Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 10:46   #481
Aria93
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Polecam jeszcze raz zapoznać się z FAQ
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:47   #482
Anecka
Zakorzenienie

Nosz kurza stopa! Kuchenka mi sie zepsuła jak na złość z koncem roku!
Nie dość, że straciłam pracę i ciężko mi teraz znależć jakąkolwiek w godzinach 7-15/8-16, to jeszcze to.. grrrrrrr
Jade zaraz wziąć jakąś na raty :/ ehh

Sorki za offtop, ale sie strasznie wkurzylam

Moja szpara prawie się zeszła, fajnie też ze kolejny raz po wizycie nie czułam tkliwosci zebow

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:53   #483
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze raz zapoznać się z FAQ
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074
miałam zamiar.

nie mam haczyka na szóstkach,tylko pierścień.
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Nie dość, że straciłam pracę i ciężko mi teraz znależć jakąkolwiek w godzinach 7-15/8-16, to jeszcze to.. grrrrrrr

Moja szpara prawie się zeszła, fajnie też ze kolejny raz po wizycie nie czułam tkliwosci zebow

eeeee nic,a nic nie podobają mi się te wyciągi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2012-12-01 o 10:56
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:01   #484
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, toż to złośliwość rzeczy martwych znam to doskonale..

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
miałam zamiar.

pocieszę Cię, że nie każdy musi je nosić ja pewnie niedługo już dostanę

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:17   #485
pixie088
Zakorzenienie

Potrzebuję pomocy! W ogóle się na tym nie znam. A praktycznie nie mam do kogo się w tym zwrócić. Muszę poczekać do poniedziałku

Mam aparat bezligaturowy, od lipca temu roku. Jakiś miesiąc temu ortodontka założyła mi takie... gumki? Po obu stronach. Zaczynające się na trójkach gumki? Powiedziała, że mają mi one zepchnąć trochę te zęby "do środka". Wczoraj jednak po prawej stronie...coś się poprzesuwało, nie wygląda już jak jego "bliźniana lewa wersja".Orientujecie się czy może to być poważne? Nic się nie stanie, jeśli poczekam z tym do poniedziałku?
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:20   #486
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
No tak, w sumie to nic strasznego w porównaniu z tym, co dziewczyny muszą przechodzić (mam na myśli operacje)
Pewnie, te wyciągi (gumowe) to jest pikuś
Cytat:
miałam zamiar.

Może masz w innym miejscu ? W każdym razie wnioskuję, że skoro masz na górze haczyki to gdzieś na dole też będą
Cytat:

Jak się wali to zawsze kilka rzeczy na raz... .
Trzymaj się .
Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
No właśnie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pomocy! W ogóle się na tym nie znam. A praktycznie nie mam do kogo się w tym zwrócić. Muszę poczekać do poniedziałku

Mam aparat bezligaturowy, od lipca temu roku. Jakiś miesiąc temu ortodontka założyła mi takie... gumki? Po obu stronach. Zaczynające się na trójkach gumki? Powiedziała, że mają mi one zepchnąć trochę te zęby "do środka". Wczoraj jednak po prawej stronie...coś się poprzesuwało, nie wygląda już jak jego "bliźniana lewa wersja".Orientujecie się czy może to być poważne? Nic się nie stanie, jeśli poczekam z tym do poniedziałku?
Skoro mówiła, że zęby mają zostać zepchnięte do środka, to chyba normalne, że się przesuwają ? Nie muszą przecież przestawiać się w jednakowym tempie.
Stary 2012-12-01, 11:29   #487
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro mówiła, że zęby mają zostać zepchnięte do środka, to chyba normalne, że się przesuwają ? Nie muszą przecież przestawiać się w jednakowym tempie.
CHyba źle się wyraziłam. Te gumeczki jeśli chodzi o ząb, na którym zostały założone - bez zmian. Nadal trójeczka. Jednak wcześniej wyglądało to jak kilka nitek ułożonych równo.. Teraz jakoś wszystko się poplątało, poprzesuwało. Nachodzi na ząb, wcześniej jedynie na zamek.
Stary 2012-12-01, 11:30   #488
_Justa_
Raczkowanie

GG do _Justa_

Cytat:
Witam oficjalnie wśród aparatek

Zakładanie to był lekki koszmar,czułam się jak na krześle torturzakładanie pierścieni było gorsze niż separacja-za nic wejść mi nie chciały.Orto zrobiła mi stripping jedynek i dwójek,cieszę się strasznie,bo jedną jedynkę miałam ciut zaokrągloną,a teraz mam dwie prościutkie
Gumki mam różowe,sam aparat śliczny i bardzo delikatny-spodziewałam się,że będzie gorzej wyglądał.Ani ociupinki nie żałuję,że się nie zdecydowałam na kosmetyczny.
Mam długie zęby(uśmiechówki) i jak rozmawiam to nie widać nawet,że mam aparat(zamki są bardziej na górze niż na dole)tylko jak się wyszczerzę to go widać-oczywiste
No i wreszczie widać moją górną wargę,bo mi ją fajnie aparat wypchnał.

Drugą wizytę mam dopiero za 7-8 tygodni-coś długo,nie?

No i co mnie tragicznie męczy to jedzenieMama mi zrobiła kapuśniak,który zmiksowałam na papkę,ale połowę zamków miałam w kapuściemycie zajęło mi kupe czasuaż mi się jeść nie przez to.
A i szacun dla tej dziewczyny,ktora od razu po założeniu jadła naleśniki ja teraz jem kanapkę w kawałeczkach i ciężko mi,wszystko śliną jadę

mówić pięknie mogłam od razu po założeniu-tak jak przed Od razu po wyjściu z gabinetu pojechałam na spotkanie z klientempóki co nic,a nic mnie nie boli.
dostałam szczoteczkę,końcówki do przestrzeni,szczoteczkę do torebki,pastę i to coś co się nakleja jak coś haczy w buzi(zapomniałam chwilowo nazwy)

jestem szczęśliwa......tylko to jedzenie i mycie zaraz zrobię test elektryczną

Gratuluję! Ej zazdroszczę! j jestem już 3 dzień i jak pisalam wcześniej szczęka mi się nie zamyka przez jednego zęba dlatego mam kłopoty z mówieniem i boli

Jetem na trzecim dniu i każdej nocy budził mnie ból, musiałam stuknąc tym jednym zębem przez sen bo to boli :c nadal nie ogę jeść nic innego niż papki a nawet jakbym chciała to ta niedomykająca się szczeka by mi nie dała. Niewyraźnie mówię wyglądam nie za dobrze bo mam bardzo duże usta a aparat mi je powieksza no i boli ten jeden ząb. gdyby nie on już bym powili jadła... ech..
przepraszam za narzekanie trzeba sie pogodzić że moje zęby to nie zwykłe skrzywienie na 2 lata aparatu...
_Justa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:31   #489
Aria93
Zakorzenienie

Pixie,aaa, chodzi o materiał, który Ci założyła, nie o zęba... Wybacz, źle zrozumiałam
Kurczę, nie mam pojęcia . A Twoja ortodontka przyjmuje w soboty? Wiesz, do poniedziałku niedaleko, ale może w razie czego zadzwoń i się jej po prostu spytaj czy powinnaś z tym przyjść 'na już' czy możesz poczekać te 2 dni.
Sama nie dasz rady tego 'poprawić'?

Edytowane przez Aria93
Czas edycji: 2012-12-01 o 11:33
Stary 2012-12-01, 11:42   #490
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:
Pixie,aaa, chodzi o materiał, który Ci założyła, nie o zęba... Wybacz, źle zrozumiałam
Kurczę, nie mam pojęcia . A Twoja ortodontka przyjmuje w soboty? Wiesz, do poniedziałku niedaleko, ale może w razie czego zadzwoń i się jej po prostu spytaj czy powinnaś z tym przyjść 'na już' czy możesz poczekać te 2 dni.
Sama nie dasz rady tego 'poprawić'?
Próbowałam Z początku wydawało się tylko, że ta gumka(!?) przesunęła się z zamka -> pod zamek. Ale chyba to nie taka prosta sprawa. Poczekam do poniedziałku. Innego wyjścia nie mam Dzwoniłam do orto 859865734 razy, nie odbierają
Stary 2012-12-01, 11:54   #491
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Oj, toż to złośliwość rzeczy martwych znam to doskonale..

nie chciałabym ich bardzo
Cytat:
Pewnie, te wyciągi (gumowe) to jest pikuś

Może masz w innym miejscu ? W każdym razie wnioskuję, że skoro masz na górze haczyki to gdzieś na dole też będą

.
nie mamzaraz umyję zęby to jeszcze tam poszperam

Cytat:
Napisane przez _Justa_ Pokaż wiadomość
Gratuluję! Ej zazdroszczę! j jestem już 3 dzień i jak pisalam wcześniej szczęka mi się nie zamyka przez jednego zęba dlatego mam kłopoty z mówieniem i boli

Jetem na trzecim dniu i każdej nocy budził mnie ból, musiałam stuknąc tym jednym zębem przez sen bo to boli :c nadal nie ogę jeść nic innego niż papki a nawet jakbym chciała to ta niedomykająca się szczeka by mi nie dała. Niewyraźnie mówię wyglądam nie za dobrze bo mam bardzo duże usta a aparat mi je powieksza no i boli ten jeden ząb. gdyby nie on już bym powili jadła... ech..
przepraszam za narzekanie trzeba sie pogodzić że moje zęby to nie zwykłe skrzywienie na 2 lata aparatu...
eh narzekaj,ja też narzekam i łączę się w bólu...

ja też jem tylko papki,własnie wciągam swoj zielony krem
a tak marzę o naleśnikach,o plackach ziemniaczanych,o spagetti....

pamietacje jak wam pisałam,że mi ta jedynka rusza?wczoraj spanikowana trochę powiedziałam o tym orto i jednak od separacji

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-12-01, 12:19   #492
Sawana25
Raczkowanie

anakazar no był hardkor. Potem przez tydzień jadłam same kopytka, pierożki i żadnego mięsa smażonego
Co do kłów to na pewno Ci się wsuną, bo ja miałam mocno wystającego i praktycznie jest już równy
Stary 2012-12-01, 12:46   #493
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sawana25 Pokaż wiadomość
anakazar no był hardkor. Potem przez tydzień jadłam same kopytka, pierożki i żadnego mięsa smażonego
Co do kłów to na pewno Ci się wsuną, bo ja miałam mocno wystającego i praktycznie jest już równy
po tak krótkim czasie Ci się wsunął pięknie!

Stary 2012-12-01, 12:50   #494
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

Bez obaw, dziewczyny! My aparatki jemy orzechy, mordoklejki, gumy i co tylko! Spaghetti to żaden strach, dewolaje, schabowe, zapiekanki, nadziewane pieczarki & jajka, snickersy, chipsy - ja dzisiaj wybieram się na pizzę
Jedyne co mnie denerwuje, to .... Banan wpieprza się dziad we wszystkie zakamarki i po jego zjedzeniu muszę natychmiast iść umyć zęby, bo nie idzie wytrzymać

Pamiętamy te czasy, gdy po założeniu nie można było ugryźć kanapki! Ja swej radości nie opiszę, gdy po dwóch tygodniach nie potrzebowałam nożyka do pokrojenia CZEGOKOLWIEK na małe kawałki

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:56   #495
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
Bez obaw, dziewczyny! My aparatki jemy orzechy, mordoklejki, gumy i co tylko! Spaghetti to żaden strach, dewolaje, schabowe, zapiekanki, nadziewane pieczarki & jajka, snickersy, chipsy - ja dzisiaj wybieram się na pizzę
Jedyne co mnie denerwuje, to .... Banan wpieprza się dziad we wszystkie zakamarki i po jego zjedzeniu muszę natychmiast iść umyć zęby, bo nie idzie wytrzymać

Pamiętamy te czasy, gdy po założeniu nie można było ugryźć kanapki! Ja swej radości nie opiszę, gdy po dwóch tygodniach nie potrzebowałam nożyka do pokrojenia CZEGOKOLWIEK na małe kawałki
w tej chwili jest to dla mnie tak samo prawdopodobne jak ten koniec świata 21.12.

właśnie sobie przed chwilą myślałam o tym,że snickersa to zjem za jakieś dwa lata i płakać mi się chciało

ja tu walczę ze sobą,żeby rozpuścić sobie w ustach kostkę mlecznej czekolady i nie wiem czy powinnam.
Pędzicie myć zęby po czekoladzie?bo ja wolę jej nie zjeść jak mam zaraz znowu się męczyć z tym myciem

Stary 2012-12-01, 12:58   #496
Sawana25
Raczkowanie

Cytat:
po tak krótkim czasie Ci się wsunął pięknie!
Tak, wsunął mi się po zmianie drucika na grubszy, a wizytę miałam 5.11 i efekty są widoczne od czasu tej wizyty. Wysunęła mi się też 2 mocno do przodu i ma prawidłowe ułożenie. Czekam już na kolejną zmianę drucika. Wizyta po Świętach
Stary 2012-12-01, 13:05   #497
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wsunął mi się po zmianie drucika na grubszy, a wizytę miałam 5.11 i efekty są widoczne od czasu tej wizyty. Wysunęła mi się też 2 mocno do przodu i ma prawidłowe ułożenie. Czekam już na kolejną zmianę drucika. Wizyta po Świętach
brawo

czyli też masz chyba tak jak i ja,dwójki ściśnięte przez jedynki i trójki,gdzie te ostatnie to kły?znaczy u Ciebie jeden kieł...

Stary 2012-12-01, 13:27   #498
Sawana25
Raczkowanie

Cytat:
brawo

czyli też masz chyba tak jak i ja,dwójki ściśnięte przez jedynki i trójki,gdzie te ostatnie to kły?znaczy u Ciebie jeden kieł...
Tzn. ja mam z jednej strony problem, bo 2 miałam wsuniętą do środka trochę, a 3 mi wystawała i była lekko bokiem jakby obrócona. Do tego układ zębów mam generalnie do środka lekko i trzeba je wysunąć pod odpowiednim kątem.
Stary 2012-12-01, 13:37   #499
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
O rety!! Ja też mam haczyki!! To znaczy że będę miała jednak wyciągi ;O?! jestem przerażona. Czy to boli? To te takie jakby gumki zakładane na aparaty? Całą dobe je sie nosi? Chyba nie, bo jak wtedy mówić?
Ja mam te haczyki na wszystkich zamkach oprócz 1 i 2. Na pierścieniach również. Ale samo to, że haczyki są na zamkach nie świadczy jeszcze o tym, że wyciągi będą konieczne. Aczkolwiek dużo aparatek je nosi w którymś momencie leczenia Nosi się je wg zaleceń orto: czasami cały czas, czasami tylko kilka godzin na dobę. Dla mnie noszenie wyciągów nie należało do przyjemności ale było do przeżycia. Z wyciągami da się mówić, ale głównie od konfiguracji wyciągów zależy na ile dobrze to mówienie wychodzi
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 13:53   #500
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. ja mam z jednej strony problem, bo 2 miałam wsuniętą do środka trochę, a 3 mi wystawała i była lekko bokiem jakby obrócona. Do tego układ zębów mam generalnie do środka lekko i trzeba je wysunąć pod odpowiednim kątem.
czyli niby podobnie,ale jednak inaczej
Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Ja mam te haczyki na wszystkich zamkach oprócz 1 i 2. Na pierścieniach również. Ale samo to, że haczyki są na zamkach nie świadczy jeszcze o tym, że wyciągi będą konieczne. Aczkolwiek dużo aparatek je nosi w którymś momencie leczenia Nosi się je wg zaleceń orto: czasami cały czas, czasami tylko kilka godzin na dobę. Dla mnie noszenie wyciągów nie należało do przyjemności ale było do przeżycia. Z wyciągami da się mówić, ale głównie od konfiguracji wyciągów zależy na ile dobrze to mówienie wychodzi
czyli może być jeszcze gorzej

Stary 2012-12-01, 14:03   #501
ceciii
Zadomowienie

Nie, tam, przeżywacie ;-) wyciągi nie są straszne, ja je noszę od kwietnia jakoś, się przyzwyczaiłam i ich W OGÓLE nie czuję ;-) zakłada się je raz-dwa, ściąga do jedzenia i do mycia, potem zakłada.. Na początku mogą zęby boleć, ale nieznaczenie - najważniejsze, by nosić je ciągle, bez żadnych przerw, bo zęby się mogą odzwyczaić ;-)
Aha, mi podczas np ziewania często strzelały albo podczas jedzenia, gdy chciałam się wycwanić i ich nie ściągać ;-)
To naprawdę nic strasznego! Mówić też się z nimi da, chociaż pierwsze kilka godzin to jakiś koszmar, ja nie mogłam w ogóle buzi otworzyć, tak mnie te wyciągi ciągnęły za zębiska ale kilka dni i zapomnicie ;-). Ja je teraz muszę nosić 25 godzin na dobę, 8 dni w tygodniu - od nich zależy kiedy ściągnę aparat ;P

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
Stary 2012-12-01, 14:08   #502
iamcookie
Rozeznanie

Cytat:
w tej chwili jest to dla mnie tak samo prawdopodobne jak ten koniec świata 21.12.
wstawisz jakieś zdjęcie druciaka?

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:09   #503
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
dziękuję nawet nie wiem co to są wyciągi,tzn.nie wiem jak wyglądają-jeszcze jakieś ustrojstwo mi włożą?

boli mnie masakrycznie,spróbowałam zjeść miękki chleb bez skórki i nie ma szansjedynki razem z dwójkami to myślałam,że mi wypadną przy ugryzieniu...ja się tylko cieszę,że naraz dołu nie założyła-dobrze mi intuicja podpowiadała

właśnie sobie robię krem z brokułów a na śniadanie piłam kefir

Po pierwszym tygodniu będzie znacznie lepiej. U mnie mijają prawie dwie i jeszcze jakaś tam tkliwość jest. Oczywiście dużo mniejsza niż wcześniej. Wydaje mi się, że przez najbliższe dwa lata nie będzie normalnego jedzenia :P Ból, dyskomfort i strach przed uszkodzeniem aparatu będą nam pewnie towarzyszyć. Tak mi się wydaje, aczkolwiek może jakieś bardziej doświadczone aparatki nas pocieszą, że nie będzie tak źle
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:13   #504
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
Nie, tam, przeżywacie ;-) wyciągi nie są straszne, ja je noszę od kwietnia jakoś, się przyzwyczaiłam i ich W OGÓLE nie czuję ;-) zakłada się je raz-dwa, ściąga do jedzenia i do mycia, potem zakłada.. Na początku mogą zęby boleć, ale nieznaczenie - najważniejsze, by nosić je ciągle, bez żadnych przerw, bo zęby się mogą odzwyczaić ;-)
Aha, mi podczas np ziewania często strzelały albo podczas jedzenia, gdy chciałam się wycwanić i ich nie ściągać ;-)
To naprawdę nic strasznego! Mówić też się z nimi da, chociaż pierwsze kilka godzin to jakiś koszmar, ja nie mogłam w ogóle buzi otworzyć, tak mnie te wyciągi ciągnęły za zębiska ale kilka dni i zapomnicie ;-). Ja je teraz muszę nosić 25 godzin na dobę, 8 dni w tygodniu - od nich zależy kiedy ściągnę aparat ;P
Podpisuję się rękami i nogami
Stary 2012-12-01, 14:15   #505
KinkyGirl
BAN stały

Wiem już czemu na mojej nitce dentystycznej nigdy nie było żadnych resztek-używałam jej po myciu zębów Właśnie odkryłam Amerykę i fakt, że zęby nitkuje się PRZED szczotkowaniem :P No, ale z drugiej strony to świadczy o tym, że szczotka elektryczna świetnie czyści przestrzenie międzyzębowe.
Stary 2012-12-01, 14:18   #506
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem już czemu na mojej nitce dentystycznej nigdy nie było żadnych resztek-używałam jej po myciu zębów Właśnie odkryłam Amerykę i fakt, że zęby nitkuje się PRZED szczotkowaniem :P No, ale z drugiej strony to świadczy o tym, że szczotka elektryczna świetnie czyści przestrzenie międzyzębowe.
Ja też zawsze używam po szczotkowaniu i niczego nie mam . Ale w takim razie mam dobrą szczoteczkę (zwykłą) i płyn . Jak dla mnie to nitkowanie jest po to żeby doczyścić te przestrzenie, do których nie dotarła szczotka i nie ma sensu robić tego przed myciem zębów
Stary 2012-12-01, 14:32   #507
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Ja też zawsze używam po szczotkowaniu i niczego nie mam . Ale w takim razie mam dobrą szczoteczkę (zwykłą) i płyn . Jak dla mnie to nitkowanie jest po to żeby doczyścić te przestrzenie, do których nie dotarła szczotka i nie ma sensu robić tego przed myciem zębów
Też tak myślałam, ale wszędzie są informacje, że należy czyścic przed.
Stary 2012-12-01, 14:40   #508
Aria93
Zakorzenienie

Dobrze wiedzieć
Stary 2012-12-01, 15:07   #509
ceciii
Zadomowienie

Oho, to nie Ty jedna Amerykę odkryłaś ja też zawsze PO brałam nić i nie rozumiałam, co niektóre za brudy wyciągają, jak moja nić zawsze wygląda tak samo

Hahah, @KinkyGirl, pamiętam, też tak miałam... Boże! Jak w tym jeść! A jak zamki się odkleją? A jak aparat się zepsuje? A jak zeby uszkodzę? teraz to tylko , ale rozumiem Was doskonale ale naprawdę! Zapomnicie, że macie coś na zębach, a jeszcze szybciej zapomnicie, jak to było bez aparatu ;P i przestaniecie czuć te uczucie pełności w ustach, jaką daje aparat

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
Stary 2012-12-01, 15:23   #510
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatek101 Pokaż wiadomość
ha ha przypomniało mi się coś odnośnie maka
Na początku po założeniu aparatu nie mogłam jeść, bolało, bolało, bolało ...
Trochę poleciało z wagi, nie jadłam... a jedzenie i zapachy nabrały nowego znaczenia Nie wytrzymałam, poszłam do mojego ulubionego maka... i jakie było zdziwienie ludzi, gdy jadłam Big Maka nożem i widelcem :P Poprosiłam obsługę o sztućce ;P hehehe śmiesznie
Ja jestem mega fanką big maca I pamiętam jak zaraz po założeniu jadłam go całkiem normalnie, ale zaraz potem pobiegłam do mcdonaldowej toalety umyć zęby - ależ baby na mnie dziwnie patrzyły!!

Cytat:
pamiętam, też tak miałam... Boże! Jak w tym jeść! A jak zamki się odkleją? A jak aparat się zepsuje? A jak zeby uszkodzę? teraz to tylko , ale rozumiem Was doskonale ale naprawdę! Zapomnicie, że macie coś na zębach, a jeszcze szybciej zapomnicie, jak to było bez aparatu ;P i przestaniecie czuć te uczucie pełności w ustach, jaką daje aparat
- tym razem ja podpisuję się rękami i nogami! Ja, już prawie ex-aparatka

A co do wyciągów - ja je nosiłam bardzo krótko i jakoś bardzo mi życia nie utrudniały. Jedyne co właśnie lubiły pękać przy ziewaniu, albo jak się bardzo śmiałam. Wówczas śmiali się moi znajomi, zwłaszcza ci płci męskiej, bo zazwyczaj reagowałam hasłem: "Ooo, gumka mi pękła..."

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości