Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 11:09   #3811
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no dobra, niech będzie

no
greenpeace zepchnie mnie do morza przy najbliższej okazji..
ale fajnie dawno nie byłam nad morzem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:09   #3812
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
color przecież powinien dostać wypłatę, nie?

na pewno zobaczymy tylko czy będzie kolejny siurek
Oni tam mają płacone od wymurowanego metra ściany.. narazie nie wymurował nic:/ Niby mają mieć płacone postojowe ale ja już nawet na to nie licze..

Ehhh nie nadaję się dzisiaj do niczego, odezwę się może później jak się ogarnę sama ze sobą bo póki co wyjec mi się włączył i czarne wizje..
Na przykład teraz musiałam odmówić dziecku wycieczki szkolnej,mikołajkowej za głupie 35zł bo poprostu nie mam przez ten przesrany listopad..
Dobra nie zamęczam Was moimi problemami bo coś czuję,że dzisiaj mi się przelało:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:14   #3813
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wy już mówicie do brzuszka?? ja jak nikogo nie ma w domu to śpiewam na głos czasem cos mówię do niego i czuje się jak wariatka

my słuchamy Mozarta od samego rana :- ) mam nadzieję, że maluch będzie się później uspokajał przy tych dźwiękach, ale gdybym tylko umiała śpiewać.... :- ) to chyba normalne Nuna
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:15   #3814
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Mysia, to ja się wypowiem jako już matka, skąd wiesz gdyby było dziecko chore że danie godności to zabranie możliwośći przyjścia na świat? Dzieci upośledzone w różnych stopniach to często niesamowici ludzie, którzy tak wiele czerpią z życia, chłoną, kochają życie, miałam mnóswto kontaktu z takimi dziećmi i one dopiero potrafią nauczyć co to znaczy miłość. Nie chcę nikogo urazić ale moim zdaniem dać godność jako matka to przyjąć dziecko takim jakie będzie i umozliwić mu radość z życia bo to zaskakujące ale ludzie zdrowi często gęsto życiem w ogóle cieszyć się nie potrafią a chorzy zupełnie inaczej to traktują. To jest niejednokrotnie męka dla matki, rodziców, rodziny, ciężki krzyż tak naprawdę od którego uwalnia tylko śmierć i na pewno wygodniej sobie tego oszczędzić ale ile piękniej to przeżyć. Mam kuzynkę, która od 13 lat ma syna roślinę, miał żyć maks rok a minęło 13 lat. Chłopiec nie mówi, nie chodzi, nie ma z nim normalnego porozumienia ale uśmiecha się, przebywa na placu zabaw, widzi dzieci, jak się do niego mówi reaguje dźwiękami i nigdy nie jest smutny. Nie wyobrażam sobie mu odebrać tego co z życia chłonął. A to tylko przykład jeden w wielu.

Ale pomijając powyższe bo też tylko wyraziłam swoje zdanie to nigdy nie ma 100 % pewności że badania wykazują to co będzie naprawdę, Ileż było pomyłek w tej kwestii że dziecko miało być chore a urodziło się okazem zdrowia. Ja nawet tych badań nie robię bo to bez znaczenia dla mnie choć na pewno byłoby mi psychicznie bardzo ciężko i źle ale nie ja wybieram. Czasem jak o tym myślę to czuję że nie nadawałabym się na matkę chorego ciężko dziecka, że mnie to by przerosło itd. i podziwiam ludzi, którzy tak dzielnie walczą o dzieci ciężko upośledzone czy chore. Ale też wiem że nigdy nie zaznałabym spokoju gdybym to ja zadecydowała, ciągle by do mnie wracało że to dziecko mogłoby mieć też piękne życie, i tak źle i tak niedobrze więc wniosek z tego taki że wszystkie nasze dzieci będą zdrowe!
jak już pisałam nunie, szanuję poglądy innych, ale mamy z TŻ inne zdanie w tej kwestii, w wypadku złych wyników amniopunkcji (błędów genetycznych) dziecko nie urodzi się nagle zdrowe

mam świadomość, że będę musiałabym żyć z tą decyzją do końca życia, ale właśnie - JA - nie chore dzieciątko. Świadoma decyzja o cierpieniu malucha przez całe życie jest dla mnie nie humanitarna. Przykro mi jeśli kogos uraziłam.

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-11-30 o 11:18
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:15   #3815
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja się zryczałam jak głupia i mam dość...Nie dam rady dłużej tak... Mąż siedział prawie miesiąc bez pracy, a jak wkońcu ją znalazł i cieszyliśmy się,żę będzie ok to co? Gówno
Oszczędności poszły na ten bezpracowy miesiąc plus jego wyjazd..Cały wtorek tam jechał bo mieli problem z trafieniem, środa na badaniach, wczoraj i dzisiaj siedzą na budowie bez roboty bo materiałów nie ma
A kasa idzie i na wyżywienie tam i na dojazdy do pracy bo to 30 km mają w jedną stronę od zakwaterowania na budowe
Nowy miesiąc się jutro zaczyna, rachunki trzeba płacić a my bez złotówki
kurczę, bardzo Wam współczuję..
pamiętam jak mieliśmy taki ciężki okres i musieliśmy pożyczać pieniądze od rodziców (akurat wtedy mieliśmy taką możliwość), czuliśmy się fatalnie
- ale przede wszystkim trzeba być dobrej myśli - w końcu się coś musi zadziać jeśli się próbuje trzymam kciuki, żeby jak najszybciej i żebyś się szczególnie teraz nie musiała denerwować. I dobrze, że o tym piszesz, po to chyba głównie tutaj jesteśmy, żeby się wspierać jak umiemy najlepiej

Cytat:
dziewczyny, czy wy już mówicie do brzuszka?? ja jak nikogo nie ma w domu to śpiewam na głos czasem cos mówię do niego i czuje się jak wariatka
ja pierwszy raz mówiłam w samochodzie - "widzisz, mamusia teraz jeździ ostrożnie, nie będę tego Pana wyprzedzać, najwyżej się troszkę spóźnimy, ale Ty nic się nie martw" :P potem czytałam kilka bajek z mojej książeczki z dzieciństwa, ale mnie to tak falami nachodzi - jednego dnia nie mówię nic, potem troszkę. Łatwiej może będzie, jak będę znała płeć, bo po ostatnim usg mówiłam "i ładnie się to tak droczyć z mamusią i pupkę chować? " ale czasem się też dziwnie czuję z tym, nie wiem

witaj, Aniu gratuluję tak wyczekanego maleństwa
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:29   #3816
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
no
greenpeace zepchnie mnie do morza przy najbliższej okazji..
ale fajnie dawno nie byłam nad morzem
zahartują Cię przed zimą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:44   #3817
nuna2
Zakorzenienie

pora zacząć się uczyć kołysanek

http://www.youtube.com/watch?v=DImNC...e=results_main
Stary 2012-11-30, 11:53   #3818
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
jak już pisałam nunie, szanuję poglądy innych, ale mamy z TŻ inne zdanie w tej kwestii, w wypadku złych wyników amniopunkcji (błędów genetycznych) dziecko nie urodzi się nagle zdrowe

mam świadomość, że będę musiałabym żyć z tą decyzją do końca życia, ale właśnie - JA - nie chore dzieciątko. Świadoma decyzja o cierpieniu malucha przez całe życie jest dla mnie nie humanitarna. Przykro mi jeśli kogos uraziłam.
mnie nie uraziłaś, ja tylko chciałam napisać nieco z punktu widzenia dzieciątka, piszesz o cierpieniu dzieciatka ale dlatego własnie pisałam wyżej że jest mnóswto przykładów na to jak takie dzieci są szczęśliwe i dziękują każdym uśmiechem za życie, nigdy nie wiesz jakby było. Ja patrzę z tego punktu widzenia bo za dużo znam takich dzieci, ludzi i miałam z tym sporo kontaktu stąd moja opinia. Nie odwołuję się do religii bo każdy ma prawo wyznawać jaką chce, do zasad takich czy innych bo każdy ma do nich prawo, tak samo szanuję że macie takie a nie inne zdanie. Chciałam tylko wejść na moment jakby w skórę tego potencjalnego dziecka przez pryzmat tak wielu które znam i tym się podzielić.
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:04   #3819
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie, bo chyba na moim etapie nic nie słychać. ale zwracam się w myślach do dzieciątka, może umie czytać w myślach po tym jak mi pół mózgu zjadło

Mysia ja nawet USG nie do końca uwierzę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:06   #3820
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie, bo chyba na moim etapie nic nie słychać. ale zwracam się w myślach do dzieciątka, może umie czytać w myślach po tym jak mi pół mózgu zjadło

Mysia ja nawet USG nie do końca uwierzę
ja tez nie:P zbytnia abstrakcja
Stary 2012-11-30, 12:06   #3821
nuna2
Zakorzenienie

kurcze już jutro 12 tydzień zaczne... jak to leci...

zrobie pizze na obiad...
Stary 2012-11-30, 12:07   #3822
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
jak to jest w końcu z tym jajkiem mozna na miękko?
A to nie można? Tego jeszcze nie słyszałam, szybko mi tu gadać co i jak, bo ja takie lubię.
Cytat:
ale się wkręcam laski

wczoraj oglądałam program o dzieciach z wadami genetycznymi i się martwię o pączka

w dodatku czuję, że jestem złą osobą:/ bo jeszcze go nie kocham i jesteśmy z TŻ raczej pewni jak postąpić w razie gdyby było chore...

nie wiem, boję się przywiązać zanim będę go mieć na rękach, bo może się okazać, że nie będzie nam dane się spotkać osobiście

przepraszam, że Wam takie smutne rzeczy wypisuje, ale im bliżej prenatalnego tym się bardziej wkręcam:/
Mysia, po 1 nie oglądaj takich programów, niepotrzebny stres (mi mąż wyłącza nawet te o fundacjach z dziećmi niepełnosprawnymi, reklamy czy coś).
Nie myśl, że jesteś złą osobą, to nie tak, po prostu się boisz o pewne sprawy i nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że możesz być przywiązana do pączka, a na pewno jesteś, tylko strach tłumi te myśli.
Jak dla mnie jest to odruch naturalny, nie ma czego się wstydzić, jak się urodzi to wszelkie obawy miną i pokochasz go od razu najmocniej jak tylko można. Głowa do góry.
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Dzień dobry mummies ! podczytuję archiwum i podczytuję i nasunął mi się jeden wniosek. mianowicie- czytam o Waszych wyborach wózkowo- ubrankowo- karuzelowych i uświadomiłam sobie (codziennie sobie uświadamiam) jakie wydatki czekają mnie w nowym roku, a mimo to jeszcze nic nie kupuję, a nawet nie oglądam....chyba pod Waszym wpływem to się zmieni- od następnej wypłaty. planuję odkładać małe kwoty, coś się uzbiera do kwietnia....
Ja mam ostatnią pożyczkę z KZP na koncie więc odkładać nie muszę, bo i tak ją spłacam, ale chyba pójdę zapytać kiedy tą skończę i będzie możliwa następna
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
i słuchajcie co ostatnio jadła moja kumpela (6 miesiąc). kiełbasę z michałkami
Moja kumpela też urządzała sobie takie mieszanki, ale dla mnie to wygląda smakowicie nawet na moje przed ciążą
Moja mieszanka ze studiów (współlokatorka zaproponowała, żebym sobie wiaderko na noc z łazienki przyniosła, ale ja wiedziałam, że nic mi nie będzie): wieczór
- coś mi się chce - serek wiśniowy
- jednak jestem bardziej głodna - rybki z puszki z ogórkami kiszonymi
- wypadałoby czymś popić - kakao
tak więc kiełbasa z michałkami to pikuś

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:09   #3823
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze już jutro 12 tydzień zaczne... jak to leci...

zrobie pizze na obiad...
my własnie zamowilismy w pracy juz sie nie mogę doczekać z kisoznym ogórkiem i zapiekanym majonezem
Stary 2012-11-30, 12:11   #3824
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mówię i śpiewam więc wszystko z nami ok Mój mąż jak tylko jest to mówi mu czasem takie rzeczy, że pewnie nasz syn już ma nas za wariatów

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
5go max

ah, nie "pochwaliłam się" czymś..
dziś jak zakładałam płaszcz.. to się rozszedł

mam 2zimowe płaszcze i dwa mega dopasowane, w jeden już nie wchodzę,drugi poszedł dziś.. może w lumpie coś upoluję bo nie mam z 3ch stów na płaszcz..

nie wiedziełąm,że aż tyle przybrałam
No ja niestety też w swoim ostatnich guzików nie zapnę ale mam miejsce to przesunę wszystkie guziki o parę cm.. na chwile starczy

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:13   #3825
Aaś
Zakorzenienie

kurczę. ja to jeszcze nie zaczęłam mówić do bliźniaków. ale wczoraj im zafundowałam kolejną porcję cifa
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:14   #3826
vil84
Wtajemniczenie

moje dziecko na babystrology wygląda, jakby już miało dość
wkraczamy w 20 tydzień !!!

Cytat:
J
A ja się zryczałam jak głupia i mam dość...Nie dam rady dłużej tak... Mąż siedział prawie miesiąc bez pracy, a jak wkońcu ją znalazł i cieszyliśmy się,żę będzie ok to co? Gówno
Oszczędności poszły na ten bezpracowy miesiąc plus jego wyjazd..Cały wtorek tam jechał bo mieli problem z trafieniem, środa na badaniach, wczoraj i dzisiaj siedzą na budowie bez roboty bo materiałów nie ma
A kasa idzie i na wyżywienie tam i na dojazdy do pracy bo to 30 km mają w jedną stronę od zakwaterowania na budowe
Nowy miesiąc się jutro zaczyna, rachunki trzeba płacić a my bez złotówki
przytulam macie możliwość pożyczyć od kogoś, rodziców?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A
Moja mieszanka ze studiów (współlokatorka zaproponowała, żebym sobie wiaderko na noc z łazienki przyniosła, ale ja wiedziałam, że nic mi nie będzie): wieczór
jakbym mojego męża widziała czasem ma takie dni, że ciągle coś pożera, a mnie się niedobrze robi jak widzę te mieszanki

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-30 o 12:33
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:14   #3827
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:

Ja myślę, że taką decyzje każda para musi podjąć wspólnie, bo wspólnie potem będą żyć z jej konsekwencjami jakie by nie były. Ja się nawet nie zastanawiam nad takimi sprawami. Wierze, że wszystkie będziemy mieć zdrowe maleństwa

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Stary 2012-11-30, 12:14   #3828
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Mysia, po 1 nie oglądaj takich programów, niepotrzebny stres (mi mąż wyłącza nawet te o fundacjach z dziećmi niepełnosprawnymi, reklamy czy coś).
Nie myśl, że jesteś złą osobą, to nie tak, po prostu się boisz o pewne sprawy i nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że możesz być przywiązana do pączka, a na pewno jesteś, tylko strach tłumi te myśli.
Jak dla mnie jest to odruch naturalny, nie ma czego się wstydzić, jak się urodzi to wszelkie obawy miną i pokochasz go od razu najmocniej jak tylko można. Głowa do góry.
pogadałam z moją psiapsióła która urodziła miesiąc temu i mówi, że tez tak miała, że pokochała jak jaj położyli mała na piersi, a wcześniej myślała dokładnie tak jak ja, już mi lepiej

dziekuję Wam za dobre słowa
Stary 2012-11-30, 12:16   #3829
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie można? Tego jeszcze nie słyszałam, szybko mi tu gadać co i jak, bo ja takie lubię.
No trzeba uważać na salmonellę, to jednak niedogotowane jajko

Mi wczoraj mężul zrobił sadzone na obiad i też nie było do końca ścięte, zjadłam ale powiedziałam mu, żeby następnym razem zwrócił uwagę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:18   #3830
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
to brzmi jak mieszanka wybuchowa

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
z kisoznym ogórkiem i zapiekanym majonezem
nie słyszałam o takiej. ja zaraz zabieram się za moje kanapeczki z szyneczką
Stary 2012-11-30, 12:18   #3831
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Oni tam mają płacone od wymurowanego metra ściany.. narazie nie wymurował nic:/ Niby mają mieć płacone postojowe ale ja już nawet na to nie licze..

Ehhh nie nadaję się dzisiaj do niczego, odezwę się może później jak się ogarnę sama ze sobą bo póki co wyjec mi się włączył i czarne wizje..
Na przykład teraz musiałam odmówić dziecku wycieczki szkolnej,mikołajkowej za głupie 35zł bo poprostu nie mam przez ten przesrany listopad..
Dobra nie zamęczam Was moimi problemami bo coś czuję,że dzisiaj mi się przelało:/
Oj Kochana Ja juz tez pisalam w klubie,napisze i tutaj,choc nie dalo sie nie zauwazyc,ze ostatnio nie mam zbytnio weny na pisanie
U mnie przez brak kasy wszystko sie sypie ;(
Wczoraj to przegiol na tyle ze wyszlam na 3h z domu nic mu nie mowiac!!!
Jak szlam na wizyte,napisalam mu esa zeby trzymal kciuki,zapytal o co chodzi wiec powiedzialam ze ide na wizyte,a On "myslalem ze na rozmowe w sprawie pracy",a pozniej dalej pretensje ze On tak ciezko pracuje,i na nic nie moze sobie pozwolic,a piwo codziennie po pracy,a papierosy to przeciez tez jego uzywki Ja odkad nie pracuje poprosilam tylko o kupno spodni(w dodatku uzywanych),a ciagle musze sluchac ze przezemnie nie mamy pieniedzy ;( Juz nie mam sily
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:27   #3832
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Oj Kochana Ja juz tez pisalam w klubie,napisze i tutaj,choc nie dalo sie nie zauwazyc,ze ostatnio nie mam zbytnio weny na pisanie
Jak szlam na wizyte,napisalam mu esa zeby trzymal kciuki,zapytal o co chodzi wiec powiedzialam ze ide na wizyte,a On "myslalem ze na rozmowe w sprawie pracy",a pozniej dalej pretensje ze On tak ciezko pracuje,i na nic nie moze sobie pozwolic,a piwo codziennie po pracy,a papierosy to przeciez tez jego uzywki Ja odkad nie pracuje poprosilam tylko o kupno spodni(w dodatku uzywanych),a ciagle musze sluchac ze przezemnie nie mamy pieniedzy ;( Juz nie mam sily
Dla pocieszenia dodam.., że u nas ostatnio też cienko z kasą a najgorsze jest to że Święta za pasem. Zmieniliśmy auto ostatnio oczywiście na kredyt bo inaczej nie było by nawet o tym mowy, no ale trzeba było opłacić jeszcze AC I OC, kupić zimówki no i prawie 3tysie na to poszło.. połowę pożyczyłam od mamy reszta z karty kredytowej, no ale w niedziele mąż sprzedał stare i długi spłacimy no ale oszczędności wyczerpaliśmy wszystkie. Najgorsze jest to przestawienie się.. jak pracowałam ja jeszcze to nam się żyło bardzo dobrze i spokojnie mogliśmy oszczędzić a teraz z zasiłku 514 zł mojego to szkoda gadać, dobrze że mąż w miarę zarabia no ale za to widzę go tylko w weekendy co szczególnie jest teraz dla mnie nie do zniesienia..
Jeszcze ta moja rąbana mgr jeszcze po nowym roku trzeba będzie zapłacić prawie dwa i pół tysia.. i koniec..

No cóż wszystko trzeba jakoś przetrwać, damy radę bo kto jak nie my

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Stary 2012-11-30, 12:29   #3833
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
kurczę. ja to jeszcze nie zaczęłam mówić do bliźniaków. ale wczoraj im zafundowałam kolejną porcję cifa
bliźniaki gadają między sobą. a jak był cif, to musiały mieć niezłą radochę

vil za 20 tydzień

Inna klubu nie ogarniam, więc ściskam tutaj. będzie dobrze, w końcu przecież dostaniesz ten zasiłek z odpowiednim wyrównaniem
Stary 2012-11-30, 12:30   #3834
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
my własnie zamowilismy w pracy juz sie nie mogę doczekać z kisoznym ogórkiem i zapiekanym majonezem
nigdy o takiej nie słysząłam:O
Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
współczuje wam takich sytuacji mi póki co mąż nic nie wypomina, ani że nie robie, ani że siedze w domlu...
Stary 2012-11-30, 12:34   #3835
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy o takiej nie słysząłam:O

współczuje wam takich sytuacji mi póki co mąż nic nie wypomina, ani że nie robie, ani że siedze w domlu...

mamy taką pizzerie w Zabierzowie co taką pyszną serwuje

dziewczyny głowy do góry ! zawsze jak są problemy z kasą to sie odbija na związku, ale na pewno wyjdziecie z tego silniejsi
Stary 2012-11-30, 12:36   #3836
nuna2
Zakorzenienie

ja zmykam. za duzo kompa na dziś może potem jeszcze wpadne. Papa
Stary 2012-11-30, 12:39   #3837
axella
Zakorzenienie

GG do axella

vil- gratuluję
Ty już w połowie, super

a gdzię się podziała Melitele?

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:42   #3838
Aaś
Zakorzenienie

color Inna głowy do góry! teraz to już może być tylko lepiej bo jak my nie damy radę to kto inny?

kurde. odebrałam wynik posiewu. i napisane jest tylko "brak wzrostu bakterii w moczu". aż się zdziwiłam. to nie jest tak na morfologii że badają różne składniki?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:47   #3839
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Ja już po dentyście Miałam robione to kanałowe, bez znieczulenia, i uwaga - uwaga, nic a nic NIE BOLAŁO Ale dobrze, że już po, mam nadzieję, że pierwszy i ostatni raz . Moja dentystka śmiała się ze mnie, że to, że ząb zatruł się dobrze, to swoją drogą, ale, że mam też wysoki próg bólu, od razu pomyślałam, że mam nadzieję, że przy porodzie też tak będzie , bo każdy tak straszył, a w sumie wyszło dobrze

Wczoraj mieliśmy chyba jakiś słabszy dzień z Tż, bo jak nigdy padliśmy o 19:30 i wstaliśmy 6:30 11 godzin snu, ale wstaliśmy mega wyspani

Dobra, biorę się za nadrabianko, bo widzę, że dużo stron się urodziło
Stary 2012-11-30, 12:47   #3840
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil- gratuluję
Ty już w połowie, super

a gdzię się podziała Melitele?
wg haczewskiego połowa będzie 14.12, ale to prawie już
Meli widziałam wczoraj, chyba zaglądała na chwilę, ale się nie odezwała?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości