Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 22:08   #631
colds
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Dobrej nocy
Stary 2012-11-30, 22:23   #632
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Dziewczyny potrzebuję porady - co lepsze do kąpieli dla dziecka tak żeby było skuteczniejsze dla przesuszonej skóry:
to http://allegro.pl/oilatum-baby-emuls...835540818.html
czy to http://allegro.pl/oilatum-emulsja-do...811664627.html

Gdzieś czytałam że to drugie jest mocniejsze, pierwsze nadaje się do skóry wyleczonej - zapobiegawczo. Te przesuszone miejsca u Ali na kolanach, łokciach i barkach nie są bardzo duże... Które zamawiać??? Skłaniam sie ku drugiemu, ale czy nie będzie za mocne? Czy emolient może w ogóle być za mocny?

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:29
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:37   #633
lidka0308
Zadomowienie

Ja myślę że to to samo tylko oni zmienili szatę graficzną opakowań . To z baby w nazwie jest nowsze
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 22:49   #634
sandra23s
Zadomowienie

lidka a ile twoja mała przybrała od urodzenia??
bo moja tez caly czas na tym minimum leci.jak miala 10 tygodni to wazyla 5200 czyli od urodzenia przybrala wtedy 1110 g.wazyla ją wtedy polozna w domu i mowila,ze dobrze przybiera.ale ja sie martwie.karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dzienniemoze tez mam pokarm do du..pya moze taka jej natura

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:04   #635
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję porady - co lepsze do kąpieli dla dziecka tak żeby było skuteczniejsze dla przesuszonej skóry:

Gdzieś czytałam że to drugie jest mocniejsze, pierwsze nadaje się do skóry wyleczonej - zapobiegawczo. Te przesuszone miejsca u Ali na kolanach, łokciach i barkach nie są bardzo duże... Które zamawiać??? Skłaniam sie ku drugiemu, ale czy nie będzie za mocne? Czy emolient może w ogóle być za mocny?
To baby jest chyba od 1. dnia zycia, a to drugie jest od 1. miesiaca zycia.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:08   #636
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

byliśmy na kontroli bioderek znowu dziś i hurrra.... panewka z 59 stopni się już pogłębiła do 75. Teraz jeszcze kontrola za 3 miechy. Ale jestem szczęśliwa Poza tym lekarz kazał mi jak najwięcej wsadzać Milusię do chusty i nosić z szeroko rozstawionymi nóżkami.
super

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A właśnie o nim dzisiaj myślałam....to szukam dalej.
tutaj jest pokazany ten nasz http://www.youtube.com/watch?v=iOVDPRJFjCY w sumie ma 6 roznych melodii 3 na dzien i 3 na noc.
tutaj slychac kilka z nich http://www.youtube.com/watch?v=54KvRJnqvLQ

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nadrobiłam trochę. przyjechałam na tydzień do domu rodzinnego i nie mam czasu na wizaż

witamy się dzisiaj i mówimy dobranoc z Oliwką
jaka sliczna gdzie mozna dostac taka bluzeczke ?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja też już wprawiona w boju
mała tylko zaczyna się wiercić a ja pędem do kuchni szykować butlę bo jak się obudzi a papu nie będzie to mamusia ma przechlapane

hehe u mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
oto moja Basieńka:
1. w huśtaweczce
2. z projektorem
3. "nie rób takiej miny!"
4. "o tak lepiej!"
5. w oczekiwaniu na kąpiel
6. w wannie
7. tatusiowa muzułmanka
8. tak sobie śpiem
9. a tu próbuje siadać
slicznotka ta Basia !!!

Cytat:

kochana z tego co wiem to to drugie o stara werjsa, od lipca tego roku zmienili nazwe na oilatum baby i inne opakowanie

tak w ogole dzieki ci kobieto za link!!! oplaca mi sie kupic przez allegro i odebrac w paczkomacie tym bardziej ze mamy blisko do tej pory kupowalam za 56 jeden.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 23:38   #637
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kaczuszko jaka ona jest śliczna!!!

Przypomina mi usteczkami i noskiem naszego synka, takie całuśne, pełne usteczka - piękne!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jaka sliczna gdzie mozna dostac taka bluzeczke ?
w Zarze ale ona jest 'dostana' rok ma na pewno

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 00:18   #638
Katee27
Zadomowienie

Hej.Nie nadążam....
wowale super.Sama się ciut zrelaksowałam oglądając
To bardziej przypomnienie czasów z brzucha,bo dzidziuś maleńki i jak mu tak dobrze...szum wody,zanurzenie,...a potem delikatny masaż.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 00:46   #639
Asiuulka89
Zakorzenienie

Nadrobilam widziałam sesje Basienki i córeczkę Kaczuszki

Dobranoc.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 06:17   #640
Iwoncia81
Zakorzenienie

Własnie mam załączonego tego żółwia, hmmm.... Fajne kolorki na ścianach
I to tyle z plusów.

Dzisiaj idziemy na podwójne urodziny.
Nie powiem żeby mi sie chciało tym bardziej że mały od 23 godziny sie kręci w łóżku.
Zjadł przed chwilą i lulam do snu.
A mnie głowa boli znowu

Ale przez sen sie teraz uśmiał na cały głos, aż mało ja nie wybuchłam śmiechem na całego
Pierwszy raz tak głośno i długo.
Ciekawe kiedy na jawie tak sie śmiał bedzie ?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 07:34   #641
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

Filusia, kaczuszka no boskie księżniczki śliczności maleńkie !

Iwuś ja już nic nie mówię .. nic masakra bydzie z tym żółwiem coś czuję dobrze że mikołaja w sobotę dopiero roimy bo tak dziadki mogą przyjechać to jeszcze coś zakupię bo to będzie lipa jakaś wrrrr

a ja mimo antybiotyku dzisiaj czuje się strasznie ehhhh masakra a jeszcze mamy gości jak to przetrwać???

kasiam a ten projektor co wyświetla na suficie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 08:01   #642
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry. No dzisiaj pospaliśmy do 7.30 starsza ciągle śpi ąz dziwne bo przeciez dzisiaj sobota młody gada do zwierzątek na macie i uprawia sprinterke

chyba na noc muszę m robić większą porcję bo zjada 180 i beczy ze mało i mszę go zatrykać smoczkiem

Iwoncia szkoda ze ten zolw to taki nie wypal. czasami idzie sie natknac na jakas lipe.

ejj ja tez chce kpowac zamawiac zabawki, ale ja cholera nie mam co moje dziecko jedno i drgie wszystko ma Jasiu ma wszystko po Zuzi, wiec nie wiem nawet co m kupic na mikolaja a potem na gwiazdke
Stary 2012-12-01, 08:15   #643
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry. No dzisiaj pospaliśmy do 7.30 starsza ciągle śpi ąz dziwne bo przeciez dzisiaj sobota młody gada do zwierzątek na macie i uprawia sprinterke

chyba na noc muszę m robić większą porcję bo zjada 180 i beczy ze mało i mszę go zatrykać smoczkiem

Iwoncia szkoda ze ten zolw to taki nie wypal. czasami idzie sie natknac na jakas lipe.

ejj ja tez chce kpowac zamawiac zabawki, ale ja cholera nie mam co moje dziecko jedno i drgie wszystko ma Jasiu ma wszystko po Zuzi, wiec nie wiem nawet co m kupic na mikolaja a potem na gwiazdke

Asiulka ale fajnie że Zuśka śpi no moja też dialogi uprawia z krzyczącą małpą
naciąć się na all jest bardzo łatwo ładnie wygląda a przychodzi szmelc

Na noc podajesz Jasiowi 180 z kleikiem czy samego mm?
Stary 2012-12-01, 08:16   #644
anesh_
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Mialam Was wczoraj nadrobic,ale jak zaczelam to zaczela się "marudzenia czesc kolejna". I tak do 12,ale nocka za to byla spokojna. Karmienie o 3 - przed 6. I teraz
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 08:25   #645
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Asiulka ale fajnie że Zuśka śpi no moja też dialogi uprawia z krzyczącą małpą
naciąć się na all jest bardzo łatwo ładnie wygląda a przychodzi szmelc

Na noc podajesz Jasiowi 180 z kleikiem czy samego mm?
Daje 150 ml plus 6miarek od mleka kaszki i mu chyba mało bo to wtedy wychodzi właśnie 180 my przerobilismy juz chyba wszystkie smaki zostały dwie bananowa i jablkiem
Stary 2012-12-01, 08:30   #646
anesh_
Zakorzenienie

Kiedy dzieciaczki zaczynaja usmiechac się swiadomie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 08:34   #647
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Daje 150 ml plus 6miarek od mleka kaszki i mu chyba mało bo to wtedy wychodzi właśnie 180 my przerobilismy juz chyba wszystkie smaki zostały dwie bananowa i jablkiem

Asiu Wy już na kaszce? ile podawałaś kleik ? ale raz dajesz kaszkę a pozostałe karmienia samo mm ??
jabłuszko już dałaś bądź marchewkę?
Stary 2012-12-01, 08:36   #648
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Różnie mogą koło 5 tygodnia jak i koło 8 tygodnia
Stary 2012-12-01, 08:37   #649
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asiu Wy już na kaszce? ile podawałaś kleik ? ale raz dajesz kaszkę a pozostałe karmienia samo mm ??
jabłuszko już dałaś bądź marchewkę?
W tajemnicy Ci powiem ze jabłka nie lubi ale marchewki tak my dosyć juz duxo jemu kleik dawalam do skonczonego 3 miesiąca a potem kaszke. Kleik tak zeby był gesty
Stary 2012-12-01, 09:07   #650
gda
Zakorzenienie

Moje nowe odkrycie - to biszkopty powodują wzdęcie u Henia

Przez ostatnie dwa dni ich nie jadłam, a wczoraj znowu zjadłam dwie paczki o wzdęcia poranne gotowe!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 09:56   #651
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
W tajemnicy Ci powiem ze jabłka nie lubi ale marchewki tak my dosyć juz duxo jemu kleik dawalam do skonczonego 3 miesiąca a potem kaszke. Kleik tak zeby był gesty
Zosia jabłuszka bardzo lubi a kaszki zaczeliśmy od jabłkowej właśnie następną paczkę kupie morelową czy tam brzoskwiniową.

u nas Asiu też czasem 180kaszy (na 150ml mleka) to jest mało

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...
Stary 2012-12-01, 10:08   #652
Iwoncia81
Zakorzenienie

A ja przestane zagęszczać to mleko bo dzisiaj juz 4 dzien oczekujemy na kupke
Malutek spi a mnie dalej głowa boli
Stary 2012-12-01, 10:11   #653
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Filusia, kaczuszka no boskie księżniczki śliczności maleńkie !

Iwuś ja już nic nie mówię .. nic masakra bydzie z tym żółwiem coś czuję dobrze że mikołaja w sobotę dopiero roimy bo tak dziadki mogą przyjechać to jeszcze coś zakupię bo to będzie lipa jakaś wrrrr

a ja mimo antybiotyku dzisiaj czuje się strasznie ehhhh masakra a jeszcze mamy gości jak to przetrwać???

kasiam a ten projektor co wyświetla na suficie ?
Dorotko, a może ja trafiłam na jakiś kiepski egzemplarz. Jak do Ciebie zawita to daj znać jak tam
A kupowałaś z tej samej aukcji co ja czy inny???
Stary 2012-12-01, 10:14   #654
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Muszę Wam powiedzieć że dogaduję się z moim synkiem Zaczął marudzić no więc lecę z cycem, bo nie dawno przewijany byl, ten cyca nie chce i dalej miałczy. Pytam go: brudna pielucha, a ten aż podskoczył z radości że matka się domyśliła. Sprawdzam, jest mała kupa To się dogadaliśmy.

Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą Coś się ruszyło. A tyle czekolady zjadłam przez ostatnie dwa dni
Cytat:

To drugie się bardziej opłaca, a dla niemowląt może być

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
lidka a ile twoja mała przybrała od urodzenia??
bo moja tez caly czas na tym minimum leci.jak miala 10 tygodni to wazyla 5200 czyli od urodzenia przybrala wtedy 1110 g.wazyla ją wtedy polozna w domu i mowila,ze dobrze przybiera.ale ja sie martwie.karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dzienniemoze tez mam pokarm do du..pya moze taka jej natura
Miesięczny przyrost powinien byc minimum 500 gram. No więc jest na granicy. A weź na siatce centylowej zobacz jak to wszystko się ukłąda. Jak nie jest poniżej 3 centyla to ok. A wagę bierzesz urodzeniową czy tą najniższą w 2-3 dobie?

Cytat:
U mnie też Mati ma po Pauli dużo ale kupię mu coś z tego co wstawiałam ostatnio, na pewno małpkę, bo super jest i tego pingwinka co ktoraś z dziewczyn wstawiała, chyba kasiam. Albo z lamaze, aby mu na macie podokładać, bo ma ubogą dość w zabawki.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Moje nowe odkrycie - to biszkopty powodują wzdęcie u Henia

Przez ostatnie dwa dni ich nie jadłam, a wczoraj znowu zjadłam dwie paczki o wzdęcia poranne gotowe!
Czyli jednak Twoje jedzenie wpływa na kolki Henia

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...
Znaczy się że miałaś przesrany początek dnia
Stary 2012-12-01, 10:18   #655
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Zuzia zaczynała uśmiechać się świadomie około 8 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990;37908216

[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

[/COLOR]6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...

Dzień Doberek.

U nas pobudki o 1 i 4 z tym ze ta o 4 dłuzsza bo trwała do 6 mała opowiadała,śmiała sie aż w końcu padła i wstałyśmy o 8.30

Jestem wyspana

Mamusie martwię się trochę jak piszecie ze Wasze dzieciątka tyle jedzą,moja za 3 dni skończy 3 miesiace i góra zje 90ml a ostatnio nawet tylko 60 ml je

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.

Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą Coś się ruszyło. A tyle czekolady zjadłam przez ostatnie dwa dni

Mi tez waga ruszyła w dół,kolejny kilogram mniej
Ale mi jeszcze do wagi sprzed ciąży brakuje 3

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:20   #656
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
młody gada do zwierzątek na macie i uprawia sprinterke
hehe to tak jak mój
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
[/COLOR]6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...
to miałaś kiupkowy poranek

jak dobrze że tatuś dzis w domu to nadrobie sobie seriale
w ogóle to najchętniej przespałabym całą zime.nie znosze zimna
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:22   #657
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mamusie martwię się trochę jak piszecie ze Wasze dzieciątka tyle jedzą,moja za 3 dni skończy 3 miesiace i góra zje 90ml a ostatnio nawet tylko 60 ml je

Mi tez waga ruszyła w dół,kolejny kilogram mniej
Ale mi jeszcze do wagi sprzed ciąży brakuje 3
Tyle że ja mam do zrzucenia to co uhodowałam przed ciążą. Do pełni szczęścia brakuje mi jakiś 13 kilogramów.

A smoczki jakie masz? Jaki rozmiar?
Stary 2012-12-01, 10:36   #658
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
koniecznie daj znac czy sie podobało
hehe mąż był wniebowziety, ale kąpiel była raz, dwα, bo niunia sie obudziła. Romantyczną kolację mąż jadł sam, bo mała nie pozwalala sie odlaczyc od cyca. No ale po21 zasnela i mamusia miała czas pobawić sie z tatą ^^

spala do 6, teraz dosypia, a my z mezulem szykujemy sie, bo jedziemy dziś do jego rodzicow

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-12-01 o 10:39
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:42   #659
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Tyle że ja mam do zrzucenia to co uhodowałam przed ciążą. Do pełni szczęścia brakuje mi jakiś 13 kilogramów.

A smoczki jakie masz? Jaki rozmiar?

Mam tommee tippee rozmiar 1.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:51   #660
angel166
Zakorzenienie

kraven cudzy chlopczyk i Zgadzam siez dziewczynami że na 3 tyg nie qyglada

którąś pytala o duża mate to ja mam tiny love move&play i jest duzo większą od rainforeat, też gra, święci i ma wiebrujące zabawki

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości