|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2011 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Cytat:
Edytowane przez Puszyslawa Czas edycji: 2012-12-01 o 18:50 Powód: przypadkowy cytat! |
|
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Mnie ci±gle atakuje bilbord z reklam± kosmetyków lovea (jak jade do t¿eta to nie sposób nie zwróciæ na niego uwagi), wygl±daj± na ³adne sk³adowo, ale ¿adnych informacji w necie znale¼æ nie moge...
no i drogie pieruny.... widzia³y¶cie gdzie¶ mo¿e te kosmetyki stacjonarnie lub cos o nich s³ysza³y¶cie? http://uholki.pl/search/?fraza=lovea...x=0&submit.y=0
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Cytat:
http://uholki.pl/opis/3699504/lovea-...ne-200-ml.html http://uholki.pl/opis/3699500/lovea-...ne-200-ml.html Jako¶ mnie nie zachwycaj±, ale do¶æ dobrze myj± w³osy i przyjemnie pachn±
|
|
#2014 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro nadrobiê ![]() Cytat:
Ja bym spiê³a. Koncert to mi siê g³ównie z pogo kojarzy i w rozpuszczonych... tak niezbyt ![]() Trzeci dzieñ od mycia, a moje w³osy dalej przepiêknie pachn± Kallosem Latte
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-01 o 18:57 |
|||
|
|
|
#2015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w aptece mówisz... nied³ugo mam urodzinki wiêc bêdzie przyp³yw kaski mam nadziejê ![]() ![]() chocia¿ priorytetem w tym momencie bêdzie zamówienie na zsk
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam takie pytanie: znacie mo¿e jakie¶ dobre na w³oski niemieckie suplementy? I gdzie je kupiæ?
![]() Mieszkam w Niemczech i mam ju¿ do¶æ dzwonienia do mamy, ¿eby kupi³a to i tamto i mi wys³a³a...;/ A jak jestem w Pl to zazwyczaj tylko na weekend jestem i nie mam czasu zrobiæ wiêkszych zakupów
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
a jakie jeszcze w³osowe kosmetyki Ci przypasowa³y?i z mojego spaceru nici
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Thrashowy, Kreator
Jak dobrze mi siê usta nawil¿± to bêdzie czerwona szminka ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
W³a¶nie...ja tam chyba rozpuszczone zostawiê...bo headbang i te sprawy :P |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
Od¿ywki: potters aloes i jedwab, dove z olejkami, nivea long repair, garnier AiK Oleje: oprócz wspomnianego od¿ywczego najlepiej siê spisywa³y: awokado, heenara |
|
|
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fale lub loki i czerwona szminka z trashem raczej siê nie kojarz±
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a i uwielbiam Sese muszê kupiæ tego garniera AiK, mo¿e u mnie siê sprawdzi, skoro pasuj± nam te same kosmetyki
|
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Cytat:
Mam alergiê na wszelkie sulfaty- nie mogê braæ sulfaguanidyny (potworne problemy ¿o³±dkowe), nie mogê je¶æ surowego czosnku. Ten szampon mam sprawdzony- nie powoduje u mnie przet³uszczania wywo³anego podra¿nieniem skalpu. Te¿ podejrzewam sole. Najgorsze przej¶cia mia³am z szamponami Tomotei- japoñska wi¶nia czy jako¶ tak i z szamponami H&S- masakryczny ³upie¿. Z drogeryjnych ok by³y dla mnie szampony Nivea, niektóre Gliss Kur i Pantene Aqua Light. Kusz± mnie drogie szampony bez sulfatów, ale narazie nie zdecydowa³am siê na taki wydatek bo ten szampon mi wystarcza. SLES mnie nie podra¿nia- sprawdza³am. SLS wysoko w sk³adzie dra¿ni mój skalp. A i dziêkujê za cenn± uwagê. Postaram siê jeszcze uwa¿niej czytaæ sk³ady. Jak najczê¶ciej oznaczane s± te sole w szamponach? Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-01 o 19:24 |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Nie masz uczulenia na wszelkie sulfaty, bo SLES te¿ jest sulfatem (siarczanem bardziej po polsku) ![]() Ten Timotei i H&S-y te¿, wg internetu, maj± SLES, wiêc gdyby o to chodzi³o, to by Ciê nie podra¿ni³. Chyba podra¿niacza musisz poszukaæ dalej. O, mam dla Ciebie nawet podejrzanego: DMDM Hydantoinê. Sole: g³ównie Sodium Chloride.
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
kascysko, ogromne dziêki
Notujê, bêdê uwa¿aæ na zakupach. Idê poczytaæ o tym DMDM bo pierwsze s³yszê. Przeczyta³am: http://www.snobka.pl/artykul/tajemni...ydantoina-9953 O fuj! Takie co¶ dodaj± do szamponów? Masakra. Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-01 o 19:36 |
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() sesê mia³am, dzia³a³a podobnie do heenary, ale heenara jest moim zdaniem ciut lepsza a poza tym ses± mi ¶mierdzia³y w³osy nawet po umyciu (czasem nawet po dwóch, a jak mi deszcz zmoczy³ to w ogóle by³a maskara) a po heenarze tego nie mia³am |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
To jest prekursor formaldehydu (formaliny inaczej). Mi krzywdy nie robi, ale innym ludziom czêsto.
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Kusi mnie seria Tigi Rockaholic.
W³a¶nie wys³a³am zapytanie o sk³ad do sklepu. Je¶li bêdzie ok to za miesi±c kupiê sobie szampon i od¿ywkê. Jezu, jaka ja jestem dzisiaj do niczego- senna, rozkojarzona itd. Tyle mia³am dzisiaj zrobiæ a chyba zrobiê to jutro a dzisiaj po prostu pójdê wcze¶niej spaæ. Nie wiem czy to tydzieñ pracy tak mnie zmêczy³ czy to ta pogoda, ale jestem do niczego. Chyba pójdê zaraz kupiæ sobie jak±¶ rozpuszczaln± kawê bo normalnej kawy nie ma ju¿ w domu i mo¿e jak±¶ czekoladê na gor±co co by siê na nogi postawiæ. Bo ¿ebym o tej porze s³ania³a siê na nogach i ziewa³a to naprawdê przesada. W moim szamponie jest sodium chloride ale na koñcu sk³adu. To chyba jednak nie to mi szkodzi. Ale bêdê szukaæ czego¶ bez tego. Podejrzewam jednak SLS. Od 1,5 roku unikam go z ¿elazn± konsekwencj± nawet w maskach do w³osów. Nie przeszkadzaj± mi zmywalne silikony ale SLS w maskach unikam jak ognia. I odk±d tak robiê nie mam problemów ze skór± g³owy ani z wysypkami na szyi czy na ramionach. Kiedy u¿ywa³am H&S mia³am z tym problem. Mo¿e to tez kwestia hormonów- jestem po leczeniu operacyjnym endometriozy. Przed zabiegiem bardzo wypada³y mi w³osy. Teraz po zakoñczeniu leczenia operacyjnego nie mam ani problemów z cer± ani z nadmiernym wypadaniem. Trochê lec±, jak to na zimê, ale nie tak bardzo jak kiedy¶. Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-01 o 20:14 |
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale szminka siê zetrze i jest fajnym akcentem jak siê ma "niewyra¼n±" urodê jak ja
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Szminkê trzeba przypudrowaæ pudrem transparentnym przez chusteczkê i d³ugo wytrzyma ewentualnie mo¿na siê domalowaæ.
A Twojej urody na pewno nie okre¶li³abym mianem niewyra¼nej. Lekko wytuszuj rzêsy i bêdzie miodzio. Zazdraszczam koncertu. Robiê sobie kawy i postaram siê na tyle oprzytomnieæ, ¿eby zrobiæ jeszcze dzi¶ co¶ sensownego. |
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w³osy tak¿e by³y baardzo miêkkie
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczy to delikatnie pomalujê, br±zowy liner fajnie podkre¶la ale z drugiej strony jest naturalny Fotki dodam na bloga pewnie bo poproszê kumpla o fotkê w³osów ![]() A! Ogoli³am zacn± ³ysinê, ma oko³o 2-3mm i oceniê przyrost. A na kaloryferze roztapia siê Vatika ![]() Edytowane przez CrimsonGhost Czas edycji: 2012-12-01 o 20:16 |
|
|
|
|
#2033 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ka¶ hardkorze Ty chyba prawie 3 doby na chodzie by³a¶? ![]() Cytat:
![]() A i co to za Gliss Kur z kokosem? Nowo¶æ czy kupione za granic±? Cytat:
U mnie na w³osach przed myciem bingacz sheowy zmieszany z miodem. Inspiracji brak. Po DDD trochê mi tego przybêdzie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||||
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
a ja w³asnie nie wiem kiedy nadrobiê
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A loki rób bo tak cudnie s³odko w nich wygl±dasz. Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2012-12-01 o 20:33 |
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym szamponie, co u¿ywasz sól jest pod koniec sk³adu. A w H&S i Timotei w pierwszej po³owie - wiêc nie odrzuca³abym go. Cytat:
Chocia¿...![]() E tam, czasem mi siê zdarza
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Do³o¿y³am sok z rzepy na skalp
![]() pije sobie zió³ka, prawie o nich dzi¶ zapomnia³am zniknê³y mi prawie ca³kowicie zaskórniki po nich
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
kascysko, w³a¶nie przeczyta³am na Twoim blogu, ¿e szukasz czego¶ kolorowego i nawil¿aj±cego do ust na zimê- szczerze mogê poleciæ szminki YR, te nawil¿aj±ce- goj± usta jak ¿adne inne. Wczoraj tak± leczy³am usta po tym ja na zimnie pêk³y mi do krwi i dzi¶ nie ma po tym ¶ladu.
Minus tych szminek to do¶æ ciemne kolory, ale warto potestowaæ i wybraæ co¶ dla siebie. Jako pierwsz± kupi³am 71 Bois de rose i fakt ciemna ale polubi³am. jak kto¶ woli nudziaka to mogê poleciæ do¶æ neutralny kolor wanilia. Poza tym b³yszczyk Sexy Pulp z YR- z kolagenem. Super, lepsze nawet od juicy tubes. U¿ywaæ obu tych kosmetyków na zmianê i bêdziecie mieæ piêkne zdrowe usta. wiem co mówiê bo mam usta z tendencj± do koszmarnego przesuszania. A co do szminki- piêknie pachnie ró¿ami, jak szminki Lancome. Wiêc polecam. Je¶li chodzi o kremow± konsystencje i zapach to jest to naprawdê moja ulubiona szminka. Ma lekki shimmer ale naprawdê lekki. |
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Idê zaraz zmywaæ miodka z bingaczem. Drugie podej¶cie do Intimelle z rumiankiem. Wali jak p³yn do mycia naczyñ. Do³o¿ê Garniera AiK i poczujê, ¿e spe³ni³am swój obowi±zek
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze tutaj siê czego¶ nowego nauczê. Ale chyba wyprostujê je albo wyg³adzê szczotk± i jedwabiem. Wczoraj po ca³ym dniu i koncercie mi siê zrobi³y fale - loki siê rozpad³y niestety...
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

jutro nadrobiê

Jak dobrze mi siê usta nawil¿± to bêdzie czerwona szminka