|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Mnie małżonek zmolestował dzisiaj
![]() I też już uciekam spać. Dobrej nocy Dziewczyny |
|
|
|
#4322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i smażę je z cebulą , solę, pieprze i daję trochę koncentratu. Następnie robię ciasto i sos do posmarowania spodu (koncentrat, oregano, bazylia i co mi wlezie pod rękę - dzisaj był to ketpuch bazyli-czosnek i czubrzyca) smaruję nim ciasto, potem kładę ser, farsz z grzybów, szpinak ( z lidla ze śmietaną), kiełbasę (dzisiaj była góralska) i cebulę, pomirory i świeżą bazylię. na to jeszcze raz ser i tyle pycha było.Ogólnie pizze to ze wszystkim już chyba robiłam, od jajek, po rybę...zawsze to co mam w lodówce wrzucam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- A jutro jedziemy na wycieczkę na kaszuby do mojej kuzynki ![]() Więc uciekam już spać
|
||||
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam co u was i ide spac. Dobranoc
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
to zalezy jaka, najtansza "w miare" opcje znalazlam za 200£.
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Zapomniałam, że nie wynajmujecie i że sami musicie kupować Może uda Wam się znaleźć coś niedrogiego z drugiej ręki póki nie możecie kupić nowej?Przeczytałam Twój ostatni wpis na blogu Myślałam, że ten implant będziesz mieć dowcipnie |
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie na ręce zrobiłem sobie melissa strasznie mi niedobrze... |
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, żeby udało się coś taniego dorwać. Nie denerwuj sie |
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Nakręca??? Moja już wie, że pewne rzeczy trzeba nacisnąć, ale jeszcze naciska za słabo. Na razie robiła to po moim naciśnięciu. Nie sądzę, żeby pamitała takie rzeczy dłużej. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- I witam nowe mamy. |
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
do tego na dole jest impreza i moj tz chyba rozniesie dzis kogos...
jest taki halas ze szok no po prostu masakra... do tego to mieszkanie to jest jedna sypialnia to jest socjalka i tam nie moze mieszkac wiecej niz 1 osoba lub ew para , bo tutaj nie mozna robic z salonow sypialni.. a tu mieszkaja 4 osoby,.. ostatnio wrzucili smieci do naszego kosza... masakra po prostu |
|
|
|
#4330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie apropo muszę wrucić do odświeżania ang bo się ostatnio zaniedbałam (i tak w tyg codziennie uczę się z młodym ale niedługo nie będe w stanie mu pomóc ;/)Cytat:
jak zawsze precyzyjna no dobrze nie nakręca a pociąga za sznureczek który nakręca pozytywkę![]() tak czytam o skokach i z opisu z 22 -26 tyg wychodzi że jak najbardziej maluch robi to świadomie, zresztą i bez tego to opisu to wiedziałam ![]() "Dziecko zaczyna zauważać jak wpływać na rozwój wypadków, co robić żeby sie cos zadziało. Wyłącznik światła jest super dla tego rodzaju eksperymentów! " |
||
|
|
|
#4331 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jesteście niesamowite ![]() Dziękuję za to, że jesteście ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Pytałyście o wodę do mm, ja przygotowuję z Żywca niegazowanego - sama ją piję, więc dlaczego Gośka ma pić kranówkę? Myślę, że to jest dobry wybór . Może jakbym miała Britę to by dostawała przefiltrowaną wodę i sama też bym ją piła.
|
||||||||
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdyby się ktoś pytał - córeńka moja raczyła zasnąć pół godziny temu. Coraz lepiej ![]() No to i ja pójdę - z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku: kot zjadł antybiotyk (maść z łapki niestety też), a ja dokończyłam fotoksiążkę (ale się w tym nadłubałam, narzeźbiłam - mam nadzieję, że dziadkowie docenią, choć mąż mi mówił, żebym raczej nie miała złudzeń )Dobranoc ![]() (niektóre z was za 3 godziny już pewnie będą na nogach )
|
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny, listonosz mógłby być moim ojcem ![]() Tak poczytałam że nie które z was chcą podać zupkę butelką. Ja jestem absolutnie na nie. Że nadmienie mały niedokładny cytat - dziecko powinno jeść zupkę łyżeczką, przecież z piersi nie leci zupka to dlaczego podawać ją z butelki? Dokładny tekst tutaj. www.ekodzieciak.pl/forum/viewtopic.php?t=206 |
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Czytam, czytam i nie mogę przebrnąć przez to co wczoraj po moim zniknięciu powstało.
Cytat:
Ale śmieje się ,że rodziłam całą ciążę, bo wiecznie miałam jakieś bóle. Samą akcję porodową miałam bardzo krótką i tylko krzyże mnie straszliwie bolały. Myślałam, że wszystkich na porodówce zamorduje..Bodziak to mi się po nocach śnił jak go zobaczyłam, więc musiał być mój. ![]() My dziś dzień zaczynamy kolejnymi ciekawostkami. TŻ zrobił małemu zdjęcie komórką i pokazuje mu, a Antek się cieszy, łapie za komórkę i oczywiście do buzi chce wkładać Podobnie zresztą jak głowę TŻta jak go za włosy złapie...
|
|
|
|
|
#4336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Wypiłam kawkę, zjadłam kilka pierniczków - dzisiaj twarde, powinny jeszcze zmięknąć ale nie mogłam się powstrzymać ![]() Mała zasnęła przed 21, obudziła się na chwilkę o 4, potem o 6 i ostatecznie wstała o 7,39 więc jestem wyspana Cytat:
![]() Mam nadzieję, że uda Wam się znaleźć tanią, dobrą pralkę ![]() Cytat:
![]() za nakarmienie kota antybiotykiem i dokończenie fotoksiążki. Niestety muszę zgodzić się z mężem. Dziadkom książka zapewne się spodoba, ale raczej Twoich wszystkich upiększeń, przemyślanych kompozycji itp nie docenią. Będą zachwycać się małą Ad 1. No jak to kiedy, teraz to od Nowego Roku będziemy się odchudzać ![]() Ad 2. dla małego, cudownie obserwować postępy dzieckaCytat:
Na pocieszenie powiem, że w weekendy zawsze mniej piszemy, a poza tym teraz i tak spadło tempo w porównaniu z tym co było na poczekalni
|
|||
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co, dzień zaczął się dobrze ![]() no jak zwykle gdy w domu są wszyscy
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
moje dziecko stało się mami-cyckiem wczoraj się to zaczęło i dzisiaj też tak jest nie wystarczy że do niej mówie czy jestem blisko... ona chce się ze mną bawić! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej hej
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Moje dzisiejsze obserwacje dziecka potwierdziły moje przypuszczenia - ona już sobie doskonale zdaje sprawę z tego, kiedy my zaczynamy dzień i zaczyna go razem z nami. Jak na tygodniu małż wstaje o 7 i się kręci po domu szykując się do pracy, to ona też się budzi i nie ma opcji, żeby poszła spać dalej. Dzisiaj też obudziła się przed 7, nakarmiłam ją, odłożyłam do łóżeczka i sama poszłam się jeszcze położyć. I ponieważ była cisza, nikt się nie krzątał po mieszkaniu, Luśka po chwili gadania do siebie samej poszła spać dalej Cytat:
Poza tym dziewczyny pamiętajcie, że woda w butelce plastikowej nie powinna stać otwarta dłużej niż jeden dzień (a najlepiej zaraz po otwarciu przelać ją do dzbanka), bo zaczynają się wytrącać szkodliwe substancje. Chodzi tu przede wszystkim o słynny bisfenol A, którego używa się też do produkcji niektórych plastikowych butelek na wodę. Nie bez powodu większość producentów butelek dla dzieci deklaruje, że ich wyroby są wolne od tego składnika. Tylko jaki jest sens kupowania butelek BPA-free, skoro za chwilę podamy dziecku wodę z butelki wyprodukowanej z BPA? No i poza BPA: "Bisfenol A nie jest jedynym niebezpiecznym związkiem stosowanym do produkcji opakowań. Dowiedziono, że z około 55 tysięcy związków dopuszczonych do ich wytwarzania blisko 1000 może mieć wpływ na przemianę energii w organizmie i tym samym na powstawanie otyłości. Część z nich ma właściwości rakotwórcze. Nie dajmy się zwieść „dopuszczalnym” normom i miejmy się na baczności." Dlatego ja tam wolę unikać plastików Swoją drogą polecam artykuł: http://aktywniepozdrowie.pl/index.ph...c&view=article
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-01 o 09:38 |
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a słyszałaś jaka kranówa jest w Tbg? Okropieństwo, wiecznie jest w niej e.coli...
Magnolia pytałam skąd dokładnie jesteś i mnie olałaś bo ja, Lipus, Vestis i Malwina też z podkarpacia jesteśmy ![]() Tak w ogóle to hej Skorzystałam z linku Nadalki i wysyłam fotki do wywołania
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego napisałam, że najczęściej, no ale są i syfne ujęcia kranówek... ale przegotowanie niweluje zagrożenie i ja na pewno wolałabym podać przegotowaną kranówkę niż wodę z plastikowej butelki
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudna http://allegro.pl/bluza-i2816060882.html
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-01 o 09:44 |
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/brita-marella-filt...812932906.html to samo chyba co Ty nie? ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- http://allegro.pl/filtr-dzbankowy-br...814316243.html i ten
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

do jutra

pycha było.

, żeby udało się coś taniego dorwać. Nie denerwuj sie

Jakie zawiodłaś? A córcię to niby kto urodził? Po prostu czasem o dziecko trzeba się dłużej starać i tyle

chyba nawet lepiej niż ból przy skurczach. A wszystko z powodu krótkich palców pani doktor ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za nakarmienie kota antybiotykiem i dokończenie fotoksiążki. Niestety muszę zgodzić się z mężem. Dziadkom książka zapewne się spodoba, ale raczej Twoich wszystkich upiększeń, przemyślanych kompozycji itp nie docenią. Będą zachwycać się małą 
ale jak ginekolog to TYLKO z długimi palcami