tata tez zadowolony z 'armaty' widac bylo ze ledwo co lzy powstrzymywal - ale twardki byl do konca

szkoda tylko ze ta plytka nie dziala, ale ide dzis do kafejki internetowej gdzie chodzilam za mlodych lat, jak sie kompa nie mialo - i zapytam sie pana Darka zeby mi zmienil program albo przegral normalnie, bo chyba w jakims ujowym programie ten filmik nagrany jest.

a ide dzis do babci na 14, i chcialam nagrac komorka ten film, zeby jej pokazac bo wiecie to co innego jak zdjecia - no moze sie wszystko uda - i bedzie mogla zobaczyc swojego 1wszego PRAWUNSIA

no a potem - ZJAZD rodzinny numer 2 !! przyjezdzaja rodzice taty jego brat z zona i synem, ahaha - bo przeciez dzis ANDRZEJKI a i tata nie dawno 50 lat konczyl, wiec 2w1
juz sobie wyobrazam jak bede musiala znowu odp na roznej masci pytania, oidpowiem na wszystkie - byle by nie tyczyly ojca dziecka, bo to jeszcze drazliwy temat

no wiec zycze wam milego dlaszego dnia.
ja lece cos zjesc.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 09:55   #4920
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
slodkie
w marcepanie nie ma alkoholu, mozesz spokojnie jesc
no chyba, ze kupil z nadzieniem alkoholowym?
no właśnie ...kupił a alkoholem !!!
nawet tego nie komentuję .....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości