Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 09:59   #4531
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
u nas tak samo! dlatego go rozebralam i spakowalam
noo my też juz spakujemy, nie sądziłam że wytrzyma tylko 4 misiące terz małemu odpowiada siedzenie w krzesełku do karmienia, albo leżenie i zabawa

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
znowu? u mnie dziś spoko wyspałam się
zaraz wybywamy na cały dzień także po szybkim powitaniu się żegnam
miłego dnia
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
my też ruszamy na usg brzuszka a później na obiadek do wieczora
powodzenia

my od rana w domu a potem na bibę do teścia-Andrzeja
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 10:10   #4532
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
noo my też juz spakujemy, nie sądziłam że wytrzyma tylko 4 misiące terz małemu odpowiada siedzenie w krzesełku do karmienia, albo leżenie i zabawa
noo, u mnie tez krzesełko odpowiada. Juz w nim je

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 10:12   #4533
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Czytam na bieżąco Przynajmniej chwilowo
Jednak odpowiadam bardzo wybiórczo

Piękne, szczególnie kurteczka.

Mogą być już ząbki. Tak jak pisała Sol -schłodzony gryzak, można masować dziąsełka czystym palcem plus żel chłodzący. No, ale o żelu pisałaś, że podałaś.

Może nieco panikujesz. U nas tylko na kp kupki są różne: wodniste, czasem bardzo wodniste w kolorze musztardowym bądź zielonym. Czasami prawie nie pachną, a innym razem kwaśno lub słodkawo.
Grudki również się zdarzają.
Ponieważ mała ładnie przybiera, nic się się nie dzieje, więc wyglądem kupek się nie przejmuję.

A rzeczywiście się rozgadałaś % zazdraszczam, też bym łyknęła coś dobrego.
W barku mam cały zapas różnych trunków jeszcze sprzed ciąży - głównie kolorowe alkohole, likiery. Małż tego nie pije, więc czekają na mnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Mój właśnie włączył

Też muszę zrobić, może jutro
pewnie masz rację przybiera ładnie, aż za ładnie klocuszek kochany

a dziś poranek w sam raz mały spał do 9 (miał pobudkę przed 7) mąż jednak został w domu, zrobił śniadanie a teraz bierze się za odkurzanie. A ja idę gotować rosół

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 10:28   #4534
nadalka
Zakorzenienie

Olcia, ona zasypia zawsze ok 20,40 wczoraj zasnęła przed 22 i to nie zrobiło na niej żadnej różnicy.

Moja też świruje w leżaku. Tyle że głowa jej nie ucieka bo po bokach jest zabudowany, ale jak ktoś jej nie przypnie to zaraz pół pupy wraz z nogami wystaje za leżakiem:/ ale za to zaś nie chce jeść na leżąco, musi jeść na siedząco bo na leżąco się wyrywa i chce siadać:/
Stary 2012-12-02, 10:35   #4535
wanilllka82
Wtajemniczenie

cześć nie wiem czy dam rade Was nadrobić, u nas gorzej, mały dużo kaszle szczególnie w nocy, dużo ma wydzieliny i ciężko mu ją odkrztusić, katar też zrobił się ogromny, kupiliśmy katarek i bez porównania do fridy, bardzo dobrze i szybko się odciąga, nie wiem sama co robić, jak się obudzi to podjedzmy z nim na dyżur pediatryczny, taki jest biedny
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 10:52   #4536
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Właśnie oglądam Pingwiny z Madagaskaru.
Uwielbiam hasła króla Juliana. Teraz padło: kalendarz króla Juliana - na górze róże oraz obrazki z pięknym mną, na dole przypadkowe numerki.

Poza tym mała w nocy spała, owszem była pobudka o 4 na karmienie, a potem musiałam ją obudzić o 7.30, bo o 8.45 mieliśmy basen. Nakarmiłam ją na śpiocha i obudziła się dopiero przy przebieraniu.

Dzisiaj mała już była bardziej zainteresowana, więcej się rozglądała i nawet kilka razy się uśmiechnęła. Jestem bardzo ciekawa jak będzie się zachowywać po kilku zajęciach

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A my razem z bratem mamy na policzkach pieprzyki, takie samo miejsce, kształt i kolor. Tylko ja mam na prawym, a on na lewym. Co w tym najlepsze ja jestem praworęczna a on leworęczny. To są czary
Magia
Mój małż na pośladku ma myszkę, jego mama też. Oczywiście oczekiwali, że córcia też będzie miała. Ale nie ma Taki psikus.
Niech małż się cieszy, że córcia ogólnie podobna bardziej do niego

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
cześć nie wiem czy dam rade Was nadrobić, u nas gorzej, mały dużo kaszle szczególnie w nocy, dużo ma wydzieliny i ciężko mu ją odkrztusić, katar też zrobił się ogromny, kupiliśmy katarek i bez porównania do fridy, bardzo dobrze i szybko się odciąga, nie wiem sama co robić, jak się obudzi to podjedzmy z nim na dyżur pediatryczny, taki jest biedny
Jej, mam nadzieję, że z małym będzie dobrze. Pediatra pewnie przepisze leki - oby pomogły.
Nasza też dużo kaszlała (w nocy kaszel był koszmarny) i miała katar, po lekach przeszło.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 10:59   #4537
karolka110
Wtajemniczenie

Hej hej
u nas kolejna udana nocka-Dziecię spało do 6a potem do 9.30
a ja z Małżem wczoraj winko popiłam-mniammmm różowe i dziś z rana głowa bolała-normalnie kac
z rana śnieg leżał na dachach, ale już słońce wyszło i potopiło, mrozik lekki jest, ale popołudniu na spacerek wybrać się trza-smareczki powoli mijają

buziolki:roza :

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-12-02 o 12:04
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 11:00   #4538
DolinaNocy
Rozeznanie

Ja dziś ledwo żyję :/ Mały obudził się na karmienie o 00.30. Ktoś szedł po klatce i mój iście genialny pies zaczął szczekać :/ Mały się wystraszył, obudził na dobre i się zaczęło: płacz, bujanie na kolanach, noszenie na rękach, śpiewanie kołysanek itp. Kiedy o 3 myślałam, że przysnął to przełożyłam go z kolan do łóżka, minęły może ze 2 min. i zaczęło się od nowa :/ o 5.48 odłożyłam go znowu do łóżka, ale był już tak wykończony, że tylko pojękiwał przez sen ... aż do 7.44 kiedy zachciało mu się jeść i znowu ktoś nie szedł po klatce :/
Oddam psa w dobre ręce .... po dzisiejszej nocy nawet dopłacę
Stary 2012-12-02, 11:27   #4539
agunia82
Zakorzenienie

Hej
Dołączam do mamuś z okropnymi nockami. Nie wiem co się Luśce stało, ale budziła się co godzinę-dwie. I jak ją brałam na ręce to się wtulała i kimka w sekundę, odkładałam do łóżeczka a ona szału dostawała A do tego mnie brzuch bolał. Tak się jakoś przebujałyśmy do rana, i wtedy małż ją przejął a ja pospałam do 10.30
No i muszę przełożyć ochraniacze na szczebelki - teraz będą tylko po boku od ściany (ściana od klatki schodowej) i na zewnątrz szczebelków, żeby trochę zimno od niej zatrzymać. Za głową Lu już nie może mieć ochraniaczy, bo przez sen podsuwa się do samych szczebelków, przekręca na bok, odchyla głowę do tyłu i wsadza nos w ochraniacz

Cytat:
hej

kurcze Jaś nie może leżać na leżaczku podnosi sie w nim do siadu i dziś sie podniósł tak że główka mu wystawała poza leżaczek, mało brakowało żeby wyleciał, na szczęście bylismy obok niego, ale już leżaczek u nas się nie sprawdza
a nie da rady go przypiąć? Zresztą, u nas leżaczek też poszedł w odstawkę, ale z innych powodów, więc może to lepiej. Teraz w leżaczku dostaje tylko kaszkę - do czasu aż krzesełka do karmienia nie kupimy

Cytat:
za USG

Cytat:
oj biedny oby pediatra pomógł

Cytat:
Uwielbiam hasła króla Juliana. Teraz padło: kalendarz króla Juliana - na górze róże oraz obrazki z pięknym mną, na dole przypadkowe numerki.
hehe też je uwielbiam

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Ja dziś ledwo żyję :/ Mały obudził się na karmienie o 00.30. Ktoś szedł po klatce i mój iście genialny pies zaczął szczekać :/ Mały się wystraszył, obudził na dobre i się zaczęło: płacz, bujanie na kolanach, noszenie na rękach, śpiewanie kołysanek itp. Kiedy o 3 myślałam, że przysnął to przełożyłam go z kolan do łóżka, minęły może ze 2 min. i zaczęło się od nowa :/ o 5.48 odłożyłam go znowu do łóżka, ale był już tak wykończony, że tylko pojękiwał przez sen ... aż do 7.44 kiedy zachciało mu się jeść i znowu ktoś nie szedł po klatce :/
oj to widzę, że nockę miałaś jeszcze gorszą ode mnie
jak ja się cieszę, że mam nieszczekającego psa Znaczy nieszczekającego w mieszkaniu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:15   #4540
hanjah
Zakorzenienie

Hej Ale jestem niewyspana i połamana
Spałam dziś na kanapie w salonie... rano stwierdziłam że to nie był najlepszy pomysł Ale Marysia zasnęła w koszu w salonie, Dorotka przed północą przydreptała i też zasnęła na kanapie. Nie chciałam ich po nocy przenosić i ryzykować że się obudzą... ale never again

W czwartek w nocy przylatują goście z PL A po ich wyjeździe mąż chce iść na kilka nocek na 10h Ciężko będzie, ale dzięki temu przed samymi świętami wpadnie prawie 150f dodatkowej kaski
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:47   #4541
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!
.
Moje dziecię zasnęło ok. północy, później była pobudka ok. 3 (próbowałam wyczyścić nosek, dałam wodę do picia i trochę leżała przytulona do mnie), a następna ok. 5:30. Wtedy już dostała mleczko i spała do 9. Po tych pobudkach nasłuchiwałam, czy już równo oddycha, bo była jakaś niespokojna.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No i muszę przełożyć ochraniacze na szczebelki - teraz będ± tylko po boku od ¶ciany (¶ciana od klatki schodowej) i na zewn±trz szczebelków, żeby trochę zimno od niej zatrzymać. Za głow± Lu już nie może mieć ochraniaczy, bo przez sen podsuwa się do samych szczebelków, przekręca na bok, odchyla głowę do tyłu i wsadza nos w ochraniacz
Dobrze zrozumiałam, że chcesz przywiązać ochraniacze z zewnątrz? Zwróć uwagę, żeby Lu nie miała dostępu do tasiemek.
Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Jasne... jakoś w to nie wierzę!
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Ale jestem niewyspana i połamana
Spałam dziś na kanapie w salonie...
Zapamiętam, żeby nie pozwalać mojej kruszynce na zasypianie w moim łóżku. Na szczęście na razie lubi swoje łóżeczko. Teraz materac jest na poziomie mojego, więc dzielą nas tylko szczebelki (i do snu układam ją już po przeciwnej stronie), ale niedługo go obniżymy i wtedy może się buntować. Wyprowadzka z pokoju będzie jak rewolucja.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:29   #4542
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że chcesz przywiązać ochraniacze z zewnątrz? Zwróć uwagę, żeby Lu nie miała dostępu do tasiemek.
tak, na zewnątrz o tasiemkach wiem, zwrócę uwagę

Stary 2012-12-02, 13:49   #4543
chce_byc_mama
Zakorzenienie

heeej ja po zakupach nie kupilam kuli bo nie bylo ale kupilam szczeniaczka uczniaczka i inne pierdy no i troche ubranek na 6-9 pozniej porobie foty

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:59   #4544
wanilllka82
Wtajemniczenie

troszkę nadrobiłam, na szczęście macie słabe tempo:P mały śpi u małża na brzuchu, półpionowo, inaczej budzi się z kaszlem

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie. Nie mam weny na pisanie, bo mnie chorobsko dopada i slaba jestem ciagle na lekach. Jestem u rodzicow wiec sobie chociaz odpoczne.
oby to nie było nic poważnego
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
aaa mam dzis imieniny zapomnialam
wszystkiego dobrego!!! spóźnione ale szczere
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość

A dzisiaj wyszło szydło z worka...Wyciągałam zimowe buty z szafy i okazało się, ze są całe w pleśni. Nie tylko zimowe inne też . To patrze za szafę a tam masakra. Normalnie myślałam, że wszystkich pozabijam
Mieszkamy z rodzicami i oni się za bardzo nie przejmują takimi rzeczami. Zresztą dom od zawsze jakieś problemy sprawia. Marzy mi się żeby zamieszkać osobno, ale na razie nas po prostu na to nie stać.
z pleśnią nie ma żartów, to nie może tak zostać bo w powietrzu będą unosić się alergeny, od tego też małe może mieć katar alergiczny, to niebezpieczne szczególnie dla niemowląt i dzieci poniżej 12 roku życia, mieliśmy taka ścianę 2 lata temu, mąż skuł cały tynk i pomalował antygrzybem, oczywiście szafa już tam nie stoi, narazie większych problemów nie ma,
musicie często wietrzyć i kupić kilka pochłaniaczy wilgoci no i koniecznie zrobić przegląd szafy
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać ale jestem ok. tygodnia do tyłu z wątkiem, bo choć się rzadko udzielam to czytałam co piszecie sumiennie.
Teraz będzie jeszcze gorzej, bo UWAGA! DOSTAŁAM PRACĘ No w życiu bym się nie spodziewała tel. a cv złożyłam chyba z 1.5 roku temu No ale z moim kiepskim cv (kiedyś było łatwiej, bo w
wow!!! gratuluje!!! koniecznie pochwal się jak już ogarniesz sytuację

Cytat:
Pokażę Wam jak mi dziecko wędruje - była na macie, przy tym brzegu co pies i na wprost psa, zwrócona twarzą w jego stronę. Wędrówka cały czas trwa...
a to Ci Lusia
Cytat:
mamka przepraszam, ale jak Ty to zrobiłaś?

No fajnie że Lu tak "łazi", ale z drugiej strony, jak ona już teraz ma taki motorek w dupce, to ja już się boję co będzie jak ona zacznie raczkować i chodzić. Przecież ja za nią nie nadążę!
już sobie wyobrażam jak za nią będziesz biegać

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Wanillka-pokaż no jak on ta poztywykę nakręca jestem strasznie ciekawa
pokażę jak uda mi się to nagrać, narazie młody nie jest w nastroju na zabawę, większość czasu jest na rękach, w łóżeczku pośpi tylko chwilę i resztę snu spędza w pozycjo pionowej również na rękach, inaczej budzi go kaszel
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam się weekendowo:ro za:
katarek u Nas mijaOtr ivin pomógł i dziś już spacerek zaliczony-pierwszy raz w kombinezonie, bo mrozik nas złapał
dawałaś małej otrivin? to z polecenia lekarza??
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super się to wspomina Ja już 28 listopada widziałam bijące serduszko Leosia
ja też byłam u lekarza 28 listopada, wtedy już na 2 wizycie
Cytat:
hej

kurcze Jaś nie może leżać na leżaczku podnosi sie w nim do siadu i dziś sie podniósł tak że główka mu wystawała poza leżaczek, mało brakowało żeby wyleciał, na szczęście bylismy obok niego, ale już leżaczek u nas się nie sprawdza
a my na leżaczku mamy takie pasy które zabezpieczają przed wstawaniem, narazie się sprawdzają

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
heeej ja po zakupach nie kupilam kuli bo nie bylo ale kupilam szczeniaczka uczniaczka i inne pierdy no i troche ubranek na 6-9 pozniej porobie foty
zachęcona nową wizażową modą - na szczeniaczka - byłam wczoraj w tesko i oczywiście już nie było ani jednej sztuki eh

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-02 o 14:03
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:38   #4545
houserka
Rozeznanie

Cytat:
biedny Nikoś

Hej,
W miarę jestem wyspana, bo tż wstawał do małej , a o 8 teściowa wzięła małą a my spaliśmy jeszcze do 10.
P. od paru dni chwyta się za stopki, jak zmienia się jej pieluchę to dodatkowo sobie "śpiewa". Lubi mieć goły tyłek na wierzchu. Preferuje ubieranie tylko do pasa, a jak ubiera jej się sweterek, kurtkę lub czapkę to dopada ją wścieklizna. Ciekawe kiedy to dziecku minie...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:16   #4546
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
P. od paru dni chwyta się za stopki, jak zmienia się jej pieluchę to dodatkowo sobie "śpiewa". Lubi mieć goły tyłek na wierzchu. Preferuje ubieranie tylko do pasa, a jak ubiera jej się sweterek, kurtkę lub czapkę to dopada ją wścieklizna. Ciekawe kiedy to dziecku minie...

Obawiam się, że niechęć do ubierania minie około roku, czyli wtedy, kiedy i tak niewiele będziemy zakładać. A do czapki chyba może twać jezcze dłużej. Swoją drogą body zakładane przez głowę też jest złe widziane.

Wanilka - byliście już na dyżurze?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:50   #4547
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale tu cisza dzis.. szok

Amelcia
Stary 2012-12-02, 16:14   #4548
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
zachęcona nową wizażową modą - na szczeniaczka - byłam wczoraj w tesko i oczywiście już nie było ani jednej sztuki eh
U nas w małym tesco wczoraj były jeszcze dwa...
Ale w sumie dużo nie straciłaś. Tesco w swojej gazetce chwali się, że kupując szczeniaczka (o ile dobrze pamiętam) można oszczędzić 90 zł. A na allegro takie zabawki z przesyłką są już od 102 zł.

Cytat:
ale tu cisza dzis.. szok
Zgadzam się, wszystkie mamusie się byczą. Pewnie wieczorem dopiero się rozgadają

Stary 2012-12-02, 16:24   #4549
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w małym tesco wczoraj były jeszcze dwa...
Ale w sumie dużo nie straciłaś. Tesco w swojej gazetce chwali się, że kupując szczeniaczka (o ile dobrze pamiętam) można oszczędzić 90 zł. A na allegro takie zabawki z przesyłką są już od 102 zł.

Zgadzam się, wszystkie mamusie się byczą. Pewnie wieczorem dopiero się rozgadają
a Ty juz masz koniec odwyku?

Amelcia
Stary 2012-12-02, 16:25   #4550
agunia82
Zakorzenienie

a ja właśnie czekam na chińszczyznę - dzisiaj z obiadem poszliśmy na łatwiznę

Stary 2012-12-02, 16:27   #4551
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa mniam!!!
dawno nie jadlam.
ale jakos na swieta sie wybierzemy.

Ja dzisiaj robie fasolke po bretonsku, wieki nie jadlam a bede miala obiad na 2 dni

na wtorek palnuje nalesniki panierowane z pieczarkami, cebulka, szpinakiem i mozarella mniam!!

Amelcia
Stary 2012-12-02, 16:28   #4552
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

no i mamy czarno na białym dlaczego Oskar przestał jeść... zdiagnozowany refluks. A przyczyna niejedzenia-ćwiczenia rehabilitacyjne które ten refluks pogłębiły(przekręcanie na boki i brzuszek podczas ćwiczeń spowodowało podrażnienie gardła i przełyku,co skutkuje okropnym bólem przy jedzeniu)...ehh
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:31   #4553
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no i mamy czarno na białym dlaczego Oskar przestał jeść... zdiagnozowany refluks. A przyczyna niejedzenia-ćwiczenia rehabilitacyjne które ten refluks pogłębiły(przekręcanie na boki i brzuszek podczas ćwiczeń spowodowało podrażnienie gardła i przełyku,co skutkuje okropnym bólem przy jedzeniu)...ehh
biedny Oskarus
jakie zalecenia?

Amelcia
Stary 2012-12-02, 16:31   #4554
pumas
Zakorzenienie

Olcia, przykro mi Nie wiedziałam, że u tak małych dzieci można zdiagnozować refluks. Nam pediatra mówiła, że to jeszcze za wcześnie, że wszystko reguluje się około roku, więc można tylko przypuszczać.

Tak w ogóle to witam się z wami. Podczytuję z telefonu, bo nie mam za bardzo jak siedzieć na kompie w czasie dnia, a wieczorem padam jak mucha już o 21, tak mnie wykańcza to choróbsko (na szczęście czuję się już znacznie lepiej).
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 16:33   #4555
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oj biedny Oskarek a jak wygląda leczenie?

Stary 2012-12-02, 16:34   #4556
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty juz masz koniec odwyku?
Odwyk miałam tylko jak byliśmy w Krakowie czyli od niedzieli do środy Poza tym co to za odwyk. Od naszej sekty ciężko się uwolnić Tym bardziej , że w hotelu miałam dostęp do neta i lapka więc grzech było czasem nie skorzystać

Cytat:
Mniam zjadłabym, u nas dzisiaj schabowy i do tego marchewka z groszkiem

Cytat:
Biedny mały, macie jakieś dalsze zalecenia?

Stary 2012-12-02, 16:44   #4557
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

na razie mamy tylko diagnozę bo byliśmy na usg brzuszka. teraz musimy iść do pediatry który mam nadzieję zleci jakieś leki żeby mu pomóc. Podobno go pali przy połykaniu stąd ten płacz i nerwy przy jedzeniu dziś po 5h niejedzenia zjadł 50ml i nie chce więcej.biedactwo moje tak cierpi

pumcia pewnie coś źle zrozumiałaś.do roku to refluks zazwyczaj już mija,zdiagnozować go można od samego początku.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

wiecie jak mi jest przykro że nie pomogłam dziecku wcześniej.. ale mówiłam pediatrze o tym jego okropnym ulewaniu,praktycznie po każdym posiłku to stwierdziła że to normalne. dopiero prywatny pediatra musiał pomóc, smutna polska rzeczywistość.
Stary 2012-12-02, 17:00   #4558
karolka110
Wtajemniczenie

Wanillka Otrivin(u nas Otriven) od pediatry-2-3 razy dziennie można daćpowodzenia w leczeniu katarku
Stary 2012-12-02, 17:06   #4559
nel_a
Zakorzenienie

Emil został sam z moimi rodzicami. My pojechaliśmy do sklepu i tersciowej bo miała w pon urodziny. Płakał podobno przeokrutnie teraz zaciesza w łóżeczku
robiłam test

negatywny

a teraz czekamy na znajomych.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:09   #4560
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Maciejko czy mogłabyś mi podać linka z tymi bucikami do kombinezonów?albo chociaż jak znaleźć je na all?bo dziś kupiliśmy kombinezon bez bucików
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości