Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 20:47   #151
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A mieliśmy kiedyś taką noc też nagle krzyk ryk i nic nie działało, ale cyca też wtedy nie chciał, uspokoił się dopiero jak pozapalaliśmy światła i się rozbudził Nie mam pojęcia co to było, ale mielismy stracha czy jakiegoś lekarza nie trza
Moze miał zły sen? Czasem u nas też tak było.

Mam pytanie do Ciebie, ale to na PW

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 21:06   #152
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Olaf te dziś zaczął z jęzorem na wierzchu chodzić A bry bry bry to tak plująco? Bo Oliś tak robi i jak u kogoś na kolanach to opluwa
W ogóle znów się ślini na potęge...

A mieliśmy kiedyś taką noc też nagle krzyk ryk i nic nie działało, ale cyca też wtedy nie chciał, uspokoił się dopiero jak pozapalaliśmy światła i się rozbudził Nie mam pojęcia co to było, ale mielismy stracha czy jakiegoś lekarza nie trza

Dobra przyznam się do czegoś - drugi raz uśpiłam dziecko przed tv... Tzn. wczoraj tata to zrobił Olaf skakał mi tu skakał bawił się pilotem i przełączał tv, to mu włączyłam mini mini i pokazuje że rybka śpi, zaczął z nią ziewać, wtulił się w mamę i odpłynął w 5 minut Słodko, ale niezdrowo
kurcze nie wiem jak wytłumaczyć zabawę języczkiem Zosi - nie pluje wystawia o i macha wysuwając go jak wysuwa to robi bry i tak wysuwa i chowa go Pluć nie pluje, no chyba, że sobie kichnie

Madziu, a ja się zawsze zastanawiałam jaki jest cel tej śpiące rybki, ale zrozumiałam! właśnie po to aby dzieci usypiać sprytne a niezdrowe jak większość użytecznych/pysznych rzeczy na tym świecie :P

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem jak wytłumaczyć zabawę języczkiem Zosi - nie pluje wystawia o i macha wysuwając go jak wysuwa to robi bry i tak wysuwa i chowa go Pluć nie pluje, no chyba, że sobie kichnie

Madziu, a ja się zawsze zastanawiałam jaki jest cel tej śpiące rybki, ale zrozumiałam! właśnie po to aby dzieci usypiać sprytne a niezdrowe jak większość użytecznych/pysznych rzeczy na tym świecie :P
wrzuce filmik na maila.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 22:27   #153
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Co do bezpieczeństwa to mój Tż chciał małęmu kupić kask rugby'sty:hahaha : co by się nie poobijał

Choinka w tym roku będzie mała i sztuczna..w przyszłym roku może zaryzykuję prawdziwą, teraz za dużo pilnowania bombki, kolki nie nie nie...

Karolca dobrze że Ewelinka osłuchowo czysta..oby katarek jak najszybciej przeszedł...

Mraveczka super, ze wyniki Roba się poprawiają

Gosia ale zdolniaszek z Eryczka..i pełzanie i gadanie i jeszcze picie z niekapka

Jolka
jak maly zaczyna płąkać w łóżeczku to podchodzę i badam sytuację, całuję, głaszcze a jak to nic nie daje przez chwilę to wyciągam przytulam i odkładam uspokojonego, i albo on usypia albo muszę go wyjąć na dłuższe lulanie..no ale reaguje szybciutko..

Roksape super, że mąż już wraca..
Przykro mi z powodu śmierci babci smutna sprawa z dziadkiem..cieżko jest starszemu człowiekowi przetłumaczyć pewne rzeczy..
Współczuję podrasowanego Kubusia..mam nadzieję że na bólu brzucha się skończyło..

Karinio zdolniacha z Twojego synka..mój jak zobaczy pilota to szybko do niego pełznie żeby jak najszybciej mógł on znaleźć się w paszczy..

Karo super, ze randka udana..

U nas leniwa sobota, naprzytulałam się z Morficzkiem za cały tydzień, jutro wyśpię jak najdłużej się da a w pon znów do pracki..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 22:51   #154
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

U nas leniwa sobota, naprzytulałam się z Morficzkiem za cały tydzień, jutro wyśpię jak najdłużej się da a w pon znów do pracki..
Wypoczywaj kochana i korzystaj z wolnego. Nalezy ci sie kobieto pracujaca

Dobranoc!
Stary 2012-12-01, 23:04   #155
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Też myślałam że na Oskara nie zadziałają i po 2 dniach chciałam je wymontować ale próbowałam nadal i się udało. Nie zajmują dużo miejsca widziałaś moje foto na FB ??
tak widziałam, próbuje przekonać do tego TŻta

a Nasz Michaś jeszcze nie śpi i nie zamierza bo ma dobry humor

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 23:05   #156
karolca
Zakorzenienie

Wiecie co?
...ale napiszę o tym na FB a zainteresowanym mogę na PW...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 08:12   #157
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak widziałam, próbuje przekonać do tego TŻta

a Nasz Michaś jeszcze nie śpi i nie zamierza bo ma dobry humor
ja mojego prosiłam się długo aż wreszcie zapodałam takie argumenty że zrobił to w 2 godziny

Dzień dobry
Nockę uważam do tragicznych nie dość że wstawanie o 22,1,5 i 7.30 na dobre to w między czasie a to się rozkopał a to się przekręcił i próbował dalej ale nogami zahaczał o szczebelki i marudził. No tragedia.

TŻ jest dziś na testach do policji.

kopiuje z FB
Od wczoraj Oskar nie chce za bardzo jeść. Na śniadanie zawsze jadł kleik kukurydziany, na obiadek albo słoiczek albo sama coś gotowałam , a kolacja to kaszka. Zje kilka łyżeczek i płacze. A na Nasze jedzenie by się rzucił.... co mam robić??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 08:55   #158
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
kopiuje z FB
Od wczoraj Oskar nie chce za bardzo jeść. Na śniadanie zawsze jadł kleik kukurydziany, na obiadek albo słoiczek albo sama coś gotowałam , a kolacja to kaszka. Zje kilka łyżeczek i płacze. A na Nasze jedzenie by się rzucił.... co mam robić??
A może zęby i nie chce ciepłego?
Albo mu już nie odpowiadają papki, dlatego chce wasze?
Może daj mu bułę, pomemla, trochę zje a i na zęby pomoże Albo jabłko, Olaf jam mu dam całe (z wyciętym ogonkiem i tym na dole to fajnie tak skubie ząbkami - tylko ostrzegam białych rękawków nie dopierze się

U nas nocka oki w miarę, 2 pobudki
Tylko to jest tak że Oli je w nocy ok. 12 i ok. 5 a potem rano nie woła wcale, daje mu dopiero o 9 bo wcześniej tylko pluje i ucieka ... Więc nie rozumiem po co to jedzenie w nocy, ale ululać się nie da tylko cyca i to dwa do dna....

Mam pytanie: myjecie maluchom ząbki? Olaf ma już 4 więc w sumie by wypadało, ale nie wiem kiedy, rano, przed snem... i tak po kapieli je Jakoś się nie możemy za to zabrać

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2012-12-02 o 09:31
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 09:30   #159
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Co do bezpieczeństwa to mój Tż chciał małęmu kupić kask rugby'sty:hahaha : co by się nie poobijał
Karinio zdolniacha z Twojego synka..mój jak zobaczy pilota to szybko do niego pełznie żeby jak najszybciej mógł on znaleźć się w paszczy..
Niezły pomysł
To ja mam tak,ale ze swoimi kapciami,musze szybko schować w niedostępne miejsce
Wyprzytulaj i odpocznij i się wyspij

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiecie co?
...ale napiszę o tym na FB a zainteresowanym mogę na PW...
Co???

Cytat:
ja mojego prosiłam się długo aż wreszcie zapodałam takie argumenty że zrobił to w 2 godziny Dzień dobry
Nockę uważam do tragicznych nie dość że wstawanie o 22,1,5 i 7.30 na dobre to w między czasie a to się rozkopał a to się przekręcił i próbował dalej ale nogami zahaczał o szczebelki i marudził. No tragedia.
TŻ jest dziś na testach do policji.
kopiuje z FB
aż do skutku i poskutkowało Współczuje nocki powodzenia dla tż-ta Może to zęby??
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 09:40   #160
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
A może zęby i nie chce ciepłego?
Albo mu już nie odpowiadają papki, dlatego chce wasze?
Może daj mu bułę, pomemla, trochę zje a i na zęby pomoże Albo jabłko, Olaf jam mu dam całe (z wyciętym ogonkiem i tym na dole to fajnie tak skubie ząbkami - tylko ostrzegam białych rękawków nie dopierze się

Tylko to jest tak że Oli je w nocy ok. 12 i ok. 5 a potem rano nie woła wcale, daje mu dopiero o 9 bo wcześniej tylko pluje i ucieka ... Więc nie rozumiem po co to jedzenie w nocy, ale ululać się nie da tylko cyca i to dwa do dna....
Też myślałam o zębach ale nie widzę nowych.
Co do papek to może coś w tym jest bo słoiczek z kawałkami je trochę lepiej niż kleik czy kaszkę ....

A dziś obudził mnie pluciem lezał obok, patrzył w sufit i pluł a jak go posadziłam to zaczął "a baba, da"

A no i wczoraj może nie świadomie ale usłyszałam "mama" leżał na łóżku dziadek się z nim bawił ja byłam obok widać było że już męczy go zabawa z dziadkiem i zawołał "ma-ma"

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Mam pytanie: myjecie maluchom ząbki? Olaf ma już 4 więc w sumie by wypadało, ale nie wiem kiedy, rano, przed snem... i tak po kapieli je Jakoś się nie możemy za to zabrać
Ja myję rano i wieczorem po jedzeniu tylko samą szczoteczką. Przelewam ją przegotowaną wodą i potem czyszcze zęby, ale muszę kupić zwykłą szczoteczkę bo mam ta na palec i zawsze jestem pogryziona

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Niezły pomysł
To ja mam tak,ale ze swoimi kapciami,musze szybko schować w niedostępne miejsce
Wyprzytulaj i odpocznij i się wyspij

Co???

aż do skutku i poskutkowało Współczuje nocki powodzenia dla tż-ta Może to zęby??
Możliwe choć nie widzę aby jakieś nowe zaczęły wychodzić.
Stary 2012-12-02, 09:48   #161
Karinio
Zakorzenienie

Apropo zdolności,to mały dorwał właśnie kapcia i na głowe sobie zakłada a wczoraj wyłączał i włączał światło w pokoju Uczyłam go uczyłam i się nauczył naciskać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Niki,masz małego plujke A może nie zęby,a chwilowe nie wiem niechcenie i brawo za mama
Stary 2012-12-02, 09:54   #162
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Mlody od 23 do 1 nie spal,gadal i smial sie,zaczepial. Pozniej budzil sie co godzina. No raz spal 3 ciagiem-wow!

Cytat:
A probowalas dawac cos takiego bardziej doroslego? Ja czasem dam Erykowi ziemniaczka,albo brokula czy kalafiorka. Je chetnie,ale daje mu po kawaleczkach malych. A tak chcialam stosowac BLW,no ale nie jestem gotowa na to. Bardzo boje sie,ze sie udusi jak ugryzie duzy kawal.
Nawet chrupki przestalam mu dawac,bo wczesniej tak cyckal bardziej do rozpuszczenia,a teraz ma sile i gryzie dziaslami. On sobie niby radzi,no ale zakrztusil sie ostatnio marchewka. Ja to nie wiem jak strachu sie pozbyc.

Cytat:

A no i wczoraj może nie świadomie ale usłyszałam "mama" leżał na łóżku dziadek się z nim bawił ja byłam obok widać było że już męczy go zabawa z dziadkiem i zawołał "ma-ma"
Slodkie to! Ja tez uwielbiam.
Stary 2012-12-02, 09:58   #163
Karinio
Zakorzenienie

Gosiu,oj co za noc miałaś-liście. Znam to,choć ostatnio dałam mu chrupka i ładnie jadł,ale biszkoptów nie daje,bo raz mi się zachłysnął tak,że zwymiotował. :/
Stary 2012-12-02, 10:09   #164
karolca
Zakorzenienie

Karinio, musiałam się wyżalić...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 10:39   #165
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki

co do rybek usypiaczy to kiedys w wawie pilnowalam malego Igorka bo jego mama wychodzila w sobotnie noce na balety, wracala rano wiec zostawalam z nim a pozniej gnalam na uczelnie i powiedziala ze jak maly nie bedzie chcial spac to aby mu wlaczyc rybke na mini mini...wlaczylam...obudzi lam sie nad ranem zasnelismy na podlodze oboje..a obok nas spal pies

Karinio no ja sobie tutaj zimy stulecia (jak co roku w uk zreszta) nie wyobrazam, to chyba mnie wywieje tutaj, bo przy -2 temp u nas w domu spada w ciagu pol godziny spadla o 2 stopnie, chyba ogrzewanie non stop musialoby chodzic.

wczoraj pojechalam do Sainsbury's kupic Hani kombinezon, kupilam na 9-12 miesiecy - chyba troche za duzy ale 6-9 bylby na styk jesli nalozylabym spodnie i sweterek pod kombinezon. wrocilam z kombinezonem, osmioma bodziaczkami z dlugim rekawem, szescioma sliniaczkami (bo jak tz karmi to 3 sliniaki do prania po jednym posilku, i bluzke sobie kupilam bo bylo na ciuchy -25%, a wole te ubrania ''TU'' niz F&F w tesco. te w tesco przynajmniej dla doroslych slaba jakosc maja wedlug mnie, dla dzieci jeszcze ujda.

Jolka plozy u nas spelniaja swoja role i to bardzo, Hania zasypia bez problemu, fakt ze budzi sie i tak czesto ale przynajmniej usypianie ''bezbolesne''. dzisiaj nad ranem wiercila sie strasznie u nas w lozku, wiec ja ja na cycka - nie chce - na drugiego - tez nie, wiec ja do lozeczka i lezac bujalam lekko i zasnela i tym sposobem spalismy do 8 rano.
Jolka powiedz mezowi ze jesli ploz nei zamontuje to bedzie spal na podlodze!! moze to go zmotywuje. plozy na allegro kupicie za 30 zl.

moja babcia lezy w szpitalu, pisalam Wam wczesniej ze slabo sie czuje i ma silna anemie, wyszlo na badaniach ze ma guz wielkosci piesci na nerce i nerka do wyciecia, teraz kroplowki ma caly czas i w tym tygodniu bedzie miala operacje, organizm nie przyjmuje zelaza nerka ja bolala od jakiegos czasu, nie poszla do lekarza ani na usg, a to guz sobie rosl w najlepsze

a wlasnie co zakaldacie dzieciaczkom pod kombinezom powiedzmy przy temp 0 stopni??

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-12-02 o 10:42
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 10:47   #166
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cześć kilka z Was pisało że podaje dzieciakom owsiankę na śniadanko a jak ją robicie?
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 10:51   #167
MoniaHan
Wtajemniczenie

pozwolilam sobie skopiowac ten przepis, ktory Natkulec wrzucila na FB.

To owsianka wg Kuchni Pieciu Przemian:

OWSIANKA DLA NIEMOWLAKA

2 litry wrzątku, 1/4 łyżeczki kurkumy
4 łyżki kaszki kukurydzianej, 1/3 łyżeczki masła
1/3 łyżeczki cynamonu
8 łyżek płatków owsianych (z 8 wychodzi rzadka, Madzia lubi gęstszą więc daję 10 łyżek)
szczypta kardamonu, szczypta imbiru
pełna łyżeczka soli.
Gotować 40 minut. Gotować dalej na malutkim gazie.
dodać:
sok z cytryny ok 1 łyżeczki
odrobina kurkumy
1 płaska łyżeczka miodu
szczypta cynamonu i imbiru
gotować jeszcze 5-10 min

Po ukończeniu przez dziecko 1 roku zacznij powoli zmieniać proporcje kaszka-płatki. Najpierw 3 łyżki kaszki i 9 płatków, potem 2-10, 1-11, by w końcu gotować owsiankę z samych płatków.

Na początek można ugotować połowę owsianki, połowę wszystkich składników.

SMACZNEGO

Stary 2012-12-02, 10:54   #168
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a wlasnie co zakaldacie dzieciaczkom pod kombinezom powiedzmy przy temp 0 stopni??
długie body i rajstopki.
ew. na to koszulkę z krótkim rękawem i spodnie ale nie miałam jeszcze takiej potrzeby.

Dziś w nocy katarku duuuzo mniej W dzień nadal dokucza, ale i tak nie jest już źle. Ogólnie noc nie należała do złych, ale budził mnie mój kaszel. Myślałam, że płuca wypluję! Bałam się, że obudzę Ewelinę, kaszlałam w poduszkę, w kołdrę, wychodziłam z pokoju. Ewelina zaliczyła chyba 3 pobudki. Albo dwie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 11:41   #169
MoniaHan
Wtajemniczenie

super ze juz katarek u Ewelinki mniejszy.

Stary 2012-12-02, 11:59   #170
karolca
Zakorzenienie

Teraz jest tak pół na pól z katarkiem ale ile śliny produkuje Idzie jej górna prawa jedynka, stąd ta ślina (i katar też)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 12:21   #171
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:

OWSIANKA DLA NIEMOWLAKA

1/3 łyżeczki cynamonu
8 łyżek płatków owsianych (z 8 wychodzi rzadka, Madzia lubi gęstszą więc daję 10 łyżek)
pełna łyżeczka soli.
dodać:
odrobina kurkumy
1 płaska łyżeczka miodu
gotować jeszcze 5-10 min

Po ukończeniu przez dziecko 1 roku zacznij powoli zmieniać proporcje kaszka-płatki. Najpierw 3 łyżki kaszki i 9 płatków, potem 2-10, 1-11, by w końcu gotować owsiankę z samych płatków.

SMACZNEGO
Dziękuję bardzo jutro śmigam po składniki i robię a kurkumę to raczej chyba w supermarkecie bez problemu dostanę? wiecie może?
Cytat:
Teraz jest tak pół na pól z katarkiem ale ile śliny produkuje Idzie jej górna prawa jedynka, stąd ta ślina (i katar też)
U nas nie ma ODPUKAĆ katarku ale górna prawa jedynka też wychodzi a obok niej widać już lewą
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 12:25   #172
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
U nas nie ma ODPUKAĆ katarku ale górna prawa jedynka też wychodzi a obok niej widać już lewą
Lewa jest już od dwóch tygodni

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 12:57   #173
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Apropo zdolności,to mały dorwał właśnie kapcia i na głowe sobie zakłada a wczoraj wyłączał i włączał światło w pokoju Uczyłam go uczyłam i się nauczył naciskać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Niki,masz małego plujke A może nie zęby,a chwilowe nie wiem niechcenie i brawo za mama
no to zdolny z niego chłopak
Może faktycznie niechcenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Mlody od 23 do 1 nie spal,gadal i smial sie,zaczepial. Pozniej budzil sie co godzina. No raz spal 3 ciagiem-wow!

A probowalas dawac cos takiego bardziej doroslego? Ja czasem dam Erykowi ziemniaczka,albo brokula czy kalafiorka. Je chetnie,ale daje mu po kawaleczkach malych. A tak chcialam stosowac BLW,no ale nie jestem gotowa na to. Bardzo boje sie,ze sie udusi jak ugryzie duzy kawal.
Nawet chrupki przestalam mu dawac,bo wczesniej tak cyckal bardziej do rozpuszczenia,a teraz ma sile i gryzie dziaslami. On sobie niby radzi,no ale zakrztusil sie ostatnio marchewka. Ja to nie wiem jak strachu sie pozbyc.

Slodkie to! Ja tez uwielbiam.
Daje mu czasem ziemniaczka, marchewkę, kalafior , brokuł i ładnie je .. gryzie i potem ładnie żuje

druga drzemka 30min;/ ale zawsze lepiej niż 14min
Stary 2012-12-02, 13:30   #174
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Też myślałam o zębach ale nie widzę nowych.
Co do papek to może coś w tym jest bo słoiczek z kawałkami je trochę lepiej niż kleik czy kaszkę ....

A dziś obudził mnie pluciem lezał obok, patrzył w sufit i pluł a jak go posadziłam to zaczął "a baba, da"

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ja myję rano i wieczorem po jedzeniu tylko samą szczoteczką. Przelewam ją przegotowaną wodą i potem czyszcze zęby, ale muszę kupić zwykłą szczoteczkę bo mam ta na palec i zawsze jestem pogryziona
Ja na próbe dziś dałam deserek nie zblenderowany a rozciapany tłuczkiem do ziemniaków i Olaf nie zauważył chyba różnicy, może rzeczywiście maluchowi znudziły się papki, coraz wiekszy jest

Cytat:

ślicznie, nowe zastosowanie kapcia

Cytat:

OWSIANKA DLA NIEMOWLAKA

1/3 łyżeczki cynamonu
pełna łyżeczka soli.
dodać:
odrobina kurkumy
1 płaska łyżeczka miodu
gotować jeszcze 5-10 min

SMACZNEGO
O i ja dziekuję, miałam pytać o jaką owsiankę chodzi

Cytat:
Lewa jest już od dwóch tygodni

No dobra to ja mam pytanie do mam ząbkowych dzieciaczków Czy wasze maluchy mają dużą przerwę między górnymi jedynkami? Bo Olaf ma wielką, jeszcze jeden ząbek by tam wszedł Na dole jeden koło drugiego i teraz nie wiem czy ta przerwa zostanie czy po mleczakach zniknie Bo chodzi o to, że w rodzinie i mama ma dużą przerwę i brat, może jednak Olaf ma coś po mnie oprócz uszu, bo tak to tatowy jest
Załączam ząbki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP6712.jpg (55,4 KB, 34 załadowań)

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:14   #175
karolca
Zakorzenienie

Mleczaki z reguły są mniejsze od zębów stałych więc z jednej strony dobrze, że taka przerwa jest. Z drugiej może być faktycznie odziedziczona Jaka będzie u Ewelinki to nie wiem, czekam aż ząbki wyjdą w całości albo chociaż w połowie. Póki co widzę, że lewa jedynka wychodzi jakby wyżej niż pozostałe zęby, tak nierówno. Zdjęcie nie zrobię, bo niestety moja maruda nie otwiera buzi do zdjęć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-12-02, 14:22   #176
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na próbe dziś dałam deserek nie zblenderowany a rozciapany tłuczkiem do ziemniaków i Olaf nie zauważył chyba różnicy, może rzeczywiście maluchowi znudziły się papki, coraz wiekszy jest

ślicznie, nowe zastosowanie kapcia

O i ja dziekuję, miałam pytać o jaką owsiankę chodzi

No dobra to ja mam pytanie do mam ząbkowych dzieciaczków Czy wasze maluchy mają dużą przerwę między górnymi jedynkami? Bo Olaf ma wielką, jeszcze jeden ząbek by tam wszedł Na dole jeden koło drugiego i teraz nie wiem czy ta przerwa zostanie czy po mleczakach zniknie Bo chodzi o to, że w rodzinie i mama ma dużą przerwę i brat, może jednak Olaf ma coś po mnie oprócz uszu, bo tak to tatowy jest
Załączam ząbki
ja sama jestem posiadaczka przerwy miedzy gornymi jedynkami, ale np majac mleczaki zadnej przerwy nie mialam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:23   #177
koniakonia
Zakorzenienie

Hejka, milej niedzieli, ja dzisiaj duzo spalam wiec tak przelecialam tylko wizaz (ale brzmi )

ide na spacer , 0 stopni , nie mam czapki ale kaptur jest

Aaaaa w oryginalnym przepisie na owsianke , w ksiazce jest łyzka miodu pewnie bez tego bezie mocno slona ta owsianka , bo ja zrobilam raz ta dla doroslych i byla bardzo slona bez miodu
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 14:43   #178
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hejka, milej niedzieli, ja dzisiaj duzo spalam wiec tak przelecialam tylko wizaz (ale brzmi )

ide na spacer , 0 stopni , nie mam czapki ale kaptur jest

Aaaaa w oryginalnym przepisie na owsianke , w ksiazce jest łyzka miodu pewnie bez tego bezie mocno slona ta owsianka , bo ja zrobilam raz ta dla doroslych i byla bardzo slona bez miodu
A ja zaczne od tyłu nadrabiac Nawzajem miłej niedzieli,eh gdyby nie moja jęczybuła,która mam nadzieje pójdzie niedługo spać.
Miłego spaceru,ale bez czapki nie ładnie
A o co chodzi z tymi 5 cioma przemianami???

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Karinio, musiałam się wyżalić...
Rozumiem

Cytat:
czesc Dziewczynki
co do rybek usypiaczy to kiedys w wawie pilnowalam malego Igorka bo jego mama wychodzila w sobotnie noce na balety, wracala rano wiec zostawalam z nim a pozniej gnalam na uczelnie i powiedziala ze jak maly nie bedzie chcial spac to aby mu wlaczyc rybke na mini mini...wlaczylam...obudzi lam sie nad ranem zasnelismy na podlodze oboje..a obok nas spal pies

Karinio no ja sobie tutaj zimy stulecia (jak co roku w uk zreszta) nie wyobrazam, to chyba mnie wywieje tutaj, bo przy -2 temp u nas w domu spada w ciagu pol godziny spadla o 2 stopnie, chyba ogrzewanie non stop musialoby chodzic.

wczoraj pojechalam do Sainsbury's kupic Hani kombinezon, kupilam na 9-12 miesiecy - chyba troche za duzy ale 6-9 bylby na styk jesli nalozylabym spodnie i sweterek pod kombinezon. wrocilam z kombinezonem, osmioma bodziaczkami z dlugim rekawem, szescioma sliniaczkami (bo jak tz karmi to 3 sliniaki do prania po jednym posilku, i bluzke sobie kupilam bo bylo na ciuchy -25%, a wole te ubrania ''TU'' niz F&F w tesco. te w tesco przynajmniej dla doroslych slaba jakosc maja wedlug mnie, dla dzieci jeszcze ujda.
moja babcia lezy w szpitalu, pisalam Wam wczesniej ze slabo sie czuje i ma silna anemie, wyszlo na badaniach ze ma guz wielkosci piesci na nerce i nerka do wyciecia, teraz kroplowki ma caly czas i w tym tygodniu bedzie miala operacje, organizm nie przyjmuje zelaza nerka ja bolala od jakiegos czasu, nie poszla do lekarza ani na usg, a to guz sobie rosl w najlepsze

Hej
No prosze,każda mama ma jakieś spoosby,zreszta pisałam to wczoraj,więc się powtarzam.
No taa,rozumiem jak najbardziej.A potem rachunki za grzanie gigantyczne.
My mamy podłogowe ogrzewanie i niewiem czemu CC nie zaczną wkońcu grzać porządnie,bo mi się woda skrapla na oknach a w nocy,rano musiał być przymrozek,bo trawa była biała.
Czyli zakupy udane mi się nawet podobają rzeczy w Sainsb, dla dzieci,w Tesco nie bardzo,ale chyba najbardziej Asdzie
O kurcze to nieźle :/ zdrowia dla babci
No właśnie też się zastanawiam co pod kombinezon zakładać.Jeśli kupie.
Stary 2012-12-02, 15:27   #179
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:

Hm,to ładna nocka Ja nie odpowiem bo niewiem.
Tak myje zęby rano i wieczorem zazwyczaj,jak się nie zapomne

Cytat:
Możliwe choć nie widzę aby jakieś nowe zaczęły wychodzić.
Hm,wiesz co to niewiem. No,chyba że to za dużo wrażeń i nie ma czasu jeść

Cytat:
Cześć kilka z Was pisało że podaje dzieciakom owsiankę na śniadanko a jak ją robicie?
Ja robiłam tak,2? owsianki,zalać 3-4 łyżkami wody,zagotować owsianke dodać mleko i ponownie zagotować.

Cytat:
Dziś w nocy katarku duuuzo mniej W dzień nadal dokucza, ale i tak nie jest już źle. Ogólnie noc nie należała do złych, ale budził mnie mój kaszel. Myślałam, że płuca wypluję! Bałam się, że obudzę Ewelinę, kaszlałam w poduszkę, w kołdrę, wychodziłam z pokoju. Ewelina zaliczyła chyba 3 pobudki. Albo dwie.
Zdrowia Wam zycze i dobrze,że Ewelince lepiej.

Cytat:
Za ząbka

Cytat:
Za ząbka również jak u Ewelinki

Cytat:
no to zdolny z niego chłopak
Może faktycznie niechcenie
Daje mu czasem ziemniaczka, marchewkę, kalafior , brokuł i ładnie je .. gryzie i potem ładnie żuje

druga drzemka 30min;/ ale zawsze lepiej niż 14min
A no,uczy się chłopak obserwując i nie tylko
To super,że tak ładnie je
Oj,ale to fakt lepiej niż 14 minut

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Musiałam przerwać pisanie,bo dziecie marudziło.Myśle,czas spać ale była kupa,więc trzeba było przebrać.Mało tego,podczas wycierania mały zaczął sikać,a jak ręce kładł na swym osikanym przyrodzeniu i mówiłam: nie,nie dotykaj,to ten się cieszył

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

No mały zasnął.Chwila ciszy i spokoju
Stary 2012-12-02, 15:46   #180
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry

mi jakos brak weny dzisiaj ... taki mamy leniwy dzien ... zrobilam zakupy online, tym razem tylko dla siebie kilka laszkow, bo juz nie mam w czym mykac.... troche posprzatalam, obiad mialam od tesciowej.... no i tak zlecial dzien. Teraz najchetniej bym sie polozyla luli ale Juleczka sie bawi obok i nie widzi sie zeby chciala isc spaciu
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości