|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dziewczyny potrzebuję porady - co lepsze do kąpieli dla dziecka tak żeby było skuteczniejsze dla przesuszonej skóry:
to http://allegro.pl/oilatum-baby-emuls...835540818.html czy to http://allegro.pl/oilatum-emulsja-do...811664627.html Gdzieś czytałam że to drugie jest mocniejsze, pierwsze nadaje się do skóry wyleczonej - zapobiegawczo. Te przesuszone miejsca u Ali na kolanach, łokciach i barkach nie są bardzo duże... Które zamawiać??? Skłaniam sie ku drugiemu, ale czy nie będzie za mocne? Czy emolient może w ogóle być za mocny? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-30 o 22:29 |
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę że to to samo tylko oni zmienili szatę graficzną opakowań . To z baby w nazwie jest nowsze
|
|
|
|
#634 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
lidka a ile twoja mała przybrała od urodzenia??
bo moja tez caly czas na tym minimum leci.jak miala 10 tygodni to wazyla 5200 czyli od urodzenia przybrala wtedy 1110 g.wazyla ją wtedy polozna w domu i mowila,ze dobrze przybiera.ale ja sie martwie .karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dziennie moze tez mam pokarm do du..py a moze taka jej natura
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tutaj jest pokazany ten nasz http://www.youtube.com/watch?v=iOVDPRJFjCY w sumie ma 6 roznych melodii 3 na dzien i 3 na noc. tutaj slychac kilka z nich http://www.youtube.com/watch?v=54KvRJnqvLQ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak w ogole dzieki ci kobieto za link!!! oplaca mi sie kupic przez allegro i odebrac w paczkomacie tym bardziej ze mamy blisko ![]() do tej pory kupowalam za 56 jeden.
|
|||||
|
|
|
#637 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() w Zarze ale ona jest 'dostana' rok ma na pewno
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Hej.Nie nadążam....
Cytat:
![]() To bardziej przypomnienie czasów z brzucha,bo dzidziuś maleńki i jak mu tak dobrze...szum wody,zanurzenie,...a potem delikatny masaż.
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam
widziałam sesje Basienki i córeczkę Kaczuszki Dobranoc. |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie mam załączonego tego żółwia, hmmm.... Fajne kolorki na ścianach
![]() I to tyle z plusów. Dzisiaj idziemy na podwójne urodziny. Nie powiem żeby mi sie chciało tym bardziej że mały od 23 godziny sie kręci w łóżku. Zjadł przed chwilą i lulam do snu. A mnie głowa boli znowu ![]() Ale przez sen sie teraz uśmiał na cały głos, aż mało ja nie wybuchłam śmiechem na całego ![]() ![]() Pierwszy raz tak głośno i długo. Ciekawe kiedy na jawie tak sie śmiał bedzie ?
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Filusia, kaczuszka no boskie księżniczki Iwuś ja już nic nie mówię .. nic masakra bydzie z tym żółwiem coś czuję dobrze że mikołaja w sobotę dopiero roimy bo tak dziadki mogą przyjechać to jeszcze coś zakupię bo to będzie lipa jakaś wrrrr a ja mimo antybiotyku dzisiaj czuje się strasznie ehhhh masakra a jeszcze mamy gości jak to przetrwać??? ![]() kasiam a ten projektor co wyświetla na suficie ?
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. No dzisiaj pospaliśmy do 7.30
starsza ciągle śpi ąz dziwne bo przeciez dzisiaj sobota młody gada do zwierzątek na macie i uprawia sprinterke chyba na noc muszę m robić większą porcję bo zjada 180 i beczy ze mało i mszę go zatrykać smoczkiem Iwoncia szkoda ze ten zolw to taki nie wypal. czasami idzie sie natknac na jakas lipe. ejj ja tez chce kpowac zamawiac zabawki, ale ja cholera nie mam co moje dziecko jedno i drgie wszystko ma Jasiu ma wszystko po Zuzi, wiec nie wiem nawet co m kupic na mikolaja a potem na gwiazdke |
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka ale fajnie że Zuśka śpi no moja też dialogi uprawia z krzyczącą małpą ![]() naciąć się na all jest bardzo łatwo ładnie wygląda a przychodzi szmelc Na noc podajesz Jasiowi 180 z kleikiem czy samego mm?
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Mialam Was wczoraj nadrobic,ale jak zaczelam to zaczela się "marudzenia czesc kolejna". I tak do 12,ale nocka za to byla spokojna. Karmienie o 3 - przed 6. I teraz
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mu chyba mało bo to wtedy wychodzi właśnie 180 my przerobilismy juz chyba wszystkie smaki zostały dwie bananowa i jablkiem
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy dzieciaczki zaczynaja usmiechac się swiadomie?
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu Wy już na kaszce? ile podawałaś kleik ? ale raz dajesz kaszkę a pozostałe karmienia samo mm ?? jabłuszko już dałaś bądź marchewkę?
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dosyć juz duxo jemu kleik dawalam do skonczonego 3 miesiąca a potem kaszke. Kleik tak zeby był gesty
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Moje nowe odkrycie - to biszkopty powodują wzdęcie u Henia
![]() Przez ostatnie dwa dni ich nie jadłam, a wczoraj znowu zjadłam dwie paczki o wzdęcia poranne gotowe! |
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kaszki zaczeliśmy od jabłkowej właśnie następną paczkę kupie morelową czy tam brzoskwiniową.u nas Asiu też czasem 180kaszy (na 150ml mleka) to jest mało ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- 6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przestane zagęszczać to mleko bo dzisiaj juz 4 dzien oczekujemy na kupke
Malutek spi a mnie dalej głowa boli
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kupowałaś z tej samej aukcji co ja czy inny??? |
|
|
|
|
#654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Muszę Wam powiedzieć że dogaduję się z moim synkiem Zaczął marudzić no więc lecę z cycem, bo nie dawno przewijany byl, ten cyca nie chce i dalej miałczy. Pytam go: brudna pielucha, a ten aż podskoczył z radości że matka się domyśliła. Sprawdzam, jest mała kupa To się dogadaliśmy.Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zuzia zaczynała uśmiechać się świadomie około 8 tygodnia. Cytat:
Dzień Doberek. U nas pobudki o 1 i 4 z tym ze ta o 4 dłuzsza bo trwała do 6 mała opowiadała,śmiała sie aż w końcu padła i wstałyśmy o 8.30 Jestem wyspana Mamusie martwię się trochę jak piszecie ze Wasze dzieciątka tyle jedzą,moja za 3 dni skończy 3 miesiace i góra zje 90ml a ostatnio nawet tylko 60 ml je ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Mi tez waga ruszyła w dół,kolejny kilogram mniej Ale mi jeszcze do wagi sprzed ciąży brakuje 3
|
|
#656 | |
|
Konto usunięte
|
hehe to tak jak mój
![]() Cytat:
![]() jak dobrze że tatuś dzis w domu to nadrobie sobie seriale ![]() w ogóle to najchętniej przespałabym całą zime.nie znosze zimna |
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczki jakie masz? Jaki rozmiar? |
|
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mąż był wniebowziety, ale kąpiel była raz, dwα, bo niunia sie obudziła. Romantyczną kolację mąż jadł sam, bo mała nie pozwalala sie odlaczyc od cyca. No ale po21 zasnela i mamusia miała czas pobawić sie z tatą ^^
spala do 6, teraz dosypia, a my z mezulem szykujemy sie, bo jedziemy dziś do jego rodzicow
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-12-01 o 10:39 |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tommee tippee rozmiar 1.
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
kraven cudzy chlopczyk i Zgadzam siez dziewczynami że na 3 tyg nie qyglada
którąś pytala o duża mate to ja mam tiny love move&play i jest duzo większą od rainforeat, też gra, święci i ma wiebrujące zabawki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

.karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dziennie
moze tez mam pokarm do du..py

Poza tym lekarz kazał mi jak najwięcej wsadzać Milusię do chusty i nosić z szeroko rozstawionymi nóżkami.