Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 20:34   #4231
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Justi robię tam bo są sporo tańsze niż w reszcie przychodni, a oni i tak to gdzieś wysyłają. No i jak przychodzę na wizytę to odbieram sobie wyniki dla siebie, a lekarz ma je już w komputerze, bo ta położna wprowadza.
Aha no to fajnie i super, że ma położną, zawsze można z nią jeszcze pogadać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:35   #4232
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja jestem ukochaną wnuczką mojej babci i czasem aż rzygam tym Bo ja mam być idealna, chodzić codziennie do kościółka, nie spotykać się z chłopakami( mojego małża na początku szczerze nienawidziła, dopiero jak się zorientowała, że to coś poważnego to postanowiła go polubić), nie przeklinać, nie palić, nie pić alkoholu do śmierci a moje kuzynostwo ma spokój
To jest babcia ze strony taty (jak mama była ze mną w ciąży i powiedziała jej, że czuje, że to syn to dostała z☠☠☠kę, że mam być dziewczynką bo ona jednego wnuka już ma! pewnie gdybym była chłopcem to by mnie nie lubiła albo miałabym po prostu spokój).

Babcia ze strony mamy każde z wnucząt traktuje tak samo

A babcia ze strony mojego ojczyma jest dziwna Kiedyś była dla mnie prawdziwą babcią a później jej przeszło

To najlepiej Cię w ramki postawić i żebyś stała na komodzie
Z jednej strony to jest szalenie miłe, ale jakże męczące...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:37   #4233
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to u Was za jakąś niezapowiedzianą wizytę w jego gabinecie (lekarza) bo coś się dzieje kasuje od Was kasiorę?
w niemczech jeszcze inaczej jest, więc nie ma co porównywać, ale ja raz wparowałam z nagłym przypadkiem - przyjęto mnie od razu, nic nie płaciłam (to nie gabinet prywatny) i nadprogramowe USG miałam też zrobione bez gadania i płacenia...

chyba dam radę strawić moją kolację ale fajnie!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:39   #4234
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Myss piękna sukienka. A nie możesz wypożyczyć futerka w sklepie?
Bolerko nie jest drogie - jakięs 100-150 zł więc mogę się szarpnąć
Stary 2012-12-02, 20:40   #4235
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
To najlepiej Cię w ramki postawić i żebyś stała na komodzie
Z jednej strony to jest szalenie miłe, ale jakże męczące...
Pewnie dlatego, że jestem jedyną pamiątką po jej synu (mój tata zginął jak miałam 3 latka)
Najfajniej by było jakbym została zakonnicą W ogóle kiedyś planowała z moim "dziadkiem" (ojcem mamy, który ich zostawił) jak tu mnie odebrać mojej mamie (bo moja babcia jest typem, który nienawidzi synowych za to zięciom by mogła do tyłka wejść).

ale w gruncie rzeczy to kocham ją... robi mi pyszne zupy

Choć jak tak to czytam to stwierdzam, że jest straszna

Stary 2012-12-02, 20:40   #4236
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
powiem Ci tak..
paliłam dłuuuugo.. zaczęłam duuuuuuużo przed 18stką..
i w pewnym momencie chciałam się oczyścić.
z 5-6podejść..
nikorety, nikłitiny, miliony rzeczy do nie palenia, udawalo się dzień,dwa i dupa, kupowałąm pakę i paliłąm jak głupia

a już przy piwie czy drinie to i z 2paczki szły..
ale ja tak naprawdę chcialam palic

mój Tż niepalący kiedyś uświadomił mi, że wolę czasem kupić faje niż mieć na bilety do kina,zoo czy gdziekolwiek

no i dla niego, i dla przyeszłego bejbi stwierdziłam "koniec"
na tydzien zamknelam sie w domu, bez kasy bez fajek,bez popielniczki na balkonie,z moim tż, dla wszystkich innych bylam niedostepna-i mialam wlasnie na wszelki wypadek e-faja

bylo ciezko.. nie wiedzialam co robi sie po jedzeniu, po seksie, po piwie.. wiec piwko tez w odstawke poszlo..

e-faja pociagnelam w kryzysowych momentach (np.klotnia),ale tez kupilam takiego jak nie lubie by sie nie wkrecic :P

no i po tygodniu bylo mi DZIWNIE
dla mnie nie palenie bylo DZIWNE
i najtrudniejsze-pojechalam na kumpla urodziny, stary rynek, piwka,driny, jedzenie.. a e-faja padla..

w pewnym momencie kumpel sie nachylil nade mna i stwierdzilam,że smierdzi..
nawet nie smierdzi, on je**ł jak żul ostatni!!!
i wtedy wywaliłam mu prosto w twarz "jezu,ja śmierdziałam jak ty?!"

od tamtego czasu ani faja, ooo nie miesiąc pózniej fasolinka wpadła do brzucha

sorki za długą opowieść ale jestem dumna z siebie , i gdyby nie to to chyba bym nie zaszła..
a teraz PACHNĘ
Fajna historia i powiem Ci,że u mnie podobnie Z tym,że ja już rzucałam 2 razy jak byłam w ciąży z synami a potem zawsze wracałam Teraz również rzuciłam i powiem Wam, TO ŚMIERDZI
Kurde człowiek jak pali to nawet nie zdaje sobie z tego sprawy...

Cytat:
no wg mnie to normalne jedzenie - rzodkiewka na zagrychę zamiast na kanapce no ale

w ciąży jednym bardziej lecą a innym wcale i te, które przez całą ciążę nie poleciały wyłażą zaraz po porodzie
za to mam ładne paznokcie

---
i chyba właśnie moje dziecko do mnie zapukało
A który masz tydzień?
Bo ja wczoraj w nocy jak się położyłam spać tak bardziej na plecach,żeby kręgosłup rozprostować i przyłożyłam rękę na dole z prawej strony brzucha to takie dziwne uczucie było...jakby rybka tak delikatnie przepływała..przesuwało się bardzo delikatnie i tak czułam to przesuwanie na dłoni
U mnie 14tc ale to 3 dziecko z drugim czułam w 16tygodniu.

Ale może i u Ciebie to to Na forum staraczkowym koleżanka czuła już w 15 tygodniu , a to pierwszy jej maluszek, więc może i u CIebie tak jest
Ja czekam na to czy to się będzie powtarzało

Cytat:
Jeezzuuuuuuu jestem zła i wściekła.
Babcia od strony taty zapomniała o urodzinach brata i nie przyjechała, to samo siostra taty, która jest chrzestną. To samo zrobiły rok temu. Mama moja rok temu już zrobiła im awanturę, bo w rodzinie taty jest tak, że do 18stki robi się urodziny, a później imieniny i dlaczego inaczej traktuje się wnusiów od strony córki, aaaaaa i szkoda gadać.
Generalnie w☠☠☠☠... maks szkoda mi tylko Młodego.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Aaaaa no i dziś mięli się dowiedzieć o ciąży, no ale cóż...
Dowiedzą się na Święta o ile pójdę do nich...

Przykre troche:/
U nas od zawsze było tak,że obchodziło się tak z tortem i wogóle:
1 urodziny
5 urodziny
10 urodziny
15 urodziny
18stka huczna całkiem

Ale oczywiście o tym urodzinach co są pomiędzy to jak ktoś pamięta to zawsze życzenia złoży, a po 18ste to już imieniny się obchodzi.
Ale ja mam taki nawyk,że nawet teraz 25 listopada do mojego taty zadzwoniłam z życzeniami urodzinowymi

Jemmmm frytkiiiiii

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:41   #4237
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my też cywilny 12go stycznia, a Wy kiedy?
nie mamy jeszcze daty, bo u nas załatwianie papierów (mój wybranek jest obcokrajowcem) ciągnie się i ciągnie, ale te które mamy są ważne do końca lutego jakoś. Mam nadzieję, że też jakoś w styczniu
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:41   #4238
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
chyba dam radę strawić moją kolację ale fajnie!
(na wszelki wypadek)

Stary 2012-12-02, 20:41   #4239
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
lonely no dokładnie, u mnie jest to samo, wnuczki od córki strony to ideały, nawet jak TŻ przedstawiałam kiedyś tam tej babci to mówię, żeby się nie zdziwił jak się nie zapyta co u mnie i brata, a będziemy słuchać co u drugiej pary wnucząt. I tak było.
Młody ma 17, mówi, że no trudno, ale ja sama pamiętam jak płakałam, jak nie przyszli na moje 19te urodziny.
Rozumiem gdybyśmy nie obchodzili się z Nimi, a obchodzimy, każde święta, każde imieniny, tylko cyrk z urodzinami...,

A no i zazdraszczam znajomości z Mamedem Wydaje się równy chłop, ale dalej nie wiem czemu nie wystęuje w amerykańskiej federacji? Wiem, że kiedyś było głośno, że nie chcieli go puścić, ale nie wiem czy to jest tak jak pamiętam...

Justyna no właśnie pamiętałam tylko jak to u Ciebie jest, bo ostatnio byłaś, ale pewnie to i tak zależy od lekarza albo i od tego może co się dzieje...
Nie wiem czy się nie wybiorę do Niego z tym brzuchem...
No niestety... taką dyskryminację baaardzo się odczuwa.. i pozostają tylko niefajne wspomnienia na długi czas..

Wracając do Mameda, miał iść do UFC ale zaproponowali mu śmieszne pieniądze, nie opłacało by mu się i wyśmiał ich, grzecznie dziękując za niedoszłą współpracę.
Prywatnie jest świetną osobą, ma fajną, sympatyczną żonkę, która jest w ciąży i rodzi w styczniu no i jednego synka już mają, zawsze mnie podrywa i ciągnie do swojego pokoju

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:42   #4240
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Wśród swoich znajomych mam tylko jednego znajomego co babcia od strony taty jest fajniejsza...No i Inna_Uk kiedyś pisała, że to właśnie babcia od strony taty ją wychowała. I to by było na tyle przykładów.
czytam i wam zazdroszczę ja praktycznie nigdy nie miałam ani dziadka ani babci wszyscy już nie żyją a ja tylko dwójkę pamiętam jak przez mgłę
Stary 2012-12-02, 20:43   #4241
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Color koniec 16tc więc powoli już czas na nas

Stary 2012-12-02, 20:45   #4242
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wiem dokładnie jak to jest ale mam koleżankę która pracuje w zusie i ona mówiła że choćby nie wiem jakie i kiedy kontrole robili to nie mają realnych możliwości podważenia zwolnienia w ciąży i z powodu chorób psychicznych. i to jest logiczne.
też tak myślę. Oni generalnie myślą, że im wszystko wolno, ale tak nie jest. Nienawidze zusu bo przez nich musiałam łazić po sądach. Podważyli mi stosunek pracy debile ale nie dałam się, wynajęłam prawnika i podałam ich do sądu. Były dwie sprawy i oczywiście wygrałam. Oni nie maja prawa robić takich rzeczy a mimo wszystko próbują, bo przecież nie każdego stać, żeby iść do sądu (nie tylko finansowo, niektórzy po prostu nerwów nie mają, lub wiedzy jakiejkolwiek na ten temat). Dla mnie zus to złodzieje, jak człowiek płaci składi to się nie pytają, czy pracujesz na serio czy fikcyjnie a jak oni mają wypłacić, to się zaczyna wielka kontrola.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:46   #4243
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
nie mamy jeszcze daty, bo u nas załatwianie papierów (mój wybranek jest obcokrajowcem) ciągnie się i ciągnie, ale te które mamy są ważne do końca lutego jakoś. Mam nadzieję, że też jakoś w styczniu
ooo jak fajnie a mogę być wścibska i zapytać czy dzieciątko ma szansę na jakąś egzotyczną urodę ? jejjuuuu jak mi się podobają mulatki
jak myślicie, jak się naoglądam zdjęć i zapatrzę to jest szansa, że się mulatek urodzi ?

Stary 2012-12-02, 20:47   #4244
metropolitan
Zadomowienie

dziewczyny c odo ruchów to ja się trochę martwię, bo nie czuję, tzn parę razy mi się wydawało, że to ruchy ale to było z tydzień temu a teraz nic. Niby w pierwszej ciąży dopiero poczułam po 20 tc no ale kurcze, chciałabym już...
Stary 2012-12-02, 20:48   #4245
Mysia mysz
Zakorzenienie

ufff w końcu Was nadrobiłam

byliśmy u babci, rodziców i w tesco

w f&f jest 30% przeceny na ciuszki dziecięce, więc kupiliśmy troszkę cudne są ale kurde drogie:/ wrzucę może jutro

4 dni do prenatalnego i się trochę martwię
Stary 2012-12-02, 20:48   #4246
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
niedawno znajoma pytala mnie czy juz rozmawiam ze swoim brzuszkiem mowila, ze kiedys smiala sie z innych i myslala, ze to niepowazne. ale zaczela czytac bajki, sluchac swoich ulubionych piosenek (zeby gust byl po mamusi hehe). maly od urodzenia uspokajal sie wlasnie przy tych dzwiekach, usmiechal sie, kiedy slyszal te sama bajke...dostalam przykaz, ze mam mowic, spiewac, glaskac.
ja czytam bajki (nawet ostatnio mąż jedna przeczytał), puszczam Mozarta, przed snem puszczam kołysanki z karuzelki, która mała będzie miała przy łóżeczku a śpiewam tylko w aucie, ale za to jak

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
czy któraś z mam kupowała już rogala?? tzn. coś takiego :http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...763768016.html
mam ten z motherhood i na tym etapie ciąż jeszcze nie jest konieczny, ale myśl, że jak będzie większy brzuś to się sprawdzi

Cytat:
Lublana mamy połówkowe w ten sam dzień który będziesz mieć dokłądnie tc?
19 tc i 4 dzień, czyli w 20 tca powinno się robić między 18 a 22 tc.

Cytat:
mam nadzieję,że na połówkowym jest usg!!!!
połówkowe to takie usg jak genetycznesprawdza sie wtedy głównie budowe serduszka, przepływ krwi w naczyniach, narządy, ciągłość podniebienia, warg i kręgosłupa a do tego się mierzy maluszkowi główkę i na tej podstawie podaje wagęmoja córeczka ważyła na ostatniej wizycie ok. 200g

Dobra decyzja o przełożeniu ślubu
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:49   #4247
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ooo jak fajnie a mogę być wścibska i zapytać czy dzieciątko ma szansę na jakąś egzotyczną urodę ? jejjuuuu jak mi się podobają mulatki
jak myślicie, jak się naoglądam zdjęć i zapatrzę to jest szansa, że się mulatek urodzi ?

hmmmm. chyba raczej nie trzeba było zawczasu pomyśleć
Stary 2012-12-02, 20:49   #4248
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
też tak myślę. Oni generalnie myślą, że im wszystko wolno, ale tak nie jest. Nienawidze zusu bo przez nich musiałam łazić po sądach. Podważyli mi stosunek pracy debile ale nie dałam się, wynajęłam prawnika i podałam ich do sądu. Były dwie sprawy i oczywiście wygrałam. Oni nie maja prawa robić takich rzeczy a mimo wszystko próbują, bo przecież nie każdego stać, żeby iść do sądu (nie tylko finansowo, niektórzy po prostu nerwów nie mają, lub wiedzy jakiejkolwiek na ten temat). Dla mnie zus to złodzieje, jak człowiek płaci składi to się nie pytają, czy pracujesz na serio czy fikcyjnie a jak oni mają wypłacić, to się zaczyna wielka kontrola.
ojjj niestety.. zgadzam się.. ZUS to ZŁODZIEJE !!!!!
a jak to się stało, że podważyli Ci ten stosunek pracy ? jejjj... ja się boję, że też się do mnie przyczepią.. bo miałam umowę podpisaną w październiku.. a niedługo zamierzam iść na l4

Stary 2012-12-02, 20:53   #4249
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny c odo ruchów to ja się trochę martwię, bo nie czuję, tzn parę razy mi się wydawało, że to ruchy ale to było z tydzień temu a teraz nic. Niby w pierwszej ciąży dopiero poczułam po 20 tc no ale kurcze, chciałabym już...
spokojnie poczujesz W każdej chwili możesz poczuć

Cytat:
ufff w końcu Was nadrobiłam

byliśmy u babci, rodziców i w tesco

w f&f jest 30% przeceny na ciuszki dziecięce, więc kupiliśmy troszkę cudne są ale kurde drogie:/ wrzucę może jutro

Odganiamy złe myśli! Ja też fisiowałam a wszystko dobrze
Bedzie ok!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:53   #4250
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, doczekasz się ja też już wyczekuję z każdym kolejnym dniem, choć wiem że jeszcze to może potrwać

Cytat:
nie martw się, będzie dobrze

Cytat:
hmmmm. chyba raczej nie trzeba było zawczasu pomyśleć
mówisz, że nie ma szans ? to po co ja te zdjęcia oglądam

Stary 2012-12-02, 20:53   #4251
storyl
Raczkowanie

Witam po 4 dniowej nieobecności : D
w czwartek po wizycie zasnęłam a potem mój TŻ mnie porwał i wrociłam dopiero dziś ale się rozpisałyście przez te kilka dni, nie nadgonię tego wszystkiego : D

miałam napisać jak po czwartkowej wizycie, było super i nie miałam się czego bać! z Maleństwem wszystko ok, rozwija się prawidłowo
i gin stwierdziła, że mam strasznie ruchliwe dziecko, ciągle uciekało i nie chciało dać się zbadać
no i nasze Maleństwo ma już całe 7 cm!
kolejna wizyta 27 grudnia, wtedy spróbuje określić płeć : D
już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć dzidzię : D

ps. wczoraj zaczęliśmy 14 tc! : D
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:54   #4252
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
ojjj niestety.. zgadzam się.. ZUS to ZŁODZIEJE !!!!!
a jak to się stało, że podważyli Ci ten stosunek pracy ? jejjj... ja się boję, że też się do mnie przyczepią.. bo miałam umowę podpisaną w październiku.. a niedługo zamierzam iść na l4
no u mnie tak było właśnie, że doczepili się, że za krótko pracowałam i uwaga.... nie padnij ze śmiechu... że za dużo zarabiałam (1500 złotych na rękę). Oni to robią bezprawnie i dobrze o tym wiedzą, bo to nie jest w ich kompetencjach, żeby takie sprawy regulować, bo żyjemy w wolnym kraju i jak będę mieć swoją firmę i takie widzimisie, to mogę swoją koleżankę lub brata lub kogokolwiek zatrudnić do sprzątania za pensję nawet 10 tysięcy i guzik im do tego jak składki opłacam. No , ale tyle ich, że się wszystko przedłuża, bo pierwsze pieniądze dostałam dopiero pod koniec macierzyńskiego (wciąży nie dostałam NIC za l4 i prawie przez cały macierzyński, dopiero po zakończonej sprawie mi wszystko w jednej transzy wypłacili)... chamy jedne.. nienawidze ich

w ogóle taka dzisiaj łażę nabuzowana, że szok, hormony.... idę zjeść cytrynkę to może mi przejdzie bo cały czas mam fazę na cytryny

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2012-12-02 o 20:56
Stary 2012-12-02, 20:55   #4253
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też bym chciała mulatka ale chyba nic z tego, ja blondynka z jasną karnacją i małż z rudymi włosami i jeszcze jaśniejszą karnacją
Chciałabym żeby maluch miał włosy małża i moją karnację
Cytat:

nic się nie martw będzie dobrze

słyszałam o tej przecenie ciuszków ale tesco jest strasznie drogie :/

Stary 2012-12-02, 20:57   #4254
lonely_lady
Zakorzenienie

a ja w środę mam wizytę
jejjjjuuuuuuuu... już 3 tygodnie nie widziałam Maluszka
Nie mogę się doczekać
Ciekawe ile urósł...
No i najbardziej jestem ciekawa jak gin oceni mi wiek ciąży i termin porodu, może w końcu wyciągnę średnią i będę wiedziała w którym tygodniu jestem

Stary 2012-12-02, 21:01   #4255
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam po weekendzie

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 21:02   #4256
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
bo żyjemy w wolnym kraju i jak będę mieć swoją firmę i takie widzimisie, to mogę swoją koleżankę lub brata lub kogokolwiek zatrudnić do sprzątania za pensję nawet 10 tysięcy i guzik im do tego jak składki opłacam. No , ale tyle ich, że się wszystko przedłuża, bo pierwsze pieniądze dosta
więc mogłabym się zatrudnić u brata? myślałam o tym ale bardzo się boję
Stary 2012-12-02, 21:02   #4257
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w środę mam wizytę
jejjjjuuuuuuuu... już 3 tygodnie nie widziałam Maluszka
Nie mogę się doczekać
Ciekawe ile urósł...
No i najbardziej jestem ciekawa jak gin oceni mi wiek ciąży i termin porodu, może w końcu wyciągnę średnią i będę wiedziała w którym tygodniu jestem
Ja za tydzień w poniedziałek choć w środę miałam przedsmak i widziałam, że Maluch strasznie urósł i ledwo się zmieścił cały na ekranie!! no ale miałam bez pomiarów, usg było tylko po to aby sprawdzić czy serduszko bije...

A co do Twojej ciąży to obstawiam datę z usg genetycznego tak plus minus. Ponoć termin porodu wyznaczony w tym czasie jest najbardziej prawdopodobny

Stary 2012-12-02, 21:02   #4258
sharpnowaja
Zakorzenienie

storyl za wizytę
Stary 2012-12-02, 21:03   #4259
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
Witam po 4 dniowej nieobecności : D
w czwartek po wizycie zasnęłam a potem mój TŻ mnie porwał i wrociłam dopiero dziś ale się rozpisałyście przez te kilka dni, nie nadgonię tego wszystkiego : D

miałam napisać jak po czwartkowej wizycie, było super i nie miałam się czego bać! z Maleństwem wszystko ok, rozwija się prawidłowo
i gin stwierdziła, że mam strasznie ruchliwe dziecko, ciągle uciekało i nie chciało dać się zbadać
no i nasze Maleństwo ma już całe 7 cm!
kolejna wizyta 27 grudnia, wtedy spróbuje określić płeć : D
już nie mogę się doczekać, żeby znów zobaczyć dzidzię : D

ps. wczoraj zaczęliśmy 14 tc! : D
za udaną wizytę i za 14 tc

Cytat:
no u mnie tak było właśnie, że doczepili się, że za krótko pracowałam i uwaga.... nie padnij ze śmiechu... że za dużo zarabiałam (1500 złotych na rękę). Oni to robią bezprawnie i dobrze o tym wiedzą, bo to nie jest w ich kompetencjach, żeby takie sprawy regulować, bo żyjemy w wolnym kraju i jak będę mieć swoją firmę i takie widzimisie, to mogę swoją koleżankę lub brata lub kogokolwiek zatrudnić do sprzątania za pensję nawet 10 tysięcy i guzik im do tego jak składki opłacam. No , ale tyle ich, że się wszystko przedłuża, bo pierwsze pieniądze dostałam dopiero pod koniec macierzyńskiego (wciąży nie dostałam NIC za l4 i prawie przez cały macierzyński, dopiero po zakończonej sprawie mi wszystko w jednej transzy wypłacili)... chamy jedne.. nienawidze ich

w ogóle taka dzisiaj łażę nabuzowana, że szok, hormony.... idę zjeść cytrynkę to może mi przejdzie bo cały czas mam fazę na cytryny
kurde... weeeeź mnie nie strasz.. aż się boję.. jestem pewna że będę miała kontrolę, bo mam krótko umowę, no i zarabiam dosyć dużo, spore składki mam...

Cytat:
też bym chciała mulatka ale chyba nic z tego, ja blondynka z jasną karnacją i małż z rudymi włosami i jeszcze jaśniejszą karnacją
Chciałabym żeby maluch miał włosy małża i moją karnację
na pewno Maleństwo wykorzysta najlepiej Wasze geny i będzie śliczne
w sumie my z Tż jak wrócimy z urlopu to jak dwa murzyny, ja to tylko z karnacji, ale Tż to nawet usta takie murzyńskie ma więc może jest szansa na mulatka

Stary 2012-12-02, 21:04   #4260
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz to też może tak działa, że my nie przepadamy za nią a ona za Nami
no mozliwe

Cytat:
Napisane przez cloche
chyba dam radę strawić moją kolację

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Najfajniej by było jakbym została zakonnicą
moja babcia by tego nie przeżyła chyba, ja mam jej prawnuczątko urodzić jak najprędzej bo jestem najstarsza

color smacznego

Cytat:
Napisane przez metropolitan
Dla mnie zus to złodzieje, jak człowiek płaci składi to się nie pytają, czy pracujesz na serio czy fikcyjnie a jak oni mają wypłacić, to się zaczyna wielka kontrola.
bo tych urzedników jest za dużo w zusach, i czasem z nudów pójdą na kontrolę żeby nie było że nie pracują.

Mysia będzie dobrze, zobaczysz

storyl za wizytę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości