![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
wodnisty katar u Ewelinki zmienił się w gęsty i zółty :/
![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
uuuuuu biedulka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
biedna
u mojej coś zaczyna furczeć. Nie ma mowy o odciąganiu. Wali nogami i rękami ![]() Może macie jakiś patent? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kucam nad nią aby skrępować ręce i nogi, głowę mam między kolanami, jedną reką przytrzymuję głowkę, aby zbyt mocno nie uciekała. I tak jest krzyk i tak, ale chociaż mogę jej pomóc w uwolnieniu oddechu.
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Moje dziecko dało mi dzisiaj ,,pospać" tzn. budzil sie tylko raz po 3 i o 6.30 na stałe, a zazwyczaj to jest na nogach 5.30. Ale jest minus - później wstał, pózniej pojdzie spac wiec bedzie tylko 1 drzemka w ciagu dnia, a wieczorem bedzie marudzil.... Jak ja bym chciala zeby moje dziecko mialo juz stale godziny spania i jedzenia! ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dodałam zdjęcia na maila ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
dużo zdrówka
Cytat:
Patent tak jak karolca tylko troszkę inny... ktoś trzyma Oskarowi głowę i ręce a ja nogi i odciągam. Jest duzo krzyku. Ale najważniejsze że lepiej się oddycha. U Nas drzemka 30min czyli tradycyjnie ale zdążyłam przygotować zupę grzybową, mizerie, obrać kartofle i przygotować obiadek dla Oskara. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Jak jestem sama w domu to ciezko aby ktos mi pomogl
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
melduję się na nowym wątku i postaram się nadrobić
![]()
![]() |
#69 | ||
Raczkowanie
|
Nowy wątek nadrobiłam a stary w wollnym czasie..... którego chyba sie nie doczekam
![]() MELDUJE SIĘ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A czy ja mogę prosić o kontakt do meila forumowego i FB? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
no ja tez musze sobie sama radzic z uzywaniem fridy, duzo krzyku ale czesto sie udaje cos odciagnac.
przyszedl kolejny ochraniacz na lozeczko, zamowilam ostatnio 3, wiec lozeczko z kazdej strony miekkie teraz - a jeden to nawet zalozylam na rame naszego lozka bo jest metalowa wiec tez Hanka sie wspinala i glowa walila w ta rame - a teraz bedzie miekko. no i Hanka narazie sie czolga tylko ale w takim tempie ze trzeba ja caly czas pilnowac, musze juz chyba myslec o bramkach i dopkupie poduszek do duzego pokoju i tak juz mam ich 7 opartych o biurko, stolik ale trzeba jednak wiecej ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-11-30 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jestem do przodu, może zdąrze upiec pierniczki ;d Dobrze macie z tym wstawaniem maluchów o 7 - 8... U mnie Tż zawsze tak głośno sie wybiera do roboty że budzi Olafa, a ostatnio wstaje po 5 ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Coś znowu powracają chyba nieciekawe nocki ![]() Cytat:
![]() ja jestem cały czas pod wrażeniem tego jak wiele w tak krótkim czasie robię odkąd się Piotruś pojawił ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://o-mamo.pl/wp-content/uploads/2010/02/k1.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
i ja sie melduje. ostatnio nic nie pisze bo mi Ania wyciamkala kabel od laptopa i sie zrobil kaput
![]() jestem jednak na biezaco, podczytuje z pada ale pisac na tym trudno. Witam wszystkie nowe i odnalezione mamusie i dolaczam do zachwytow nad imieniem Olaf ![]() U Ani po staremu czyli wszystko ok - kurcze ja to mam szczescie ze mi sie takie 'niemeczliwe' dziecko trafilo ![]() My z Tz chorzy wiec sie boje zeby sie na mala nie przenioslo ![]() O Agusce tez ostatnio myslalam ale tez o Desi, Juliczce i Koni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
My tez potrzebujemy jeszcze jednago ochraniacza do lozeczka - Jula wsadza nozki miedzy szczebelki i jak podczas snu wyprostuje nogi to jest placz bo sie blokuje i boli ....
Moj maz jak widzi ze zaczynam czyscic Julci nosek to wychodzi mowiac ze on nie chce sie do krzywdy dziecka przyczyniac ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie TŻ tak cicho wychodzi że ja nie słyszę ... ![]() a co najlepsze budzi mnie każde jęknięcie dłuższe Oskara a budzik mojego męża nie ![]() ankaya co do meila to prośba do Karolci Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dziś marudę w domu. ;/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
http://image.ceneo.pl/data/products/...dzenia-607.jpg hihihihi to bardziej przewietrzne
![]() Zia no cześć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
![]() nocka jak zwykle była dzisiaj fatalna ![]() co do parówek to faktycznie skoro tak piszecie to jednak tak szybko mu chyba nie dam ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no moj tz ma potencjal tylko ze rolnikiem zostal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś zero snu do 1 ..co przyłożyłam głowę do poduszki i czułam że odpływam Mała zaczynała płakać. Także od 22 do 1 to chyba z 8 razy wstawałam. Dziś ewidentnie brzuch ja bolał, do tego zaczął jej się katar. Zaraziłam ja niestety. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
o rany niech juz tz wraca z pracy ( a to ok 3.5h jeszcze) bo ja dzis sie slabo czuje i nie mam sily i weny bawic sie z Hania, tzn w sumie ona sama sie bawi tak czy inaczej, ale bym poszla spac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||||
Zadomowienie
|
juz ktorys raz sie przymierzam do odpisania i co chwile cos przeszkadza. Maly teraz zasnal...ale chyba znowu ruszyly zeby,bo kaluze zostawia za soba i poplakuje przy zasypianiu nerwowo ciamkajac kocyk.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ta dziewczyna to jakas Mloda jest jak rozumiem? Cytat:
A te godzine po zasypianiu nocnym wcina cala butle? Fajny tytul ![]() ![]() Dziewczyny, moze glupie pytanie ale....choinke stawiacie na podlodze modlac się, aby dziec nie dopadl ? ja juz od dluzszego czasu kminie gdzie moge ją upchnac i nijak nic nie przychodzi do glowy- chyba,ze balkon(tam bylaby bezpieczna ![]() Z "newsow" to wczoraj bylismy na ogledzinach zlobka i u hematolog. Dr zadowolona mimo,ze nie wszystko poszlo "w gore"...ale jak dobrze pojdzie to po nowym roku odstawiamy zelastwo i zegnamy kupsztale "bron biologiczna". Hemoglobina jest juz w normie ,teraz tylko "łatanie" zapasow zelaza,bo tu ma duze braki. Żłobek ogladniety , ogolnie wiadomo jak to zlobek- weszlam i juz mnie scisnelo na sama mysl zostawienia. Budynek fajnie urzadzony, monitoring, ladne kolorowe sale, dzieci w starszych grupach bawily sie z paniami. Jakies piosenki itp. ogolnie nikt nie wygladal na zmartwionego. Pani dr. taka normalna kobita, nie roztaczala przed Nami Bog wie jakiej wizji. Konkretnie i na temat. Ro byl zaciekawiony,bo takiej ilosci dzieci to On w swoim zyciu nie widzial chyba. W pokoju pani dr.sie wyluzowal i zaczal swoje tancowanie wsparty o sciane. Dostalismy umowe do wgladu i ogolnie "zasady" i bedziemy mozdzyc w weekend co z tym fantem zrobic. Czy idzie do zlobka,czy bierzemy nianie. Latwa decyzja to to kurna nie jest,bo ani jedno ,ani drugie mi sie nie widzi ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Mravka, warto zapytać o doświadczenie (może być z dziećmi w rodzinie) - ogólnie ważne jest aby taka niania nie bała się dzieci... Ja zadaję pytania w stylu: a co by Pani zrobiła, gdyby się dziecko zakrztusiło? albo gdyby nie mogło zasnąć przez dwie godziny? albo gdyby zaczęło nagle płakać i nie przestawało? albo gdyby nie chciało zjeść przygotowanej przeze mnie zupki/kaszki/itp?
Oczywiście pytam też ile chce zarabiać, jak z ewentualnym moim spóźnieniem (oczywiście daję znać troszkę wcześniej) i jak Ona by się zachowała gdyby miała się spóźnić... Zawsze też warto wyjść na chwilę i zostawić taką nianię na chwilkę z dzieckiem - jeśli podejdzie, będzie choć trochę zaczepiać dziecko, to wg mnie jest na plus - ta, która była u mnie ani słowa nie powiedziała do Hani - robiłam coś do picia więc byłam blisko... Pytam też co myśli o spacerach i czy ewentualnie może zrobić mi zakupy (w sytuacji awaryjnej a nie codziennie). Pytam jak zorganizowałaby dziecku czas - bo przeciez takie dziecko nie śpi cały czas... Ja potrzebuję osoby elastycznej, młodej (żeby miała siłę do mojego urwiska), ważne jest dla mnie, żeby była pogodna i raczej optymistycznie patrząca na świat (w końcu dziecko uczy się przez naśladowanie) Ta dziewczyna, która przychodzi we wtorek kończy właśnie logopedię czyli młoda. A mi jest po prostu łatwiej powiedzieć komuś w podobnym wieku czego oczekuję i konsekwentnie tego wymagać. Przy jakiejś babciowatej niani, boję się, że nie potrafiłabym tak bez problemu zwrócić uwagi i spotkałam się z takim podejściem, że Ona już wychowała np 4swoich dzieci i potem 3jako niania i Ona wie najlepiej i nie da sobie powiedzieć, że mi coś nie pasuje i na coś się nie zgadzam... Dziś też była jedna dziewczyna - nawet sympatyczna, z doświadczeniem, Hania chętnie się z Nią zaczęła bawić (jak wyszłam, to Hania była na macie, a ta dziewczyna podeszła podać Jej zabawkę) i ogólnie na plus, choć bez szału. Coś mi w Niej nie pasowało, ale powiedziałam, że się odezwę pod koniec tygodnia, bo mam jeszcze kilka spotkań... Dobra, idę do Hani, bo zasnęła przed chwilą a ja poszłam wczoraj bardzo późno spać więc idę nadrobić, bo dziś też wieczorkiem muszę troszkę popracować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
a u lekarza już byłaś? bo wspominałaś że się wybierzesz żeby oglądnąć gardełko.
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
kubusewa, furczak i mama d sliczne zdjecia na mailu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
szef mnie nawiedzil
![]() ![]() 1. zaczynam urlop od grudnia czyli od jutra i placa mi pod koniec grudnia za wykorzystany urlop (bo juz mi sie skonczyl platny macierzynski w zeszlym miesiacu) 2. nie dostaje kasy zadnej w grudniu (i tak bylam swiadoma ze nie dostane) ale za to w styczniu zaczynam urlop i siedze w domu a oni mi za to placa i zaczynam prace 1 lutego i ze dla nich na reke jesli wroce do pracy w lutym bo i tak nie ma za duzo dla mnie pracy w styczniu (zawsze cos bym znalazla do zrobienia). wiec pytam czy tz dostanie bonus swiateczny - a on ze tak - i o podwyzce ma z tz rozmawiac bo on teraz rolnik pelna geba jest wiec ustawowo nalezy mu sie podwyzka. to wyzej skopiowane z fb jest ![]() gkatarzynka dobrze jak na moje oko wyglada mi ta prowadzona przez Ciebie rekrutacja niani, wiem ze nie pytalas czy wyglada to dobrze czy nie - ale ja z racji swojego zboczenia zawodowego z przeszlosci (rekrutacja) zwracam uwage na wszelkie rekrutacje ![]() ![]() ![]() moim zdaniem niania jeszcze powinna znac chociaz podstawy pierwszej pomocy, swoja droga sama musze sie doszkolic w tej kwestii i obym nie musiala tego nigdy wykorzystac. Mravka co do choinki to tez zaczelam myslec co by tu zrobic, rok temu mielismy znak zapytania w glowie jak to bedzie z Ivorkiem i choinka w tym samym pokoju, oczywiscie kilka bombek sciagnal (na szczescie byli plastikowe) spal pod choinka ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-11-30 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiałm , czy jest coś czego moje dziecko sie boi, bo jak kiedyś uczyliśmy psa że nie wolno to sie doczepiało do zakazanego sznurek z puszką i on się strasznie bał i nie ruszał ![]() Ale Olaf się niczego nie boi ;p No boi się, blendera i miksera, ale nie zostawię włączonych pod choinką ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JEśli jestem w domu .. choinka stoi na podlodze (ale pamietamy aby porzadnie sie jej zwierzat i dziecka pilnowac) kiedy nas nie ma lub jest noc - choinka na stole w salonie ... Tyle ze moje dziecko na razie popelzuje wspak ew. szoruje tylkiem po podlodze .... takze jeszcze nie mam az takiego problemu jak mamy starszych dzieciaczkow ![]() Generalnie moje dziecko raczej na podlodze przebywa w swoim pokoju - gdzie nie ma choinki a w salonie no to ja zwykle siedze przy dziecku takze raczej smiem mniemac ze przewidze wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.