|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1921 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Ja pi³am kiedy¶ dro¿dze mo¿e przez dwa lata (Z przerwami oczywi¶cie) i nic mi nie pomog³y. Ani na w³osy ani na cerê. Mo¿e ¼le przygotowywa³am? Jak je robicie? Ja bra³am tak 1/6 kostki i zalewa³am wrz±tkiem do po³owy szklanki.
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 243
|
Dziewczyny, wpadl Wam w oko jaki¶ sklep z Bingaczami bior±cy udzia³ w DDD? I rozsyjskimi kosmetykami ? |
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
rosyjskie tutaj http://setare.pl/ |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 782
|
Cytat:
w ¶rodê przetestujê wg przepisu z Twojego bloga ![]() I zastanawiam siê jeszcze czym myæ buziê. Czy przy takiej suchej, z widocznymi wiecznie skórkami i z zaskórnikami wybraæ mycie Aleppo/olejkami/micelem/hydrolatem?
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 350
|
Cytat:
![]() nie chce mi siê, ale nie mam wyj¶cia(w sumie przywyk³am-to tak jak codzienna higiena). pare razy by³am zmuszona wyj¶æ bez podk³adu to czu³am siê tak ¼le i niepewnie, ¿e chodzi³am bocznymi ¶cie¿kami z g³ow± w dó³ nie wiem do czego to porównaæ, czujê siê bez podk³adu tak, jak kto¶ np. z nieogolonymi pachami czy nogami w lato rodzice siê ze mnie ¶miali na jakich¶ rodzinnych spotkaniach, ¿e nawet ze ¶mieciami jak wychodzi³am, czy wieszaæ pranie na balkon-to musia³am siê pomalowaæ
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 243
|
Cytat:
![]() Dziêkujê |
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
Cytat:
ja w weekend, jak nie wychodzê do ludzi to siê nie malujê. do sklepu, ze ¶mieciami, na spacer z psem potrafiê wyj¶æ bez makija¿u bez problemu
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
![]() a i chcia³am powiedzieæ ¿e ja nie mam ¿adnych problemów z cer± odk±d pijê skrzypokrzywe (wysypu te¿ nie mia³am)... a twarz tylko myje p³ynem miceralnym z biedronki (lubie jego zapach) i stosuje krem na naczynka (testujemy ró¿ne z mam±, szukamy idea³u) , maluje sie teraz raz na tydzieñ w niedziele a kiedy¶ codziennie...kupi³am myde³ko ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- i jeszcze piling kawowy sobie strzelam co jaki¶ czas...
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Do takiego samego wniosku dosz³am przed chwil± przegl±daj±c twój blog
|
#1930 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Prosze:
http://www.mojewypieki.com/przepis/w...o-z-zurawinami w ogole ten blog jest obledny jesli chodzi o przepisy. Nie wiem, czy wlasnie nie przyczyniam sie do porzucenia diet przez niektore z Was
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak za marginesie, ca³kowicie uto¿samiam siê z twoim avatarem!!!!!
Vi alla, alla har något att ge. W³osy: 43cm (03.11.2014) Cel: 50 Dro¿d¿e: 6/30 Edytowane przez bleedingsun Czas edycji: 2012-12-01 o 14:24 |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat kupi³am stacjonarnie w mydlarni u franciszka TO, oni maj± te¿ sklep internetowy innych firm s± oczywi¶cie na allegro heh no avatar jak tylko go zobaczy³am wiedzia³am ¿e bêdzie mój
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1935 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
-musi byæ ciemno -owijam twarz szalikiem i kaptur nak³adam na g³owê -nie wchodze do ¿adnego sklepu -chodze ze spuszczon± g³ow± i jak widze kogo¶ znajomego to...szybko zmieniam trase haha wiem, to g³upie, ale sama siê tak nakrêcam:P |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie malujê siê podk³adem prawie wcale, bo moje suche skórki piêknie siê wtedy uwidaczniaj± i efekt jest koszmarny ![]() Przygl±da³am siê kiedy¶ temu Savon Noir pomy¶lê
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 898
|
Cytat:
Polecam sodê, odkry³am na blogu Kascysko ( |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
Cytat:
ja chcê przepis na to rafaello
|
|
#1942 |
|
BAN sta³y
|
Mo¿e i ja kiedy¶ zm±drzeje. Ale z rozmów z kole¿ankami wiem, ¿e nie tylko ja tak mam. Wszystkie uwa¿amy, ¿e bez tuszu "nie mamy oczu", a bez podk³adu te¿ jako¶ tak dziwnie...Ogólnie nigdy nie malujê siê mocno, zawsze delikatnie. Ale po prostu pewniej siê czuje z odrobina tuszu i podk³adu
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pocz±tkowo nie szalej z czasem trzymania, 2-3 minuty na pocz±tek wystarcz± - nie wiadomo, jak bu¼ka zareaguje (ja trzymam ju¿ 15 ). Tak, na noc. Sama jadê siê obecnie dwa razy dziennie, ale ja z tych panzercer ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisujê sobie ka¿d± Twoj± wiadomo¶æ w zak³adkach, co by pó¼niej w czelu¶ciach tego w±tku nie szukaæ ![]() Dziêkujê Kasiu, Kascysko jeste¶ dziewczyn± na medal Jak moja cera siê choæ trochê poprawi, to Ciê oz³ocê
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze jedno, pamiêtaj, ¿e przy takiej zmianie pielêgnacji cera mo¿e siê pogorszyæ na oko³o miesi±c czasu - oczywi¶cie nie musi. Dla skóry takie zmiany to szok, i wtedy burczy, jak ka¿da prawdziwa kobieta
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
![]() sk³adniki: 2-3 du¿e opakowania herbatników (ilo¶æ zale¿na od rozmiaru blachy) 2,5 szklanki mleka 3 ¿ó³tka 2 ³y¿ki m±ki pszennej 3 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 1 paczka cukru wanilinowego pó³ tabliczki bia³ej czekolady (50 g) 250 g margaryny o temp. pokojowej ¼ szklanki malibu (mo¿na u¿yæ te¿ bia³y rum, likier jajeczny lub advokat) 50 g wiórków kokosowych oraz 50 g p³atków migda³owych 1 ³y¿ka mas³a Zaczynamy od przygotowania budyniu. Do rondla wlewamy 2 szklanki mleka, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. Zagotowujemy. W czasie gdy mleko siê gotuje, siekamy no¿em czekoladê na drobne wiórki (mo¿na te¿ zetrzeæ na tarce). W ma³ym naczyniu miksujemy lub roztrzepujemy: ¿ó³tka, obie m±ki i pó³ szklanki mleka – tak aby nie by³o grudek. Gdy mleko zacznie siê gotowaæ wlewamy powoli miksturê, ca³y czas intensywnie mieszaj±c mleko. Ca³o¶æ zacznie gêstnieæ – mieszamy, a¿ do uzyskania konsystencji gêstego budyniu i zestawiamy z ognia. Wsypujemy do gor±cego budyniu posiekan± czekoladê i mieszamy do czasu, a¿ rozpu¶ci siê. Wierzch budyniu nakrywamy foli± (aby nie stworzy³ siê ko¿uch) i odstawiamy do przestygniêcia w ch³odne miejsce. W czasie gdy stygnie, wyjmijmy z lodówki margarynê, aby nabra³a temperatury pokojowej. Mo¿emy te¿ przygotowaæ posypkê: na rozgrzan± patelniê wk³adamy ³y¿kê mas³a, a nastêpnie wsypujemy migda³y oraz wiórki. Pra¿ymy je, ca³y czas mieszaj±c, a¿ do uzyskania z³otego koloru, uwa¿aj±c, aby siê nie przypali³y. Odstawiamy z ognia. Gdy budyñ bêdzie zimny, miksujemy dok³adnie margarynê. Nastêpnie dok³adamy po ³y¿ce budyniu, ca³y czas miksuj±c. Na koñcu wlewamy cienk± stru¿k± alkohol, nie przerywaj±c miksowania. Na prostok±tnej lub kwadratowej blasze rozk³adamy herbatniki tak, aby zajê³y ca³e dno (nie powinny na siebie nachodziæ). Smarujemy je cienk± warstw± masy. Nastêpnie uk³adamy kolejn± warstwê herbatników. Czynno¶æ powtarzamy, a¿ powstanie 4-5 warstw herbatników. Na wierzchu powinna znale¼æ siê masa. Posypujemy j± upra¿onymi wiórkami i migda³ami. Wstawiamy na noc do lodówki (lub d³u¿ej, najlepsze jest po 24 godzinach). Ja zrobi³am z po³owy porcji w niewielkiej keksówce, zamiast cukru waniliowego u¿y³am laski wanilii i wiórki pra¿y³am bez mas³a ![]() Formê wy³o¿y³am sporym kawa³kiem folii spo¿ywczej ¿ebym mog³a to bez problemu pó¼niej wyj±æ
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj wysyp loczków (yy no przy Waszych cudeñkach to mam raczej fale tak ich duuu¿o i wszystkie pokrêcone albo to ten glut jak zaprawa murarska Cytat:
chyba jednak wysoko noszê stanik nie do¶æ , ¿e masz du¿o d³u¿sze ni¿ ja, to jeszcze masz ich 3x wiêcej
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 585
|
Cytat:
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 360
|
Cytat:
zdjêcia, smakowite przepisy a ja wczoraj o ma³y w³os pizzy nie zamówi³am wieczorem..... bo Andrzejki |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

).
w ¶rodê przetestujê wg przepisu z Twojego bloga 

piszecie o maturach i takich innych, to myslalam, ze tylko ja tu w wieku babcinym, po 30tce 

albo to ten glut jak zaprawa murarska
chyba jednak wysoko noszê stanik
nie do¶æ , ¿e masz du¿o d³u¿sze ni¿ ja, to jeszcze masz ich 3x wiêcej