Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 20:21   #3361
xal
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ojj ja też uwielbiam czereśnie, zwłaszcza prosto z drzewa, moi rodzice mają jedną taką ogromną czereśnię. Zawsze wchodziłam na sam czubek i zanim nazbierałam małe wiaderko to miałam pełny brzuch

czemu tylko nie mów, że przy karmieniu piersią nie można truskawek

a które zamówiłaś?
nie będzie tak źle, zmieścisz się zdaj później recenzję
Czereśnie to ja wyjadałam jak już pomarańczowe były

Pomierzyłam się i wyszło, że niby ok, ale nigdy nie wiem jak uda, bo mam dość masywne. Wybrałam sobie najdłuższe nogawki jakie znalazłam z nowych spodni jeansowych z kieszeniami o kroju prostym
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no nie bardzo, mogą uczulać ... jeśli dziecię nie będzie bardzo wrażliwe to coś tam może pojemy ale nie za dużo
Dokładnie, truskawki coś w sobie mają alergizującego. Dodatkowo ostatnio się dowiedziałam, że mogą też uczulać z powodu pleśni. Dokładnie nie wiem o co chodzi, ale takie świeże z domu lepsze, ze sklepu jak poleżą, wilgotne to się może coś rozwijać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:21   #3362
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
neutralne na pewno wezmę, tylko chodzi o takie typowe dla chłopca czy dziewczynki.
jeszcze będzie dużo czasu W ogóle dziś w lumpku widziałam z koleżanka NOWY szlafrok taki podobny jak kupiła Mysia od razu w komplecie z takimi skarpetko-bucikami. Firma Disney, coś takiego, gatunkowo super, za całe 15 zł ja zacznę kupować od nowego roku dopiero, blisko mam do tego lumpka, a tam co tydzień takie cuda w takich cenach

a i widziałam jeszcze taką kurtkę zimową dla dziewczynki 6-9 miesięcy razem z bucikami, jasny brąz z delikatnym nadrukiem różowo i fioletowych kwiatków, też za 15 zł masakra, już nie mogę się doczekać tych zakupów

Edytowane przez pawie_oczko
Czas edycji: 2012-11-28 o 20:22
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:23   #3363
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja zawsze u gin ważę się w samej bieliźnie za parawanikiem myślałam, że to normalne, że trzeba ściągać buty i jakieś wierzchnie odzienie, ale skoro zawsze się tak ważysz to wychodzi i tak na to samo, ew. +2kg buty i ciuchy więcej....
ja się ważę bez butów i spodni, jak schodzę z fotela

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:23   #3364
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze u gin ważę się w samej bieliźnie za parawanikiem myślałam, że to normalne, że trzeba ściągać buty i jakieś wierzchnie odzienie, ale skoro zawsze się tak ważysz to wychodzi i tak na to samo, ew. +2kg buty i ciuchy więcej....
Ale to też jest kwestia co mam na sobie, czy są to kozaki, trapery,botki, gruby sweter wełniany, czy koszula, staram się ubierać zawsze podobnie, więc póki co ta waga jest z tą różnicą 2 kg, ale zimaaa będzie coraz gorsza, więc ubranie też będzie inne...ale za to latem będzie mniej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:25   #3365
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dokładnie, truskawki coś w sobie mają alergizującego. Dodatkowo ostatnio się dowiedziałam, że mogą też uczulać z powodu pleśni. Dokładnie nie wiem o co chodzi, ale takie świeże z domu lepsze, ze sklepu jak poleżą, wilgotne to się może coś rozwijać.
O to tego nie słyszałam ale zawsze kupuję od babeczek, które stoją pod sklepem i mają dostawy kilka razy dziennie, truskawki zawsze piękne, świeże

Stary 2012-11-28, 20:27   #3366
xal
Zakorzenienie

Ostatnio ściągałam buty, bo kobieta powiedziala, że odejmuje się 1kg na ubranie. Powiedziałam, że moje górskie ważą chyba 1 but 1kg i ściągnełam, teraz też muszę, ale i tak mam na plusie.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
O to tego nie słyszałam ale zawsze kupuję od babeczek, które stoją pod sklepem i mają dostawy kilka razy dziennie, truskawki zawsze piękne, świeże
To akurat słyszałam od znajomego maniaka zdrowego żywienia, przeciwnika konserwantów i takich tam
Przykładowo nie należy pić soków w kartonach tylko takie świeże w domu nie koniecznie ze względu na konserwanty, tylko na pleśń. Niestety producenci wszystko ładują do przetworów, a w domu takiego nadgnitego nie dasz, a pleśń to coś tam toksycznego może wytwarzać (nie wiem czy zawsze, czy jak jej za dużo) ...
Co nie zmienia faktu, że lubię kartonowe soczki

Stary 2012-11-28, 20:29   #3367
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

To akurat słyszałam od znajomego maniaka zdrowego żywienia, przeciwnika konserwantów i takich tam
Przykładowo nie należy pić soków w kartonach tylko takie świeże w domu nie koniecznie ze względu na konserwanty, tylko na pleśń. Niestety producenci wszystko ładują do przetworów, a w domu takiego nadgnitego nie dasz, a pleśń to coś tam toksycznego może wytwarzać (nie wiem czy zawsze, czy jak jej za dużo) ...
Tak samo jak z dżemami, przecierami i innymi takimi, niestety

Stary 2012-11-28, 20:34   #3368
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no nie bardzo, mogą uczulać ... jeśli dziecię nie będzie bardzo wrażliwe to coś tam może pojemy ale nie za dużo
to mnie teraz podłamałaś

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
W tym roku na pewno go znajdę... a jak nie to męża pogonię na poszukiwania
adres ma najwięcej naturalnych pektyn ze wszystkich owoców

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:34   #3369
xal
Zakorzenienie

Zmykam do łóżeczka

Stary 2012-11-28, 20:36   #3370
karolina2121
siedzę i myślę

Dobra ja spadam Coś jeszcze ogarnę w mieszkaniu, poczytam i spróbuję zasnąć...
Dobranoc
Stary 2012-11-28, 20:36   #3371
lonely_lady
Zakorzenienie

a jeśli mowa już o jakości jedzenia, to na tvn style właśnie leci program wiem co jem

Stary 2012-11-28, 20:37   #3372
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

adres ma najwięcej naturalnych pektyn ze wszystkich owoców

Tak zaczynam czytać... jaki adres
Dobry argument do pogonienia męża

Dobra, spadam
Stary 2012-11-28, 20:38   #3373
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez tak jecie jak szalone? ja jestem przerazona.. Jadlam ponad godzine temu i w miare sie zapchalam a juz mnie ssie i znowu glodna jestem. Maly tak duzo potrzebuje jedzenia ? jak tak dalej pojdzie to ja bede szersza niz wyzsza
też tak mam od kilku dni budzę się koło 7 i pierwsza mysl to ,,jestem głodna"

Cytat:
no i dostałam zrypkę za to że za dużo przytyłam w miesiąc mi przybyło 2,4 kg, a od początku ciąży 2,5 kg. .
nie przejmuj się, równie dobrze to moze być zatrzymana woda moim zdaniem to wcale nie jest tak dużo, ja też tyle przytyłam

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Samą mnie czasami brzuch boli, a w pt. miałam tak, że bolał mnie przez 15 min tak, że ciężko mi było się obrócić na drugi bok. Później w sobote troche plamiłam na brązowo...
a byłaś z tym u lekarza ? nie doczytałam bo ja bym tego nie bagatelizowała

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
babeczki,dziękuję za rady i zaznaczam,że WIEM,że robi źle..
ale to ciężki facet, wiedziałąm o tym od początku..
i staram się i walczę o NAS.
myślę,że kłótnie są zawsze i wszędzie.. tylko u nas leci od razu po całości..
Ax, myślę że dziewczyny już tu wszystko co trzeba napisały. Mi też się nie podoba to co piszesz i jak on Cię/Was traktuje. Może nas posłuchasz, a moze to jeszcze nie jest ten czas, jeszcze sama musisz trochę przejsć, żeby zobaczyć to co my widzimy- a raczej się domyślamy po Twoich wpisach. Ja mogę tylko Ci napisać, że o dobry związek wcale nie trzeba walczyć. Nie chodzi mi o to że nie trzeba nad nim pracować, starać się, dawać duzo z siebie, akceptować- ale nie trzeba walczyć. Ten zwiazek po prostu jest. Dwie osoby jezeli łaczy taka prawdziwa miłość to nie chcą się ranić, wymuszać, kłócić się, bo też je osobiscie rani.
Nie wiem czemu z nim jesteś, tylko Ty mozesz na spokojnie odpowiedzieć na pytanie. Życze Ci żebyś w przyszłosci stworzyła rodzinę z porządnym człowiekiem

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 20:48   #3374
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zaczynam czytać... jaki adres
Dobry argument do pogonienia męża

Dobra, spadam
hahha, no oczywiście chodziło mi o agrest

Dobrej nocki Wam życzę

Stary 2012-11-28, 21:02   #3375
Magiusa
Zakorzenienie

Gold- fish nie byłam u lekarza bo jestem umówiona na 04,12, a obecnie i tak przyjmuje luteine i duphston i wiem, że nic innego by mi nie zapisała, więc albo będzie ok i to tylko było chwilowe, albo i tak już nic się nie da zrobić, bo ja mam krwiaka więc już i tak całe dnie leże, przyjmuje leki i oni sami powiedzieli, że jeśli to nie pomoże to nic więcej zrobić nie mogą
Ale trzymam się myśli, że będzie dobrze, bo krwiak już od miesiąca, a na wizytach w międzyczasie było z Maleństwiem ok

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:13   #3376
vil84
Wtajemniczenie

melduje że jestem
film bardzo mi się podobał - taki długi, a nie nudziłam się ani chwili, co jest naprawdę ewenementem
odzwyczaiłam się zupełnie od takiego długiego siedzenia, i brzuch miałam po połowie filmu strasznie napięty i bolący jak chciałam zmienić pozycję. ale wzięłam ze sobą poduchę (mąż mnie wyśmiał, ale naprawdę pomogła bardzo), podłożyłam pod plecki i dałam radę.

wczoraj Wam się żaliłam, że czułam ruchy maleństwa w zeszłym tyg a potem już prawie nic - a wczoraj czułam trzy razy, po południu i wieczorem, dziś po obiadku jak leżałam, w kinie, jak czekaliśmy na seans, potem nieśmiałe puknęcia na koniec filmu, jakby mówiące "no chodźcie już do domu, głośno mi, idziemy spać" a co najlepsze, teraz też coś delikatnie czuje - dla takiego uczucia można być ciągle w ciąży

zabieram się za nadrabianko

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:15   #3377
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mama moja oczywiście twierdzi, iż na kupowanie czego kolwiek dla maleństwa jest zawcześnie Taka przesądna jest i nic chyba tego niezmieni, wiec o tym,że już mam kilka rzeczy dla maleństwa to się narazie niedowie bo dopiero by mi marudziła nad uchem....
Może mamie nie chodzi o przesądy, ale o obawy? Ja nie kupuję niczego z obawy. Nie wyobrażam sobie stracić dziecka i później szlochać nad tymi wszystkimi rzeczami dla niego. I bardziej się tutaj boję o SIEBIE, niż o groźbę jakichś przesądów. Zdaję sobie sprawę, że różnie może być i tylko o to tutaj chodzi. Na zakupy będę miała jeszcze mnóstwo czasu. A jeśli chodzi o rozłożenie kosztów, to zawsze można odkładać.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to nie pobrał próbki tym patyczkiem i dlatego nie nadaje się do diagnozy. Poza tym miałabyś wpisaną grupę.
Ja na cytologii nie mam wpisanej grupy, tylko opis, jak nuna.

Witam się i dalej nadrabiam, jesteście niemożliwe... Jestem dopiero na stronie numer 100.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:18   #3378
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Może mamie nie chodzi o przesądy, ale o obawy? Ja nie kupuję niczego z obawy. Nie wyobrażam sobie stracić dziecka i później szlochać nad tymi wszystkimi rzeczami dla niego. I bardziej się tutaj boję o SIEBIE, niż o groźbę jakichś przesądów. Zdaję sobie sprawę, że różnie może być i tylko o to tutaj chodzi. Na zakupy będę miała jeszcze mnóstwo czasu. A jeśli chodzi o rozłożenie kosztów, to zawsze można odkładać.

Witam się i dalej nadrabiam, jesteście niemożliwe... Jestem dopiero na stronie numer 100.
w każdej chwili może się coś stać, przy porodzie, po porodzie

haha, u mnie nie ma takiej strony teraz jest 68.

Stary 2012-11-28, 21:30   #3379
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Sharp,Cloche a my juz jutro wizytujemy Tez tak wyczekujecie tej wizyty jak ja??
eeee??????
aż się zaczęłam zastanawiać, ale nie, nie mam jutro (a szkoda ) - jak nasza Jenny czyta, to proszę poprawić, ja mam 7.12. dopiero
zatem, wracając do pytania - podekscytowana nie jestem jeszcze

chciałam ambitnie was nadrobić, ale chyba skupię się na ostatnich dwóch stronach i padnę spać
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-28, 21:31   #3380
Katate
Raczkowanie

Ja dopiero teraz mam czas na wizaz
Wcześniej trochę podczytałam, ale nie miałam jak się odezwać.
Axella z butów wyrwała mnie dzisiejsza historia Mam nadzieję, że poukładasz sobie wszystko po Twojej myśli.
Nuna, Justi, Sharp dla Waszych maluszków.
A propo niefajnych wizyt to miałam wczoraj sen, że poszłam do gina, nie był to mój gin i strasznie mnie wkurzył czymś i jak zmierzył mi tętno maluszka to się okazało bardzo niskie 35 i zaczął na mnie wrzeszczeć, że jak się denerwuję, to właśnie dziecku tętno spada bo zaciska sobie pępowinę. Masakra, w nocy to naprawdę straszne było i jeszcze tak mi się śniło, ze muszę dziewczynom na wizazu napisać, że tak jest. Ale to było takie realne, że aż rano stresa złapałam.

Dzisiaj usłyszałam nowy przesąd, oczywiście zdaniem babci to święta prawda Uwaga: jak dziecko bardziej kopie Cię z prawej strony to będzie SYN
Nie wiem po co w ogóle Usg robią
Co mnie dzisiaj ciotki z babcią uświadomiły co do płci mojego dziecka (córka ma być) to już na połówkowe nie muszę czekać
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:34   #3381
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Przepraszam, że ja znów o sobie, ale ten ostatni okres w moim życiu nie pozwala się skupić na niczym innym. Wynik Pappy prawidłowy!!! Ryzyko zmalało, nawet mimo uwzględnienia niedomykalności zastawki i wady genetycznej w poprzedniej ciąży... Jestem taka szczęśliwa!

Może w końcu się wyluzuję i będę mogła się poudzielać w rozmowach o ciuszkach czy planach na przyszłość
Super

Cytat:

Pewnie, że może. Ja tylko wyraziłam swoją opinię, że jestem cykor i wiem, że wyłabym do tych śpiochów. Nie jest mi to teraz kompletnie potrzebne, a poronienia jednak zdarzają się wcale nierzadko. Cykor jestem i tyle...

Strona 103.

Leon
Stary 2012-11-28, 21:39   #3382
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że może. Ja tylko wyraziłam swoją opinię, że jestem cykor i wiem, że wyłabym do tych śpiochów. Nie jest mi to teraz kompletnie potrzebne, a poronienia jednak zdarzają się wcale nierzadko. Cykor jestem i tyle...

Strona 103.
nie będziesz miała okazji wyć

ja mam ustawione po 50 postów na stronie, więc stron mniej

Stary 2012-11-28, 21:40   #3383
Katate
Raczkowanie

Cytat:

Też tak uważam i jak już pisałam kiedyś ja byłam gotowa w 33 tyg. ze wszystkim.
Może przez to , że było to zagrożenie wcześniejszym porodem. Poza tym moja znajoma urodziła niespodziewanie w 34 tyg. Maluszek na szczęście był zdrowy i duży i normalnie wyszli do domu, ale ona nie miała jeszcze prawie nic dla małego więc różnie to się układa.
Stary 2012-11-28, 21:42   #3384
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a co najlepsze, teraz też coś delikatnie czuje - dla takiego uczucia można być ciągle w ciąży
Stary 2012-11-28, 21:44   #3385
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Miłego seansu Ja dałam radę to Ty też Tylko sikanie mnie najgorzej męczyło
mnie sikanie o dziwo wcale chociaż zawsze mam z tym problem, zawsze tak rezerwuje miejsca, żeby siedzieć przy przejściu =]

Cytat:
Ja też właśnie zastanawiam się nad tym rogalem, bo jeszcze nie kupiłam. Na allegro są od 60 zł a te z motherhood około 150 zł chyba? ciekawe czy się czymś różnią? pewnie tak ale różnica w cenie duża, może jakieś przeceny na święta będą
ja też się zastanawiałam nad tym tańszym, ale się boję, że po dwóch miesiącach będzie już uklepany i nie do użytku. a na all są za 139 zeta, bez kosztów przesyłki, z gratisami ja bym pewnie sama nie kupiła, ale mąż z racji prezentu świątecznego ma mi kupić.

Cytat:
j
myślałam,że jestem jedyna :P nie każdy trawi ten klimat
gdyby nie bejbik to w urodziny był koncert.jestem na każdym co roku..na następnym też będę
ja też bardzo lubię byłam na jednym z pierwszych koncertów, w haloween 2004, jak jeszcze prawie ich nikt nie znał, a akurat dawali koncert na naszej rockotece. było bosko, najlepszy koncert na jakim byłam

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no więc:
dzidzia jest tak ruchliwa że aż gin się uśmiechnął, że bardzo ładne ruchliwe dzidzi ma 4,65 cm i wdg USG pokrywa się praktycznie z tamtym bo ostatnio mialam ze termin porodu na 16 a dziś na 15 więc dzidzia starsza niby o 6 dni od OM.
Sprawdził przeziorność karrkową-powiedział, że nie poszerzona. kość udową -w normie więc zastanawiam się nad sensem USG 3 D?? Bo On mi nic nie wspominał??
gratki cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
jestem
kurde chyba wszystkie mamy pecha w tym miesiącu do wizyt.
Najważniejsza rzecz to z dzidzią wszystko ok- ale nawet nie wiem ile ma cm ani nic. Powiedział że płeć powie mi dopiero na połówkowym bo jak mówi wcześniej to przychodzą pacjentki z awanturami jak się zmieni
no i dostałam zrypkę za to że za dużo przytyłam w miesiąc mi przybyło 2,4 kg, a od początku ciąży 2,5 kg. Kurde to tak dużo? zwłaszcza że właśnie od miesiąca nie jem słodyczy. Zezłościłam się i kupiłam czekoladę! kurde nie jadłam słodkiego on nie wiem kiedy.
Zdjęcia też nie dostałam. W ogóle wizyta bardzo szybka;/ a zawsze długo mnie badał i dużo tłumaczył.
zgadzam się z dziewczynami, wcale nie przytyłaś dużo. a nawet sugerując się wszelkimi tabelkami, przytyłaś PRAWIDŁOWO. dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
HEJ! Byliśmy w urzędzie, ślub na 11.01., więc tak jak chcieliśmy :P
super !!!

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
też właśnie wróciłam z wizyty, miałam okropne kłucia w lewym dole brzucha i okazało się.. że naderwałam mięsień (w ciąży łatwiej o to), ale kurna PRZY KICHNIĘCIU całe szczęście, bo martwiłam się od wczoraj strasznie, że coś z maleństwem może być nie tak. I ku mojemu zaskoczeniu zrobił mi usg króciutkie - serduszko bije mocno, ale małe się odwróciło dupką tak, że nie można było zobaczyć, co tam chowa następna wizyta dopiero 2.01.2013 - i wtedy usg połówkowe (to będzie 21 tydzień skończony). Z tego wszystkiego zapomniałam go poprosić o badania i znów muszę sama robić ale za to mogę powoli wznawiać życie seksualne (mąż wraca o 23 po 16 godzinach pracy, więc lepiej powiem mu o tym jutro ), jak się to przeziębienie w nic nie rozwinie, to w poniedziałek wracam do pracy. I luteinę mam już odstawiać. Łożysko mam z przodu, trochę za nisko, ale się podnosi - szyjka długa. Więc ulga jest (na jakiś czas) i teraz oczekiwanie na pierwsze ruchy (bo oczywiście się przy tym usg stresowałam, że małe się nie rusza - podobno spało)
z cytologii mi też wyszła 2 grupa, stan zapalny ale równocześnie komórki regenerujące, a że ph jest teraz ok, to mam nic nie brać na to (było robione 8.11)

Cytat:
[/COLOR]To akurat słyszałam od znajomego maniaka zdrowego żywienia, przeciwnika konserwantów i takich tam
ja pije jeden kartonowy dziennie ... prawie nic innego nie pije. i wiem, że to niezdrowo, i nawet mam sokowirówkę, ale nie chce mi się jej potem myć i przygotowywać tych owoców czy warzyw

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:46   #3386
Katate
Raczkowanie

Idę spać.
Jutro w domu siedzę cały dzień, to trochę więcej poplotkuję.
Stary 2012-11-28, 21:50   #3387
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, dzisiaj specjalnie rozmrażałam malinki Jutro pewnie wiśnie
zrobiłaś smaka na te koktajle, jutro zrobię

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dostałam go pocztą razem z kojcem i rachunkiem - jest bardzo ogólny i pewnie wielorazowy, ale myślę, że producent nie byłby zachwycony, gdybym tu wpisała a na klub chyba nie zasłużyłam jeszcze także wiadomość wysłana

tylko patrzę, że podnieśli ceny zamawiałam 20.09 i mam na rachunku 139 kojec plus 34 poszewka dodatkowa.. a w zeszłym roku był jeszcze tańszy

Pawie oczko - nie wiem, czy to dobrze wysłałam, nie używałam tej opcji - jakby nie doszło daj znać
doszło, dziękuję jutro sprawdzę ich stronkę
Stary 2012-11-28, 21:52   #3388
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
eeee??????
aż się zaczęłam zastanawiać, ale nie, nie mam jutro (a szkoda ) - jak nasza Jenny czyta, to proszę poprawić, ja mam 7.12. dopiero
zatem, wracając do pytania - podekscytowana nie jestem jeszcze
Wybacz i już poprawiam

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Strona 103.
A ja mam aktualnie stronę 113 , mam ustawione z automatu nie wiem na ile postów

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 21:54   #3389
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
to szcześcia im życzę i powodzenia.

przeżyłam w swoim krótkim życiu rok piekła, więc to,że zostawił by mnie facet nie zabiłoby mnie..
dziecka tylko byłoby szkoda..

ale lepiej by żyło szczęsliwe z mamą tylko, niż nieszczęśliwe z obojgiem rodziców..

ale nie odejdzie.. wiem to. znam go na tyle dobrze,że wiem,że nie raz sprawi mi przykrość..ale będzie..

Cytat:
nie będziesz miała okazji wyć

ja mam ustawione po 50 postów na stronie, więc stron mniej
Mam taką nadzieję, ale już przeleżałam w szpitalu 3 dni, kiedy plamiłam i pewnie to dlatego jestem taka ostrożna. Tak bardzo się bałam.

Leon
Stary 2012-11-28, 21:59   #3390
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
28.12
czyli połówkowe 28? dobrze zrozumiałam? bo już mi się miesza od tych postów

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
wczoraj Wam się żaliłam, że czułam ruchy maleństwa w zeszłym tyg a potem już prawie nic - a wczoraj czułam trzy razy, po południu i wieczorem, dziś po obiadku jak leżałam, w kinie, jak czekaliśmy na seans, potem nieśmiałe puknęcia na koniec filmu, jakby mówiące "no chodźcie już do domu, głośno mi, idziemy spać" a co najlepsze, teraz też coś delikatnie czuje - dla takiego uczucia można być ciągle w ciąży

zabieram się za nadrabianko
za ruchy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:

ja też się zastanawiałam nad tym tańszym, ale się boję, że po dwóch miesiącach będzie już uklepany i nie do użytku. a na all są za 139 zeta, bez kosztów przesyłki, z gratisami ja bym pewnie sama nie kupiła, ale mąż z racji prezentu świątecznego ma mi kupić.

też kupię ten droższy, pewnie będzie lepszy jakościowo. a na prezent go nie przerobie bo planujemy kupić wspólny prezent - jakiś droższy, wygodny fotel

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Uciekamy do wyrka, zapewne 15 min. filmu i śpioch dobrej nocy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości