|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Wrzucam swój bilans
Może nie jest do końca idealny, ale już coraz lepszy jest![]() Przyvbyło: 1 odżywka żurawina miód Avon 2 owocowe mleczko do ciała granat mango Avon 3 antyperspirant Garnier 4 żel pod prysznic figa pomarańcza 5 mgła stylizująca do włosów Joanna 6 szampon do włosów pokrzywa zwyczajna Green Phamracy 7 szampon do włosów Bambi ( raczej go do pedzli wzięłam )8 peeling do ciała liczi rambutan Farmona 9 wazelina czekoladowa Flos lek 10 BB Maybeline 11 podkład Manhattan 12 puder Rimmel 13 Blyszczykowa pomadka do ust Lovely 14-15 kontóurówki Avon 16 odżywka do paznokci miss sporty 17-19 lakiery do paznokci Ubyło: - odżywka do paznokci Eveline 2 antyperspirant Garnier 3 maska do wlosów ROmantic 4 pianka do golenia Isana 5 żel pod prysznic Luksja 6 olejek pod prysznic winogrona orchidea Isana 7 balsam z zieloną herbatą Joanna Naturia 400 ml 8 szampon Pantene 9 krem do rąk Happpy end Bielenda 10 krem do depilacji Eveline 11 mgiełka stylizująca Joanna 12 żel do mycia twarzy rozmaryn drzewo herbaciane Orifflame 13 peeling do stóp Paloma 14 szampon oczyszczający Joanna 1000 ml 15 płyn do higieny intymnej Joanna 16 krem brązujący Alterra (oddałam siostrze) 8 produktów z pielęgnacji kupiłam a 15 zużyłam Z kolorówki się nie odwykuje ![]() Jedynie 3 lakiery do kolekcji ( przez tego rossmana) ![]() Zaczęłam sporo nowych rzeczy w listopadzie, więc w grudniu też będzie trochę zużyć
"Wiesz, wszystko co się tak naprawdę liczy, to aby ludzie, których kochasz, byli szczęśliwi i zdrowi. Cała reszta to zamki na piasku..." Edytowane przez ParoleParole Czas edycji: 2012-11-30 o 11:01 |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Zużycia: 8 szt. + 15 próbek
- żel do mycia twarzy YR 125 ml - masło migdałowe do ciała TBS 200 ml - hydrolat oczarowy 200 ml - serum diamentowe antycellulit Eveline 250 ml - maska do twarzy z miodlą indyjską Himalaya 75 ml - micel Ziaja Med 200 ml - jajo do ust EOS tropikalne - odżywkę Dove dwufazową 200 ml - 2 szt. mini pasta Elmex po 20 ml - 13 szt. próbek Wymianka out: 7 szt. - troszkę próbek - paletka Sleek Oh so! - paletka Sleek Au Naturele - brązer Bourjois Pastele - lakier China Glaze - lakier Essence - lakier Essence - paletka cieni transformujących E.L.F. Zakupy: 108,46 zł - 8 szt. - dwufazowy płyn do demakijażu Pollena Eva - 11,49 zł - hydrolant z różą damasceńską - olej z żurawiny - potrójny żel hialuronowy = 40 zł - krem korektor pod oczy Anew A-F33 Avon 17,00 zł - mini zmywacz Isana 2,99 zł - olej łopianowy do włosów 4,99 zł - szampon/żel Pharmaceris 31,99 zł Wymianka in: 4 szt. + 5 szt. próbek - mleczko kokosowe YR 400 ml - olej z pestek malin 15 ml - 4 próbki mydełek - krem DLA na dzień Niszcz Pryszcz - krem DLA na noc Niszcz Pryszcz - saszetka szamponu błotnego Bielenda Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2012-12-01 o 16:51 |
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Lynn właśnie mielony mam len ,źle napisałam
nawet mi to smakuje...a ja nie pamiętam dokładnie co zużyłam ale w grudniu mam zamiar znów tworzyć bilans.tak z tego co pamiętam to zuzyłam:
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2012-11-30 o 12:01 |
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Kto ma takie ceny?
W sklepie online ten płyn kosztuje 7 zł.
|
#4026 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
zużyłam wczoraj rozjaśniająca i rewitalizująca maska na twarz w formie bawełnianego płatu z rumiankiem REIPINOL'A. Truskawkowa, którą Wam polecałam ostatnio, była zdecydowanie lepsza. Ta w zasadzie nic nie zrobiła (fakt, że krzywdy też nie
)
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wrzucam swój bilans ![]() zużyte: 1. pasta vademecum 2. odżywka diplona 3. balsam owocowy ori 4. szampon herbal essences 5. peeling joanna marakuja 6. balsam brązujący ori kupione: 1. odżywka gliss kur 2. mleczko do ciała masło kokosowe wydane 18,17 ![]() jestem z siebie zadowolona ![]() Hosenko jak się czujesz? czy nisko położone łożysko to to samo co łożysko przodujące? moja Julka jest teraz tak absorbująca, że prawie cały swój wolny czas jej poświęcam
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2012-11-30 o 17:42 Powód: dopisek |
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, widzę w zużyciach odżywkę diplona, też ją wykańczam, byłaś z niej zadowolona?
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Nynka: za nisko położone łożysko może się skończyć przodującym, ale też może jeszcze pójść w górę.
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Rossku ten plyn Pollena Eva tez widziałam za 7 zł.
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że fajne
![]() Jednak YR zdążyło dziś dojechać, więc bilans taki se ![]() OUT: zużyte - 5, oddane - 1 Masło Be Beauty SPA Azja 200ml Peeling cukrowy Perfecta SPA czekoladowo-kokosowy 225ml Żel pod prysznic Wellness & Beauty Magia Orientu 200ml Avon Christian Lacroix Rouge perfumetka 12ml YR Moment de Bonheur - miniatura 5ml - oddana mamie Krem pod oczy Alterra Anti-Age Orchidea 15ml IN: 4 + 1 miniaturka YR Płukanka octowa z malin 150ml - jaka mała ![]() Krem do rąk Green Pharmacy oliwkowy 100ml Krem do rąk YR Owies 200ml - jakiś mocno naperfumowany, ciekawe czy mnie tym nie wkurzy na dłuższą metę ![]() Żel do mycia rąk YR Lawenda z Prowansji 200ml Mleczko YR malina 50ml Wydane 60,09zł )
|
|
|
|
#4032 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sobie odsapniesz teraz troszkę U nie niestety ciężko ![]() Cytat:
![]() Jak to 4 sesje?! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie popełniłam zamówienie z Oriflame i planuję jeszcze z Yr... |
|||||
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
W pracy mam intensywny czas, dużo roboty, ciągle dochodzą nowe obowiązki, stres... do tego korepetycje i czas biegnie mi jak szalony! Kupiłam już drobne prezenty dla dzieci na święta i dziś wyskoczyłam z pracy i kupiłam sobie świetną sukienkę z subtelnymi cekinami(jutro idziemy na andrzejki do starych dorych znajomych - sukienka będzie jak znalazł!) i sweterek Byłam też na basenie 2 razy w tym tygodniu, w saunach i grocie solnej No więc moje zużycia przedstawiają się tak: Zużyte w listopadzie: Avon Naturals szampon Malina i Hibiskus 250ml Bruno Banani Not for Everybody edp 50ml Lactacyd acti-fresh 200ml Nivea Cashmere Moments żel pod prysznic orchidea 250ml Carmex w słoiczku 7,5 ml pasta Colgate 125ml Kupione: AA odświeżający płyn do higieny intymnej Astor Lycra Ultra White lakier do frenchu, Manhattan lakier do paznokci mleczny fiolet Max Factor 2000 Calorie tusz do rzęs Jeszcze przybył mi w gratisie roll on pod oczy Avon Solutions - ta zimna metalowa kulka fajnie chłodzi i minimalizuje opuchnięcia z rana Wydane: 48,06 zł Miesiąc uważam za udany Dziś robiłam zamówienie z Avonu, musiałam dobić, bo obiecałam koleżance wyższy opust (robimy wspólne zamówienie) więc wzięłam zestaw City Rush. Wyniesie mnie 52,50 zł ale jeszcze sprzedałam mgiełkę Kwiat wiśni i płyn do mycia ciała z owsem, więc na plus 20,48złNusia, fajne buty, też na takie choruję! Ale jak dla mnie mogłyby być bez tej czachy! ![]() Aktogimko, gratuluję udanego miesiąca, masz sporo zużyć jak oceniasz city rush? bo właśnie zamówiłam ten zestaw. I skąd taki gratis?Cuciola, miesiąc i u Ciebie widzę się udał ![]() Parole ja też mam dużo próbek, a obiecuję sobie, że wezmę się za nie jak skończę jakiś pełnowymiarowy krem do twarzy, ale nic się nie chce kończyć no a Tobie sporo przybylo ale ubyło porównywalnie i to duże pojemności...Shipilko, bilans całkiem ładny ![]() Nynka, mało zakupów, widać, że masz co innego na głowie!Gani, nie przesadzaj, i tak mało kupiłaś, to tylko 1 zamówienie z YR. Grudzień będzie lepszy! jak oceniasz krem Alterra?
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dosyć skromnie niestety...
Wyszło: 11
wymiana Przyszło: 7
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
I moj balans:
OUT: 1. Zel oliwkowy PN 400 ml 2. Zel Alterra Sernikowy 3. Maska BingoSpa algowa 4. Perfumy Czekoladowanilia Sephora 5. Szampon Babydream 6. Lakier Catrice 7.Samoopalacz SunOzon 8. Mleczko do ciała 3 w 1 YR 9. Żel micelarny z biedry 10. Olejek arganowy 30 ml 11. Żel hialuronowy BU 60 ml 12. Oliwka pod prynic TdH YR 13. Szampon Biały Jeleń 14. Olej Vatika kokosowa 15. Błyszczyk SP YR 16. Pianka do mycia twarzy z Rossmana 17. Żel Alterra borówkowy 18. Płyn do demakijażu oczu bawełniany Bielenda IN :1. Woda toaletowa brzoskwinia YR 2. Henna Khadi Indygo 3. Henna Khadi czerwona 4. Amla olej do włosów 5. Woda różana 6. Szampon babydream 7. Olejek myjący BU 8. Serum z wit c BU 9. Cień sypki YR 10. kredka avon opalizująca-wymiana 11.kredka avon diamentowa-wymiana 12 Woda perfumowana Salvatore Ferragamo -rozbiórka, zostawiłam sobie 30 ml 13. Woda perfumowana Armani Diamonds 100 edp 14. Woda toaletowa Amor Amor Forbidden Kiss- rozbiórka, zostawiłam sobie 20 ml 15. YR Eyeliner czarny. Kwotowo przebimbałam mnóstwo kasy |
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krem się spisał, chętnie kupiłabym kolejny, bo był niedrogi (pamiętam, że kupowałam go na promocji na poniżej 10zł), ale wycofali ![]() W porównaniu z moim wcale nie skromnie . Ważne, że na minusie i mało zachcianek ![]() Ilościowo nie jest źle . A przyznasz się, ile wydałaś?
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiacu skonczy mi sie zelowy fluid rimmela
jak ja lubie jak konczy sie kolorowka!!!
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czad, wygralam kolejny konkurs
Tym razem z Glossybox na FB ( 6 godzin 6 marek), dostane zestaw kosmetykow do twarzy Orientana: krem-maske do twarzy, krem-maske pod oczy i peeling Ale super Miala ktoras z Was te kosmetyki??? Bo zupelnie mi nieznana marka ![]() Zuzylam szampon HairX przeciwlupiezowy 400ml z Ori, bardzo dobry, polecam
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2012-12-01 o 14:41 |
|
|
|
#4040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie zapach jest mocno delikatny i przyjemny. Widać co nos, to opinia. ![]() Cytat:
![]() City Rush jeszcze nie próbowałam na sobie, jedynie sprawdzałam zapach na nadgarstku i spodobał mi się. Słodki, ale nie przesłodzony. Na jesienno-zimową porę ok, ale na cieplejszy okres może być za ciężki. A zestaw sprezentowała mi mama, tak bez okazji. ![]() Cytat:
Szykuję się do złożenia zamówienia na Biochemii Urody - jakie hydrolaty i olejki myjące możecie polecić? Wrzuciłam do koszyka hydrolaty: oczarowy i z czarnej porzeczki, a z olejków: drzewko herbacianie i pomarańczowy. I puder perłowy jeszcze.
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję bilansów!!!
![]() Miód - rumianek! Właśnie znalazłam papierek ![]() W moim Rossmanie kosztuje 11,49 jeszcze dzisiaj sprawdzałam z tej serii bodajże tonik kosztuje u mnie 7 zł...Dla mnie 100 zł miesięcznie na kosmetyki to kwota do przyjęcia ![]() Cytat:
Ile? Cytat:
Cytat:
z pudrów miałam tylko bambusowy więc nie pomogę. Mi pasiły jeszcze oleje, żel hialuronowy i sera: lemon oraz te z wit. C z BU, peeling z bromelaniną. Katastroficzne były za to maseczki ![]() Byłam wczoraj na farbowaniu i moja fryzjerka tez jest załamana stanem moich włosów... lepiej wyglądały po dekoloryzacji 10 miesięcy temu Wypadają, są kruche, łamią się na potęgę... jedyne co mi się zmieniło to BASEN! Chlor raz w tygodniu przez 2 miesiące zrobił swoje... Nie zrezygnuję z basenu ale moje rozjaśniane cienkie włosy wymagają teraz mega RATUNKU! Przeszukałam net wzdłuż i wszerz i znalazłam taką oto metodę: włosy przed basenem zmoczyć porządnie wodą bez chloru aby już go mniej wpijały, nałożyć olej lub odżywkę, przykryć czepkiem. Po wyjściu z basenu porządnie spłukać ciepłą wodą, umyć szamponem i nałożyć odżywkę. Myślicie, że takie zabiegi im pomogą? Będę musiała poświęcić dodatkowy czas na te zabiegi przed i po ![]() Aaa byłam w Rossmanie zakupiłam: - krem do ciała Isana kakaowy - z myślą o stosowaniu go jako maska na włosy, ma olej kokosowy, masło shea aż 9,99 zł - serum Ziaja Rebuild - wznawiam akcje antycellulit - koncentrat Bielenda wyszczuplająco ujędrniający 15,39 - eliksir przeciw wypadaniu włosów Green Pharmacy - jako wcierka po myciu 7,99 (miałam już ten do włosów łamliwych, świetne składy mają) - balsam do włosów zniszczonych Green Pharmacy 6,99 A więc poszalałam wszystko potrzebne, niepotrzebnie 2 kosmetyki na cellulit ale nie mogłam się zdecydować Poszło - próbka kremy na dzień Weleda Polecacie jakiś szampon regenerujący do włosów łamliwych ale nie obciążający cienkich włosów? będę teraz monotematyczna z tymi włosami Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2012-12-01 o 17:17 |
|||
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślę, że 100 zł za kosmetyki miesięcznie to nie dużo tym bardziej, ze nie masz zapasów. Ja chciałabym zakupić w grudniu puder Kryolanu a to cena 55 zł a tylko 1 rzecz. Niestety kosmetyki szczególnie niektóre nie są tanie. Ja mam olejek do mycia z BU pomaranczowy i mam mieszane uczucia. Jest bardzo niewydajny i nie domywa w 100% tuszu. \Na plus to nie wysusza skory a to bardzo istotne, nie wiem czy zamówie go ponownie... Ja od dzis zapuszczam włosy!! Mam teraz takiej długosci jak Malgorzata Kożuchowska, dobrze się czuje w tej fryzurze i dobrze wygladam ale patrzę z zazdrością na długowłose dziewczyny. Sama miałam do połowy pleców włosy jeszcze półtora roku temu ale tak stopniowo obcinałam aż w końcu doszłam do bardzo krótkiej fryzurki. Jeśli chodzi o metody ratowania włosów to zbawienna jest maska do włosów (w sumie obojętnie jaka, ja stosowałam WAX) + pobyt w saunie z tą maską min 20 min. Przetestowałam na sobie kiedys po nieudanej trwałej i przynosi super efekty. Dobry jest też szampon Baby Dream z Rosska. Nawilża, włosy są błyszczace i miękkie
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ja też się odwykuję po to, żeby móc kupować mniej, a lepszej jakości ![]() Nie pomogę Ci co do włosów, co prawda uważam, że moje są w nie najlepszym stanie, ale koleżanki twierdzą, że to wcale nie są zniszczone włosy. Musze je po prostu podciąć. Jakoś nigdy (tfu tfu) nie miałam większych problemów z włosami. Ale teraz widac jak basen na nie destrukcyjnie wpływa ;/ |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materiałowy czepek i do wody! Później myję szamponem, który aktualnie używam w domu (odlewam sobie do miniaturki), przed suszeniem rozprowadzam odrobinę jedwabiu Biosilk i na tym koniec mojej basenowej pielęgnacji. ![]() A jak ten puder bambusowy oceniasz?
|
|
#4046 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tuszu tez mi nie domywał ale super myło mi się nim buźkę, chociaż teraz mam mydło Alep i póki co się nie zamienię na nic innego Ja też zapuszczam włoski! obcięłam w tamtym roku do uszu i poprzez farbowanie, potem dekoloryzację i teraz farbowanie na jasny blond co urosną to trzeba obcinać Ja mam problem z plątaniem włosów i kułtonami więc BD odpada Cytat:
Ja wcześniej omijałam basen szerokim łukiem stąd teraz dopiero po wywiadzie z fryzjerką zdałam sobie sprawę ze złego wpływu chloru na włosy o ja ciemnotaCytat:
![]() Z pudru bambusowego byłam zadowolona. Miałam wtedy mieszaną skórę w kierunku tłustej i ładnie matowił na pół dnia. Niektórzy narzekają, że bieli ale ja mam jasną karnację i dla mnie był ok. Zużyłam balsam Fa Sensual & Oil 400 ml |
|||
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już dwa zużycia
- olejek pomarańczowy myjący z BU - maseczkę do twarzy z białą glinką z Marion Dziewczyny jak liczycie maseczki saszetkowe? Jako próbka czy produkt pełnowymiarowy?
|
#4048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dużo, aż się boję policzyć
Cytat:
![]() [QUOTE] Zgadza się. Jedyna jaką kupiłam miała zapach wymiocin. Chyba nie muszę dodawać, że jej nie zużyłam ![]() Cytat:
Ze swojej strony, tak jak Konik polecam Wax, zwłaszcza ten z Beauty Formulas (dostępny na allegro i w SP), zwłaszcza wersję w fioletowym opakowaniu. Ta odżywka uratowała mi włosy kiedy namietnie używałam prostownicy. Polecam jeszcze serię kokosowa Balea do włosów farbowanych- jest rewelacyjna- moje włosy nigdy tak się nie błyszczały jak po niej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też dzisiaj byłam w Rossie. Kusiło mnie sporo rzeczy: półlitrowe żele Nivea za 8,99zł, carmex wiśnowy za 6,99
|
|||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro moja Hania konczy 2 miesiac zycia
![]() nynka - jak tam twoja pociecha? Napisz cos wiecej...
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Może nie jest do końca idealny, ale już coraz lepszy jest

z kaliną i to drugie z łopianem? Obydwa pięknie pachną, świetnie myją, nie wysuszają ale szybko się zużywają, wczoraj wzięłam się to peelingujące bodajże owsiany bobas - bo wywaliłam wszystkie karteczki
W sklepie online ten płyn kosztuje 7 zł.

moja Julka jest teraz tak absorbująca, że prawie cały swój wolny czas jej poświęcam 

, widzę w zużyciach odżywkę diplona, też ją wykańczam, byłaś z niej zadowolona?

:

z tej serii bodajże tonik kosztuje u mnie 7 zł...