MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 14:03   #181
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Jaki zgrabniutki!
Ja mam wrażenie, że mój z każdym dniem jest większy. Dziś wyszłam do męża w bieliźnie i mówię "Patrz! Jestem gruba!", a on na to "Nie kochanie, nie jesteś gruba. Jesteś....okrągła."
Twój mąż jest rozczulający (; Mój tż to się ostatnio tylko pyta 'a te spodnie to nie za ciasne?' ...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Łał jaki malutki
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

maluteńki brzuszek .....
Dziękować

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

kolejna do wylotu!
masz malutki i zgrabniutki brzuszek! Skoro taki wielki to ile masz cm na wysokosci pępka ? hm ?
Ale ja nie twierdzę że jest wielki (; Tylko na zdjęciu jeszcze mniejszy wyszedł (; A ile cm to nie wiem bo nie mam miarki
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

dla brzunia!
Dzięki (;

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

alez jestes mlodziutka i jaki malutki brzucholek
Ano od 7 lat mam 15naście lat

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja jestem zadowolona ze swojego brzucha, jest moze nie duzy bo nie jestem gruba cała tylko brzuch do przodu wychodzi ale ku***wa mam dosyć jak mi ciagle ktoś mówi:
" jezu jaki mały brzuch! Ty w ogole brzucha nie masz"
" to już koniec 4 misiaca?-niemozliwe"
"jaka Ty chuda jesteś" Ty nic nie jesz"
Sory, raz drugi ale nie co chwila! juz tego dłużej nie zniose. mam dosyć wizyt cioci kloci i innych "mamuś zazdrośnic"
A ja się tym nie przejmuję (; Niech sobie ludzie gadają...
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja usłyszałam ze ciążę symuluję bo mam za mały brzuch także cię rozumiem.
I jak wyżej (;
Cytat:
Napisane przez megi-megi
Jak nic - jesteś kolejna do usunięcia. To nie jest brzuch ciążowy - zjadłaś większy posiłek
Wydało się

Znowu mi wszystkiego niezacytowało...
Więc dzięki wszystkim za miłe komentarze (:

A ja wróciłam z polskiego sklepu i obiadam się malagami

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:08   #182
corka_rosy
Wtajemniczenie

hej pisze z telefonu i niestety nie moge cytowac, nadrobie, jak wrocimh od twsciow. Mam tylko pytanie do dxiewczyn majacych problem z tarczyca: jutro ide na morfologie i tsh, ft4 i jeszcze jakies badania na hormony tarczycy. Codziennie rano biore euthyrox 25, powinnam go wziac tez przed pobraniem krwi czy to zafalszuje wynik? Zapomnialam o to zapytac lekarza. Prosze wypowiedzcie sie. Zycze milej niedzieli

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:10   #183
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz raz, drugi ok. Ale ja sie za chwile załamie, wkurza mnie to, tym bardziej że dla mnie jest spory, piekny i mam w nim swoje wymarzone dziecko, mąż mi mówi że jestem piękna, sexi i naj naj. Dla kazdej z nas sa nasze brzuszki wyjątkowe, same wiecie że liczymy kg i porównujemy i jest wszystko ok. To juz nie można być szczupłym i zgrabnym? Wiecie ile razy juz usłyszałam "jeju jaki malutki brzuszek, Ty nic nie jesz gdzie Ty masz dziecko!" ???
Cały czas się śmieją i dogryzają. Mam tego dosyć. A najlepsze że nie wiem co mam odpowiadać na takie dogryzanie.
Ku***wa!! aż humor straciłam i jeszcze chwila a przestane się cieszyć swoim stanem tylko dołowac.
Cytat:
Ewka nie przejmuj się. To sobie masz się podobać. Na idiotów nie ma lekarstwa.
a co ja mam powiedzieć jak jedni mi mówią, że nieduży brzuszek, inni, że w sam raz... a wczoraj znajomi (małżeństwo) mnie przywitali teskstem "cześć grubasie" A potem jeszcze w czasie spotkania ze dwa razy tak do mnie mówili To niby taki żart... ale nie wiem kogo on śmieszy Dla mnie nic w tym smiesznego, bo każda z nas w ciągu kilku miesięcy przytyła więcej niż zazwyczaj i raczej zabawne to nie jest... Tak więc pozostaje mi tylko przypuszcać, że to jest śmieszne dla nich A jesli tak, to nasuwa mi sie tylko na myśl że mają kompleksy - znajoma takie, że jest z natury przy kości i żadna dieta nie pomaga, a znajomy - że ma żonę przy kości i chciałby szczupłą A teraz pierwszy raz chyba sobie mogą poużywać, bo jakis brzuch w końcu mam... nie ważne że ciążowy
Stary 2012-12-02, 14:23   #184
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
no to super, dzięki za takie info bo ze względu na to, że w sumie nie mam gdzie wracać do pracy po urodzeniu dziecka planuje być jak najdłużej na macierzyńskim
Plany planami- zależy na jaki się załapiesz- o ile nie pokombinują znowu z urlopami. Potem normalnie rejestrujesz się w Urzędzie Pracy i zasiłek Ci wypłacają.

Cytat:
ja usłyszałam ze ciążę symuluję bo mam za mały brzuch także cię rozumiem.
Ja z kolei że ukrywam ciążę- a nic na to nie poradzę że uwielbiam długie lużne swetry- bo jedynie w takich przy tym co sie dzieje na zewnątrz mi ciepło.Mam marznąć- bo powinnam chodzić w obcisłych, krótkich bluzeczkach nieuzdatniających brzuch. A i jeszcze jedno- nie cieszę się z ciąży bo się na ciemne kolory ubieram- noż kurva powinnam nakupić swetrów jasnych, krzykliwych żeby się odczepili, czy co?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
hej pisze z telefonu i niestety nie moge cytowac, nadrobie, jak wrocimh od twsciow. Mam tylko pytanie do dxiewczyn majacych problem z tarczyca: jutro ide na morfologie i tsh, ft4 i jeszcze jakies badania na hormony tarczycy. Codziennie rano biore euthyrox 25, powinnam go wziac tez przed pobraniem krwi czy to zafalszuje wynik? Zapomnialam o to zapytac lekarza. Prosze wypowiedzcie sie. Zycze milej niedzieli
Nie powinnaś brać, zazyjesz euthyrox po badaniu
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 14:29   #185
myaja
Rozeznanie

dziewczyny mam pytanie: która wierzy w znaczenie imion?

ostatnio buszując za imieniem córy przeczytałam nasze i stwierdzam, że się potwierdza z rzeczywistością ...
ja sprawdzałam na tej stronie: http://www.znaczenieimion.org/

i teraz nasze imiona tzn, rodziców, braci znajomych kurde sprawdzają się w min 90%... moje np w ok 98-99% ... i pojawia się pytanie czy dobre imię wybraliśmy dla ma małej... mąż od początku mówił o wiktorii, marytnie lub karolinie...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 15:22   #186
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
mnie wkurza, że tak szybko się męczę i taka niezdarna powoli się robię przez ten brzuch
no... ja ostatnio chciałam sobie zrobić ultra porządek z paznokciami u nóg i schylam się na cwaniaka... a tu HALT! brzuch przeszkadza...
jak wstaję z łóżka to samo - nie ma już tej gibkości jak kiedyś... schylanie się też jakieś takie paralityczne zaczęło się....

a niezdarna jestem okropnie - potłukłam już kufel do piwka, kubek, dwie lampki do wina... ciągle coś rozsypuję, rozlewam, zrzucam, wypada mi z rąk bardzo mi z tym dziwnie

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 15:25   #187
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
P

. A i jeszcze jedno- nie cieszę się z ciąży bo się na ciemne kolory ubieram- noż kurva powinnam nakupić swetrów jasnych, krzykliwych żeby się odczepili, czy co?
O o o ! to też, ubieram czarne bluzki ciagle jakbym żałobe miała !
To że to mój kolor i mi w nim bardzo dobrze nie ma znaczenia, masz sie ubierac na kolory teczy i koniec. Ja pier......
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 15:37   #188
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie: która wierzy w znaczenie imion?

ostatnio buszując za imieniem córy przeczytałam nasze i stwierdzam, że się potwierdza z rzeczywistością ...
ja sprawdzałam na tej stronie: http://www.znaczenieimion.org/

i teraz nasze imiona tzn, rodziców, braci znajomych kurde sprawdzają się w min 90%... moje np w ok 98-99% ... i pojawia się pytanie czy dobre imię wybraliśmy dla ma małej... mąż od początku mówił o wiktorii, marytnie lub karolinie...
ja zdecydowanie w to wierzę Dlatego np. nie będę dawała dziecku na imie Konrad, choć to imię bardzo mi się podoba Ponadto uważam, że imię trzeba tez dopasować do znaku zodiaku
Stary 2012-12-02, 16:16   #189
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, wróciłam
wypuścili mnie dziś ale jutro będę mieć wypis. Wymęczyłam się koszmarnie... naprawde nie było to nic miłego.
Z tym ciśnieniem nie wiem co jest grane, mam zapisane leki na obnizenie ale w szpitalu mialam na lekach 120/80 czyli jak dla mnie wysokie a odkad jestem w domu to 100/60 wiec chyba cos z tym sydromem jest...

mały wtedy nie ruszał się do rana.. o 4 jadłam czekolade itp a on dalej nic. Gdybym była w domu to pewnie pojechałabym do szpitala bo nawet nie czułam ze tam siedzi no nic a nic! ale ze bylam w szpitalu no to sprawdzili tentno i tyle, wiec na to samo mnie wyszło
około 6 wyprostował nóżki i od temtej pory daje czadu caaały czas

no więc mam jeszcze pare tabletek do listy jakbym mało tego brala

ale jestem szczęśliwa czuje się jakbym wygrała w totolotka a ja poprostu wrociłam do domu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na 100% chce tam rodzic. patologie moge porownac z Narutowiczem i nie ma porownania.
Tutaj jest kameralnie (15 lozek), lekarze empatyczni i bardzo troskliwie podchodza do kazdej pacjentki, polozne konkretne ale bardzo pomocne i wrazliwe, jedzenie ekstra, czysciutko. Moze sale nie Hilton, ale z czysciusienka lazienka i... strasznie skrzypiacymi lozkami. za to porodowka to hotel de lux
poza tym anestezjolog jest najcudniejszym lekarzem jakiego spotkalam.

zaluje ze nie skorzystam ze szkoly rodzenia tam...
aaaaa zazdroszcze!! u mnie w ubikacji tak brudno... na dodatek muszla zepsuta itd. lekarza o nic nie wolno było zapytać bo odrazu się złościł, zresztą złościł się też na biedne pielegniarki... no masakra.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Lunka a coś Ci powiedzieli? Czy tylko tak lezysz a oni co jakiś czas wchodzą i pytaja "jak sie Pani czuje?"
Tak kochana pytali "cos się dzieje"? i tyle
raz mi lekarz sprawdzał na obchodzie macice "dobrze, macica miekka" a ja mu mówie że ja tu jestem z plamieniem heh, olał poszedł dalej
nie czułam się ani troche bezpieczniej, wrecz przeciwnie miałam wrazenie ze moge zaszkodzić mojemu dziecku.
Nikt nie zapytał mnie jakie biore leki! Wczoraj pielegniarka mi mowi że dlaczego nie zgłosiłam wiec jej powiedziałam ze pytałam innej pielegniarki w 1 dzien i kazała brac wszystkie leki normalnie tak jak zawsze. Takze do konca pobytu nie wiedzieli nawet na jakich lekach jestem...

a tak wogole to dostałam w tyłek celeston i teraz przeczytałam że to na rozwój płuc....

co do srtippi to pewnie jest w szpitalu. Akurat ze mną tez lezala dziewczyna, sytuacja identyczna, 27tc poszła do lekarza, szyjka się skracała, miała brać leki.. poszła na kontrole zaczeło się robic rozwarcie więc na obserwacje do szpitala, włączyli jej te leki co mi (fenotrol) i po obserwacji do domu takze Strippi tez napewno niedługo wyjdzie jeśli jest w szpitalu

Co do euthyroxu to nie mozna zazywac przed pobraniem !!

a ja czekam do świąt byle bym była w tym 7 miesiącu... nigdy tak nie czekałam na święta chociaż same w sobie uwielbiam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 16:24   #190
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wypuścili mnie dziś ale jutro będę mieć wypis. Wymęczyłam się koszmarnie... naprawde nie było to nic miłego.
Z tym ciśnieniem nie wiem co jest grane, mam zapisane leki na obnizenie ale w szpitalu mialam na lekach 120/80 czyli jak dla mnie wysokie a odkad jestem w domu to 100/60 wiec chyba cos z tym sydromem jest...

mały wtedy nie ruszał się do rana.. o 4 jadłam czekolade itp a on dalej nic. Gdybym była w domu to pewnie pojechałabym do szpitala bo nawet nie czułam ze tam siedzi no nic a nic! ale ze bylam w szpitalu no to sprawdzili tentno i tyle, wiec na to samo mnie wyszło

ale jestem szczęśliwa czuje się jakbym wygrała w totolotka a ja poprostu wrociłam do domu

aaaaa zazdroszcze!! u mnie w ubikacji tak brudno... na dodatek muszla zepsuta itd. lekarza o nic nie wolno było zapytać bo odrazu się złościł, zresztą złościł się też na biedne pielegniarki... no masakra.

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Tak kochana pytali "cos się dzieje"? i tyle
raz mi lekarz sprawdzał na obchodzie macice "dobrze, macica miekka" a ja mu mówie że ja tu jestem z plamieniem heh, olał poszedł dalej
nie czułam się ani troche bezpieczniej, wrecz przeciwnie miałam wrazenie ze moge zaszkodzić mojemu dziecku.
Nikt nie zapytał mnie jakie biore leki! Wczoraj pielegniarka mi mowi że dlaczego nie zgłosiłam wiec jej powiedziałam ze pytałam innej pielegniarki w 1 dzien i kazała brac wszystkie leki normalnie tak jak zawsze. Takze do konca pobytu nie wiedzieli nawet na jakich lekach jestem...

a tak wogole to dostałam w tyłek celeston i teraz przeczytałam że to na rozwój płuc....

co do srtippi to pewnie jest w szpitalu. Akurat ze mną tez lezala dziewczyna, sytuacja identyczna, 27tc poszła do lekarza, szyjka się skracała, miała brać leki.. poszła na kontrole zaczeło się robic rozwarcie więc na obserwacje do szpitala, włączyli jej te leki co mi (fenotrol) i po obserwacji do domu takze Strippi tez napewno niedługo wyjdzie jeśli jest w szpitalu

Co do euthyroxu to nie mozna zazywac przed pobraniem !!

a ja czekam do świąt byle bym była w tym 7 miesiącu... nigdy tak nie czekałam na święta chociaż same w sobie uwielbiam
Lunka, super że juz jesteś w domku a Mały zaczął Cię w końcu boksować

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

A co do świąt... to kiedys je uwielbiałam A od 5 lat to całą radość ze świąt psują mi niestety te wszystke wyjazdy... bo i do rodziców i do tesciów pojechac trzeba... a święta trwają tylko 2,5 dnia Do teściów mam blisko ale za to wizyta u nich to jedna wielka męczarnia... a u rodziców uwielbiam być ale mam do nich 300km... Tak więc i tak źle i tak niedobrze
Stary 2012-12-02, 17:10   #191
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

to super - i oby już do końca było dobrze !!!

a ja dzisiaj mam niedzielnego kaca - jak zawsze kiedy nie wyjdę z domu.... a nie ruszyłam się dzisiaj na krok.... tż zabrał dzieciaki do palmiarni a ja się obijałam i obijam .... i taka jakas senna jestem ... to pewnie przez te nocki coraz trudniejsze- w każdej pozycji żle a jak w końcu sie ułożę dobrze to mój urwis warjuje tak ,że nie idzie spać.....
jak wczoraj oglądałam walki ksw - to miałam wrażenie ,że w brzuchu też mam ring
marzę aby się wyyyyspać ......
http://demotywatory.pl/3983420/Moja-...na-ten-weekend
Stary 2012-12-02, 17:16   #192
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry !
Fakt, to dużo za późno czekać do marca, no trudno się mówi, może jeszcze coś znajdziecie, a w jakiej dzielnicy chcecie mieszkać ?
Kilka dzielnic bierzemy pod uwagę, byleby było blisko metra.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A tak właśnie... to chciałam się brzuszkiem pochwalić z 24t5d (;
Na zdjęciu wyszedł trochę mniejszy niż w rzeczywistości oO
Nieduży i cudny. Każda z nas rośnie w swoim tempie

Cytat:
Super!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 17:46   #193
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w ubikacji tak brudno... na dodatek muszla zepsuta itd. lekarza o nic nie wolno było zapytać bo odrazu się złościł
raz dziennie bylo sprzatanie z dezynfekcja, poza tym salowa co najmniej 2 razy byla na kontrole ze szmatka i mopem.
lekarze tez tylko rano i wieczorem. chyba, ze badania byly...

Cytat:
raz mi lekarz sprawdzał na obchodzie macice "dobrze, macica miekka"
hehe u nas stale pytanie: "Czy macica sie stawia?"
ja sie cieszylam z tych macanek, bo mialam schizy ze mam twardy brzuch. sie okazalo ze taki ma byc.

Cytat:
Nikt nie zapytał mnie jakie biore leki!
jak to? a wywiad na IP?

Cytat:
raz?
dziewczyny dostawaly dwie dawki sterydu. straszne jazdy po nich mialy (wymioty, zawroty glowy)...

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Każda z nas rośnie w swoim tempie
swiete slowa

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:13   #194
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wszystkim

jak powiedziałm lekarzowi że pierwsza połowa przeleciała migiem, to mi oznajmił, że jak bedzie dalej wszystko w porządku to druga zleci jeszcze szybciej
Dziś równo 22 tydz

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:18   #195
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A tak właśnie... to chciałam się brzuszkiem pochwalić z 24t5d (;
Na zdjęciu wyszedł trochę mniejszy niż w rzeczywistości oO
chudzinka z ciebie
Cytat:
dla teściów , ja bym dodała ,że : czekam na mądrzejszych teściów .....
racja

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak nic - jesteś kolejna do usunięcia. To nie jest brzuch ciążowy - zjadłaś większy posiłek

Cytat:
Mam tylko pytanie do dxiewczyn majacych problem z tarczyca: jutro ide na morfologie i tsh, ft4 i jeszcze jakies badania na hormony tarczycy. Codziennie rano biore euthyrox 25, powinnam go wziac tez przed pobraniem krwi czy to zafalszuje wynik? Zapomnialam o to zapytac lekarza. Prosze wypowiedzcie sie. Zycze milej niedzieli
przed badaniami nie bierze sie leków

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
witam się w kóńcu w nowym wątku
wróciłam do Opola do rodziców, tż pojechał do wro. jutro ide do szkoły
rozpisałyście sie

a ja mam takie dziwne uczucie pod żebrami po pierwsze tak jakby mi się coś tam poprzestawiało a po drugie czuje takie jakby ciepło to dzidzia nie?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:23   #196
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
badania hormonow tarczycy robi się bez tabletki. po badaniu zażyć
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:26   #197
maria28
Kniaginia

Mojego rozkojarzenia ciąg dalszy. Wyszłam ze sklepu z za mało wydaną resztą o 10 zł. Jakiś facet (nie kasjer) za mną wyleciał, gonił po chodniku, krzycząc, że powinnam wrócić. Dobry człowiek.

Wstawię swój brzuch, taki średni Z początku listopada i z wczoraj.

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2023-12-20 o 13:11
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:29   #198
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2012-12-02, 18:36   #199
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

na tym bez głowy malutki a z głową średni

ja to niedługo pęknę. masakra przytyłam tylko w brzuchu ( z czego akurat się cieszę) i przez to wyglądam wielko! no ale gdzieś to moje dziecie musi się mieścić już ma podobno 37 cm! kurde żyły mi widać, ciężko się już schylać, buty wiązać no i wkładać, jak się kąpałam w wannie u teściów to jak się położyłam to myślałam że nie wstane już

to w 9 mc to bede leżeć w łóżku i robić w pampersy

eh idę

Stary 2012-12-02, 18:49   #200
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja dzisiaj mam niedzielnego kaca - jak zawsze kiedy nie wyjdę z domu.... a nie ruszyłam się dzisiaj na krok....
skąd ja to znam... dzisiaj siedzę w domu cały dzień, próbuję coś zrobić na praktyki do uprawnień... i zaczynam mieć moją "depresję lenia". Zawsze tak mam jak nie zrobię nic konstruktywnego to mnie jasny ciull trafia... chce mi się płakać i mam ochotę ubić każdego w promieniu 100m

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja mam takie dziwne uczucie pod żebrami po pierwsze tak jakby mi się coś tam poprzestawiało a po drugie czuje takie jakby ciepło to dzidzia nie?
mi się wydaje, że pod żebra mi się wszystkie moje "flaki" przeniosły. Jak zjem jakiś miks to czuję, że to co zawsze mi się robiło w jelitkach na dole, robi mi się u góry
Maluszka czuję do wysokości pępka tylko... ale ja miesiąc w plecy w stosunku do Was

Cytat:
No... ładnie! Zważywszy, że czarna sukienka to widać, że brzuszek już jest

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 18:55   #201
Malpka
Zakorzenienie

hej

kurcze wisze ze Strippi nadal nie ma

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hihi... rok temu miliśmy atrakcję - utopiła nam się w studni kuna Straż pompowała wodę kilka razy i nawet sam wójt się zjawił ze środkiem do odkażania Ja sobie wstydu narobiłam po podjechał chłop i się coś mądrzy, oferuje pomoc i w ogóle no to się go pytam kim jest A on uśmiech.. i mówi: aaaa... tylko wójtem
Skąd miałam chłopa znać - jesteśmy tam tylko we wakacje, a podatki i całą resztę płacę przez neta

dzieki za przpis musze wypróbowac

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Witam i ja w sobotnie popołudnie w 24 tc.

Cytat:

Kto mnie przytuli?
Mam dość szukania mieszkania. Już sobie 1 upatrzyliśmy. Dziś byliśmy w nim po raz drugi obejrzeć każdy detal itd., zacząć negocjować cenę.
A właściciele nagle zmienili front: że jednak oni się w miesiąc nie wyprowadzą, bo jednak się zdecydują na inne mieszkanie, deweloperskie, którego odbiór jest w marcu 2013r. Wcześniej mówili, że opuszczą sprzedawane mieszkanie w ciągu miesiąca, a jeśli nie to i tak mają się gdzie przeprowadzić. Teraz twierdzą, że wcześniej to owszem, ale muszą wszystkie graty zostawić w przechowalni, co podniesie cenę mieszkania (bo muszą cenę za przechowanie uwzględnić w cenie mieszkania). A wiedzą, że nam na czasie zależy, bo dziecko w drodze

Idę na Atlas chmur.

niefajnie z tym mieszkaniem zostawcie im numer telefonu i powiedzcie ze jak sie zdecydują nie zadzwonią, faktycznie chyba chcą cene podniesć

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
tylko się zmartwiłam, czy Wam też zdarza się że jak chodzicie np powyżej 2 godzin, to Was zaczyna jakby kolka łapać i potem taki lekki ból brzucha ? A potem jak odpoczniecie, to Wam przechodzi ? Już drugi raz mi się to zdarza, po aktywności takiej właśnie dłuższej i przejściu kilku kilometrów
ja tez tak mam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:08   #202
klementyna1
Zakorzenienie

strippi jest na fb...zaraz do niej napiszę, co się dzieje

LAski wszystko u niej ok. szyjka nie postępuje, tylko wizaż szwankuje i nie mogła się zalogować

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-12-02 o 19:13
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:08   #203
megi-megi
Zakorzenienie

Strippi pokazała się na fb. Więc żyje tylko nas widocznie już nie lubi

Maria - pięknie wyglądasz. Ale też jesteś do wyrzucenia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:17   #204
klementyna1
Zakorzenienie

Nie mam lustra bo wysłałabym Wam moją fotę...Na bank byście mnie nie wyrzuciły
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:20   #205
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
widac progres

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
LAski wszystko u niej ok. szyjka nie postępuje, tylko wizaż szwankuje i nie mogła się zalogować
uffffffff:jup i:

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Na bank byście mnie nie wyrzuciły
hehe niech maz trzasnie fote

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:27   #206
Malpka
Zakorzenienie

Brzuszki śliczne

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dzień Dobry wszystkim

]Dziś równo 22 tydz

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mam tą samą sytuację co Ty- umowa o prace do końca roku. Jest ona automatycznie przedłużana do dnia porodu, a potem przejmuje Cię ZUS i masz normalnie macierzyńskie
tak jest

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja zdecydowanie w to wierzę Dlatego np. nie będę dawała dziecku na imie Konrad, choć to imię bardzo mi się podoba Ponadto uważam, że imię trzeba tez dopasować do znaku zodiaku
aż sprawdziłam co Karol oznacza ale nie jest źle

Cytat:
wypuścili mnie dziś ale jutro będę mieć wypis.
super

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

a mój suwaczek znów nie działa nie wiem czemu tak
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:30   #207
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Wiesz raz, drugi ok. Ale ja sie za chwile załamie, wkurza mnie to, tym bardziej że dla mnie jest spory, piekny i mam w nim swoje wymarzone dziecko, mąż mi mówi że jestem piękna, sexi i naj naj. Dla kazdej z nas sa nasze brzuszki wyjątkowe, same wiecie że liczymy kg i porównujemy i jest wszystko ok. To juz nie można być szczupłym i zgrabnym? Wiecie ile razy juz usłyszałam "jeju jaki malutki brzuszek, Ty nic nie jesz gdzie Ty masz dziecko!" ???
Cały czas się śmieją i dogryzają. Mam tego dosyć. A najlepsze że nie wiem co mam odpowiadać na takie dogryzanie.
Ku***wa!! aż humor straciłam i jeszcze chwila a przestane się cieszyć swoim stanem tylko dołowac.
ja z kolei słyszę, że duży, za duży i że to będzie kolos a nie dziecko

Cytat:
przed pobraniem krwi nie bierz żadnych leków, dopiero po badaniach mi za każdym razem endo to powtarza. przy skaczących wynikach ciągle lekarze dopytywali czy na pewno nie brałam leków przed badaniami, więc nie wolno.

Cytat:
cieszę się, że już wróciłaś
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 19:41   #208
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi pokazała się na fb. Więc żyje tylko nas widocznie już nie lubi
o nieee!!! lanie jak nic

Cytat:
strippi jest na fb...zaraz do niej napiszę, co się dzieje

Jestem, przeczytałam wszystko co napisałyście jak mnie nie było.
Od piątku w ogóle nie mogłam wejść na wizaz, cały czas wpisywałam login, potem hasło, dawałam zaloguj i odświeżało i dalej byłam nie zalogowana, do tego komp się wyłączał więc nawet nie czytałam co pisałyście

Byłam na pomiarze szyjki i jest ok, nie postępuje!! Dziś mogłam wyjść na spacer!!
Mężuś zawiózł mnie do stajni, to wstawiam wam siebie z wielką willą Michałkową

aha te dni bez was, były jakieś takie... no nie pasowały mi!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04335.jpg (23,3 KB, 76 załadowań)
Stary 2012-12-02, 19:49   #209
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

aha te dni bez was, były jakieś takie... no nie pasowały mi!
witamy was

Stary 2012-12-02, 19:52   #210
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
o nieee!!! Lanie jak nic

jestem, przeczytałam wszystko co napisałyście jak mnie nie było.
Od piątku w ogóle nie mogłam wejść na wizaz, cały czas wpisywałam login, potem hasło, dawałam zaloguj i odświeżało i dalej byłam nie zalogowana, do tego komp się wyłączał więc nawet nie czytałam co pisałyście

byłam na pomiarze szyjki i jest ok, nie postępuje!! Dziś mogłam wyjść na spacer!!
Mężuś zawiózł mnie do stajni, to wstawiam wam siebie z wielką willą michałkową

aha te dni bez was, były jakieś takie... No nie pasowały mi!

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:09
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości