![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Cytat:
Mam pytanie do Ciebie, ale to na PW ![]()
![]() |
![]() |
#152 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziu, a ja się zawsze zastanawiałam jaki jest cel tej śpiące rybki, ale zrozumiałam! właśnie po to aby dzieci usypiać ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Co do bezpieczeństwa to mój Tż chciał małęmu kupić kask rugby'sty ![]() Choinka w tym roku będzie mała i sztuczna..w przyszłym roku może zaryzykuję prawdziwą, teraz za dużo pilnowania bombki, kolki nie nie nie... Karolca dobrze że Ewelinka osłuchowo czysta..oby katarek jak najszybciej przeszedł... Mraveczka super, ze wyniki Roba się poprawiają ![]() Gosia ale zdolniaszek z Eryczka..i pełzanie i gadanie i jeszcze picie z niekapka ![]() Jolka jak maly zaczyna płąkać w łóżeczku to podchodzę i badam sytuację, całuję, głaszcze a jak to nic nie daje przez chwilę to wyciągam przytulam i odkładam uspokojonego, i albo on usypia albo muszę go wyjąć na dłuższe lulanie..no ale reaguje szybciutko.. Roksape super, że mąż już wraca.. Przykro mi z powodu śmierci babci ![]() Współczuję podrasowanego Kubusia..mam nadzieję że na bólu brzucha się skończyło.. Karinio zdolniacha z Twojego synka..mój jak zobaczy pilota to szybko do niego pełznie żeby jak najszybciej mógł on znaleźć się w paszczy.. ![]() Karo super, ze randka udana.. U nas leniwa sobota, naprzytulałam się z Morficzkiem za cały tydzień, jutro wyśpię jak najdłużej się da a w pon znów do pracki.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Dobranoc!
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Nasz Michaś jeszcze nie śpi i nie zamierza bo ma dobry humor ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co?
...ale napiszę o tym na FB a zainteresowanym mogę na PW...
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Nockę uważam do tragicznych nie dość że wstawanie o 22,1,5 i 7.30 na dobre to w między czasie a to się rozkopał a to się przekręcił i próbował dalej ale nogami zahaczał o szczebelki i marudził. No tragedia. TŻ jest dziś na testach do policji. kopiuje z FB Od wczoraj Oskar nie chce za bardzo jeść. Na śniadanie zawsze jadł kleik kukurydziany, na obiadek albo słoiczek albo sama coś gotowałam , a kolacja to kaszka. Zje kilka łyżeczek i płacze. A na Nasze jedzenie by się rzucił.... co mam robić?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo mu już nie odpowiadają papki, dlatego chce wasze? ![]() Może daj mu bułę, pomemla, trochę zje a i na zęby pomoże ![]() ![]() ![]() U nas nocka oki w miarę, 2 pobudki ![]() Tylko to jest tak że Oli je w nocy ok. 12 i ok. 5 a potem rano nie woła wcale, daje mu dopiero o 9 bo wcześniej tylko pluje i ucieka ... Więc nie rozumiem po co to jedzenie w nocy, ale ululać się nie da tylko cyca i to dwa do dna.... Mam pytanie: myjecie maluchom ząbki? ![]() ![]() ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2012-12-02 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja mam tak,ale ze swoimi kapciami,musze szybko schować w niedostępne miejsce ![]() ![]() ![]() Co??? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do papek to może coś w tym jest bo słoiczek z kawałkami je trochę lepiej niż kleik czy kaszkę .... A dziś obudził mnie pluciem ![]() ![]() A no i wczoraj może nie świadomie ale usłyszałam "mama" leżał na łóżku dziadek się z nim bawił ja byłam obok widać było że już męczy go zabawa z dziadkiem i zawołał "ma-ma" ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Możliwe choć nie widzę aby jakieś nowe zaczęły wychodzić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
Apropo zdolności,to mały dorwał właśnie kapcia i na głowe sobie zakłada
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Niki,masz małego plujke ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Gang Iren
|
Hej!
Mlody od 23 do 1 nie spal,gadal i smial sie,zaczepial. Pozniej budzil sie co godzina. No raz spal 3 ciagiem-wow! Cytat:
Nawet chrupki przestalam mu dawac,bo wczesniej tak cyckal bardziej do rozpuszczenia,a teraz ma sile i gryzie dziaslami. On sobie niby radzi,no ale zakrztusil sie ostatnio marchewka. Ja to nie wiem jak strachu sie pozbyc. Slodkie to! Ja tez uwielbiam.
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Gosiu,oj co za noc miałaś-liście.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Karinio, musiałam się wyżalić...
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() co do rybek usypiaczy ![]() ![]() ![]() Karinio no ja sobie tutaj zimy stulecia (jak co roku w uk zreszta) nie wyobrazam, to chyba mnie wywieje tutaj, bo przy -2 temp u nas w domu spada w ciagu pol godziny spadla o 2 stopnie, chyba ogrzewanie non stop musialoby chodzic. wczoraj pojechalam do Sainsbury's kupic Hani kombinezon, kupilam na 9-12 miesiecy - chyba troche za duzy ale 6-9 bylby na styk jesli nalozylabym spodnie i sweterek pod kombinezon. wrocilam z kombinezonem, osmioma bodziaczkami z dlugim rekawem, szescioma sliniaczkami (bo jak tz karmi to 3 sliniaki do prania po jednym posilku ![]() Jolka plozy u nas spelniaja swoja role i to bardzo, Hania zasypia bez problemu, fakt ze budzi sie i tak czesto ale przynajmniej usypianie ''bezbolesne''. dzisiaj nad ranem wiercila sie strasznie u nas w lozku, wiec ja ja na cycka - nie chce - na drugiego - tez nie, wiec ja do lozeczka i lezac bujalam lekko i zasnela i tym sposobem spalismy do 8 rano. Jolka powiedz mezowi ze jesli ploz nei zamontuje to bedzie spal na podlodze!! moze to go zmotywuje. plozy na allegro kupicie za 30 zl. moja babcia lezy w szpitalu, pisalam Wam wczesniej ze slabo sie czuje i ma silna anemie, wyszlo na badaniach ze ma guz wielkosci piesci na nerce i nerka do wyciecia, teraz kroplowki ma caly czas i w tym tygodniu bedzie miala operacje, organizm nie przyjmuje zelaza ![]() ![]() a wlasnie co zakaldacie dzieciaczkom pod kombinezom powiedzmy przy temp 0 stopni?? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-12-02 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]()
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
pozwolilam sobie skopiowac ten przepis, ktory Natkulec wrzucila na FB.
To owsianka wg Kuchni Pieciu Przemian: OWSIANKA DLA NIEMOWLAKA 2 litry wrzątku, 1/4 łyżeczki kurkumy 4 łyżki kaszki kukurydzianej, 1/3 łyżeczki masła 1/3 łyżeczki cynamonu 8 łyżek płatków owsianych (z 8 wychodzi rzadka, Madzia lubi gęstszą więc daję 10 łyżek) szczypta kardamonu, szczypta imbiru pełna łyżeczka soli. Gotować 40 minut. Gotować dalej na malutkim gazie. dodać: sok z cytryny ok 1 łyżeczki odrobina kurkumy 1 płaska łyżeczka miodu szczypta cynamonu i imbiru gotować jeszcze 5-10 min Po ukończeniu przez dziecko 1 roku zacznij powoli zmieniać proporcje kaszka-płatki. Najpierw 3 łyżki kaszki i 9 płatków, potem 2-10, 1-11, by w końcu gotować owsiankę z samych płatków. Na początek można ugotować połowę owsianki, połowę wszystkich składników. SMACZNEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ew. na to koszulkę z krótkim rękawem i spodnie ale nie miałam jeszcze takiej potrzeby. Dziś w nocy katarku duuuzo mniej ![]()
![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
super ze juz katarek u Ewelinki mniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Teraz jest tak pół na pól z katarkiem ale ile śliny produkuje
![]()
![]() |
#171 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie niechcenie ![]() Cytat:
![]() druga drzemka 30min;/ ale zawsze lepiej niż 14min ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No dobra to ja mam pytanie do mam ząbkowych dzieciaczków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam ząbki ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Mleczaki z reguły są mniejsze od zębów stałych więc z jednej strony dobrze, że taka przerwa jest. Z drugiej może być faktycznie odziedziczona
![]() ![]()
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Hejka, milej niedzieli, ja dzisiaj duzo spalam wiec tak przelecialam tylko wizaz (ale brzmi
![]() ide na spacer , 0 stopni , nie mam czapki ![]() ![]() ![]() Aaaaa w oryginalnym przepisie na owsianke , w ksiazce jest łyzka miodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego spaceru,ale bez czapki nie ładnie ![]() A o co chodzi z tymi 5 cioma przemianami??? ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Rozumiem ![]() Cytat:
![]() No prosze,każda mama ma jakieś spoosby,zreszta pisałam to wczoraj,więc się powtarzam. ![]() No taa,rozumiem jak najbardziej.A potem rachunki za grzanie gigantyczne. My mamy podłogowe ogrzewanie i niewiem czemu CC nie zaczną wkońcu grzać porządnie,bo mi się woda skrapla na oknach ![]() Czyli zakupy udane ![]() ![]() O kurcze to nieźle :/ zdrowia dla babci ![]() No właśnie też się zastanawiam co pod kombinezon zakładać.Jeśli kupie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak myje zęby rano i wieczorem zazwyczaj,jak się nie zapomne ![]() Hm,wiesz co to niewiem. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To super,że tak ładnie je ![]() ![]() Oj,ale to fakt lepiej niż 14 minut ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Musiałam przerwać pisanie,bo dziecie marudziło.Myśle,czas spać ale była kupa,więc trzeba było przebrać.Mało tego,podczas wycierania mały zaczął sikać,a jak ręce kładł na swym osikanym przyrodzeniu i mówiłam: nie,nie dotykaj,to ten się cieszył ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- No mały zasnął.Chwila ciszy i spokoju ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() mi jakos brak weny dzisiaj ... taki mamy leniwy dzien ... ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:12.