Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 16:04   #4111
Piankka
Zadomowienie

Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5

Bożee dopiero 16 a ta juz chleje
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:06   #4112
misiadelko
BAN stały

Dot.: Czas coraz szybciej zapierdziela, nie możemy się doczekać wesela. PM 2014 cz. 5

To przez mamę bo wyjeżdżając powiedziała "ale spróbuj, zobaczysz jakie genialne to jest" no i tak wyszło Ale na ostatnim weselu nie piłam, więc co mi tam Jeden czy dwa drinki nie zaszkodzą , nie?

Edit. Aa no bo ja nie napisałam, że spędzam weekend bez TŻ, on zastał w domu, a ja opiekuję się domem rodzicow OPIEKUJĘ SIĘ

Edit2. A chyba jednak pisałam.

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-11-30 o 16:08
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:11   #4113
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
To przez mamę bo wyjeżdżając powiedziała "ale spróbuj, zobaczysz jakie genialne to jest" no i tak wyszło Ale na ostatnim weselu nie piłam, więc co mi tam Jeden czy dwa drinki nie zaszkodzą , nie?

Edit. Aa no bo ja nie napisałam, że spędzam weekend bez TŻ, on zastał w domu, a ja opiekuję się domem rodzicow OPIEKUJĘ SIĘ

Edit2. A chyba jednak pisałam.
Widać jak alkohol na Ciebie działa skoro nie pamiętasz takich rzeczy

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:19   #4114
misiadelko
BAN stały

Nie, ja nie ogarniam, bo zdradzam Was z innym forum jeszcze
Stary 2012-11-30, 16:19   #4115
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiem, ze jeszcze wczesnie, ale piję drinka o smaku kinder bueno po prostu obłęd A że nie lubie słodyczy to znalazłam substytut
ja się szykuje na andrzejki, ale jutro na 8 do szkoły, wiec masakra.
w ogóle, moja babcia śmieje się że teściowa padnie na zawał jak się dowie o 2014 bo jak ostatnio gadały to teściowa że ja mam skończyć magisterkę i dopiero wtedy ślub
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:20   #4116
larys__a
Rozeznanie

aloffkowa moje gratulacje! pierścionek leży jak ta lala!

misiadełko
jak sie robi takiego drina??

Ja mam zamiar jutro popić po pracy bo jest okazja- dostaje umowę na cały etat!
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:23   #4117
monikkad
Wtajemniczenie

agunineczka, nam ostatecznie też tyle wyjdzie, co wam, bo do tych 140 zl doplacamy jeszcze 50 zl od osoby i wtedy mamy juz wszystko: ciasta, owoce, wodka, wino, napoje gazowane bezalkoholowe, wody mineralne, soki itp, wiec oplaca sie to bardziej, bo u nich korkowe 10 zl za butelke alkoholu i 5 zl za butelke bezalkoholowa, wiec lepiej zdecydujemy sie na to. To i tak jedna z najtanszych ofert u nas w samym centrum miasta, bo sal peryferyjnych niestety nie bierzemy pod uwage.

aloffkowa, pociesze cie, ze moj ojciec tez mi nie pogratulowal zareczyn, bo nawet o nich nie wie, nie bedzie go na slubie, bo jest kawalem skurrrr**** i szczerze go nienawidze; a co do tescia to bardzo go lubie i wydaje mi sie, ze on mnie tez, ale po zareczynach matka tz-ta gratulowala, a on do nas "to wy sie macie cieszyc, a nie ja, to wasza decyzja, mnie nic do tego", po czym normalnie zaczal gadac o czyms innym, wiec wiesz ;p;p;p ja mam to gdzies, on i tak mnie bardzo lubi, bo zawsze jest wobec mnie taki szczery i otwarty, wiec na poczatku bylam zla, ale juz olalam to ;p

kulbensikowa, masakra z tym snem... dobrze, ze mamie sie nic az tak wielkiego nie stalo, zdrowka dla niej.

A teraz opowiem Wam jak sprawa sie wyjasnila. Otoz kobieta zadzwonila do mnie dzis rano i zaczela mega przepraszac, ze jej tak strasznie glupio, ze nie dala rady napisac tej umowy, ale ze jakas tam inna babka odeszla z pracy i ona sama ma teraz wszystko na glowie i ze ma nadzieje, ze nie jestem na nia tak zla. To ja jej na to: "Szczerze mowiac, to jestem na Pania zla". I jej tak troche pojechalam, grzecznie, ale konkretnie :P Bo ja przeciez rozumiem, ze moglo jej cos wypasc itp, ale mogla chociaz napisac mi smsa, ze nie da rady to bym wiedziala, ze nie i spoko, a nie takie zero kontaktu. To ona, ze faktycznie, nie wpadla na to, mogla napisac :P Masakra :P Takze zaczela sie kajac przede mna bardzo, obiecala, ze teraz juz zawsze bedzie dawac znac no i ze oczywiscie juz nigdy nie dopusci do takiej sytuacji, no i ze w poniedzialek wysle umowe i teraz 7 grudnia mamy isc podpisac. Mam nadzieje, ze wysle w poniedzialek, bo jak nie to ją chyba zgladzę :P Takim sposobem za tydzien az dwie umowy bedziemy podpisywac, bo jeszcze z firma foto/video.
A najlepiej ona do mnie jeszcze, zebym nie szla do dyrektora, ze naprawde taka sytuacja sie juz nie powtorzy. No ja mysle, ze nie !!!!
Stary 2012-11-30, 16:23   #4118
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja nie ogarniam, bo zdradzam Was z innym forum jeszcze
napisz na jakim może i ja dołącze
Oliwka 21.07.2016
Stary 2012-11-30, 16:27   #4119
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
A teraz opowiem Wam jak sprawa sie wyjasnila. Otoz kobieta zadzwonila do mnie dzis rano i zaczela mega przepraszac, ze jej tak strasznie glupio, ze nie dala rady napisac tej umowy, ale ze jakas tam inna babka odeszla z pracy i ona sama ma teraz wszystko na glowie i ze ma nadzieje, ze nie jestem na nia tak zla. To ja jej na to: "Szczerze mowiac, to jestem na Pania zla". I jej tak troche pojechalam, grzecznie, ale konkretnie :P Bo ja przeciez rozumiem, ze moglo jej cos wypasc itp, ale mogla chociaz napisac mi smsa, ze nie da rady to bym wiedziala, ze nie i spoko, a nie takie zero kontaktu. To ona, ze faktycznie, nie wpadla na to, mogla napisac :P Masakra :P Takze zaczela sie kajac przede mna bardzo, obiecala, ze teraz juz zawsze bedzie dawac znac no i ze oczywiscie juz nigdy nie dopusci do takiej sytuacji, no i ze w poniedzialek wysle umowe i teraz 7 grudnia mamy isc podpisac. Mam nadzieje, ze wysle w poniedzialek, bo jak nie to ją chyba zgladzę :P Takim sposobem za tydzien az dwie umowy bedziemy podpisywac, bo jeszcze z firma foto/video.
A najlepiej ona do mnie jeszcze, zebym nie szla do dyrektora, ze naprawde taka sytuacja sie juz nie powtorzy. No ja mysle, ze nie !!!!
To dobrze że się już wszystko wyjaśniło. W tej sytuacji trzymam kciuki żeby faktycznie wysłała wam tą umowę i żebyście mieli to już za sobą

Stary 2012-11-30, 16:28   #4120
misiadelko
BAN stały

Na slubowisku

Larysa najprościej na świecie - 1 kieliszek SOPLICA ORZECH LASKOWY i resztę coli, cały czas myślałam za jakim wafelkiem mi to smakuje, aż w końcu przypomniałam sobie, że kinder bueno tak smakuje Rany, jakie to jest dobre... Chciałoby się jeszcze ale nie będe chlać w samotności

Monika i git! Oby się wywiazała!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg soplica-orzech-laskowy-nalewka-500ml-low-res.jpg (41,3 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-11-30 o 16:31
Stary 2012-11-30, 16:30   #4121
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Na slubowisku

Larysa najprościej na świecie - 1 kieliszek SOPLICA ORZECH LASKOWY i resztę coli, cały czas myślałam za jakim wafelkiem mi to smakuje, aż w końcu przypomniałam sobie, że kinder bueno tak smakuje Rany, jakie to jest dobre... Chciałoby się jeszcze ale nie będe chlać w samotności
Tak myślałam że chodzi o ślubowisko bo już kiedyś o nim pisałaś

Stary 2012-11-30, 16:35   #4122
misiadelko
BAN stały

No pisałam przy okazji tego kosztorysu i listy gości, nie trzeba męczyć się z Excelem no i można wygenerować w pdfie i wysłać albo wydrukować, tak wysłalam moją najmojszą listę gości teściówce
Stary 2012-11-30, 16:36   #4123
monikkad
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że teraz już się obędzie bez niespodzianek.

A ja chyba będę miała na weselu wódkę Soplica, bo hotel oferuje trzy, jedna do wyboru i jest tak: Soplica, Żołądkowa, Luksusowa. To chyba najlepiej Soplica, no nie? Doradźcie, bo ja nie pijam wódki i nie wiem :P
Stary 2012-11-30, 16:39   #4124
misiadelko
BAN stały

Też nie piję (CZYSTEJ) ale wiem, że z tych 3 najczęsciej bierze się Żołądkową u nas... Ale ja tam się nie znam, ja już wódkę mam prawie skompletowaną

Idę stąd, bo zaczynam spamować i zaraz będę sama z sobą pisała
Stary 2012-11-30, 16:44   #4125
cikulada
Zadomowienie

Też korzystam z tej strony i bardzo ją lubię bo faktycznie ma fajne opcje i tamten kalkulator mi najbardziej pasuje A dodatkowo ta możliwość tworzenia swojej listy gości i zapisywania różnych sprawy które są do załatwienia i oznaczania je miesiącami to już w ogóle

Stary 2012-11-30, 16:52   #4126
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No pisałam przy okazji tego kosztorysu i listy gości, nie trzeba męczyć się z Excelem no i można wygenerować w pdfie i wysłać albo wydrukować, tak wysłalam moją najmojszą listę gości teściówce
haha, ja jestem ciekawa jak zareaguje moja teściowa na slub w 2014 !
Oliwka 21.07.2016
Stary 2012-11-30, 16:59   #4127
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
haha, ja jestem ciekawa jak zareaguje moja teściowa na slub w 2014 !
A kiedy macie zamiar jej o tym powiedzieć?

Stary 2012-11-30, 17:01   #4128
alloffkowa
Zakorzenienie

jak zaczniemy coś planować- szukać. czyli pewnie jeszcze w grudniu
Oliwka 21.07.2016
Stary 2012-11-30, 17:02   #4129
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Też nie piję (CZYSTEJ) ale wiem, że z tych 3 najczęsciej bierze się Żołądkową u nas... Ale ja tam się nie znam, ja już wódkę mam prawie skompletowaną

Idę stąd, bo zaczynam spamować i zaraz będę sama z sobą pisała
Podpisuje się
I z tego trio brałabym Żołądkową
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:13   #4130
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
jest pomysł na biznes nie?
powiem Ci ,że odkąd mie złapali to boje się jedzić że oni się gdzieś czają po krzakch z suszarą...
Cytat:
ale dola zalapalam. tz spi a ja szlocham w poduszke. wiecie, oby ludzie na facebooku gratuluja, a On nic. ani slowa. nie mowie o wylewnosciach i nazywania mnie synowa juz czy cos. ale o jednym glupim slowie chociaz. moze dla niejednej z Was to ☠☠☠☠☠☠☠a, ale dla mnie nie. tymbardziej ze moj tata mi nie pogratuluje.

takimi pierdołami się przejmujesz??
może facet jest zamknięty w sobie i raczej niechętnie okazuje uczucia?
Daj spokoj...
A jak już jesteśmy w tym temacie to ja z TZ zaręczyiśmy się w Pradze i napisałam tacie mojemu smsa to mi odpisał "ale pasztet..."
Okazało się,że on myślał że ja od razu chce brać ślub, rodzić dzieci i rzucić studia

Cytat:
Dziewczyny wiem, ze jeszcze wczesnie, ale piję drinka o smaku kinder bueno po prostu obłęd A że nie lubie słodyczy to znalazłam substytut

odejdź duchu nieczysty

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, też mam nadzieję, że teraz już się obędzie bez niespodzianek.

A ja chyba będę miała na weselu wódkę Soplica, bo hotel oferuje trzy, jedna do wyboru i jest tak: Soplica, Żołądkowa, Luksusowa. To chyba najlepiej Soplica, no nie? Doradźcie, bo ja nie pijam wódki i nie wiem :P
też nie jestem smakoszem więc nie pomogę.

wczoraj piliśmy na próbę Stocka i nir piekła mnie w gardło ale też nie smakowała jakoś ale wódka chyba nie może smakować ale znajomi mówili że dobrze wchodzi więc chya na nią padnie

jestem dzisiaj u rodziców i planujemy wieczór z jakimś dobrym filmem i winkiem
więc miłego!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:20   #4131
klaudia1534
Raczkowanie

misiadelko aleś mi ochoty narobiła na tego drinka

monikkad
super że się wszytko wyjaśniło, teraz pozostaje czekać na umowę do poniedziałku

Ale jestem głodna... od 13 nic nie jadałam, zaraz jadę na to USG brzucha i lekarz mi nie kazał już nic jeść Kurczę troszkę się boję tego badania..

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:30   #4132
mala_czarna_21
Zakorzenienie

aha, larysa gratuluję umowy

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:52   #4133
Kishlaczkowa
Zadomowienie

JEJ! Dopiero teraz udało mi się usiąść do komputera... I wchodzę a tu już 3 strony zapełnione!

Cytat:
Słyszałyście? U mnie od przedwczoraj to jest na tapecie
http://www.youtube.com/watch?v=YdXr6epIwF0
Rewelacyjna jest ta wersja! A wersję disco polo zawsze słuchamy w pracy z koleżanką, gdy zbliża się koniec dnia pracy w piątek - tak dla rozluźnienia

Cytat:
może macie racje, tylko tak się zdołowałam bo teściu zawsze wydawał się w porządku... tym bardziej no mówię, zachował się jakby NIC NIE WIEDZIAŁ. moja rodzina całkiem inaczej- teraz wróciłam po tygodniu do domu to babcia odrazu kazała pierścionek pokazać, pytała czy już coś o dacie myśleliśmy, mówi że moja mama też wypytywała.
Kochana, u nas rodzina TŻ'a zareagowała jeszcze gorzej... Wróciliśmy z gór i jechaliśmy prosto do nich, na wesele znajomej TŻ'a. Schowałam pierścionek i gdy wszyscy byli w domu zwołaliśmy ich do kuchni i snęliśmy i TŻ mówi, że mam coś im do pokazania, wyciągnęłam dłoń i mieliśmy nadzieję, że wszyscy się ucieszą, bo od pół roku męczyli TŻ'a o pierścionek, a tu... Jego mama się na niego obraziła, że nic jej nie powiedział, siostra spojrzała i wyszła... Jedynie jego tato i szwagier, że już wiedzą dlaczego ten grill uroczysty i alkohol kupiony i że zaraz będziemy świętować.
TŻ się załamał i miał łzy w oczach, że jego mama aż tak się obraziła... Niby wieczorem powiedział jej, że ma żal do niej i ona powiedziała, że liczyła iż będzie z nim wybierać (choć nie wiem jak, bo on kupował w Warszawie, a ona 300 km od niego). Jednak, co czuliśmy to czuliśmy i staramy się o tym zapomnieć.
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:57   #4134
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kochana, u nas rodzina TŻ'a zareagowała jeszcze gorzej... Wróciliśmy z gór i jechaliśmy prosto do nich, na wesele znajomej TŻ'a. Schowałam pierścionek i gdy wszyscy byli w domu zwołaliśmy ich do kuchni i snęliśmy i TŻ mówi, że mam coś im do pokazania, wyciągnęłam dłoń i mieliśmy nadzieję, że wszyscy się ucieszą, bo od pół roku męczyli TŻ'a o pierścionek, a tu... Jego mama się na niego obraziła, że nic jej nie powiedział, siostra spojrzała i wyszła... Jedynie jego tato i szwagier, że już wiedzą dlaczego ten grill uroczysty i alkohol kupiony i że zaraz będziemy świętować.
TŻ się załamał i miał łzy w oczach, że jego mama aż tak się obraziła... Niby wieczorem powiedział jej, że ma żal do niej i ona powiedziała, że liczyła iż będzie z nim wybierać (choć nie wiem jak, bo on kupował w Warszawie, a ona 300 km od niego). Jednak, co czuliśmy to czuliśmy i staramy się o tym zapomnieć.
o jej to faktycznie nieprzyjemnie... teściowa mogła fochy schować w kieszeń, to Wasz dzień, Wasze zaręczyny... Poza tym nie ona jest od wybierania pierścionka
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:57   #4135
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
O jakim smaku?! uwielbiam kinder bueno jeszcze nie piłam takiego drina, ale koniecznie musze sobiwe zrobić... driny też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez larys__a Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar jutro popić po pracy bo jest okazja- dostaje umowę na cały etat!
Super! Gratuluję

klaudia1534 wszystko będzie ok, nie martw się

A ja w poniedziałek mam kolejną rozmowę w sprawie pracy na umową o prace na zastępstwo
Stary 2012-11-30, 18:25   #4136
misiadelko
BAN stały

Narobiła smaka a sama już nie pije, bo... roztapia wosk i bedzie lała, ja wiem, ze to było wczoraj, ale wczoraj mi się nie nudziło
Stary 2012-11-30, 18:30   #4137
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
JEJ! Dopiero teraz udało mi się usiąść do komputera... I wchodzę a tu już 3 strony zapełnione!

Rewelacyjna jest ta wersja! A wersję disco polo zawsze słuchamy w pracy z koleżanką, gdy zbliża się koniec dnia pracy w piątek - tak dla rozluźnienia

Ehhh masakra... ja nie wiem skąd się tacy ludzie biorą. Ale czymś takim najlepiej się po prostu nie przejmować
Stary 2012-11-30, 18:36   #4138
larys__a
Rozeznanie

Wow ale jestem zakręcona albo nie kumata czytam że mała czarna gratuluje mi podpisania umowy i już cytuje jej wypowiedz i chciałam pisac że chyba mnie z kims pomyliła bo my z tz jeszcze nic nie rezerwujemy ani nie podpisujemy
czytam dalej patrze a tu waniliowa cytuje że gratuluje podpisania umowy w pracy
no dzuęki niej doszłam o co chodzi małej czarnej

A teraz proszę o poradę mam kolor płaszczyka jak w załączniku no może troszkę bardziej żywszy i teraz zastanawiam sie w jakim kolorze kupić sobie czapkę i komin i torebkę i buty. Mam juz jedne czarne kozaki i jedna brazowa torebkę ale chce kupic sobie nowe tylko tez tak zeby moc to łączyć np z starymi butami czy torebką.
HELP! myślałam nad musztardowym albo fuksja tylko czy nie będzie tak za kolorowo a znów mdłe beże i kremowe odcienie mnie jakos hmm nie rajcują..

zapomniałam dodać płaszczyk

... oto i on
http://static.traderscity.com/board/...lue-coat-1.jpg

Edytowane przez larys__a
Czas edycji: 2012-11-30 o 18:39
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:37   #4139
misiadelko
BAN stały

Kishlaczkowa współczuję chorej sytuacji...

Larysa coś Ci ten załącznik chyba się nie załączył
Stary 2012-11-30, 18:45   #4140
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larys__a Pokaż wiadomość
Wow ale jestem zakręcona albo nie kumata czytam że mała czarna gratuluje mi podpisania umowy i już cytuje jej wypowiedz i chciałam pisac że chyba mnie z kims pomyliła bo my z tz jeszcze nic nie rezerwujemy ani nie podpisujemy
czytam dalej patrze a tu waniliowa cytuje że gratuluje podpisania umowy w pracy
no dzuęki niej doszłam o co chodzi małej czarnej

A teraz proszę o poradę mam kolor płaszczyka jak w załączniku no może troszkę bardziej żywszy i teraz zastanawiam sie w jakim kolorze kupić sobie czapkę i komin i torebkę i buty. Mam juz jedne czarne kozaki i jedna brazowa torebkę ale chce kupic sobie nowe tylko tez tak zeby moc to łączyć np z starymi butami czy torebką.
HELP! myślałam nad musztardowym albo fuksja tylko czy nie będzie tak za kolorowo a znów mdłe beże i kremowe odcienie mnie jakos hmm nie rajcują..

zapomniałam dodać płaszczyk

... oto i on
http://static.traderscity.com/board/...lue-coat-1.jpg
Dobra jesteś piłaś cośik z misiadelko czy jak?

A płaszczyk śliczny ja bym kupiła dodatki w kolorze kremowym lub białym musztardowego jakoś nie lubię

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości