|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Witam się i ja ze śniadankiem i herbatką..
Mroźnie za oknem ale słonecznie. Zaraz koniec byczenia się i trzeba wziąść się za porządki.. Będę zaglądać w ciągu dnia
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dupke w łóżku z lapkiem grzeje i jakoś mi tu dobrze
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dostałam sms przed 9, że przyjaciel zaraz przyjedzie na herbatę. Myślę, ok. Przyjechał, zrobiłam herbatę, wypiłam i czuję, że zaraz będzie źleeeeee. Kazałam mu zbierać dupę w troki bo będę witać się z muszlą. Powiedział, że mnie powspiera przy tym ![]() Dużo się nie nasiedział.Ale mnie wzięło po tej herbacie, nie wiedziałam jak się nazywam
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ambitny plan mam na dzisiejszy poranek. Pomijając sprzątanie i pranie, muszę sprawdzić sprawdziany z tamtego tygodnia i przygotować się do zajęć... A chce mi się tak, że szok... A wieczorem relax...(a pewnie skończy się jak zwykle, że teraz będę zamulała a z papierami posiedzę później do 23!) Witam się sobotnie. Życzę miłego dzionka, do usłyszenia później!
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, ja się staram ćwiczyć silną wolę, choć pewnie sprzątanie będzie wyglądało tak: zetrę stół - 15 minut przerwy - zetrę szafkę - 10 minut przerwy- zetrę blat - czas na nagrodę w postaci nutelli itd. w takim tempie do wieczora skończę, choć ok. 15 przyjaciel powiedział że wpada na gry. jeszcze w którejś z przerw muszę wymyślić obiad
no nic, akcję sprzątanie kuchni czas zacząć
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się pochwalić, że od rana latam jak mróweczka
Wczoraj wieczorem padłam i zasnęłam, nawet się nie potuliliśmy przed snem a dziś z samego rana, zanim Tż musiał wyjść już mi nie popuścił mój kochany i obudził mnie potem kazał dalej iść spać, a sam wstał żeby się zebrać do wyjścia. Ale po takiej pobudce i ja już wstałam pełna werwy ![]() Ogarnęłam się, posprzątałam troszkę, wyprasowałam koszule Tż (bo mi go szkoda jak w niedzielę wieczorem sobie prasuje na cały tydzień), będzie miał niespodziankę Spakowałam się, bo w obiad jedziemy do teściów i wracamy jutro wieczorkiem. Będziemy znowu robić za niańki, bratowa daje nam swoją 2-letnią córeczkę na weekend, bo oni jadą na koncert do Poznania.
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Melduje tylko , że żyje, jakby ktś gdzieś zauważył, że mnie nie ma
:P Postanowiłam trochę ograniczyć komputer, bo niestety ale on za mnie roboty nie zrobi przed chwilą wróciłam z zakupów pije kakao, strasznie boli mnie kręgosłup ale widocznie tak będzie całą ciąże. musze się wziąć za sprzatanie, botem kąpile, spakować się bo jedziemy na weekend do teściów, więc znów mnie nie będzie.
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dzisiaj sprzątam trochę, potem basen z małym i jedziemy na weekend do dziadków.
Diabli a długo pracowałaś w tej firmie zanim poszłaś na L4? Ja też jestem już na L4, chodzącym, ale ja w dzień to głównie u rodziców jestem z małym bo tam mi mama pomaga. W poprzedniej ciąży to prawie od początku byłam na L4 i nie miałam żadnej kontroli. Ciekawe jak teraz będzie. Słyszałam, że najczęściej kontrolują, jak ktoś miał podpisaną umowę na krótko przed L4, no ale to pewnie nie jest regułą Nuna też mam taki problem z plecami, że masakra. |
|
|
|
#4031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też a wybrałaś już szpital?Cytat:
tęsknię za lezeniem na brzuchu ![]() maarchewka, ja czytałam kilka opisów porodów i fakt, że czasami dziewczyny się namęczyły... ale praktycznie nie maz na to wpływu. Mozesz sobie za to pomóc myśląc pozytywnie. |
|||
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miłego weekendu Cytat:
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak z ciekawości l4 chodzące masz od początku czy wcześniej też miałaś leżące?
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojjj tam, bez przesady, tak jakoś dzisiaj mi się udało. Dobrze się czuję więc latam po mieszkaniu jak nakręcona. Powycierałam jeszcze kurze w sypialni, rozrobiłam nawóz i podlałam kwiatki a teraz się zastanawiam co tu jeszcze zrobić zanim wróci Tż. Po 12 powinien być więc za dużo czasu mi nie zostało. Później jedziemy po malutką Igusię i jedziemy do teściów na wieś, poleniuchować
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem od 3 miesięcy na L4 ale nie miałam "przyjemności" kontroli - może faktycznie dlatego, że pracuje w firmie 4 lata już. ale i tak mi to zwisa, mam wypisy ze szpitala i kartę ciąży chyba z 15stoma kontrolami już, a pracę prawie głównie fizyczną - mogą sobie przychodzić
![]() ja niedawno wstałam, trzeba by posprzątać, od tygodnia nie było sprzątane, tylko czasem kurze pościerałam, ale wygląda jak po przejściu huraganu, a wczoraj mąż zarządził dzień lenia |
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo wchodzenie po schodach - wylezę na 2. piętro i najpierw 2 minuty muszę postać i pooddychać w spokoju, bo mi wstyd wpadać między ludzi dychając jak jakaś schorowany stary chomik ![]() chyba postaram się was co nieco nadrobić, chociaż przydałyby się porządki w całym mieszkaniu. no ale skoro nadrabianie was idzie mi lepiej nawet niż sprzątanie, to chyba wybór jest prosty, nie?
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mimo dłuższego leniuchowania też po części się ogarnęłam
![]() Zmyłam naczynia, pościerałam w kuchni z mebli, u siebie w pokoju pozaścielałam łóżka i poskładałam pranie, chłopcy coś tam udają ,że sprzątają u siebie ![]() Idę teraz pozanosić ciuchy do szafek bo same nie chcą tam pójść ![]() Posprzątać łazienkę,wyczyścić piec i naszykować do palenia na później.. Kurze zetrzeć i podłogi..W między czasie obiad
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
Cloche mi ostatnio wszystko idzie lepiej niż sprzątanie
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, posprzątałam
![]() Teraz zabieram się za sprawdziany. Mam całe 15 min, bo zaraz Mężu wraca z pracy i wole z Nim posiedzieć niż nad papierami.
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
na zwolnieniu jestem od samego poczatku ciazy, bo juz na wizycie potwierdzajacej uslyszalam, ze plamie i ze to najprawdopodobniej poronienie wczesnej ciazy. (teraz mam 15 tydzien)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pozamiatałam właśnie, więc jeszcze tylko ścieranie podłóg zostało Cytat:
![]() wymyśliłam że dziś na obiad będą naleśniki
|
|
#4042 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
nadrabiania część pierwsza (oczywiście tylko z wczoraj, reszty tygodnia nie dam rady!)
Cytat:
Cytat:
ale ja mam smaka na "mokre" ciasta od zawsze już, a teraz szczególnie...Cytat:
ja nawet ogórasów kiszonych nie daję rady strawić ale mizeria na ciepłym ziemniaczku.............. .. niebo w gębie!!! Cytat:
Cytat:
najtrudniej było złapać równowagę, bo karuzela musiała przecież ładnie wisieć nie przechylając się zbytnio na boki... po tym, co wypiłyśmy, martwiłyśmy się nad ranem, że się nie udało, ale jednak! Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- no i cóż zrobić ![]() Cytat:
a co do naleśników - w czwartek w pracy jadłam pyszne, takie nadziane porządnie warzywami gotowanymi, zapieczone w ten sposób lekko - mniam!
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle o Policach ale wacham sie nad zdrojami
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kontroli to jeśli masz chodzące to zawsze możesz powiedzieć, że byłaś na spacerze bo Ci lekarz zalecił trochę ruchu na świeżym powietrzu i niech się walą na ryj Cześć Pospaliśmy dziś z mężulem do 10:30 ale wczoraj były tak ciekawe odcinki Gotowych, że oglądałam do 1:00
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
posiedze tu chwilke z wami
![]() mogę?? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
ale wszystko dla maluszka
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
troszkę posprzątałam. a potem mąż mi mył łepek
już się boję tak schylać nad wanną, bo nie wiem jak się to odbija na maleństwie, a nie mam za bardzo innej możliwości... jak planowaliśmy łazienkę, miał być prysznic zamontowany nad wanną, i osłonka, i do tej pory ani widu, ani słychu, a bardzo by mi to życie ułatwiło
|
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już porobiłam wszystko łącznie z myciem podłóg!!! Zostało mi wyczyszczenie pieca i rozpalenie,ale o dziwo dzisiaj u nas ciepło w domku to rozpale za godzinke.. Czekam na gości bo w trakcie sprzątania zapowiedziała się siostra męża z 3 dzieci, w tym 4 miesięczną Julką ![]() Odrazu wykorzystam szwagra męża,żeby mi węgla i drzewa nanosił do domu ![]() AAAA no i głowę też muszę myć schylając się nad wanną i robię to raz dwa bo wtedy mnie dziwnie brzuch ciągnie..
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się sobotnie. Dzisiaj miałam jakiś ciężki poranek. 6.30 zbudził mnie mój budzik, myśle WTF poniedziałek już, niemożliwe?? przecież weekend miał być?? Po kilku minutach zastanawiania się co się dzieje i jaki mamy dzień doszłam, że jak wczoraj był piątek to dzisiaj musi być sobota i chyba musiałam nieświadomie budzik nastawiać..
A tak chcialam się wyspac. Potem nie moglam zasnąć więc wstałam. Zaczęłam sprzątać, ale mnie coś w brzuchu po prawej stronie od pępka do boku zaczeło kłuć, tak promieniście. Zrobiłam sobie przerwę. Potem stwierdziłam, że to na nic i poszłam spać. Przespałam do 11 godziny i znowu zaczęłam sprzątać. A po południu mam gości, więc muszę jeszcze jakieś jedzenie zrobić.. |
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

moze chociaz pozaglada dzidzi miedzy nogi...
i jazda. baby stwierdzily, ze nie wejda na gore skoro mnie nie ma (powiedzial, ze wyszlam do sklepu i bede do 10 min) i ze zostawiaja w skrzynce wezwanie zeby zlozyc wyjasnienia. pierwsza mysl, wejde do apteki i cos kupie, ale nie bo na paragonie bedzie godzina...dzwonie do tej kolezanki zeby trzymala paragon, ze mi go pozyczy jakbym jednak musiala isc do zusu sie tlumaczyc, powiem ze kupowalam spodnie ciazowe
A wieczorem relax...

albo wchodzenie po schodach - wylezę na 2. piętro i najpierw 2 minuty muszę postać i pooddychać w spokoju, bo mi wstyd wpadać między ludzi dychając jak jakaś schorowany stary chomik