Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 16:55   #3661
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Ania zdjęcie z daleka i brzuszka nie widać bardzo, ale Ty wyglądasz kwitnąco, to Twój naturalny kolor włosów? ładny

widać że sobota, pustki ..
Stary 2012-12-01, 16:55   #3662
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Paticzku,specjalnie dla Ciebie mam nadzieję że się nie wystraszycie
Półmetek
No dobrze, ale gdzie ta ciąża

Ale jesteś szczuplutka

A paśnik - rany Chore to. Ale dzieciowego bloga kocham i czytam namiętnie
Stary 2012-12-01, 18:14   #3663
madziaranew
Rozeznanie

Witam
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:07   #3664
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór.

My po spotkaniu. Co tu dużo pisać, było bosko- Hania początkowo onieśmielona bo cały lokal był zapełniony po brzegi, ale jak się rozkręciła to nie chciała wracać do domu. Chłopcy czarowali uśmiechami, z Jaśka fajna gaduła, Bruno jak zwykle pogodny-oaza spokoju,Teliki ach... nie będę już słodzić. Było bombastycznie , tylko zdecydowanie za krótko. Szkoda, że Piwnooka nie dotarła z Helenką... Jak przejrzę zdjęcia to zdam fotorelacje. Blondynko, mam pozwolenie na umieszczenie zdjęć Twoich chłopców?

Carmela, na drugim zdjęciu po prostu siostry. Cudna jest.

Madziulka, teraz to Szymek i Tymek mogą uchodzić za forumowe bliźniaki.

DDewik
, zdrówka dla Boryska.

Patik, moim zdaniem to całkiem ładnie pije, jak systematycznie sika to nie jest źle. Niech Sarka szybko wraca do zdrowa.

Aania
, półmetek?? A gdzie Twój brzuszek się schował? Szczuplutko i kwitnąco wyglądasz.
Czego to ludzie nie wymyślą.

Oliweczka, o matko, ale długo ich trzymają. Biedna Oliweczka i biedna Julka- pewnie tęskni. Mam nadzieję, że jednak jutro wyjdą.

Brumku, jeeeest wysypka no to koniec choróbska.

Marina, tulę (jakby czegoś Wam brakowało to pisz koniecznie...)
Stary 2012-12-01, 19:41   #3665
patik87
Zakorzenienie

Marzena czekam z niecierpliwością na foty

Wróciła moja stara dobra Sara szaleje, bawi się, ciagnie mnie za nogawki. Jaka to ulga, chore dziecko to straszne troski dla rodzica.
I przebiły się wszystkie 3 naraz ( może dlatego była gorączka?)
Wypiła mleko na noc i usnęła w sekundę.
Stary 2012-12-01, 20:09   #3666
marzena_S
Zadomowienie

Patik, no to super, bardzo się cieszę, że z Sarką lepiej. I gratuluję 3 nowych białych nabytków!

Wstawiam obiecane zdjęcia. (proszę nie komentować tych na których jestem, muszę tż wysłać na kurs fotografii )
Jak Blondynka się zgodzi to dorzucę później resztę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (83,7 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (75,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (76,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (79,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (88,4 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (90,3 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (118,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (94,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (73,3 KB, 94 załadowań)
Stary 2012-12-01, 20:20   #3667
patik87
Zakorzenienie

Marzenko no i wybił Ci 1000 post

Zdjęcia jak zwykle, jest co pooglądac i się popodniecać. ( tż musiałam pokazac jakie śliczne dzieci mamy ). Marzena znowu tą samą część garderoby mamy, bluzka z pepco
Telik Johny ma włosy jak moja Sara, tylko kolor inny.
Stary 2012-12-01, 20:27   #3668
marzena_S
Zadomowienie

Dodam jeszcze, że Jasio tak pięknie chciał Hani robić "cacy, cacy", przytulać a ten mój mały babol się opędzał przed pieszczotami. Za to w cioci Telikowej zakochana po uszy , najchętniej by wskoczyła jej do torebki i z nią wróciła do domu.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Patik, faktycznie, nawet nie zauważyłam.
Bluzka jakaś magiczna, bo rozmiar 80, a moje niemałe dziewczę nadal się mieści.
Stary 2012-12-01, 20:47   #3669
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze, że Jasio tak pięknie chciał Hani robić "cacy, cacy", przytulać a ten mój mały babol się opędzał przed pieszczotami. Za to w cioci Telikowej zakochana po uszy , najchętniej by wskoczyła jej do torebki i z nią wróciła do domu.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Patik, faktycznie, nawet nie zauważyłam.
Bluzka jakaś magiczna, bo rozmiar 80, a moje niemałe dziewczę nadal się mieści.
dokładnie, u mnie to samo.
Ale niestety poplamiła ją czymś mocno i nie dało się odprać.

Widze z Telik dobra ciocia
Stary 2012-12-01, 20:55   #3670
madziaranew
Rozeznanie

Dla Wszystkich chorwitkow duzo zdrowia.

My po wizycie w pl .
Dermatolog zrobil na nas pozytywne wrazenie , powiedzial ze juz mial I takich malych krasnali I dobrze sie wszystko skonczylo , ale moze to trawl do roku czasu.
Okazalo sie ze Sophie jest uczulona dodatkowo na marchew , brokul I kalafior. Mam troche pracy z jej posilkami ale dzieki internetowi jest to wykonalne.
Dieta I duzo cierpliwosci , no I oczywiscie pierwsze co to odrobaczenie.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:55   #3671
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
My po spotkaniu. Co tu dużo pisać, było bosko- Hania początkowo onieśmielona bo cały lokal był zapełniony po brzegi, ale jak się rozkręciła to nie chciała wracać do domu. Chłopcy czarowali uśmiechami, z Jaśka fajna gaduła, Bruno jak zwykle pogodny-oaza spokoju,Teliki ach... nie będę już słodzić. Było bombastycznie , tylko zdecydowanie za krótko. Szkoda, że Piwnooka nie dotarła z Helenką... Jak przejrzę zdjęcia to zdam fotorelacje. )
Jej, ale fajnie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wróciła moja stara dobra Sara szaleje, bawi się, ciagnie mnie za nogawki. Jaka to ulga, chore dziecko to straszne troski dla rodzica.
Super, bardzo się cieszę To może to wszystko od zębów I gorączka i niechęć do jedzenia i picia

Cytat:
Wstawiam obiecane zdjęcia. (proszę nie komentować tych na których jestem, muszę tż wysłać na kurs fotografii )
Cudne, ale mało!!!
Hania ma buzię aniołka, zawsze to mówię Chociaż na drugim zdjęciu w ogóle nie podobna do siebie - masz rację, ze z niej kobieta kameleon
Jasiek to mi wygląda na takiego luzaka. O tak, spokojny, pewny siebie i na luzie I uśmiecha się, robi taką minę jakąś, jak Telik-Mama
Gdzie jest Pan Telik, ja się pytam Brakuje go do kompletu.
A Ty Marzenko-Kokietko wyszłaś tak ślicznie, że chyba ucałować powinnaś męża, a nie psioczyć na niego!
Aha, a do torebki Telika to i ja bym chętnie wskoczyła
Stary 2012-12-01, 21:12   #3672
marzena_S
Zadomowienie

Brumku, Telik przegrzebując torebkę mówiła, że ma w niej wszystko, więc może jeszcze z Hanią byście się zmieściły (skoro taka pojemna).
Pan Telik z ukrycia filmy nagrywał i przez to się jakoś na zdjęcie nie załapał, Blondynka też się maskowała.
Stary 2012-12-01, 21:39   #3673
ela_86
Wtajemniczenie

Patik jak dobrze, że już lepiej
to może ten gastrolit niepotrzebny. Jak coś to w aptece coś polecą, bo konkretnie GASTROLIT to nie wiem czy dla dzieci się nada. My mieliśmy coś innego, nie pamiętam nazwy, ale smakowe, bananowe, bo to samo to paskudztwo :/

fajne zdjęcia, chociaż mi ciężko ogarnąć kto jest kto

biedna Oliweczka oby jak najszybciej ich puścili...
Stary 2012-12-01, 21:44   #3674
Natka_
Zakorzenienie

Hej

Aniu, brzuszka nie widać, chudzino jedna W przyszłym tygodniu zobaczę na żywo domek fasolki

Brumku, tak czułam że u Tymka to trzydniówka. Cieszę się, że już nie cierpi bidul

Patik, więc chyba to wszystko wina zębów Dobrze, że Sarci już lepiej A Ty jak się czujesz? Odpocznij trochę

Marzenko, zdjęcia cudaśne Dzieciaczki, Ty, Telik, Tż- wszyscy jak z obrazka, do wycałowania

Carmela, Sarenka zaszalała na zakupach hihi Słodki ten Twój kruszon

Madziulka, Szymonowe oczy są zarąbiste!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:47   #3675
pieleszka
Wtajemniczenie

witam wieczorowo

szymek faktycznie z Tymkiem w tych sweterkach za bliźniaki mogą uchodzić. oczy tak samo mają hipnotajzing

Aaniu ja się tez pytam gdzie ten Twój brzuszek sie ukrył?? cudnie wyglądasz

Sara i psiapsióła urocze sanki super! chcę takie

ale musialo byc fajnie na spotkaniu. piekne zdjęcia!!! cudne dzieciaki, śliczne mamy Marzenko a Twój uśmiech jest tak sympatyczny, że aż do monitora się uśmiechnęłam

Brumku no to fantastycznie, że się wyjaśniło!

Patik co za ulga, że Sara już lepiej się miewa!

DDewik
zdrówka dla Boryska!!

a ja wykończona. najpierw sprzątałam pobojowisko pół dnia, a potem pojechaliśmy z TŻ na małe mikołajkowe zakupy. Hania była w odwidzinach u cioci w tym czasie chwalę się; nabyłam spodnie, kieckę, a dla Hanki kredki (takie nietoksyczne, juz od 1 roku) i dwie książki.z jedną właśnie tatuś i Hani się zapoznali. było czytanie do snu. mała padła. a ja lecę robić kolację

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:51   #3676
Natka_
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że Oliweczka szybko wyjdzie z Mateuszkiem ze szpitala

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a ja wykończona. najpierw sprzątałam pobojowisko pół dnia,
Chooodź posprzątać też do mnie pobojowisko, które zastałam po powrocie do domu, po całym dniu nieobecności
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:01   #3677
mme_audrey
Raczkowanie

Czuję się jak zombie, chyba ciśnienie jest chyba masakrycznie niskie, albo coś cały dzień się zabieram za odpowiedź i nie mogę myśli zebrać :/

patik87, super, że Sara wraca do zdrowia! szczęśliwe, łobuzjące dziecko to jest to

brumek, zatem trzydniówkę możecie odhaczyć (chociaż podobno wcale nie jest "jednorazową" chorobą)

madziaranew, dobrze, że już wiecie, co stanowi problem, teraz będzie z górki

trzymam kciuki, żeby Oliweczka i Mateuszek jak najszybciej wyszli ze szpitala

ślicznie Dzieci wątkowe

wpatruję się bezsensownie w monitor...
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:01   #3678
pieleszka
Wtajemniczenie

Nateczko pozwól tylko, że zjem kolację i już do Ciebie pędzę

mme_audrey no wygląda na to, że trzydniówka nie jest jednal jednorazowa. Hania moja miała już dwa razy!!

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-12-01 o 22:03
Stary 2012-12-01, 22:01   #3679
marzena_S
Zadomowienie

Madziara, trafienie na odpowiedniego lekarza to już połowa sukcesu. Widać, że jesteś zadowolona z wizyty i masz już obraz tego jak postępować, żeby wszystko wróciło do normy. Oby leczenie szybko dało rezultaty.

Ela, świeżaku już Ci tłumaczę. Na zdjęciach 1,2-moja Hania, 2,3- Telikowy Jaś, Telik to blond babeczka, a bruneci to ja i tż.

Pieleszko, jednym słowem zakupy udane, pochwal się co to za nowa lektura dla Hani.
I nie zawstydzajcie mnie już babole.
Stary 2012-12-01, 22:10   #3680
pieleszka
Wtajemniczenie

Marzenko udane częściowo. bo muszę jeszcze upolować coś na chrzciny (będę chrzestną w Święta ). a te ciuchy to do pracy bardziej (bo znowu schudłam i ciuchy z mojej szafy zaczęły na mnie wisieć ). a dla Hani kupiliśmy drugą część jej ukochanych "polskich rymowanek" i jeszcze jedną książkę z rymowankami-wierszykami.

Stary 2012-12-01, 22:33   #3681
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patik widzisz, wcale nie wyszło aż tak źle, jak się martwiłaś! Zdrówka dla Was! I trzymam kciuki!

DDewik jak Borysek? Jest gorączka! Zdrówka życzę!

Carmela

Brumek, Iustyna, Blondynka
dzięki za odpowiedzi w sprawie nosidełka Patryka nosiłam trochę w chuście i nie było problemu, a z takim nosidełkiem byłoby szybciej

Brumek jest wysypka?
Dziękuję, że pytasz, noc bez gorączki i dzień równiez, ale meczyły go te okropne trojki, na dwóch sa krwiaki , malo jadl i byl troszeczke marudnyale to nic-w porównaniu z dniem wczorajszym było super.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku nie mogłam się oprzeć
Śliczny chłopczyk

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Czesć
Ja na szybko, bo mam robotę :/
Brat TZta jdnak nie przyjedzie (która z Was ma takiego chrzestnego, co można obstawiać, że nie przyjedzie? ) ..Podobno chory ...
Ale za to TZ zaprosił sąsiądów, a siostrę na jutro ...

Wczoraj u nas była pierwsza krew .... Amelce podwineła się nóżka i uderzyła dzióbkiem o meble ..Nawet w pierwszej chwili nie widziałam, że jest krew, dopiero za chwilę ... Albo wargę przygryzla albo rozbiła górne dziąsełka .. obstawiam to drugie, bo warga dziś nie jest spuchnięta ...

Dewiku zdrówka dla Was
dla Amelki

Niech juz te zęby wyjdą!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Madziulka, zdjęcie śliczne!!!

Paticzku,specjalnie dla Ciebie mam nadzieję że się nie wystraszycie
Półmetek

Chudzinka jestes, gdzie ten mieszkaniec brzuszka sie kryje?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:

Widzę , ze śliczne dzieciaczki i spotkanie udane!

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dla Wszystkich chorwitkow duzo zdrowia.

My po wizycie w pl .
Dermatolog zrobil na nas pozytywne wrazenie , powiedzial ze juz mial I takich malych krasnali I dobrze sie wszystko skonczylo , ale moze to trawl do roku czasu.
Okazalo sie ze Sophie jest uczulona dodatkowo na marchew , brokul I kalafior. Mam troche pracy z jej posilkami ale dzieki internetowi jest to wykonalne.
Dieta I duzo cierpliwosci , no I oczywiscie pierwsze co to odrobaczenie.
Przynajmniej wiesz na czym stoicie, oby ta alergia szybko mu przeszła

Cytat:
witam wieczorowo

DDewik
zdrówka dla Boryska!!

a ja wykończona. najpierw sprzątałam pobojowisko pół dnia, a potem pojechaliśmy z TŻ na małe mikołajkowe zakupy. Hania była w odwidzinach u cioci w tym czasie chwalę się; nabyłam spodnie, kieckę, a dla Hanki kredki (takie nietoksyczne, juz od 1 roku) i dwie książki.z jedną właśnie tatuś i Hani się zapoznali. było czytanie do snu. mała padła. a ja lecę robić kolację

Ja tez dzisiaj robiłam zakupy książkowe, ale przez internet(większość oczywicie dla Boryska

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Czuję się jak zombie, chyba ciśnienie jest chyba masakrycznie niskie, albo coś cały dzień się zabieram za odpowiedź i nie mogę myśli zebrać :/
wiesz, ze ja tez dzisiaj marnie sie czułam, głowa mnie strasznie bolała(niskie cisnienie plus moje niewyspanie od paru dni)
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:34   #3682
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Patik, no to super, bardzo się cieszę, że z Sarką lepiej. I gratuluję 3 nowych białych nabytków!

marzenkosliczna jestes i dzieciaki i telik rowniez.A co do kursu fotografi, moj TZ robimi zdjecia od d... strony i to doslownie. Kiedys jak go poprosilam o zdjecia, to na wszystkich jestem od tylu uwieczniona.

Zjadlam paczke piernikow i mi niedobrze....
U nas mrozny dzien, nie moge sie rozgrzac, Szymonowi tez sie nie podobal. zakupilam bilety do pl, jedziemy autobusem, mam nadzieje, ze moj bohater to wytrzyma.
Stary 2012-12-01, 22:38   #3683
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Marzena czekam z niecierpliwością na foty

U nas tez przez te okropne trojki gorączka 2 dni Boryska męczyła, dobrze ze juz te białe potwory Sarence wyszły!
Stary 2012-12-01, 23:01   #3684
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
- Brumku, tak czułam że u Tymka to trzydniówka. Cieszę się, że już nie cierpi bidul

Cytat:
- szymek faktycznie z Tymkiem w tych sweterkach za bliźniaki mogą uchodzić. oczy tak samo mają hipnotajzing

- a ja wykończona. najpierw sprzątałam pobojowisko pół dnia, a potem pojechaliśmy z TŻ na małe mikołajkowe zakupy. Hania była w odwidzinach u cioci w tym czasie chwalę się; nabyłam spodnie, kieckę, a dla Hanki kredki (takie nietoksyczne, juz od 1 roku) i dwie książki.z jedną właśnie tatuś i Hani się zapoznali. było czytanie do snu. mała padła. a ja lecę robić kolację
- No, coś w tym jest Nawet mężowi pokazałam, bo naprawdę podobni chłopcy są Nawet cerę mają podobną. Przynajmniej na zdjęciach.
- Pracowity dzień, pewnie nosem podłogę zamiatasz
kredki mamy chyba te same

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
brumek, zatem trzydniówkę możecie odhaczyć (chociaż podobno wcale nie jest "jednorazową" chorobą)
Ponoć dwa razy, bo dwa wirusy mogę ją powodować...
Ale na jakiś czas na pewno z głowy
Strasznie się cieszę, ze to było to.

Cytat:
Marzenkoudane częściowo. bo muszę jeszcze upolować coś na chrzciny (będę chrzestną w Święta ). a te ciuchy to do pracy bardziej (bo znowu schudłam i ciuchy z mojej szafy zaczęły na mnie wisieć ). a dla Hani kupiliśmy drugą część jej ukochanych "polskich rymowanek" i jeszcze jedną książkę z rymowankami-wierszykami.
Hmmm,coś mi się zdaje, że niejedna z nas zazdrości Ci tego problemu

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz, noc bez gorączki i dzień równiez, ale meczyły go te okropne trojki, na dwóch sa krwiaki , malo jadl i byl troszeczke marudnyale to nic-w porównaniu z dniem wczorajszym było super.

Ja tez dzisiaj robiłam zakupy książkowe, ale przez internet(większość oczywicie dla Boryska
Biedny Borysek U nas też krwiak na tej ostatniej trójce i też cały dzień przepłakany. Gorączka minęła, to teraz to go męczy. Ech, ciężkie życie mają te maluchy.

No i koniecznie tytuły książeczek podaj!!!
Stary 2012-12-01, 23:21   #3685
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Biedny Borysek U nas też krwiak na tej ostatniej trójce i też cały dzień przepłakany. Gorączka minęła, to teraz to go męczy. Ech, ciężkie życie mają te maluchy.

No i koniecznie tytuły książeczek podaj!!!
To widze Brumku , ze na jednym zebowym wózku jedziemy.Oby te potwory szybko wyszly!Dobrze ze Tymkowi ostatnia 3 została, Borysowi jeszcze trzy -3 i dwie -2
A książeczki dla Borysa to takie:

Bardzo głodna gąsienica
Katar
Kapryśna myszka Tupcio Chrupcio
Gdzie idziemy?
Od stóp do głów
CZY CHCESZ BYĆ MOIM PRZYJACIELEM
Gdzie jest moja czapeczka?
Lisek Rudi
Kaczuszka Wiki
Kotek Apsik
Te 3 ostatnie to z wydawinictwa Buchmanna, Borys ma kilka z tej seri i je uwielbia.Ja np mówie mu fragment tekstu(bo juz znam je na pamięć), a on szuka ksizeczki w ktorej jest ten fragment, np."Chodzi kurczak za kogutem i tak pytam go z wyrzutem:Czemu kury nie lataj..."-Borysek zaraz odnajduje książeczke pt."Kurczaczek Koko"

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-12-01 o 23:25
Stary 2012-12-01, 23:27   #3686
DDewik
Raczkowanie

A to mój Czytelnik pare dni temu z rana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Czytelnik.jpg (187,9 KB, 71 załadowań)
Stary 2012-12-01, 23:33   #3687
Marina1
Zakorzenienie

Eh, nie śpię bo @ nadeszła. Nie zasnę, bo brzuch boli. Nienawidzę @.
Oglądałam z M. właśnie płytę z wesela na którym byliśmy i co? I jesteśmy może z 2 razy na 3 h. filmu . Nie żebym lubiła na siebie patrzeć, ale nie ma nas wcale.

Ale chłopy mi chrapią, o masakra. Duży i mały.

Dewik ale masz fajnego chłopca. I książki.

Fajne spotkanie dziewczyny!

Aniu aleś Ty chudzinka!

Wrrr, boli paskudny brzuch.
Dzisiaj teście byli. Za tydzień już będziemy w "nowym domu". Pewnie nie będę pisać, bo nie ma tam netu jeszcze.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

na dodatek auto nam się zepsuło. Pewnie naprawimy za sto lat. Superrrr...Nie dość taki trup co ledwo jezdzi, to się musiał zepsuć. Nawet nie wiem, jak się to moje auto nazywa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-12-01 o 23:34
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 00:50   #3688
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To widze Brumku , ze na jednym zebowym wózku jedziemy.Oby te potwory szybko wyszly!Dobrze ze Tymkowi ostatnia 3 została, Borysowi jeszcze trzy -3 i dwie -2
A książeczki dla Borysa to takie:

Bardzo głodna gąsienica
Katar
Kapryśna myszka Tupcio Chrupcio
Gdzie idziemy?
Od stóp do głów
CZY CHCESZ BYĆ MOIM PRZYJACIELEM
Gdzie jest moja czapeczka?
Lisek Rudi
Kaczuszka Wiki
Kotek Apsik
Te 3 ostatnie to z wydawinictwa Buchmanna, Borys ma kilka z tej seri i je uwielbia.Ja np mówie mu fragment tekstu(bo juz znam je na pamięć), a on szuka ksizeczki w ktorej jest ten fragment, np."Chodzi kurczak za kogutem i tak pytam go z wyrzutem:Czemu kury nie lataj..."-Borysek zaraz odnajduje książeczke pt."Kurczaczek Koko"
Nie znam tych ostatnich, zaraz sobie obejrzę
Gdzie jest moja czapeczka zrobiła na mnie wrażenie A mój mąż sie w niej zakochał

To Borysek ma już 4 a 2 nie? Śmiesznie. Ale to lepiej, bo - przynajmniej u nas - u nas dwójki były najmniej bolesne

Cytat:
A to mój Czytelnik pare dni temu z rana
Znajomy obrazek
Mały czytelnik
Choć wcale nie mały, bo całkiem duży się na tym zdjęciu wydaje. I jak zwykle bardzo do Ciebie podobny
Stary 2012-12-02, 09:34   #3689
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie znam tych ostatnich, zaraz sobie obejrzę
Gdzie jest moja czapeczka zrobiła na mnie wrażenie A mój mąż sie w niej zakochał

To Borysek ma już 4 a 2 nie? Śmiesznie. Ale to lepiej, bo - przynajmniej u nas - u nas dwójki były najmniej bolesne

Znajomy obrazek
Mały czytelnik
Choć wcale nie mały, bo całkiem duży się na tym zdjęciu wydaje. I jak zwykle bardzo do Ciebie podobny
u kingi tez na dole ttlko jedynki i teraz wyzynaja xie czworki.

Mamy snieg. Wczoraj inauguracja starych sanek i jednak dwojka dzieci ciezko sie na nich miesci. Za to po szalenstwach kinga w nocy troche kaszlala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 09:48   #3690
Kolina
Zadomowienie

cześć
ja tylko się melduję, u nas wszytsko dobrze

ruszyłam z porządkami, mały gorzej śpi ostatnio, wczoraj do 23 nie mógł zasnąć, w nocy się wybudza, ach te zęby..

poznanianki, świetne spotkanie, oglądałam zdjęcia i tak sobie myślałam że moje dziecię to prawie wcale się nie spotyka z rówieśnikami :/

aania, gdzie ty masz brzuszek??????? ja mam spory...

oliweczka nadal w spzitalu? za szybkie wyjście do domku

patik, za Sarcie trzymam , dobrze że obyło się bez szpitala

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości