Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 11:43   #4591
zoila
Klientka w krawacie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

Co do tej dyskusji o dziecku - nasze społeczeństwo choruje na znieczulicę. Udajemy, że nie widzimy, gdy ktoś leży na trawie, bo pewnie się spił. Nie wezwiemy policji, gdy sąsiad awanturuje się w domu, bo to nie nasza sprawa, co kto robi w domowym zaciszu. Nie zwrócimy uwagi matce, która wrzeszczy na ulicy na swoje dziecko, bo przecież ona je wychowuje. Nie chcemy tego widzieć, bo boimy się podjąć działania, wziąć odpowiedzialność za wkroczenie z butami w życie innych. Dobrze się mówi o jakimś przykładzie, że powinniśmy zareagować, ale znakomita większość z nas tego nie zrobi, gdy się w takiej sytuacji znajdzie. Ze strachu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 11:53   #4592
nicRu
maszyna, nie człowiek

Zoila, ja pewnie bym się bała i nie zareagowałabym tam, przy tych facetach - zresztą myślę, że nikt nie zareagowałby od razu z uwagi na sytuację i instynkt samozachowawczy... Co nie zmienia faktu, że pewnie nie zwróciłabym uwagi przy nich, a zgłosiła to dopiero po znalezieniu się w bezpiecznym miejscu bez nich.

Kiedyś też gadałyśmy tutaj o innym problemie, któraś wspomniała o wykładowcy/ćwiczeniowcy i jego dwuznacznym bądź wręcz jednoznacznym zachowaniu, nieco "wulgarnych" czy też po prostu nie przystających takiej osobie na zajęciach tekstach (bo teksty o podłożu seksualnym od osoby trzeciej czy jakieś nieodpowiednie zachowania uważam za mocne naruszenie pewnych granic w kontaktach uczeń-mistrz) i też zostałam zmiażdżona stwierdzeniem, że "lepiej tego nie ruszać". Też bym się bała, też miałabym zagwozdkę co z tym fantem zrobić, ale pewnie poczekałabym na zakończenie semestru i zajęć z taką osobą i wtedy anonimowo spróbowała zgłosić sprawę, bo według mnie najgorzej zostawić taką sprawę w spokoju i nie zrobić kompletnie nic...
Stary 2012-12-02, 12:04   #4593
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ale jakbyś to chciała zgłosić? Nie znasz personaliów tych osób, pewnie nawet zbytnio nie zapamiętałaś jak wyglądali. Zdecydowanie nie wiesz, gdzie dane dziecko mieszka (bo przecież nie musiało mieszkać w tym bloku, w tej klatce, a mogło mieszkać nawet kilka osiedli dalej). A nawet jeśli udałoby się zgłosić, to w czasie, kiedy przyjechałaby policja delikwentów już by na miejscu nie było.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.

Edytowane przez trustmyself
Czas edycji: 2012-12-02 o 12:09
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:32   #4594
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nie byłam w tej sytuacji, więc nie wiem jak dokładnie bym to rozegrała. W każdym razie nie szukałabym wymówek by nic nie zrobić i tak jak pisałam wolałabym nieskutecznie zgłosić, że "10 minut temu na rogu X i Y/ przy klatce bloku tego i tego widziałam niepełnosprawne, ślepe dziecko bez należytej opieki, błąkało się obok grupki mężczyzn, którzy byli wobec niego agresywni słownie (przekleństwa, wyśmiewanie, podniesiony głos) i wydawali się niebezpieczni, jakaś banda osiedlowych >>dresów<<; żaden z nich nie zajmował się tym niepełnosprawnym dzieckiem i nie wykazywał bycia opiekunem, więc możliwe, że było nawet zupełnie bez opieki i może w każdej chwili zrobić sobie krzywdę" niż sytuację kompletnie olać. Wolę coś takiego (pomimo świadomości, że prawdopodobnie* nic nie wskóram) niż tworzenie znieczulicy... Chociażby dla czegoś tak banalnego jak spokój sumienia gdy wiem, że więcej zrobić nie mogę.

*prawdopodobnie, bo po zarejestrowaniu takiego zgłoszenia nie powinnam zostać olana. Jeśli funkcjonariusz miałby szczęście i refleks (skąd wiesz, że już na pewno by ich nie było?) i zastał taką sytuację, to byłaby szansa, że coś zrobi, chociażby sprawdzi trzeźwość grupki niby opiekunów.

Wiem, że w dużej mierze jestem w tym momencie naiwna, ale to byłoby po prostu zgodne z moim sumieniem.

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-12-02 o 12:33
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:37   #4595
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Co do tej dyskusji o dziecku - nasze społeczeństwo choruje na znieczulicę. Udajemy, że nie widzimy, gdy ktoś leży na trawie, bo pewnie się spił. Nie wezwiemy policji, gdy sąsiad awanturuje się w domu, bo to nie nasza sprawa, co kto robi w domowym zaciszu. Nie zwrócimy uwagi matce, która wrzeszczy na ulicy na swoje dziecko, bo przecież ona je wychowuje. Nie chcemy tego widzieć, bo boimy się podjąć działania, wziąć odpowiedzialność za wkroczenie z butami w życie innych. Dobrze się mówi o jakimś przykładzie, że powinniśmy zareagować, ale znakomita większość z nas tego nie zrobi, gdy się w takiej sytuacji znajdzie. Ze strachu.
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Zoila, ja pewnie bym się bała i nie zareagowałabym tam, przy tych facetach - zresztą myślę, że nikt nie zareagowałby od razu z uwagi na sytuację i instynkt samozachowawczy... Co nie zmienia faktu, że pewnie nie zwróciłabym uwagi przy nich, a zgłosiła to dopiero po znalezieniu się w bezpiecznym miejscu bez nich.

Kiedyś też gadałyśmy tutaj o innym problemie, któraś wspomniała o wykładowcy/ćwiczeniowcy i jego dwuznacznym bądź wręcz jednoznacznym zachowaniu, nieco "wulgarnych" czy też po prostu nie przystających takiej osobie na zajęciach tekstach (bo teksty o podłożu seksualnym od osoby trzeciej czy jakieś nieodpowiednie zachowania uważam za mocne naruszenie pewnych granic w kontaktach uczeń-mistrz) i też zostałam zmiażdżona stwierdzeniem, że "lepiej tego nie ruszać". Też bym się bała, też miałabym zagwozdkę co z tym fantem zrobić, ale pewnie poczekałabym na zakończenie semestru i zajęć z taką osobą i wtedy anonimowo spróbowała zgłosić sprawę, bo według mnie najgorzej zostawić taką sprawę w spokoju i nie zrobić kompletnie nic...
właśnie, poruszyłyście coś co mnie od początku zastanawiało w tej całej sytuacji. Myślę, że wiele osób nie reaguje bo się po prostu boi. Pewnie gdyby tam stały jakieś dziewczyny i sytuacja byłaby podobna, zwróciłabym uwagę bez wahania. Jednak "dresów" się ludzie boją. też nie do końca wiem czy słusznie bo zdarzyło mi się kilka razy spotkać dresa bardziej wrażliwego, na swój lekko brutalny sposób, niż niejeden obywatel w dżinsach
Ja ogólnie jestem dość bezpośrednia, nie boję się zwrócić uwagi... ostatnio tak interweniowałam w sprawie psa przywiązanego do klamki, chyba Wam tu pisałam, paniusia któej zwróciłam uwagę była w ciężkim szoku ale potulnie wzięła psa do sklepu.

Boże, oglądam na tvnie dokument Ewy Ewart o uciekinierach z Korei Północnej... szok, w xxi wieku... takie coś... :/

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:01   #4596
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Nie byłam w tej sytuacji, więc nie wiem jak dokładnie bym to rozegrała. W każdym razie nie szukałabym wymówek by nic nie zrobić i tak jak pisałam wolałabym nieskutecznie zgłosić, że "10 minut temu na rogu X i Y/ przy klatce bloku tego i tego widziałam niepełnosprawne, ślepe dziecko bez należytej opieki, błąkało się obok grupki mężczyzn, którzy byli wobec niego agresywni słownie (przekleństwa, wyśmiewanie, podniesiony głos) i wydawali się niebezpieczni, jakaś banda osiedlowych >>dresów<<; żaden z nich nie zajmował się tym niepełnosprawnym dzieckiem i nie wykazywał bycia opiekunem, więc możliwe, że było nawet zupełnie bez opieki i może w każdej chwili zrobić sobie krzywdę" niż sytuację kompletnie olać. Wolę coś takiego (pomimo świadomości, że prawdopodobnie* nic nie wskóram) niż tworzenie znieczulicy... Chociażby dla czegoś tak banalnego jak spokój sumienia gdy wiem, że więcej zrobić nie mogę.

*prawdopodobnie, bo po zarejestrowaniu takiego zgłoszenia nie powinnam zostać olana. Jeśli funkcjonariusz miałby szczęście i refleks (skąd wiesz, że już na pewno by ich nie było?) i zastał taką sytuację, to byłaby szansa, że coś zrobi, chociażby sprawdzi trzeźwość grupki niby opiekunów.

Wiem, że w dużej mierze jestem w tym momencie naiwna, ale to byłoby po prostu zgodne z moim sumieniem.
co do pogrubionego to powiem Wam, że mieszkam na ulicy w Siedlcach na którejjest sporo dresow i straż miejska chodząca w parach nie reaguje a często przechodzi na drugą stronę, bo też się boi!
Tym bardziej, że tak naprawdę to nawet taki policjant nie może nic zrobić, bo muszą go postrzelić albo zastrzelić żeby mógł wyciągnąć broń
Stary 2012-12-02, 13:23   #4597
malina19
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Już mam przygotowane dwa posty na przyszły tydzień i chyba nic więcej dzisiaj nie zrobię...;/ brak czasu, a nauka czeka .. i czeka...
Kurcze w sumie wykorzystam ostatnie zdjęcia paznokci jakie mam, gdy miałam je w normalnym stanie, teraz się ciągle łamią i łamią
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:28   #4598
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ja mam flat topa z Sigmy, ale najczęściej i tak robiłam sobie plamy nakładając podkład mineralny, nie wspominając, że duża część proszku spadała na moje ubrania i wszystko wokół ;x
ja wysypuję puder w zagłębienie dłoni, mieszam pędzlem w pudrze, otrzepuję lekko i nie wychodzą mi plamy
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:34   #4599
maffash
Zakorzenienie

Witam
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:38   #4600
kasiaj85
Moderator

co do minerałów - ja mam miseczkę ceramiczną, taką malutką, wysypuję moje podkłady, mieszam, po odrobince dosłownie, i otrzepuję o brzeg miseczki - żadnych plam

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:40   #4601
spititout
Raczkowanie

Dzień dobry (:

Co za dziwny dzień... próbuję pisać posta, referat, czytać tekst na zajęcia, a nie mogę się na niczym skupić -.- i zimno mi

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ja wysypuję puder w zagłębienie dłoni, mieszam pędzlem w pudrze, otrzepuję lekko i nie wychodzą mi plamy
Oooo, chyba też będę musiała spróbować tak robić... jakiś czas temu wygrałam zupełnie przez przypadek podkład mineralny z Bobbi Brown (byłam przekonana, że dojdzie do mnie Shimmer Brick, a tu niespodzianka ) i w końcu chcę zacząć go używać... myślicie, że flat top z Sunshade Minerals by się nadawał? Kilka osób mi go polecało, zamówiłam i teraz tak się zastanawiam.
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:42   #4602
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej
Ja nadal u tż
Stary 2012-12-02, 13:42   #4603
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spititout Pokaż wiadomość
Dzień dobry (:

Co za dziwny dzień... próbuję pisać posta, referat, czytać tekst na zajęcia, a nie mogę się na niczym skupić -.- i zimno mi
.
ja zrobiłam 3 zaległe prace i posty 2 napisałam
szkoda tylko ze z nauki niewiele
Stary 2012-12-02, 13:46   #4604
maffash
Zakorzenienie

Ja też muszę się pouczyć, a tak mi się nie chce
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:52   #4605
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to powiem Wam, że mieszkam na ulicy w Siedlcach na którejjest sporo dresow i straż miejska chodząca w parach nie reaguje a często przechodzi na drugą stronę, bo też się boi!
Tym bardziej, że tak naprawdę to nawet taki policjant nie może nic zrobić, bo muszą go postrzelić albo zastrzelić żeby mógł wyciągnąć broń
Straż miejska nigdy nic nie robi.

Orlica - ja to o oku napisałam tak ot, na zasadzie, że po prostu nie wiesz jak wygląda sytuacja. Nie uważam tego ani za pewnik ani za wyjątkowo prawdopodobną sytuację. Ja zakładam, że to jest po prostu możliwe, Ty zakładasz, że tak na pewno nie jest. Widzisz różnicę?
Ja bym zadzwoniła i opisała sytuację, gdyby ktoś zwrócił na to uwagę ale okazałoby się, że wszystko z dzieckiem i opieką jest ogólnie ok - nic by się nie stało. Koniec sprawy, idziemy dalej.
Jeśli jednak sytuacja byłaby zła i dziecko faktycznie byłoby maltretowane (psychicznie) i nie miałoby należytej opieki, a ja bym nie zadzwoniła (ani nikt inny), najzwyczajniej w świecie przyczyniłoby się to do tragedii dziecka.
Sytuacja typu: pewnego dnia okazuje się, że dziecko X było maltretowane fizycznie, ale wszyscy dookoła są zdziwieni, bo "no ok, widziałam te siniaki, ale w końcu to dziecko, a dzieci się potrafią skaleczyć i uderzyć podczas zabawy. No i tak, mama krzyczała na to dziecko, ale każdemu czasem puszczą nerwy. Co ja będę ludziom w życiu mieszać".
Ja nic nie dopisuję - uważam, że chore dziecko powinno mieć inną opiekę niż taką, jaką opisałaś w pierwszym poście. I uważam, że błędem jest zakładanie, że wszystko jest ok, zamiast uznać, że coś może (niekoniecznie musi) być nie tak.
Stary 2012-12-02, 14:00   #4606
Isilie
Przyczajenie

U mnie strasznie leniwy weekend. Odespałam chyba cały tydzień szkoły i wzmożonej nauki. Obecnie próbuję skleić plebiscytowego posta. Moje plany na dzisiaj to jeszcze Sleekowe makijaże. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.
Isilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:20   #4607
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

u mnie podkład oriflame giordani gold (mój ulubieniec) oraz makijaż sleek shangri-la respect
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:27   #4608
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Wtedy sama aplikacja zajęłaby mi kilka razy dłużej, niż jak postempluję zwykłym podkładem. Ale teraz nakładając beautyblenderem jest idealnie i szybko
Kwestia wprawy.

Cytat:
Napisane przez spititout Pokaż wiadomość
myślicie, że flat top z Sunshade Minerals by się nadawał? Kilka osób mi go polecało, zamówiłam i teraz tak się zastanawiam.
Nie wiem jak do tego podkładu, ale do innych minerałów pasuje super, więc tu pewnie też
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:41   #4609
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Co do tej dyskusji o dziecku - nasze społeczeństwo choruje na znieczulicę. Udajemy, że nie widzimy, gdy ktoś leży na trawie, bo pewnie się spił. .
Najgorzej jak to np Sylwester czy coś takiego, niech ktoś ma zawał/wylew w takim dniu, wtedy już koniec...

W sumie ciężko się ludziom niby dziwić, bo większość pewnie gdzieś padła bo pijana, ale z drugiej strony jeśli to jakąś rodzinę spotka osobiście to pozytywnych emocji nie czują.

--
My kiedyś próbowaliśmy zgłosić kogoś pijanego totalnie. Gościu prawie by się z kimś zderzył na parkingu przed hipermarketem, wysiadł z auta 'goniąc węża' z jakąś kobietą wyglądają na 'lekkich obyczajów' Niestety przez jakieś 15 min albo więcej (!)nie dało się dodzwonić na numer alarmowy Dopiero po przekroczeniu granicy miasta dało się dodzwonić i poprosić, żeby jakoś to przekazano.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
właśnie, poruszyłyście coś co mnie od początku zastanawiało w tej całej sytuacji. Myślę, że wiele osób nie reaguje bo się po prostu boi. Pewnie gdyby tam stały jakieś dziewczyny i sytuacja byłaby podobna, zwróciłabym uwagę bez wahania. Jednak "dresów" się ludzie boją. też nie do końca wiem czy słusznie bo zdarzyło mi się kilka razy spotkać dresa bardziej wrażliwego, na swój lekko brutalny sposób, niż niejeden obywatel w dżinsach
Ja ogólnie jestem dość bezpośrednia, nie boję się zwrócić uwagi... ostatnio tak interweniowałam w sprawie psa przywiązanego do klamki, chyba Wam tu pisałam, paniusia któej zwróciłam uwagę była w ciężkim szoku ale potulnie wzięła psa do sklepu.
A potem sąsiedzi widzą kogoś w dresie, no a jak ktoś uprawia dużo sportów to jak ma iść na rolki/rower i siłownię Chyba nie w smokingu i są plotki...

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2012-12-02 o 15:34
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:00   #4610
madlen345
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że kopniesz go w tyłek...

A ja dokonałam dziś przełomu Nie dość, że założyłam fb wszystkocomniezachwyca to jeszcze i sobie. Nie sądziłam, że to zrobię . Ale jakoś ostatnio ciągle chodziło mi to po głowie i wyszło.
Fajnie, pamiętam jak ja zakładałam fanpage bloga. Nie wiedziałam co i jak, nie mogłam się połapać no ale w końcu jednak się udało. Tylko mało kto klika i chyba muszę podobnie zrobić jak u Ciebie z buttonem Like
Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Już mam przygotowane dwa posty na przyszły tydzień i chyba nic więcej dzisiaj nie zrobię...;/ brak czasu, a nauka czeka .. i czeka...
Kurcze w sumie wykorzystam ostatnie zdjęcia paznokci jakie mam, gdy miałam je w normalnym stanie, teraz się ciągle łamią i łamią
A ja nie mam postów... nie mam dobrego aparatu. Mam zwykły kompakt. Czasem od taty biorę większy aparat, ale teraz to nawet światła nie ma dobrego. Postanowiłam sama zrobić sobie namiot bezcieniowy. W tyg kupię potrzebne rzeczy i wyjdzie mi taniej

Mieszkam w mieście policyjnym ( bo każdy kojarzy szkołę policyjną) no i wiem, że jak są praktyki w terenie, kiedy chodzą w 3-4 osoby, to rzadko reagują kiedy widzą dresów czy jakąś bójkę. Zwyczajnie się boją, no ale czasem zdarza się też , że potrafią dobrze zareagować i sytuacja ulega zmienie , jest kontrola.

Ze zgłaszaniem to jest tak właśnie, że ludzie się boją, albo mówią, że to nie ich sprawa itp. Czemu strach ma przewagę nad nami (mówię ogólnie) nad naszymi czynami, które mogą komuś pomóć, kiedy czasem zależy od tego życie... Mentalność ludzka jest dziwna czasem i nie można wytłumaczyć pewnych sytuacji, pewnych zachowań, bo nie są racjonalne.
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:43   #4611
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madlen345 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Fajnie, pamiętam jak ja zakładałam fanpage bloga. Nie wiedziałam co i jak, nie mogłam się połapać no ale w końcu jednak się udało. Tylko mało kto klika i chyba muszę podobnie zrobić jak u Ciebie z buttonem Like
ja tez zalozylam niedawno FB i mam box like, ale nikt mnie nie lubi bo mam tylko 2 osoby

kobiety sie dzisiaj na pedagogicznych studiach chyba niezle zbulwersowala tym co jej powiedzialam wszyscy zalapali, ze to zart, a ona jedna niee
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:07   #4612
notsunset
Raczkowanie

Oj widzę, że nie tylko ja mam niechciejstwo takie...
A tak z innej beczki, drogie rekiny blogowania, podpowiedzcie mi proszę co zrobić, żeby trochę wypromować bloga, bo jakoś mi nie idzie... Chętnie wysłucham krytyki
notsunset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:16   #4613
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
ja tez zalozylam niedawno FB i mam box like, ale nikt mnie nie lubi bo mam tylko 2 osoby

kobiety sie dzisiaj na pedagogicznych studiach chyba niezle zbulwersowala tym co jej powiedzialam wszyscy zalapali, ze to zart, a ona jedna niee
to co Ty jej powiedziałaś
Stary 2012-12-02, 18:42   #4614
ciriness
Zadomowienie

A mnie spotkała wczoraj dziwna sytuacja.

Stałam w empiku przy kalendarzach z mamą i przeglądałam różne dla niej. I mówię do mamy (całkiem cicho, stała obok mnie) - mamo zobacz może ten?- pokazując jej kalendarz, a potem go otworzyłam i mówię - a nie tu są religijne teksty i odłożyłam.
Za mną odwrócił się jakiś Pan i zaczął się na mnie wydzierać, coś o chamstwie, poziomie i zdeprawowaniu (sic!) i ja się z szokiem do niego odwróciłam i pytam się go grzecznie - Czy ma Pan jakiś problem?Ja z Panem dyskutuję? - a on do mnie prawie że z łapami najpierw na TY a potem coś się zaczął wydzierać, przeklnął i na koniec powiedział " nie będę z Tobą dyskutował je**** dziewczę"
Byłam w takim szoku, że nawet się więcej nie zdążyłam odezwać, a on sobie poszedł.

Ja wiem, że wyglądam sporo młodziej no ale bez przesady. I też nic złego nie powiedziałam, żeby mógł się wtrącić już pomijam poziom tego jego "oburzenia".

Szok! Nigdy mnie coś takiego nie spotkało
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:07   #4615
dimiti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość

Stałam w empiku przy kalendarzach z mamą i przeglądałam różne dla niej. I mówię do mamy (całkiem cicho, stała obok mnie) - mamo zobacz może ten?- pokazując jej kalendarz, a potem go otworzyłam i mówię - a nie tu są religijne teksty i odłożyłam.
Za mną odwrócił się jakiś Pan i zaczął się na mnie wydzierać, coś o chamstwie, poziomie i zdeprawowaniu (sic!) i ja się z szokiem do niego odwróciłam i pytam się go grzecznie - Czy ma Pan jakiś problem?Ja z Panem dyskutuję? - a on do mnie prawie że z łapami najpierw na TY a potem coś się zaczął wydzierać, przeklnął i na koniec powiedział " nie będę z Tobą dyskutował je**** dziewczę"
Byłam w takim szoku, że nawet się więcej nie zdążyłam odezwać, a on sobie poszedł.

Ja wiem, że wyglądam sporo młodziej no ale bez przesady. I też nic złego nie powiedziałam, żeby mógł się wtrącić już pomijam poziom tego jego "oburzenia".

co za nawiedzony facet...ale niestety tacy się zdarzają, jeżeli myślisz trochę inaczej niż oni, tzn nie jestes fanatykiem, nie sluchasz Radia Maryja i nie lezysz krzyzem przed oltarzem to oznacza, ze jestes dzieckiem szatana!

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
to co Ty jej powiedziałaś
powiedziala zebysmy sie przedstawili i powiedzieli dlaczego chcemy byc nauczycielami. Wiesz to ludzie, ze powolanie, ze lubia dzieci, ze potrzebuja do pracy, ze to, ze tamto itp a ja wyskoczylam, ze jak bede miala duzo dzieci to wolne wakacje mi sie przydadza zeby bylo kiedy je wychowac bo ktos musi- wszyscy w smiech a ona do mnie, ze w bledzie jestem, ze mam takie poglady itd
ja jej mowie, ze moja mama jest nauczycielka no i we wakacje ja czesto widzialam, na pewno czesciej niz w ciagu roku szkolnego, a ta dalej swoje- wyszlo na to, ze nauczyciel nawet jak ma wakacje to nie pracuje
a najlepsze to, ze kazdy sie zorientowal, ze zartuje, tylko nie ona- Pani ktora nam przez 4h mowila jak to wazne jest, zeby sie umiec smiac i miec poczucie humoru
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:14   #4616
_polly_
Zakorzenienie

Bry
co tu tak cicho?

Wróciłam właśnie z zakupów, TŻ chciał mi kupić prezent urodzinowy.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:14   #4617
madlen345
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość

zalajkowałam ale mhm zastanowiłam się przez sekundę jak to możliwe , że nie miałam Cię w obserwowanych blogach ? szybko naprawiłam ten błąd zaglądam nieraz a nie miałam w liście blogowej impossible is possible

mhmm niektórzy mają 1 - słaby zapłon, 2 - nie mają poczucia humoru i dystansu ? nie potrafią zrozumieć
Cytat:

No moja reakcja na takie coś to Oo , czemu ludzie zaczynają obrażać innych bez powodu ? Nie wiedział nic zupełnie , nie z nim dyskutowałaś a odezwał się jakbyś mu co najmniej ubliżyła. Niektórzy ludzie są ograniczeni strasznie, nie tylko umysłowo ale i kulturalnie... żal patrzeć co w tym społeczeństwie tkwi.
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:20   #4618
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Bry
co tu tak cicho?

Wróciłam właśnie z zakupów, TŻ chciał mi kupić prezent urodzinowy.
I co dostajesz? Uwielbiam prezenty
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:28   #4619
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj w IV RP

A tak serio, po świecie kręcą się różne typki, czasem mają zaburzenia, starsi ludzie z kolei czasem dziwaczeją i też tracą kontakt z rzeczywistością.

Ja kiedyś wywołałam atak szału u jakiejś starszej pani, bo stojąc obok niej przy jakimś stoisku chciałam zawołać moją mamę, więc pokazałam jej na ten stragan i uśmiechnęłam się, a ta kobieta zinterpretowała to że pokazuję na nią i się z niej wyśmiewam za plecami.

Innym razem zaczepiła mnie w Empiku jakaś starsza kobieta i zaczęła wypytywać o markowe pióra, gdzie można kupić bo ona musi kupić na prezent za tyle a tyle jeszcze itp to zaczęłam jej mówić i naprawdę mnie maglowała, przejęłam się i chciałam ją zaprowadzić nawet do innego sklepu bo akurat sama potrzebowałam atramentu. A ta zaraz zawołała kogoś z obsługi i zaczęła mu to samo klarować tylko bez fragmentu o innych sklepach i zorientowałam się, że ona chciała się pochwalić po prostu, że kupuje komuś drogi, elegancki prezent. Miała kompletnie w d. co kto jej odpowiada, pewnie na koniec kupiła cokolwiek pasującego do kwoty którą wymieniła (a może nic).

A raz mnie nawet jakaś staruszka zepchnęła ze stopni tramwaju, bo je j zdaniem widocznie za wolno wysiadałam (mam chore kolana i trudno mi się wysiada ze starych tramwajów, które maja ostatni schodek wysoko nad chodnikiem). Dobrze, że sobie nogi nie skręciłam, ale i tak mnie kilka dni bolała.

No więc różni ludzie są, to że ktoś jest starszy nie znaczy ze jest miły albo spokojny.
Stary 2012-12-02, 19:30   #4620
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
I co dostajesz? Uwielbiam prezenty
Zostawiłam TŻ samego w Sephorze i poszłam do Superpharm kupić sobie podkład z LRP, bo akurat promo było.
I wybrał mi perfumy CK euphoria.

Też uwielbiam prezenty. I dawać i dostawać.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości