Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 09:36   #2431
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez minkionka Pokaż wiadomość
Mysia Mysz i inne dziewczyny....

Wybaczcie takie...pytanie:

Jak z seksem w ciąży? Mój mąż obawia się , że dostanę jakiś skurczy czy coś...

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

a tak na marginesie, na ost wizycie okazalo sie, że dzidzia ma juz 4 cm, fajnie się ruszała i serducho biło jak dzwon powoli się zaokrąglam. baardzo powoli

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Mysia, a my równo w 12 tyg ciązy, tak? bo patrzę na Twój flash z dzieciątkiem liczysz od zaplodnienia?
u nas sexik był na początku, potem jak byłam w szpitalu odpuściliśmy na 2 tygodnie a odkąd dał nam doktor zielone światło to i owszem, ale moje wzdęcia mi skutecznie odbierają ochotę

sexik Ci nie zaszkodzi jak ciążą niezagrożona tylko jak mówi mój gin 'nie 5 razy dziennie i bez akrobacji' :P

ja miałam okrs ostatni 5.09 - liczę później niż od okresu troszkę bo owu była później i ciąża młodsza po mału kończę 12-ty moja miała prawie 3 cm tydzień temu
Stary 2012-11-30, 09:40   #2432
minkionka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
'nie 5 razy dziennie i bez akrobacji' :P
hahaha fajny gin
Stary 2012-11-30, 13:09   #2433
ita83
Wtajemniczenie

dzien dobry wszystkim tak na dzien dobry dla podtrzymania was na duchu napisze ze wczoraj si edowiedzialam ze moja znajoma po 7 LATACH walki zaszla w ciaze i to blizniacza!!!
A juz mowili ze sie juz pogodzili z faktem ze nigdy nie beda miec dzieci....
a co u mnie u mnie staranka pelna para...chyba czuje w tym miesiacu moja owu bo mnie jajniki bola....prawie ze czuje jak jajeczka je opuszczaja....dzine to troche u mnie ale mam nadzieje ze sie w tym miesiacu uda

A co do SEXU w ciazy tak jak pisze mysia mysz jesli masz ochote a nie ma wyraznych przeciwskazan medycznych to do dziela
Choc czasami to faceci maja opory i mysla ze sie dzidziusiowi cos stanie....wtedy to najlepiej wziasc delikwenta na wizyte u gina zeby lekarz oswiecil.....
Stary 2012-11-30, 13:40   #2434
fiazo
Zakorzenienie

przypomniało mi się, że moja koleżanka nawet w przed dzień porodu z mężem, podczas całej ciąży sobie nie odmawiali. Jak najbardziej wszystko z jej córą ok, już pannica do szkoły chodzi

tak se myślę, że może zaczęłam sobie wmawiać objawy, ale złapał mnie taki apetyt, że zjadłam już 2 kanapki i 2 banany i dalej myślę o jedzeniu, wczoraj było podobnie. Jak jakaś nienażarta się zachowuje.

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2012-11-30 o 13:42
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 08:16   #2435
krysiaa2608
Raczkowanie

Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek, a dziś postanowiłam napisać. W lutym odstawiłam tabletki, zastępczo "na jakiś czas" postanowiliśmy z mężem stosować prezerwatywy. Około 2 miesiące temu stwierdziliśmy, że nie będziemy używać stwierdzenia, że "się staramy o dziecko", żeby nie było rozczarowań, tylko "co będzie to będzie" - by psychicznie się nie nastawiać Zaczęłam brać folik, pierwsza miesiączka przyszła 32dc (w większości było to zawsze 28-29, dlatego też trochę przykro mi się zrobiło...). Od ponad tygodnia natomiast bolą mnie piersi - ale zawsze tak mam przed okresem, jednak wczoraj 32 dc i nic... Wczoraj też zaczęłam biegać do toalety dość często - cokolwiek wypiję to za ok 30 minut lecę siusiu! Kupiliśmy więc z mężem test, dziś przed jego wyjściem do pracy (6 rano!) poleciałam go zrobić i co? 2 krechy! Po 1,5 godzinie stwierdziłam, że zrobię drugi test, bo wierzyć mi się jakoś nie chciało i 2 grubaśne krechy!

Powiem Wam, że w pierwszym miesiącu mimo zapewnień, że się nie nastawiamy, to ja i tak swoje myślałam - obserwowałam kiery owu itp Jednak gdy spóźniona @ przyszła to jakoś zaczęłam myśleć, że i tak nic z tego nie wyjdzie, więc nic nie będę obserwować, liczyć i przytulać się tylko w wybrane dni - w tym miesiącu wszystko było spontaniczne i BYŁAM PEWNA, że nie będę w ciąży, bo wydawało mi się, że chyba nawet nie kochaliśmy się w okolicach dni płodnych! A tutaj taka grudniowo-świąteczna niespodzianka, idealna pod choinkę!

W poniedziałek dzwonię do lekarza się umówić na wizytę

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:21   #2436
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry wszystkim tak na dzien dobry dla podtrzymania was na duchu napisze ze wczoraj si edowiedzialam ze moja znajoma po 7 LATACH walki zaszla w ciaze i to blizniacza!!!
A juz mowili ze sie juz pogodzili z faktem ze nigdy nie beda miec dzieci....
a co u mnie u mnie staranka pelna para...chyba czuje w tym miesiacu moja owu bo mnie jajniki bola....prawie ze czuje jak jajeczka je opuszczaja....dzine to troche u mnie ale mam nadzieje ze sie w tym miesiacu uda

A co do SEXU w ciazy tak jak pisze mysia mysz jesli masz ochote a nie ma wyraznych przeciwskazan medycznych to do dziela
Choc czasami to faceci maja opory i mysla ze sie dzidziusiowi cos stanie....wtedy to najlepiej wziasc delikwenta na wizyte u gina zeby lekarz oswiecil.....
świetnie z tymi bliźniakami! ale się jej udało, achhh
znajoma mojej przyjaciółki koło 30tki urodziła córcię i po 8 latach pomyślała, że ostatni dzwonek jeśli chcą dla młodej rodzeństwo. i co? dwa lata nic, potem lekarze... powiedziano im, że już nic z tego nie będzie. no więc się odstresowali i stwierdzili, że widocznie nie dane im - ok, będzie jedynaczka. i kolejne dwa lata później kobieta zaszła w ciążę... i ma teraz CZWORACZKI!!! chyba jej jajniki na pożegnanie wypluły jeszcze parę jajeczek, a niczego nie podejrzewający mąż ustrzelił wszystkie

a co do wizyty u gina z chłopem - jak najbardziej moja przyjaciółka była z mężem, ale u niej akurat wczesna ciąża z komplikacjami. no i gin jej zabronił póki co... i jej mąż się pyta gina:
- panie doktorze, a to prawda, że my teraz ten tego nie możemy? bo żona mówiła że niby nie, ale wolę się upewnić...
- ależ proszę pana, ja nigdy nie twierdziłem, że panu nie wolno. to małżonka ma zakaz

co do moich doświadczeń... początki były bardzo niefajne. wzdęcia, jak już mysia wspomniała, średnio zachęcają do takich zabaw. no i "finish" mnie akurat lekko bolał tak jak okres. teraz już jest lepiej
Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek, a dziś postanowiłam napisać. W lutym odstawiłam tabletki, zastępczo "na jakiś czas" postanowiliśmy z mężem stosować prezerwatywy. Około 2 miesiące temu stwierdziliśmy, że nie będziemy używać stwierdzenia, że "się staramy o dziecko", żeby nie było rozczarowań, tylko "co będzie to będzie" - by psychicznie się nie nastawiać Zaczęłam brać folik, pierwsza miesiączka przyszła 32dc (w większości było to zawsze 28-29, dlatego też trochę przykro mi się zrobiło...). Od ponad tygodnia natomiast bolą mnie piersi - ale zawsze tak mam przed okresem, jednak wczoraj 32 dc i nic... Wczoraj też zaczęłam biegać do toalety dość często - cokolwiek wypiję to za ok 30 minut lecę siusiu! Kupiliśmy więc z mężem test, dziś przed jego wyjściem do pracy (6 rano!) poleciałam go zrobić i co? 2 krechy! Po 1,5 godzinie stwierdziłam, że zrobię drugi test, bo wierzyć mi się jakoś nie chciało i 2 grubaśne krechy!

Powiem Wam, że w pierwszym miesiącu mimo zapewnień, że się nie nastawiamy, to ja i tak swoje myślałam - obserwowałam kiery owu itp Jednak gdy spóźniona @ przyszła to jakoś zaczęłam myśleć, że i tak nic z tego nie wyjdzie, więc nic nie będę obserwować, liczyć i przytulać się tylko w wybrane dni - w tym miesiącu wszystko było spontaniczne i BYŁAM PEWNA, że nie będę w ciąży, bo wydawało mi się, że chyba nawet nie kochaliśmy się w okolicach dni płodnych! A tutaj taka grudniowo-świąteczna niespodzianka, idealna pod choinkę!

W poniedziałek dzwonię do lekarza się umówić na wizytę
gratuluję
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:37   #2437
alonek
Raczkowanie

cześć Słoneczka ^^ czytam Was prawie codziennie i strasznie mnie cieszy, że są na świecie osoby, które potrafią się tak szczerze wspierać w "trudnych momentach". Bardzo milo Was się czyta
Piszę, bo mam "problem". Przeczytałam wszystkie możliwe wątki i nie wiem... Zrobiłam dziś test (Pre-test) i wyszły mi dwie kreseczki. Jedna wyraźna i gruba a druga delikatna i cienka. Niby jest prawdopodobieństwo, że zaszłam, ale mam pytanie: czy jest możliwe, że jednak nie? Mam zamiar zapisać się do mego nieszczęsnego Pana Gie, ale z tego co pamiętam to przyjmuje dopiero w czwartek. Czy na badaniu usg wyjdzie ewentualna wczesna ciąża? Miesiączkę powinnam dostać 20 listopada a tu nic nie widać. Bolał mnie brzuch w okolicach jajnika kilka dni temu, czułam się "mokra", bolą mnie środkowe części stopy (zawsze tak mam przed i w trakcie miesiączki), ale okresu nie widzę. Nie wiem, co myśleć. Piersi mam jakby opuchnięte, lekko mnie jakby bolą (takie drażniące są, że bez stanika chodzę całe dnie ) W poniedziałek chcę zrobić badanie z krwi, ale u mnie na to badanie czeka się ok 2 tygodni :/ Czy ten test się pomylił? Oszaleję.

alonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:44   #2438
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonek Pokaż wiadomość
cześć Słoneczka ^^ czytam Was prawie codziennie i strasznie mnie cieszy, że są na świecie osoby, które potrafią się tak szczerze wspierać w "trudnych momentach". Bardzo milo Was się czyta
Piszę, bo mam "problem". Przeczytałam wszystkie możliwe wątki i nie wiem... Zrobiłam dziś test (Pre-test) i wyszły mi dwie kreseczki. Jedna wyraźna i gruba a druga delikatna i cienka. Niby jest prawdopodobieństwo, że zaszłam, ale mam pytanie: czy jest możliwe, że jednak nie? Mam zamiar zapisać się do mego nieszczęsnego Pana Gie, ale z tego co pamiętam to przyjmuje dopiero w czwartek. Czy na badaniu usg wyjdzie ewentualna wczesna ciąża? Miesiączkę powinnam dostać 20 listopada a tu nic nie widać. Bolał mnie brzuch w okolicach jajnika kilka dni temu, czułam się "mokra", bolą mnie środkowe części stopy (zawsze tak mam przed i w trakcie miesiączki), ale okresu nie widzę. Nie wiem, co myśleć. Piersi mam jakby opuchnięte, lekko mnie jakby bolą (takie drażniące są, że bez stanika chodzę całe dnie ) W poniedziałek chcę zrobić badanie z krwi, ale u mnie na to badanie czeka się ok 2 tygodni :/ Czy ten test się pomylił? Oszaleję.
Nikt nie wykluczy ci internetowo że nie jesteś w ciąży, możliwość zawsze jest.
Zrób najlepiej bete prywatnie - koszt ok. 30 zł a wyniki masz w tym samym dniu (na cito prawie od razu ale dopłaca się kilka złotych więcej). Albo powtórz jeszcze raz test ciążowy ale jak dla mnie to zbędny wydatek i na twoim miejscu od razu bym zrobiła betę - pewność 100 % a testy mogą się jednak mylić.
Na razie nie nakręcaj się niepotrzebnie, szkoda nerwów... a wkrótce wszystko się wyjaśni.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:52   #2439
cloche
Zakorzenienie

alonek, co to za badanie z krwi, że aż dwa tygodnie?????? z tego co wiem, to dziewczyny dostają wynik beta-hcg czy jakoś tak najpóźniej na drugi dzień!
idź się podpytaj w laboratorium dokładniej. a test możesz zrobić jeszcze raz, z "porannego moczu"
pomyłka zawsze może się trafić, ale rzadko się zdarza - więc jeśli na drugim teście będzie druga krecha, to już chyba raczej ciąża.
gin może w miarę na początku zobaczyć pęcherzyk na usg "dowcipnym"
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:54   #2440
alonek
Raczkowanie

Maruda80 nie chodzi mi o to, że ktoś napisze: Jesteś/ nie jesteś w ciąży. Ciekawa jestem, czy któraś miała taką sytuację jak ja i okazało się, że test się pomylił. Nie nakręcam się tym, nie skaczę pod sufit. Jakoś "nie wierzę w to"... Mąż uśmiechy strzela do mnie jakbym była stomatologiem Heh, co będzie to będzie...

Stary 2012-12-01, 16:59   #2441
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Maruda80 nie chodzi mi o to, że ktoś napisze: Jesteś/ nie jesteś w ciąży. Ciekawa jestem, czy któraś miała taką sytuację jak ja i okazało się, że test się pomylił. Nie nakręcam się tym, nie skaczę pod sufit. Jakoś "nie wierzę w to"... Mąż uśmiechy strzela do mnie jakbym była stomatologiem Heh, co będzie to będzie...
Wiem że pomyłki się zdarzają - moja siostra miała pozytywny wynik a okazało się że to problemy hormonalne.

Ja testom do końca nie wierzę chodź bardzo chciałabym w końcu zobaczyć te upragnione 2 kreseczki (jak na razie pół roku starań i nic...
I po cichu troszkę zazdroszczę tym którym się od razu udaje.

U mnie prywatnie wyniki bety ma się tego samego dnia, chyba że robi się popołudniu czy wieczorem wtedy są następnego dnia rano (nawet o 7 rano można odebrać)

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-12-01 o 17:01
Stary 2012-12-01, 19:53   #2442
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kupe 2-3 testy innych firm i zrób rano jak pokażą to samo to zacznij się cieszyć prawie 2 tygodnie po miesiączce gin już zobaczy pęcherzyk
Stary 2012-12-01, 20:07   #2443
alonek
Raczkowanie

test robiłam z porannego moczu-Mąż koczował przy drzwiach zawołałam Go, by się upewnić, że widzę dwie kreski ^^ staramy się ponad 3 lata- myślałam, że nic z tego nie będzie... nie wykluczam, że ten test się pomylił, bo mam problemy, chociaż mam cichą nadzieję.... niestety, mimo, że u mnie jest możliwość zrobienia bety w 3 laboratoriach to w każdym z ich tyle się czeka. Ale i tak pójdę w poniedziałek na to badanie (też 30 zł kosztuje) i ładnie poproszę o szybszy wynik i jutro kupię jeszcze dwa testy dla porównania ^^ gdyby się udało to będziemy mieli ładny prezent... ^^ Mysia- nie pamiętam z tego wszystkiego w jakim dniu baraszkowaliśmy, ale 10 dni minęło na 100 %

Stary 2012-12-01, 22:45   #2444
fiazo
Zakorzenienie

Alonek wierzę, że się udało

Ja się miałam nie nakręcać, ale tym razem wewnętrzne jakieś przeczucia mam, czasami nawet palnąć chcę, że nie mogę czegoś bo jestem w ciąży. Do tej pory tak nie było, muszę jeszcze parę dni cierpliwie poczekać.
I nie wiem czy ten mój sen to jednak objaw czy może wina pogody.

Dziś byłam w odwiedzinach u małego Maciusia, oczywiście musieli mi dać potrzymać, eh jak miło się taką małą kruszynkę trzymało. Wczoraj 2 miesiące skończył
Stary 2012-12-02, 15:09   #2445
bystrawoda
Raczkowanie

Kibicuje Tobie Napisz jak zdecydujesz się na test
bystrawoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 22:04   #2446
fiazo
Zakorzenienie

Dziś mam 31 dc czyli normalnie, ale dalej mam jakieś pozytywne przeczucie. Postanowiłam kupić swój pierwszy test. Jutro będę robić jak nie przyjdzie @.

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2012-12-02 o 22:07
Stary 2012-12-03, 10:06   #2447
fiazo
Zakorzenienie

Kobitki chyba jestem w ciąży, przełamałam się i zrobiłam test rano. Popłakałam się jak zobaczyłam 2 kreski, mąż zabronił mi mówić komukolwiek. Dobrze, że tu się mogę wygadać
Jednak miałam dobre przeczucia. W czwartek idę do gin, zobaczymy czy potwierdzi.
Stary 2012-12-03, 10:07   #2448
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kobitki chyba jestem w ciąży, przełamałam się i zrobiłam test rano. Popłakałam się jak zobaczyłam 2 kreski, mąż zabronił mi mówić komukolwiek. Dobrze, że tu się mogę wygadać
Jednak miałam dobre przeczucia. W czwartek idę do gin, zobaczymy czy potwierdzi.
No to trzymamy kciuki
Fajny prezent mikołajkowy jak się potwierdzi...

Stary 2012-12-03, 10:18   #2449
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa

cudowne newsy
Stary 2012-12-03, 10:57   #2450
paula2909
Raczkowanie

Cytat:
Gratki!!

Czy któraś z Was miała przepisane tabletki Castagnus? Bo mi lekarka przepisała i mam je brać trzy miesiące i miesiąc przerwy. - i później od lutego zaczynamy nasze starania

Edytowane przez paula2909
Czas edycji: 2012-12-03 o 11:18
paula2909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:03   #2451
nati16
Raczkowanie

Dziewczyny widzę że jesteście tutaj obyte w temacie, ja niestety jestem zielona. Nie wiem gdzie prosić o pomoc w interpretacji wyników mojego TŻ. Może z doświadczenia pomożecie? Staramy się już 6 miesięcy i nic. Pomóżcie jak możecie , tu podaje jego wyniki .
okres abstynencji 2 dni
Wynik
Objętość (ml) 2,0
Lepkość ( +,++,+++) ++
czas upłynnienia ( min) 15
pH 7,8

ogólny % ruchliwych 75 %
ruch postępowy ( a+b) 70 %
(a) szybki linearny : 5
(b) wolny linearny
i nielinearny: 65
(c) Brak ruchliwości
postępowej: 5
(d) brak ruchu wogóle: 25
Aglutynacja (-,+,++,+++): -
liczba plemników (1x10 do 6/ml): 56,0
ogólna liczba plemników
w ejakulacie (1x10 do 6/ml) 112,0

Proszę o opinię na temat badania.
nati16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 11:21   #2452
fiazo
Zakorzenienie

Jak się potwierdzi to będę dziękować Druga kreska była połowę jaśniejsza od pierwszej i zaczęła się pojawiać szybko zanim jeszcze wyszłam z łazienki. Jak wróciłam po 5 min było widać wyraźnie.
Ciekawie mąż skomentował " no, to teraz się zacznie... masz zakaz picia wina"

Ciekawe w tym wszystkim jest to, że na wizytę do gin umówiłam się 3 miesiące temu. Fajnie będzie jak to potwierdzi usg.

Czyli te moje bóle to mogła być owulacja, a potem implantacja zarodka, czasami jeszcze mnie boli.
Zmęczenie, senność oraz wieczny głód to jednak były już objawy.

nati16 ja niestety nie pomogę w tym aspekcie
Stary 2012-12-03, 13:09   #2453
ita83
Wtajemniczenie

Fiazo ale superowo...... juz sie ciesze.....

u mnie po owu...jestem tak wzdeta ze makabra wiem ze pewno sie objadlam czegos bo to za wczesnie na jakiekolwiek objawy ale juz nie moge sie doczegac do 16-go
Stary 2012-12-03, 16:39   #2454
bystrawoda
Raczkowanie

Cytat:
Ja Cieeeeee Kurcze ale miałam uciechę jak to przeczytałam. Ja też chce taki widok!!!!
bystrawoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 14:16   #2455
ita83
Wtajemniczenie

halo......jest tu ktos??? czy wszystkie tak intensywnie sie staraja ze nie maja kiedy napisac bo non-stop baraszkuja???

u mnie 19dc....jeszcze ponad tydzien do testowania...chyba sie wykoncze bo juz bym chciala test robic
Stary 2012-12-04, 14:44   #2456
fiazo
Zakorzenienie

ja cały czas jestem, ale nie wiem co pisać...
staram się nie nakręcać i nie wyczytywać całymi dniami co mogę, a czego nie póki nie będzie potwierdzenia poprzez usg

najbardziej cierpię z powodu senności, i czasami muszę głowę przytulić do biurka na trochę - dobrze że sama w pokoju jestem
Stary 2012-12-04, 16:10   #2457
alonek
Raczkowanie

Fiazo- gratuluję ^^
dziewczyny, czy któraś z Was miała/ słyszała by objawem wczesnej ciąży było uczucie "stałej wilgotności"? poszłam wczoraj na betę. Uprosiłam i zadzwoniłam dziś po wynik- ponad 8 (osiem i coś po przecinku- nie pamiętam ) Pani z laboratorium powiedziała, że to nie ciąża, ale położnikiem nie jest i nie jest pewna,a Pani z głównego labo, gdzie robili wyniki powiedziała, że jest to wczesna ciąża. No i nie wiem. Lecę jutro po papierowy wydruk, bo zwariuję. Babeczka z głównego lab miała wysłać mi wyniki na maila i do tej pory nie mam chryste...... niech ten dzień się kończy

Stary 2012-12-04, 16:37   #2458
Asiek911
Przyczajenie

Dziewczyny, dzisiaj zrobiłam badanie krwi na beta hcg. Wynik wyszedł negatywny. Owulacje (potwierdzoną przez ginekologa) miałam 24 listopada. Czyli minęło 11 dni. Wynik jest jednoznacznie negatywny, bo <0,1ml... Zastanawia mnie to czy jest jeszcze jakaś mała szansa, że jednak za parę dni wyjdzie pozytywny?
Jestem podłamana, bo choć to nasza pierwsza próba, to przez 3 miesiące przygotowywałam się do tego- chodziłam do ginekologa który monitorował mi cykle i przebadał, brałam kwas foliowy, zdrowo się odżywiałam...
Wszystko miało być tak pięknie- w sumie byłam pewna, że wynik wyjdzie pozytywny, wręcz nawet czułam się inaczej przez te ostanie dni. Ale czy to może być tylko moje nastawienie psychiczne- czasami dużo potrafimy sobie niestety wmówić
Asiek911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 17:37   #2459
ita83
Wtajemniczenie

fiazo - wiem wiem ciezko jest sie nie nakrecac - ja to chyba w tym miesiacu mam apogeum nakrecania sie i to pewnie przez to uzgodnilismy z tz'tem ze jesli teraz sie nie uda to nastepnym razem staramy sie za pol roku.....co tu duzo mowic mnie sie juz wydaje ze jestem w ciazy - zeby z tego nie wyszla jakas ciaza urojona

Alonek - co do sluzu w ciazy kazda z nas ma inaczej pamietam jak moja znajoma mi mowila ze jak jest sucho tuz przed terminem @ to wtedy to swiadczy o ciazy a ja z koleji w swojej pierwszej mialam caly czas mokro wiec to pewnie zalezy od organizmu...niestety jesli masz sluz to jestes bardziej narazona na infekcje i musisz tego pilnowac w ciazy - ja z infekcjami walczylam az do porodu

Asiek911 - wszystko mozliwe zwlaszcza jesli ci sie owu przesunela o kilka dni...pamietaj organizm to nie zegarek....nawet mimo monitoringow moze wyjsc cos nie tak.....proponuje poczekac do pon i powtorzyc bete
Stary 2012-12-04, 22:13   #2460
fiazo
Zakorzenienie

alonek u mnie praktycznie nie było śluzu, pojawił się dopiero ok dnia spodziewanego @, ale to tyle z niego było.

U mnie wyglądało to tak: @ miałam 2 listopada, wg kalkulatora sprawdzałam ostatnio to owulacja 12-18 listopada, od 17go cierpiałam na ból jajników, od 20go zaczęły boleć piersi, od 22go zaczęły się drzemki i w ostatnim tygodniu zaczęłam jeść jak nienażarta. Dzień przed spodziewanym @ zauważyłam, żyłki na piersiach. W ostatnich dniach miałam jakieś przeczucie... chciałam mówić "nie mogę bo jestem w ciąży"-gryzłam się w język ;]

Wiem tak skrupulatnie ponieważ zapisywałam sobie w kalendarzu wszystko, chciałam zdać relacje dla gin, żeby powiedział mi co może być powodem bólu jajników. Nie myślałam w tym miesiącu o ciąży przez ból jajników.

Asiek911 większość z nas, a nawet może każda liczy, że się uda za pierwszym razem, najgorsze jest rozczarowanie, a potem próby i czekanie na @. Psychika płata nam figla niestety.

ita83 No i z tego co napisałam wyżej, nie myślałam o ciąży, a ona wyszła... więc nasze "świrowanie" ma chyba jednak znaczenie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości