|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
i super, że ma położną, zawsze można z nią jeszcze pogadać
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
![]() Cytat:
To najlepiej Cię w ramki postawić i żebyś stała na komodzie ![]() ![]() ![]() Z jednej strony to jest szalenie miłe, ale jakże męczące...
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba dam radę strawić moją kolację ale fajnie!
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Bolerko nie jest drogie - jakięs 100-150 zł więc mogę się szarpnąć
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najfajniej by było jakbym została zakonnicą W ogóle kiedyś planowała z moim "dziadkiem" (ojcem mamy, który ich zostawił) jak tu mnie odebrać mojej mamie (bo moja babcia jest typem, który nienawidzi synowych za to zięciom by mogła do tyłka wejść).ale w gruncie rzeczy to kocham ją... robi mi pyszne zupy Choć jak tak to czytam to stwierdzam, że jest straszna |
|
|
|
|
#4236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym,że ja już rzucałam 2 razy jak byłam w ciąży z synami a potem zawsze wracałam Teraz również rzuciłam i powiem Wam, TO ŚMIERDZI![]() Kurde człowiek jak pali to nawet nie zdaje sobie z tego sprawy... Cytat:
Bo ja wczoraj w nocy jak się położyłam spać tak bardziej na plecach,żeby kręgosłup rozprostować i przyłożyłam rękę na dole z prawej strony brzucha to takie dziwne uczucie było...jakby rybka tak delikatnie przepływała..przesuwało się bardzo delikatnie i tak czułam to przesuwanie na dłoni ![]() U mnie 14tc ale to 3 dziecko z drugim czułam w 16tygodniu.Ale może i u Ciebie to to Na forum staraczkowym koleżanka czuła już w 15 tygodniu , a to pierwszy jej maluszek, więc może i u CIebie tak jest![]() Ja czekam na to czy to się będzie powtarzało ![]() Cytat:
Przykre troche:/ U nas od zawsze było tak,że obchodziło się tak z tortem i wogóle: 1 urodziny 5 urodziny 10 urodziny 15 urodziny 18stka huczna całkiem ![]() Ale oczywiście o tym urodzinach co są pomiędzy to jak ktoś pamięta to zawsze życzenia złoży, a po 18ste to już imieniny się obchodzi. Ale ja mam taki nawyk,że nawet teraz 25 listopada do mojego taty zadzwoniłam z życzeniami urodzinowymi ![]() Jemmmm frytkiiiiii
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracając do Mameda, miał iść do UFC ale zaproponowali mu śmieszne pieniądze, nie opłacało by mu się i wyśmiał ich, grzecznie dziękując za niedoszłą współpracę. Prywatnie jest świetną osobą, ma fajną, sympatyczną żonkę, która jest w ciąży i rodzi w styczniu no i jednego synka już mają, zawsze mnie podrywa i ciągnie do swojego pokoju
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja praktycznie nigdy nie miałam ani dziadka ani babci wszyscy już nie żyją a ja tylko dwójkę pamiętam jak przez mgłę
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
też tak myślę. Oni generalnie myślą, że im wszystko wolno, ale tak nie jest. Nienawidze zusu bo przez nich musiałam łazić po sądach. Podważyli mi stosunek pracy debile ale nie dałam się, wynajęłam prawnika i podałam ich do sądu. Były dwie sprawy i oczywiście wygrałam. Oni nie maja prawa robić takich rzeczy a mimo wszystko próbują, bo przecież nie każdego stać, żeby iść do sądu (nie tylko finansowo, niektórzy po prostu nerwów nie mają, lub wiedzy jakiejkolwiek na ten temat). Dla mnie zus to złodzieje, jak człowiek płaci składi to się nie pytają, czy pracujesz na serio czy fikcyjnie a jak oni mają wypłacić, to się zaczyna wielka kontrola.
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak fajnie a mogę być wścibska i zapytać czy dzieciątko ma szansę na jakąś egzotyczną urodę ? jejjuuuu jak mi się podobają mulatki jak myślicie, jak się naoglądam zdjęć i zapatrzę to jest szansa, że się mulatek urodzi ? |
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny c odo ruchów to ja się trochę martwię, bo nie czuję, tzn parę razy mi się wydawało, że to ruchy ale to było z tydzień temu a teraz nic. Niby w pierwszej ciąży dopiero poczułam po 20 tc no ale kurcze, chciałabym już...
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
ufff w końcu Was nadrobiłam
![]() byliśmy u babci, rodziców i w tesco ![]() w f&f jest 30% przeceny na ciuszki dziecięce, więc kupiliśmy troszkę cudne są ale kurde drogie:/ wrzucę może jutro![]() 4 dni do prenatalnego i się trochę martwię
|
|
#4246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), puszczam Mozarta, przed snem puszczam kołysanki z karuzelki, która mała będzie miała przy łóżeczku a śpiewam tylko w aucie, ale za to jakCytat:
![]() Cytat:
a powinno się robić między 18 a 22 tc.połówkowe to takie usg jak genetyczne sprawdza sie wtedy głównie budowe serduszka, przepływ krwi w naczyniach, narządy, ciągłość podniebienia, warg i kręgosłupa a do tego się mierzy maluszkowi główkę i na tej podstawie podaje wagę moja córeczka ważyła na ostatniej wizycie ok. 200g![]() Dobra decyzja o przełożeniu ślubu |
|||
|
|
|
#4247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmmm. chyba raczej nie trzeba było zawczasu pomyśleć |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak to się stało, że podważyli Ci ten stosunek pracy ? jejjj... ja się boję, że też się do mnie przyczepią.. bo miałam umowę podpisaną w październiku.. a niedługo zamierzam iść na l4 |
|
|
|
|
#4249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdej chwili możesz poczućCytat:
![]() Bedzie ok!
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już wyczekuję z każdym kolejnym dniem, choć wiem że jeszcze to może potrwać ![]() nie martw się, będzie dobrze mówisz, że nie ma szans ? to po co ja te zdjęcia oglądam |
|
|
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
Witam po 4 dniowej nieobecności : D
w czwartek po wizycie zasnęłam a potem mój TŻ mnie porwał i wrociłam dopiero dziś ale się rozpisałyście przez te kilka dni, nie nadgonię tego wszystkiego : Dmiałam napisać jak po czwartkowej wizycie, było super i nie miałam się czego bać! z Maleństwem wszystko ok, rozwija się prawidłowo i gin stwierdziła, że mam strasznie ruchliwe dziecko, ciągle uciekało i nie chciało dać się zbadać ![]() no i nasze Maleństwo ma już całe 7 cm! kolejna wizyta 27 grudnia, wtedy spróbuje określić płeć : D już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć dzidzię : D ps. wczoraj zaczęliśmy 14 tc! : D |
|
|
|
#4252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle taka dzisiaj łażę nabuzowana, że szok, hormony.... idę zjeść cytrynkę to może mi przejdzie bo cały czas mam fazę na cytryny
Edytowane przez metropolitan Czas edycji: 2012-12-02 o 20:56 |
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym żeby maluch miał włosy małża i moją karnację ![]() Cytat:
słyszałam o tej przecenie ciuszków ale tesco jest strasznie drogie :/ |
||
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w środę mam wizytę
jejjjjuuuuuuuu... już 3 tygodnie nie widziałam Maluszka ![]() Nie mogę się doczekać Ciekawe ile urósł... No i najbardziej jestem ciekawa jak gin oceni mi wiek ciąży i termin porodu, może w końcu wyciągnę średnią i będę wiedziała w którym tygodniu jestem
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć w środę miałam przedsmak i widziałam, że Maluch strasznie urósł i ledwo się zmieścił cały na ekranie!! no ale miałam bez pomiarów, usg było tylko po to aby sprawdzić czy serduszko bije... A co do Twojej ciąży to obstawiam datę z usg genetycznego |
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
storyl
za wizytę
|
|
|
|
#4259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę i za 14 tc ![]() Cytat:
aż się boję.. jestem pewna że będę miała kontrolę, bo mam krótko umowę, no i zarabiam dosyć dużo, spore składki mam... ![]() Cytat:
![]() w sumie my z Tż jak wrócimy z urlopu to jak dwa murzyny, ja to tylko z karnacji, ale Tż to nawet usta takie murzyńskie ma więc może jest szansa na mulatka |
|||
|
|
|
#4260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
color smacznego Cytat:
Mysia będzie dobrze, zobaczysz ![]() storyl za wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

i super, że ma położną, zawsze można z nią jeszcze pogadać 
Bo ja mam być idealna, chodzić codziennie do kościółka, nie spotykać się z chłopakami( mojego małża na początku szczerze nienawidziła, dopiero jak się zorientowała, że to coś poważnego to postanowiła go polubić), nie przeklinać, nie palić, nie pić alkoholu do śmierci

Teraz również rzuciłam i powiem Wam, TO ŚMIERDZI
Na forum staraczkowym koleżanka czuła już w 15 tygodniu , a to pierwszy jej maluszek, więc może i u CIebie tak jest

(na wszelki wypadek
ja praktycznie nigdy nie miałam ani dziadka ani babci