|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Dzień dobry
Brumku kurcze jak mi Tymusia szkoda... Lili przy trzydniówce leżała jak skóra z diabła calymi dniami na kanapie, nie miała siły głowy podnieść. Marinka słońce życie Cię nie oszczędza... przytulam mocno
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Marina
U mnie przy większym stresie też się żołądek odzywa
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki!
I Boryska dopadla gorączka......ma od wczoraj 38.Nie wiem czy to od zebów(trojka juz prawie na wierzchu), wczoraj wszystko do buzi wkladal, gryzł, byl marudek(a u niego to rzadkosc) i po południu pokazala sie gorączka, teraz bidulek lezy, podalam mu ibufen(bo mial 38,2).Mam nadzieje ze to od zebów, a nie jakas infekcja, innych objawów poza goraczką nie ma. Brumku-jak Tymek dzisiaj?Przytulam Was mocno, bo przy takiej duzej gorączce to on musi byc taki biedny(moj przy 38 juz taki "nietomniak") Patik- jak Sara? Marinko- przytulam mocno! pewnie te twoje dolegliwości to przez stres Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-11-30 o 09:20 |
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry w to ponure przedpołudnie. Zimno pada, wieje
![]() Boli mnie brzuch. Chyba się czymś zatrułam. Byle Dominikowi nic nie było ![]() Jak tam dziś Nasze chorowitki?
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko
zrób jeszcze kolonoskopie.Może akurat coś pokaże.
|
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko...
źle się dzieje na wątku... przytulam wszystkie schorowane dzieciaczki ![]() i ich mamy ![]() Marinka dla Ciebie specjalne tulenie ![]() 3dniówka wyglądała tak, ze chyba 4 dni była temp, a 5 wysypka, ale mogło być tak, że nie zauważyłam początków wysypki... generalnie powinno być 3 dni temp i 3 dni wysypki
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wypatrzylam że przebiła nam się trojka gorna
kiedy, co i jak? nie mam pojecia
|
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Patik kiedyś jak Szymon był przeziębiony i dawałam mu sama wapno ( sanosvit ) to pediatra powiedziała mi, że wapna dawać jak najmniej dla takiego dziecka, bo obciąża nerki.
Cytat:
![]() U Szymka też wyskoczyły 3 czwórki w ciągu 3 tygodni i też nie wiem kiedy, co i jak
|
|
#3579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja trochę nie teges, w sensie jak na haju,bo pospać to dziś nie pospałam 9 pobudek - nasz rekord Tymek też wygląda jak zombie, ale chociaż szaleje i bawi się, bo gorączka zbita. Nie łudzę się, ze na długo, bo pewnie jeszcze ze 3 godziny względnego spokoju i od nowa ponad 39 będzie, ale dobre i to.Cytat:
A bierzesz ten Helicid?Cytat:
![]() U nas etapu na tatę jeszcze nie ma... Tzn. Tymuś lubi tatę, cieszy się jak wraca do domu (a do niedawna tego nie zauważał w ogóle), ale interesuje się nim przez 2 minuty max ![]() Cytat:
I u nas tak jest... Cytat:
Co za plaga ![]() A Borys trzydniówkę miał? Ja też trzymam kciuki za zęby ![]() Melduj na bieżąco. Cytat:
![]() Cytat:
Tymek ma nową zabawę - wącha kwiatki - wszystkie: prawdziwe, sztuczne, narysowane, wyhaftowane - i robi "A psik" Słodkie to ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Teliczku, ja Wy? Wiesz, wczoraj jak czytałam o trzydniówce, to wszędzie było napisane, że gorączka trwa od 1 do 5 dni. A 3 to takie uśrednienie po prostu. Także pewnie jeszcze nie wiadomo, co Was męczyło. I dopiero ta diabelna wysypka wszystko wyjaśnia. A, i jeszcze pisali, że ona sama może trwać od kilku godzin do 2 dób. I że czasem, rzadko, ale zdarza się, jest tak, że pojawia się w nocy, trwa właśnie parę godzin i znika i rodzice nawet nie wiedzą, ze była I choć to była trzydniówka, to wcale nie mają pewności
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
to moje znienawidzone autorki
do tego dodamy grochole i "dzieci z bulerbyn" (pierwsza moja samodzielnie czytana ksiazka z musu!). za to w dziecinstwie to lubilam przygopdowe ksiazki, w lo o zydach, łagrach itd. ogolnie tragediach a teraz zaczytuje sie w pratchecie, wszelkiej masci horrorach, thrillerach, kryminalach (masterton, koontz, coben, mam w planach "czarna serie" przeczytac) i literaturze traktujacej o sytuacji kobiet w innych kulturach (spalona zywcem, corka nomadow, arabska córka...)
|
|
|
|
#3581 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Fajnie, że dzisiaj piatek, ale na weekend mi się szykuje robota, więc średni mi z tym ( TZ jest Andrzej, i jego rodzinka pewnie zwali sie na głowę - siostra się już zapowiedziała, nie wiem jak rodzice "bo przecież oni już starzy i zmęczeni", brat nas pewnie jak zwykle oleje - ale z tego to się akurat ucieszę ). Ale mam pytanie w razie jakby jednak przyszli - z czym podajecie brumkowe piersi?? Cytat:
Cytat:
Spróbuję dziś wyjść wcześniej z pracy i dojechać do domu zanim wróci TZ i ona wyjdzie. Zobaczę jak Amelka przy niej się zachowuje (przez drzwi będzie słychać co robią, o ile Melka nie zostanie na silę uśpiona) A z autem - pech. Ale gość dał nam wczoraj kasę na nowy kierunkowskaz, więc spoko To młody chlopak, chyba niedawno prawko zrobił. Bardziej się wystraszył niż to wszystko warte. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno, będzie dobrze Cytat:
![]() Edit: Brat Tzta dzwonil, że przyjda w sobotę :/ Więc siostra musi przyjść w niedzielę.... i caly weekend z głowy ..
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-11-30 o 11:02 |
|||||||
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Muszę kiedyś dopaść wampirze, bo jeszcze mnie ta przyjemność nie spotkała .
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za ząbka Cytat:
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też sie zaczytywałam Mastertonem i Koontzem (mam wszystkie jego książki ), ale to już później, w liceum chyba. O, pamiętam - pierwszego Mastertona przeczytałam w 7 klasie, czyli 14 lat miałam. Czyli wiekowo to chyba już po gimnazjum albo pod koniec A Cobena to dopiero teraz Ja podaję z sałatami. Niczym więcej bo to za syte dla nas, żeby jeszcze jakieś frytki czy coś robić.
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chcę zrobić takie "mini piersiątka", bo jak ich nakarmię taką duzą porcją to mi już nic innego nie zjedzą
|
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
I my dołączamy do grona chorowitków. Na szczęście tylko z katarem. Przebiła sie pierwsza górna czwórka i nie wiem czy to od tego, czy to przez to, że odwiedziła mnie wczoraj koleżanka z chorą córką (bez komentarza). W każdym razie dużo zdrówka dla wszystkich!!!
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym chyba uwazam ze Coben i Gerritsen sa dla mnie za słabi w obrazowym pisaniu. tak samo filmy - nie bawia mnie durne komedie (szczegolnie polskie i amerykanskie), zwykle historie tylko jak najbardziej pogmatwane i przerysowane. ostatnio z fimow uwielbia tima burtona produkcje frankenwinie musze obejrzec http://www.filmweb.pl/film/Frankenweenie-2012-465816 ostatnio ogladalam podobny film w konwencji, koraline, fajny był, ale nie dla dzieci zdecydowanieaaa, jeszcze nienawidze pasjami lit. pozytywizmu. nad niemnem, lalki i inne takie (ale quo vadis juz lubie )
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-11-30 o 11:57 |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A takich rodziców co z chorymi dzieciakami przychodzą do innych dzieci to bym pozabijała ... (sama mam takich znajomych, którzy mi chore dziecko przyprowadzili jak Melka miała kilka tygodni )
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas jest źle. Nawet bardzo. Do 1 w nocy płakała. non stop wyła.. nie spała, na rękach non stop i hwilami tempo patrzyła się w tv. Rozkładaliśmy ręce. Jak o 16 zjadła tak potem ani jeść ani pić, nic. Wsiedliśmy w samochód z zamiarem pojechania na izbę. Ale usnęła zaraz. Szkoda mi było jej budzić. Zrobiliśmy 40 km i wróciliśmy do domu. Głupia myślałam że przeniesiona z auta uśnie w domu. Niestety ledwo zdązyłam ją rozebrać a za chwilę znowu ubierać i jednak na szpital. ( i pretensje tż że moja wina, bo trzeba było ja budzić i iść wcześniej) Doktorka stwierdzila gardło i ucho Sara non stop płakała i nie spała, to wszystko działo się do 4 rano. - bo o tej ostatecznie usnęła po podaniu leków i długim wyciu, takim z bólu. Wstała o 10, z suchą pieluchą ( od 12 h brak siuśków) . Teraz się bawi, ale nie chce pić ani jeść ( o 7 mleko tylko ). Złapaliśmy mocz do woreczka ( strasznie żółty ciemno, pewnie zagęszczony bo jak tyle godzin nie sikała), ale fajerwerków sie nie spodziewam. Ta lekarka na izbie też aby odwalić, na wyniki moczu zero komentarza. Pluję sobie w brodę że wczoraj o 18 zrezygnowałam z tej wizyty u pediatry prywatnie, może dziecko by mi się tak w nocy nie męczyło a my razem z nią. Ślina jej cieknie jak wściekłej ( tez mówi że od gardła, bo nie może przełykać). Wczoraj do 19 nic nie wskazywało na gardło. O 17. 30 idziemy prywatnie, chcę żeby ja zobaczył lekarz inny. Boję się że wisi nad nami szpital jak nie będzie pić. Na siłę jej wciskam strzykawką, ale tak zaciska zęby że wszystko na zewnątrz ląduje. Boże, dziewczyny to jakiś koszmar. Ja się lewdo na nogach trzymam.
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby żaden szpital nie był potrzebny, jak leki zadziałaja to zacznei na pewno pić
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
patik kiepsko to wygląda
![]() gardło i ucho to chyba gorsze od gorączki, bo maluszka boli... psikasz jej do gardła czymś? jakimś tantum verde czy cos , żeby się nie odwodniła...i masz rację, lećcie dziś do lekarza, niech ją dokładnie obejrzy i o tym moczu powie trzymajcie się! dzielna jesteś!
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Paticzku trzymajcie się
![]() Wiem jak ciężko podać pić dziecku, które się zapiera . Musicie dać radę
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik współczuję
, dużo zdrówka dla Sary!
|
#3594 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
Cytat:
Cytat:
![]() no mały śpi jak wstanie to rosołek z babcinym domowym makaronem wjechałam jej na ambicję i ukręciła małemu domowy makaron ![]() a potem do drugiej babci podrzucić wnuczka i wybywam ze szwagierką na zakupy ![]() wygrałam: http://allegro.pl/przytulanka-szmatk...html?source=oo ojjj Patik trzymam kciuki za małą !! zdrówka!
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-11-30 o 12:34 |
||
|
|
|
#3595 | |||
|
Zadomowienie
|
Przewaznie tak jest, ale może być więcej lub mniej dni gorączki.
Cytat:
Z pobudkami to my juz mieliśmy takie noce 2. Może później mu się zmieni ![]() 3. 4. Też o tym czytałam. Patryk miał taką bladą tą wysypkę, że gdybym nie wiedziała, że ma być, to możliwe, że bym jej nie zauważyła. a dziś dzwoniła do mnie koleżanka z parku, bo jej córka gorączkowała od poniedziałku i dziś wysypka. A we wtorek lekarka dała im antybiotyk, bo niby gardło zaczerwienione... Cytat:
![]() Cytat:
Nie obwiniaj się, bo nikt nie był w stanie tego przewidzieć |
|||
|
|
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
PATICZKU
Zdrówka dla pozostalych chorowitków |
|
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty masz na swoim drugim wątku dziewczyne (Gothika, czy jakoś tak), którama ciekawy gust filmowy. kiedyś jak zastanawiałam się, czy się tam nie odezwać pisała o ludzkiej stonodze i jeszcze kilku filmach. wydała mi się ciekawą osobą w końcu doszłam do wniosku, że za dobrze się znacie i nie będę się wciskać ![]() kurde Patka, biedna Sara. zdrowia!
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu to ciekawe co piszesz
bo miałam wczoraj wrazenie w południe takiej znikomej wysypki na brzuszku ale dzis nic nie widziałam ![]() postanowiliśmy pojechać
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jak na złość woda pod chłodnicą cieknie, łukasz pojechał na warsztat i przewód pęknięty
![]() Sara na dole u teściowej nie chce być, pozwalam jej oglądać tv bo ją zajmuje, a tak to tylko płacze. Dałam jej przed chwilę antybiotyk, druga dawka summamed - miał ktoś? A. wczoraj przepisała jeszcze krople do uszu, jak się okazało są na receptę i trzeba było wracać na izbę żeby wypisała, i drugi raz do apteki . Nadal nie pije, nie sika, wcianęłam jej z 50 ml strzykawką. Zjadła kanapkę.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Zakończone: 2
U mnie przy większym stresie też się żołądek odzywa

kiedy, co i jak? nie mam pojecia

a teraz zaczytuje sie w pratchecie, wszelkiej masci horrorach, thrillerach, kryminalach (masterton, koontz, coben, mam w planach "czarna serie" przeczytac) i literaturze traktujacej o sytuacji kobiet w innych kulturach (spalona zywcem, corka nomadow, arabska córka...)
). 

. Muszę kiedyś dopaść wampirze, bo jeszcze mnie ta przyjemność nie spotkała